O dank je welquote:Op maandag 27 november 2006 20:55 schreef Dwersdriever het volgende:
[..]
Ik lees erg graag over koken en culinaire zaken, zonder dat ik zelf erg veel klaarmaak in de keuken. Ik wil je echter wel van harte feliciteren met een fenomenaal geschreven intro voor dit topic. Heb het drie keer met een grote glimlach doorgelezen. Kan zo in de culinaire rubriek van de Volkskrant. Of in een column van Martin Bril.
Het toeval wil dat één van de weinige dingen die ik adequaat kan klaarmaken een Irish Stew is. Toch ook een soort vanquote:Op maandag 27 november 2006 21:02 schreef Duderinnetje het volgende:
Ik hoop natuurlijk dat je het niet bij lezen houdt, maar je nu ook aan een stoofpot zet!
Klinkt ook erg lekker, zeker door de manier waarop je het recept plaatstquote:Op maandag 27 november 2006 21:19 schreef Dwersdriever het volgende:
[..]
Het toeval wil dat één van de weinige dingen die ik adequaat kan klaarmaken een Irish Stew is. Toch ook een soort van
Het recept is doodsimpel en afhankelijk van de grootte van je pan. Veel grote brokken lamsvlees, paar grote aardappelen in ruige stukken gesneden, flinke groene kool, knaller van een winterpeen, paar joekels van uien, bouillon. Eerst het vlees zachtjes aanbakken in roomboter, daarna alle andere producten erbij alsmede de bouillon en een uur of vier laten staan. Zout en andere kruiden naar smaak toevoegen, maar ik ben daar altijd zeer bescheiden in.
Als ik eters krijg, vragen ze altijd of ik dit klaar wil maken. Maar dat kan ook komen door het niveau van mijn andere gerechten natuurlijk.quote:Op maandag 27 november 2006 22:45 schreef SeaOfLove het volgende:
[..]
Klinkt ook erg lekker, zeker door de manier waarop je het recept plaatst.
Nou ik ben benieuwdquote:Op maandag 27 november 2006 23:18 schreef Dwersdriever het volgende:
[..]
Als ik eters krijg, vragen ze altijd of ik dit klaar wil maken. Maar dat kan ook komen door het niveau van mijn andere gerechten natuurlijk.
Ja met de laurierblaadjes gaat dat makkelijk. De kruidnagelen zijn eigenlijk niet meer te traceren, beet er net ook op ééntje, blegggquote:Op dinsdag 28 november 2006 13:15 schreef Aventura het volgende:
Wellicht domme vraag maar...Moet je de laurierblaadjes en kruidnagelen er nadien uitvissen?.
quote:Op maandag 27 november 2006 16:32 schreef shmoopy het volgende:
Waarom maak ik eigenlijk nooit stoofpotjes?
Dat gaat deze week dus nog gebeuren, tevens een tvp waarvan je denkt: Ze heeft er tenminste nog iets van gemaakt.![]()
Je kunt kruiden die je er wel qua smaak maar niet om op te eten in wil doen, in een thee-ei stoppen.quote:Op dinsdag 28 november 2006 13:49 schreef SeaOfLove het volgende:
[..]
Ja met de laurierblaadjes gaat dat makkelijk. De kruidnagelen zijn eigenlijk niet meer te traceren, beet er net ook op ééntje, bleggg
Nouja dat ik daar nu zelf niet op kon komenquote:Op dinsdag 28 november 2006 14:46 schreef kahaarin het volgende:
[..]
Je kunt kruiden die je er wel qua smaak maar niet om op te eten in wil doen, in een thee-ei stoppen.
Dan kom je geen stugge blaadjes en kruidnagelen tegen in je stoofpotje.![]()
MMMquote:Op dinsdag 28 november 2006 14:57 schreef No Nick het volgende:
Vlaams stoofsel met Gildebier
Dit is zooooooo ongelooflijk lekker
Klinkt goedquote:Op dinsdag 28 november 2006 18:37 schreef Aventura het volgende:
Nou, ik heb m'n bordje stoof op hoor. Ik heb het met patatjes gegeten, zoals de Belgen dus
Het was lekkerder dan ik dacht, erg mooi zag het er niet uit in de pan. Erg vol van smaak, heerlijk zacht vlees. Waarachtig een goed topic dit
Oeh, had je post gemist. Hoop dat ie lekker was. (ik heb hem zelf afgelopen zondag gemaakt)quote:Op maandag 27 november 2006 12:09 schreef SeaOfLove het volgende:
[..]
Oké misschien stomme vraag maar waar kan ik de jeneverbessen vinden in de supermarkt?
Wil zo bovenstaand stoofpotje gaan maken nl.![]()
edit: zo alles in huis, ik ga zo de keuken in![]()
Misschien een goed idee om de aardappeltjes iets voor te koken (rauwe krieltjes heel) zo'n 5 minuutjes en ze er alleen de laatste 20 minuutjes door te doen, anders betaat het risico op aardappelpuree soep, moet je van houden, persoonlijk prefereer ik gare aardappels met een lekker smaakje die je nog wel moet kauwen. Just my 2 cents!quote:Op dinsdag 28 november 2006 19:20 schreef Aventura het volgende:
Ik had expres een milde rode huiswijn genomen, ik proefde 'm wel maar zeker niet overheersend. Hield te tip aan van elder in dit topic: het vlees net onder zetten met wijn. Ik maak 'm volgende keer weer zo maar dan met aardappelen erbij denk ik, zodat het een volledig eenpansgerecht is. Misschien maak ik 'm wel voor de Sinterklaasavond bij m'n ouders thuisVind het wel een 'Sinterklazig' recept zo met die kaneel-en wijnaroma's.
Goede tip! Ik heb het ook al zo gedaan met de peen (er pas op 't laatst toegevoegd). Ik houd niet van wortelsnot. Heb er nu nog steeds een jeugdtrauma vanquote:Op woensdag 29 november 2006 11:54 schreef kahaarin het volgende:
[..]
Misschien een goed idee om de aardappeltjes iets voor te koken (rauwe krieltjes heel) zo'n 5 minuutjes en ze er alleen de laatste 20 minuutjes door te doen, anders betaat het risico op aardappelpuree soep, moet je van houden, persoonlijk prefereer ik gare aardappels met een lekker smaakje die je nog wel moet kauwen. Just my 2 cents!![]()
Hey wanneer heb jij bij mijn moeder gegeten?quote:Op woensdag 29 november 2006 13:19 schreef Aventura het volgende:
[..]
Goede tip! Ik heb het ook al zo gedaan met de peen (er pas op 't laatst toegevoegd). Ik houd niet van wortelsnot. Heb er nu nog steeds een jeugdtrauma van
Mijn aardappelen hebben toch zeker 2 uur meegestoofd en was geen smurrie geworden, misschien omdat ik ze met schil erin had gedaan? Ohja en het waren ook vastkokende aardappelen.quote:Op woensdag 29 november 2006 11:54 schreef kahaarin het volgende:
[..]
Misschien een goed idee om de aardappeltjes iets voor te koken (rauwe krieltjes heel) zo'n 5 minuutjes en ze er alleen de laatste 20 minuutjes door te doen, anders betaat het risico op aardappelpuree soep, moet je van houden, persoonlijk prefereer ik gare aardappels met een lekker smaakje die je nog wel moet kauwen. Just my 2 cents!![]()
quote:Op woensdag 29 november 2006 17:00 schreef SeaOfLove het volgende:
[..]
Mijn aardappelen hebben toch zeker 2 uur meegestoofd en was geen smurrie geworden, misschien omdat ik ze met schil erin had gedaan? Ohja en het waren ook vastkokende aardappelen.
quote:Op woensdag 29 november 2006 17:24 schreef Duderinnetje het volgende:
Ik koop altijd krieltjes uit een pakje (groente-koeling in de supermarkt). Minuutje of twintig/dertig op de stoofpot laten meegaren. Gaar, geen pulp en heerlijk doortrokken van de smaak van de pot.
Zouden er trouwens ook lekkere vegetarische stoofpotten te maken zijn?
Dat gronderige smaakje om het zomaar te noemen zit er absoluut niet meer aan als het zolang meestooft in de wijn met al die kruidenquote:Op woensdag 29 november 2006 17:22 schreef kahaarin het volgende:
[..]
![]()
Vastkokers in de schil doet de truc ook idd, ik vind krieltjes erdoor lekker en die vallen na 2 uur als drab uiteen, vandaar dat ik het zo doe.
Bloemige aardappels mogen zelfs nog minder, aan blokjes er 20 min bij gooien, niet eens voorkoken.
Ach ja. ieder zijn smaak, gelukkig, ik houd niet van dat 'gronderige' smaakje van aardappels in schil.![]()
Ieder zijn/haar meug!![]()
Heb je dat wel eens gegeten?quote:Op woensdag 29 november 2006 17:29 schreef kahaarin het volgende:
[..]
Met knolselderij oid, ipv vlees!
Knolselderij heeft aan brokjes ongeveer een uurtje nodig, ben je ook nog sneller klaar!![]()
in het SC-topic heeft no-sigar (even uit mijn blote hoofd) net geschreven dat hij een groentenstoofpotje heeft gemaakt.quote:Op woensdag 29 november 2006 18:40 schreef Duderinnetje het volgende:
[..]
Heb je dat wel eens gegeten?
Lekker?
Ik ken knolselderij eigenlijk niet. Een experiment waard dus![]()
Haal De Man Hierheen!quote:Op woensdag 29 november 2006 18:43 schreef SeaOfLove het volgende:
[..]
in het SC-topic heeft no-sigar (even uit mijn blote hoofd) net geschreven dat hij een groentenstoofpotje heeft gemaakt.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |