abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  dinsdag 28 november 2006 @ 14:46:27 #101
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_43961396
quote:
Op dinsdag 28 november 2006 13:49 schreef SeaOfLove het volgende:

[..]

Ja met de laurierblaadjes gaat dat makkelijk. De kruidnagelen zijn eigenlijk niet meer te traceren, beet er net ook op ééntje, bleggg
Je kunt kruiden die je er wel qua smaak maar niet om op te eten in wil doen, in een thee-ei stoppen.
Dan kom je geen stugge blaadjes en kruidnagelen tegen in je stoofpotje.
be nice or go away
pi_43961529
quote:
Op dinsdag 28 november 2006 14:46 schreef kahaarin het volgende:

[..]

Je kunt kruiden die je er wel qua smaak maar niet om op te eten in wil doen, in een thee-ei stoppen.
Dan kom je geen stugge blaadjes en kruidnagelen tegen in je stoofpotje.
Nouja dat ik daar nu zelf niet op kon komen , tnx voor de tip
  dinsdag 28 november 2006 @ 14:57:21 #103
2873 No Nick
Unieker dan uniek
pi_43961699
Vlaams stoofsel met Gildebier

Dit is zooooooo ongelooflijk lekker
Fok!hokker... en NietKlieker.
  dinsdag 28 november 2006 @ 15:07:47 #104
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_43962047
quote:
Op dinsdag 28 november 2006 14:57 schreef No Nick het volgende:
Vlaams stoofsel met Gildebier

Dit is zooooooo ongelooflijk lekker
MMM Jam, ziet er goed uit, de rode bessengelei vervangen door cranberry compote en een appeltje aan stukjes erdoor is mijn eerste idee bij dit stoofpotje, hij is opgeslagen. Dank!
be nice or go away
pi_43967832
Om geen last van kruidnagels te hebben kun je ze ook in een laurierblad (of evt een ui) prikken, dan vis je ze er ook makkelijker weer uit.
Op 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe:Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
  dinsdag 28 november 2006 @ 18:37:53 #106
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_43968839
Nou, ik heb m'n bordje stoof op hoor . Ik heb het met patatjes gegeten, zoals de Belgen dus Het was lekkerder dan ik dacht, erg mooi zag het er niet uit in de pan. Erg vol van smaak, heerlijk zacht vlees. Waarachtig een goed topic dit
pi_43970090
quote:
Op dinsdag 28 november 2006 18:37 schreef Aventura het volgende:
Nou, ik heb m'n bordje stoof op hoor . Ik heb het met patatjes gegeten, zoals de Belgen dus Het was lekkerder dan ik dacht, erg mooi zag het er niet uit in de pan. Erg vol van smaak, heerlijk zacht vlees. Waarachtig een goed topic dit
Klinkt goed .
Ik kreeg iig complimenten vanavond van BitterMoon, die mee heeft geholpen de stoofpot van gisteren op te krijgen.
Wilde eigenlijk volgende week de Spaanse-stoofpot van Remco maken, maar ik heb besloten om toch dezelfde als gisteren te maken en dan zeg maar te 'perfectioneren'. Vond de wijnsmaak nl. iets te overheersend/scherp, maar dat kan met ontbijtkoek worden opgelost denk ik en iets meer groenten en aardappelen erin.
  dinsdag 28 november 2006 @ 19:20:00 #108
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_43970324
Ik had expres een milde rode huiswijn genomen, ik proefde 'm wel maar zeker niet overheersend. Hield te tip aan van elder in dit topic: het vlees net onder zetten met wijn. Ik maak 'm volgende keer weer zo maar dan met aardappelen erbij denk ik, zodat het een volledig eenpansgerecht is. Misschien maak ik 'm wel voor de Sinterklaasavond bij m'n ouders thuis Vind het wel een 'Sinterklazig' recept zo met die kaneel-en wijnaroma's.
pi_43982748
quote:
Op maandag 27 november 2006 12:09 schreef SeaOfLove het volgende:

[..]

Oké misschien stomme vraag maar waar kan ik de jeneverbessen vinden in de supermarkt?
Wil zo bovenstaand stoofpotje gaan maken nl.

edit: zo alles in huis, ik ga zo de keuken in
Oeh, had je post gemist. Hoop dat ie lekker was. (ik heb hem zelf afgelopen zondag gemaakt)

Ik ga wel eens naar de markt in Rotterdam, daar haal ik mijn kruiden ook.
Ik heb een kruidenla in de keuken, antislipmat onderin en vol met potjes enzo

edit: volgende keer ga ik er ook eens ontbijtkoek indoen om te binden ipv maizena. Lijkt me heel lekker, en geeft net iets zoeters
  woensdag 29 november 2006 @ 11:54:20 #110
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_43987040
quote:
Op dinsdag 28 november 2006 19:20 schreef Aventura het volgende:
Ik had expres een milde rode huiswijn genomen, ik proefde 'm wel maar zeker niet overheersend. Hield te tip aan van elder in dit topic: het vlees net onder zetten met wijn. Ik maak 'm volgende keer weer zo maar dan met aardappelen erbij denk ik, zodat het een volledig eenpansgerecht is. Misschien maak ik 'm wel voor de Sinterklaasavond bij m'n ouders thuis Vind het wel een 'Sinterklazig' recept zo met die kaneel-en wijnaroma's.
Misschien een goed idee om de aardappeltjes iets voor te koken (rauwe krieltjes heel) zo'n 5 minuutjes en ze er alleen de laatste 20 minuutjes door te doen, anders betaat het risico op aardappelpuree soep, moet je van houden, persoonlijk prefereer ik gare aardappels met een lekker smaakje die je nog wel moet kauwen. Just my 2 cents!
be nice or go away
  woensdag 29 november 2006 @ 13:19:44 #111
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_43989190
quote:
Op woensdag 29 november 2006 11:54 schreef kahaarin het volgende:

[..]

Misschien een goed idee om de aardappeltjes iets voor te koken (rauwe krieltjes heel) zo'n 5 minuutjes en ze er alleen de laatste 20 minuutjes door te doen, anders betaat het risico op aardappelpuree soep, moet je van houden, persoonlijk prefereer ik gare aardappels met een lekker smaakje die je nog wel moet kauwen. Just my 2 cents!
Goede tip! Ik heb het ook al zo gedaan met de peen (er pas op 't laatst toegevoegd). Ik houd niet van wortelsnot. Heb er nu nog steeds een jeugdtrauma van
  woensdag 29 november 2006 @ 16:47:53 #112
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_43995962
quote:
Op woensdag 29 november 2006 13:19 schreef Aventura het volgende:

[..]

Goede tip! Ik heb het ook al zo gedaan met de peen (er pas op 't laatst toegevoegd). Ik houd niet van wortelsnot. Heb er nu nog steeds een jeugdtrauma van
Hey wanneer heb jij bij mijn moeder gegeten?

be nice or go away
pi_43996438
quote:
Op woensdag 29 november 2006 11:54 schreef kahaarin het volgende:

[..]

Misschien een goed idee om de aardappeltjes iets voor te koken (rauwe krieltjes heel) zo'n 5 minuutjes en ze er alleen de laatste 20 minuutjes door te doen, anders betaat het risico op aardappelpuree soep, moet je van houden, persoonlijk prefereer ik gare aardappels met een lekker smaakje die je nog wel moet kauwen. Just my 2 cents!
Mijn aardappelen hebben toch zeker 2 uur meegestoofd en was geen smurrie geworden, misschien omdat ik ze met schil erin had gedaan? Ohja en het waren ook vastkokende aardappelen.
  woensdag 29 november 2006 @ 17:22:02 #114
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_43997129
quote:
Op woensdag 29 november 2006 17:00 schreef SeaOfLove het volgende:

[..]

Mijn aardappelen hebben toch zeker 2 uur meegestoofd en was geen smurrie geworden, misschien omdat ik ze met schil erin had gedaan? Ohja en het waren ook vastkokende aardappelen.

Vastkokers in de schil doet de truc ook idd, ik vind krieltjes erdoor lekker en die vallen na 2 uur als drab uiteen, vandaar dat ik het zo doe.
Bloemige aardappels mogen zelfs nog minder, aan blokjes er 20 min bij gooien, niet eens voorkoken.
Ach ja. ieder zijn smaak, gelukkig, ik houd niet van dat 'gronderige' smaakje van aardappels in schil.

Ieder zijn/haar meug!
be nice or go away
  woensdag 29 november 2006 @ 17:24:52 #115
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_43997217
Ik koop altijd krieltjes uit een pakje (groente-koeling in de supermarkt). Minuutje of twintig/dertig op de stoofpot laten meegaren. Gaar, geen pulp en heerlijk doortrokken van de smaak van de pot.

Zouden er trouwens ook lekkere vegetarische stoofpotten te maken zijn?
Snobs have more fun!
KLIK!
  woensdag 29 november 2006 @ 17:29:01 #116
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_43997325
quote:
Op woensdag 29 november 2006 17:24 schreef Duderinnetje het volgende:
Ik koop altijd krieltjes uit een pakje (groente-koeling in de supermarkt). Minuutje of twintig/dertig op de stoofpot laten meegaren. Gaar, geen pulp en heerlijk doortrokken van de smaak van de pot.

Zouden er trouwens ook lekkere vegetarische stoofpotten te maken zijn?
Met knolselderij oid, ipv vlees!

Knolselderij heeft aan brokjes ongeveer een uurtje nodig, ben je ook nog sneller klaar!
be nice or go away
pi_43999264
quote:
Op woensdag 29 november 2006 17:22 schreef kahaarin het volgende:

[..]


Vastkokers in de schil doet de truc ook idd, ik vind krieltjes erdoor lekker en die vallen na 2 uur als drab uiteen, vandaar dat ik het zo doe.
Bloemige aardappels mogen zelfs nog minder, aan blokjes er 20 min bij gooien, niet eens voorkoken.
Ach ja. ieder zijn smaak, gelukkig, ik houd niet van dat 'gronderige' smaakje van aardappels in schil.

Ieder zijn/haar meug!
Dat gronderige smaakje om het zomaar te noemen zit er absoluut niet meer aan als het zolang meestooft in de wijn met al die kruiden
  woensdag 29 november 2006 @ 18:40:54 #118
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_43999464
quote:
Op woensdag 29 november 2006 17:29 schreef kahaarin het volgende:

[..]

Met knolselderij oid, ipv vlees!

Knolselderij heeft aan brokjes ongeveer een uurtje nodig, ben je ook nog sneller klaar!
Heb je dat wel eens gegeten?
Lekker?

Ik ken knolselderij eigenlijk niet. Een experiment waard dus
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_43999536
quote:
Op woensdag 29 november 2006 18:40 schreef Duderinnetje het volgende:

[..]

Heb je dat wel eens gegeten?
Lekker?

Ik ken knolselderij eigenlijk niet. Een experiment waard dus
in het SC-topic heeft no-sigar (even uit mijn blote hoofd) net geschreven dat hij een groentenstoofpotje heeft gemaakt.
  woensdag 29 november 2006 @ 18:53:58 #120
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_43999830
quote:
Op woensdag 29 november 2006 18:43 schreef SeaOfLove het volgende:

[..]

in het SC-topic heeft no-sigar (even uit mijn blote hoofd) net geschreven dat hij een groentenstoofpotje heeft gemaakt.
Haal De Man Hierheen!
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_44000779
quote:
Op woensdag 29 november 2006 18:53 schreef Duderinnetje het volgende:

[..]

Haal De Man Hierheen!
Zie net dat je het zelf al hebt gedaan, dus wie weet .

Lijkt me vooral dat je stevige groenten moet hebben anders wordt het helemaal zo'n Olvarit-prakkie
pi_44001470


Knolselderij is wel lekker en goedkoop, de mijne kostte 79 eurocent bij AH, en ik heb nog niet de helft op (twee personen). Het is dfe tijd van het jaar ervoor.
Het stoofpotje was gehakte ui in boter beetje bakken, gehakte steel bleekselderij en; een stuk winterwortel in kleine stukken toevoegen en mee laten bakken. De in kleine blokjes gesneden stukken knolselderij meebakken. Afblussen met wat witte wijn zou nu een leuk idee zijn, maar dat had ik niet in huis.
Ik heb er dan ongeveer 5 eetlepels Le Puy linzen bijgegooid, en daarna wat warme groenteboulilon zoat het lekker kan stoven. Ik had er ook nog een larierblad bijgeworpen. Na een minuut of twintig was alles wel gaar en heb ik er nog wat nootmuskaat boven geraspt.
(dus niet na een uurtje, mijn stukjes waren kleiner dan dobbelstenen)

Ik vond het misschien iets te zoet: de wortel en de knolselderij zijn allebei wat zoet, wat spekjes meebakken. of er misschien pas later aan toevoegen (al gebakken) zou misschien een idee zijn.

En over knolselderij: ik las ergens een recept om het in blokjes te snijden, gaar te koken, mengen met iets minder kruimige aardappels, een hardgekookt ei, boter en zout en peper.
Helpt waar hij kan!
  woensdag 29 november 2006 @ 19:42:58 #123
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_44001587
quote:
Op woensdag 29 november 2006 19:39 schreef NoSigar het volgende:


Knolselderij is wel lekker en goedkoop, de mijne kostte 79 eurocent bij AH, en ik heb nog niet de helft op (twee personen). Het is dfe tijd van het jaar ervoor.
Het stoofpotje was gehakte ui in boter beetje bakken, gehakte steel bleekselderij en; een stuk winterwortel in kleine stukken toevoegen en mee laten bakken. De in kleine blokjes gesneden stukken knolselderij meebakken. Afblussen met wat witte wijn zou nu een leuk idee zijn, maar dat had ik niet in huis.
Ik heb er dan ongeveer 5 eetlepels Le Puy linzen bijgegooid, en daarna wat warme groenteboulilon zoat het lekker kan stoven. Ik had er ook nog een larierblad bijgeworpen. Na een minuut of twintig was alles wel gaar en heb ik er nog wat nootmuskaat boven geraspt.
(dus niet na een uurtje, mijn stukjes waren kleiner dan dobbelstenen)

Ik vond het misschien iets te zoet: de wortel en de knolselderij zijn allebei wat zoet, wat spekjes meebakken. of er misschien pas later aan toevoegen (al gebakken) zou misschien een idee zijn.
Dat klinkt heerlijk
O en wat zijn Le Puy-linzen? Dat klinkt heel exclusief...?
quote:
En over knolselderij: ik las ergens een recept om het in blokjes te snijden, gaar te koken, mengen met iets minder kruimige aardappels, een hardgekookt ei, boter en zout en peper.
Waar zou je dit bij eten?
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_44001749
Laatst een volgense het recept "Vlaamse stoverij" gemaakt. Het lijkt heel erg op wat hierboven al gepost werd, ook met bier en zo. Alleen moet hier een witte boterham besmeerd met mosterd op de besmeerde kant op het vlees gelegd worden.
Ik neem aan dat hij helemaal dient te verdwijnen, ik was die boterham vergeten en heb wat gesmokkeld en hem met geweld onder water geduwd.
Kent iemand dat?
Helpt waar hij kan!
  woensdag 29 november 2006 @ 19:49:01 #125
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_44001800
Ik word helemaal creabea van dit topic. Vanavond is het restant in pasteitjes verwerkt Misschien een tip voor als je aardappelen of rijst beu bent.
pi_44002295
quote:
Op woensdag 29 november 2006 19:42 schreef Duderinnetje het volgende:

[..]

Dat klinkt heerlijk
O en wat zijn Le Puy-linzen? Dat klinkt heel exclusief...?
[..]
Mja, ze hebben een AOC, en ik heb ze in de supermarkt in Frankrijk gekocht: het zijn kleine linzen die fijner zijn en minder lang nodig hebben om gaar te worden dan de traditionele bruine linzen, die ik overigens nooit eet. Ze zijn wel populair in de betere restaurants. Ze zijn misschien ook wel in Nederland te krijgen maar ik weet niet waar.

Ik heb euvrigens ook linzen uit Castelluccio in Italie in huis (DOC ), dat zijn vergelijkbare linzen, volgens mij alleen iets lekkerder, maar dat kan inbeelding zijn. Allemaal leuke dingen om mee te nemen op vakanties, en zo ondek je nog eens een peulvrucht.
quote:
Waar zou je dit bij eten?
^

Mij komt het nogal winters over, dus misschien bij wild of zo, of gewoon bij dingen waar je normaal aardappelpuree bij maakt.
Helpt waar hij kan!
pi_44002585
Ik maak trouwens graag stoofpotten, maar een ding gaat bijna altijd fout of klopt niet zoals het geadverteerd wordt.
Een paar leuke stukken sucadevlees doorregen met randjes vet worden bij mij altijd lekker gestoofde stukjes sucadevlees met gladde stukjes lillend vet en dus op moeilijk gedoe tijdens het eten aangezien niemand die troep op wil eten .
Ik kan het er voor het opdienen niet vanaf snijden want het is onbegonnen werk om al die verkleurde hete stukken vlees uit de pan te vissen en de zoeken naar de vet stukjes.
Nou hoor ik wel eens dat het vet zou oplossen, nu , mooi niet dus. Wel moet je het eraan laten zitten voor de smaak en de malsheid, dus dat is ook geen optie.
Heeft iemand tips
Helpt waar hij kan!
  woensdag 29 november 2006 @ 20:12:15 #128
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_44002636
quote:
Op woensdag 29 november 2006 20:01 schreef NoSigar het volgende:

[..]

Mja, ze hebben een AOC, en ik heb ze in de supermarkt in Frankrijk gekocht: het zijn kleine linzen die fijner zijn en minder lang nodig hebben om gaar te worden dan de traditionele bruine linzen, die ik overigens nooit eet. Ze zijn wel populair in de betere restaurants. Ze zijn misschien ook wel in Nederland te krijgen maar ik weet niet waar.

Ik heb euvrigens ook linzen uit Castelluccio in Italie in huis (DOC ), dat zijn vergelijkbare linzen, volgens mij alleen iets lekkerder, maar dat kan inbeelding zijn. Allemaal leuke dingen om mee te nemen op vakanties, en zo ondek je nog eens een peulvrucht.
[..]

^

Mij komt het nogal winters over, dus misschien bij wild of zo, of gewoon bij dingen waar je normaal aardappelpuree bij maakt.
Ik heb geen idee wat AOC of DOC is. Maar ik ben dol op linzen Gewoon de ordinaire hoor In de Indiase keuken gooien ze ze veel door stoofgerechtjes
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_44003090
Pfa, appellation d´origine contrôlée en Denominazione di Origine Controllata natuurlijk, de Franse en Italiaanse gegarandeerde herkomstbenamingen, net als bij wijn en kaas .
De gewone lins ken ik nauwelijks, ik kook ook amper Indiaas, maar het lijkt me wel lekker. Gebruik je ook die oranje dingen, die heb ik echt nog nooit gehad. Die gebruiken ze toch ook wel in de Indiase keuken dacht ik?
Helpt waar hij kan!
  woensdag 29 november 2006 @ 20:27:33 #130
73232 De_Hertog
Aut bibat, aut abeat
pi_44003185
quote:
Op dinsdag 28 november 2006 14:57 schreef No Nick het volgende:
Vlaams stoofsel met Gildebier

Dit is zooooooo ongelooflijk lekker
'Look' is knoflook, zo ver kom ik nog wel, maar wat verstaan onze Vlaamse vrienden onder 'Solo'?
Mary had a little lamb
Then Mary had dessert
  woensdag 29 november 2006 @ 20:39:57 #131
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_44003706
quote:
Op woensdag 29 november 2006 20:27 schreef De_Hertog het volgende:

[..]

'Look' is knoflook, zo ver kom ik nog wel, maar wat verstaan onze Vlaamse vrienden onder 'Solo'?
Solo is volgens mij boter. Een merknaam.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  woensdag 29 november 2006 @ 20:40:54 #132
73232 De_Hertog
Aut bibat, aut abeat
pi_44003741
quote:
Op woensdag 29 november 2006 20:39 schreef Curiosity het volgende:

[..]

Solo is volgens mij boter. Een merknaam.
Ah, dit komt uit de Belgische variant op het Blue Band kookboek?
Mary had a little lamb
Then Mary had dessert
pi_44003759
quote:
Op woensdag 29 november 2006 20:27 schreef De_Hertog het volgende:

[..]

'Look' is knoflook, zo ver kom ik nog wel, maar wat verstaan onze Vlaamse vrienden onder 'Solo'?
Platgeslagen gemarineerde Walloniertenen, hier nauwelijks verkrijgbaar.


Of misschien http://www.solo.be/nl/nl_producten.asp
Helpt waar hij kan!
  donderdag 30 november 2006 @ 15:01:11 #134
2873 No Nick
Unieker dan uniek
pi_44024183
quote:
Op woensdag 29 november 2006 20:27 schreef De_Hertog het volgende:

[..]

'Look' is knoflook, zo ver kom ik nog wel, maar wat verstaan onze Vlaamse vrienden onder 'Solo'?
Solo is inderdaad net zoiets als onze Croma
Fok!hokker... en NietKlieker.
  donderdag 30 november 2006 @ 15:06:30 #135
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_44024332
quote:
Op woensdag 29 november 2006 20:40 schreef De_Hertog het volgende:

[..]

Ah, dit komt uit de Belgische variant op het Blue Band kookboek?
ja, wie weet
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
pi_44024390
Oef, stoofpotten. Heerlijk. Ik ben de komende tijd op maandag vrij (papadag) + redelijk aan huis gebonden dan, dus ik kan er wel eens een paar gaan proberen. Sowieso, suddervlees... .
"I'm interested in anything about revolt, disorder, chaos, especially activity that appears to have no meaning.
It seems to me to be the road toward freedom. - Jim Morrison"
  donderdag 30 november 2006 @ 15:08:53 #137
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_44024401
quote:
Op woensdag 29 november 2006 20:10 schreef NoSigar het volgende:
Ik maak trouwens graag stoofpotten, maar een ding gaat bijna altijd fout of klopt niet zoals het geadverteerd wordt.
Een paar leuke stukken sucadevlees doorregen met randjes vet worden bij mij altijd lekker gestoofde stukjes sucadevlees met gladde stukjes lillend vet en dus op moeilijk gedoe tijdens het eten aangezien niemand die troep op wil eten .
Ik kan het er voor het opdienen niet vanaf snijden want het is onbegonnen werk om al die verkleurde hete stukken vlees uit de pan te vissen en de zoeken naar de vet stukjes.
Nou hoor ik wel eens dat het vet zou oplossen, nu , mooi niet dus. Wel moet je het eraan laten zitten voor de smaak en de malsheid, dus dat is ook geen optie.
Heeft iemand tips
De lappen aan een stuk stoven, met een vork/vleestang eruit halen en op een bord oid demonteren, dan kun je die grote stukken vet er zo tussenuit snijden.
be nice or go away
  donderdag 30 november 2006 @ 15:10:54 #138
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_44024456
quote:
Op woensdag 29 november 2006 18:35 schreef SeaOfLove het volgende:

[..]

Dat gronderige smaakje om het zomaar te noemen zit er absoluut niet meer aan als het zolang meestooft in de wijn met al die kruiden
Is ook weer zo, maar ik schil ze toch liever, eigenwijs ben ik vaker genoemd!
be nice or go away
  donderdag 30 november 2006 @ 15:13:00 #139
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_44024521
quote:
Op woensdag 29 november 2006 18:40 schreef Duderinnetje het volgende:

[..]

Heb je dat wel eens gegeten?
Lekker?

Ik ken knolselderij eigenlijk niet. Een experiment waard dus
Ja zeker, lekker in een stamppotje ook, komt ook wel eens in gevulde maaltijdsoepen bij ons!
Nosigar heeft een lekker recept gepost, dat ga ik ook een keer proberen!
be nice or go away
pi_44024594
quote:
Op donderdag 30 november 2006 15:08 schreef kahaarin het volgende:

[..]

De lappen aan een stuk stoven, met een vork/vleestang eruit halen en op een bord oid demonteren, dan kun je die grote stukken vet er zo tussenuit snijden.
Ik had maandag ook sucade-lappen en maar 1 vetje geproefd en gelijk uitgespuugd .
Demonteren op een bord was bij mij geen doen meer aangezien het vlees al helemaal uit elkaar was gevallen. Al met al viel het me erg mee maar 1 vetje, normaal als ik ik sudderlap maak dan heb ik regelmatig vetknobbels ertussen, maar het stoofpotje heeft aanzienlijk langer op het vuur gestaan, wie weet dat er daarom maar 1 vetbobbel in zat maandag.
Wat een stom verhaal om te tikken
pi_44024659
Vetrandjes! .
"I'm interested in anything about revolt, disorder, chaos, especially activity that appears to have no meaning.
It seems to me to be the road toward freedom. - Jim Morrison"
  donderdag 30 november 2006 @ 15:22:04 #142
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_44024804
Over vetrandjes en -knobbels: Grote stukken in de pan doen en het vetrandje verwijderen vóór het vlees echt uit elkaar valt. Volgens mij heeft zijn werk dan al gedaan. Het laatste afsudderen (nieuw woord ) kan dan zonder knobbels.
Snobs have more fun!
KLIK!
  donderdag 30 november 2006 @ 15:33:21 #143
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_44025180
quote:
Op donderdag 30 november 2006 15:14 schreef SeaOfLove het volgende:

[..]

Ik had maandag ook sucade-lappen en maar 1 vetje geproefd en gelijk uitgespuugd .
Demonteren op een bord was bij mij geen doen meer aangezien het vlees al helemaal uit elkaar was gevallen. Al met al viel het me erg mee maar 1 vetje, normaal als ik ik sudderlap maak dan heb ik regelmatig vetknobbels ertussen, maar het stoofpotje heeft aanzienlijk langer op het vuur gestaan, wie weet dat er daarom maar 1 vetbobbel in zat maandag.
Wat een stom verhaal om te tikken
Dat klopt, naar mate je het langer laat sudderen smelt er meer vet.
Valt toch best mee met het stomheidsgehalte?
be nice or go away
  donderdag 30 november 2006 @ 15:34:59 #144
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_44025238
quote:
Op donderdag 30 november 2006 15:22 schreef Duderinnetje het volgende:
Over vetrandjes en -knobbels: Grote stukken in de pan doen en het vetrandje verwijderen vóór het vlees echt uit elkaar valt. Volgens mij heeft zijn werk dan al gedaan. Het laatste afsudderen (nieuw woord ) kan dan zonder knobbels.
Afsudderen, .
Dat is een goed idee, als je het op het laatst pas doet is er idd een grote kans dat het een heel gehannes wordt, ik ga dit maar eens proberen de volgende keer!
be nice or go away
pi_44028301
Stoofpotje met patat vanavond. (Al is hij een beetje zoetig uitgevallen, want mijn assistent is uitgeschoten met de suiker ) *gaat nu de vetjes eruit peuteren voor moeders*
Robert Smith should really cover Coldplays 'Clocks'
And when he'd sing 'Am I part of the cure, or part of the disease?'
We'd all be like: "I know this one!"
pi_44029712
Oké, ik ben nu dus weer stoofpotje aan het maken, nu de nieuwe en verbeterde versie(hoop ik dan ), ik had zo'n trek....heb alleen geen tijd om het vanaaf op te eten want ik moet hier uiterlijk half negen weg .

Wanneer moet de ontbijtkoek erin was mijn vraag, en doe je het er verkruimeld in en haal je de korst er vanaf??
pi_44032537
quote:
Op woensdag 29 november 2006 19:39 schreef NoSigar het volgende:

En over knolselderij: ik las ergens een recept om het in blokjes te snijden, gaar te koken, mengen met iets minder kruimige aardappels, een hardgekookt ei, boter en zout en peper.
Even off-topic: dit net gemaakt, gewoon als aarappelpuree, ook met de aardappels eenmeegekookt, daarna gekookt ei erdoor prakken met stamper, en boter zout peper nootmuskaat erdoor doen. En een rookworst erbij.
HEERLIJK!
Dat ei was sowieso nieuw voor mij, maar de hele stamppot ook. Echt een aanrader. En zo makkelijk en goedkoop.
Helpt waar hij kan!
  donderdag 30 november 2006 @ 21:00:05 #148
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_44035972
Hoe lang kan je een bereide stoofpot eigenlijk bewaren in de koelkast?
  donderdag 30 november 2006 @ 21:54:35 #149
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_44038299
quote:
Op donderdag 30 november 2006 17:07 schreef gekkehoedenmaker het volgende:
Stoofpotje met patat vanavond. (Al is hij een beetje zoetig uitgevallen, want mijn assistent is uitgeschoten met de suiker ) *gaat nu de vetjes eruit peuteren voor moeders*


Jongens, méér foto's van jullie brouwsels
Ik maak volgende keer ook een kiek
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_44043725
quote:
Op donderdag 30 november 2006 21:54 schreef Duderinnetje het volgende:

[..]



Jongens, méér foto's van jullie brouwsels
Ik maak volgende keer ook een kiek
Mijn digi-cam is helaas overleden . Maar ik kan je wel vertellen dat het er weer ergggg lekker uitziet.
Kom net thuis en gelijk weer even het vuur aangezet, laat het nog een half uurtje pruttelen en dan even binden.

Heb er vandaag veel meer groenten en aardappelen ingedaan en ook peperkoek en wat suiker, dus ben benieuwd naar het resultaat
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')