abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_43875505
quote:
Op zaterdag 25 november 2006 07:00 schreef arithaterhorst het volgende:
<<<knipperdeknip>>>
Zowww dat klinkt erg lekker, dat ga ik van de week ook maken
pi_43876152
Ik ben nog niet echt een recept tegen gekomen waar appelmoes en ontbijtkoek in zit.
dat lijkt mij een oud hollands recept ?

kan iemand die op zoeken
Sorry voor de evt. spelfouten maar ik heb een lichte vorm van dyslectie
  zaterdag 25 november 2006 @ 13:36:50 #63
73232 De_Hertog
Aut bibat, aut abeat
pi_43877260
quote:
Op donderdag 23 november 2006 20:39 schreef doemaardrie het volgende:
Joeppie

Dankzij dit topic heb ik nu een grote gietijzeren pan op het vuur staan gevuld met vlees, wijn, ontbijtkoek, sjalotjes, champignons, spekkies en nog veel meer lekkers
Niet zomaar ons lekker maken, recepten willen we zien!
Mary had a little lamb
Then Mary had dessert
pi_43879788
Ingrediënten:
750 gr runderlappen, 35 gram boter, peper, zout, 1 ui in ringen, 2 kruidnagels, 1 laurierblad, 2 sneetjes ontbijtkoek.
plus een wortel, droge tijm, marjolijn en een lekker flesje double grimbergen en een potje HAK appelmoes.
en het staat NU op
Sorry voor de evt. spelfouten maar ik heb een lichte vorm van dyslectie
pi_43887610
quote:
Op zaterdag 25 november 2006 13:36 schreef De_Hertog het volgende:

[..]

Niet zomaar ons lekker maken, recepten willen we zien!
Ik heb zomaar iets in een pan gemikt en weet eigenlijk niet eens meer precies wat, maar het was wel erg lekker.
  zaterdag 25 november 2006 @ 20:54:11 #66
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_43888148


Dit staat nu lekker te pruttelen. Wat er in zit weet ik eigenlijk niet, ik gooi er altijd van alles in.

o.a. stoofvlees, goulashsausje, peterselie, wortels, uien en nog veel meer. Ik voeg wat aardappeltjes toe later.

Is dit eigenlijk stoven?

Zo'n ding heet in de VS een crockpot, geen flauw idee hoe dat in Nederland heet. Ze zijn wel ideaal.
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
  zaterdag 25 november 2006 @ 21:11:20 #67
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_43888774
sto·ven (ov.ww.)
1 door zacht en aanhoudend verwarmen gaar laten worden

als je het lang laat staan ja dus
stoven is alleen dat je iets lang laat sudderen op lage temperatuur. maakt niet uit in wat, een oven, pan of crockpot
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
pi_43907870
Met de kerstdagen is het onwijs lekker om een wildstofpotje te maken. Je kan het van te voren bereiden. Stoofperen en heerlijke Rosevalaardappeltjes erbij, magistraal!

En een heerlijke zelfgemaakte tiramisu na, maar dat is een ander topic
  zondag 26 november 2006 @ 18:47:55 #69
83411 edje34
Breda de`` gekste``
pi_43911734
Vanavond stoofpotje van kip gegeten.
Geeft de leugen je geen vleugels
Raakt de waarheid in de war
Dan zijn de keizers slechts helpers en huilt de oude nar.
(Hans teeuwen)
  zondag 26 november 2006 @ 19:17:10 #70
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_43912565
quote:
Op zondag 26 november 2006 18:47 schreef edje34 het volgende:
Vanavond stoofpotje van kip gegeten.

Je mot dat toelichten.

Zodat het water ons in de mond loopt
En we allemaal denken: 'Gatver die kaviaar van vanavond was ook maar zo-zo, vergeleken met het potje van Edje!'
Snobs have more fun!
KLIK!
  zondag 26 november 2006 @ 19:25:44 #71
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_43912834
Een exotischer variant:

Marokkaanse stoofpot.
Benodigdheden voor 4 personen:
1 kip, 2 uien, 3 teentjes look, 150 gram amandelen, 250 gram dadels, 250 cl groentebouillon, 4 eetlepels olie, 3 eetlepels honing, 4 takjes koriander, 1 theelepel gemalen gember, 1 theelepel kaneel, mespuntje saffraan, peper en zout

Snijd de kip in stukken en snipper de uien. Verhit de olie in een stoofpan, fruit daarin de uien en bak de stukken kip. Kruid de kip met gember, kaneel, saffraan, peper en zout en roer de kruiden goed onder de stukken kip. Smeer de stukken kip in met de honing.
Snipper de look. Bak de amandelen goudbruin in een pan en voeg ze samen met de dadels, de look en de koriander aan de stoofpan toe. Giet er tot slot de bouillon bij.
Zet het deksel op de stoofpan en laat alles 30 minuutjes pruttelen. Dien op met couscous.



bron

En wat hebben we weer gemist?
quote:
Grootste multiculturele stoofpot
11 Juli 2006


Hutten Exclusieve Catering en Sligro hebben zondag 2 juli een wereldrecordpoging gedaan om de ‘Grootste multiculturele stoofpot van de wereld’ te produceren, presenteren en serveren. De stoofpot is geïnspireerd op allochtone culturen. Prominenten, genodigden en bezoekers waren tijdens het zogeheten Slokdarmfestival getuige aan de 72 meter lange tafel van dit wereldse culinaire spektakel. Na de officiële opening door wethouder Van den Broek hebben honderden mensen genoten van de 1467 kilo stoofpot, gepresenteerd in 216 shaving dishes. Alles onder het toeziend oog van de notaris, zodat ook deze geslaagde poging weer een plaatsje krijgt in het Guiness Book of Records.

Bron :highprofile.nl
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_43924991
quote:
Op zaterdag 25 november 2006 07:00 schreef arithaterhorst het volgende:
Wat een Super OP zeg!


Dan in een stoofpan: knoflook (paar teentjes) een halve kilo uien die ik deels in ringen erbij doe en deels snipper. Rundvlees erbij, en zoveel rode wijn dat het vlees onder staat. Boulionblokje erbij. Kaneel, thijm en wat djintan erbij. Laurierblaadje, paar kruidnagels, paar jeneverbessen erbij. 2 ons spekjes erbij. Peper naar smaak.
Oké misschien stomme vraag maar waar kan ik de jeneverbessen vinden in de supermarkt?
Wil zo bovenstaand stoofpotje gaan maken nl.

edit: zo alles in huis, ik ga zo de keuken in

[ Bericht 8% gewijzigd door #ANONIEM op 27-11-2006 13:08:55 ]
pi_43925224
quote:
Op maandag 27 november 2006 12:09 schreef SeaOfLove het volgende:

[..]

Oké misschien stomme vraag maar waar kan ik de jeneverbessen vinden in de supermarkt?
Wil zo bovenstaand stofpotje gaan maken nl.
bij de kruiden
  maandag 27 november 2006 @ 13:16:30 #74
111171 Richie_Rich
Rich Industries©
pi_43926733
Er staat nu een uurtje ongeveer een paar runderlappen op het vuur, samen met een sloot wijn, uien, worteltjes, knof, kruiden e.d.

Dit kan ik vanavond toch al eten? Overigens zal het niet in een keer opgaan dus morgen wil ik er ook nog van eten. Hoe kan ik het het beste bewaren tot morgen? Gewoon in de pan op de aanrecht? Koelkast? en een uurtje van te voren opwarmen?
  maandag 27 november 2006 @ 13:30:35 #75
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_43927094
quote:
Op maandag 27 november 2006 13:16 schreef Richie_Rich het volgende:
Er staat nu een uurtje ongeveer een paar runderlappen op het vuur, samen met een sloot wijn, uien, worteltjes, knof, kruiden e.d.

Dit kan ik vanavond toch al eten? Overigens zal het niet in een keer opgaan dus morgen wil ik er ook nog van eten. Hoe kan ik het het beste bewaren tot morgen? Gewoon in de pan op de aanrecht? Koelkast? en een uurtje van te voren opwarmen?
Ja tuurlijk kun je dat vanavond eten! Over een uurtje of twee zal het welhaast klaar zijn!

Bewaren: ik zet de pan altijd in de koelkast. En dan een kwartiertje opwarmen (het is immers al gaar).
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_43928087
Alles staat lekker te pruttelen nu, wat ruikt het zalig zeg met die wijn en kruiden.
De aardappelen en wortels staan al klaar om er over een klein uurtje bij te doen.

Dat binden met maizena gaat dat dan niet klonteren?

edit: @ curiosity: Tnx

[ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 27-11-2006 15:14:34 ]
  maandag 27 november 2006 @ 14:49:17 #77
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_43929396
quote:
Op maandag 27 november 2006 14:06 schreef SeaOfLove het volgende:
Alles staat lekker te pruttelen nu, wat ruikt het zalig zeg met die wijn en kruiden.
De aardappelen en wortels staan al klaar om er over een klein uurtje bij te doen.

Dat binden met maizena gaat dat dan niet klonteren?
Een beetje vocht uit de pan nemen en dat alvast door elkaar roeren, dan terug in de pan, krijg je geen klonten.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
pi_43932099
Ik maak zo nu en dan een spaans stoofpotje
-1kg runderriblappen
-chorizo (zown hele voor verpakte)
-2 paprika's
-3 uien
-rode peper
-500 gr aardappels (vastkokers)
-spaanse wijn (rood natuurlijk)
-knoflook!!!! (naar smaak)
-laurier, peper, zout, paprika poeder
naar keuze een winterpeen...

uien en vlees in stukken snijden
Uien aanfruiten in de boter, beetje knoflook erbij (teentje of 2-3) Vlees in stukken snijden en erbij doen, rondom aan braden en kruiden naar smaak. als t vlees kleur krijgt rode wijn toevoegen laurierblaadje erbij. als de wijn kookt, vuur laag zodat de kook er net op blijft.

Ondertussen chorizo, paprika, winterpeen snijden, peper snijden, aardappels schillen en kwartjes van maken.

Na 1 uur, alle overige ingredienten toevoegen de aardappels zou je eventueel ook later kunnen toevoegen, ik laat ze graag een uur koken (vandaar de vastkokers).

Na (totaal) 1,5 uur even proeven of de smaak goed is, eventueel kruiden toevoegen.
Na 2 uur proeven of t vlees gaar is, als t gaar is juichen en serveren met stokbrood met kruidenboter....

Wat ik zo lekker hier aan vind is t "soppen" met t stokbrood in de saus....

beetje veel eten voor een man alleen....was ik maar met meer dan kon t vaker maken
suck my asshole taco bender
pi_43932390
Waarom maak ik eigenlijk nooit stoofpotjes?

Dat gaat deze week dus nog gebeuren, tevens een tvp waarvan je denkt: Ze heeft er tenminste nog iets van gemaakt.
Als het pannen van daken waait
Als het gras naar je voeten graait
Als de wind langs je wangen aait, hier ben ik
pi_43932574
quote:
Op maandag 27 november 2006 16:23 schreef Remco_h het volgende:
Ik maak zo nu en dan een spaans stoofpotje <<<knipperdeknip>>>
Na (totaal) 1,5 uur even proeven of de smaak goed is, eventueel kruiden toevoegen.
Na 2 uur proeven of t vlees gaar is, als t gaar is juichen en serveren met stokbrood met kruidenboter....

Wat ik zo lekker hier aan vind is t "soppen" met t stokbrood in de saus....

beetje veel eten voor een man alleen....was ik maar met meer dan kon t vaker maken
Klinkt erg lekker ook . Die staat voor volgende week op het programma . Het stoofpotje wat nu staat te pruttelen belooft veel goeds. Heb net al stiekum een stukje vlees geproefd, en ookal was het nog niet zacht genoeg, de smaak was iig erg lekker .

Je kan ook mensen uitnodigen voor het eten
  maandag 27 november 2006 @ 16:50:54 #81
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_43932933
Jummie, ik ga binnenkort ook maar 's stoven. Van huis uit heb ik eigenlijk alleen maar hachee meegekregen. Dat vond ik nooit zo heel erg lekker, maar enkele van de bovenstaande gerechten lijken me erg smakelijk!
Ik heb geen stoofpot. Is dat wel noodzakelijk, of kan het in een gewone pan? Ik heb ook een kaasfonduepan (caquelon) , die is ook heel dik, maar heeft geen deksel. Kan ik daar misschien een willekeurig ander pannendeksel op leggen?
pi_43934270
Oeh. Stoofpotjes!
Morgen even naar de slager, runderlapjes kopen. Dan naar de slijter, voor 3 potjes bier (Anderhalf voor de stoof, anderhalf voor mij ) en 'savonds lekker alles klaarmaken.
Nachtje laten staan, hebben we de dag daarop een lekker stoofje!

Heeeel offtopic, maar we zijn sinds gisteren in trots bezit van minstens 5 kilo stoofpeertjes. Daar moet ik ook nodig eens iets van maken.
Robert Smith should really cover Coldplays 'Clocks'
And when he'd sing 'Am I part of the cure, or part of the disease?'
We'd all be like: "I know this one!"
pi_43935409
Het was echt zooooooo lekker, ik had het trouwens zonder champignons gedaan, wel nog een preitje er doorheen.
Er is btw anderhalve fles wijn ingegaan .

Ik heb nog mega-veel over, dus morgen komt BitterMoon een hapje mee-eten en de rest vries ik in, of als het genoeg is voor 2 personen dan breng ik het even naar mijn opa en oma.

@ arithaterhorst: tnxxxxxx

@ aventura: ik heb het vlees in de braadpan aangebraden, toen de lappen eruit gehaald en de uien en knoflook erin, na 2 minuten het vlees er weer bij gedaan, wijn en kruiden erbij en toen tot de conclusie gekomen dat de pan te klein was voor de aardappelen, prei en peen die er een uur later nog bij moesten . Dus het zooitje overgegooid in de mosselpan en het resultaat was dus prima .
  maandag 27 november 2006 @ 18:55:18 #84
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_43936552
Ik heb inmiddels de boodschappen gedaan en morgenochtend zet ik alles op het vuur. Je komt nog eens op een idee hier

SeoOfLove: mosselpan, ook een idee
  maandag 27 november 2006 @ 18:57:25 #85
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_43936625
Woei, iedereen aan de stoofpot
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_43938357
quote:
Op maandag 27 november 2006 18:55 schreef Aventura het volgende:
Ik heb inmiddels de boodschappen gedaan en morgenochtend zet ik alles op het vuur. Je komt nog eens op een idee hier

SeoOfLove: mosselpan, ook een idee
Kom je in SEX ook op zoveel ideeën ?
  maandag 27 november 2006 @ 19:42:16 #87
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_43938387
quote:
Op maandag 27 november 2006 19:41 schreef SeaOfLove het volgende:

[..]

Kom je in SEX ook op zoveel ideeën ?
Je moest 's weten
pi_43938438
quote:
Op maandag 27 november 2006 19:42 schreef Aventura het volgende:

[..]

Je moest 's weten
Jij bent snel

Maar oké geen SC...anders krijgen we met de deegroller
pi_43940903
quote:
Op maandag 27 november 2006 16:50 schreef Aventura het volgende:
Jummie, ik ga binnenkort ook maar 's stoven. Van huis uit heb ik eigenlijk alleen maar hachee meegekregen. Dat vond ik nooit zo heel erg lekker, maar enkele van de bovenstaande gerechten lijken me erg smakelijk!
Ik heb geen stoofpot. Is dat wel noodzakelijk, of kan het in een gewone pan? Ik heb ook een kaasfonduepan (caquelon) , die is ook heel dik, maar heeft geen deksel. Kan ik daar misschien een willekeurig ander pannendeksel op leggen?
ik doe t altijd in een grote pan, geen speciale stoofpot oid... werkt net zo goed.....
suck my asshole taco bender
  maandag 27 november 2006 @ 20:55:15 #90
79262 Dwersdriever
Justified Ancient of MuMu
pi_43941748
quote:
Op maandag 13 november 2006 16:47 schreef Duderinnetje het volgende:
Mensen, vrienden, onbekenden,

Wat ziet mijn oog??? Geen stoofpottentopic in CUL?! Schande!
Vandaar nu eentje.

Och stoofpotten... Ik kan er wel om janken zo dol ben ik erop. Het eten ervan, maar ook de bereiding! Die geur die doordringt tot in elke porie van het huis. Het zacht gepruttel op het fornuis. Het Urenlang Roeren in een Grote Zware Pan met Grote Stukken Weerbarstig Vlees en Hompen Ui en Takkenbossen Kruiden. Ik word er zo tja... óér van. Dan wil ik een schort! Pollepels! Kindermonden om te voeden! Een man die houthakt! Mijn haar in een knot en weldadige hangborsten in een boerse blommenjurk!
Ik lees erg graag over koken en culinaire zaken, zonder dat ik zelf erg veel klaarmaak in de keuken. Ik wil je echter wel van harte feliciteren met een fenomenaal geschreven intro voor dit topic. Heb het drie keer met een grote glimlach doorgelezen. Kan zo in de culinaire rubriek van de Volkskrant. Of in een column van Martin Bril.
We Came A Long Time Ago
Nine Nine Two - But You Did Not Know
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')