abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_42091148
quote:
Op zondag 24 september 2006 14:02 schreef DivineJester het volgende:

een goede parmezaanse is ook lekker,
De echte parmigiano reggiano Lekker over de pasta of carpaccio.
quote:
Overjarige Beemster
smaaQ OK of die drie jaar oude beemster kaas, beide erg lekker, en nog romig voor die leeftijd.
Op dinsdag 24 november 2009 23:03 schreef k_man het volgende:
Een einde aan oeverloos gelul is een einde aan Fok.
pi_42091268
quote:
Op zondag 24 september 2006 13:56 schreef Casparovvv het volgende:

[..]

Roquefort is geen droge kaas, wij krijgen 'm binnen in plastic waar 'ie bijna in een zak vocht dobbert. Het wordt gerijpt in de grotten van Roquefort waar een bepaald klimaat heerst, en enorme roggebroden zorgen er voor dat die kenmerkende schimmel zich in de Roquefort vestigd.
Zijn die grotten wel volgens HACCP regels betegeld dan?
How beautiful they are - the trains you miss..
Would you like to watch tv? Or get between the sheets? Or contemplate a silent freeway?
The angle of the dangle is inversely proportional to the heat of the beat
pi_42091373
quote:
Op zondag 24 september 2006 14:09 schreef charon het volgende:

[..]

Zijn die grotten wel volgens HACCP regels betegeld dan?
het luchtklimaat is zo gezond dat de mensen die daar werken bijna niet ziek worden
Op dinsdag 24 november 2009 23:03 schreef k_man het volgende:
Een einde aan oeverloos gelul is een einde aan Fok.
pi_42092253
quote:
Op zaterdag 23 september 2006 07:07 schreef Slappertje het volgende:
... Roquefort, de absolute koning der schimmelkazen. ...
quote:
Op zaterdag 23 september 2006 10:47 schreef Brentmeister het volgende:
.. Bleu D'Auvergne, wat zachter en romiger dan Roquefort. ...
quote:
Op zaterdag 23 september 2006 13:23 schreef Thomasumo het volgende:
zoiezo de Roquefort maar dan niet zo'n kleffe natte van de AH. ...
quote:
Op zondag 24 september 2006 13:56 schreef Casparovvv het volgende:
[..]
Roquefort is geen droge kaas,
Ik ben vanavond vrij, als iemand niet gelooft dat ik het zachtste romigste lekkerste kaasje ben dat er is. Gewoon even proeven!
quote:
wij krijgen 'm binnen in plastic waar 'ie bijna in een zak vocht dobbert. Het wordt gerijpt in de grotten van Roquefort waar een bepaald klimaat heerst, en enorme roggebroden zorgen er voor dat die kenmerkende schimmel zich in de Roquefort vestigd.
Moet je echt dat jeugdtrauma weer bovenhalen?
Nee, een mensenfoetus ligt er lekker bij voordat ie naar buiten komt!
twee violen en een trommel en een fluit
pi_42096242
quote:
Op zondag 24 september 2006 15:06 schreef Roquefort het volgende:

Ik ben vanavond vrij, als iemand niet gelooft dat ik het zachtste romigste lekkerste kaasje ben dat er is. Gewoon even proeven!
Dat zeg ik toch
quote:
[..]

Moet je echt dat jeugdtrauma weer bovenhalen?
Nee, een mensenfoetus ligt er lekker bij voordat ie naar buiten komt!
Zonder die fase was jij geen lekker kaasje maar een lelijk mormel geweest
Op dinsdag 24 november 2009 23:03 schreef k_man het volgende:
Een einde aan oeverloos gelul is een einde aan Fok.
  zondag 24 september 2006 @ 22:11:59 #56
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_42099975
Lekker overjarige kaas (bijvoorbeeld Old Amsterdam) met een goed glas port
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  zondag 24 september 2006 @ 22:19:14 #57
73232 De_Hertog
Aut bibat, aut abeat
pi_42100132
quote:
Op zondag 24 september 2006 15:06 schreef Roquefort het volgende:


Prima post. Waag je het ook nog collega-kaassoorten aan te raden, of is dat te eng?
Mary had a little lamb
Then Mary had dessert
  maandag 25 september 2006 @ 00:12:28 #58
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_42102501
ik ben zelf erg gek op emmentaler
maar eigenlijk gaan de meeste kaasjes er wel in... ik ben alleen niet echt gek op de meest blauw-schimmels....
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_42104232
quote:
Op zondag 24 september 2006 15:06 schreef Roquefort het volgende:

[..]
Ik weet niet of je de financiele bijsluiter van mijn post hebt gelezen, maar het kost je ¤ 0,50 per post dat je me in je signature quote.
Now we come to step three. This... drives... most... people... crazy.
Woord omhoog, hond! Je weeeet.
pi_42105868
http://www.geramont.de/



Nergens meer te verkrijgen, mijn ouders zitten nu in Frankrijk en zoeken zich gek voor me. Schijnt alleen in de Aldi in Duitsland nog te verkrijgen te zijn. Het is een tijdje in Ned. te koop geweest, maar nu dus niet meer

Echt zo lekker, het lijkt op Brie maar dan 10 keer zachter en romiger
I used to work in a morgue........I am a people person
Only Human
  maandag 25 september 2006 @ 06:03:15 #61
269 vats
Live life to the max!
pi_42105877
quote:
Op zaterdag 23 september 2006 10:08 schreef tajine het volgende:
idd cheddar is helemaal nix,mijn kaasboer wil het geen eens verkopen om dat hij het bagger vind!!
Chedder is superlekker. Maar je moet er wel voor naar Engeland. Heb daar bij Harrods een keer een gerookte Chedder genomen, tering wat was dat lekker! Helaas verkopen ze in Nederland geen goede chedder, wat ik erg jammer vind want vind goede chedder lekkerder als goede Hollandse kaas!
  maandag 25 september 2006 @ 06:07:34 #62
269 vats
Live life to the max!
pi_42105881
Tip, als je een pas van de VEN hebt ga dan daar is Kaas halen! Die hebben echt een mega assortiment van diverse merken waar je nog nooit van gehoord hebt! Je kunt vaak veel soorten proeven dus een echte aanrader!

Ik ga zelf naar de VEN op Fore Park nabij Den Haag die heeft een heel goed vers assortiment, natuurlijk zijn er vele VEN vestegingen die kleiner zijn en dus stuk minder hebben.
pi_42105882
Ik vind zelf overjaarse Goudse lekker
Brutal. Fucking. Metal.
pi_42114719
quote:
Op maandag 25 september 2006 06:03 schreef vats het volgende:

[..]

Chedder is superlekker. Maar je moet er wel voor naar Engeland. Heb daar bij Harrods een keer een gerookte Chedder genomen, tering wat was dat lekker! Helaas verkopen ze in Nederland geen goede chedder, wat ik erg jammer vind want vind goede chedder lekkerder als goede Hollandse kaas!
De enige Cheddar die wij verkopen is farmhouse cheddar, een boeren cheddar met een parafinekorst. Wel te eten
Op dinsdag 24 november 2009 23:03 schreef k_man het volgende:
Een einde aan oeverloos gelul is een einde aan Fok.
  maandag 25 september 2006 @ 17:10:52 #65
34481 travelman
What's goin' on?!
pi_42116230
ik zag gisteren een reportage over 'raar' eten; in Italie schijnen ze een kaas te eten met levende wormpjes erin. Die zouden dan ook voor extra smaak zorgen. Eet erg graag kaas en sta open voor nieuwe dingen, maar ik denk niet dat zoiets er bij mij in zou gaan.

Maar origineel op een kaasplankje op vrijdagavond is 'ie natuurlijk wel !!!
pi_42141877
kaas van de kaasboer, kruidenkazen, belegenkaas, mmmmm....
  dinsdag 26 september 2006 @ 15:46:49 #67
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_42143033
Ow.... kaasplankjes

Ik probeer toch altijd een combinatie te maken van wat verschillende soorten, een harde koemelk (Tome) Zachte roodschimmels (Pont L'eveque) , mooie stukje boerenbrie of camembert uit Normandie, Roquefort of Bleu des Causses en vaak nog een Geitenkaasje.

Trouwens uit Nederland komen nu ook een aantal kaasjes verweven met de Trappistenbieren van La Trappe. Zeker het proberen waard.
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
pi_42143055
Wij hadden vorige kerst ook een kaasplateau als een soort dessert, beviel erg goed moet ik zeggen.

Wij hadden Kernhem, Port Salut, Gorgonzola en nog een soort. Lekker op temperatuur laten komen en smullen maar.
  dinsdag 26 september 2006 @ 15:48:47 #69
133023 Zwaffel
freaking frack
pi_42143092
oude 30+ kaas van de kaasboer op de markt
  dinsdag 26 september 2006 @ 16:00:35 #70
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_42143435
quote:
Op dinsdag 26 september 2006 15:47 schreef Freak187 het volgende:
Wij hadden vorige kerst ook een kaasplateau als een soort dessert, beviel erg goed moet ik zeggen.

Wij hadden Kernhem, Port Salut, Gorgonzola en nog een soort. Lekker op temperatuur laten komen en smullen maar.
Goed om zo kennis te maken met Franse kazen, alleen zijn dit waarschijnlijk wel allen Fabriekskazen. Ga eens naar een kaaswinkel/boer en probeer eens wat boederij kazen. Je zult meteen een groot verschil proeven. (het kost wat meer maar het is mijn inziens wel de moeite waard).

Mooi glas rode wijn erbij en genieten...
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
  dinsdag 26 september 2006 @ 16:04:09 #71
140724 Zyggie
Geweldenaar.
pi_42143520
Zyggie.
  dinsdag 26 september 2006 @ 16:19:15 #72
129574 Kiteless
pornsexgoddess
pi_42143862
Chaumes / Crémier de Chaumes,
Reblochon,
Epoisses,
Vacherin Mont d'Or
-=[ Kiteless ]=-=[ To dream of love ]=-
pi_42144073
knooflook kaas (te koop bij de betere kaasboeren op de markt)
  dinsdag 26 september 2006 @ 16:50:38 #74
35446 NT-T.BartMan
voorgoed vertrokken
  dinsdag 26 september 2006 @ 17:04:04 #75
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_42144995
Ik ben ook altijd in voor dingen die mooi combineren met kazen op een kaasplank. Voor over een stukjo oude brokkelkaas wat Mosterd dille saus. Wat vijgen compot en Vruchtenbrood
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')