abonnement Unibet Coolblue
pi_41562617
Oh Ezzy wat fijn dat er (misschien) toch een oorzaak is!! Ik doe alvast een Hopen dat het snel beter gaat met het nieuwe papier enzo

Ik had weer een paar dagen lipjeuk (en niet eens sex gehad verdorie ) maar geen idee waar dat nou weer aan gelegen heeft. Alhoewel ik na jouw verhaal de natte wc-papiertjes verdenk ineens, dus die ga ik maar ff niet gebruiken dan, het is nl. nu weer weg.
"Why does being a librarian make her even hotter?"
"They're keepers of knowledge. She holds the answers to all of our questions..."
  woensdag 6 september 2006 @ 21:29:16 #52
152870 spliffy
cogito ergo sum
pi_41563269
quote:
Op zondag 3 september 2006 14:41 schreef anti-virus het volgende:
Die antischimmel zalf, gewoon van apotheek, Hoelang moet m'n vriend die smeren? en hoe vaak per dag want daar waren ze bij de apotheek niet zo duidelijk over
En kan ik die ook gebruiken?
De anti-schimmelzalf moet 1-2 keer per dag dun worden aangebracht. Het hoeft niet langer dan 5-10 dagen. Doorgaans is de infectie dan al weg.
Voor vrouwen is het op recept verkrijgbaar onder de merknamen Gyno-Daktarin en Gyno-Miconazolnitraat en als het merkloze Miconazolnitraat. Het is verkrijgbaar in vaginaalcrème en in vaginaalcapsules.
Op woensdag 8 november 2006 19:14 schreef Alicey het volgende:
Stelletje kutmods, zelfs een topic in het goede subforum plaatsen kunnen jullie niet. :r
pi_41574329
Ezzy, wat goed dat je zelf een mogelijke oorzaak hebt gevonden, nu maar hopen dat het papier en het maandverband de oorzaak is.

Zo zie je dat zelfonderzoek en zelfkennis je ver kunnen brengen.

Voor een arts of specialist is een onderzoek maar een momentopname, waarin zij met behulp van jouw verhaal (anamnese) tot behandeling of onderzoeken over gaan.

In de 80 er jaren had je in NL vrouwengezondheidscentra, waar vrouwen en vrouwelijke artsen samen informatie verzamelden over vaginale klachten, waarin vrouwen bij zich zelf met een speculum de vagina onderzochten. Dit leidde tot veel zelfkennis, deze kennis is later in een boekje uitegeven.

Deze centra waren in de grote steden en waren afhankelijk van subsidie, in enkele steden zijn nog centra die door vrijwilligers worden gerund.

Het boekje heet trouwens heel toepasselijk " Van je afscheiding af" en is in 1983 uitgegeven.
Jan Peter opzoute!!!!!!!!!
Wanbeleid is ook beleid
pi_41574369
En niet meer te krijgen Ik heb er al naar gezocht, het werd in een voorgaand topic al eens genoemd.
"Why does being a librarian make her even hotter?"
"They're keepers of knowledge. She holds the answers to all of our questions..."
pi_41830303
Ik kom er ook weer eens bij. Op internet vind je de gekste dingen... kijk bijvoorbeeld even naar dit en dit.
Boorzuur tegen je schimmelinfectie.
Iemand hier dat al uitgeprobeerd? Zou het echt helpen? Het lijkt mee een beetje eng om zomaar naar binnen te stoppen namelijk... En waar koop je überhaupt? Voor zover ik heb kunnen vinden is boorzuur niet echt makkelijk verkrijgbaar.

ps. Emmy Ezzy, je bent zeker niet de enige die last heeft van tampons, maandverband etc. Misschien is een menstruatiecup ook iets voor jou? Ik heb trouwens geen ervaring met die sponsjes, zijn die handig? Duur?

dat krijg je als je reageert op posts van de vorige pagina...

[ Bericht 10% gewijzigd door flutterbye op 15-09-2006 15:23:08 ]
pi_41833252
Hier nog een slachtoffer x2

Mijn vriedin heeft ook al bijna 3 jaar last van een schimmel infectie. Met wel pauzes af en toe dat het goed ging en normaal sex konden hebben.
Zelf heb ik af en toe ook een soort rode uitslag op en rond mn penis welke dan ook soms branderig is.

Na veel "huiselijke" middeltjes (van yoghurt tot tea trea) en zalfjes van de dokter (ook de gebruikelijke pillen) zijn we het nu wel helemaal zat.

We zijn het er beide wel over eens dat we een Candida infectie hebben. En dus elkaar steeds weer besmetten.
We zijn dan ook beide vaak moe en door die infectie mogen we blij zijn als we 2x per week met elkaar kunnen vrijen (vaak minder). Dit heeft nu ook wel een "aanslag" op onze relatie.

Syrena, mag ik vragen naar welke/wat voor dokter jou vriend is gegaan? Ik heb er echt alles voor over om van deze zooi af te zijn.
pi_41833777
quote:
Op vrijdag 15 september 2006 11:48 schreef flutterbye het volgende:
ps. Emmy, je bent zeker niet de enige die last heeft van tampons, maandverband etc. Misschien is een menstruatiecup ook iets voor jou? Ik heb trouwens geen ervaring met die sponsjes, zijn die handig? Duur?
Emmy = Ezzy???
Ik heb wel eens softcup geprobeerd, maar deze drukt tegen mn blaas. Lijkt het net alsof ik steeds moet plassen. Ook schiet hij snel uit zn fatsoen, zodat ik doorlek. Niks voor mij dus. De sponsjes zijn vreselijk duur, maar je voelt ze gewoon helemaal niet zitten (tampon voel je altijd wel een klein beetje omdat het toch minder soepel is) en heeft een groot absorberend vermogen. Ook ideaal als je veel bloed verliest. Ik ken 2 merken: Beppie en Gynotex. Ik gebruik momteneel Beppie Wet (met glijmiddel erin) maar als die op zijn ga ik zoeken naar een goedkopere versie. Het is alleen niet aan te raden als je tampons al moeilijk ingebracht krijgt of als je beginnend tampongebruikster bent, want het inbrengen is moeilijker, en het uithalen kan soms even duren voordat je dat ding goed te pakken hebt. Ik vind het voor mezelf ideaal. Helemaal geen irritatie meer. LET OP: Gebruik geen natuurspons, dit is NIET hygiënisch!!!
pi_41834099
quote:
Op vrijdag 15 september 2006 13:21 schreef HyperHyper het volgende:

Syrena, mag ik vragen naar welke/wat voor dokter jou vriend is gegaan? Ik heb er echt alles voor over om van deze zooi af te zijn.
Even geknipt Het is een alternatieve "arts", hij zit in Venlo. Hij meet met electrische stromen de weerstand in je lichaam en daar komt dan een diagnose uit. Bij het tweede bezoek kwam de Candida ter sprake, hij heeft mijn vriend toen een dieet voorgeschreven (orthomuleculair) en twee potjes met tabletten meegegeven. Het dieet is vrij streng en mijn lief heeft zich er niet helemaal aan gehouden, de tabletten heeft ie wel opgemaakt.

Adressen van artsen: http://www.soe.nl/adressen.htm.

Ik heb zelf dus een tijdje Diflucan geslikt op de vierde dag van m'n menstruatie (bedenk me net dat ik het nu dus vergeten ben naja, heb ik voorraad) en dat hielp ook mee. Plus het smeren met de Bioclin zalf, maar dat was meer ook om het te voorkomen en ter verlichting.
"Why does being a librarian make her even hotter?"
"They're keepers of knowledge. She holds the answers to all of our questions..."
pi_41834508
@ syrena : Bedankt!

Ik ga het ook proberen, de regionale arts zit bijna om de hoek
Eerst maar eens kijken of het echt candida is natuurlijk.

Wat ik zo raar vind is dat ik nu weer naar een ander soort arts moet dan de "normale" geneeskunde.
Bij veel huisartsen hebben we echt het gevoel gehad dat je niet serieus wordt genomen en je dan weer met een ander zalfje (waar vaak exact het zelfde inzit als alle andere) naar huis wordt gestuurd.

wij hebben ook een aantal andere fora nagelezen (vooral van vrouwen bladen) en hierop zie je toch wel dat er veel mensen erge last hebben en soms zelfs niet goed kunnen functioneren.
Waarom wordt er dan bijna niets gedaan vanuit de reguliere geneeskunde
pi_41834571
Mja dat vraag ik me ook al. MIjn huisartsen waren wel erg begripvol, maar konden ook geen eenduidige oorzaak of een oplossing aanbieden. Misschien moet het maar een specialisatie worden van de gyneacologie ofzo, als ik gyn was zou ik dat doen, je zult veel mensen kunnen helpen en nog rijk worden ook
"Why does being a librarian make her even hotter?"
"They're keepers of knowledge. She holds the answers to all of our questions..."
pi_41835722
quote:
Op vrijdag 15 september 2006 13:50 schreef Ezzy het volgende:

[..]
Ik heb wel eens softcup geprobeerd
Softcup is niet hetzelfde als een divacup of mooncup hoor! Maar als die sponsjes goed werken is dat ook super, het lijkt me alleen erg duur idd. Ik heb wel eens gelezen over die natuursponsjes idd, die moet je toch uitspoelen enzo? Zijn die Beppie dingen wel voor eenmalig gebruik?
pi_41888467
Hmm, ik had kreeg laatst een idee... Ik ben ook als ik geen schimmel heb erg jeukerig daar beneden en heb, mede door het verhaal van Ezzy, gedacht over andere oorzaken. Is het mogelijk om geïrriteerd te raken van je eigen vaginale vloeistoffen? Vlak na het douchen heb ik namelijk stukken minder jeuk, maar een half uurtje na seks (met of zonder penetratie) ofzo weer meer...

En wat zijn do's en don'ts? Mag je krabben? Moet je extra goed afdrogen na douchen of niet? Is een bad met schuim schadelijk? En meer van dat soort dingen. Want misschien doe ik per ongeluk wel iets wat jeuk versterkt...

Sorry voor de vragen maar ik mag mijn huisarts niet zo erg en aangezien de jeuk lang niet zo erg is als bij een schimmel (en ik net een kuur achter de rug heb) ben ik meer onderzoek aan het doen.
pi_41888607
ik weet wel dat ik niet in bad moet gaan met badparels want dan krijg ik blaasontsteking.
pi_41905925
@ Flutterbye: Weet ik, maar ik ben bang dat ik door de harde rand toch weer last krijg omdat het misschien ook tegen mn blaas drukt. Natuursponsjes zijn ontzettend onhygiënisch! Een Beppie )of gynotex) zijn eigenlijk voor eenmalig gebruik, maar in de praktijk worden ze vaak uitgespoeld en herbruikt. De kans op infectie is dan wel wat groter als er niet goed uitgespoeld is. Het probleem is dat ze vreselijk duur zijn, ik moest 32 euries neertellen voor een pakje van 8. daarom zoek ik een goedkoper merk, want je betaalt je scheel.

@Arctica: Absoluut niet krabben en wrijven!! Hoe moeilijk het ook is: AFBLIJVEN! Een bad met badschuim of andere zeep kan de jeuk verergeren. Na het badderen kun je jezelf beter nog even afspoelen met veel water. En grondig afdrogen maakt het alleen maar erger. Zachtjes droogdeppen is voldoende. Gebruik geen inlegkruisjes, en doe zoveel mogelijk katoenen ondergoed aan, of minimaal met een katoenen kruisje. Het kan helpen om 's nachts zonder ondergoed te slapen (dan "lucht" het). Niet teveel aan pielen en vooral niet met allerlei middeltjes gaan smeren, vooral niet als het er niet voor bedoeld is. Als je je scheert, na het scheren alleen een klein beetje talkpoeder erop (alleen op de huid, niet op de slijmvliezen!).

Ondertussen heb ik alleen af en toe wat kleine mini jeukseltjes omdat ik het weer heb afgeschoren, en moet weer een beetje wennen. Ik moest het eigenlijk afscheren omdat het al jeukte vanwege de haren, en ik niet wist of die zalf nu wel of niet hielp... Maar de zalf hielp heel goed! Na overleg met de huisarts hoef ik niet terug naar de gyn, en als de jeuk weer terug zou keren, dan word ik naar de dermatoloog doorverwezen. De vervelende stekende irriterende jeuk is al een hele poos afwezig!!! Waarschijnlijk reageer ik op maandverband en tampons, en ga als ik weer ongi ben een ander merk proberen (of goedkopere sponsjes als die er zijn). Iemand tips? O.B niet, want die jeukt dus.
pi_41907069
@Ezzy:
Om die tampons en maandverbanden hun sneeuwwitte ‘look’ te geven, worden ze chemisch gebleekt. Dit is schadelijk voor het milieu (en je kan ook allergisch zijn voor deze producten).
Alternatief: ongebleekte maandverbanden en tampons (bijv. Van Helen Harper) die ook nog milieuvriendelijk zijn omdat het plasticlaagje tegen doorlekken vervangen werd door een laagje bijenwas. Cotton for Her en Vivas zijn merken van katoenen maandverbanden. Ze voelen prettig aan en zijn uitwasbaar.
Bestellen of kopen in natuurwinkels of bij Ria / kiddybips 050-35.92.99 (mail:ria@kiddybips.com). Daar kan je ook de Keeper bestellen.
Bron

En damn, ik krabde af en toe voorzichtig (dat wel) maar soms is het echt niet uit te houden Pielen enzo deed ik nauwelijks en af en toe slapen zonder ondergoed lucht inderdaad op Zal er meer op gaan letten, bedankt
pi_41912284
gynotex droog kosten 6 stuks ¤ 8.50, gynotex wet 6 stuks ¤ 12.50 exclusief verzendkosten
Jan Peter opzoute!!!!!!!!!
Wanbeleid is ook beleid
pi_41925748
Zal eens gaan experimenteren met andere tampons, of voortaan droge sponsjes kopen, dat glijmiddel doe ik er zelf wel op, want met glijmiddel is idd flink duurder.
pi_41927806
quote:
Op maandag 18 september 2006 18:08 schreef Ezzy het volgende:
Zal eens gaan experimenteren met andere tampons, of voortaan droge sponsjes kopen, dat glijmiddel doe ik er zelf wel op, want met glijmiddel is idd flink duurder.
Ik kan je Eros aanbevelen, het zwarte flesje . Ik kreeg er geen schimmelinfectie van, het is op siliconenbasis dus het blijft glad (droogt niet op en gaat niet "rul" worden) en je hebt er maar weinig van nodig.

Ik gebruik het wel niet met die sponsjes maar dat moet wel kunnen denk ik.
"Why does being a librarian make her even hotter?"
"They're keepers of knowledge. She holds the answers to all of our questions..."
pi_41938422
Ik gebruik als glijmiddel en ter voorkomen van schimmels e.d bioclin actigel. Verzacht meteen eventuele irritaties. Ik gebruik het alleen tijdens menstruaties, want iedere dag speciaal spul smeren is ook weer teveel van het goede. Als glijmiddel tijdens de sex (alleen als het nodig is bijv. vlak na menstruatie) gebruik ik die van de etos. Lijkt me goed genoeg toch? Heb er iig geen probemen mee, maar als ik die zou krijgen, dan zal ik die van eros eens proberen
pi_42973057
Iedereen is opeens van zn schimmel verlost of wat? Opvallend
Ondertussen ben ik er ook achter dat ik op bepaalde soorten glijmiddel (Etos-huismerk) ook reageer. Gelukkig is het geen infectie geworden.

En ben niet teruggeweest naar de gyn. Was ik ook niet verplicht, maar het heeft ook geen zin. Als ik terug ZOU gaan (wat niet nodig is) dan kan hij niet meer over scheren mekkeren want ik scheer niet meer... *SHOCK*
Ik wax het nu... heerlijk glad, geen irritatie, geen stoppels...
pi_42982673
nou... ik had het van het weekend sins lange tijd weer eentje maandag een pilletje gehad en ik ben er weer vanaf
pi_43031753
Hallo meiden,
Wat een verhalen zeg. Het is allemaal erg herkenbaar.
Doordat ik al 16 jaar preventief antibiotica slik voor een chronische blaasonsteking en na de bevalling van onze dochter de pil weer ben gaan gebruiken (na 8 jaar) ben ik de ongelukkige eigenaar van schimmelinfecties.Nu 10 maanden.
Soms komen ze na 2 weken alweer terug. Ik gebruik gyno-daktarin 1200mgr bal en dezelfde zalf.
Ik vond het resultaat wel goed maar een hoop gedoe en moest lang smeren voordat ik van de infectie op de binneste schaamlippen af was. Met als gevolg dat ik gewoon weer kon doorsmeren aangezien de volgende zich weer aankondige.

Nu krijg ik Diflucan 150 mgr. Wat zijn jullie ervaringen hiermee en hoe is het als preventief middel??
Hoe ziet er ook alweer een normale kleur van de binneste schaamlippen uit? door al die infecties weet ik niet meer en als je geen klachten heb kijk je niet zo vaak beneden, toch?

Ik ben het wel met jullie eens dat het een ramp voor je sexleven is.(als je er al een heb) Mijn man probeert er rekening mee te houden maar klaagt dat er altijd wel wat is..klopt, is het geen blaasontsteking is het wel een schimmel. Om moedeloos van te worden. Hopelijk weten jullie meer.
groet schimmeltje
pi_43032169
Nou, ik zou allereerst je man ook aan de Diflucan en de smeersels zetten want ondanks dat de wetenschap beweert dat het niet besmettelijk is geloof ik daar dus geen ene moer van. Waarom komt het dan zo snel terug?

Ik heb ook Diflucan als onderhoudsdosis, op de vierde dag van m'n menstruatie neem ik dan 1 tablet. Werkt tot nu toe prima

Verder veel glijmiddel gebruiken bij de sex en dan liefst een merk waar je geen allergie/infectie van krijgt. Ik (wij) gebruiken nu glijmiddel van Eros, zwarte flesje. Is op basis van siliconen, geen geurstoffen toegevoegd enzo. Het droogt niet op, wordt niet rul en ik krijg er geen schimmels van Het is wel prijzig, maar een klein drupje is al meer dan zat meestal.

Verder spoel ik na de sex met water en doe ik daarna wat Bioclin gel in/opbrengen. Dat kan even branden maar is verder van natuurlijke stoffen gemaakt, dus kan geen kwaad. Ik gebruik nu ook hun vaginale douche trouwens, echt een heel fijn ding, mooi compact en handig. Ik heb geen aandelen in hun bedrijf hoor

Dus ik zie weer mooi bleekroze van onderen
"Why does being a librarian make her even hotter?"
"They're keepers of knowledge. She holds the answers to all of our questions..."
pi_43032356
Dank je wel voor de snelle reactie.

Die dingen die je verteld die doe ik al. inclusief Erosglijmiddel en Bioclin.
Maar tegen antibiotica 3x in de week is het hard opboksen.
Alles wat in een goed milieu zit wordt wel vermoord door die antibiotica. Ben ik na drie weken weer rustig van onderen komt mijn man terug van zee. Kunnen we weer beginnen met slikken.
Tja...iedereen heeft zijn kruis.
Ben blij dat preventief slikken bij jou goed werkt. Als je toch last krijg moet je dan een extra Diflucan slikken of zo'n balletje?
Op naar het zacht roze.
groet schimmeltje.
pi_43054365
Schimmeltje, ook ik heb eeb periode gehad met blaasontstekingen. Ik heb ook preventief antibiotica gehad (3 maanden), maar ik kreeg er geen schimmelinfecties van. Wel weet ik nu dat ik een blaasonsteking kan voorkomen door cranberry concentraat te gebruiken (als capsules of bruistabletten). Ook kan ik hiermee een beginnende blaasontsteking de kop indrukken. Ik heb een half jaar lang iedere dag een bruistablet cranberry genomen, en is is sindsdien nog maar 1 x terug geweest, en dat was een hele lichte infectie. Nu ben ik al een paar jaar af van blaasontstekingen.

16 jaar antibiotica lijkt me nogal nutteloos aangezien die bacteriën dan resistent kunnen worden met als gevolg dat het niet meer werkt. Is het niet eens tijd om met je huisarts eens een goed gesprek te beginnen over die antibiotica? Hopelijk kun je er mee stoppen, en gebruik dan iedere dag cranberry. Is ook nog eens goed voor je maag!!!

Ondertussen ben ik al ruim 3 maanden schimmelvrij... *afkloppen*
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')