abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_43512124
Mensen, vrienden, onbekenden,

Wat ziet mijn oog??? Geen stoofpottentopic in CUL?! Schande!
Vandaar nu eentje.

Och stoofpotten... Ik kan er wel om janken zo dol ben ik erop. Het eten ervan, maar ook de bereiding! Die geur die doordringt tot in elke porie van het huis. Het zacht gepruttel op het fornuis. Het Urenlang Roeren in een Grote Zware Pan met Grote Stukken Weerbarstig Vlees en Hompen Ui en Takkenbossen Kruiden. Ik word er zo tja... óér van. Dan wil ik een schort! Pollepels! Kindermonden om te voeden! Een man die houthakt! Mijn haar in een knot en weldadige hangborsten in een boerse blommenjurk!


Zelf heb ik een stoofpottenrepertoire van 1 stuks. Beschamend schamel voor zo'n stoofpotoervrouw als ik, dat realiseer ik mij terdege. Dus: post allen uw recept!

Het mijne:

Veel Vlees (runderlappen od.), in grote stukken
Twee uien, in grote stukken
Twee tenen knoflook, doormidden
1 forse winterwortel
1 courgette
Tijm, selderij, peterselie
Mosterd, een paar eetlepels
Twee flesjes bier (oud bruin, Duvel, wat je wilt)
Suiker, een paar eetlepels
Een scheut azijn
Laurier, acht blaadjes
Kruidnagelen, drie stuks
Paar jeneverbessen
Kleine aardappeltjes
Peper uit de molen
Zout

Vlees kort aanbraden, en voldoende bier toevoegen. Uien, knoflook, alle kruiden, mosterd, suiker en azijn erbij en de boel een uur laten sudderen (op een echte sudderpit/in de oven). Dan de schijven wortel toevoegen en evt. nog wat bier erbij doen. Na weer een uur schijven courgette erbij doen. Ten slotte de aardappeltjes op de stoofpot leggen en het geheel nog twintig minuten tot een half uur door laten garen. Eet smakelijk
Snobs have more fun!
KLIK!
  maandag 13 november 2006 @ 16:56:12 #2
102190 robbedoeseos300d
Dit is geen kandelaar
pi_43512418
een schaamteloze TVP
2 blondjes maken in een cafe een puzzel. Opeens beginnen ze hard te juichen. Vraagt de barman: wat is er aan de hand dames??
nou...zegt een van die vrouwtjes..
we hebben een puzzel opgelost in 7 uur en op de doos staat 2 tot 4 jaar.
pi_43512579
Die openingspost kan zo naar TTK.

Ben verzot op stoofpotten. Heb alleen nooit tijd voor de bereiding. Heb thuis nog een Italiaanse variant die erg lekker is. Zal hem eens opzoeken.
Zu hause ist alles besser
pi_43512865
Kom maar op met die recepten, ben er ook dol op
pi_43512988
Ik heb eens een chocoladestoofpot gemaakt, met kippenpoten. Nou hou ik helemaal niet van chocolade, maar dit was met hele bittere en dat was wel lekker.

Geen idee meer waar ik dat recept heb. Dus als iemand het kent: voel u vrij het te posten.
Snobs have more fun!
KLIK!
  maandag 13 november 2006 @ 17:15:17 #6
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_43513192
4 ons hamlappen in redelijke stukken snijden.
Kruiden met: zout, peper, kerry, paprikapoeder, beetje knoflookpoeder, gemberpoeder.
Een flinke ui (of 2)
een paprika
4 tomaatjes (gebruik zelf vleestomaten)
2 laurierblaadjes.
thijm (liefst vers---> koelvak albert hein)
Bakje champignons (kastanje-champignons vind ik lekker)
0.5 liter droge witte wijn


Zet de gekruide vleesstukjes in de koelkast en laat ze daar minimaal een half uur lekker intrekken.
Snipper de ui en pel de tomaten en snijd ze in kleine blokjes, ik snij de paprika het liefst aan reepjes/stukjes kan ook.
Snipper de thijm, met een schone scherpe keukenschaar is het zo klaar.
Poets de champignons, snijd een beetje van de steeltjes af en halveer ze.
Verwarm een beetje vloeibare braadboter en als het bruin wordt de stukjes vlees goed aanbraden aan alle kanten, doe er dan de uitjes door en laat die nog even meebruinen.
Tomaatjes erbij, even meewarmen.
De thijm erbij doen, ongeveer een klein handjevol verse of 2 theelepels gedroogde.
Laurierblaadjes toevoegen.
Zet het vuur zacht en blus af met de wijn, als het goed is staan de stukjes vlees nu bijna helemaal onder het vocht, zo niet: een beetje meer wijn of water toevoegen tot dat wel zo is.
Zet het vuur weer wat hoger tot het weer kookt.
Deksel er op en rustig op laag vuur 45 minuten laten pruttelen.
Dan de champignons erbij doen, goed roeren en het deksel er weer een kwartier op laten.
Dan de paprika toevoegen en alleen maar goed verwarmen, 5 minuten, als je van knapperige paprika houdt, wil je die goed gaar hebben tegelijk met de champignons toevoegen.

Is lekker bij rijst en ijsbergsla of gebakken aardappels en spinazi of gekookte aardappels met rode kool (kookvocht is errug lekker ipv jus)

Just my two cents, en ik ga zeker de stoofpotvariant uit de op een keer proberen, bedankt!
be nice or go away
  maandag 13 november 2006 @ 17:17:28 #7
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_43513267
quote:
Op maandag 13 november 2006 17:10 schreef Duderinnetje het volgende:
Ik heb eens een chocoladestoofpot gemaakt, met kippenpoten. Nou hou ik helemaal niet van chocolade, maar dit was met hele bittere en dat was wel lekker.

Geen idee meer waar ik dat recept heb. Dus als iemand het kent: voel u vrij het te posten.
Verdriet! Kan niet tegen chocola.....
be nice or go away
pi_43513366
ja dikke vette TVP!

wij hebben ooit, jaren terug, een recept gehad van de meest zalige stoofpot die ik ooit geproefd had alleen zijn we het recept kwijtgeraakt en tot nu toe niet meer gevonden, dus misschien komen we hier iets tegen.
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  maandag 13 november 2006 @ 17:21:41 #9
97348 Matness
Matt about you
pi_43513426
ik hád een recept voor een kipstoofpot met cola en kersen, maar kan t niet meer vinden.
pi_43513663
Je inleidende verhaal is top Doe mij ook zo'n vrouw die noestig in de pan roert terwijl ik met ontbloot bovenlijf buiten in de winterkou hout sta te hakken! (Hier met ingepakt bovenlijf, maar dat terzijde, er wordt in ieder geval gehakt. Is het eten al klaar schat? )

Ik maak niet zo vaak stoofpot, of ik moet veel eters krijgen, in je eentje is het toch een beetje zonde om zoveel te maken. Maar als ik m maak, dan gaat er in plaats van bier rode wijn in, wat runderbouillon, en naast de ingredienten die jij noemt ook aardig wat champignons. Aardappeltjes niet erin: gewoon losse aardappelpuree erbij.
En als je een scheutje (of nog een fles) van die wijn overhoudt, kan dat er prima bij!
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  maandag 13 november 2006 @ 17:29:24 #11
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_43513730
quote:
Op maandag 13 november 2006 17:20 schreef DarkElf het volgende:
ja dikke vette TVP!

wij hebben ooit, jaren terug, een recept gehad van de meest zalige stoofpot die ik ooit geproefd had alleen zijn we het recept kwijtgeraakt en tot nu toe niet meer gevonden, dus misschien komen we hier iets tegen.
Wat zat er zoal in?
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_43513807
wijn natuurlijk en van die lappen vlees, en champignons en zo'n blaadje

ik ben de kok hier niet (je hebt echt niets aan mij ), ik zal eens aan mijn vragen of hij nog iets meer weet
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  maandag 13 november 2006 @ 17:32:54 #13
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_43513847
quote:
Op maandag 13 november 2006 16:47 schreef Duderinnetje het volgende:
Mensen, vrienden, onbekenden,

Wat ziet mijn oog??? Geen stoofpottentopic in CUL?! Schande!
Vandaar nu eentje.
Er zijn er tientallen !

Maar ja, die search he.
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
  maandag 13 november 2006 @ 17:36:41 #14
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_43513951
quote:
Op maandag 13 november 2006 17:32 schreef popolon het volgende:

[..]

Er zijn er tientallen !

Maar ja, die search he.
Maar het onze is het Beste
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_43514074
Stoofpottip:
Braad het vlees in delen aan, anders koelt de boter te snel af en komt er te veel vocht vrij. Dan gaat alles koken ipv bakken.
En haal daarna al het vlees even uit de pan om de groenten(uien) een beetje bruin te bakken. Daarna weer alles bij elkaar gooien en wat vloeibaars erbij.

Bruin= gekaramelliseerd= veel meer smaak!
Proper names are scopally inert.
Normality is an invention of the power.
  maandag 13 november 2006 @ 17:51:58 #16
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_43514384
quote:
Op maandag 13 november 2006 17:31 schreef DarkElf het volgende:
wijn natuurlijk en van die lappen vlees, en champignons en zo'n blaadje

ik ben de kok hier niet (je hebt echt niets aan mij ), ik zal eens aan mijn vragen of hij nog iets meer weet
Een grote riblap.
Bakje witte champignons.
Zout en peper.
3 grote uien.
Een kleine prei.
(vloeibare) braadboter
4 laurierblaadjes.
8 kruidnagels
cranberry compote (delicatessen winkel of op ameland in de souvenirshop)
1 winterwortel.
Rode wijn.

Leg de riblap afgedekt op het aanrecht zodat deze wat kan acclimatiseren. (iets beneden kamertemp. is ideaal, uurtje rustig laten staan)
Snijd de uien in grove stukken, was en schil de winterwortel en snijd deze in plakjes, snijd de prei (was grondig, zit vaak zand in), strooi naar smaak peper op de riblap, doe flink wat boter in de pan en laat die bruin worden, schroei de riblap goed dicht en doe er dan naar smaak zout op.
Voeg de uien toe en laat die wat meebruinen.
Blus het geheel af met rode wijn tot het vlees onder staat.
Voeg de laurieblaadjes toe en de kruidnagels, verwarm goed tot het weer pruttelt en doe er twee eetlepels cranberry compote door, even licht roeren, de compote smelt er wel door.
Doe het deksel op de pan.
Laat 1.5 uur rustig pruttelen, niet teveel kijken gaat wel goed, 2 a 3 keer draaien is voldoende.
Voeg de winterwortel toe en kijk of er nog genoeg vocht bij zit, mag wel iets ingekookt zijn maar het vlees moet wel ruim voor de helft onder staan, zo niet voeg wat water toe.
Laat het nog anderhalf uur rustig met het deksel erop pruttelen.
Af en toe draaien, weer 2 a 3 keer.

Eet smakelijk!
be nice or go away
  maandag 13 november 2006 @ 17:54:15 #17
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_43514453
quote:
Op maandag 13 november 2006 17:41 schreef lemonlime het volgende:
Stoofpottip:
Braad het vlees in delen aan, anders koelt de boter te snel af en komt er te veel vocht vrij. Dan gaat alles koken ipv bakken.
En haal daarna al het vlees even uit de pan om de groenten(uien) een beetje bruin te bakken. Daarna weer alles bij elkaar gooien en wat vloeibaars erbij.

Bruin= gekaramelliseerd= veel meer smaak!
De ui kun je ook in een apart bakpannetje even aanfruiten, mijn ervaring is echter dat als je een gietijzeren pan eenmaal heet hebt een beetje vlees hem niet kan afkoelen, als je die niet hebt is jouw tip idd een hele goede!
be nice or go away
  maandag 13 november 2006 @ 17:54:53 #18
44602 Svyatagor
A great face for radio
pi_43514472
quote:
Op maandag 13 november 2006 16:56 schreef robbedoeseos300d het volgende:
een schaamteloze TVP
Wat hij zegt.
We don't stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing.
Check mijn band Glorybox
  maandag 13 november 2006 @ 18:00:49 #19
73232 De_Hertog
Aut bibat, aut abeat
pi_43514647
Valt Goelash ook onder stoofpot, of is alles dat langer dan een uur moet sudderen sowieso goed? Ik heb hier nog wel een recept liggen voor Hongaarse Kipgoelash, zal ik straks wel een keer opzoeken
Mary had a little lamb
Then Mary had dessert
  maandag 13 november 2006 @ 18:06:20 #20
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_43514803
quote:
Op maandag 13 november 2006 18:00 schreef De_Hertog het volgende:
Valt Goelash ook onder stoofpot, of is alles dat langer dan een uur moet sudderen sowieso goed? Ik heb hier nog wel een recept liggen voor Hongaarse Kipgoelash, zal ik straks wel een keer opzoeken
Als ik er maar dikke hangborsten van wil hebben, is het goed
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_43514875
quote:
Op maandag 13 november 2006 17:51 schreef kahaarin het volgende:
-knip-
Eet smakelijk!
oh dat zal wel lekker zijn zeg!

(ik had eigenlijk bedacht om tweede kerstdag zoiets te eten )
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  maandag 13 november 2006 @ 18:16:50 #22
73232 De_Hertog
Aut bibat, aut abeat
pi_43515100
Hongaarse Kipgoulash
Voor 6 personen:

1 kg kip, in blokjes
Bloem (gekruid met paprika, zout en peper)
1 ui
24 sjalotten
1 rode en 1 groene paprika
1 eetlepel paprikapoeder
1 eetlepel rozemarijn
4 el tomatenpuree
300 ml kippenbouillon
150 ml rode wijn
400 gr zure room

-Verwarm de oven voor op 160 graden
-Wentel de kip door de gekruide bloem
-Bak de ui, sjalotten en paprika 3 minuten in een beetje olijfolie
-Voeg de kip toe en laat het geheel nog 4 minuten bakken
-Bestrooi het geheel met paprikapoeder en rozemarijn
-Voeg tomatenpuree, bouillon, wijn en tomaten toe laat het geheel met deksel anderhalf uur stoven in de oven

Eventueel garneren met zure room en peterselie. Voor het beste resultaat pikante paprikapoeder en Hongaarse wijn gebruiken. Maar zonder is het ook erg lekker
Mary had a little lamb
Then Mary had dessert
  maandag 13 november 2006 @ 18:26:40 #23
73232 De_Hertog
Aut bibat, aut abeat
pi_43515397
En nog een recept voor iemand die de hele middag in de keuken wil staan:

Franse varkensstoofpot
Voor 4 personen:

4 schouderkarbonades of hamschijven
2 grote tenen knoflook
2 wortels
2 stelen bleekselderij
20 verse zilveruitjes
1 grote ui
2 takjes tijm
2 takjes rozemarijn
1 laurierblad
1 theelepel peper
250 ml droge witte wijn
Véél tijd

-Verwarm de over voor op 160 graden
-Steek de knoflookschijfjes in het vlees
-Bak de wortel, selderij en ui 10 minuten in een beetje olie
-Leg het vlees op de groenten
-Voeg tijm, rozemarijn, laurierblad, wijn, 250 ml water, zout en peper toe
-Breng het geheel aan de kook
-Stop de pan met deksel in de oven en laat het 3.5 uur stoven
-Voeg de zilveruitjes (zonder schil) toe en zet het nog 15 minuten in de oven
-Schep vet af, haal het vlees eruit, zeef de groenten (bewaar het vocht!)
-Breng het bewaarde vocht op smaak en maak er een lekker sausje van
-Leg de groenten op een schaal, met het vlees erop (wees creatief )
-Overgiet het geheel met de saus

Lekker met gekookte of gebakken aardappeltjes.
Smakelijk!
Mary had a little lamb
Then Mary had dessert
pi_43515429
je huis gaat zo zálig ruiken als er een stoofpot staat te pruttelen
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_43517826
Net een stoofpot afgezet, heeft de hele middag staan pruttelen, is voor morgen. Is een hele makkelijke, met blokjes sucadelappen, zout, peper, beetje nootmuskaat ingewreven. Boter en olijfolie in een grote braadpan doen, als het schuim weggetrokken is, 2 gesnipperde uien en een fijngesneden teen knoflook fruiten, als het kleur heeft gekregen, de blokken vlees erbij en bruin laten kleuren. Dan een zakje Boemboe van Toko Lien in de smaak Semoor Djawa erbij doen, dit is een donkerbruine pasta die je door het vlees schept en even meebakt, dan een paar kopjes water erbij en pruttelen maar. Dit is erg lekker bij witte rijst met een groentengerecht zoals sajoer van sperziebonen. (dit is ook in blokvorm te verkrijgen, de sperziebonen moeten wel vers zijn het werkt niet met blik of diepvries) Het is supereenvoudig, want je hoeft al die kruiden niet te verwerken, dus voor een makkelijke dag
pi_43518529
Het is ook erg lekker om zilveruitjes te gebruiken in een stoofpot. Ik bedoel niet de zure uit een potje maar gewoon de kleine uitjes. Je kunt ze heel laten tijdens het stoven, erg lekker.

Nog twee variaties op stoofpotten met bier:
- voeg aan het eind van de kooktijd wat plakjes ontbijkoek toe. Deze lossen helemaal op en en maken de saus een beetje dikker een een klein beetje kruidiger. Van de ontbijtkoek zelf vind je echt helemaal niets meer terug.
- gebruik kriek in plaats van gewoon bier en voeg aan het eind een halve pot kersen toe. Heerlijk fris-zoet.
Proper names are scopally inert.
Normality is an invention of the power.
  maandag 13 november 2006 @ 19:58:11 #27
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_43518784
Waar koop je ' verse' zilveruitjes lemonlime?
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_43518916
Gewoon in de supermarkt. Ik koop ze bij de plusmarkt maar ergens anders zullen ze vast ook wel zijn. En anders kun je het altijd op de markt proberen.
Proper names are scopally inert.
Normality is an invention of the power.
  maandag 13 november 2006 @ 20:04:26 #29
74196 doemaardrie
of toch vier???
pi_43519009
Ik begin te kwijlen van dit topic.
  maandag 13 november 2006 @ 20:18:33 #30
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_43519558
Er staan wel een paar erg lekkere recepten hier in dit topic.

Binnenkort ga ik dus maar weer eens houthakken zodat Bluezz haar tieten in een bloemetjesjurk kan proppen gaan.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 13 november 2006 @ 20:51:56 #31
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_43520955
gestoofd rundvlees met krielaardappeltjes


500 gram mager gesneden rundvlees; olijfolie; 6 sjalotjes; 1 teentje knoflook; 1 el bloem; 1 tl paprikapoeder; 0,5 liter kippenboullion; 1 blik gepelde tomaten met vocht, 1 dl rode wijn, 1 blaadje laurier; 1 takje marjolein( of potje), 350 gram krielaardappeltjes( voorgekookt Celavita/AH), 250 gram paksoi. zout en peper.

Bak de stukjes rundvlees aan in de olijfolie, bak de sjalotjes en de knoflook even mee. Strooi er de bloem en de paprikapoeder over. Voeg de kippenboullion, de gepelde tomaten met vocht, de rode wijn, laurier en de marjolein toe. Breng het mengsel aan de kook en laat afgedekt 1,5 a 2 uur zachtjes stoven. Voeg de krielaardappeltjes toe en laat het gerecht nog 20 min. zachtjes sudderen in een open pan. Voeg dan de paksoi toe en verwarm deze circa 5 minuten mee, breng op smaak met peper en zout. Vergeet het laurierblaadje niet te verwijderen.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  maandag 13 november 2006 @ 20:57:30 #32
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_43521215
Ik heb mijn chocoladerecept weer gevonden!





Ingrediënten
3-4 eetlepels olie

4 kippenbouten

1 ui, fijngesneden

1 zakje amandelschaafsel (55 g)

2 teentjes knoflook, fijngesneden

2 rode pepers, fijjngesneden

1 eetlepel sesamzaad

1 mespunt kruidnagelpoeder

1 mespunt kaneelpoeder

1 blik tomatenblokjes (400 ml)

30 g bittere chocolade, in blokjes

Materialen
staafmixer of keukenmachine


Bereiden
In braadpan olie verhitten en kip in 2 porties aanbraden. Kip uit pan nemen. Ui in achtergebleven bakvet zachtjes glazig bakken. Ui uit pan nemen. Zo nodig extra olie toevoegen en amandelen lichtbruin bakken. Knoflook, peper, sesamzaad, kruidnagel en kaneel toevoegen en even zachtjes meebakken (amandelen mogen niet te donker worden). Ui, amandelmengsel en deel van tomatenblokjes met staafmixer of in keukenmachine tot pulp draaien. Pulp terug in pan scheppen, rest van tomatenblokjes en chocolade toevoegen. Roeren tot chocolade gesmolten is. Saus op smaak brengen met zout. Kip in saus leggen en afgedekt op heel laag vuur (op vlamverdeler) in ca. 45 min. gaar laten stoven. Eventueel wat kokend water toevoegen om saus juiste dikte te geven: iets dunner dan appelmoes.


Wijnadvies
Volle, ronde, vaak wat kruidige rode wijnen

Uit de Allerhande
Snobs have more fun!
KLIK!
  maandag 13 november 2006 @ 21:55:19 #33
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_43523906
quote:
Op maandag 13 november 2006 20:01 schreef lemonlime het volgende:
Gewoon in de supermarkt. Ik koop ze bij de plusmarkt maar ergens anders zullen ze vast ook wel zijn. En anders kun je het altijd op de markt proberen.
Kun je daar ook sjarlotjes voor gebruiken?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_43524145
quote:
Op maandag 13 november 2006 21:55 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Kun je daar ook sjarlotjes voor gebruiken?
Tuurlijk, die zijn alleen iets sterker van smaak, vaak een beetje scherper. Het is sowieso lekker om kleine uien heel te laten, ze smaken dan zoeter en sappiger
Proper names are scopally inert.
Normality is an invention of the power.
  maandag 13 november 2006 @ 22:12:37 #35
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_43524581
Oe zucht.. zwijmel ...I loveeeee stoofpotjes

Ik heb zo'n ouderwets peutroleum stel om het lekker te laten pruttelen.. heerlijk!
En dan lekker binden met wat ontbijt koek.. krijg je net ff dat zoetje ( niet te dus) wat erin hoort vind ik
Enne bv. spekjes bij het aanbraden is ook al zo mjammie.
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
  dinsdag 14 november 2006 @ 01:17:18 #36
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_43531336
quote:
Op maandag 13 november 2006 22:12 schreef MissHobje het volgende:
Oe zucht.. zwijmel ...I loveeeee stoofpotjes

Ik heb zo'n ouderwets peutroleum stel om het lekker te laten pruttelen.. heerlijk!
En dan lekker binden met wat ontbijt koek.. krijg je net ff dat zoetje ( niet te dus) wat erin hoort vind ik
Enne bv. spekjes bij het aanbraden is ook al zo mjammie.
vroeg me al af waarom niemand er nog over begonnen was.
ontbijtkoek in stoofpotten
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
  dinsdag 14 november 2006 @ 16:05:47 #37
65960 sanger
|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|
pi_43545984
lekker
Everything you want is on the other side of fear.
Ik ben niet onhandelbaar, ik ben gewoon een grote uitdaging.
  dinsdag 14 november 2006 @ 17:14:33 #38
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_43548482
quote:
Op maandag 13 november 2006 22:12 schreef MissHobje het volgende:
Oe zucht.. zwijmel ...I loveeeee stoofpotjes

Ik heb zo'n ouderwets peutroleum stel om het lekker te laten pruttelen.. heerlijk!
En dan lekker binden met wat ontbijt koek.. krijg je net ff dat zoetje ( niet te dus) wat erin hoort vind ik
Enne bv. spekjes bij het aanbraden is ook al zo mjammie.
Vanillepijpje en een klein beetje kaneel erdoor doet hetzelfde, als de saus al dik genoeg is!
be nice or go away
  dinsdag 14 november 2006 @ 17:15:56 #39
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_43548535
quote:
Op maandag 13 november 2006 18:09 schreef DarkElf het volgende:

[..]

oh dat zal wel lekker zijn zeg!

(ik had eigenlijk bedacht om tweede kerstdag zoiets te eten )
Ik ook, ik twijfel nog welke, stoofpotje met lamsvlees is ook errug lekker.....
be nice or go away
pi_43659870
tvp. Hier op mijn kamer ga ik het niet maken, maar als ik een keer voor mijn ouders ga koken zal ik hier eens aan denken!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
pi_43660751
quote:
Op maandag 13 november 2006 16:47 schreef Duderinnetje het volgende:
Duderinnetje, ik heb genoten van je op
ik weet zo wat je bedoelt! Ook al ben ik man maar dat is m'n zorgzame kant dan
Als je schrijfster wordt koop ik je boek.

groeten brrrrrrt

[ Bericht 3% gewijzigd door brrrrrrt op 19-11-2006 02:37:19 ]
pi_43661183
Heel lekker, maar ik heb altijd het idee dat het minder handig is voor eenpersoons huishoudens, tenzij je de hele week hetzelfde wilt eten. Wat is dan handig, invriezen of gewoon vrienden uitnodigen?
Beter een baas onder je duim, dan tien bovenop
Trekt bij warm weer een poncho aan
  zaterdag 18 november 2006 @ 17:42:00 #43
83411 edje34
Breda de`` gekste``
pi_43661276
Oosters stoof potje


Ingredienten
Zie bereiding


Bereiding
70 gr. runderfilet in reepjes, 200 gr. champignons in vieren en 1 lente-uitje in stukjes van 2 cm. snijden. In weinig olie in een anti-aanbakpan omscheppend rondom bruin bakken. Er 1/4 1. groentebouillon bij schenken, 15 gr. dikke vermicelli toevoegen en samen met 3 el. ketjap manis, elk 1 el. appelazijn en limoensap en cayennepeper nog 6 min. zachtjes laten koken. 100 gr. Chinese kool in luci~ ferdunne reepjes snijden en 2 min. meewarmen. Met geraspte limoenschil bestrooien.
Geeft de leugen je geen vleugels
Raakt de waarheid in de war
Dan zijn de keizers slechts helpers en huilt de oude nar.
(Hans teeuwen)
  zaterdag 18 november 2006 @ 18:20:49 #44
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_43662441
quote:
Op zaterdag 18 november 2006 17:39 schreef Lucille het volgende:
Heel lekker, maar ik heb altijd het idee dat het minder handig is voor eenpersoons huishoudens, tenzij je de hele week hetzelfde wilt eten. Wat is dan handig, invriezen of gewoon vrienden uitnodigen?
Invriezen kan prima heb je altijd wat lekkers als je ff weinig tijd hebt om te koken.
Maar die optie van vrienden is natuurlijk ook erg gezellig.
Lekker wijntje erbij dan kom je de avond wel door.
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
  zaterdag 18 november 2006 @ 18:22:25 #45
83411 edje34
Breda de`` gekste``
pi_43662482
quote:
Op zaterdag 18 november 2006 18:20 schreef MissHobje het volgende:

[..]

Invriezen kan prima heb je altijd wat lekkers als je ff weinig tijd hebt om te koken.
Maar die optie van vrienden is natuurlijk ook erg gezellig.
Lekker wijntje erbij dan kom je de avond wel door.
zeker te weten.
Geeft de leugen je geen vleugels
Raakt de waarheid in de war
Dan zijn de keizers slechts helpers en huilt de oude nar.
(Hans teeuwen)
  zaterdag 18 november 2006 @ 21:53:21 #46
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_43669632
quote:
Op zaterdag 18 november 2006 17:39 schreef Lucille het volgende:
Heel lekker, maar ik heb altijd het idee dat het minder handig is voor eenpersoons huishoudens, tenzij je de hele week hetzelfde wilt eten. Wat is dan handig, invriezen of gewoon vrienden uitnodigen?
Twee keer van eten
Met een dag ertussen. Wordt het stoofpotje nóg lekkerder van, als je hem een dagje laat staan
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_43672022
quote:
Op zaterdag 18 november 2006 21:53 schreef Duderinnetje het volgende:

[..]

Twee keer van eten
Met een dag ertussen. Wordt het stoofpotje nóg lekkerder van, als je hem een dagje laat staan
Ik krijg honger.
Beter een baas onder je duim, dan tien bovenop
Trekt bij warm weer een poncho aan
  zaterdag 18 november 2006 @ 23:19:55 #48
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_43672583
quote:
Op zaterdag 18 november 2006 22:58 schreef Lucille het volgende:

[..]

Ik krijg honger.
Hup! Laat je baard staan en hak een boom om! Dan pak ik de gietijzeren ketel en stook het vuur wat op
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_43672689
quote:
Op zaterdag 18 november 2006 23:19 schreef Duderinnetje het volgende:

[..]

Hup! Laat je baard staan en hak een boom om! Dan pak ik de gietijzeren ketel en stook het vuur wat op
*bijl pakt en naar het plantsoentje loopt*

Beter een baas onder je duim, dan tien bovenop
Trekt bij warm weer een poncho aan
pi_43685602
goeie tips allemaal! ga as weekend koken voor mijn ouders, voor- en nagerecht had ik al, en nu dus ook een hoofdgerecht! hmmmm.
  maandag 20 november 2006 @ 13:06:58 #51
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_43714484
quote:
Op zondag 19 november 2006 15:16 schreef Sanneke het volgende:
goeie tips allemaal! ga as weekend koken voor mijn ouders, voor- en nagerecht had ik al, en nu dus ook een hoofdgerecht! hmmmm.
Doe je het resultaat posten?
Ga je zelf een aantal tips doorelkaar doen?
Ben benieuwd!
be nice or go away
pi_43715285
quote:
Op zaterdag 18 november 2006 17:39 schreef Lucille het volgende:
Heel lekker, maar ik heb altijd het idee dat het minder handig is voor eenpersoons huishoudens, tenzij je de hele week hetzelfde wilt eten. Wat is dan handig, invriezen of gewoon vrienden uitnodigen?
Ik zie het als het perfecte eten voor de eenpersoons huishouden! Je koopt in als voor een heel gezin (= prijsgunstig), alles in een grote gietijzeren pan, drie uurtjes in de oven (geen omkijken naar), je hoeft geen topkok te zijn want om een stoofpotje zwaar te verpesten moet je echt je best doen en je hebt daarna voldoende voor een week of je vriest het in en bij het opwarmen wordt de smaak alleen maar beter.
En als je een stoofpot maakt met groenten en aardappels, dan is het ook nog een compleet eenpansgerecht!
  maandag 20 november 2006 @ 13:43:38 #53
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_43715532
quote:
Op maandag 20 november 2006 13:34 schreef mirugai het volgende:

[..]

Ik zie het als het perfecte eten voor de eenpersoons huishouden! Je koopt in als voor een heel gezin (= prijsgunstig), alles in een grote gietijzeren pan, drie uurtjes in de oven (geen omkijken naar), je hoeft geen topkok te zijn want om een stoofpotje zwaar te verpesten moet je echt je best doen en je hebt daarna voldoende voor een week of je vriest het in en bij het opwarmen wordt de smaak alleen maar beter.
En als je een stoofpot maakt met groenten en aardappels, dan is het ook nog een compleet eenpansgerecht!
Ja inderdaad en als je een soort basisstoofpotje maakt, met alleen (rund) vlees en uien, champignons en kruiden kun je dat prima combineren met bami, rijst of aardappels.
Bij het warmmaken eerst wat verse groente in een koekepan aan braden en dan een gedeelte van het stoofpotje erbij, even op laag vuur warm maken, dan eet je toch elke dag wat anders en krijg je je verse groentes ook binnen.
be nice or go away
pi_43831722
Joeppie

Dankzij dit topic heb ik nu een grote gietijzeren pan op het vuur staan gevuld met vlees, wijn, ontbijtkoek, sjalotjes, champignons, spekkies en nog veel meer lekkers
pi_43832528
quote:
Op donderdag 23 november 2006 20:39 schreef doemaardrie het volgende:
Joeppie

Dankzij dit topic heb ik nu een grote gietijzeren pan op het vuur staan gevuld met vlees, wijn, ontbijtkoek, sjalotjes, champignons, spekkies en nog veel meer lekkers
O man maak me gek!
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_43834685
Ik heb nog paprika's, creme fraiche, zilveruitjes en augurken gevonden die mik ik er straks nog doorheen en dan morgen lekker smullen met vers stokbrood en kruidenboter.
pi_43844749
Stoofpotje
o 1 kg runderriblappen
o 4 eetl olijfolie
o 2 laurierblaadjes
o ½ theel kaneel
o ½ theel nootmuskaat
o 3 kruidnagels
o ½ theel gemalen komijn
o 2 teentjes knoflook
o ½ dl rode wijnazijn
o 1 liter!! Gepelde tomaten op sap
o 3 eetl rode wijn
o 250 gr sjalotjes
o Klein blikje tomatenpuree

Vlees snijden, even aanbakken in olijfolie. Zodra het vlees bruin is, alles t/m de rode wijnazijn toevoegen. (balsamicoazijn ipv rode wijnazijn smaakt prima). Paar minuten laten inkoken dan tomaten met sap en rode wijn toevoegen. Ondertussen sjalotjes in vieren snijden en met een sierlijke beweging de pan inmikken. 2,5 - 3 ur lekker laten pruttelen en af en toe vocht toevoegen.
Net voor opdienen het blikje puree erdoor roeren. (ik voeg altijd meerdere blikjes toe gedurende het koken, is de smaak net wat beter vind ik zelf)
Ga je mee buiten spelen?
Soms verdwaal ik in een draak
101 doelen omdat het kan
en iets met een loodgieter..
  vrijdag 24 november 2006 @ 11:22:00 #58
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_43845705
Thais gestoofd rundvlees 2 pers.


2 teentjes knoflook
stukje gemberwortel (2 cm)
1 serehstengel (citroengras) of 1 theelepel gedroogde sereh
2 gedroogde pepertjes
350 gram magere runderlappen
zout ,1 eetlepel olie
2 eetlepels ketjap
1 eetlepel vissaus
2 dl kokend water


Maak de knoflook schoon en hak de teentjes klein. Schil de gember en snijd het in dunne plakjes. Kneus de serehstengel. Verkruimel de pepertjes. Snijd het vlees in blokjes. Verwarm de olie en bak hierin het vlees bruin. Bak de knoflook, de sereh, de gember en de pepertjes kort mee. Voeg zout toe. Giet er de ketjap, de vissaus en 2 dl kokend water bij. Breng alles aan de kook en doe een deksel op de pan. Stoof het vlees in 2 uur gaar.


Lekker met broccoli en rijst.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
pi_43873084
Wat een Super OP zeg!

Ben helemaal weg van stoofpotten . Ik maak het zo (moet je wel hangborsten (m/v) voor hebben dus):

Kilo (ofzo) runderlappen in delen aanbraden op flink hoog vuur. Dus echt even dichtschroeien.

Dan in een stoofpan: knoflook (paar teentjes) een halve kilo uien die ik deels in ringen erbij doe en deels snipper. Rundvlees erbij, en zoveel rode wijn dat het vlees onder staat. Boulionblokje erbij. Kaneel, thijm en wat djintan erbij. Laurierblaadje, paar kruidnagels, paar jeneverbessen erbij. 2 ons spekjes erbij. Peper naar smaak.

Na een uur sudderen, een in blokjes gesneden winterwortel erbij. En ik vind het lekker om aardappels af te spoelen (niet schillen dus) en in partjes erbij te doen. Dan neemt helemaal de smaak van de stoofpot aan.

Na nog een uur sudderen twee bakjes champignons erbij. En dan nog een uur ofzo op.

Ik bind altijd met maizena gemixed met stoofpotvocht. Ontbijtkoek ga ik de volgende keer eens proberen (denk dat dat vandaag wordt )

Wat ik ook wel eens doe, is de stoofpot heel erg in laten koken, dat het een soort saus wordt. Dat in een ovenschotel doen met bladerdeeg in reepjes eroverheen en dan een half uurtje in de oven. Een soort Kidney & Ale pie (alleen zit er dan geen kidney en ale in ).

[ Bericht 6% gewijzigd door arithaterhorst op 25-11-2006 07:05:11 ]
  zaterdag 25 november 2006 @ 10:33:35 #60
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_43874131
quote:
Op zaterdag 25 november 2006 07:00 schreef arithaterhorst het volgende:
Wat een Super OP zeg!

Ben helemaal weg van stoofpotten . Ik maak het zo (moet je wel hangborsten (m/v) voor hebben dus):

Kilo (ofzo) runderlappen in delen aanbraden op flink hoog vuur. Dus echt even dichtschroeien.

Dan in een stoofpan: knoflook (paar teentjes) een halve kilo uien die ik deels in ringen erbij doe en deels snipper. Rundvlees erbij, en zoveel rode wijn dat het vlees onder staat. Boulionblokje erbij. Kaneel, thijm en wat djintan erbij. Laurierblaadje, paar kruidnagels, paar jeneverbessen erbij. 2 ons spekjes erbij. Peper naar smaak.

Na een uur sudderen, een in blokjes gesneden winterwortel erbij. En ik vind het lekker om aardappels af te spoelen (niet schillen dus) en in partjes erbij te doen. Dan neemt helemaal de smaak van de stoofpot aan.

Na nog een uur sudderen twee bakjes champignons erbij. En dan nog een uur ofzo op.

Ik bind altijd met maizena gemixed met stoofpotvocht. Ontbijtkoek ga ik de volgende keer eens proberen (denk dat dat vandaag wordt )

Wat ik ook wel eens doe, is de stoofpot heel erg in laten koken, dat het een soort saus wordt. Dat in een ovenschotel doen met bladerdeeg in reepjes eroverheen en dan een half uurtje in de oven. Een soort Kidney & Ale pie (alleen zit er dan geen kidney en ale in ).
Aritha, mijn borsten zakken spontaan tot op mijn navel
Dat laatste, met dat bladerdeeg in de oven, is vrij geniaal vind ik.
Binnenkort eens proberen
Snobs have more fun!
KLIK!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')