Waar heb je die gekocht? Amstelveen ?!quote:Op zaterdag 16 september 2006 22:43 schreef Skazminko het volgende:
[..]
[afbeelding]
[afbeelding]
[afbeelding]
Een semi akoestische Stagg. Ik ben verliefd.![]()
![]()
ha ha, and dare i say: ha!quote:Op maandag 25 september 2006 19:53 schreef Koning-Afwas het volgende:
Je collectie, waarom zoveel gitaren..? Ik ben van plan een 2e elektrische te halen maar dan vind ik et ook wel weer goed...
haha ja, die heb ik nu geleerd. Het is een nacht lijkt trouwens heel erg op Country roads.quote:Op donderdag 26 oktober 2006 09:31 schreef Gitarist het volgende:
Mijn all-time favourite beginnersgitaarklassieker is toch wel Het is een Nacht (Guus Meeuwis)
Je doorsnee gitaarleraar die o.a conservatorium heeft gedaan schudt dit zo uit zn mouw hoor. En voor zover ik weet is dat de meest voorkomende gitaarleraar %)quote:Op dinsdag 31 oktober 2006 01:57 schreef DevoiD het volgende:
Hoi!
Ik wil mijn gitaarkunsten uitbreiden maar ik weet niet precies waar ik moet zijn voor goeie lessen. Met lessen bedoel ik dan bepaalde technieken verbeteren (bijvoorbeeld dubbel picking, tapping, dat soort dingen maar ik weet ook nog niet precies wat ik wil leren dus zou een goeie handleiding ook niet misstaan.).
Alles wat ik in principe wil leren zou van pas moeten komen in de band waar ik in speel, voornamelijk skatepunk/emocore georienteerd. Daarom lijkt me dat je dat op internet het beste kunt leren omdat je niet echt gitaarleraren vindt (of tenminste is het mij nog niet gelukt) die daarin gespecialiseerd zijn.
Alle tips zijn welkom!
Wat denk je dan ook, dat je technieken die op gevoel gaan kan leren via een paar instructies op papier? Oefenen!quote:Op dinsdag 31 oktober 2006 11:28 schreef Asmodean het volgende:
ik heb trouwens bij dat soort nummers nog wel 'problemen' in het ontdekken van de juiste slag. Op internet kan ik het ook vrijwel nooit vinden...
Oefenen en oefenen..... en vergeet het oefenen vooral niet...quote:Op woensdag 1 november 2006 14:26 schreef JeroenV het volgende:
Ik weet nu best wat akkoorden, alleen het overpakken van akkoord naar akkoord gaat niet echt snel. Zijn hier tips voor, of is er maar 1 tip; oefenen?
Dan scheelt het wel dat ik geen funk, country en snoeiharde metal speel dus dat zijn al wat gitaren minder.quote:Op dinsdag 31 oktober 2006 10:49 schreef punchdrunk het volgende:
[..]
ha ha, and dare i say: ha!
wacht maar, young padawan. je hebt eerst een electrische, dan wil je een betere, dan wil je er een strat bij voor funk, dan een les paul voor rock, vervolgens vind je toch echt dat een gitaar met P90's ook gaaf is, dan wil je nog een telecaster voor country, vervolgens is een echte metal-axe met een floyd ook wel weer gaaf...
Dat zei ik ook altijd, maar als je denkt je droomgitaar aangeschaft te hebben, zie je binnen een jaar weer een gitaar die toch eigenlijk ook wel erg mooi is... wedden dat je die hoogstens 2 jaar later in het bezit hebt!?quote:Op woensdag 1 november 2006 23:32 schreef Koning-Afwas het volgende:
[..]
Dan scheelt het wel dat ik geen funk, country en snoeiharde metal speel dus dat zijn al wat gitaren minder.
Wat ik grotendeels speel is Tool, a perfect circle, af en toe rage against the machine. Die soort muziek, tikkeltje harder dan de gemiddelde Simple plan troep speel ik het meest. Daarvoor heb ik een Ibanez GRG-170 DX en die werkt best voor beginners.
Enige wat ik er nog bij zal halen is een wat meer professioneel type voor als we echt met de band aan de slag gaan.
quote:Op vrijdag 3 november 2006 21:50 schreef Gitarist het volgende:
[..]
Dat zei ik ook altijd, maar als je denkt je droomgitaar aangeschaft te hebben, zie je binnen een jaar weer een gitaar die toch eigenlijk ook wel erg mooi is... wedden dat je die hoogstens 2 jaar later in het bezit hebt!?
Zo werkt het bij mij althans wel
Het zal best wel klinken maar je moet je gitaar gewoon goed stemmenquote:Op dinsdag 7 november 2006 02:59 schreef MOD het volgende:
Hey ik zit nu eigenlijk al tijden te spelen zonder echt het gevoel te hebben dat ik beter word.
Ik speel nu ong 5 jaar en bijna elke dag minstens een half uur tot soms diep in de nacht.
Oefenen en oefenen is toch wel de meest gegeven tip, maar t schiet niet echt op.
Ik zit veel te oefenen op solotjes, maar van toonladders snap ik niks.
Tappen kan ik wel een beetje, maar klinkt voor geen meter op dat ding waarmee ik speel, maar geld voor nieuwe gear heb ik niet bepaald.
Ik blijf gewoon steken, dus heeft er iemand tips om me zelf een paar levels om hoog te kicken?
Groeten, mod.
Les nemen...quote:Op dinsdag 7 november 2006 02:59 schreef MOD het volgende:
Hey ik zit nu eigenlijk al tijden te spelen zonder echt het gevoel te hebben dat ik beter word.
Ik speel nu ong 5 jaar en bijna elke dag minstens een half uur tot soms diep in de nacht.
Oefenen en oefenen is toch wel de meest gegeven tip, maar t schiet niet echt op.
Ik zit veel te oefenen op solotjes, maar van toonladders snap ik niks.
Tappen kan ik wel een beetje, maar klinkt voor geen meter op dat ding waarmee ik speel, maar geld voor nieuwe gear heb ik niet bepaald.
Ik blijf gewoon steken, dus heeft er iemand tips om me zelf een paar levels om hoog te kicken?
Groeten, mod.
sorry acoustisch. Ik heb van experts vernomen dat je beter op een acoustische gitaar kunt beginnen dan op een elektrische.quote:Op donderdag 9 november 2006 14:16 schreef SlaggY het volgende:
Toen ik electrisch begon heb ik ook een zo goedkoop mogelijke oplossing gezocht. Ik was 120 kwijt voor de gitaar (Squier Stratocaster) en 180 voor de versterker (VOX DA-15). Ik denk dat 300 dus ong. het minimum is waar je op moet rekenen. Want veel goedkopere heb ik niet gezien toen.
Of doel je op een acoustische gitaar?
daarom kom ik er ook op, maar als er andere goedkope opties zijn heb ik liever geen richwoodquote:Op donderdag 9 november 2006 16:13 schreef mirelia het volgende:
Die Richwood is dus ook semi-acoustisch
Tsja, daar zat ik in eerste instantie ook mee.. Totdat ik van iemand hoorde dat, als je toch per se elektrisch wil spelen, je net zo goed met electrisch kan beginnen.. Immers, als je het op een gegeven moment beu wordt, gewoon omdat je het spelen op akoustisch niet leuk vind, wil het niet zeggen dat je het uiteindelijk op elektrisch ook opgegeven had. Misschien had je dat wel leuk gevonden. Ik heb mezelf bedacht; gewoon in 1 keer goed doen dan.quote:Op donderdag 9 november 2006 14:46 schreef ImmovableMind het volgende:
[..]
sorry acoustisch. Ik heb van experts vernomen dat je beter op een acoustische gitaar kunt beginnen dan op een elektrische.
Je kan in principe prima op een elektrische gitaar beginnen, alleen moet je wel iets meer doorzettingsvermogen hebben, aangezien in het begin de snaren van een elektrische wat "scherper" voor je vingers zijn dan akoestische.quote:Op donderdag 9 november 2006 19:17 schreef neo2000 het volgende:
[..]
Tsja, daar zat ik in eerste instantie ook mee.. Totdat ik van iemand hoorde dat, als je toch per se elektrisch wil spelen, je net zo goed met electrisch kan beginnen.. Immers, als je het op een gegeven moment beu wordt, gewoon omdat je het spelen op akoustisch niet leuk vind, wil het niet zeggen dat je het uiteindelijk op elektrisch ook opgegeven had. Misschien had je dat wel leuk gevonden. Ik heb mezelf bedacht; gewoon in 1 keer goed doen dan.
Als je het over een klassieke akoestische gitaar hebt, heb je gelijk, maar in mijn eigen ervaring is een staalsnarige akoestische gitaar voor je vingers zwaarder om te spelen dan een elektrische.quote:Op donderdag 9 november 2006 23:32 schreef Gitarist het volgende:
[..]
Je kan in principe prima op een elektrische gitaar beginnen, alleen moet je wel iets meer doorzettingsvermogen hebben, aangezien in het begin de snaren van een elektrische wat "scherper" voor je vingers zijn dan akoestische.
Doe jij maar eens een slide op de hoge E snaar bij je electrische gitaarquote:Op vrijdag 10 november 2006 19:36 schreef SNArky het volgende:
[..]
Als je het over een klassieke akoestische gitaar hebt, heb je gelijk, maar in mijn eigen ervaring is een staalsnarige akoestische gitaar voor je vingers zwaarder om te spelen dan een elektrische.
de snaren op een akoestische zijn dan ook veel dikker.quote:Op vrijdag 10 november 2006 19:36 schreef SNArky het volgende:
[..]
Als je het over een klassieke akoestische gitaar hebt, heb je gelijk, maar in mijn eigen ervaring is een staalsnarige akoestische gitaar voor je vingers zwaarder om te spelen dan een elektrische.
En je hebt een extra bassnaar...quote:Op vrijdag 10 november 2006 19:57 schreef imported_sphinx het volgende:
[..]
de snaren op een akoestische zijn dan ook veel dikker.
Doe ik regelmatig hoorquote:Op vrijdag 10 november 2006 19:48 schreef Blivox het volgende:
[..]
Doe jij maar eens een slide op de hoge E snaar bij je electrische gitaar
Reken maar op ¤250-300 voor de gitaar, en nog eens ¤100-200 voor de versterker. Denk er ook aan dat er ook geld nodig is voor de kabels, tas, strap en evenuele standaard.quote:Op zondag 12 november 2006 15:23 schreef Miguel het volgende:
Ik wil ook een elektrische gitaar
Ben pas een aantal weken bezig, maar vind het echt minstens net zo vet als ik dat ik al jaren dacht. Heb voor 100E een aardige akoestische gitaar gekocht, wat voor budget zou ik aan moeten denken als ik een aardige elektische zou willen aanschaffen, inclusief versterker(tje) e.d.? (net wat beter dan de gemiddelde beginnersgitaar zeg maar)
Veel succes bij de Douane, want dan moet je belasting gaan betalen.quote:Op zondag 12 november 2006 16:02 schreef Miguel het volgende:
Heb iets aan me muur hangen waar de gitaar kan hangen (geen plaats voor een standaard in NL)
Maar ok, zo'n 400+E is dus wel nodig als je een beetje leuk materiaal wilt aanschaffen in NL? Wellicht dan toch een optie om (gedeeltelijke) aanschaf in Canada te overwegen, eens wat meer rondvragen. Bedankt iig voor je snelle reactie!
Dan komt hij waarschijnlijk ook niet mee terug naar NLquote:Op zondag 12 november 2006 22:44 schreef Blivox het volgende:
Veel succes bij de Douane, want dan moet je belasting gaan betalen.
Als jij daadwerkelijk alleen ermee reist is er niets mee aan de hand, want dan voer je het niet in en hoef je inderdaad geen belasting te betalen.quote:Op zondag 12 november 2006 23:09 schreef Miguel het volgende:
[..]
Dan komt hij waarschijnlijk ook niet mee terug naar NL
En al zou ik hem eens mee willen nemen, dan mag dat gewoon.
Als je je wijsvinger over de hals legt, hem een stukje richting de kop draaien. Op die manier krijg je druk op de snaren dwars op de gewrichten van je vinger en kan je meer kracht zetten. En als je bijvoorbeeld een B-akkoord zet, kan je dat met twee vingers doen, ipv vier door met je ringvinger de drie snaren op de 4e fret te fretten.quote:Op vrijdag 17 november 2006 16:32 schreef Marijke236 het volgende:
Ik speel al bijna een halfjaar op een klassieke gitaar en dat gaat best redelijk. Alleen barréakkoorden zijn niet te doen... Iemand tips?
1 2 3 4 5 6 | B 4 - pink ringvinger G 4 - ringvinger maar ringvinger D 4 - middelvinger ringvinger A 2 - wijsvinger wijsvinger E x |
En als je lui bent kan je dan de hoge F# niet aanslaan, dat scheelt weer buigen met je ringvingerquote:Op vrijdag 17 november 2006 16:45 schreef Jordy-B het volgende:
[..]
Als je je wijsvinger over de hals legt, hem een stukje richting de kop draaien. Op die manier krijg je druk op de snaren dwars op de gewrichten van je vinger en kan je meer kracht zetten. En als je bijvoorbeeld een B-akkoord zet, kan je dat met twee vingers doen, ipv vier door met je ringvinger de drie snaren op de 4e fret te fretten.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |