Blijf dan wel kritisch over je bronnenquote:Op woensdag 4 oktober 2006 20:18 schreef pcbkb het volgende:
[..]
geen idee of het waar is, ik weet ook niet meer waar ik het gehoord/ gelezen heb. Ik ben erg geinteresseerd in gezonde voeding en gezond blijven etc dus ik lees en bekijk alles wat ik tegen kom
Dat soort verhalen bedoelde ik dus inderdaadquote:Op woensdag 4 oktober 2006 18:24 schreef Jordy-B het volgende:
Het is niet exact bekend wat suikervervangers allemaal voor uitwerking hebben op je lichaam...
Het is helemaal niet zo'n gekke gedachten dat suikervervangers een uitwerking hebben op de spijsvertering, waardoor ze averechts werken bij mensen die willen afvallen. (Dat is iig zo ongeveer het standpunt van topkok Pierre Wind die zelf druk () is geweest met afvallen en geen goed woord over heeft voor light-producten)
Wat is er slecht aan suiker? Of bedoel je gewoon dat je er dik van wordt als je er teveel van eet?quote:Op woensdag 4 oktober 2006 21:58 schreef LedZep het volgende:
Nee, van aspartaam krijg je geen kanker. In ieder geval is aspartaam beter dan de suiker in gewone cola.
Klinkt als een goede manier om af te vallen.quote:Op woensdag 4 oktober 2006 17:55 schreef nummer_zoveel het volgende:
Heb wel gehoord dat je van cola light putjes in je benen en dijen krijgt.
Ik denk eerder dat het eten/drinken van suikervrije producten er voor zorgt dat het bloedsuikergehalte minder snel op peil komt tov suikerhoudende producten als je gaat snacken. Dus het is vooral het gebrek aan uitwerking (het ik heb trek in ... gevoel) wat er voor gaat zorgen dat je nog meer gaat eten.quote:Op woensdag 4 oktober 2006 18:24 schreef Jordy-B het volgende:
Het is niet exact bekend wat suikervervangers allemaal voor uitwerking hebben op je lichaam...
Het is helemaal niet zo'n gekke gedachten dat suikervervangers een uitwerking hebben op de spijsvertering, waardoor ze averechts werken bij mensen die willen afvallen. (Dat is iig zo ongeveer het standpunt van topkok Pierre Wind die zelf druk () is geweest met afvallen en geen goed woord over heeft voor light-producten)
Snelle (geraffineerde) suikers zorgen o.a. voor een zeer vergrote kans op diabetes (insulineresistentie), vaatlijden (-> hartaanvallen/ -infarcten), icm transvet en alcohol (wat ook suiker is eigenlijk) verschillende soorten kanker en je dik wordt je er idd ook van, omdat je lichaam zoveel energie niet in 1 keer kan verwerken, zeker niet als je het vaak neemt.quote:Op woensdag 4 oktober 2006 22:29 schreef Spees_Eend het volgende:
[..]
Wat is er slecht aan suiker? Of bedoel je gewoon dat je er dik van wordt als je er teveel van eet?
Pardon? Bron?quote:Op woensdag 4 oktober 2006 22:36 schreef LedZep het volgende:
[..]
Snelle (geraffineerde) suikers zorgen o.a. voor een zeer vergrote kans op diabetes (insulineresistentie), vaatlijden (-> hartaanvallen/ -infarcten), icm transvet en alcohol (wat ook suiker is eigenlijk) verschillende soorten kanker en je dik wordt je er idd ook van, omdat je lichaam zoveel energie niet in 1 keer kan verwerken, zeker niet als je het vaak neemt.
Zoek op google naar "insulineresistentie", dan praten we verder. Dat snelle suikers dé oorzaak zijn van het enorm groeiend aantal diabetici is een feit.quote:Op woensdag 4 oktober 2006 22:48 schreef Spees_Eend het volgende:
[..]
Pardon? Bron?
Waar haal jij vandaan dat het eten van suiker een 'zeer verhoogde kans op diabetes' geeft? Een gezond lichaam met een goed werkende alvleesklier is prima in staat om je bloedglucosespiegel op peil te houden. Wat niet wegneemt dat 'ingewikkeldere' koolhydraten voor een evenwichtigere bloedsuikerspiegel zorgen, en simpele koolhydraten voor grotere fluctuaties zorgen.
Transvet is een heel ander verhaal, daar heb ik het niet eens over gehad en heeft ook niets met cola (light) te maken.
En hoezo is alcohol suiker? Suiker (saccharose) bestaat uit fructose en glucose, en alcohol heeft een totaal andere scheikundige structuur.
En wat een crap over 'dat je lichaam zoveel energie niet kan verwerken' bij het innemen van suiker. Bij een te hoge inname van suiker (als in: je eet meer dan je gebruikt) wordt een overschot simpel gezegd verteerd en opgeslagen in je vetcellen of als glycogeen in je lever om later te gebruiken. Dus je lichaam kan er prima mee overweg.
Wat dus wel betekent dat je dik kan worden van suiker.
Als een normale consumptie van suiker diabetes tot gevolg had, zou heel nederland diabetes hebben. Snap ook niet waarom je dit topic gebruikt om totaal offtopic je googleresultaten te posten maargoed. Zoals ik al zei is een gezond mens in staat om de bloedglucosespiegel op peil te houden.quote:Op woensdag 4 oktober 2006 23:07 schreef LedZep het volgende:
[..]
Zoek op google naar "insulineresistentie", dan praten we verder. Dat snelle suikers dé oorzaak zijn van het enorm groeiend aantal diabetici is een feit.
Zoek op google naar de hoeveelheid snelle suikers in alcohol, dan praten we verder.
Teveel snelle suikers kan je lichaam niet als primaire energiebron gebruiken, zie ook insulineresistentie, de celmembranen worden ongevoelig(er) voor opname en dus heeft dat rechtstreeks invloed op de opname van stoffen -> overschotten -> meer vet.
Dus denk eerst na voordat je iets zegt. Je zult een stuk geloofwaardiger overkomen.
Dat zou ik zelf eens doen als ik jou was. Ten eerste heb je gelijk dat snelle suikers er voor zorgen dat er snel een insulinesecretie plaats moet vinden. Maar wat al gezegd is: een gezonde alvleesklier kan dat aan. Het is wel zo dat als er andere factoren in het spel zijn die niet goed zijn voor de alvleesklier, de klier op een gegeven moment "uitgeput" zal raken. Maar dat zei je niet. Ten tweede is het nog niet bekend waardoor DM type 2 wordt veroorzaakt. De receptor op de cellen voor insuline wordt inderdaad minder gevoelig. De theorie die ik het meest plausibel vind is dat hier een genetische reden voor is. Klopt ook met het feit dat DM type 2 erfelijk is. Ten derde je opmerking: Dat snelle suikers dé oorzaak zijn van het enorm groeiend aantal diabetici is een feit.. Als je niet medisch geschoold bent vergeef ik het je. Maar als je dat wel bent: shame on you. Wat is dit voor quasi-wetenschappelijke opmerking. Ten eerste moet je met een bron komen. Ten tweede heb jij het over diabetici. Diabetes type 1 heeft toch echt een andere oorzaak dan Diabetes type 2. Dus jouw opmerking gaat niet op. Je hebt de bel horen luiden, maar....... Als je mee wilt praten moet je goed je bronnen kennen en de huis,tuin en keukenbladen artikelen onderscheiden van de echte wetenschappelijke artikelen.quote:Op woensdag 4 oktober 2006 23:07 schreef LedZep het volgende:
[..]
Zoek op google naar "insulineresistentie", dan praten we verder. Dat snelle suikers dé oorzaak zijn van het enorm groeiend aantal diabetici is een feit.
Zoek op google naar de hoeveelheid snelle suikers in alcohol, dan praten we verder.
Teveel snelle suikers kan je lichaam niet als primaire energiebron gebruiken, zie ook insulineresistentie, de celmembranen worden ongevoelig(er) voor opname en dus heeft dat rechtstreeks invloed op de opname van stoffen -> overschotten -> meer vet.
Dus denk eerst na voordat je iets zegt. Je zult een stuk geloofwaardiger overkomen.
Zeg aub dat je je helemaal gezond voelt en ook gezond bent. Dan kan hier een slotje op. Zijn we daar ook weer van afquote:Op donderdag 5 oktober 2006 00:03 schreef Dizer het volgende:
Ik drink gemiddeld per dag 1 liter cola light
Ik ben helemaal gezond en zo. (zie mijn fotoboekquote:Op donderdag 5 oktober 2006 00:04 schreef DDM het volgende:
[..]
Zeg aub dat je je helemaal gezond voelt en ook gezond bent. Dan kan hier een slotje op. Zijn we daar ook weer van af
Haha ja helemaal gezond. Mooi slotje dus. Ja maar dat van je tanden is logisch. Cola is zuur en dat grijpt aan op je glazuur. Maar behalve geen cola meer drinken kan je daar niet veel aan doen behoudend dat je voor dat je net je tanden poetst geen cola of andere zure dranken nuttigt. Want dan werkt het zuur in en daarna poets je dus je eigen glazuurlaag er af. Dus of niet doen of een tijdje wachten met tanden poetsen.quote:Op donderdag 5 oktober 2006 00:05 schreef Dizer het volgende:
[..]
Ik ben helemaal gezond en zo. (zie mijn fotoboek)
Trouwens, wat ik wel uit ervaring () kan zeggen is dat het je glazuurlaag van je tanden erafhaalt. De onderkant van mijn tanden worden langzaam doorzichtig...
Het is wel verslavend. Soms als ik een paar dagen geen cola drink, dan krijg ik hoofdpijn.. en als ik dan cola drink, gaat het weer overquote:Op donderdag 5 oktober 2006 00:09 schreef DDM het volgende:
[..]
Haha ja helemaal gezond. Mooi slotje dus. Ja maar dat van je tanden is logisch. Cola is zuur en dat grijpt aan op je glazuur. Maar behalve geen cola meer drinken kan je daar niet veel aan doen behoudend dat je voor dat je net je tanden poetst geen cola of andere zure dranken nuttigt. Want dan werkt het zuur in en daarna poets je dus je eigen glazuurlaag er af. Dus of niet doen of een tijdje wachten met tanden poetsen.
quote:Op donderdag 5 oktober 2006 00:11 schreef Dizer het volgende:
[..]
Het is wel verslavend. Soms als ik een paar dagen geen cola drink, dan krijg ik hoofdpijn.. en als ik dan cola drink, gaat het weer over![]()
Ik heb langdurig zitten googlen en ben hier en daar wat tegen gekomen http://weightoftheevidenc(...)nked-to-obesity.html Het enige Nederlandtalige wat ik kon vinden was op een forum dus niet perse betrouwbaarquote:Op woensdag 4 oktober 2006 21:03 schreef Spees_Eend het volgende:
[..]
Blijf dan wel kritisch over je bronnen
Gezondheidsraad / voedingscentrum zijn bijvoorbeeld betrouwbaar, maar in de cosmo, libelle, etc en in tvprogramma's als 'je bent want je eet' worden regelmatig dingen verkondigd niet óf niet wetenschappelijk zijn aangetoond, of zelfs het tegenovergestelde zijn van wat wèl wetenschappelijk is aangetoond
Nee hier zou ik niet content mee zijn. Dit straalt niet echt wetenschap uit. Te meer omdat als je doorlinkt je boeken kan kopen over het Atkins dieet. Je moet het echt van pubmed hebben of journals. Dat is pas wetenschap.quote:Op donderdag 5 oktober 2006 00:32 schreef pcbkb het volgende:
[..]
Ik heb langdurig zitten googlen en ben hier en daar wat tegen gekomen http://weightoftheevidenc(...)nked-to-obesity.html Het enige Nederlandtalige wat ik kon vinden was op een forum dus niet perse betrouwbaarmaar het ging wel over hetzelfde onderzoek
quote:Op donderdag 5 oktober 2006 00:42 schreef DDM het volgende:
[..]
Nee hier zou ik niet content mee zijn. Dit straalt niet echt wetenschap uit. Te meer omdat als je doorlinkt je boeken kan kopen over het Atkins dieet. Je moet het echt van pubmed hebben of journals. Dat is pas wetenschap.
Dat artikel ziet er wel goed uit. Maar er wordt doorgelinkt middels een comment van iemand. Dat zegt niet zo veel. Ik kan ook wel op elke huis, tuin -en keukensite een linkje achterlaten naar Pubmed.quote:Op donderdag 5 oktober 2006 01:26 schreef Hephaistos. het volgende:
[..]Er wordt op die pagina toch doorgelinkt naar Pubmed? Ik ben geen medicus, maar als ik het goed begrijp wordt er in deze studie een link gelegd tussen toegevoegde zoetstoffen (fructose) en diabetes type 2...
Ik weet dat de site die ik opgegeven er niet erg weteschappelijk uit ziet maar dat is niet waar ik het oorspronkelijk gehoord/ gelezen heb, hier ben ik het gewoon weer tegengekomen, het gaat om een 26-jarige study. Ik zag trouwens dat het alleen aangeeft dat je trek krijgt na het drinken van o.a. light frisdranken en niet dat je insulinespiegel omhoog gaat zoals ik eerder zeiquote:Op donderdag 5 oktober 2006 00:42 schreef DDM het volgende:
[..]
Nee hier zou ik niet content mee zijn. Dit straalt niet echt wetenschap uit. Te meer omdat als je doorlinkt je boeken kan kopen over het Atkins dieet. Je moet het echt van pubmed hebben of journals. Dat is pas wetenschap.
2 seconden zoeken geeft http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/query.fcgi?cmd=Retrieve&db=pubmed&dopt=Abstract&list_uids=15113714&query_hl=30quote:Op woensdag 4 oktober 2006 23:39 schreef DDM het volgende:
[..]
Dat zou ik zelf eens doen als ik jou was. Ten eerste heb je gelijk dat snelle suikers er voor zorgen dat er snel een insulinesecretie plaats moet vinden. Maar wat al gezegd is: een gezonde alvleesklier kan dat aan. Het is wel zo dat als er andere factoren in het spel zijn die niet goed zijn voor de alvleesklier, de klier op een gegeven moment "uitgeput" zal raken. Maar dat zei je niet. Ten tweede is het nog niet bekend waardoor DM type 2 wordt veroorzaakt. De receptor op de cellen voor insuline wordt inderdaad minder gevoelig. De theorie die ik het meest plausibel vind is dat hier een genetische reden voor is. Klopt ook met het feit dat DM type 2 erfelijk is. Ten derde je opmerking: Dat snelle suikers dé oorzaak zijn van het enorm groeiend aantal diabetici is een feit.. Als je niet medisch geschoold bent vergeef ik het je. Maar als je dat wel bent: shame on you. Wat is dit voor quasi-wetenschappelijke opmerking. Ten eerste moet je met een bron komen. Ten tweede heb jij het over diabetici. Diabetes type 1 heeft toch echt een andere oorzaak dan Diabetes type 2. Dus jouw opmerking gaat niet op. Je hebt de bel horen luiden, maar....... Als je mee wilt praten moet je goed je bronnen kennen en de huis,tuin en keukenbladen artikelen onderscheiden van de echte wetenschappelijke artikelen.
Als je het hyperbolisch wilt zeggen, ja, in de 20e eeuw heeft half Nederland inderdaad diabetes gekregen door snelle suikers.quote:Op woensdag 4 oktober 2006 23:25 schreef Spees_Eend het volgende:
[..]
Als een normale consumptie van suiker diabetes tot gevolg had, zou heel nederland diabetes hebben. Snap ook niet waarom je dit topic gebruikt om totaal offtopic je googleresultaten te posten maargoed. Zoals ik al zei is een gezond mens in staat om de bloedglucosespiegel op peil te houden.
En zoals ik al eerder vroeg: graag een bron. In mijn studieboeken ben ik dit niet tegengekomen, net zomin ik hier nu iets over lees op de diabetessite. Als je een betrouwbare bron hebt (en zeg nou niet google) ben ik daar serieus nieuwsgierig naar en wil ik er wel meer over weten. En heb nou ff geen zin om zelf op pubmed te gaan zoeken
Dus je overdrijft?quote:Op donderdag 5 oktober 2006 09:07 schreef LedZep het volgende:
[..]
Als je het hyperbolisch wilt zeggen, ja, in de 20e eeuw heeft half Nederland inderdaad diabetes gekregen door snelle suikers.
Het woord 'hyperbool' is bekend neem ik aan
Met 'half Nederland' overdrijf ik natuurlijk. Maar de stijging is op z'n minst zorgelijk te noemen.quote:
Zeg even een vraagje;quote:Op donderdag 5 oktober 2006 09:10 schreef Spees_Eend het volgende:
Zeg doe niet zo achterlijk.
Oh wacht, jij was degene die De Gezondheidsraad geen betrouwbare brond vond![]()
Ga nu maar eerst DDM's post hierboven lezen, en dan naar een topic waar je wèl ontopic kan blijven.
Vraagje: ken jij een natuurlijke bron waarin verwerkte (gekookte etc) tomaten inzitten? Dat is namelijk heel goed voor je.quote:Op donderdag 5 oktober 2006 09:12 schreef LedZep het volgende:
[..]
Zeg even een vraagje;
ken jij een natuurlijke voedselbron waar geraffineerde suikers inzitten?
Zoals ik al zei krijg ik heel erg veel trek in zoetigheid van cola light en ik ben daar vast niet de enige in. En van veel zoetigheid word je vanzelf dik.quote:Op donderdag 5 oktober 2006 09:16 schreef pcbkb het volgende:
Hier is een verwijzing naar die study op dat Nederlandse forum http://valtaf.nl/index.ph(...)s.show-a1.sitem-n458
Kan natuurlijk ook, net zoals dat sommigen van koffie zin in een sigaret krijgen.quote:Op donderdag 5 oktober 2006 09:22 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Zoals ik al zei krijg ik heel erg veel trek in zoetigheid van cola light en ik ben daar vast niet de enige in. En van veel zoetigheid word je vanzelf dik.
We hebben het over cola light ja, en dan mag er best bij gediscussierd worden over of het kankerverwekkend en ongezond is of niet.quote:Over of Light al dan niet kankerverwekkend of ongezond is gaat dit topic niet!
Dat mag ook wel, alleen vraagt TS zich alleen af of je er dik van wordt. Dus daaruit maak ik op dat de vraag of het verder ongezond is, voor TS momenteel niet zo relevant is. Voor jou is het wel relevant. Voor mij beiden.quote:Op donderdag 5 oktober 2006 12:03 schreef nummer_zoveel het volgende:
[..]
We hebben het over cola light ja, en dan mag er best bij gediscussierd worden over of het kankerverwekkend en ongezond is of niet.
Dus ga svp niet hier de scheidsrechter uithangen.![]()
Ja met 0.1kcal per 100mlquote:Op donderdag 5 oktober 2006 13:55 schreef BarraCupraCuda het volgende:
van alles word je dik... ook CCL
Ik durf zelfs zeggen dat cola light een "negatieve calorie"-drank is, net zoals bv appels negatief calorie-voedsel isquote:Op donderdag 5 oktober 2006 14:00 schreef Emu het volgende:
[..]
Ja met 0.1kcal per 100ml
Dan zou je dus minstens 2000 liter cola moeten drinken alvorens er dik van te worden![]()
![]()
Dat was ik. Aspartaam bestaat uit asparaginezuur en fenylalanine. En dat zijn beide aminozuren. Dus geen eiwit wat jij zegtquote:Op donderdag 5 oktober 2006 19:58 schreef Calyptus het volgende:
[..]
Natuurlijk is het een extra punt of die hoeveelheid aspartaam(wie zei dat dit een eiwit is, is het dus niet, L-fenylalanine is een eiwit en is er 1 van de bouwstenen van) en caffeïne wel verantwoord is.
Splenda is sucralose, wat gechloreerde suiker is. Aspartaam is een met methanol veresterde dipeptide. Sucralose is 600 keer zo zoet als suiker, aspartaam is slechts 200 keer zo zoet. Maar beide leveren een verwaarloos aantal calorieën, mits er alleen gebruik wordt gemaakt van intensieve zoetstoffen in de cola.quote:Op vrijdag 6 oktober 2006 00:57 schreef wonderer het volgende:
Hoe zit het met splenda? Zelfde verhaal?
Maar als splenda wel een soort suiker is, gaat dat verhaal van bloedsuikerspiegel enzo wel op? Of ook niet?quote:Op vrijdag 6 oktober 2006 15:33 schreef Mexoryl het volgende:
[..]
Splenda is sucralose, wat gechloreerde suiker is. Aspartaam is een met methanol veresterde dipeptide. Sucralose is 600 keer zo zoet als suiker, aspartaam is slechts 200 keer zo zoet. Maar beide leveren een verwaarloos aantal calorieën, mits er alleen gebruik wordt gemaakt van intensieve zoetstoffen in de cola.
Sucralose wordt niet als suiker verwerkt door het lichaam. Zelfs al zou het zo zijn, zou het effect nihil zijn omdat er zo weinig van nodig is. Dus het verhaal van dat je glucosespiegel er snel mee stijgt is er niet van op toepassing.quote:Op vrijdag 6 oktober 2006 15:34 schreef wonderer het volgende:
[..]
Maar als splenda wel een soort suiker is, gaat dat verhaal van bloedsuikerspiegel enzo wel op? Of ook niet?
Splenda is wel lekkerder dan aspartaamquote:Op vrijdag 6 oktober 2006 16:04 schreef Mexoryl het volgende:
[..]
Sucralose wordt niet als suiker verwerkt door het lichaam. Zelfs al zou het zo zijn, zou het effect nihil zijn omdat er zo weinig van nodig is. Dus het verhaal van dat je glucosespiegel er snel mee stijgt is er niet van op toepassing.
|
|
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |