Je kunt kruiden die je er wel qua smaak maar niet om op te eten in wil doen, in een thee-ei stoppen.quote:Op dinsdag 28 november 2006 13:49 schreef SeaOfLove het volgende:
[..]
Ja met de laurierblaadjes gaat dat makkelijk. De kruidnagelen zijn eigenlijk niet meer te traceren, beet er net ook op ééntje, bleggg
Nouja dat ik daar nu zelf niet op kon komenquote:Op dinsdag 28 november 2006 14:46 schreef kahaarin het volgende:
[..]
Je kunt kruiden die je er wel qua smaak maar niet om op te eten in wil doen, in een thee-ei stoppen.
Dan kom je geen stugge blaadjes en kruidnagelen tegen in je stoofpotje.![]()
MMMquote:Op dinsdag 28 november 2006 14:57 schreef No Nick het volgende:
Vlaams stoofsel met Gildebier
Dit is zooooooo ongelooflijk lekker
Klinkt goedquote:Op dinsdag 28 november 2006 18:37 schreef Aventura het volgende:
Nou, ik heb m'n bordje stoof op hoor. Ik heb het met patatjes gegeten, zoals de Belgen dus
Het was lekkerder dan ik dacht, erg mooi zag het er niet uit in de pan. Erg vol van smaak, heerlijk zacht vlees. Waarachtig een goed topic dit
Oeh, had je post gemist. Hoop dat ie lekker was. (ik heb hem zelf afgelopen zondag gemaakt)quote:Op maandag 27 november 2006 12:09 schreef SeaOfLove het volgende:
[..]
Oké misschien stomme vraag maar waar kan ik de jeneverbessen vinden in de supermarkt?
Wil zo bovenstaand stoofpotje gaan maken nl.![]()
edit: zo alles in huis, ik ga zo de keuken in![]()
Misschien een goed idee om de aardappeltjes iets voor te koken (rauwe krieltjes heel) zo'n 5 minuutjes en ze er alleen de laatste 20 minuutjes door te doen, anders betaat het risico op aardappelpuree soep, moet je van houden, persoonlijk prefereer ik gare aardappels met een lekker smaakje die je nog wel moet kauwen. Just my 2 cents!quote:Op dinsdag 28 november 2006 19:20 schreef Aventura het volgende:
Ik had expres een milde rode huiswijn genomen, ik proefde 'm wel maar zeker niet overheersend. Hield te tip aan van elder in dit topic: het vlees net onder zetten met wijn. Ik maak 'm volgende keer weer zo maar dan met aardappelen erbij denk ik, zodat het een volledig eenpansgerecht is. Misschien maak ik 'm wel voor de Sinterklaasavond bij m'n ouders thuisVind het wel een 'Sinterklazig' recept zo met die kaneel-en wijnaroma's.
Goede tip! Ik heb het ook al zo gedaan met de peen (er pas op 't laatst toegevoegd). Ik houd niet van wortelsnot. Heb er nu nog steeds een jeugdtrauma vanquote:Op woensdag 29 november 2006 11:54 schreef kahaarin het volgende:
[..]
Misschien een goed idee om de aardappeltjes iets voor te koken (rauwe krieltjes heel) zo'n 5 minuutjes en ze er alleen de laatste 20 minuutjes door te doen, anders betaat het risico op aardappelpuree soep, moet je van houden, persoonlijk prefereer ik gare aardappels met een lekker smaakje die je nog wel moet kauwen. Just my 2 cents!![]()
Hey wanneer heb jij bij mijn moeder gegeten?quote:Op woensdag 29 november 2006 13:19 schreef Aventura het volgende:
[..]
Goede tip! Ik heb het ook al zo gedaan met de peen (er pas op 't laatst toegevoegd). Ik houd niet van wortelsnot. Heb er nu nog steeds een jeugdtrauma van
Mijn aardappelen hebben toch zeker 2 uur meegestoofd en was geen smurrie geworden, misschien omdat ik ze met schil erin had gedaan? Ohja en het waren ook vastkokende aardappelen.quote:Op woensdag 29 november 2006 11:54 schreef kahaarin het volgende:
[..]
Misschien een goed idee om de aardappeltjes iets voor te koken (rauwe krieltjes heel) zo'n 5 minuutjes en ze er alleen de laatste 20 minuutjes door te doen, anders betaat het risico op aardappelpuree soep, moet je van houden, persoonlijk prefereer ik gare aardappels met een lekker smaakje die je nog wel moet kauwen. Just my 2 cents!![]()
quote:Op woensdag 29 november 2006 17:00 schreef SeaOfLove het volgende:
[..]
Mijn aardappelen hebben toch zeker 2 uur meegestoofd en was geen smurrie geworden, misschien omdat ik ze met schil erin had gedaan? Ohja en het waren ook vastkokende aardappelen.
quote:Op woensdag 29 november 2006 17:24 schreef Duderinnetje het volgende:
Ik koop altijd krieltjes uit een pakje (groente-koeling in de supermarkt). Minuutje of twintig/dertig op de stoofpot laten meegaren. Gaar, geen pulp en heerlijk doortrokken van de smaak van de pot.
Zouden er trouwens ook lekkere vegetarische stoofpotten te maken zijn?
Dat gronderige smaakje om het zomaar te noemen zit er absoluut niet meer aan als het zolang meestooft in de wijn met al die kruidenquote:Op woensdag 29 november 2006 17:22 schreef kahaarin het volgende:
[..]
![]()
Vastkokers in de schil doet de truc ook idd, ik vind krieltjes erdoor lekker en die vallen na 2 uur als drab uiteen, vandaar dat ik het zo doe.
Bloemige aardappels mogen zelfs nog minder, aan blokjes er 20 min bij gooien, niet eens voorkoken.
Ach ja. ieder zijn smaak, gelukkig, ik houd niet van dat 'gronderige' smaakje van aardappels in schil.![]()
Ieder zijn/haar meug!![]()
Heb je dat wel eens gegeten?quote:Op woensdag 29 november 2006 17:29 schreef kahaarin het volgende:
[..]
Met knolselderij oid, ipv vlees!
Knolselderij heeft aan brokjes ongeveer een uurtje nodig, ben je ook nog sneller klaar!![]()
in het SC-topic heeft no-sigar (even uit mijn blote hoofd) net geschreven dat hij een groentenstoofpotje heeft gemaakt.quote:Op woensdag 29 november 2006 18:40 schreef Duderinnetje het volgende:
[..]
Heb je dat wel eens gegeten?
Lekker?
Ik ken knolselderij eigenlijk niet. Een experiment waard dus![]()
Haal De Man Hierheen!quote:Op woensdag 29 november 2006 18:43 schreef SeaOfLove het volgende:
[..]
in het SC-topic heeft no-sigar (even uit mijn blote hoofd) net geschreven dat hij een groentenstoofpotje heeft gemaakt.
Zie net dat je het zelf al hebt gedaan, dus wie weetquote:
Dat klinkt heerlijkquote:Op woensdag 29 november 2006 19:39 schreef NoSigar het volgende:
Knolselderij is wel lekker en goedkoop, de mijne kostte 79 eurocent bij AH, en ik heb nog niet de helft op (twee personen). Het is dfe tijd van het jaar ervoor.
Het stoofpotje was gehakte ui in boter beetje bakken, gehakte steel bleekselderij en; een stuk winterwortel in kleine stukken toevoegen en mee laten bakken. De in kleine blokjes gesneden stukken knolselderij meebakken. Afblussen met wat witte wijn zou nu een leuk idee zijn, maar dat had ik niet in huis.
Ik heb er dan ongeveer 5 eetlepels Le Puy linzen bijgegooid, en daarna wat warme groenteboulilon zoat het lekker kan stoven. Ik had er ook nog een larierblad bijgeworpen. Na een minuut of twintig was alles wel gaar en heb ik er nog wat nootmuskaat boven geraspt.
(dus niet na een uurtje, mijn stukjes waren kleiner dan dobbelstenen)
Ik vond het misschien iets te zoet: de wortel en de knolselderij zijn allebei wat zoet, wat spekjes meebakken. of er misschien pas later aan toevoegen (al gebakken) zou misschien een idee zijn.
Waar zou je dit bij eten?quote:En over knolselderij: ik las ergens een recept om het in blokjes te snijden, gaar te koken, mengen met iets minder kruimige aardappels, een hardgekookt ei, boter en zout en peper.
Mja, ze hebben een AOC, en ik heb ze in de supermarkt in Frankrijk gekocht: het zijn kleine linzen die fijner zijn en minder lang nodig hebben om gaar te worden dan de traditionele bruine linzen, die ik overigens nooit eet. Ze zijn wel populair in de betere restaurants. Ze zijn misschien ook wel in Nederland te krijgen maar ik weet niet waar.quote:Op woensdag 29 november 2006 19:42 schreef Duderinnetje het volgende:
[..]
Dat klinkt heerlijk![]()
O en wat zijn Le Puy-linzen? Dat klinkt heel exclusief...?
[..]
^quote:Waar zou je dit bij eten?
Ik heb geen idee wat AOC of DOC is. Maar ik ben dol op linzenquote:Op woensdag 29 november 2006 20:01 schreef NoSigar het volgende:
[..]
Mja, ze hebben een AOC, en ik heb ze in de supermarkt in Frankrijk gekocht: het zijn kleine linzen die fijner zijn en minder lang nodig hebben om gaar te worden dan de traditionele bruine linzen, die ik overigens nooit eet. Ze zijn wel populair in de betere restaurants. Ze zijn misschien ook wel in Nederland te krijgen maar ik weet niet waar.
Ik heb euvrigens ook linzen uit Castelluccio in Italie in huis (DOC), dat zijn vergelijkbare linzen, volgens mij alleen iets lekkerder, maar dat kan inbeelding zijn. Allemaal leuke dingen om mee te nemen op vakanties, en zo ondek je nog eens een peulvrucht.
[..]
^
Mij komt het nogal winters over, dus misschien bij wild of zo, of gewoon bij dingen waar je normaal aardappelpuree bij maakt.
'Look' is knoflook, zo ver kom ik nog wel, maar wat verstaan onze Vlaamse vrienden onder 'Solo'?quote:Op dinsdag 28 november 2006 14:57 schreef No Nick het volgende:
Vlaams stoofsel met Gildebier
Dit is zooooooo ongelooflijk lekker
Solo is volgens mij boter. Een merknaam.quote:Op woensdag 29 november 2006 20:27 schreef De_Hertog het volgende:
[..]
'Look' is knoflook, zo ver kom ik nog wel, maar wat verstaan onze Vlaamse vrienden onder 'Solo'?
Ah, dit komt uit de Belgische variant op het Blue Band kookboek?quote:Op woensdag 29 november 2006 20:39 schreef Curiosity het volgende:
[..]
Solo is volgens mij boter. Een merknaam.
Platgeslagen gemarineerde Walloniertenen, hier nauwelijks verkrijgbaar.quote:Op woensdag 29 november 2006 20:27 schreef De_Hertog het volgende:
[..]
'Look' is knoflook, zo ver kom ik nog wel, maar wat verstaan onze Vlaamse vrienden onder 'Solo'?
Solo is inderdaad net zoiets als onze Cromaquote:Op woensdag 29 november 2006 20:27 schreef De_Hertog het volgende:
[..]
'Look' is knoflook, zo ver kom ik nog wel, maar wat verstaan onze Vlaamse vrienden onder 'Solo'?
ja, wie weetquote:Op woensdag 29 november 2006 20:40 schreef De_Hertog het volgende:
[..]
Ah, dit komt uit de Belgische variant op het Blue Band kookboek?
De lappen aan een stuk stoven, met een vork/vleestang eruit halen en op een bord oid demonteren, dan kun je die grote stukken vet er zo tussenuit snijden.quote:Op woensdag 29 november 2006 20:10 schreef NoSigar het volgende:
Ik maak trouwens graag stoofpotten, maar een ding gaat bijna altijd fout of klopt niet zoals het geadverteerd wordt.
Een paar leuke stukken sucadevlees doorregen met randjes vet worden bij mij altijd lekker gestoofde stukjes sucadevlees met gladde stukjes lillend vet en dus op moeilijk gedoe tijdens het eten aangezien niemand die troep op wil eten .
Ik kan het er voor het opdienen niet vanaf snijden want het is onbegonnen werk om al die verkleurde hete stukken vlees uit de pan te vissen en de zoeken naar de vet stukjes.
Nou hoor ik wel eens dat het vet zou oplossen, nu , mooi niet dus. Wel moet je het eraan laten zitten voor de smaak en de malsheid, dus dat is ook geen optie.
Heeft iemand tips
Is ook weer zo, maar ik schil ze toch liever, eigenwijs ben ik vaker genoemd!quote:Op woensdag 29 november 2006 18:35 schreef SeaOfLove het volgende:
[..]
Dat gronderige smaakje om het zomaar te noemen zit er absoluut niet meer aan als het zolang meestooft in de wijn met al die kruiden![]()
Ja zeker, lekker in een stamppotje ook, komt ook wel eens in gevulde maaltijdsoepen bij ons!quote:Op woensdag 29 november 2006 18:40 schreef Duderinnetje het volgende:
[..]
Heb je dat wel eens gegeten?
Lekker?
Ik ken knolselderij eigenlijk niet. Een experiment waard dus![]()
Ik had maandag ook sucade-lappen en maar 1 vetje geproefd en gelijk uitgespuugdquote:Op donderdag 30 november 2006 15:08 schreef kahaarin het volgende:
[..]
De lappen aan een stuk stoven, met een vork/vleestang eruit halen en op een bord oid demonteren, dan kun je die grote stukken vet er zo tussenuit snijden.
Dat klopt, naar mate je het langer laat sudderen smelt er meer vet.quote:Op donderdag 30 november 2006 15:14 schreef SeaOfLove het volgende:
[..]
Ik had maandag ook sucade-lappen en maar 1 vetje geproefd en gelijk uitgespuugd.
Demonteren op een bord was bij mij geen doen meer aangezien het vlees al helemaal uit elkaar was gevallen. Al met al viel het me erg mee maar 1 vetje, normaal als ik ik sudderlap maak dan heb ik regelmatig vetknobbels ertussen, maar het stoofpotje heeft aanzienlijk langer op het vuur gestaan, wie weet dat er daarom maar 1 vetbobbel in zat maandag.
Wat een stom verhaal om te tikken![]()
Afsudderen,quote:Op donderdag 30 november 2006 15:22 schreef Duderinnetje het volgende:
Over vetrandjes en -knobbels: Grote stukken in de pan doen en het vetrandje verwijderen vóór het vlees echt uit elkaar valt. Volgens mij heeft zijn werk dan al gedaan. Het laatste afsudderen (nieuw woord) kan dan zonder knobbels.
Even off-topic: dit net gemaakt, gewoon als aarappelpuree, ook met de aardappels eenmeegekookt, daarna gekookt ei erdoor prakken met stamper, en boter zout peper nootmuskaat erdoor doen. En een rookworst erbij.quote:Op woensdag 29 november 2006 19:39 schreef NoSigar het volgende:
En over knolselderij: ik las ergens een recept om het in blokjes te snijden, gaar te koken, mengen met iets minder kruimige aardappels, een hardgekookt ei, boter en zout en peper.
quote:Op donderdag 30 november 2006 17:07 schreef gekkehoedenmaker het volgende:
Stoofpotje met patat vanavond.(Al is hij een beetje zoetig uitgevallen, want mijn assistent is uitgeschoten met de suiker
) *gaat nu de vetjes eruit peuteren voor moeders*
Mijn digi-cam is helaas overledenquote:Op donderdag 30 november 2006 21:54 schreef Duderinnetje het volgende:
[..]
![]()
Jongens, méér foto's van jullie brouwsels![]()
Ik maak volgende keer ook een kiek![]()
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |