abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_44774092
Nou, laat ik dan maar deel 2 aanmaken.
Het vervolg van Zelf Sushi maken
pi_44774223
quote:
Op woensdag 27 december 2006 20:32 schreef mirugai het volgende:
Nou, laat ik dan maar deel 2 aanmaken.
Het vervolg van Zelf Sushi maken
Zat jij ook al te wachten?

Escaflowne:


Shaii:


Zelfgemaakte sushi uit vorig deel.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_44774258
Ik plaats even een ordinaire TVP. Ik ben inmiddels verslaafd aan sushi!
pi_44774337
quote:
Op woensdag 27 december 2006 20:34 schreef Oblivion het volgende:
Zat jij ook al te wachten?
hehe, ik wilde reageren op het bericht van Mr. Noodle en kreeg te zien dat het topic vol was.
pi_44775857
Verkapte tpv, ik krijg spontaan zin om het ook weer eens zelf te maken.
Een keer geprobeerd, ging meteen goed. Ik was daarna erg blij met mezelf
Pesez le matin que vous n'irez peut-être pas jusqu'au soir,
Et au soir que vous n'irez peut-être pas jusqu'au matin.
  woensdag 27 december 2006 @ 22:44:05 #6
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_44779204
Moet de vis die je voor de sushi gebruikt aan nog meer eisen te voldoen dan het kakelvers zijn?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_44780442
quote:
Op woensdag 27 december 2006 22:44 schreef Martijn_77 het volgende:
Moet de vis die je voor de sushi gebruikt aan nog meer eisen te voldoen dan het kakelvers zijn?
Jazeker. In het kort: Ten eerste wordt in het algemeen geen rauwe zoetwatervis gebruikt vanwege mogelijk bacterie en/of parasieten (wat overigens ook voor een aantal zoutwatervissen geldt). En je kiest natuurlijk vis uit het seizoen, die de beste smaak en textuur heeft. Daarbij is kakelvers betrekkelijk, tenzij je de vis natuurlijk levend uit een bak met water trekt.

Vrijdag ga ik weer 'ns sushi maken. Vroeg op en naar de vismarkt...
  donderdag 28 december 2006 @ 05:20:56 #8
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_44785892
Ik vind het oprollen met het matje het moeilijkste gedeelte

De eerste paar keren rolde ik altijd de mat mee op, en/of als ik plastic folie gebruikte, ook stukken folie mee. Nu weet ik dat ik gewoon een uiteinde van de mat moet gebruiken om de vulling wat naar me toe te harken, en het dan wegflap en de sushi als een rupsband in de mat moet laten rollen.

Blijft leuk
Confidence through competence
pi_44788667
Ik ga me er binnenkort ook maar eens aan wagen.

Maar waar kan ik dan allemaal om vragen op de markt (qua vis?).
pi_44789638
quote:
Op donderdag 28 december 2006 11:56 schreef ParanoidEv het volgende:
Ik ga me er binnenkort ook maar eens aan wagen.
Maar waar kan ik dan allemaal om vragen op de markt (qua vis?).
Het selecteren van de vis is een van de moeilijkste dingen van sashimi/sushi. Ik raad altijd aan een goede vishandelaar te vinden en het daar te vragen. Die weet het beste welke kwaliteit hij/zij in huis heeft. Erg belangrijk is dat je aangeeft dat je de vis dus voor rauwe consumptie wilt gebruiken.
Ik vind het kiezen van vis ook erg moeilijk. Vooral omdat ik tijdens m'n sushibarperiode in de VS alleen heb gewerkt met de gangbare vissoorten zoals die gebruikt worden voor 'Japanse sushi'. En hier in NL zijn weer hele andere soorten vis te koop, dus ik ben nog aan het uitzoeken wat voor Europese vis je kunt gebruiken.
Vissoorten zoals zalm, dorade, tilapia (vind ik persoonlijk niks aan), zeebaars en platvissen zoals schol en heilbot zijn opties. Tuurlijk ook diverse tonijnsoorten, bonito en makreel, maar ik vind de kwaliteit daar erg van varieren.
Probeer voor een sushi schotel verschillende soorten qua kleur te selecteren. Het uiterlijk is erg belangrijk in de Japanse keuken. Dus niet alleen witvissen, maar bijv. een witvis met zalm of tonijn.
pi_44789710
Wij hebben pasgeleden ook avocado meegerold. Maar dat werd een beetje een rotzooi. De avocado liet zich wel heel gemakkelijk pletten, terwijl hij absoluut niet overrijp was. En hij schoof weg. Maar uiteindelijk was het wel héél lekker. Kan dat ook zonder kliederen? Zij we te lomp, moeten we nog even oefenen?
pi_44789873
Sashimi is oke, maar bij sushi vind ik dat zeewier zo smerig. (Laatste keer dat ik het at iig wel.)
Op donderdag 31 mei 2007 12:24 schreef Daywalk3r het volgende:
Heb je daar ook nog een client voor nodig.. godver... dat moet tegenwoordig overal voor
pi_44818086
Vanavond ga ik ook weer eens sushi maken. Zo direct even langs de markt om zalm en tonijn te halen. Verder vul ik ze nog met ei, avocado en komkommer. Ik heb hier bij m'n ouders nog een goed boek gevonden over sushi, dus misschien ga ik nog iets nieuws proberen. . Het resultaat zal ik vanavond of morgen even posten.
Last.FM. The Funk Might Fracture Your Nose
Summer 2008: Pinkpop (Landgraaf), Hard Rock Calling (London), Sziget (Budapest)
pi_44828000
quote:
Op donderdag 28 december 2006 12:38 schreef mirugai het volgende:

[..]

Het selecteren van de vis is een van de moeilijkste dingen van sashimi/sushi. Ik raad altijd aan een goede vishandelaar te vinden en het daar te vragen. Die weet het beste welke kwaliteit hij/zij in huis heeft. Erg belangrijk is dat je aangeeft dat je de vis dus voor rauwe consumptie wilt gebruiken.
Ik vind het kiezen van vis ook erg moeilijk. Vooral omdat ik tijdens m'n sushibarperiode in de VS alleen heb gewerkt met de gangbare vissoorten zoals die gebruikt worden voor 'Japanse sushi'. En hier in NL zijn weer hele andere soorten vis te koop, dus ik ben nog aan het uitzoeken wat voor Europese vis je kunt gebruiken.
Vissoorten zoals zalm, dorade, tilapia (vind ik persoonlijk niks aan), zeebaars en platvissen zoals schol en heilbot zijn opties. Tuurlijk ook diverse tonijnsoorten, bonito en makreel, maar ik vind de kwaliteit daar erg van varieren.
Probeer voor een sushi schotel verschillende soorten qua kleur te selecteren. Het uiterlijk is erg belangrijk in de Japanse keuken. Dus niet alleen witvissen, maar bijv. een witvis met zalm of tonijn.
Kijk da's nog eens nuttige informatie. Een goede vishandelaar is denk ik hier meer een kwestie van geluk, ik zit hier in een stadje waar ik keus heb uit 2 viskramen 1x in de week
  vrijdag 29 december 2006 @ 19:36:49 #15
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_44835277
Vandaag vis besteld. Zalm, tonijn en makreel (rug). Potje zalmeitjes heb ik ook al in huis, alsmede avodado en komkommer.

Ik kan haast niet wachten tot zondag
Snobs have more fun!
KLIK!
  vrijdag 29 december 2006 @ 19:37:54 #16
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_44835307
quote:
Op vrijdag 29 december 2006 19:36 schreef Duderinnetje het volgende:
Vandaag vis besteld. Zalm, tonijn en makreel (rug). Postje zalmeitjes heb ik ook al in huis, alsmede avodado en komkommer.

Ik kan haast niet wachten tot zondag
Heb je een goed adres daarvoor, in de stad Groningen?
The love you take is equal to the love you make.
  vrijdag 29 december 2006 @ 19:41:20 #17
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_44835418
quote:
Op vrijdag 29 december 2006 19:37 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Heb je een goed adres daarvoor, in de stad Groningen?
Ja, via het Groningen-topic in STA!

De visboer aan de A-straat. Kneuterig klein familiewinkeltje met een redelijk assortiment

Maar ik ben wel érg verwend geweest met de viszaken in Den Haag merk ik
Snobs have more fun!
KLIK!
  vrijdag 29 december 2006 @ 19:47:33 #18
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_44835585
Bedankt voor de tip!

En je rijst en zo, heb je daar ook al een adres voor?
The love you take is equal to the love you make.
  vrijdag 29 december 2006 @ 21:22:40 #19
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_44839095
quote:
Op vrijdag 29 december 2006 19:47 schreef Lienekien het volgende:
Bedankt voor de tip!

En je rijst en zo, heb je daar ook al een adres voor?
De appie!

Maar elke toko ergens in de stad heeft het vast ook hoor!
Snobs have more fun!
KLIK!
  vrijdag 29 december 2006 @ 21:30:25 #20
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_44839412
Het vis-adres lijkt me het belangrijkste. Ik ga het volgend jaar een keer proberen.
The love you take is equal to the love you make.
pi_44945920
Mijn sushi vorige week was heerlijk geworden. Ik had ook een paar 'ei-pakketjes' gemaakt. een heel dun omeletje met daarin wat vis/rijst en dit dan dichtknopen (priegel werk) met een takje koriander.

Helaas waren alle drie mijn gasten niet echt kapot van de sushi, wat ik niet verwacht had. Resultaat: Een hoop sushi over en drie mensen die een broodje kebab zijn gaan halen.

Gelukkig is wel nog een vriendin van me langsgekomen die nog een beetje mee heeft kunnen eten.
Last.FM. The Funk Might Fracture Your Nose
Summer 2008: Pinkpop (Landgraaf), Hard Rock Calling (London), Sziget (Budapest)
pi_44946073
Shit is dat zeg...denk je wat lekkers klaar te maken...
Gaan ze een broodje kebab halen, zakt je broek van af...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  dinsdag 2 januari 2007 @ 17:41:58 #23
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_44946443
quote:
Op dinsdag 2 januari 2007 17:21 schreef SlaggY het volgende:
Mijn sushi vorige week was heerlijk geworden. Ik had ook een paar 'ei-pakketjes' gemaakt. een heel dun omeletje met daarin wat vis/rijst en dit dan dichtknopen (priegel werk) met een takje koriander.

Helaas waren alle drie mijn gasten niet echt kapot van de sushi, wat ik niet verwacht had. Resultaat: Een hoop sushi over en drie mensen die een broodje kebab zijn gaan halen.

Gelukkig is wel nog een vriendin van me langsgekomen die nog een beetje mee heeft kunnen eten.
Nou ja
Dat zou ik dus nooit doen, eten van de gastvrouw/-heer aan de kant schuiven en dan een snack gaan halen
Ik zou me gewoon even vermannen dan hoor.
Snobs have more fun!
KLIK!
  dinsdag 2 januari 2007 @ 17:49:46 #24
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_44946667
Dit was mijn oud en nieuwsushi trouwens.

Was weer lastig hoor, die eerste rol
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_44946754
Ziet er fantastisch uit, dude!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  dinsdag 2 januari 2007 @ 18:14:20 #26
29440 ajay
Professor in de idioterie
pi_44947338
Als vegetariër heb ik het dan weer erg lastig met de Japanse keuken. Maar ook ik rol er nog wel een redelijke sushi uit, samen met wat inari en rolls. Tot nu toe gebruik ik advocado, gerookte/gerfrituurde tofu, komkommer. Pompoen komt de volgende keer, net zoals ingelegde/verse ramanas (Daikon?).

Iemand anders nog wat veggie tips?

Ik dacht trouwens dat sushi rond moest zijn? Maar als ik de foto's zie, dan zijn ze eerder ovaal/gehoekt?
Dit is mijn uitspraak en daar moet u het mee doen!
  dinsdag 2 januari 2007 @ 18:17:37 #27
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_44947410
quote:
Op dinsdag 2 januari 2007 18:14 schreef ajay het volgende:
Als vegetariër heb ik het dan weer erg lastig met de Japanse keuken. Maar ook ik rol er nog wel een redelijke sushi uit, samen met wat inari en rolls. Tot nu toe gebruik ik advocado, gerookte/gerfrituurde tofu, komkommer. Pompoen komt de volgende keer, net zoals ingelegde/verse ramanas (Daikon?).

Iemand anders nog wat veggie tips?

Ik dacht trouwens dat sushi rond moest zijn? Maar als ik de foto's zie, dan zijn ze eerder ovaal/gehoekt?
Sushi met omelet (met wat suiker, sesamolie en lente-uitjes) is ook lekker veggie

Ja de rolletjes horen wel rond te zijn ja
Snobs have more fun!
KLIK!
  dinsdag 2 januari 2007 @ 18:19:13 #28
50691 Christiaan
Futue te ipsum
pi_44947448
quote:
Op dinsdag 2 januari 2007 18:14 schreef ajay het volgende:
Als vegetariër heb ik het dan weer erg lastig met de Japanse keuken. Maar ook ik rol er nog wel een redelijke sushi uit, samen met wat inari en rolls. Tot nu toe gebruik ik advocado, gerookte/gerfrituurde tofu, komkommer. Pompoen komt de volgende keer, net zoals ingelegde/verse ramanas (Daikon?).

Iemand anders nog wat veggie tips?

Ik dacht trouwens dat sushi rond moest zijn? Maar als ik de foto's zie, dan zijn ze eerder ovaal/gehoekt?
Ramenas is rauw niet te eten, behalve als je er zout op doet. Ik dacht dat ik zowat de enige was die dat spul kende . Ik ga trouwens eens tegen mijn vader zeggen van de ISPC wat zalm en tonijn mee te nemen als ie daar weer eens komt, ga ik ook sushi maken. Ze zullen het zeewier daar ook wel hebben, neem ik aan? Dude, had je trouwens verse gember?
Op maandag 9 november 2009 12:25 schreef Whiskey_Tango het volgende:
Dat interesseert GroenLinks voor geen meter, ze zien je als een wandelende zak euro's waar ze handig een tap in kunnen drukken voor hun socialistische hobbies.
  dinsdag 2 januari 2007 @ 18:19:53 #29
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_44947469
Wat is ramenas?
Snobs have more fun!
KLIK!
  dinsdag 2 januari 2007 @ 18:20:55 #30
29440 ajay
Professor in de idioterie
pi_44947496
quote:
Op dinsdag 2 januari 2007 18:17 schreef Duderinnetje het volgende:

[..]

Sushi met omelet (met wat suiker, sesamolie en lente-uitjes) is ook lekker veggie

Ja de rolletjes horen wel rond te zijn ja
Ik ben dan weer zo'n perfectionist (en in het bezit van een handige vriendin), dus onze sushi is altijd rond.

Helaas valt ei voor mij ook af. Ik zat zelf te denken waar ik nog meer zou kunnen stoeien. Ik had ook chinese zwammen gebruikt, en wortelen, maar dat was het wel qua creativiteit....
Dit is mijn uitspraak en daar moet u het mee doen!
  dinsdag 2 januari 2007 @ 18:26:33 #31
50691 Christiaan
Futue te ipsum
pi_44947648
quote:
Op dinsdag 2 januari 2007 18:19 schreef Duderinnetje het volgende:
Wat is ramenas?
Het is rauw zo vies, dat ik, toen ik tien was en mijn vader mij een PlayStation 2 beloofde als ik een bakje Ramenas op zou eten (ik spaarde al een jaar of zo voor dat ding), ik het nóg niet op kon eten.

O, het is trouwens een koolachtige
Op maandag 9 november 2009 12:25 schreef Whiskey_Tango het volgende:
Dat interesseert GroenLinks voor geen meter, ze zien je als een wandelende zak euro's waar ze handig een tap in kunnen drukken voor hun socialistische hobbies.
  dinsdag 2 januari 2007 @ 18:28:03 #32
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_44947686
quote:
Op dinsdag 2 januari 2007 18:26 schreef --Christiaan-- het volgende:

[..]

Het is rauw zo vies, dat ik, toen ik tien was en mijn vader mij een PlayStation 2 beloofde als ik een bakje Ramenas op zou eten (ik spaarde al een jaar of zo voor dat ding), ik het nóg niet op kon eten.

O, het is trouwens een koolachtige
Wat is het?
Snobs have more fun!
KLIK!
  dinsdag 2 januari 2007 @ 18:30:42 #33
50691 Christiaan
Futue te ipsum
pi_44947779
quote:
Op dinsdag 2 januari 2007 18:28 schreef Duderinnetje het volgende:

[..]

Wat is het?
Ja, een kool dus, radijsachtig van smaak geloof ik
Op maandag 9 november 2009 12:25 schreef Whiskey_Tango het volgende:
Dat interesseert GroenLinks voor geen meter, ze zien je als een wandelende zak euro's waar ze handig een tap in kunnen drukken voor hun socialistische hobbies.
  dinsdag 2 januari 2007 @ 18:48:18 #34
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_44948373
Is dat niet 'gewoon' rettich?
En wat doe je er mee?

Altijd leuk om wat bij te leren
Snobs have more fun!
KLIK!
  dinsdag 2 januari 2007 @ 19:48:55 #35
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_44950324
Ziet er goed uit Dude
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_44951612
quote:
Op dinsdag 2 januari 2007 17:49 schreef Duderinnetje het volgende:
Dit was mijn oud en nieuwsushi trouwens.
[afbeelding]
Was weer lastig hoor, die eerste rol
Ziet er goed uit dude!!
Ik heb van mijn moeder een paar dagen geleden allemaal dingen gekregen om zelf sushi te maken dus even een ordinaire tvp hier
  dinsdag 2 januari 2007 @ 20:33:53 #37
29440 ajay
Professor in de idioterie
pi_44952059
quote:
Op dinsdag 2 januari 2007 18:48 schreef Duderinnetje het volgende:
Is dat niet 'gewoon' rettich?
En wat doe je er mee?

Altijd leuk om wat bij te leren
Ramenas = rettich (= Daikon?). In ieder geval het is, afhankelijk van de kwaliteit van de wortel zoet sappig van smaak tot ongelofelijk scherp, in de zin van radijs/mosterd/wasabi. Maar als je ze een paar dagen in azijn legt, dan is die scherpe kant er wel van af en smaakt het gewoon aardig.

Is volgens mij niet echt een kool, want het is een wortel. Misschien dat het loof koolachtig is, maar ik heb nog nooit gehoord dat je dat kon eten?
Dit is mijn uitspraak en daar moet u het mee doen!
pi_44952243
Heb laatst sushi gemaakt en dacht dat het wel een goed idee was om paprika te gebruiken. Maar dat was het dus niet, smaak is veel te overheersend. Dus allemaal, bega niet dezelfde fout al ik
pi_44953310
quote:
Op dinsdag 2 januari 2007 20:33 schreef ajay het volgende:

[..]

Ramenas = rettich (= Daikon?). In ieder geval het is, afhankelijk van de kwaliteit van de wortel zoet sappig van smaak tot ongelofelijk scherp, in de zin van radijs/mosterd/wasabi. Maar als je ze een paar dagen in azijn legt, dan is die scherpe kant er wel van af en smaakt het gewoon aardig.

Is volgens mij niet echt een kool, want het is een wortel. Misschien dat het loof koolachtig is, maar ik heb nog nooit gehoord dat je dat kon eten?
Wat ik me kan herinneren van rettich is dat het een beetje tegen radijssmaak aanzit en gewoon lekker is om te dippen net als selderij, wortels e.d.
pi_44953552
daikon is een grote japanse radijs. Iets milder dan rettich. Heeft veel toepassingen in de Japanse keuken. Als vulling voor maki wordt takuan gebruikt, dat is ingemaakte daikon. Het heeft een gele kleur en smaakt zoetzuur. Ook erg lekker bij gewone gekookte rijst.

[ Bericht 11% gewijzigd door mirugai op 02-01-2007 21:40:57 ]
pi_45051285
Na het lezen van dit topic en het vorige, ben ik er eindelijk maar aan begonnen

het resultaat




Niet zo heel geweldig dus


excuus:

Mes wat niet zo heel erg scherp...(bot)

voor de scherpe mensen onder ons.... ik heb het nog niet met zalm of andere vis gemaakt. Weet iemand een goede locatie voor verse vis in Tilburg?
pi_45053113
Volgende keer dus een scherp mes en verder: Oefening baart kunst...dus ga zo door en gij zult spinazie eten (ja, dat is een gezegde)
  vrijdag 5 januari 2007 @ 20:50:00 #43
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_45053350
quote:
Op vrijdag 5 januari 2007 19:56 schreef computermistake het volgende:
Na het lezen van dit topic en het vorige, ben ik er eindelijk maar aan begonnen

het resultaat

[[url=http://img154.imagevenue.com/loc345/th_23211_01_05_07_1942_122_345lo.jpg]afbeelding][/URL]


Niet zo heel geweldig dus


excuus:

Mes wat niet zo heel erg scherp...(bot)

voor de scherpe mensen onder ons.... ik heb het nog niet met zalm of andere vis gemaakt. Weet iemand een goede locatie voor verse vis in Tilburg?
Smaakte het goed?
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_45053767
het was heerlijk
  vrijdag 5 januari 2007 @ 21:18:41 #45
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_45054330
Zo te zien heb je niet hard genoeg gedrukt...zie ik hier op meer foto's trouwens.
Een mooie rol, maak je door de rijst niet over je hele vel te verdelen, maar slechts voor de helft. Aan de zijkanten goed verdelen en opvullen. Het kan er beter uitsteken dan dat je een flubberding overhoud.

Bij de eerste slag, meteen goed druk zetten met je matje...mooi glad rollen kan later ook nog, maar stevigheid verkrijg je alleen als je de eerste stappen goed aanpakt.
Ook is je rijst volgens mij niet goed gelukt..gebruik wel gewoon sushi rijst of aborio en laat de zooi natkoken ( = plakken )
Geen plakrijst, geen sushi


Ps; ik heb met de kerst voor het eerst sashimi gemaakt van coquilles, en ik moet zeggen...DODELIJK!
Echt een herhaling waard.
Je hebt genoeg aan 3/4 grote coquilles en je snijd hem met zijn dakje op de kant.

  vrijdag 5 januari 2007 @ 21:57:09 #46
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_45055773
Hoe moet ik me dat voorstellen, 'met zijn dakje op de kant'?
The love you take is equal to the love you make.
  vrijdag 5 januari 2007 @ 22:07:15 #47
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_45056169
, niet zo:




maar een kwartslag gedraaid dus.
Op zijn zij leggen
  vrijdag 5 januari 2007 @ 22:08:19 #48
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_45056188
Maar dan wel zachtjes. Bedankt!
The love you take is equal to the love you make.
  vrijdag 5 januari 2007 @ 22:09:02 #49
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_45056213
quote:
Op vrijdag 5 januari 2007 22:07 schreef SHE het volgende:
, niet zo:

[afbeelding]


maar een kwartslag gedraaid dus.
Op zijn zij leggen
Wat is dat kwakje wit spul aan de rechterkant?
Confidence through competence
  vrijdag 5 januari 2007 @ 22:18:52 #50
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_45056496
De nada!

op mijn lijst staat nu, fruity-sushi
Ik heb begrepen, van een mede sushi perv, dat mango en abrikoos en perzik, geniaal smaken met wasabi en ik dit dus eens moet proberen.
U hoort volgende week of het een succes is
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')