Zowww dat klinkt erg lekker, dat ga ik van de week ook makenquote:Op zaterdag 25 november 2006 07:00 schreef arithaterhorst het volgende:
<<<knipperdeknip>>>
Niet zomaar ons lekker maken, recepten willen we zien!quote:Op donderdag 23 november 2006 20:39 schreef doemaardrie het volgende:
Joeppie
Dankzij dit topic heb ik nu een grote gietijzeren pan op het vuur staan gevuld met vlees, wijn, ontbijtkoek, sjalotjes, champignons, spekkies en nog veel meer lekkers![]()
Ik heb zomaar iets in een pan gemikt en weet eigenlijk niet eens meer precies wat, maar het was wel erg lekker.quote:Op zaterdag 25 november 2006 13:36 schreef De_Hertog het volgende:
[..]
Niet zomaar ons lekker maken, recepten willen we zien!
quote:Op zondag 26 november 2006 18:47 schreef edje34 het volgende:
Vanavond stoofpotje van kip gegeten.
quote:Grootste multiculturele stoofpot
11 Juli 2006
Hutten Exclusieve Catering en Sligro hebben zondag 2 juli een wereldrecordpoging gedaan om de ‘Grootste multiculturele stoofpot van de wereld’ te produceren, presenteren en serveren. De stoofpot is geïnspireerd op allochtone culturen. Prominenten, genodigden en bezoekers waren tijdens het zogeheten Slokdarmfestival getuige aan de 72 meter lange tafel van dit wereldse culinaire spektakel. Na de officiële opening door wethouder Van den Broek hebben honderden mensen genoten van de 1467 kilo stoofpot, gepresenteerd in 216 shaving dishes. Alles onder het toeziend oog van de notaris, zodat ook deze geslaagde poging weer een plaatsje krijgt in het Guiness Book of Records.
Bron :highprofile.nl
Oké misschien stomme vraag maar waar kan ik de jeneverbessen vinden in de supermarkt?quote:Op zaterdag 25 november 2006 07:00 schreef arithaterhorst het volgende:
Wat een Super OP zeg!
Dan in een stoofpan: knoflook (paar teentjes) een halve kilo uien die ik deels in ringen erbij doe en deels snipper. Rundvlees erbij, en zoveel rode wijn dat het vlees onder staat. Boulionblokje erbij. Kaneel, thijm en wat djintan erbij. Laurierblaadje, paar kruidnagels, paar jeneverbessen erbij. 2 ons spekjes erbij. Peper naar smaak.
bij de kruidenquote:Op maandag 27 november 2006 12:09 schreef SeaOfLove het volgende:
[..]
Oké misschien stomme vraag maar waar kan ik de jeneverbessen vinden in de supermarkt?
Wil zo bovenstaand stofpotje gaan maken nl.![]()
Ja tuurlijk kun je dat vanavond eten! Over een uurtje of twee zal het welhaast klaar zijn!quote:Op maandag 27 november 2006 13:16 schreef Richie_Rich het volgende:
Er staat nu een uurtje ongeveer een paar runderlappen op het vuur, samen met een sloot wijn, uien, worteltjes, knof, kruiden e.d.
Dit kan ik vanavond toch al eten? Overigens zal het niet in een keer opgaan dus morgen wil ik er ook nog van eten. Hoe kan ik het het beste bewaren tot morgen? Gewoon in de pan op de aanrecht? Koelkast? en een uurtje van te voren opwarmen?
Een beetje vocht uit de pan nemen en dat alvast door elkaar roeren, dan terug in de pan, krijg je geen klonten.quote:Op maandag 27 november 2006 14:06 schreef SeaOfLove het volgende:
Alles staat lekker te pruttelen nu, wat ruikt het zalig zeg met die wijn en kruiden.
De aardappelen en wortels staan al klaar om er over een klein uurtje bij te doen.
Dat binden met maizena gaat dat dan niet klonteren?
Klinkt erg lekker ookquote:Op maandag 27 november 2006 16:23 schreef Remco_h het volgende:
Ik maak zo nu en dan een spaans stoofpotje <<<knipperdeknip>>>
Na (totaal) 1,5 uur even proeven of de smaak goed is, eventueel kruiden toevoegen.
Na 2 uur proeven of t vlees gaar is, als t gaar is juichen en serveren met stokbrood met kruidenboter....
Wat ik zo lekker hier aan vind is t "soppen" met t stokbrood in de saus....![]()
beetje veel eten voor een man alleen....was ik maar met meer dan kon t vaker maken
Kom je in SEX ook op zoveel ideeënquote:Op maandag 27 november 2006 18:55 schreef Aventura het volgende:
Ik heb inmiddels de boodschappen gedaan en morgenochtend zet ik alles op het vuur. Je komt nog eens op een idee hier
SeoOfLove: mosselpan, ook een idee
quote:Op maandag 27 november 2006 19:41 schreef SeaOfLove het volgende:
[..]
Kom je in SEX ook op zoveel ideeën![]()
?
ik doe t altijd in een grote pan, geen speciale stoofpot oid... werkt net zo goed.....quote:Op maandag 27 november 2006 16:50 schreef Aventura het volgende:
Jummie, ik ga binnenkort ook maar 's stoven. Van huis uit heb ik eigenlijk alleen maar hachee meegekregen. Dat vond ik nooit zo heel erg lekker, maar enkele van de bovenstaande gerechten lijken me erg smakelijk!
Ik heb geen stoofpot. Is dat wel noodzakelijk, of kan het in een gewone pan? Ik heb ook een kaasfonduepan (caquelon) , die is ook heel dik, maar heeft geen deksel. Kan ik daar misschien een willekeurig ander pannendeksel op leggen?
Ik lees erg graag over koken en culinaire zaken, zonder dat ik zelf erg veel klaarmaak in de keuken. Ik wil je echter wel van harte feliciteren met een fenomenaal geschreven intro voor dit topic. Heb het drie keer met een grote glimlach doorgelezen. Kan zo in de culinaire rubriek van de Volkskrant. Of in een column van Martin Bril.quote:Op maandag 13 november 2006 16:47 schreef Duderinnetje het volgende:
Mensen, vrienden, onbekenden,
Wat ziet mijn oog??? Geen stoofpottentopic in CUL?! Schande!
Vandaar nu eentje.
Och stoofpotten... Ik kan er wel om janken zo dol ben ik erop. Het eten ervan, maar ook de bereiding! Die geur die doordringt tot in elke porie van het huis. Het zacht gepruttel op het fornuis. Het Urenlang Roeren in een Grote Zware Pan met Grote Stukken Weerbarstig Vlees en Hompen Ui en Takkenbossen Kruiden. Ik word er zo tja... óér van. Dan wil ik een schort! Pollepels! Kindermonden om te voeden! Een man die houthakt! Mijn haar in een knot en weldadige hangborsten in een boerse blommenjurk!
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |