abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 12 december 2006 @ 11:03:14 #1
121315 LENUS
UFC undisputed 2009
pi_44350731


High Definition & Multichannel Audio

In deze topic draait het om het optimaliseren van de audiovisuele beleving bij console gaming. Het optimaal benutten van de mogelijkheden die je console te bieden heeft en het volledig tot hun recht laten komen van de games. Hiervoor heb je de juiste apparatuur nodig en dat kan een aardige investering zijn, maar dan heb je ook wat!

HDTV

HDTV is de opvolger van de inmiddels ruim 50 jaar oude PAL en NTSC beeldstandaarden. Bij high definition draait alles om de betere beeldkwaliteit met hogere resoluties, hoger contrast, helderdere kleuren en hogere verversingsfrequenties.


HD-ready

Hoewel HDTV's in Japan en de VS al aardig aan het inburgeren zijn, staat deze standaard in Europa nog in de kinderschoenen. Tv-zenders laten voorlopig nog op zich wachten, maar tv-fabrikanten hebben de eerste stap al gezet. "HD-ready" tv's zijn hier inmiddels al volop verkrijgbaar. Het verschil tussen een "HD-ready" tv en volwaardige HDTV is dat een HDTV ook een ingebouwde tuner moet hebben om tv-uitzendingen in high definition te kunnen ontvangen. Een tv moet aan de volgende eisen voldoen om het "HD-ready" logo te mogen dragen.
  • Het scherm heeft het breedbeeld formaat met een aspectratio van 16:9.
  • Het scherm heeft minimaal 720 fysieke beeldlijnen.
  • Het scherm accepteert minimaal de volgende ingangssignalen:
    - Een resolutie van 1280x720 pixels op 50Hz en 60Hz progressive (720p)
    - Een resolutie van 1920x1080 pixels op 50Hz en 60Hz interlaced (1080i)
  • Het apparaat kan deze ingangssignalen ontvangen via de volgende interfaces:
    - Component (analoog)
    - HDMI/DVI (digitaal)
  • De DVI of HDMI ingang moet "content protection" ondersteunen (HDCP).


    High Definition Console Gaming

    Hoewel de oudere consoles in mindere mate ook ondersteuning bieden voor high definition, is het eigenlijk pas de laatste generatie consoles die er echt van gaat profiteren. En dan met name de Xbox 360 van Microsoft en de Playstation 3 van Sony. Ze zijn volledig geoptimaliseerd voor de HD-resoluties en alle games die op deze consoles gaan verschijnen maken daar gebruik van.


    De Playstation 3 ondersteunt 720p, 1080i en 1080p.
    Ook de Xbox 360 ondersteunt 720p, 1080i en 1080p.

    Andere High Definition Media Op Consoles

    Blu-Ray en HD-DVD zijn in eerste instantie ontwikkeld om films in high definition op te kunnen slaan en deze media kunnen films weergeven tot aan het 1080p formaat.


    De Playstation 3 krijgt ook de functie van BD-video speler.
    De Xbox 360 zal een los verkrijgbare HD-DVD add-on krijgen waarmee het mogelijk wordt om je console te gebruiken als HD-DVD speler.

    High Definition Interfaces & Bijbehorende Kabels

    Uiteraard vereisen high definition beelden geschikte interfaces en kabels en kun je je console niet zomaar met een simpele composite kabel high definition beelden weer laten geven. Om je console high definition beelden naar een geschikt scherm te laten sturen kun je de volgende drie verschillende kabels gebruiken.

  • Component
    De component kabels bestaan uit 3 kabels om het beeld over te dragen, deze zijn vaak vergezeld door 2 audiokabels. Componentkabels geven analoog beeld door volgens het "Y, Cb/Pb, Cr/Pr" principe, waarbij Y de helderheidscomponent, Cb/Pb de kleurcomponent voor blauw en Cr/Pr het kleurcomponent voor rood zijn. Omdat bij component het signaal van digitaal naar analoog en van RGB naar "Y, Cb/Pb, Cr/Pr" omgezet moet worden en vervolgens weer andersom vindt er enig kwaliteitsverlies plaats.


    De Playstation 3 zal met dezelfde componentkabel werken die al voor de Playstation 2 verkrijgbaar is.
    Bij de Xbox 360 wordt de componentkabel standaard meegeleverd, beschik je over een "Core System", dan kun je uiteraard een optionele kabel aanschaffen.

  • VGA
    De aloude bekende VGA interface die talloze resoluties en frequenties ondersteunt is een analoge interface die een RGB signaal biedt. Vrij veel HDTV's en "HD-ready" tv's hebben naast component en HDMI ook een VGA ingang. Hiermee kun je de tv's met een resolutie van 1366x768 ook vaak op hun native resolutie aansturen. Afhankelijk van je tv en de instellingen van de console kàn een VGA-kabel een beter beeld geven dan component kabels. Uiteraard is de VGA kabel ook uitermate geschikt om je console op een computermonitor aan te sluiten om, bij gebrek aan HDTV, toch te kunnen genieten van de hogere resoluties die de console biedt.


    Voor de Playstation 3 is er nog geen VGA-kabel aangekondigd.
    Voor de Xbox 360 is er een VGA-kabel beschikbaar zijn. Er zijn hiermee naast 720p, 1080i en 1080p ook nog andere VGA-resoluties in te stellen.

  • High Definition Multimedia Interface
    Ofwel HDMI, dè nieuwe standaard voor beeld en geluidsoverdracht. In tegenstelling tot component en VGA is HDMI volledig digitaal. Het beeldsignaal van HDMI is gebaseerd op en compatible met DVI. HDMI is in staat om ongecomprimeerd digitaal beeld tot maximaal 1080p te transporteren tussen bron en weergever. Omdat alle HDTV's de beelden toch al digitaal verwerken en de bronnen uiteraard ook digitaal zijn, biedt HDMI verreweg de beste kwaliteit.


    De Playstation 3 versie heeft een standaard HDMI uitgang die tot 1080p gaat.
    De Xbox 360 ondersteunt vooralsnog geen HDMI.

    Multichannel Audio Console Gaming

    De digitale surroundformaten "Dolby Digital" en "DTS" zijn oorspronkelijk ontwikkeld voor bioscoopfilms en later geïntroduceerd in de huiskamer met de komst van DVD. "Dolby Digital" biedt hooguit 5.1 discrete geluidskanalen. "DTS" gaat tot maximaal 6.1 en ondersteunt hogere bitrates. De huidige consoles maken al gebruik van multichannel audio en de nieuwe consoles ondersteunen uiteraard ook discrete surroundformaten.


    Sommige Playstation 2 games hebben pre-mixed "Dolby Digital" 5.1 geluid bij FMV's en enkele games ondersteunen real time "DTS". De Playstation 3 gaat real time "Dolby Digital" 5.1 en "DTS" ondersteunen in z'n games, evenals het ongecomprimeerde LPCM.
    De Xbox was de eerste console die real time "Dolby Digital" 5.1 ondersteunde en vele games bieden deze optie. De Xbox 360 ondersteunt real time "Dolby Digital" 5.1 in al z'n games.

    Andere Multichannel Audio Media Op Consoles

    DVD-Video is natuurlijk een van de bekendste en populairste dragers van "Dolby Digital" en "DTS" geluid. BD-video en HD-DVD gaan nog een stapje verder met de nieuwe HD-surround formaten "Dolby Digital Plus", "Dolby True HD" en "DTS-HD". Deze nieuwe formaten bieden een nog hogere geluidskwaliteit dan hun voorgangers en gaan tot 7.1 discrete kanalen. De eerste receivers/versterkers die deze nieuwe formaten ondersteunen moeten echter nog aangekondigd worden. En dan is er nog de "Super Audio CD". Sony en Philips hebben dit samen geïntroduceerd als de opvolger van de CD, maar enig succes blijft uit. Hoe dan ook biedt ook SACD multichannel geluid van hoge kwaliteit in het "Direct Stream Digital" formaat.


    De Playstation 2 speelt DVD-video af en kan zowel "Dolby Digital" als "DTS" bitstreams doorvoeren. De Playstation 3 kan DVD-video en BD-video afspelen. Bij het afspelen van DVD-video en BD-Video zal de Playstation 3 "Dolby Digital" en "DTS" bitstreams doorvoeren. De Playstation 3 zal ook SACD's af kunnen spelen.
    De Xbox speelt DVD-video af en kan zowel "Dolby Digital" als "DTS" bitstreams doorvoeren. De Xbox 360 kan uiteraard ook DVD-video afspelen en daarbij "Dolby Digital" en "DTS" bitstreams doorvoeren. Met behulp van de los verkrijgbare HD-DVD add-on kan de console gebruikt worden om HD-DVD's af te spelen

    Multichannel Audio Interfaces & Bijbehorende Kabels

    Om te kunnen genieten van Dolby Digital en/of DTS geluid heb je een AV-receiver of versterker nodig met een geschikte surround-decoder en het juiste aantal speakers uiteraard. Home cinema setjes bieden vaak ook uitkomst en er zijn ook eenvoudige speakersetjes met decoder beschikbaar. Het is maar net wat je er aan wilt uitgeven. Om je console hierop aan te sluiten kun je de volgende kabels gebruiken.

  • S/PDIF Optical
    Ookwel bekend als "Toslink". Een optische digitale kabel die een gecodeerde "Dolby Digital"- of "DTS"-bitstream, maar ook stereo PCM geluid kan transporteren.


    Zowel de Playstation 2 als de Playstation 3 hebben een standaard optische uitgang, zodat je de optische kabel direct op het apparaat zelf kunt aansluiten.
    Om de Xbox met de optische kabel te verbinden heb je de losverkrijgbare "advanced scart cable" nodig. Bij deze kabel zit een kastje met optische uitgang, waar je de optische kabel in kunt steken. Bij de Xbox 360 kun je de optische kabel aansluiten op de connector van de componentkabel of scartkabel die in de console steekt.

  • High Definition Multimedia Interface
    HDMI ondersteunt tot 8 ongecomprimeerde geluidskanalen van 24bit met een samplefrequentie van 192KHz. Maar ook bitstreams voor "Dolby Digital" en "DTS". HD-formaten "Dolby Digital Plus", "Dolby True HD" en "DTS-HD" kunnen enkel over HDMI en niet over S/PDIF. Binnenkort kunnen we receivers verwachten die het beeld over een HDMI kabel kunnen doorlussen naar de tv en zelf de audio bitstream eruit halen en decoderen. Ook voor multichannel SACD's is HDMI de enige mogelijke digitale verbinding.


    De Playstation 3 heeft een standaard HDMI uitgang.

    Finetunen

    Als alles eenmaal aangesloten is kan het nooit kwaad om te experimenteren met de instellingen van de console, het scherm en, de versterker, de plaatsing van de speakers, enz. En hier ervaringen uitwisselen natuurlijk!

    High Definition Links

  • AACS - Officiële website
  • HDMI - Officiële website
  • Blu Ray Disc Associasion - Officiële website
  • HD-DVD - Officiële website

    Multichannel Audio Links

  • Dolby - Officiële website
  • DTS - Officiële website
  • Super Audio CD - Officiële website

    Voorgaande Topics

    01 | 02 | 03 | 04 | 05 | 06

    (OP)



    Ik zit een aankoop te overwegen en wel de volgende:

    Samsung LE26R71B



    Dit kost me ongeveer 650 euro en is verder een prima tv. Maar is dit niet zonde vanwege de opkomst van de fullHD tv's . Die zijn nu nog rond de 2500, maar over een jaar wellicht de helft. Wat is wijsheid?

    [ Bericht 95% gewijzigd door P-Style op 13-12-2006 09:28:37 (OP toegevoegd) ]
  • JFK: "Ask not what your country can do for you; ask what you can do for your country".
      dinsdag 12 december 2006 @ 11:05:43 #2
    129574 Kiteless
    pornsexgoddess
    pi_44350798
    Ik zou lekker wachten.
    -=[ Kiteless ]=-=[ To dream of love ]=-
    pi_44350811
    Wachten inderdaad.
    Let's drop some acid and go to a titty bar.
    pi_44350841
    Gewoon wachten, tot die tijd lekker HD gamen op je monitor.
    "Do or do not, there is no try!"
    Kick my ass!
    Xblog360
    [url=http:/gesignaleerd.blogspot.com]Blog[/url]
      dinsdag 12 december 2006 @ 11:08:39 #5
    111612 blrrrt
    Het Grote Voordeel Van FOK!
    pi_44350866
    Wachten of nu je knip al trekken voor fullHD.
    Het leven is geen krentenbol.
      Forum Admin / Grootste Aanwinst 2022 dinsdag 12 december 2006 @ 11:09:18 #6
    8731 crew  Netsplitter
    #jesuisMasi
    pi_44350883
    Er zijn nu zeer weinig, misschien 3, zenders die 1080i materiaal uitzenden, laat staat 1080P.
    Dat zal denk ik niet snel veranderen omdat ze dan nieuwe apparatuur nodig hebben, en dat kost aardig wat.
    De nl zenders zullen de komende jaren niet over gaan op HD formaat heb ik het idee, dus moet je of schotel nemen of een HD decoder.
    OxygeneFRL-vrijdag 8 mei 2020 @ 08:52:59: Ik had een pleuris hekel aan je maar nu ik weet dat je tegen een vuurwerkverbod ben, hou ik van je.
      dinsdag 12 december 2006 @ 11:13:32 #7
    121315 LENUS
    UFC undisputed 2009
    pi_44350983
    quote:
    Op dinsdag 12 december 2006 11:09 schreef Netsplitter het volgende:
    Er zijn nu zeer weinig, misschien 3, zenders die 1080i materiaal uitzenden, laat staat 1080P.
    Dat zal denk ik niet snel veranderen omdat ze dan nieuwe apparatuur nodig hebben, en dat kost aardig wat.
    De nl zenders zullen de komende jaren niet over gaan op HD formaat heb ik het idee, dus moet je of schotel nemen of een HD decoder.
    In dat geval koop ik dus die Samsung
    JFK: "Ask not what your country can do for you; ask what you can do for your country".
      dinsdag 12 december 2006 @ 11:23:41 #8
    55011 HunterSThompson
    Buy the ticket, take the ride
    pi_44351250
    Hee, die heb ik ook, maar dan de 32 inch versie en in het wit. Echt een fijne tv.
    "When the going gets weird, the weird turn pro."
      dinsdag 12 december 2006 @ 11:25:19 #9
    121315 LENUS
    UFC undisputed 2009
    pi_44351286
    quote:
    Op dinsdag 12 december 2006 11:23 schreef HunterSThompson het volgende:
    Hee, die heb ik ook, maar dan de 32 inch versie en in het wit. Echt een fijne tv.
    Zit ook nog een beetje te twijfelen tussen de 26 inch en de 32 variant.
    JFK: "Ask not what your country can do for you; ask what you can do for your country".
    pi_44351316
    quote:
    Op dinsdag 12 december 2006 11:25 schreef LENUS het volgende:

    [..]

    Zit ook nog een beetje te twijfelen tussen de 26 inch en de 32 variant.
    Als je twijfelt altijd groter gaan! anders krijg je spijt!
      dinsdag 12 december 2006 @ 11:28:13 #11
    121315 LENUS
    UFC undisputed 2009
    pi_44351366
    quote:
    Op dinsdag 12 december 2006 11:26 schreef koentje.k het volgende:

    [..]

    Als je twijfelt altijd groter gaan! anders krijg je spijt!
    Ja ik denk dat je gelijk hebt, moet ik er maar 200 extra tegenaan gooien
    JFK: "Ask not what your country can do for you; ask what you can do for your country".
    pi_44351385
    32"!! 26 krijg je denk ik spijt van.
      dinsdag 12 december 2006 @ 11:30:30 #13
    121315 LENUS
    UFC undisputed 2009
    pi_44351428
    quote:
    Op dinsdag 12 december 2006 11:28 schreef nexhil het volgende:
    32"!! 26 krijg je denk ik spijt van.
    welke heb jij dan?
    JFK: "Ask not what your country can do for you; ask what you can do for your country".
    pi_44351819
    Onthoud dat vooralsnog fullHD alleen mogelijk is bij 40"
      Forum Admin / Grootste Aanwinst 2022 dinsdag 12 december 2006 @ 11:50:13 #15
    8731 crew  Netsplitter
    #jesuisMasi
    pi_44351930
    quote:
    Op dinsdag 12 december 2006 11:46 schreef Nudie het volgende:
    Onthoud dat vooralsnog fullHD alleen mogelijk is bij 40"
    *kuch*bs*kuch
    OxygeneFRL-vrijdag 8 mei 2020 @ 08:52:59: Ik had een pleuris hekel aan je maar nu ik weet dat je tegen een vuurwerkverbod ben, hou ik van je.
    pi_44352142
    Gewoon die Samsung kopen, ik zat met hetzelfde vraagstuk een tijd terug. Toen heb ik de 32inch versie van Samsung gehaald voor relatief weinig.

    Als straks de full HD tvs voldoende voorradig zijn heb je je tv al helemaal terugverdiend kijkende naar de prijsdalingen tussen nu en straks. Zo heb ik het geredeneerd

    PLUS je hebt dan straks een leuk xtra tvtje voor op je slaapkamer of in de keuken, toilet, auto ( ), de kelder, zolder, op het dak, voor je ouders...etc etc u get the picture
      FOK!fotograaf dinsdag 12 december 2006 @ 12:05:16 #17
    151126 angel008
    pi_44352360
    zo zit ik ook op het moment te dubben mijn tv die all echt zn laatste jaren heeft gehad +- 10 jaar moet eigenlijk ook plaats maken voor een lcd tv..

    probleem is dat ik eigenlijk een full hd tv wil hebben maar ik echt geen 2/3000 ¤ eraan ga uitgeven.

    zelf vind ik de samsung een hele mooie tv maar toch denk ik dat voorlopig de oude tv blijft staan..

    wil eerst nog even afwachten tot de prijzen zakken en de laser tv's gaan uitkomen/verder ontwikkelen.

    volgens mij gaat er heel wat gebeuren in de markt en ik wil lekker wachten tot de markt instort en die dingen aan de straatstenen niet meer te verkopen zijn
    pi_44352449
    quote:
    Op dinsdag 12 december 2006 12:05 schreef angel008 het volgende:
    zo zit ik ook op het moment te dubben mijn tv die all echt zn laatste jaren heeft gehad +- 10 jaar moet eigenlijk ook plaats maken voor een lcd tv..

    probleem is dat ik eigenlijk een full hd tv wil hebben maar ik echt geen 2/3000 ¤ eraan ga uitgeven.

    zelf vind ik de samsung een hele mooie tv maar toch denk ik dat voorlopig de oude tv blijft staan..

    wil eerst nog even afwachten tot de prijzen zakken en de laser tv's gaan uitkomen/verder ontwikkelen.

    volgens mij gaat er heel wat gebeuren in de markt en ik wil lekker wachten tot de markt instort en die dingen aan de straatstenen niet meer te verkopen zijn
    zie mijn post hierboven, het is een win-win situatie

    En instorten?!? De penetratiegraad is nog niet eens de 10% voorbij en zit nog in de groeifase, dat gaat nog wel een minstens een decennium duren hoor
    pi_44352483
    Full HD kijk je niet op een TV, maar op een projectiescherm.
    pi_44352515
    quote:
    Op dinsdag 12 december 2006 12:10 schreef KonnieKipke het volgende:
    Full HD kijk je niet op een TV, maar op een projectiescherm.
    Als je genoegen neemt met het scherm, de ophang van de projector, de duur van de lampen etc etc
    Voor veel mensen geen optie hoor
      dinsdag 12 december 2006 @ 12:24:47 #21
    133161 Emerica
    Dead Rising?
    pi_44352905
    Gewoon voor de hdready tv gaan. Verschil van resolutie (720p en 1080p) is niet te merken op een 26" scherm. Tot en met een 32" merk je het verschil tussen beide resoluties sowieso niet, alleen als je voor 37 inch of hoger gaat ben je beter (scherper;)) af met een Full HD scherm. En dan nog, knappe jongen die een Full HD scherm in 26" vind, die bestaan namelijk niet en zullen ook niet snel ingevoerd gaan worden om de vorige reden.

    De meeste mensen hier hebben ook echt geen idee waar ze het over hebben...
    Aight
    pi_44352952
    quote:
    Op dinsdag 12 december 2006 12:24 schreef Emerica het volgende:
    Gewoon voor de hdready tv gaan. Verschil van resolutie (720p en 1080p) is niet te merken op een 26" scherm. Tot en met een 32" merk je het verschil tussen beide resoluties sowieso niet, alleen als je voor 37 inch of hoger gaat ben je beter (scherper;)) af met een Full HD scherm. En dan nog, knappe jongen die een Full HD scherm in 26" vind, die bestaan namelijk niet en zullen ook niet snel ingevoerd gaan worden om de vorige reden.

    De meeste mensen hier hebben ook echt geen idee waar ze het over hebben...
    1080p in h264 wordt de nieuwe standaard in HD. Veel zenders, zoals Universal HD, BBC HD, TNT HD maken al steeds meer gebruik van progressive 1080.
      dinsdag 12 december 2006 @ 12:32:09 #23
    133161 Emerica
    Dead Rising?
    pi_44353138
    quote:
    Op dinsdag 12 december 2006 12:26 schreef KonnieKipke het volgende:

    [..]

    1080p in h264 wordt de nieuwe standaard in HD. Veel zenders, zoals Universal HD, BBC HD, TNT HD maken al steeds meer gebruik van progressive 1080.
    Daar heb je een decoder voor die dat even mooi voor je naar 720p zet en je geen verschil ziet.
    Aight
    pi_44353161
    Al die gasten die hier roepen dat je moet wachten die snappen er zelf geen ene fuck van. Je gaat toch geen jarenlang met een bullshit TV zitten nu toch? En tegen de tijd dat Full HD schermen betaalbaar zijn, ben je minimaal 2 jaar verder. En dan nog kan je alleen HD films kijken, want NL zenders zenden dat de komende 5 jaar toch nog niet uit.

    En daarbij, iemand die ik ken heeft een FULL HD scherm, films zijn mooier, dat wel, maar als ik op mijn Samsung LE32M61b scherm ga kijken, heb ik ook knetterstrak beeld, het verschil is bij lange na niet zo groot als bij een 480p scherm tegenover een 720p scherm.

    Gewoon doen dus, en ja, ga voor de 32"
    pi_44353537
    quote:
    Op dinsdag 12 december 2006 12:32 schreef Emerica het volgende:

    [..]

    Daar heb je een decoder voor die dat even mooi voor je naar 720p zet en je geen verschil ziet.
    Eensch, voor tvuitzendingen hoef je t niet te doen. Als er al HD uitzendingen standaard komen in NL (kuch breedbeeld kuch) dan zullen ze gaan voor de techniek die t meeste voorkomt en die qua bandbreedte het interessantst is, 720p dus. Zelfs de HD zenders die je nu hebt op bijvoorbeeld @home zijn vreselijk compressed waardoor je veel details mist.

    1080p is leuk voor de PC, de PS3, films and thats it. Ik ben het niet eens met het verschil trouwens, als je een 50inch 1080p ziet draaien met media in 1080p dan blaast het werkelijk de 720p's weg. De karakters staan dan echt gewoon in je huiskamer. Niet dat 720p niet mooi is maar 1080p is werkelijk subliem.
    pi_44353746
    Ik wil er aan toevoegen dat 1080p heel leuk is voor 9" CRT projectoren en de Sony Ruby. Dit levert ongeevenaarde kwaliteit op.
    pi_44353831
    Ik heb zelf vorige maand JVC LT-32X70b gekocht, gewoon een top tv. Ik wil gewoon nu al betaalbaar van HD genieten, en niet over 2 jaar pas.
    pi_44353850
    Aan 1080 heb je niets op een <30" TV
      dinsdag 12 december 2006 @ 12:58:46 #29
    133161 Emerica
    Dead Rising?
    pi_44353861
    quote:
    Op dinsdag 12 december 2006 12:47 schreef alex4allofyou het volgende:

    [..]

    Eensch, voor tvuitzendingen hoef je t niet te doen. Als er al HD uitzendingen standaard komen in NL (kuch breedbeeld kuch) dan zullen ze gaan voor de techniek die t meeste voorkomt en die qua bandbreedte het interessantst is, 720p dus. Zelfs de HD zenders die je nu hebt op bijvoorbeeld @home zijn vreselijk compressed waardoor je veel details mist.

    1080p is leuk voor de PC, de PS3, films and thats it. Ik ben het niet eens met het verschil trouwens, als je een 50inch 1080p ziet draaien met media in 1080p dan blaast het werkelijk de 720p's weg. De karakters staan dan echt gewoon in je huiskamer. Niet dat 720p niet mooi is maar 1080p is werkelijk subliem.
    Zoals ik al zei, en volgens mij dringt het bij jullie op dit forum niet helemaal door, op beeldschermen tot en met een grootte van 32 inch zie je met het blote oog niet het verschil tussen beide resoluties. Dus dan kan je wel leuk gaan pimpen met je 1080p, op mijn Samsung LE32N71 zal je toch echt geen verschil zien. Het is allebei even mooi!
    Pas als je een 50" hebt, heb je er wat aan. Maar voor mensen die niet groter dan 32 inch gaan.. bespaar je de marketingpraat en dat domme gelul van sommige figuren hier, neem gewoon een hdready, ze zijn er toch niet 1080p en je hebt er ook totaal geen voordelen mee als je eindeloos gaat wachten op 26 of 32 inch die 1080p ondersteund. Leuk voor de specs, hetzelfde voor het oog.
    Aight
    pi_44354074
    Op 200 x 130 cm daarentegen


    *patst*

    Legally Blond @ 1080i
    pi_44354523
    Nu nog leren fotograferen.
    If there's anything more important than my ego around, I want it caught and shot now!
    http://www.myspace.com/trakston
    pi_44355243
    quote:
    Op dinsdag 12 december 2006 13:20 schreef peristilius het volgende:
    Nu nog leren fotograferen.
    pi_44355853
    quote:
    Op dinsdag 12 december 2006 12:58 schreef Emerica het volgende:

    [..]

    Zoals ik al zei, en volgens mij dringt het bij jullie op dit forum niet helemaal door, op beeldschermen tot en met een grootte van 32 inch zie je met het blote oog niet het verschil tussen beide resoluties. Dus dan kan je wel leuk gaan pimpen met je 1080p, op mijn Samsung LE32N71 zal je toch echt geen verschil zien. Het is allebei even mooi!
    Pas als je een 50" hebt, heb je er wat aan. Maar voor mensen die niet groter dan 32 inch gaan.. bespaar je de marketingpraat en dat domme gelul van sommige figuren hier, neem gewoon een hdready, ze zijn er toch niet 1080p en je hebt er ook totaal geen voordelen mee als je eindeloos gaat wachten op 26 of 32 inch die 1080p ondersteund. Leuk voor de specs, hetzelfde voor het oog.
    Oh so true...

    Daarnaast, wie wil er in godsnaam een 50" TV in z'n woonkamer hebben?
    We believe in our dreams and in our passion. We embrace this culture as a real lifestyle. Our plan may only be a dream, but I'm sure you have the same one..."These Donuts are for going big and riding hard, not for the men in blue".
      dinsdag 12 december 2006 @ 14:03:11 #34
    38571 BMH
    Brute Force 360!!
    pi_44355995
    quote:
    Op dinsdag 12 december 2006 13:05 schreef KonnieKipke het volgende:
    Op 200 x 130 cm daarentegen

    [afbeelding]
    *patst*

    Legally Blond @ 1080i
    YESH! EEN hd ready tv en dan kun je Legally blond in HD kijken.. YESH!

    Gamertag: BMHLive
    PSN: BMHLive
    pi_44356162
    quote:
    Op dinsdag 12 december 2006 13:05 schreef KonnieKipke het volgende:
    Op 200 x 130 cm daarentegen

    [afbeelding]
    *patst*

    Legally Blond @ 1080i
    En wat heeft dit gekost?
    pi_44356169
    Inderdaad helemaal waar, daarnaast werk ik bij een electronica winkel en hebben wij heel..wat... 720p/1080i demo stands staan. En het verschil is concreet pas te merken bij enorme grootten, meer als 40" Daarnaast komt bij indien je tv goed 1080i kan laten zien zoals mijn Sony 32V2000 dan is het verschil met fullhd en 1080i ook nihil. Het up en downscalen van de TV is erg belangrijk daar een 480p plasma scherm er soms nog mooier uitziet bij een 720p demo als op een HDTV LCD die wel 720p ondersteund.

    De grootste winst heb je al bij SD naar HD, het verschil tussen FullHD en HD-Ready is veel veel kleiner als het verschil tussen HD-Ready en Standard Definition. Dat gezegt is het t prijsverschil op dit moment totaal niet waard, helemaal niet gezien het feit je op zoek bent naar een 26"/32" en op t moment er alleen nog maar FullHD schermen beschikbaar zijn die _beginnen_ bij 94cm (danku Netsplitter ).

    Tenslotte zullen alleen apparaten die direct aangesloten worden op de TV als BluRay, HD DVD, PC 1080p vooralsnog technisch kunnen versturen, daar het coax netwerk met moeite 720p digitaal kan streamen en ik vooralsnog niet 1080p door de Schotel zie komen, laat staan dat alle straten in Nederland opengebroken worden voor glasvezel. En alle Nederlandse zenders wachten vooralsnog tot het merendeel van hun kijkers overgeschakeld is naar een HD-TV voordat zij grote uitgaven gaan doen ter omzetting van hun apparatuur, terwijl de meeste consumenten wachten totdat het aanbod van HDTV kanalen uitbreid, en dit spelletje werkt niet zo goed.

    Techniek is ruim aanwezig om heel wat moois te laten zien, en dat kan ook met het aansluiten van spelcomputers/bluray etc. Maar de infrastructuur daarachter laat op zich wachten, maar wanneer het klaar is zal dat in 720p aangeleverd worden en niet in 1080p tenzij er nog enorme ontwikkelingen gaan voortkomen.

    All in all, neem een goede 720p HD-Ready TV en je zult zeker niet bedrogen uitkomen, niet met je portemonnee en ook niet qua kwaliteit. Daarnaast is het merendeel van dit verhaal niet van toepassing daar je volgens mij totaal niet op zoek bent naar een 40"+ scherm

    Just my 2 cents.


    *pats* mijn 32V2000 met Wii-Spoiler *pats*
      dinsdag 12 december 2006 @ 14:08:25 #37
    133161 Emerica
    Dead Rising?
    pi_44356194
    Ik zou eens naar de kleuren van je scherm kijken KonnieKipke, iets zegt me dat er teveel rood in zit
    Aight
    pi_44356251
    quote:
    Op dinsdag 12 december 2006 11:28 schreef LENUS het volgende:

    [..]

    Ja ik denk dat je gelijk hebt, moet ik er maar 200 extra tegenaan gooien
    Koop een Mirai, net zo goed als de Samsung uit de startpost en ¤200 goedkoper.
    pi_44356286
    quote:
    Op dinsdag 12 december 2006 14:08 schreef Emerica het volgende:
    Ik zou eens naar de kleuren van je scherm kijken KonnieKipke, iets zegt me dat er teveel rood in zit
    Het is Legally Red... duh
    pi_44356300
    quote:
    Op dinsdag 12 december 2006 14:08 schreef Emerica het volgende:
    Ik zou eens naar de kleuren van je scherm kijken KonnieKipke, iets zegt me dat er teveel rood in zit
    Komt door mijn digitale camera.. De projector is ISF gecalibreerd
    pi_44356306
    quote:
    Op dinsdag 12 december 2006 14:10 schreef koentje.k het volgende:

    [..]

    Koop een Mirai, net zo goed als de Samsung uit de startpost en ¤200 goedkoper.
    sarcasme?
    pi_44356341
    quote:
    Op dinsdag 12 december 2006 14:07 schreef MrSleep het volgende:

    [..]

    En wat heeft dit gekost?
    Barco CRT 801s Graphics + DVI ingang 1500 euro
    JVC DTS surround setje 900 euro
    Scherm 600 euro
    Een goeie HTPC 800 euro

    zeg zo'n 3800 euro...
    pi_44356373
    Valt reuze mee, die 32" Sony van mij was 1679 (ex korting/sony regeling )
      dinsdag 12 december 2006 @ 14:14:37 #44
    42136 Herr.Flick
    De triangeljosti!
    pi_44356420
    quote:
    Op dinsdag 12 december 2006 11:05 schreef Kiteless het volgende:
    Ik zou lekker wachten.
    tot je dood bent...
    Herr.Flick
    4844 4479 7710 3249
    pi_44356452
    Het verschil onderling tussen LCDs is vooral goed te testen door een 1080i demo filmpje te draaien, de mate waarin sommige merken de flikkering van interlaces wegwerken en dus concreet een rustig beeld geven is soms enorm.
    pi_44356453
    quote:
    Op dinsdag 12 december 2006 14:12 schreef KonnieKipke het volgende:

    [..]

    Barco CRT 801s Graphics + DVI ingang 1500 euro
    JVC DTS surround setje 900 euro
    Scherm 600 euro
    Een goeie HTPC 800 euro

    zeg zo'n 3800 euro...
    Dat valt mee. Ik had al op 10.000 euro gerekend alleen al voor de projector
    pi_44356495
    quote:
    Op dinsdag 12 december 2006 14:15 schreef MrSleep het volgende:

    [..]

    Dat valt mee. Ik had al op 10.000 euro gerekend alleen al voor de projector
    Nieuw kost de projector iets van 24.000 euro... 2e hands zijn de prijzen vanaf 600 euro tot zeg 12.000 euro.
    pi_44356532
    Waar het verschil gaat zitten in van welke vrachtwagen hij gevallen is :d
    pi_44356539
    quote:
    Op dinsdag 12 december 2006 14:11 schreef Nudie het volgende:

    [..]

    sarcasme?
    Nee, hoezo?
    Ik heb zelf een 32" Mirai, alle mogelijke inputs zitten erop... heerlijk beeld op HD
    pi_44356635
    quote:
    Op dinsdag 12 december 2006 11:03 schreef LENUS het volgende:
    Ik zit een aankoop te overwegen en wel de volgende:

    Samsung LE26R71B

    [afbeelding]

    Dit kost me ongeveer 650 euro en is verder een prima tv. Maar is dit niet zonde vanwege de opkomst van de fullHD tv's . Die zijn nu nog rond de 2500, maar over een jaar wellicht de helft. Wat is wijsheid?
    32" nemen en je bent klaar. Wat al eerder gezegd is.......over 1 a 2 jaar schop je deze naar het toilet en haalt dan weer een andere!
    It's not about East or West, It's about niggaz and bitches, power and money, riders and punks. Which side are you on?
      dinsdag 12 december 2006 @ 14:22:42 #51
    42136 Herr.Flick
    De triangeljosti!
    pi_44356671
    quote:
    Op dinsdag 12 december 2006 14:21 schreef Tim_G het volgende:

    [..]

    32" nemen en je bent klaar. Wat al eerder gezegd is.......over 1 a 2 jaar schop je deze naar het toilet en haalt dan weer een andere!
    breed toilet!
    Herr.Flick
    4844 4479 7710 3249
    pi_44356744
    quote:
    Op dinsdag 12 december 2006 14:18 schreef koentje.k het volgende:

    [..]

    Nee, hoezo?
    Ik heb zelf een 32" Mirai, alle mogelijke inputs zitten erop... heerlijk beeld op HD
    Standaard Contrast Ratio van 1000:1 om te beginnen
    Om over de duurzaamheid en kleurspectrum nog maar te zwijgen. Het zal er vast leuk uit zien maar dynamisch contrast van de Samsung of het veel hogere en intensere statische contrast van Sony/Philips is echt een wereld van verschil. Daarnaast ontbreekt er volgens mij bij Mirai aan MPEG Noise Reduction / Analog Noise Reduction, wat niet echt bijdraagt aan de analoge/digitale weergave.

    Maargoed hij is dan ook een stuk goedkoper
    pi_44357017
    ik heb zelf deze:



    LG LC2R 32"

    Heb em nu 6 maanden en ben er nog erg blij mee!




    breedbeeld
    resolutie 1366x768
    uitleghertz 60
    uitleghelderheid 500 candela/m2
    uitlegcontrast ratio 1200:1
    component, scart, s-video, rgb/vga, hdmi

    720p (HDTV) • 480p (EDTV) • 480i (SDTV)
    1080i (HDTV) • 720p (HDTV) • 480p (EDTV) • 480i (SDTV) • 576p • 576i
    pi_44357062
    Mooie setup Je kon wel een maatje groter nemen met zo'n meubel though Maargoed geld is ook geld
      dinsdag 12 december 2006 @ 14:37:39 #55
    14827 Kogando
    Modelprutser
    pi_44357116
    quote:
    Op dinsdag 12 december 2006 11:13 schreef LENUS het volgende:
    In dat geval koop ik dus die Samsung
    Als je dat ding alleen koopt om TV te kijken maakt het allemaal bar weinig uit aangezien het TV-signaal toch waardeloos is.

    Vind je het echter ook van belang voor gamen en dvd's, dan is het een ander verhaal.
    Beter één keer om vergeving vragen, dan tien keer om toestemming.
    pi_44357154
    quote:
    Op dinsdag 12 december 2006 14:34 schreef nexhil het volgende:
    ik heb zelf deze:
    Ik heb er niet veel verstand van, maar: heb je bij een breedbeeld LCD nou nog steeds die zwarte balken in beeld?
    Xbox Live Gamertag: Harmen84
    pi_44357286
    Puur een instelling waarschijnlijk, echter bioscoop films hebben een 21:9 verhouding ipv een 16:9 verhouding en sommige DVDs hebben dat erin gebrand, de reden erachter is mij ook een raadsel. Maar je krijgt amper verstoorde verhoudingen als je je TV het beeld volledig laat vullen / optrekken.
    pi_44358208
    quote:
    Op dinsdag 12 december 2006 14:38 schreef Harmen1984 het volgende:

    [..]

    Ik heb er niet veel verstand van, maar: heb je bij een breedbeeld LCD nou nog steeds die zwarte balken in beeld?
    nee, dat komt door die duffe tmf zender op de upc decoder

    xbox 360, dvd ed is gewoon allemaal fullscreen
    en ik heb er een hekel aan als een tv automagisch gaat zoomen e.d.

    [ Bericht 6% gewijzigd door nexhil op 12-12-2006 15:30:48 ]
    pi_44358434
    quote:
    Op dinsdag 12 december 2006 14:35 schreef Nudie het volgende:
    Mooie setup Je kon wel een maatje groter nemen met zo'n meubel though Maargoed geld is ook geld
    tv is in een half jaar tijd zo'n ¤250/300 goedkoper geworden, je hebt hem nu de 32" voor zo'n 850 denk ik.

    [ Bericht 2% gewijzigd door nexhil op 12-12-2006 15:31:17 ]
    pi_44358796
    quote:
    Op dinsdag 12 december 2006 15:23 schreef nexhil het volgende:

    [..]

    tv is in een half jaar tijd zo'n ¤250/300 goedkoper geworden, je hebt hem nu de 32" voor zo'n 850 denk ik.
    Pas geleden in de aanbieding bij Media Markt en Correct voor 700-iets
    Xbox Live Gamertag: Harmen84
    pi_44358806
    Ik twijfel de laatste tijd ook over de samsung uit de startpost. Wil aan de ene kant liever nog sparen en mijn huidige (kleine) tv is nog goed. Maar voor gamen lijkt zo'n televisie me perfect.
    pi_44359005
    quote:
    Op dinsdag 12 december 2006 15:33 schreef Harmen1984 het volgende:

    [..]

    Pas geleden in de aanbieding bij Media Markt en Correct voor 700-iets
    ouch
    pi_44361360
    Goed topic.
    A.F.C. Ajax - Piet de Visser
    pi_44383249
    Heb topic maar even omgetoverd naar de nieuwe centrale "High Defenition & Multichannel Audio".

    Ikzelf wacht liever tot Full-HD tv's een beetje gangbaar zijn overigens.
      woensdag 13 december 2006 @ 18:58:48 #65
    12888 Skull-splitter
    your selection of the finest
    pi_44400834
    Ok, het ziet er naar uit dat ik begin 2007 geld overhoud, waarmee ik stiekem wel een leuke nieuwe TV wil gaan halen, gezien de huidige binnen nu en een jaar toch wel de geest lijkt te gaan geven (fluitende condensatoren, magnetische invloeden die steeds zichtbaarder worden in effen gekleurde schermen).

    Een paar eisen die ik toch wel stel:
    -Aansluitingen: ik wil minstens scart, DVI en component, meer is welkom maar niet per definitie nodig
    -Schermgrootte: ik wil de hoogte van mijn huidige TV niet kwijt (28" 4:3 model), dus ik zit te denken aan een absoluut minimum van 32" aanhouden, groter is meer dan welkom.
    -Beeldkwaliteit: Ik vind het wenselijk dat de TV scherpe, heldere doch natuurlijke beelden kan produceren, iets wat ik niet al te vaak tegenkom. Meestal staat ogenschijnlijk OF het contrast helemaal open OF kan de TV gewoon niet genoeg weergeven. Verversings-snelheid is altijd fijn.
    -Omlijsting: Het liefst matzwart of antraciet, zilver mag ook nog. Glans is niet aan mij besteedt.
    -Budget: omwille het allemaal wel betaalbaar te houden zit ik met een prijskaartje van tussen de 1000 en de 1500 euro in mijn hoofd.

    De TV gaat met name gebruikt worden om op te gamen (X360), gedownloade of gekochte series te kijken (DVD/Xbox classic met XBMC), films te kijken en slechts af en toe ook "echt" TV te kijken vanaf een kabel... Tevens wil ik er DVI op om ook PC-games erop te kunnen draaien.
    I'm fed up with all this Wi-fi-high-fiving
    Steam: Skullsplitter
    Origin-naam:013skullsplitter
      woensdag 13 december 2006 @ 19:01:52 #66
    12888 Skull-splitter
    your selection of the finest
    pi_44400927
    quote:
    Op dinsdag 12 december 2006 14:43 schreef Nudie het volgende:
    de reden erachter is mij ook een raadsel.
    Ga je eens heel snel schamen... Beetje gaan zitten kutten met beeldratio's omdat het je beeld niet 100% vult...
    I'm fed up with all this Wi-fi-high-fiving
    Steam: Skullsplitter
    Origin-naam:013skullsplitter
      woensdag 13 december 2006 @ 19:29:43 #67
    31611 Svensson
    floeperdefloep :-þ
    pi_44401829
    ^ Mag hij toch lekker zelf weten als hij zich er zelf niet aan stoort?
    You must have big rats, if you need Hattori Hanzo's steel...
      woensdag 13 december 2006 @ 19:43:30 #68
    12888 Skull-splitter
    your selection of the finest
    pi_44402288
    quote:
    Op woensdag 13 december 2006 19:29 schreef Svensson het volgende:
    ^ Mag hij toch lekker zelf weten als hij zich er zelf niet aan stoort?
    Meer dat ze die optie expres zo laten en niet zelf klakkeloos 2 stukken van het paneel eraf knippen... Aspectratio's behoren gewoon zo te blijven zoals ze van orgine zijn, alleen wil de breedbeeldgeneratie daar graag het beeldvullend van bakken.. Net als 4:3 bijschaven naar 16:9, waarbij je bijna je halve beeld kwijt bent...
    I'm fed up with all this Wi-fi-high-fiving
    Steam: Skullsplitter
    Origin-naam:013skullsplitter
    pi_44428862
    Yo
    We hebben hier nu ook eindelijk een HD tv.
    Hoe kan ik zien of dat 1080dpi of dat andere is?
    (Ik zou eerlijk zeggen heb er ook geen reet verstand van)
    Dus moet ik nog wat doen met me xbox?

    Heb:

    LG LCD televisie 32LC25R BB LCD
    81 cm Ultra plat LCD scherm
    HD ready (High Definition)
    Contrastverhouding 5000:1
    1366 x 768 beeldlijnen
    Helderheid 500 candela per m2
    Kijkhoek tot 178 graden
    Beeldverversing 1x per 8 miliseconden
    XD Engine/ 3D digitale kamfilter
    HDMI aansluiting
    afmetingen(BxHxD) 944 x 659 xc 129,7

    Dat is de nieuwste versie van die hier boven staat.
    Daar sta je dan ’s avonds 20 over 11, op een strand sigaretten weg te werken
      donderdag 14 december 2006 @ 20:41:04 #70
    12888 Skull-splitter
    your selection of the finest
    pi_44437081
    768Pixels hoog, laat dat DPI los en hang er een P aan, geeft je een maximum van 720P.
    I'm fed up with all this Wi-fi-high-fiving
    Steam: Skullsplitter
    Origin-naam:013skullsplitter
    pi_44440888
    quote:
    Op dinsdag 12 december 2006 14:34 schreef nexhil het volgende:
    ik heb zelf deze:

    [afbeelding]

    LG LC2R 32"

    Heb em nu 6 maanden en ben er nog erg blij mee!

    [afbeelding]


    breedbeeld
    resolutie 1366x768
    uitleghertz 60
    uitleghelderheid 500 candela/m2
    uitlegcontrast ratio 1200:1
    component, scart, s-video, rgb/vga, hdmi

    720p (HDTV) • 480p (EDTV) • 480i (SDTV)
    1080i (HDTV) • 720p (HDTV) • 480p (EDTV) • 480i (SDTV) • 576p • 576i
    Waarom heeft die vriend hierboven wel 1080i dan? Met precies de zelfde afmetingen?
    Daar sta je dan ’s avonds 20 over 11, op een strand sigaretten weg te werken
      donderdag 14 december 2006 @ 22:35:35 #72
    12888 Skull-splitter
    your selection of the finest
    pi_44441177
    Omdat dat weer gedownscaled wordt naar 720P, omdat de native resolutie nou eenmaal gewoon 1366*768 is...

    Jouw TV kan dat ook aan, maar effectief maakt het dus gewoon geen zak uit...
    I'm fed up with all this Wi-fi-high-fiving
    Steam: Skullsplitter
    Origin-naam:013skullsplitter
    pi_44447103
    quote:
    Op donderdag 14 december 2006 22:35 schreef Skull-splitter het volgende:
    Omdat dat weer gedownscaled wordt naar 720P, omdat de native resolutie nou eenmaal gewoon 1366*768 is...

    Jouw TV kan dat ook aan, maar effectief maakt het dus gewoon geen zak uit...


    Ik zal een foto maken vanmiddag van de opstelling niet bijzonder ofzo.
    Daar sta je dan ’s avonds 20 over 11, op een strand sigaretten weg te werken
    pi_44447333
    quote:
    Op donderdag 14 december 2006 22:35 schreef Skull-splitter het volgende:
    Omdat dat weer gedownscaled wordt naar 720P, omdat de native resolutie nou eenmaal gewoon 1366*768 is...

    Jouw TV kan dat ook aan, maar effectief maakt het dus gewoon geen zak uit...
    precies, hij down-scaled het gewoon naar 720p
    pi_44457375
    quote:
    Op vrijdag 15 december 2006 08:15 schreef nexhil het volgende:

    [..]

    precies, hij down-scaled het gewoon naar 720p
    Oke weet ik dat ook weer
    Daar sta je dan ’s avonds 20 over 11, op een strand sigaretten weg te werken
    pi_44464858
    Ik heb toch die samsung gekocht. Die is moooooooi
    pi_44488849
    Tvp
      FOK!fotograaf maandag 18 december 2006 @ 21:48:31 #78
    151126 angel008
    pi_44552927
    iemand hier zei mij dat de lcd tv's echt niet snel goedkoop zouden worden..

    en wat schetst mijn verbazing

    http://tweakers.net/nieuw(...)-de-1000-dollar.html

    eat your hart out
    quote:
    Op dinsdag 12 december 2006 12:09 schreef alex4allofyou het volgende:

    [..]

    zie mijn post hierboven, het is een win-win situatie

    En instorten?!? De penetratiegraad is nog niet eens de 10% voorbij en zit nog in de groeifase, dat gaat nog wel een minstens een decennium duren hoor
    jij dus..
    pi_44620119
    Zijn er nog mensen die dit ding gaan halen?



    http://www.joytech.net/1/(...)trol-Center-540C.htm

    Wel handig als je meerdere consoles op één component ingang wil aansluiten.
    "Ik heb geen tijd voor leuk,... ik maak alleen tijd voor episch! - Chocobo
    pi_44631859
    Dat ding heeft wel een beetje een flauw ontwerp
      donderdag 21 december 2006 @ 17:29:42 #81
    12888 Skull-splitter
    your selection of the finest
    pi_44633226
    quote:
    Op donderdag 21 december 2006 16:44 schreef P-Style het volgende:
    Dat ding heeft wel een beetje een flauw ontwerp
    Joh?
    I'm fed up with all this Wi-fi-high-fiving
    Steam: Skullsplitter
    Origin-naam:013skullsplitter
    pi_44642209
    past wel mooi onder mn 360
    pi_44717484
    Kep een vraagje over de extender, ik heb allemaal HD films gedownload, en heb er ook ondertiteling voor, nu deed ik altijd alles laten zien via transcode360, ondanks dat dit goed werkt, maakt je pc zo wel overuren. Nu kwam ik erachter dat TS bestanden gewoon standaard gelezen worden door de 360. Maar de ondertiteling werkt niet als ik het op die manier doe. Is er een mogelijkheid dat ie toch de ondertiteling laat zien zoals dat normaal ook gebeurd? Dus de moviename en subtitlename hetzelfde.
    pi_44717722
    Ik heb even jullie hulp nodig.

    Bij de media markt staat de Samsung LE 26 R 32 te koop voor ¤577,-.

    Ik wil hem voornamelijk gaan gebruiken i.c.m mn xbox360. Dat televisie kijken minder is maakt niet uit, als 360 spellen er maar goed uit zien.

    Is het dan slim om deze te kopen? Of beter om verder te kijken naar een andere lcd?

    Het hoeft niet het beste van het beste te zijn, maar wel een stuk beter dan mijn huidige 51cm beeldbuis TV.
    pi_44724082
    quote:
    Op zondag 24 december 2006 20:43 schreef paradisiac het volgende:
    Ik heb even jullie hulp nodig.

    Bij de media markt staat de Samsung LE 26 R 32 te koop voor ¤577,-.

    Ik wil hem voornamelijk gaan gebruiken i.c.m mn xbox360. Dat televisie kijken minder is maakt niet uit, als 360 spellen er maar goed uit zien.

    Is het dan slim om deze te kopen? Of beter om verder te kijken naar een andere lcd?

    Het hoeft niet het beste van het beste te zijn, maar wel een stuk beter dan mijn huidige 51cm beeldbuis TV.
    Als je niet het beste van het beste hoeft en ook niet veel geeft om de kwaliteit van tv-uitzendingen, dan is dit een prima tv'tje hoor.
    pi_44745986
    Ja, volgens mij is het een prima TV voor mn xbox360. Ga hem van de week halen!

    Is het trouwens beter om de component kabel te gebruiken of kan ik beter een VGA kabel kopen? Ik las ergens dat component wat 'kleurrijker' is en VGA een beetje 'flets'.

    [ Bericht 52% gewijzigd door paradisiac op 26-12-2006 10:09:30 ]
    pi_44750012
    quote:
    Op dinsdag 26 december 2006 10:02 schreef paradisiac het volgende:
    Is het trouwens beter om de component kabel te gebruiken of kan ik beter een VGA kabel kopen? Ik las ergens dat component wat 'kleurrijker' is en VGA een beetje 'flets'.
    Hangt volledig af van de betreffende tv. VGA is puur RGB, component is een signaal dat nog bewerkt moet worden naar RGB, beide signalen moeten omgezet worden naar digitaal. Afhankelijk van hoe de tv de signalen bewerkt kan het verschillende beelden opleveren... of zien ze er gewoon (nagenoeg) hetzelfde uit.
      FOK!fotograaf dinsdag 26 december 2006 @ 16:32:41 #88
    151126 angel008
    pi_44750316
    quote:
    Op maandag 25 december 2006 01:20 schreef P-Style het volgende:

    [..]

    Als je niet het beste van het beste hoeft en ook niet veel geeft om de kwaliteit van tv-uitzendingen, dan is dit een prima tv'tje hoor.
    ikzelf ben ook op zoek naar een lcd tv ter vervanging voor mn huidige tv (oud kreng van 15 jaar oud)

    maar zoals ik jou reactie lees ben je er niet zo blij mee.

    ik wil er zelf ook mn 360 op gaan aansluiten (en later de wii) maar ik wil er ook lekker tv op kunnen kijken en uit jou tekst haal ik hieruit op dat dit niet zo goed zal gaan.

    zitten momenteel nog niet op de digitale tv maar gaan dit zeer binnenkort wel.
    pi_44752888
    quote:
    Op dinsdag 26 december 2006 16:32 schreef angel008 het volgende:
    ikzelf ben ook op zoek naar een lcd tv ter vervanging voor mn huidige tv (oud kreng van 15 jaar oud)

    maar zoals ik jou reactie lees ben je er niet zo blij mee.

    ik wil er zelf ook mn 360 op gaan aansluiten (en later de wii) maar ik wil er ook lekker tv op kunnen kijken en uit jou tekst haal ik hieruit op dat dit niet zo goed zal gaan.

    zitten momenteel nog niet op de digitale tv maar gaan dit zeer binnenkort wel.
    Punt is dat een standaard definitie tv signaal gewoonweg een laag kwaliteits signaal is. Puur afgestemd op (analoge) crt beeldbuizen met overeenkomende resolutie. Op een HD-ready tv ziet het er nooit echt goed uit, simpelweg omdat het signaal eerst bewerkt moet worden voordat het weergegeven wordt en omdat het beeld van een HD-ready tv veel scherper is, waardoor een SD-signaal er sneller "lelijk" uit ziet.

    Ik ben nooit overtuigd geweest van de kwaliteit van een tv-signaal op wat voor HD-ready scherm dan ook. Maar daar zijn HD-ready schermen dan ook nooit voor bedoeld.
      FOK!fotograaf dinsdag 26 december 2006 @ 20:29:59 #90
    151126 angel008
    pi_44752960
    quote:
    Op dinsdag 26 december 2006 20:27 schreef P-Style het volgende:

    [..]

    Punt is dat een standaard definitie tv signaal gewoonweg een laag kwaliteits signaal is. Puur afgestemd op (analoge) crt beeldbuizen met overeenkomende resolutie. Op een HD-ready tv ziet het er nooit echt goed uit, simpelweg omdat het signaal eerst bewerkt moet worden voordat het weergegeven wordt en omdat het beeld van een HD-ready tv veel scherper is, waardoor een SD-signaal er sneller "lelijk" uit ziet.

    Ik ben nooit overtuigd geweest van de kwaliteit van een tv-signaal op wat voor HD-ready scherm dan ook. Maar daar zijn HD-ready schermen dan ook nooit voor bedoeld.
    en met digitale tv dan ?
    pi_44753217
    quote:
    Op dinsdag 26 december 2006 20:29 schreef angel008 het volgende:
    en met digitale tv dan ?
    Digitale TV heeft geen analoge ruis Da's een voordeel. En als de bitrate een beetje in orde is dan is de kwaliteit best aardig, maar het blijft een signaal met dezelfde resolutie als PAL, welke dus eigenlijk het beste tot z'n recht komt op.. een PAL tv.
      dinsdag 26 december 2006 @ 20:45:46 #92
    12888 Skull-splitter
    your selection of the finest
    pi_44753391
    En toch is het redelijk dwijlen met de kraan open. SDTV zou kapitaalverkrachting zijn, naast het feit dat je er geen zak voordeel mee hebt naast het signaal, maar HDTV is nog niet echt ingeburgerd hier...
    I'm fed up with all this Wi-fi-high-fiving
    Steam: Skullsplitter
    Origin-naam:013skullsplitter
      dinsdag 26 december 2006 @ 22:18:42 #93
    38571 BMH
    Brute Force 360!!
    pi_44755402
    Vraag: Wie heeft hier zijn tv laten kalibreren (ISF)?

    Ik ben het van plan omdat ik al bijna 2 jaar lang me tv op de dynamische stand heb staan.. Hierdoor ontstaat dynamische contrast compressie problemen (ruis & fluctuerende donkere en lichte tinten...) daarnaast zie ik wat Halo's. Als ik me tv op een non-dynamische stand zet vind ik het er persoonlijk niet uit zien (mist de felheid van de dynamische stand).. Hencé de kalibratie.

    [ Bericht 0% gewijzigd door BMH op 26-12-2006 22:43:19 ]
    Gamertag: BMHLive
    PSN: BMHLive
    pi_44755496
    Hence

    Ik heb mn CRT projector laten isf calibreren... Super!!
      dinsdag 26 december 2006 @ 22:44:33 #95
    38571 BMH
    Brute Force 360!!
    pi_44756044
    quote:
    Op dinsdag 26 december 2006 22:22 schreef KonnieKipke het volgende:
    Hence

    Ik heb mn CRT projector laten isf calibreren... Super!!
    Kun je vertellen wat ze allemaal veranderden? Gaan ze enkel in het service menu zitten knutselen?
    Gamertag: BMHLive
    PSN: BMHLive
    pi_44756381
    quote:
    Op dinsdag 26 december 2006 22:44 schreef BMH het volgende:

    [..]

    Kun je vertellen wat ze allemaal veranderden? Gaan ze enkel in het service menu zitten knutselen?
    Nee joh, er wordt met een speciale kleurensensor en computer de greyscale afgeregeld, contrast brightness en gamma. De kleuren komen nu echt zoals ze bedoeld zijn van het scherm af..
      dinsdag 26 december 2006 @ 23:03:44 #97
    38571 BMH
    Brute Force 360!!
    pi_44756510
    quote:
    Op dinsdag 26 december 2006 22:58 schreef KonnieKipke het volgende:

    [..]

    Nee joh, er wordt met een speciale kleurensensor en computer de greyscale afgeregeld, contrast brightness en gamma. De kleuren komen nu echt zoals ze bedoeld zijn van het scherm af..
    Mjah.. Probleem is dat ik de dynamische stand van een Panasonic Plasma gewend ben.. En zoals andere panasonic plasma eigenaren weten heeft deze mode een ongekende felheid (en veel te warme kleuren, maar dat ten zijde). De man die de kalibraties doet vergeleek de dynamische stand van een panasonic tv al met een las-apparaat .

    Morgen maar even een DVE dvd in me speler stoppen.. als hieruit blijkt dat de tv onder de maat presteert laat ik em waarschijnlijk wel kalibreren.
    Gamertag: BMHLive
    PSN: BMHLive
    pi_44756539
    quote:
    Op dinsdag 26 december 2006 23:03 schreef BMH het volgende:

    [..]

    Mjah.. Probleem is dat ik de dynamische stand van een Panasonic Plasma gewend ben.. En zoals andere panasonic plasma eigenaren weten heeft deze mode een ongekende felheid (en veel te warme kleuren, maar dat ten zijde). De man die de kalibraties doet vergeleek de dynamische stand van een panasonic tv al met een las-apparaat .

    Morgen maar even een DVE dvd in me speler stoppen.. als hieruit blijkt dat de tv onder de maat presteert laat ik em waarschijnlijk wel kalibreren.
    Met DVE kan je al een eind in de goede richting komen.
      woensdag 27 december 2006 @ 18:49:38 #99
    38571 BMH
    Brute Force 360!!
    pi_44770393
    Ik heb de DVE dvd gedownload (spank me!).. Ik zie dus dat je er eigenlijk een blauw filtertje bij moet krijgen..

    Weet iemand waar je zo'n filter kunt kopen?

    [ Bericht 13% gewijzigd door BMH op 27-12-2006 19:05:08 ]
    Gamertag: BMHLive
    PSN: BMHLive
    pi_44773750
    quote:
    Op woensdag 27 december 2006 18:49 schreef BMH het volgende:
    Ik heb de DVE dvd gedownload (spank me!).. Ik zie dus dat je er eigenlijk een blauw filtertje bij moet krijgen..

    Weet iemand waar je zo'n filter kunt kopen?
    DVE kopen natuurlijk!

    Ik heb zelf m'n (PAL) tv'tje ook gecalibreerd met behulp van DVE. De overscan is zo goed als verdwenen nu, de "sharpness" staat helemaal uit en het contrast en de saturation staan nu ook een stuk lager dan bij de fabrieksinstellingen. Het is even wennen, maar door zoveel mogelijk "beeldverbeteringstrucjes" juist uit te zetten komen je beeldbronnen het beste tot hun recht.
      woensdag 27 december 2006 @ 23:02:38 #101
    38571 BMH
    Brute Force 360!!
    pi_44779861
    quote:
    Op woensdag 27 december 2006 20:24 schreef P-Style het volgende:

    [..]

    DVE kopen natuurlijk!

    Ik heb zelf m'n (PAL) tv'tje ook gecalibreerd met behulp van DVE. De overscan is zo goed als verdwenen nu, de "sharpness" staat helemaal uit en het contrast en de saturation staan nu ook een stuk lager dan bij de fabrieksinstellingen. Het is even wennen, maar door zoveel mogelijk "beeldverbeteringstrucjes" juist uit te zetten komen je beeldbronnen het beste tot hun recht.
    Morgen maar eens proberen in het service menu van de tv te komen om zo nog wat meer dingen aan te passen. Sharpness moet bij onze panasonic bijna op het hoogste punt staan.. Op de laagste stand maakt de tv het beeld namelijk blurry. Kleur kan ik nog niet aanpassen omdat ik die filter niet heb.. Tint kan ik ook niet aanpassen omdat deze functie enkel in NTSC mode tevoorschijn komt. Ik zag wel dat de tv een overscan heeft van 4 boven & onder en wat naar links.. Alles staat nog wel dik in de safety, maar ik ga het toch proberen aan te passen.

    Jammer voor mij dat de tv voor iedere ingang een aparte save heeft... Nu kan ik mijn DVD speler straks op alle 5 ingangen aansluiten om deze allemaal te gaan kalibreren. LOL!
    Gamertag: BMHLive
    PSN: BMHLive
    pi_45167456
    tvp, ik heb net een 40 inch samsung gekocht Ik moet er nog achterkomen of dit een verstandige beslissing was

    ik zal het wel laten weten als die binnen is
    Het onderscheid komt met de jaren, tot je jezelf onderschijt...
    pi_45169196
    quote:
    Op dinsdag 9 januari 2007 01:31 schreef TheSwooshdockSaints het volgende:
    tvp, ik heb net een 40 inch samsung gekocht Ik moet er nog achterkomen of dit een verstandige beslissing was

    ik zal het wel laten weten als die binnen is
    Welk type? Samsung zijn goede tv's vind ik, alleen vind ik bij een 40 inch 1080p ondersteuning een must, maar dat is mijn mening.
    pi_45169711
    quote:
    Op dinsdag 9 januari 2007 08:10 schreef bigore het volgende:

    [..]

    Welk type? Samsung zijn goede tv's vind ik, alleen vind ik bij een 40 inch 1080p ondersteuning een must, maar dat is mijn mening.
    de LE40R71b, grote broetje van de tv in de op. Ik heb hem stiekum ook gekocht omdat die er zo mooi uit ziet
    Het onderscheid komt met de jaren, tot je jezelf onderschijt...
    pi_45224793
    wat houd calibreren eigelijk precies in?
    Het onderscheid komt met de jaren, tot je jezelf onderschijt...
    pi_45242988
    Ik twijfel nog steeds of ik nu voor digitale TV zal gaan. Het analogue zenderaanbod is per 1/1 flink dichtgeknepen bij Multikabel. En digitaal is nog goedkoper ook. Tenslotte lijkt me dat Film1 kanaal best praat. Goede films en sommige zelf HD.

    Twee opties:
    * Goedkoop kastje van Samsung ¤ 100, RGB aansluiting, geen HDTV.
    * Duurder kastje van Samsun, ¤ 200, HDMI aansluiting, HDTV.

    Probleem van dat duurder kastje is dat er veel problemen mee zijn, al schijnen de meesten te zijn opgelost tijdens een laatste firmware upgrade.
    "Ik heb geen tijd voor leuk,... ik maak alleen tijd voor episch! - Chocobo
      donderdag 11 januari 2007 @ 11:59:28 #107
    38571 BMH
    Brute Force 360!!
    pi_45243367
    quote:
    Op donderdag 11 januari 2007 11:47 schreef Strolie75 het volgende:
    Ik twijfel nog steeds of ik nu voor digitale TV zal gaan. Het analogue zenderaanbod is per 1/1 flink dichtgeknepen bij Multikabel. En digitaal is nog goedkoper ook. Tenslotte lijkt me dat Film1 kanaal best praat. Goede films en sommige zelf HD.

    Twee opties:
    * Goedkoop kastje van Samsung ¤ 100, RGB aansluiting, geen HDTV.
    * Duurder kastje van Samsun, ¤ 200, HDMI aansluiting, HDTV.

    Probleem van dat duurder kastje is dat er veel problemen mee zijn, al schijnen de meesten te zijn opgelost tijdens een laatste firmware upgrade.
    Wat heb je aan een HDMI aansluiting als het tv signaal toch maar 576i is. Aangezien je voor alle HD kanalen los moet betalen (of iig extra) vind ik het overbodig.

    Als er meer HD kanalen zijn, zijn de kastjes ook wel goedkoper.
    Gamertag: BMHLive
    PSN: BMHLive
    pi_45243488
    quote:
    Op donderdag 11 januari 2007 11:59 schreef BMH het volgende:
    Wat heb je aan een HDMI aansluiting als het tv signaal toch maar 576i is. Aangezien je voor alle HD kanalen los moet betalen (of iig extra) vind ik het overbodig.
    Consoles zijn via de component kabels aangesloten. HDMi is de enige vrije ingang, of ik moet weer via RGB gaan.

    Hoe sluit je een videorecorder eigenlijk op zo'n digitaal kastje aan?

    kastje --> TV: HDMI
    kastje --> videorecorder: RGB (input)
    videorecorder --> TV: RGB (output)

    ?
    "Ik heb geen tijd voor leuk,... ik maak alleen tijd voor episch! - Chocobo
      donderdag 11 januari 2007 @ 19:44:56 #109
    529 twi
    Het lichtje is uit...
    pi_45260472
    Heb zo'n 750 euro te besteden en wil graag een 32 inch HDTV. 1080p hoeft van mij niet zo, 720 is gewoon genoeg. Ogen gericht op de Samsung 32 inches, maar daar zijn er zoveel van dat ik door de bomen het bos niet meer zie. Wat is hier nu het nieuwste type van in de goedkoopste serie? Lijkt me dat het de LE32R32B is, maar vind ook nog allerlei LE32S71B's voor dezelfde prijs. Op het eerste oog alleen het design wat iets afwijkt, voor de rest ongeveer dezelfde specificaties.

    Genoeg goede ervaringen gelezen met de Samsung's, maar een andere optie is een Philips, te weten de 32PF5331. Iemand ervaring hiermee, of weet of de Samsung een betere keuze is?
      donderdag 11 januari 2007 @ 23:52:51 #110
    38571 BMH
    Brute Force 360!!
    pi_45270301
    quote:
    Op donderdag 11 januari 2007 19:44 schreef twi het volgende:
    Heb zo'n 750 euro te besteden en wil graag een 32 inch HDTV. 1080p hoeft van mij niet zo, 720 is gewoon genoeg. Ogen gericht op de Samsung 32 inches, maar daar zijn er zoveel van dat ik door de bomen het bos niet meer zie. Wat is hier nu het nieuwste type van in de goedkoopste serie? Lijkt me dat het de LE32R32B is, maar vind ook nog allerlei LE32S71B's voor dezelfde prijs. Op het eerste oog alleen het design wat iets afwijkt, voor de rest ongeveer dezelfde specificaties.

    Genoeg goede ervaringen gelezen met de Samsung's, maar een andere optie is een Philips, te weten de 32PF5331. Iemand ervaring hiermee, of weet of de Samsung een betere keuze is?
    Spaar nog een tijdje door. Je kunt echt beter meteen iets goeds kopen dan een super goedkope lcd tv. Enkel omdat het HDready is betekend het niet meteen dat het de moeite waard is

    /mening
    Gamertag: BMHLive
    PSN: BMHLive
      vrijdag 12 januari 2007 @ 00:10:32 #111
    529 twi
    Het lichtje is uit...
    pi_45270900
    Heb ik weinig aan, aangezien ik niet kan wachten. De TV geeft namelijk blauw beeld Ga morgen dus op pad voor 1 van die 2. HDTV televisie zie ik binnenkort hier toch niet komen, en met HD Ready kan je ongetwijfeld gewoon jaren vooruit. Er zijn inmiddels al teveel van dergelijke TV's verkocht dat er alleen 1080p signaal uitgezonden gaat worden.

    Misschien dat 1080p over een jaar of 5 ingeburgerd is, wanneer deze weer aan vervanging toe is. Beter dit dan nu nog een nieuwe goede SDTV kopen voor de helft van dit geld.
      vrijdag 12 januari 2007 @ 02:09:56 #112
    12888 Skull-splitter
    your selection of the finest
    pi_45273416
    Neem een VGA-kabel zou ik haast zeggen, maar idd, neem gewoon een goede TV...
    I'm fed up with all this Wi-fi-high-fiving
    Steam: Skullsplitter
    Origin-naam:013skullsplitter
    pi_45274913
    quote:
    Op donderdag 11 januari 2007 19:44 schreef twi het volgende:
    Heb zo'n 750 euro te besteden en wil graag een 32 inch HDTV. 1080p hoeft van mij niet zo, 720 is gewoon genoeg. Ogen gericht op de Samsung 32 inches, maar daar zijn er zoveel van dat ik door de bomen het bos niet meer zie. Wat is hier nu het nieuwste type van in de goedkoopste serie? Lijkt me dat het de LE32R32B is, maar vind ook nog allerlei LE32S71B's voor dezelfde prijs. Op het eerste oog alleen het design wat iets afwijkt, voor de rest ongeveer dezelfde specificaties.

    Genoeg goede ervaringen gelezen met de Samsung's, maar een andere optie is een Philips, te weten de 32PF5331. Iemand ervaring hiermee, of weet of de Samsung een betere keuze is?
    http://www.pick2pay.nl/details.php?nav=744

    ¤748

    Ik heb zelf de LG LC2R 32´´ en daar ben ik erg tevreden over, volgens mij staat er ergens in dit toptic een foto van.

    De site ziet er misschien niet echt toppie uit, maar ze zijn wel betrouwbaar, het is gewoon een dozenschuiver
    pi_45275018
    quote:
    Op vrijdag 12 januari 2007 07:55 schreef nexhil het volgende:

    [..]

    http://www.pick2pay.nl/details.php?nav=744

    ¤748

    Ik heb zelf de LG LC2R 32´´ en daar ben ik erg tevreden over, volgens mij staat er ergens in dit toptic een foto van.

    De site ziet er misschien niet echt toppie uit, maar ze zijn wel betrouwbaar, het is gewoon een dozenschuiver
    Niet dat ik lullig wil doen of zo, maar die kerel die een tv gaat komen moet het wel weten, een maat van me heeft ook een LG(niet dezelfde als jij), maar die is heel donker vind ik, gow bij hem gespeeld, maar dat was gewoon echt donker terwijl contrast op 100 stond, en helderheid ook superhoog(weet niet meer precies).
    Ik heb een Samsung daarentegen, mijn contrast staat op 85 en helderheid ergens in de 60, maar is veel duidelijjker beeld als bij hem.
      vrijdag 12 januari 2007 @ 09:41:45 #115
    529 twi
    Het lichtje is uit...
    pi_45276266
    Daarbij vind ik 758 euro aan de dure kant voor die LG, zelfs bij Alternate, die toch niet bekend staat om z'n prijzen, is 'ie 669. Ik ga vandaag even kijken, zag lokaal een aanbieding voor 725 voor de Samsung en afhankelijk van welk type het is denk ik dat die maar gehaald gaat worden. De contrast ratio van de Samsung is ook een stukkie hoger.
      vrijdag 12 januari 2007 @ 09:44:45 #116
    38571 BMH
    Brute Force 360!!
    pi_45276346
    Vergeet ook vooral de Panasonic tv's niet. Imo de betere bakken qua contrast & blacklevels.
    Gamertag: BMHLive
    PSN: BMHLive
    pi_45276978
    Jup, panasonic is ook goed op het moment, zijn alleen wel tikkeltje duurder als de Samsung's.
      vrijdag 12 januari 2007 @ 15:08:57 #118
    529 twi
    Het lichtje is uit...
    pi_45286507
    Panasonic was het merk van m'n vorige TV, en dat was echt een ontiegelijk kutding wat al voor de 3e keer kapot is gegaan. Daarmee word je gelijk merkenschuw. De Samsung staat nu beneden, deze. Prachtig ding. Nu nog even een digitale decoder regelen, maar ben erg blij. Eindelijk meer dan genoeg aansluitingen op de TV, en super beeld. Geluid nog niet zo tevreden over, maar dat is te verhelpen en zal ongetwijfeld ook nog wat bijgesteld kunnen worden met de instellingen.
    pi_45557200
    Voor de mensen zonder HDTV een topactie:

    Bij BCC nu tot zaterdag geen BTW betalen op HDTV's, dat betekent 19% korting!

    Voorbeeld: Een Samsung LCD-TV LE32R32 (32" = 82 CM) voor maar 654 euro
      zondag 21 januari 2007 @ 14:21:14 #120
    529 twi
    Het lichtje is uit...
    pi_45558762
    Bij de Mediamarkt is dat toch? Niet de BCC? Of hebben ze allebei dezelfde actie?

    Jammer, heb dat ding zonder BTW kunnen kopen, maar zonder 2x BTW had mooi geweest
    pi_45558871
    MediaMarkt heeft dezelfde actie denk ik
      zondag 21 januari 2007 @ 14:32:13 #122
    529 twi
    Het lichtje is uit...
    pi_45559119
    Overigens, gewoon een goeie TV. Het geluid vind ik wat minder, maar dat is vrij simpel op te lossen door 'm aan een surroundsetje te hangen natuurlijk.

    Trouwens, ik rij er gewoon even naartoe. Binnen 14 dagen mocht ik dat ding omruilen en m'n geld terug, dus als ik ze dat bij de BCC voorspiegel dan geven ze 't geld wel terug. En anders lever ik 'm in voor het geld en koop ik de aanbieding gewoon zodra ik dat geld terug heb. 130 euro verschil is die moeite wel waard

    [ Bericht 58% gewijzigd door twi op 21-01-2007 14:52:42 ]
      zondag 21 januari 2007 @ 18:43:13 #123
    12888 Skull-splitter
    your selection of the finest
    pi_45567031
    quote:
    Op zondag 21 januari 2007 14:24 schreef devv05 het volgende:
    MediaMarkt heeft dezelfde actie denk ik
    Correct, en dat is morgen.

    Ik twijfel nog... Even balans opmaken, kijken welk dingen ze hebben (leuke 32 inchert met faroudja-chip van LG heeft zo mijn voorkeur), en dan is er nog de verleiding een full HD LCD te halen voor een krappe 1500 van een relatief onbekend merk... (heeft goede reviews gekregen op GoT, maar schijnen een hoop problemen met de levering te zijn)
    I'm fed up with all this Wi-fi-high-fiving
    Steam: Skullsplitter
    Origin-naam:013skullsplitter
    pi_45573656
    quote:
    Op zondag 21 januari 2007 18:43 schreef Skull-splitter het volgende:

    [..]

    Correct, en dat is morgen.

    Ik twijfel nog... Even balans opmaken, kijken welk dingen ze hebben (leuke 32 inchert met faroudja-chip van LG heeft zo mijn voorkeur), en dan is er nog de verleiding een full HD LCD te halen voor een krappe 1500 van een relatief onbekend merk... (heeft goede reviews gekregen op GoT, maar schijnen een hoop problemen met de levering te zijn)
    LG schermen zijn donker, hou daar rekening mee, met een xbox360 en bijvoorbeeld GoW of Tomb raider is het erg donker, tomb raider was eigenlijk gewoon zwart als je in de grotten komt. Beeld is overigens wel gewoon goed. 100% contrast stond ie trouwens.
      maandag 22 januari 2007 @ 11:56:53 #125
    12888 Skull-splitter
    your selection of the finest
    pi_45574363
    LG valt ook af, heeft alleen HDMI en geen component
    I'm fed up with all this Wi-fi-high-fiving
    Steam: Skullsplitter
    Origin-naam:013skullsplitter
    pi_45574938
    Ik beschik op het moment over een zeer nette CRT en een Beamer en zit inderdaad ook met het probleem, wachten op FullHD tv... of beamer... of of... maar je kan wel eeuwig wachten, denk dat ik binnenkort een gewone HD-ready LCD haal en die over een jaar naar de slaapkamer gooi ofzo...
      maandag 22 januari 2007 @ 12:26:02 #127
    529 twi
    Het lichtje is uit...
    pi_45575218
    Dat lijkt me het verstandigste ja. Full HD is sowieso nog niet voorhanden qua TV (of je moet genoegen nemen met anderhalf kanaal en een decoder van 300 euro). Daarnaast heb ik het vermoeden dat door die diverse decoders en verschillende standaarden voor digitale TV er binnenkort helemaal geen traditionele TV's meer te koop zullen zijn (als in, scherm + tuner). Volgens mij koop je binnen afzienbare tijd gewoon een LCD 'PC' scherm met verschillende ingangen en moet je zelf maar uitzoeken welk type tuner en welke geluidsset je erbij aanschaft.
      maandag 22 januari 2007 @ 12:53:47 #128
    12888 Skull-splitter
    your selection of the finest
    pi_45576161
    quote:
    Op maandag 22 januari 2007 12:16 schreef jd1982 het volgende:
    Ik beschik op het moment over een zeer nette CRT en een Beamer en zit inderdaad ook met het probleem, wachten op FullHD tv... of beamer... of of... maar je kan wel eeuwig wachten, denk dat ik binnenkort een gewone HD-ready LCD haal en die over een jaar naar de slaapkamer gooi ofzo...
    Dat is ook een instelling... Full HD is er wel, maar het is gewoon takkeduur op het moment...
    I'm fed up with all this Wi-fi-high-fiving
    Steam: Skullsplitter
    Origin-naam:013skullsplitter
    pi_45576538
    quote:
    Op maandag 22 januari 2007 12:53 schreef Skull-splitter het volgende:

    [..]

    Dat is ook een instelling... Full HD is er wel, maar het is gewoon takkeduur op het moment...
    Precies, en daarbij, 1080p films kan je amper vloeiend laten draaien, althans, ik niet
      maandag 22 januari 2007 @ 13:37:15 #130
    12888 Skull-splitter
    your selection of the finest
    pi_45577520
    Ik wel, maar zou het niet missen...

    Ik ga straks stiekem toch even kijken bij de MM...
    I'm fed up with all this Wi-fi-high-fiving
    Steam: Skullsplitter
    Origin-naam:013skullsplitter
    pi_45584019
    Heeft er hier iemand ervaring met Philips HD LCD TV's? Via BCC.nl is de PHILIPS 26PF3321 nu voor ¤504 te krijgen

    Op philis.nl kom ik hem echter niet tegen :/
    pi_45587606
    quote:
    Op maandag 22 januari 2007 17:04 schreef Kremers het volgende:
    Heeft er hier iemand ervaring met Philips HD LCD TV's? Via BCC.nl is de PHILIPS 26PF3321 nu voor ¤504 te krijgen

    Op philis.nl kom ik hem echter niet tegen :/
    Philips heeft beetje uiteenlopende kwaliteit, maar is altijd toch wel behoorlijk goede kwaliteit, en er is een serie(reteduur) das echt vette kwaliteit, die heeft me broer ook 37" maar damn das good shit.

    skull-splitter, hejje der eentje gekocht?
      dinsdag 23 januari 2007 @ 08:43:17 #133
    38571 BMH
    Brute Force 360!!
    pi_45587723
    quote:
    Op maandag 22 januari 2007 11:31 schreef bigore het volgende:

    [..]

    LG schermen zijn donker, hou daar rekening mee, met een xbox360 en bijvoorbeeld GoW of Tomb raider is het erg donker, tomb raider was eigenlijk gewoon zwart als je in de grotten komt. Beeld is overigens wel gewoon goed. 100% contrast stond ie trouwens.
    Ligt aan de lage contrast ratio. Als je een scherm hebt van <1000:1 kun je er bijna wel vanuit gaan dan de alle donkere kleuren als zwart worden weergegeven.
    Gamertag: BMHLive
    PSN: BMHLive
    pi_45587837
    quote:
    Op dinsdag 23 januari 2007 08:43 schreef BMH het volgende:

    [..]

    Ligt aan de lage contrast ratio. Als je een scherm hebt van <1000:1 kun je er bijna wel vanuit gaan dan de alle donkere kleuren als zwart worden weergegeven.
    Dat scherm heeft een contrast ratio van 1200:1 , maar dit LG scherm kan gewoon niet goed met donkere beelden overweg, als ik mijn samsung kijk, dan zie ik wel donker, maar ik zie wel alles, op dat scherm zag je dus alleen zwart.
      dinsdag 23 januari 2007 @ 10:28:11 #135
    12888 Skull-splitter
    your selection of the finest
    pi_45589518
    quote:
    Op dinsdag 23 januari 2007 08:29 schreef bigore het volgende:

    [..]

    Philips heeft beetje uiteenlopende kwaliteit, maar is altijd toch wel behoorlijk goede kwaliteit, en er is een serie(reteduur) das echt vette kwaliteit, die heeft me broer ook 37" maar damn das good shit.

    skull-splitter, hejje der eentje gekocht?
    Ik heb er eentje gekocht, maar niet bij de MM... Ik heb daar twee uur in die chaos gestaan, lang getwijfeld, uiteindelijk niet gedaan. Naar huis gegaan, Pricewatch erbij gepakt, en het is de LG 32LC25R geworden. Bevalt ie niet dan gaat ie linea rectaal weer terug.
    I'm fed up with all this Wi-fi-high-fiving
    Steam: Skullsplitter
    Origin-naam:013skullsplitter
      dinsdag 23 januari 2007 @ 10:29:21 #136
    12888 Skull-splitter
    your selection of the finest
    pi_45589543
    quote:
    Op maandag 22 januari 2007 17:04 schreef Kremers het volgende:
    Heeft er hier iemand ervaring met Philips HD LCD TV's? Via BCC.nl is de PHILIPS 26PF3321 nu voor ¤504 te krijgen

    Op philis.nl kom ik hem echter niet tegen :/
    Ga gewoon in de winkel kijken, zoek een leuke uit, pak vervolgens de tweakers pricewatch erbij en laat hem thuisbezorgen. Kans is groot dat ie alsnog honder euro goedkoper is.
    I'm fed up with all this Wi-fi-high-fiving
    Steam: Skullsplitter
    Origin-naam:013skullsplitter
    pi_45590098
    quote:
    Op dinsdag 23 januari 2007 10:28 schreef Skull-splitter het volgende:

    [..]

    Ik heb er eentje gekocht, maar niet bij de MM... Ik heb daar twee uur in die chaos gestaan, lang getwijfeld, uiteindelijk niet gedaan. Naar huis gegaan, Pricewatch erbij gepakt, en het is de LG 32LC25R geworden. Bevalt ie niet dan gaat ie linea rectaal weer terug.
    Wil je me even inlichten als je um binnen hebt, of je ook zo'n donker beeld hebt?
    pi_45590796
    quote:
    Op dinsdag 23 januari 2007 10:29 schreef Skull-splitter het volgende:

    [..]

    Ga gewoon in de winkel kijken, zoek een leuke uit, pak vervolgens de tweakers pricewatch erbij en laat hem thuisbezorgen. Kans is groot dat ie alsnog honder euro goedkoper is.
    Een televisie koop ik liever in een fysieke winkel, makkelijker om terug te gaan bij problemen. Bovendien is hij alweer uitverkocht Waarschijnlijk was het een ouder type welke niet meer gefabriceerd wordt, vandaar ik hem ook niet terug kon vinden op de site van philips, en nu ook niet meer op de site van BCC.
      dinsdag 23 januari 2007 @ 11:25:23 #139
    12888 Skull-splitter
    your selection of the finest
    pi_45590925
    quote:
    Op dinsdag 23 januari 2007 10:54 schreef bigore het volgende:

    [..]

    Wil je me even inlichten als je um binnen hebt, of je ook zo'n donker beeld hebt?
    Will do.
    I'm fed up with all this Wi-fi-high-fiving
    Steam: Skullsplitter
    Origin-naam:013skullsplitter
      dinsdag 23 januari 2007 @ 11:27:21 #140
    12888 Skull-splitter
    your selection of the finest
    pi_45590991
    quote:
    Op dinsdag 23 januari 2007 11:21 schreef Kremers het volgende:

    [..]

    Een televisie koop ik liever in een fysieke winkel, makkelijker om terug te gaan bij problemen. Bovendien is hij alweer uitverkocht Waarschijnlijk was het een ouder type welke niet meer gefabriceerd wordt, vandaar ik hem ook niet terug kon vinden op de site van philips, en nu ook niet meer op de site van BCC.
    Riepen we dat tien jaar terug ook niet over PC's? Je bent gewoon dief van eigen portemonee denk ik dan. En makkelijker om terug te gaan, tjah, ach... Ik heb nooit echt problemen gehad ofzo...
    I'm fed up with all this Wi-fi-high-fiving
    Steam: Skullsplitter
    Origin-naam:013skullsplitter
    pi_45591094
    quote:
    Op dinsdag 23 januari 2007 11:27 schreef Skull-splitter het volgende:

    [..]

    Riepen we dat tien jaar terug ook niet over PC's? Je bent gewoon dief van eigen portemonee denk ik dan. En makkelijker om terug te gaan, tjah, ach... Ik heb nooit echt problemen gehad ofzo...
    Ach, als ik de prijzen zo bekijk. De Sasmung LCD TV die ik eerst wou kopen, maar helaas uitverkocht bleek te zijn, scheelde in prijs ¤10 met de tweakers pricewatch. En die winkel had niet echt goede reviews ontvangen.

    Bovendien, hoe zit het met de garantie? Moet je de tv dan niet terug sturen naar de winkel? En Dell e.d. sturen meestal een monsteur langs, afhankelijk van de garantie optie die je geselecteerd hebt.
      dinsdag 23 januari 2007 @ 11:34:20 #142
    12888 Skull-splitter
    your selection of the finest
    pi_45591198
    De TV die ik gisteren besteld heb was na aftrek van BTW 300 euro duurder op een prijs van 1000 euro (MM) ten opzichte van 700, en dan was het bij de MM nog een slechter model ook...
    I'm fed up with all this Wi-fi-high-fiving
    Steam: Skullsplitter
    Origin-naam:013skullsplitter
    pi_45594031
    Ik zit ook te denken om gewoon mn beamer te vervangen. Heb nu een 800x600 en dan een HD of FullHD beamer, maar dan zit ik weer met PS3 straks, ik wil niet altijd moeten gamen op de beamer, wil ook kunnen gamen op tv...
      dinsdag 23 januari 2007 @ 14:09:33 #144
    38571 BMH
    Brute Force 360!!
    pi_45595447
    quote:
    Op dinsdag 23 januari 2007 08:51 schreef bigore het volgende:

    [..]

    Dat scherm heeft een contrast ratio van 1200:1 , maar dit LG scherm kan gewoon niet goed met donkere beelden overweg, als ik mijn samsung kijk, dan zie ik wel donker, maar ik zie wel alles, op dat scherm zag je dus alleen zwart.
    Helderheid omhoog krikken.
    Gamertag: BMHLive
    PSN: BMHLive
      dinsdag 23 januari 2007 @ 15:52:37 #145
    529 twi
    Het lichtje is uit...
    pi_45598952
    quote:
    Op zondag 21 januari 2007 13:35 schreef devv05 het volgende:
    Voor de mensen zonder HDTV een topactie:

    Bij BCC nu tot zaterdag geen BTW betalen op HDTV's, dat betekent 19% korting!

    Voorbeeld: Een Samsung LCD-TV LE32R32 (32" = 82 CM) voor maar 654 euro
    Vandaag langs geweest, dat was tot zaterdag 20 januari...
    pi_45599033
    quote:
    Op dinsdag 23 januari 2007 14:09 schreef BMH het volgende:

    [..]

    Helderheid omhoog krikken.
    Geloof me nou maar, we zijn er onwijs mee bezig geweest, het is gewoon geen Samsung, het beeld is donker en blijft donker, als je de helderheid omhoog knalt, werd het gewoon heel onnatuurlijk en je zag nog steeds niets meer. Wel 1 voordeel, je kamer wordt wel beter verlicht
    pi_45600587
    quote:
    Op dinsdag 23 januari 2007 15:52 schreef twi het volgende:

    [..]

    Vandaag langs geweest, dat was tot zaterdag 20 januari...
    Op de internet site liep het tot gister. Helaas waren alle typen die ik op het oog had al uitverkocht

    Dan maar wachten op de volgende prijsverlaging Zoveel haast heeft het voor mij ook weer niet.
    pi_45600846
    quote:
    Op dinsdag 23 januari 2007 15:52 schreef twi het volgende:

    [..]

    Vandaag langs geweest, dat was tot zaterdag 20 januari...
    Tot gisteren dan denk ik, mn broertje heeft er gister nog een HDTV gehaald met 19% korting
    pi_45600903
    quote:
    Op maandag 22 januari 2007 17:04 schreef Kremers het volgende:
    Heeft er hier iemand ervaring met Philips HD LCD TV's? Via BCC.nl is de PHILIPS 26PF3321 nu voor ¤504 te krijgen

    Op philis.nl kom ik hem echter niet tegen :/
    Philips LCD TV's zijn over het algemeen erg goed, en doen echt niet onder voor bijvoorbeeld Samsung. Ik heb een 32" Philips LCD TV staan en mn broertje nu ook (ander type wel) en beide erg tevreden over
      dinsdag 23 januari 2007 @ 17:20:18 #150
    38571 BMH
    Brute Force 360!!
    pi_45602126
    quote:
    Op dinsdag 23 januari 2007 15:54 schreef bigore het volgende:

    [..]

    Geloof me nou maar, we zijn er onwijs mee bezig geweest, het is gewoon geen Samsung, het beeld is donker en blijft donker, als je de helderheid omhoog knalt, werd het gewoon heel onnatuurlijk en je zag nog steeds niets meer. Wel 1 voordeel, je kamer wordt wel beter verlicht
    Krijg je met die goedkope tv's he
    Gamertag: BMHLive
    PSN: BMHLive
    abonnement Unibet Coolblue
    Forum Opties
    Forumhop:
    Hop naar:
    (afkorting, bv 'KLB')