abonnement Unibet Coolblue
pi_34642831


High Definition & Multichannel Audio

In deze topic draait het om het optimaliseren van de audiovisuele beleving bij console gaming. Het optimaal benutten van de mogelijkheden die je console te bieden heeft en het volledig tot hun recht laten komen van de games. Hiervoor heb je de juiste apparatuur nodig en dat kan een aardige investering zijn, maar dan heb je ook wat!

HDTV

Bij high definition draait alles om de betere beeldkwaliteit. Hogere resoluties, hoger contrast, helderdere kleuren en hogere verversingsfrequenties. Na jarenlang opgescheept te hebben gezeten met de ouderwetse PAL en NTSC standaarden is het nu tijd voor de volgende stap.


HD-ready

Hoewel HDTV's in Japan en de VS al aardig aan het inburgeren zijn, staat deze standaard in Europa nog in de kinderschoenen. Tv-zenders laten voorlopig nog op zich wachten, maar tv-fabrikanten hebben de eerste stap al gezet. "HD-ready" tv's zijn hier inmiddels al volop verkrijgbaar. Het verschil tussen een "HD-ready" tv en volwaardige HDTV is dat een HDTV ook een ingebouwde tuner moet hebben om tv-uitzendingen in high definition te kunnen ontvangen. Een tv moet aan de volgende eisen voldoen om het "HD-ready" logo te mogen dragen.
  • Het scherm heeft het breedbeeld formaat met een aspectratio van 16:9.
  • Het scherm heeft minimaal 720 fysieke beeldlijnen.
  • Het scherm accepteert de volgende ingangssignalen:
    - Een resolutie van 1280x720 pixels op 50Hz en 60Hz progressive (720p)
    - Een resolutie van 1920x1080 pixels op 50Hz en 60Hz interlaced (1080i)
  • Het apparaat kan deze ingangssignalen ontvangen via de volgende interfaces:
    - Component
    - HDMI/DVI
  • De DVI of HDMI ingang moet "content protection" ondersteunen (HDCP).


    High Definition Console Gaming

    Hoewel de oudere consoles in mindere mate ook ondersteuning bieden voor high definition, is het eigenlijk pas de nieuwste generatie consoles die er echt van gaat profiteren. En dan met name de Xbox 360 van Microsoft en de Playstation 3 van Sony. Ze zijn volledig geoptimaliseerd voor de HD-resoluties en alle games die op deze consoles gaan verschijnen maken daar gebruik van.


    De Playstation 3 ondersteunt 720p, 1080i en 1080p.
    De Xbox 360 ondersteunt 720p en 1080i.

    Andere High Definition Media Op Consoles

    Blu-Ray is in eerste instantie ontwikkeld om films in high definition op te kunnen slaan en de films op BD-video zullen veelal opgeslagen worden in het 1080p formaat.


    De Playstation 3 krijgt ook de functie van BD-video speler.

    High Definition Interfaces & Bijbehorende Kabels

    Uiteraard vereisen high definition beelden geschikte interfaces en kabels en kun je je console niet zomaar met een simpele composite kabel high definition beelden weer laten geven. Om je console high definition beelden naar een geschikt scherm te laten sturen kun je de volgende drie verschillende kabels gebruiken.

  • Component
    De component kabels bestaan uit 3 kabels om het beeld over te dragen, deze zijn vaak vergezeld door 2 audiokabels. Componentkabels geven analoog beeld door volgens het "Y, Cb/Pb, Cr/Pr" principe, waarbij Y de helderheidscomponent, Cb/Pb de kleurcomponent voor blauw en Cr/Pr het kleurcomponent voor rood zijn. Omdat bij component het signaal van digitaal naar analoog en van RGB naar "Y, Cb/Pb, Cr/Pr" omgezet moet worden en vervolgens weer andersom vindt er enig kwaliteitsverlies plaats.


    De Playstation 3 zal met dezelfde componentkabel werken die al voor de Playstation 2 verkrijgbaar is.
    Bij de Xbox 360 wordt de componentkabel standaard meegeleverd, beschik je over een "Core System", dan kun je uiteraard een optionele kabel aanschaffen.

  • VGA
    De aloude bekende VGA interface die talloze resoluties en frequenties ondersteunt. Een analoge interface die een RGB signaal biedt. Vrij veel HDTV's en "HD-ready" tv's hebben naast component en HDMI ook een VGA ingang. Hiermee kun je de tv's ook vaak op hun native resolutie aansturen. Afhankelijk van je tv en de instellingen van de console kàn een VGA-kabel een beter beeld geven dan component kabels. Uiteraard is de VGA kabel ook uitermate geschikt om je console op een computermonitor aan te sluiten om, bij gebrek aan HDTV, toch te kunnen genieten van de hogere resoluties die de console biedt.


    Voor de Playstation 3 is er nog geen VGA-kabel aangekondigd. Voor de Playstation 2 is er wel een VGA-kabel verschenen (bij de linux kit), die in principe ook op de Playstation 3 zou moeten werken.
    Voor de Xbox 360 is er een VGA-kabel beschikbaar zijn. Er zijn hiermee naast 720p en 1080i ook nog andere VGA-resoluties in te stellen.

  • High Definition Multimedia Interface
    Ofwel HDMI™, dè nieuwe standaard voor beeld en geluidsoverdracht. In tegenstelling tot component is HDMI volledig digitaal. Het beeldsignaal van HDMI is gebaseerd op en compatible met DVI. HDMI is in staat om ongecomprimeerd digitaal beeld tot maximaal 1080p te transporteren tussen bron en weergever. Omdat alle HDTV's de beelden toch al digitaal verwerken en de bronnen uiteraard ook digitaal zijn, biedt HDMI verreweg de beste kwaliteit. Om BD-video's optimaal te benutten is HDMI vereist.


    De Playstation 3 heeft twee standaard HDMI uitgangen die tot 1080p gaan.
    De Xbox 360 ondersteunt vooralsnog geen HDMI.

    Multichannel Audio Console Gaming

    De digitale surroundformaten "Dolby Digital" en "DTS" zijn oorspronkelijk ontwikkeld voor bioscoopfilms en later geïntroduceerd in de huiskamer met de komst van DVD. "Dolby Digital" biedt hooguit 5.1 discrete geluidskanalen. "DTS" gaat tot maximaal 6.1 en ondersteunt hogere bitrates. De huidige consoles maken al gebruik van multichannel audio en de nieuwe consoles ondersteunen uiteraard ook discrete surroundformaten.


    Sommige Playstation 2 games hebben pre-mixed "Dolby Digital" 5.1 geluid bij FMV's en enkele games ondersteunen real time "DTS". De Playstation 3 gaat real time "Dolby Digital" 5.1 en "DTS" ondersteunen in z'n games.
    De Xbox was de eerste console die real time "Dolby Digital" 5.1 ondersteunde en vele games bieden deze optie. De Xbox 360 ondersteunt real time "Dolby Digital" 5.1 in al z'n games.

    Andere Multichannel Audio Media Op Consoles

    DVD-Video is natuurlijk een van de bekendste en populairste dragers van "Dolby Digital" en "DTS" geluid. BD-video gaat nog een stapje verder met de nieuwe HD-surround formaten "Dolby Digital Plus", "Dolby True HD" en "DTS-HD". Deze nieuwe formaten bieden een nog hogere geluidskwaliteit dan hun voorgangers en gaan op BD-video tot 7.1 discrete kanalen. De eerste receivers/versterkers die deze nieuwe formaten ondersteunen moeten echter nog aangekondigd worden. En dan is er nog de "Super Audio CD". Sony en Philips hebben dit samen geïntroduceerd als de opvolger van de CD, maar enig succes blijft uit. Hoe dan ook biedt ook SACD multichannel geluid van hoge kwaliteit in het "Direct Stream Digital" formaat.


    De Playstation 2 speelt DVD-video af en kan zowel "Dolby Digital" als "DTS" bitstreams doorvoeren. De Playstation 3 kan DVD-video en BD-video afspelen. Bij het afspelen van DVD-video en BD-Video zal de Playstation 3 "Dolby Digital" en "DTS" bitstreams doorvoeren. De Playstation 3 zal ook SACD's af kunnen spelen.
    De Xbox speelt DVD-video af en kan zowel "Dolby Digital" als "DTS" bitstreams doorvoeren. De Xbox 360 kan uiteraard ook DVD-video afspelen en daarbij "Dolby Digital" en "DTS" bitstreams doorvoeren.

    Multichannel Audio Interfaces & Bijbehorende Kabels

    Om te kunnen genieten van Dolby Digital en/of DTS geluid heb je een AV-receiver of versterker nodig met een geschikte surround-decoder en het juiste aantal speakers uiteraard. Home cinema setjes bieden vaak ook uitkomst en er zijn ook eenvoudige speakersetjes met decoder beschikbaar. Het is maar net wat je er aan wilt uitgeven. Om je console hierop aan te sluiten kun je de volgende kabels gebruiken.

  • S/PDIF Optical
    Ookwel bekend als "Toslink". Een optische digitale kabel die een gecodeerde "Dolby Digital"- of "DTS"-bitstream, maar ook stereo PCM geluid kan transporteren.


    Zowel de Playstation 2 als de Playstation 3 hebben een standaard optische uitgang, zodat je de optische kabel direct op het apparaat zelf kunt aansluiten.
    Om de Xbox met de optische kabel te verbinden heb je de losverkrijgbare "advanced scart cable" nodig. Bij deze kabel zit een kastje met optische uitgang, waar je de optische kabel in kunt steken. Bij de Xbox 360 kun je de optische kabel aansluiten op de connector van de componentkabel of scartkabel die in de console steekt.

  • High Definition Multimedia Interface
    HDMI ondersteunt tot 8 ongecomprimeerde geluidskanalen van 24bit met een samplefrequentie van 192KHz. Maar ook bitstreams voor "Dolby Digital" en "DTS". HD-formaten "Dolby Digital Plus", "Dolby True HD" en "DTS-HD" kunnen enkel over HDMI en niet over S/PDIF. Binnenkort kunnen we receivers verwachten die het beeld over een HDMI kabel kunnen doorlussen naar de tv en zelf de audio bitstream eruit halen en decoderen. Ook voor multichannel SACD's is HDMI de enige mogelijke digitale verbinding.


    De Playstation 3 heeft twee standaard HDMI uitgangen.

    Finetunen

    Als alles eenmaal aangesloten is kan het nooit kwaad om te experimenteren met de instellingen van de console, het scherm en/of de versterker, de plaatsing van de speakers, enz. En hier ervaringen uitwisselen natuurlijk!

    High Definition Links

  • AACS - Officiële website
  • HDMI - Officiële website
  • Blu Ray Disc Associasion - Officiële website

    Multichannel Audio Links

  • Dolby - Officiële website
  • DTS - Officiële website
  • Super Audio CD - Officiële website

    Voorgaande Topics

    01 | 02 | 03 | 04

    (OP)


    [ Bericht 27% gewijzigd door P-Style op 24-03-2006 22:41:14 (Nieuwe OP-link) ]
  •   dinsdag 31 januari 2006 @ 11:47:39 #2
    56699 Boef
    Niet ik, jij!
    pi_34642929
    Ik heb een vraagje over deze kabel/adapter met bijbehorende tekst:

    quote:
    ADA-DVI-2-DVICMP (ADA-DVI-2DVICMP):
    DVI to DVI and Component video adapter. When the DVI male is used with a source device, digital and analog capabilities are source dependant.
    Price: $39.00 Add-to Cart
    Mijn DVD speler heeft een component video -> DVI kabel. Die zit nu op mijn Philips 82CM LCD HD Ready TV. Ik Kijk er films op met Progressive Scan. Nu wil ik ook deze PS2 component video kabel op mijn TV ipv RGB:



    Hoewel er in de omschrijving van bovenste duidelijk staat "Component Video Adapter" vraag ik mij TOCH af of het nou wel hetzelfde is, gezien het kleine kleurverschil in één van de drie plugjes. Groen op die van de PS2 en mijn DVD speler en lichtblauw op die van de Adapter.

    Aangezien mijn TV alleen één ingang heeft (nl. DVI) voor HD/Progressive Scan doeleinden is mijn vraag: Kan ik met deze adapter zowel mijn DVD speler als mijn PS2 aansluiten op mijn ene DVI ingang op mijn TV met deze schijnbaar geweldige twee-vliegen-in-één-klap adapter? Iemand?

    P.S. Sorry voor de dubbele post maar mijn vraag was de laatste entry in vorige topic dus dat leest toch niemand...
    Una Bachata?
    XBL Gamertag: Flex0r75
    pi_34646319
    quote:
    Op dinsdag 31 januari 2006 11:47 schreef Boef het volgende:
    Ik heb een vraagje over deze kabel/adapter met bijbehorende tekst:

    Mijn DVD speler heeft een component video -> DVI kabel. Die zit nu op mijn Philips 82CM LCD HD Ready TV. Ik Kijk er films op met Progressive Scan. Nu wil ik ook deze PS2 component video kabel op mijn TV ipv RGB:

    Hoewel er in de omschrijving van bovenste duidelijk staat "Component Video Adapter" vraag ik mij TOCH af of het nou wel hetzelfde is, gezien het kleine kleurverschil in één van de drie plugjes. Groen op die van de PS2 en mijn DVD speler en lichtblauw op die van de Adapter.

    Aangezien mijn TV alleen één ingang heeft (nl. DVI) voor HD/Progressive Scan doeleinden is mijn vraag: Kan ik met deze adapter zowel mijn DVD speler als mijn PS2 aansluiten op mijn ene DVI ingang op mijn TV met deze schijnbaar geweldige twee-vliegen-in-één-klap adapter? Iemand?

    P.S. Sorry voor de dubbele post maar mijn vraag was de laatste entry in vorige topic dus dat leest toch niemand...
    Als die Philips een echte HD-Ready tv is, dan moét 'ie naast een DVI/HDMI ingang ook minstens één component ingang hebben. En dan moet 'ie over die component kabel ook HD en progressive signalen kunnen ontvangen en verwerken. Je PS2 kun je niet op een DVI ingang aansluiten.

    Kun je trouwens misschien het typenummer geven van je tv?

    [ Bericht 3% gewijzigd door P-Style op 31-01-2006 14:13:53 ]
      dinsdag 31 januari 2006 @ 14:20:59 #5
    140365 Keileweg-ethicus
    Groot en zelfbenoemd denker
    pi_34646912
    Ik ga dus écht niet op High Defenition gamen. Veel te duur!
    Een sinaasappel is een heel slecht fallussymbool.
    pi_34646970
    quote:
    Op dinsdag 31 januari 2006 14:20 schreef Keileweg-ethicus het volgende:
    Ik ga dus écht niet op High Defenition gamen. Veel te duur!
    Dan... snap ik niet wat je in deze topic doet!
    pi_34646973
    quote:
    Op dinsdag 31 januari 2006 14:20 schreef Keileweg-ethicus het volgende:
    Ik ga dus écht niet op High Defenition gamen. Veel te duur!
    Niemand dwingt je toch om dat wel te doen?
    Rocks? Check.
    Laser beams? Check.
    Acid? Check.
    Body bag? Check.
      dinsdag 31 januari 2006 @ 15:32:57 #8
    56699 Boef
    Niet ik, jij!
    pi_34649106
    quote:
    Op dinsdag 31 januari 2006 14:03 schreef P-Style het volgende:

    [..]

    Als die Philips een echte HD-Ready tv is, dan moét 'ie naast een DVI/HDMI ingang ook minstens één component ingang hebben. En dan moet 'ie over die component kabel ook HD en progressive signalen kunnen ontvangen en verwerken. Je PS2 kun je niet op een DVI ingang aansluiten.

    Kun je trouwens misschien het typenummer geven van je tv?


    Philips 32PF3320. Hij heeft 1x Video In, 1x S-Video, 1x Audio L/R In, 1x Headphone, 2x Scart en 1x DVI in (+1x DVI Audio in) plus uiteraard een ingang voor de kabelantenne.



    Volgens de gebruiksaanwijzing kun je HD Equipment van YPbPr -> VGA -> DVI converteren.



    Dan zou ik dus de volgende 2 onderdelen moeten kopen om dat te bewerkstelligen:




    Ik wilde met mijn eerstgetoonde kabel uit mijn vorige post de VGA stap omzeilen. Immers de kabel tussen mijn DVD en LCD TV is ook een YPbPr (Male, zit in DVD speler) -> DVI (Male, zit in de TV). Het geluid loopt via een tulpje van de DVD naar mijn Hi-Fi torentje. De scart tussen de DVD en TV heb ik weggehaald. Ik heb de instellingen van mijn DVD speler op Progressive Widescreen 16:9 en als bron op mijn TV selecteer ik HD in het menu. Kraakhelder, haarscherp beeld. Dus ik zie niet in waarom de PS2 niet zou werken op de manier voorgesteld in mijn vorige post, dan wel op de manier zoals hier uitgelicht met YPbPr to VGA en VGA to DVI aansluitingen ertussen...
    Una Bachata?
    XBL Gamertag: Flex0r75
    pi_34650694
    quote:
    Op dinsdag 31 januari 2006 14:22 schreef P-Style het volgende:

    [..]

    Dan... snap ik niet wat je in deze topic doet!
    Hij geeft zijn mening over het onderwerp van het topic!
    Of is dit een HD TV ophemeltopic waar enkel voorstanders mogen komen?


    Dit topic...
    pi_34655286
    quote:
    Op dinsdag 31 januari 2006 16:25 schreef PAA-053 het volgende:
    Hij geeft zijn mening over het onderwerp van het topic!
    Of is dit een HD TV ophemeltopic waar enkel voorstanders mogen komen?
    Deze topic is bedoeld voor mensen die meer info willen over HD, om mensen in te lichten over de mogelijkheden en de voordelen, om vragen te beantwoorden en om ervaringen uit te wisselen.

    Mensen die komen roepen dat ze "dus écht niet op High Defenition gaan gamen". Daar schiet niemand iets mee op lijkt me.
    quote:
    Dit topic...
    Het is toch ècht deze hoor!
    pi_34655378
    Ik blijf het gek vinden dat het "deze" topic is... en daarom blijf ik het ook 'dit' noemen totdat ze het veranderen.
    pi_34657020
    quote:
    Op dinsdag 31 januari 2006 18:57 schreef H.Flick het volgende:
    Ik blijf het gek vinden dat het "deze" topic is... en daarom blijf ik het ook 'dit' noemen totdat ze het veranderen.
    Slaat nergens op inderdaad. Ten eerste klinkt "het" veel beter en ten tweede is "topic" Engels voor onderwerp, waarbij je ook "het" als lidwoord gebruikt. Maarja... toch is het "de topic".

    En nu weer ontopic...
    quote:
    Op dinsdag 31 januari 2006 15:32 schreef Boef het volgende:
    [afbeelding]

    Philips 32PF3320. Hij heeft 1x Video In, 1x S-Video, 1x Audio L/R In, 1x Headphone, 2x Scart en 1x DVI in (+1x DVI Audio in) plus uiteraard een ingang voor de kabelantenne.

    [afbeelding]

    Volgens de gebruiksaanwijzing kun je HD Equipment van YPbPr -> VGA -> DVI converteren.

    [afbeelding]

    Dan zou ik dus de volgende 2 onderdelen moeten kopen om dat te bewerkstelligen:

    [afbeelding]
    [afbeelding]

    Ik wilde met mijn eerstgetoonde kabel uit mijn vorige post de VGA stap omzeilen. Immers de kabel tussen mijn DVD en LCD TV is ook een YPbPr (Male, zit in DVD speler) -> DVI (Male, zit in de TV). Het geluid loopt via een tulpje van de DVD naar mijn Hi-Fi torentje. De scart tussen de DVD en TV heb ik weggehaald. Ik heb de instellingen van mijn DVD speler op Progressive Widescreen 16:9 en als bron op mijn TV selecteer ik HD in het menu. Kraakhelder, haarscherp beeld. Dus ik zie niet in waarom de PS2 niet zou werken op de manier voorgesteld in mijn vorige post, dan wel op de manier zoals hier uitgelicht met YPbPr to VGA en VGA to DVI aansluitingen ertussen...
    Ah... ik zie het! Een erg typische tv als je het mij vraagt. DVI-I (met analoge pinnetjes dus) zie je niet vaak op tv's. En dat je een component signaal via de analoge pinnetjes van een DVI-I aansluiting naar je tv kunt sturen zie je helemaal niet vaak! dat wordt meestal hooguit gebruikt voor RGB vga-signalen Maar het staat inderdaad in de handleiding. In dat geval kun je dus wèl je PS2 via component aansluiten op je DVI-I ingang op je tv.

    Houd er wel rekening mee dat deze DVI-I ingang dus maar één component aanluiting tegelijk mogelijk maakt. Als je je dvd speler èn je PS2 tegelijk aan wilt sluiten, dan heb je dus een schakelkastje nodig voor componentkabels.

    Je hebt je post wel goed duidelijk gemaakt met je plaatjes!
      dinsdag 31 januari 2006 @ 23:11:32 #13
    56699 Boef
    Niet ik, jij!
    pi_34665201
    quote:
    Op dinsdag 31 januari 2006 19:38 schreef P-Style het volgende:

    [..]

    Ah... ik zie het! Een erg typische tv als je het mij vraagt. DVI-I (met analoge pinnetjes dus) zie je niet vaak op tv's. En dat je een component signaal via de analoge pinnetjes van een DVI-I aansluiting naar je tv kunt sturen zie je helemaal niet vaak! dat wordt meestal hooguit gebruikt voor RGB vga-signalen Maar het staat inderdaad in de handleiding. In dat geval kun je dus wèl je PS2 via component aansluiten op je DVI-I ingang op je tv.

    Houd er wel rekening mee dat deze DVI-I ingang dus maar één component aanluiting tegelijk mogelijk maakt. Als je je dvd speler èn je PS2 tegelijk aan wilt sluiten, dan heb je dus een schakelkastje nodig voor componentkabels.

    Je hebt je post wel goed duidelijk gemaakt met je plaatjes!
    Ik heb me er vandaag voor het eerst in verdiept. Ik vond vanochtend ergens in een laatje een component -> DVI kabel die wel gemaakt leek voor mijn Pioneer DVD speler. Maar daar had ik nooit erg in aangezien die al ruim een jaar oud is en de TV pas een paar maanden. Die kabel had al heel lang daarvoor mijn geheugen verlaten. Maar toen wist ik dat een dergelijke overgang mogelijk moest zijn. Dus ik wilde gelijk een componenten kabel voor mijn PS2 halen want dat zou sowieso beter zijn dan dat zielige gele Video stekkertje. Bovendien zou ie uiteindelijk ook compatibel zijn met PS3 mocht ie er niet standaard bijzitten. Ik heb zeker 1 of 2 PS2 spellen met Progressive Scan. Nou moest ik alleen nog de tussenstukjes zoeken en ik kan je zeggen... Het is ongelooflijk wat je kan vinden als je ff goed zoekt. Voor ALLES is wel een kabeltje of verloopstekkerje. Ik denk dat er wel 3 manieren zijn om een PS2 componenten kabel te converteren naar DVI-I. En DVI switches heb je ook, met of zonder audio, scheelt 6 euro. Dus het wordt een koud kunstje om alle huidige en toekomstige HD componenten door die ene DVI ingang te persen
    Una Bachata?
    XBL Gamertag: Flex0r75
    pi_34665213
    Ff tussendoor. De gemiddelde HD ready tv, wat leg je daar voor neer? ¤800-¤`1000?
    <@Richardfun> top Morthill ^O^
    <@Richardfun> goeie HR, 10x beter dan fliepke
    Ludo-Schiedam: "Morthill is juist een goede objectieve reviewer."
    pi_34665621
    quote:
    Op dinsdag 31 januari 2006 23:11 schreef Boef het volgende:
    Voor ALLES is wel een kabeltje of verloopstekkerje. Ik denk dat er wel 3 manieren zijn om een PS2 componenten kabel te converteren naar DVI-I. En DVI switches heb je ook, met of zonder audio, scheelt 6 euro. Dus het wordt een koud kunstje om alle huidige en toekomstige HD componenten door die ene DVI ingang te persen
    Er is zeker wel veel te vinden ja. Het voordeel van die DVI-I aansluiting op je tv is dat je er vanalles op aan kan sluiten met behulp van de juiste adapterkabeltjes/tussenstukjes. Van anagloog RGB of component tot digitaal HDMI. Maar het blijft natuurlijk fijner als je meerdere losse ingangen hebt (waar je geen adapters voor nodig hebt). En het is ook zo dat de meeste tv's met een DVI ingang enkel over DVI-D beschikken.

    [Edit] Ik zie nu trouwens dat meer Philips modellen over DVI-I beschikken. Het schijnt voor Philips tv's dus vrij normaal te zijn.
    quote:
    Op dinsdag 31 januari 2006 23:11 schreef Morthill het volgende:
    Ff tussendoor. De gemiddelde HD ready tv, wat leg je daar voor neer? ¤800-¤`1000?
    Gemiddeld... niet. Als je het hebt over ¤800,- tot ¤1000,- dan heb je't vooral over de kleinere formaten. 23" tot 26". Maar daar zitten zeker wel fatsoenlijke HD-Ready's tussen hoor. En als je toch al geen grote tv wilt...

    [ Bericht 7% gewijzigd door P-Style op 31-01-2006 23:37:45 ]
      dinsdag 31 januari 2006 @ 23:32:35 #16
    56699 Boef
    Niet ik, jij!
    pi_34665931
    quote:
    Op dinsdag 31 januari 2006 23:11 schreef Morthill het volgende:
    Ff tussendoor. De gemiddelde HD ready tv, wat leg je daar voor neer? ¤800-¤`1000?
    Die van mij was 1289,- (MediaMarkt). Ik zag hem van de week in een Prijstopper krantje voor 1189,- 32" heb je dan. zie foto/typenummer en karakteristieken aantal posts terug...
    Una Bachata?
    XBL Gamertag: Flex0r75
    pi_34666008
    quote:
    Op dinsdag 31 januari 2006 23:11 schreef Morthill het volgende:
    Ff tussendoor. De gemiddelde HD ready tv, wat leg je daar voor neer? ¤800-¤`1000?
    Ligt er maar net aan wat je wilt.

    23",26",32"etc.
    pi_34666343
    Ik heb nu een 28" breedbeeld, groter hoeft iig niet. 23" is weer te klein, dus 26-28 is wat ik zoek. (En waar ik voor moet sparen )
    <@Richardfun> top Morthill ^O^
    <@Richardfun> goeie HR, 10x beter dan fliepke
    Ludo-Schiedam: "Morthill is juist een goede objectieve reviewer."
    pi_34666570
    quote:
    Op dinsdag 31 januari 2006 23:44 schreef Morthill het volgende:
    Ik heb nu een 28" breedbeeld, groter hoeft iig niet. 23" is weer te klein, dus 26-28 is wat ik zoek. (En waar ik voor moet sparen )
    26" Is dan prima voor jou, want het effectieve beeld van een 26" lcd is ongeveer net zo groot als het effectieve beeld van een 28" crt. Aangezien Samsung tv's hier inmiddels zo'n beetje de referentie zijn, stel ik een 26" Samsung voor (LE26R41, LE26R51, LE26M51, dat soort modellen. Die verschillen amper van elkaar). Die zijn namelijk al verkrijgbaar vanaf iets meer dan ¤800,- Vergelijkbare tv's van merken als Sony en Philips zijn dan net ietsje duurder.
    pi_34666833
    quote:
    Op dinsdag 31 januari 2006 23:51 schreef P-Style het volgende:

    [..]

    26" Is dan prima voor jou, want het effectieve beeld van een 26" lcd is ongeveer net zo groot als het effectieve beeld van een 28" crt. Aangezien Samsung tv's hier inmiddels zo'n beetje de referentie zijn, stel ik een 26" Samsung voor (LE26R41, LE26R51, LE26M51, dat soort modellen. Die verschillen amper van elkaar). Die zijn namelijk al verkrijgbaar vanaf iets meer dan ¤800,- Vergelijkbare tv's van merken als Sony en Philips zijn dan net ietsje duurder.
    Ah ok, als mijn sollicitatie gesprek vrijdag goed gaat kunnen we er zo een aanschaffen en maar ff kijken wat ik met mijn oude ga doen. (naja, eerst maar 2-3 maanden sparen natuurlijk)
    <@Richardfun> top Morthill ^O^
    <@Richardfun> goeie HR, 10x beter dan fliepke
    Ludo-Schiedam: "Morthill is juist een goede objectieve reviewer."
    pi_34671086
    Terwijl die van sony slechter van beeldkwaliteit zijn als de samsung, een GOEDE philips zijn beter, maar een stuk duurder, ook de zelfde prijsklasse philipsen moeten het afleggen tegen de samsung als je het mij vraagt.
    Wie de kut nie scheert is het likkuh nie weerd
    Al is je kontje nog zo schraal, ik neuk je hard anaal.
    GamerTag
    pi_34683089


    Dit is kortom geen slechte keus. LE26R41
    <@Richardfun> top Morthill ^O^
    <@Richardfun> goeie HR, 10x beter dan fliepke
    Ludo-Schiedam: "Morthill is juist een goede objectieve reviewer."
    pi_34720213
    Ik heb een vraag, gedeeltelijk werk gerelateerd, hoe kan ik het beste de Xbox360 aansluiten op een BarcoDP100 projector (Linkje)
    Ik heb geprobeerd met de RGB aansluiting en dan de schakelaar om te zetten maar het beeld wordt dan gewoon erg vreemd (stippen en groene + andere kleuren strepen over het beeld stilstaand).
    Wie oh wie kan mij helpen.
    Het beeld verandert trouwens niet als het in de Xbox360 wordt omgezet naar 1080i en dan de schakelaar van de kabel wordt omgezet naar HDTV.
    Indien het op PAL60 staat dan is het beeld er wel maar wel ontzettend donker.
    pi_34721381
    quote:
    Op donderdag 2 februari 2006 18:21 schreef DJJoris het volgende:
    Ik heb een vraag, gedeeltelijk werk gerelateerd, hoe kan ik het beste de Xbox360 aansluiten op een BarcoDP100 projector (Linkje)
    Ik heb geprobeerd met de RGB aansluiting en dan de schakelaar om te zetten maar het beeld wordt dan gewoon erg vreemd (stippen en groene + andere kleuren strepen over het beeld stilstaand).
    Wie oh wie kan mij helpen.
    Het beeld verandert trouwens niet als het in de Xbox360 wordt omgezet naar 1080i en dan de schakelaar van de kabel wordt omgezet naar HDTV.
    Indien het op PAL60 staat dan is het beeld er wel maar wel ontzettend donker.
    Zo zo! Da's niet niks die projector!

    In ieder geval... Uit de link die je geeft kan ik nergens vinden wat voor analoge ingangen die projector heeft. Het enige wat ik kan vinden zijn de digitale ingangen. "2 x SMPTE 292M inputs and 2 x DVI input". In het ideale geval sluit je je xbox 360 dan aan met een DVI kabel en gezien de native resolutie van 2048x1080 zou de 1080i instelling waarschijnlijk het scherpste beeld geven. Het probleem is alleen... dat er (nog) geen DVI of HDMI kabel is voor de Xbox 360.

    Op die site zie ik wel de Acsar 2 uitbreiding staan, om de aansluitingsmogelijkheden van die DP100 uit te breiden. Zit die ook in de DP100 waar jij het over hebt? Zo ja, dan kun je daar een "R9851710 RGB analogue (up to UXGA, 15pin D-sub)" module instoppen (als 'ie er al niet in zit) en dàn kun je gebruik maken van de VGA-kabel voor de Xbox 360.

    Maar dat lijkt me een erg dure grap worden als je die nog niet hebt.

    Hoe dan ook. Kun je misschien vertellen wat voor aansluitingen er allemaal zitten op het DP100 exemplaar waar jij het over hebt?
    pi_34726325
    Ufff de aansluitingen precies weet ik niet, het is de projector van mijn werk (bios in Almere) en hij heeft dus ook een RGB component aansluiting die dus als de Xbox360 op HDTV staat niet het beeld wilt accepteren.
    Hij heeft idd DVI aansluitingen maar voor de rest zal ik het maandag even navragen aan de theater manager.
    Iniedergeval alvast bedankt met de tip
    abonnement Unibet Coolblue
    Forum Opties
    Forumhop:
    Hop naar:
    (afkorting, bv 'KLB')