Zat jij ook al te wachten?quote:Op woensdag 27 december 2006 20:32 schreef mirugai het volgende:
Nou, laat ik dan maar deel 2 aanmaken.
Het vervolg van Zelf Sushi maken
hehe, ik wilde reageren op het bericht van Mr. Noodle en kreeg te zien dat het topic vol was.quote:
Jazeker. In het kort: Ten eerste wordt in het algemeen geen rauwe zoetwatervis gebruikt vanwege mogelijk bacterie en/of parasieten (wat overigens ook voor een aantal zoutwatervissen geldt). En je kiest natuurlijk vis uit het seizoen, die de beste smaak en textuur heeft. Daarbij is kakelvers betrekkelijk, tenzij je de vis natuurlijk levend uit een bak met water trekt.quote:Op woensdag 27 december 2006 22:44 schreef Martijn_77 het volgende:
Moet de vis die je voor de sushi gebruikt aan nog meer eisen te voldoen dan het kakelvers zijn?
Het selecteren van de vis is een van de moeilijkste dingen van sashimi/sushi. Ik raad altijd aan een goede vishandelaar te vinden en het daar te vragen. Die weet het beste welke kwaliteit hij/zij in huis heeft. Erg belangrijk is dat je aangeeft dat je de vis dus voor rauwe consumptie wilt gebruiken.quote:Op donderdag 28 december 2006 11:56 schreef ParanoidEv het volgende:
Ik ga me er binnenkort ook maar eens aan wagen.
Maar waar kan ik dan allemaal om vragen op de markt (qua vis?).
Kijk da's nog eens nuttige informatie. Een goede vishandelaar is denk ik hier meer een kwestie van geluk, ik zit hier in een stadje waar ik keus heb uit 2 viskramen 1x in de weekquote:Op donderdag 28 december 2006 12:38 schreef mirugai het volgende:
[..]
Het selecteren van de vis is een van de moeilijkste dingen van sashimi/sushi. Ik raad altijd aan een goede vishandelaar te vinden en het daar te vragen. Die weet het beste welke kwaliteit hij/zij in huis heeft. Erg belangrijk is dat je aangeeft dat je de vis dus voor rauwe consumptie wilt gebruiken.
Ik vind het kiezen van vis ook erg moeilijk. Vooral omdat ik tijdens m'n sushibarperiode in de VS alleen heb gewerkt met de gangbare vissoorten zoals die gebruikt worden voor 'Japanse sushi'. En hier in NL zijn weer hele andere soorten vis te koop, dus ik ben nog aan het uitzoeken wat voor Europese vis je kunt gebruiken.
Vissoorten zoals zalm, dorade, tilapia (vind ik persoonlijk niks aan), zeebaars en platvissen zoals schol en heilbot zijn opties. Tuurlijk ook diverse tonijnsoorten, bonito en makreel, maar ik vind de kwaliteit daar erg van varieren.
Probeer voor een sushi schotel verschillende soorten qua kleur te selecteren. Het uiterlijk is erg belangrijk in de Japanse keuken. Dus niet alleen witvissen, maar bijv. een witvis met zalm of tonijn.
Heb je een goed adres daarvoor, in de stad Groningen?quote:Op vrijdag 29 december 2006 19:36 schreef Duderinnetje het volgende:
Vandaag vis besteld. Zalm, tonijn en makreel (rug). Postje zalmeitjes heb ik ook al in huis, alsmede avodado en komkommer.
Ik kan haast niet wachten tot zondag
Ja, via het Groningen-topic in STA!quote:Op vrijdag 29 december 2006 19:37 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Heb je een goed adres daarvoor, in de stad Groningen?
De appie!quote:Op vrijdag 29 december 2006 19:47 schreef Lienekien het volgende:
Bedankt voor de tip!
En je rijst en zo, heb je daar ook al een adres voor?
Nou jaquote:Op dinsdag 2 januari 2007 17:21 schreef SlaggY het volgende:
Mijn sushi vorige week was heerlijk geworden. Ik had ook een paar 'ei-pakketjes' gemaakt. een heel dun omeletje met daarin wat vis/rijst en dit dan dichtknopen (priegel werk) met een takje koriander.
Helaas waren alle drie mijn gasten niet echt kapot van de sushi, wat ik niet verwacht had. Resultaat: Een hoop sushi over en drie mensen die een broodje kebab zijn gaan halen.![]()
Gelukkig is wel nog een vriendin van me langsgekomen die nog een beetje mee heeft kunnen eten.
Sushi met omelet (met wat suiker, sesamolie en lente-uitjes) is ook lekker veggiequote:Op dinsdag 2 januari 2007 18:14 schreef ajay het volgende:
Als vegetariër heb ik het dan weer erg lastig met de Japanse keuken. Maar ook ik rol er nog wel een redelijke sushi uit, samen met wat inari en rolls. Tot nu toe gebruik ik advocado, gerookte/gerfrituurde tofu, komkommer. Pompoen komt de volgende keer, net zoals ingelegde/verse ramanas (Daikon?).
Iemand anders nog wat veggie tips?
Ik dacht trouwens dat sushi rond moest zijn? Maar als ik de foto's zie, dan zijn ze eerder ovaal/gehoekt?
Ramenas is rauw niet te eten, behalve als je er zout op doet. Ik dacht dat ik zowat de enige was die dat spul kendequote:Op dinsdag 2 januari 2007 18:14 schreef ajay het volgende:
Als vegetariër heb ik het dan weer erg lastig met de Japanse keuken. Maar ook ik rol er nog wel een redelijke sushi uit, samen met wat inari en rolls. Tot nu toe gebruik ik advocado, gerookte/gerfrituurde tofu, komkommer. Pompoen komt de volgende keer, net zoals ingelegde/verse ramanas (Daikon?).
Iemand anders nog wat veggie tips?
Ik dacht trouwens dat sushi rond moest zijn? Maar als ik de foto's zie, dan zijn ze eerder ovaal/gehoekt?
quote:Op dinsdag 2 januari 2007 18:17 schreef Duderinnetje het volgende:
[..]
Sushi met omelet (met wat suiker, sesamolie en lente-uitjes) is ook lekker veggie![]()
Ja de rolletjes horen wel rond te zijn ja![]()
Het is rauw zo vies, dat ik, toen ik tien was en mijn vader mij een PlayStation 2 beloofde als ik een bakje Ramenas op zou eten (ik spaarde al een jaar of zo voor dat ding), ik het nóg niet op kon eten.quote:Op dinsdag 2 januari 2007 18:19 schreef Duderinnetje het volgende:
Wat is ramenas?
Wat is het?quote:Op dinsdag 2 januari 2007 18:26 schreef --Christiaan-- het volgende:
[..]
Het is rauw zo vies, dat ik, toen ik tien was en mijn vader mij een PlayStation 2 beloofde als ik een bakje Ramenas op zou eten (ik spaarde al een jaar of zo voor dat ding), ik het nóg niet op kon eten.
O, het is trouwens een koolachtige
Ja, een kool dus, radijsachtig van smaak geloof ikquote:
quote:Op dinsdag 2 januari 2007 17:49 schreef Duderinnetje het volgende:
Dit was mijn oud en nieuwsushi trouwens.
[afbeelding]
Was weer lastig hoor, die eerste rol
Ramenas = rettich (= Daikon?). In ieder geval het is, afhankelijk van de kwaliteit van de wortel zoet sappig van smaak tot ongelofelijk scherp, in de zin van radijs/mosterd/wasabi. Maar als je ze een paar dagen in azijn legt, dan is die scherpe kant er wel van af en smaakt het gewoon aardig.quote:Op dinsdag 2 januari 2007 18:48 schreef Duderinnetje het volgende:
Is dat niet 'gewoon' rettich?
En wat doe je er mee?
Altijd leuk om wat bij te leren![]()
Wat ik me kan herinneren van rettich is dat het een beetje tegen radijssmaak aanzit en gewoon lekker is om te dippen net als selderij, wortels e.d.quote:Op dinsdag 2 januari 2007 20:33 schreef ajay het volgende:
[..]
Ramenas = rettich (= Daikon?). In ieder geval het is, afhankelijk van de kwaliteit van de wortel zoet sappig van smaak tot ongelofelijk scherp, in de zin van radijs/mosterd/wasabi. Maar als je ze een paar dagen in azijn legt, dan is die scherpe kant er wel van af en smaakt het gewoon aardig.
Is volgens mij niet echt een kool, want het is een wortel. Misschien dat het loof koolachtig is, maar ik heb nog nooit gehoord dat je dat kon eten?
Smaakte het goed?quote:Op vrijdag 5 januari 2007 19:56 schreef computermistake het volgende:
Na het lezen van dit topic en het vorige, ben ik er eindelijk maar aan begonnen![]()
het resultaat![]()
[[url=http://img154.imagevenue.com/loc345/th_23211_01_05_07_1942_122_345lo.jpg]afbeelding][/URL]
Niet zo heel geweldig dus![]()
![]()
excuus:
Mes wat niet zo heel erg scherp...(bot)
voor de scherpe mensen onder ons.... ik heb het nog niet met zalm of andere vis gemaakt. Weet iemand een goede locatie voor verse vis in Tilburg?
Wat is dat kwakje wit spul aan de rechterkant?quote:Op vrijdag 5 januari 2007 22:07 schreef SHE het volgende:, niet zo:
[afbeelding]
maar een kwartslag gedraaid dus.
Op zijn zij leggen
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |