FOK!forum / Culinesse ŕ gogo / De Ideale Tosti #2
Chieluswoensdag 9 augustus 2006 @ 16:43


Volgens Van Dale's etymologisch woordenboek komt het woord van het Italiaanse "tosti", meervoud van "tosto", dat weer een afkorting zou zijn voor "tostato", voltooid deelwoord van "tostare" (roosteren).

Met deze etymologie blijft de ontstaansgeschiedenis van de tosti als kleine maaltijd gehuld in nevelen. Er bestaan hierover wel "broodjeaapverhalen", maar deze kunnen niet geverifieerd worden.

Het enige dat zeker is dat alleen Nederlanders deze hap een "tosti" noemen.
(Wikipedia)

De tosti, ook wel Croque monsieur genoemd, zoveel mensen zoveel varianten. Deel 2 alweer en in het vorige topic kwamen de volgende varianten voorbij:

Tosti Kaas(7 x)
Tosti Kaas - Ham (27 x )
Tosti Kaas - Salami (21 x)
Tosti Kaas - Chorizo
Tosti Gehakt
VlamTosti
Tosti Kaas tomaat ui sla en een stuk vlees
Tosti Kaas - Pittige Kruiden
Tosti Kaas - Cayennepepper
Tosti Kaas - Ham - Ui - Ananas
Tosti Kaas - Ham - Shoarma kruiden
Tosti Kaas - Ananas (2 x)
Tosti Brie - Ananas (3 x)
Tosti Kaas Tomaat Italiaanse kruiden
Tosti Geitenkaas - Honing (3 x)
Tosti Kaas - rookworst - currysaus
Tosti Kaas - Seranoham - Basilicum
Tosti Komijnenkaas - tomaat - ham - ui
Tosti Kaas- Ham- pizzakruiden - ui
Tosti Kruidenkaas - tomaat
Tosti Ham - kaas - kruidenboter
Tosti Beenham- Ananos - kaas
Tosti Brie - Salami
Tosti Kaas- tomaat- - ui -peper - paprikapoeder - chilisaus
Tosti Kaas - Champions
Tosti Brie - Honing
Tosti Kaas - Knoflook
Tosti Oude kaas- kippestosalade
Tosti Brie - gegrilde ham
Tosti Parma ham, groene pesto, pijnboompitten -rode pastasaus (uit pot) met mozzarella
Tosti Pindakaas- Hagelslag
Tosti Pastrami - zuurkool - mosterd
Tosti Gruyere- gerookte zalm - dille
Tosti Kaas - Ham - komkommer
Tosti - Geitenkaas - Honing - walnoten
Tosti Kaas- banaan - jam
Tosti .....

(nog een stuk of 100 mogelijkheden, zoek zelf maar uit)

Als saus genoemd:
Ketshup (14 x)
Hot Ketshup
Curry (5 x)
Satesaus
Loempiasaus
Sambal
Mosterd (3 X)

Hier dus weer verder over de varianten, bakmethoden, (grillapparaat, tosti-ijzer, koekenpan, grillpan (dun of breedgeribbeld) en sauzen.

Steve-Owoensdag 9 augustus 2006 @ 16:53
Je vergeet de grill stand in de oven
jogywoensdag 9 augustus 2006 @ 16:54
Godver, nu heb ik honger .

Wat ik trouwens altijd doe is tosti ham-kaas-ketchup, best lekker. Maar dan moet je de ketchup er wel meteen op het broodje bij doen en oppassen dat je je mond niet verbrand .
DaFanwoensdag 9 augustus 2006 @ 17:04
Hly shit wat een lekkernijen

Ik ga voor de Tosti Pitabroodje ham-kaas.
Die smaak van het pitabroodje is echt veel beter dan een normale boterham!
Rewimowoensdag 9 augustus 2006 @ 18:35
Hee, ik mis de door mij genoemde tosti banaan met bruine suiker, en de tosti brie met ananas
Troelwoensdag 9 augustus 2006 @ 18:40
Bij ons op het werk hebben we regelmatig Tosti's Hawaii (Kaas en Ananas) maar ook Tosti Salami (Kaas, salami en tomaat).

Allebei erg lekker!
Moragh_DaughterofSunewoensdag 9 augustus 2006 @ 19:09
Je vergeet de mozarrella-tomaat-pestotosti!
thaWarheadwoensdag 9 augustus 2006 @ 19:11
bruine boterham - pizzakruiden - kaas - salami - witte peper - champignon - ham - tomaat - kaas - sambal - bruine boterham
Stikstof-tri-iodidewoensdag 9 augustus 2006 @ 21:11
wtf waarom zie ik dit topic nu pas

dikke vette TVP

tosti's olee olee, ik eet niks anders
Martijn_77woensdag 9 augustus 2006 @ 22:35
Tosti Hawaii
bonootjewoensdag 9 augustus 2006 @ 23:17
hoi,hoi, sinds afgelopen week pas op dit forum terecht gekomen(door whisky topic) heb al het 1 en ander aan lekkere dingen gelezen waaronder allerlei tosti vormen en smaken.
Wat ik zelf nogal eens maak is :
boterham=>ham=>oude kaas (bijna brokkel) en dan nog Italiaanse kruiden of provenciaalse kruiden er over heen en dan nog een boterham en dan in de tosti wafel... lekker ... lekker... (waarschijnlijk al wel eens gepost maar wilde het voor de zekerheid ook zelf ff doen )
greetzzzz ro
tajinedonderdag 10 augustus 2006 @ 00:09
smelt die oude brokkel kaas dan wel??
Stikstof-tri-iodidedonderdag 10 augustus 2006 @ 05:31
Ik heb er nu al zin in als ik over 8 uur wakker wordt en ik een zalige tosti ga maken, met goede (lees dure) ham bereid
-Lotte-donderdag 10 augustus 2006 @ 05:33
Hmm... ik krijg trek van deze topic
#ANONIEMdonderdag 10 augustus 2006 @ 05:34
quote:
Op donderdag 10 augustus 2006 05:33 schreef -Lotte- het volgende:
Hmm... ik krijg trek van deze topic
Sterker nog. Ik ga nu de Tosti in zijn meest simpele versie maken.
-Lotte-donderdag 10 augustus 2006 @ 05:36
quote:
Op donderdag 10 augustus 2006 05:34 schreef sig000 het volgende:

[..]

Sterker nog. Ik ga nu de Tosti in zijn meest simpele versie maken.
Je legt brood in een pan?
#ANONIEMdonderdag 10 augustus 2006 @ 05:40
quote:
Op donderdag 10 augustus 2006 05:36 schreef -Lotte- het volgende:

[..]

Je legt brood in een pan?
Ja eerst boter zodat 't goed vet wordt, daarna 2 oude witte of bruine oude boterhammen, net wat er nog ligt, kaas ertussen en ham alhoewel ik denk dat die op is.

En dan flink bakken en smelten die kaas.
popolondonderdag 10 augustus 2006 @ 06:09
quote:
Op donderdag 10 augustus 2006 05:40 schreef sig000 het volgende:

[..]

Ja eerst boter zodat 't goed vet wordt, daarna 2 oude witte of bruine oude boterhammen, net wat er nog ligt, kaas ertussen en ham alhoewel ik denk dat die op is.

En dan flink bakken en smelten die kaas.
Er ontbreekt nog iets maar je hebt bijna een wentelteefje.
Dagonetdonderdag 10 augustus 2006 @ 06:13
Dik, vers brood, bruin is okay. Zelfgebakken is het best, goede, dikke plakken. Drenken in witte wijn, laten drogen.
Mosterd erop smeren, uienringen erop en afdekken met kaas, besprenkelen met witte wijn en de oven in.
#ANONIEMdonderdag 10 augustus 2006 @ 06:17
quote:
Op donderdag 10 augustus 2006 06:13 schreef Dagonet het volgende:
Dik, vers brood, bruin is okay. Zelfgebakken is het best, goede, dikke plakken. Drenken in witte wijn, laten drogen.
Mosterd erop smeren, uienringen erop en afdekken met kaas, besprenkelen met witte wijn en de oven in.
Da's teveel werk Dago en oud brood bakt beter.
#ANONIEMdonderdag 10 augustus 2006 @ 06:18
quote:
Op donderdag 10 augustus 2006 06:09 schreef popolon het volgende:

[..]

Er ontbreekt nog iets maar je hebt bijna een wentelteefje.
De eieren waren op.
#ANONIEMdonderdag 10 augustus 2006 @ 10:35
Tosti met Emmenthaler en ham
Tosti oude kaas en sambal
dutchdevildonderdag 10 augustus 2006 @ 11:11
joppiesaus kan ook prima bij een tosti
En mijn favoriet tosti is met kruidenboter, ham, brie en ananas
bonootjevrijdag 11 augustus 2006 @ 11:30
quote:
Op donderdag 10 augustus 2006 00:09 schreef tajine het volgende:
smelt die oude brokkel kaas dan wel??
ja die smelt wel en zeker als je hem er grof overheen raspt, dan kunnen de kruiden er nog beter door heen trekken ... hmmmmm

greetzzz ro
Janetjevrijdag 11 augustus 2006 @ 11:34
Tosti kaas-pindakaas is ook niet te versmaden.
Luuksorvrijdag 11 augustus 2006 @ 15:35
Tosti Vind Post
m.gluteusvrijdag 11 augustus 2006 @ 22:11
Tosti ham kaas met extra veel kaas en dan ketchup erbij is voor mij dé ideale tosti...
_Dizzy_vrijdag 11 augustus 2006 @ 23:37
Jam jam! TVP
Moragh_DaughterofSunezondag 13 augustus 2006 @ 13:39
Hmm Zometeen maar weer een mozarellatosti maken. Ik krijg trek van dit topic!
Leepzondag 13 augustus 2006 @ 13:52
tosti met tapenade !!!!
NIels25zondag 13 augustus 2006 @ 15:01
Tosti Vlam!
Moragh_DaughterofSunezondag 13 augustus 2006 @ 15:16
quote:
Op zondag 13 augustus 2006 15:01 schreef NIels25 het volgende:
Tosti Vlam!
Wat is dat voor tosti?
M-I-L-Fmaandag 14 augustus 2006 @ 10:26
De aller, aller, aller, állerlekkerste tosti is een tosti met jonge kaas en salami, het liefst uit het tosti ijzer.. wat ook te doen is is de tosti in de pan te bakken met een KLEIN beetje ketchup.. terwijl ik geeneens ketchup lust !

Tosti's !
Suzannamaandag 14 augustus 2006 @ 10:31
Tosti's uit een broodrooster / uit de oven zijn lekkerder dan die uit een tosti-ijzer...want: veel luchtiger! In een tosti-ijzer zijn ze ook best lekker, maar erg op elkaar geplakt. Daar wordt het brood zo hard van.

Mijn favoriete tosti's staan er al bij, maar leuke tips!
tettenmanmaandag 14 augustus 2006 @ 10:47
Hou nu eens op over die "tosti's". Het is croque monsieur!!!
Chielusmaandag 14 augustus 2006 @ 10:48
quote:
Op maandag 14 augustus 2006 10:47 schreef tettenman het volgende:
Hou nu eens op over die "tosti's". Het is croque monsieur!!!
In Nederland mag je gewoon Tosti zeggen......
tis gvd toch ook geen Croquemonsieurijzer
ParanoidEvmaandag 14 augustus 2006 @ 16:45
Ketshup!?

Ik ben nog altijd fan van de simpele tosti met jonge kaas, ham, en een klodder Hela curry! En in het café wordt het dan i.p.v. curry ketchup.
Dagonetmaandag 14 augustus 2006 @ 16:46
quote:
Op maandag 14 augustus 2006 10:47 schreef tettenman het volgende:
Hou nu eens op over die "tosti's". Het is croque monsieur!!!
Niet in Nederland.
#ANONIEMmaandag 14 augustus 2006 @ 16:54
quote:
Op zondag 13 augustus 2006 15:16 schreef Moragh_DaughterofSune het volgende:

[..]

Wat is dat voor tosti?
met pittig gehakt erin
Chielusmaandag 14 augustus 2006 @ 16:59
quote:
Op maandag 14 augustus 2006 16:45 schreef ParanoidEv het volgende:
Ketshup!?

Ik ben nog altijd fan van de simpele tosti met jonge kaas, ham, en een klodder Hela curry! En in het café wordt het dan i.p.v. curry ketchup.
Sorry ik eet dat spul ook nooit, mijn excuses....
Damzkieeemaandag 14 augustus 2006 @ 18:19
quote:
Op maandag 14 augustus 2006 16:54 schreef SeaOfLove het volgende:

[..]

met pittig gehakt erin
Euhm hoe te bereiden
Raceratmaandag 14 augustus 2006 @ 18:29
Voor mij: boterhammetje smeren met pindakaas en dan beleggen met banaan. Véél kaas erover en dan bestrooien met kaneel. Hup in de oven en
#ANONIEMmaandag 14 augustus 2006 @ 18:38
quote:
Op maandag 14 augustus 2006 18:19 schreef Damzkieee het volgende:

[..]

Euhm hoe te bereiden
Ik eet ze altijd in de kroeg, en die halen ze weer bij de groothandel .

Als je ze zelf wil maken kun je wat rundergehakt (ik schreef rubbergehakt ) met een beetje gehaktkruiden en uitgeperste knoflook mengen en dan rul bakken, op het laatst sambal erbij doen.

In een vergiet laten afkoelen en vet uit laten lekken.

Men neme 2 witte boterhammen, op allebei leg je een plak belegen kaas en als het gehakt is afgekoeld doe je het gehakt erop en even in het tosti-ijzer. (je moet wel zo'n ouderwets tostiijzer hebben of zo'n klap ding.... niet zo'n broodroostertosti-apparaat want daar valt alles tussen uit)

(dit verzin ik zelf zomaar even hoor.. ik denk dat ik dit van de week maareens ga proberen, klinkt best goed nl, en lekker hartig!)
Damzkieeedinsdag 15 augustus 2006 @ 18:09
quote:
Op maandag 14 augustus 2006 18:38 schreef SeaOfLove het volgende:

[..]

Ik eet ze altijd in de kroeg, en die halen ze weer bij de groothandel .

Als je ze zelf wil maken kun je wat rundergehakt (ik schreef rubbergehakt ) met een beetje gehaktkruiden en uitgeperste knoflook mengen en dan rul bakken, op het laatst sambal erbij doen.

In een vergiet laten afkoelen en vet uit laten lekken.

Men neme 2 witte boterhammen, op allebei leg je een plak belegen kaas en als het gehakt is afgekoeld doe je het gehakt erop en even in het tosti-ijzer. (je moet wel zo'n ouderwets tostiijzer hebben of zo'n klap ding.... niet zo'n broodroostertosti-apparaat want daar valt alles tussen uit)

(dit verzin ik zelf zomaar even hoor.. ik denk dat ik dit van de week maareens ga proberen, klinkt best goed nl, en lekker hartig!)
Klinkt verdomde lekker ik ga het zsm proberen
LasTeRvrijdag 22 juni 2007 @ 14:12
Kickje!
Net lekkere tosti gemaakt! Gewoon casino witbrood met kaas en met ham met indiase kruiden! Nu in de aanbieding bij de AH en hééél goed te doen
sn7475vrijdag 22 juni 2007 @ 16:26
quote:
Op maandag 14 augustus 2006 10:26 schreef M-I-L-F het volgende:
De aller, aller, aller, állerlekkerste tosti is een tosti met jonge kaas en salami, het liefst uit het tosti ijzer.. wat ook te doen is is de tosti in de pan te bakken met een KLEIN beetje ketchup.. terwijl ik geeneens ketchup lust !

Tosti's !
En dat gaan we eens uitproberen
-Mellow-vrijdag 22 juni 2007 @ 16:59
ook lekker, tosti met kaas, mozarella en sardientjes
morganewoensdag 27 juni 2007 @ 10:41

Sjoebeloewoensdag 27 juni 2007 @ 10:51
Oeh tosties!! Krijg er gelijk zin in!! Ben niet de enige geloof ik

Ik vind hem pittig altijd lekker: kaas, salami en sambal (badjak)!
Of in de kroeg waar ik kom hebben ze hem met een soort pittige saus (volgens mij curry met tabasco of zo) en dan nog kaas, salami en ui Yum!
BobbyJameswoensdag 27 juni 2007 @ 16:54
quote:
Op woensdag 27 juni 2007 10:41 schreef morgane het volgende:
[afbeelding]
Damn ..dat spul wil ik ook!
morganewoensdag 27 juni 2007 @ 17:04
Albert Heijn
shiNinG_staRwoensdag 27 juni 2007 @ 17:44
Ik maak altijd een tosti gezond: 2 volkorenboterhammen, 1 plakje 30+ kaas en een plakje achterham. In de tostimaker zonder vieze vette boter, en als ie klaar is een paar kloddertjes curry .
Tezzwoensdag 27 juni 2007 @ 18:28
En meteen denk ik er weer aan dat mijn moeder me al maanden haar oude tosti-apparaat (je weet wel, zo eentje die je op het gas moet leggen) heeft beloofd! Ik ga het morgen halen!!!
spanishgirlwoensdag 27 juni 2007 @ 22:19
Tosti met kaas rucola sla en klein likje mayo lekkerrr
NoralyZdonderdag 28 juni 2007 @ 15:45
Tosti met ham, jonge kaas en boursin

En ook lekker maar ik weet niet of het echt een tosti is, want er zit geen ham of kaas in;
Witte boterham besmeren met chocopasta (liefst puur), daarna plakjes banaan erop en tenslotte geraspte kokos, nog een boterham erop en dan bakken in de pan (of in je tosti-ijzer)...
Orbisdonderdag 28 juni 2007 @ 21:25
Mijn tosti's zien er als volgt uit:
- Twee boterhammen (wat er op dat moment in huis is)
- Pepercervelaat + Spaanse chorizo
- Chilikruiden, basilicum, pizzakruiden, rozemarijn, wat knoflooksnippers, oregano
- Remia Salata croutons (verrassend lekker op een tosti! Alleen niet op de pesto-kant leggen. Die dingen worden dan helemaal week)
- Kappertjes
- Pesto
- En, als finishing touch, wat azijn. Dit trekt lekker in het brood, waardoor de tosti een wat zurige smaak krijgt. De handel in het tosti-ijzer mikken, even wachten, en je hebt een heerlijke tosti. Jammer genoeg is tot nu toe alleen mijn zusje het daarmee eens.
Empathologicadonderdag 28 juni 2007 @ 21:45
Gewoon simpel: boterham - ham - kaas - italiaanse kruiden - boterham.
Zonder ham/kruiden dan is het met ketchup
Mirjamdonderdag 28 juni 2007 @ 23:49
een tosti met kaas en banaan...
of met kaas, gesnipperd ui, klein beetje maggi, en ham
Miasanvrijdag 29 juni 2007 @ 18:05
Ik hoop dat deze nog niet is langs geweest...

Plak brood
Mozarella
Chorizo of salami of wat voor vlees je ook lekker vindt
Tomaat
Pesto
Plak brood

En dan in het tosti-ijzer, gril-ijzer of in de pan
lemonlimevrijdag 29 juni 2007 @ 18:41
Tosti van dikgesneden bruin brood, aan beide kanten bakken in de koekenpan met veel kaas en rauwe uienringen. Natuurlijk diagonaal snijden en ketchup + chilisaus erbij!
s0kvrijdag 29 juni 2007 @ 19:52
van die gepureerde tomatenpasta aan de binnenkanten smeren, mozarella en een beetje parmazaanse kaas, parmaham, italiaanse tuinkruiden en smullen maar.
BobbyJameszaterdag 30 juni 2007 @ 18:52
quote:
Op woensdag 27 juni 2007 10:41 schreef morgane het volgende:
[afbeelding]
Shiat ..kon 'm net gewoon niet vinden bij de Appie. En geen enkele medewerker in de buurt die me kon helpen

Moet ie bij het broodbeleg staan?
kriorozondag 1 juli 2007 @ 03:04
laatst weer eens een tosti hawaii geprobeerd.... was niet zo'n succes. . de stukjes verse ananas waren veel te overheersend op een of andere manier. .
morganezondag 1 juli 2007 @ 10:56
quote:
Op zaterdag 30 juni 2007 18:52 schreef BobbyJames het volgende:

[..]

Shiat ..kon 'm net gewoon niet vinden bij de Appie. En geen enkele medewerker in de buurt die me kon helpen

Moet ie bij het broodbeleg staan?
Bij het broodbeleg ja! Bij de sandwichspread enzo.
Ednetzondag 1 juli 2007 @ 22:29
!! Ok luister:

2 sneetjes brood naar keuze:
Snee A besmeer je met een laagje ketchup
Snee B besmeer je met een laagje kruidenboter
Vervolgens leg je op snee A een stuk ham naar keuze. Nu leg je op je ham stukjes ananas naar jou gewenste hoeveelheid. Dan strooi je een flinke hoeveelheid met geraspte kaas tussen de stukjes ananas. Leg nu een laagje kaas eroverheen. De geraspte kaas is zodat het lekker tussen de stukjes ananas smelt en de plakjes kaas zodat het een beetje dicht is zeg maar, moeilijk uit te leggen.

Als laatste pakken we snee B erbij, strooi flink wat provencaalse kruiden op je snee en smeer het door de kruidenboter.

Ok nu kun je eindelijk de 2 sneejes bij elkaar voegen en tussen je tosti ijzer en klaar! Echt heerlijk:O
Mirjammaandag 2 juli 2007 @ 00:53
quote:
Op zondag 1 juli 2007 22:29 schreef Ednet het volgende:
strooi flink wat provencaalse kruiden op je snee
wat al niet grappig kan zijn met wat drankjes achter je kiezen
Sleeptozondag 8 juli 2007 @ 16:08
Zie nog nergens Tosti kaas - spek staan.. Eerst even de spek op het tosti ijzer dan op de tosti doen en de tosti in het ijzer.
Market_Gardenzondag 12 augustus 2007 @ 11:11
Wat mij opvalt in dit topic is dat veel tosti's eigenlijk pizza's zijn maar dan met een boterham als bodem (en deksel?).

Ideaal eigenlijk, een pizza, maar heel makkelijk te bereiden!

Heb vandaag kaas, komkommer, paprika en een zut kruiden geprobeerd, lekker! De sambal doet 't ook altijd goed trouwens
erik-de-perikzondag 12 augustus 2007 @ 11:35
wij hebben hier in nijmegen een TostiWorld... daar kom ik dus altijd langs als ik de stad inloop......

mijn favo: tosti pittig gehakt en de kaas-kipfilet-kruidenkaas-komkommer
maar de kaas-brie-noten-honing is ook lekker..
morganezondag 12 augustus 2007 @ 17:09
Daar ga ik ook maar eens langs binnenkort
conlechezondag 12 augustus 2007 @ 18:23
Ik zelf vind de Franse tosti het lekkerst. De eigenlijke croque monsieur, met bechamel saus. Dus tussen de 2 boterhammen zit alleen de ham en bovenop de 2e boterham zit dan de bechamelsaus met daaroverheen geraspte kaas en dat dan in de oven. Heerlijk. Die eet ik trouwens alleen in Frankrijk.
Als ik zelf een tosti maak is het van 2 bruine boterhammen met 30+ kaas en ham. Niet omdat dat het lekkerst is, maar omdat ik geen dikke conleche wil worden. Wat lekker is, maar voor mij dus niet toegestaan: witte boterhammen dik beboteren en met ham en kaas in het tosti-ijzer en dan dippen in een pindasaus met sambal gemengd.
Isabeauzondag 12 augustus 2007 @ 19:45
Ik was net aan het bedenken wat ik eens ging eten, maar toen zag ik het grote tosti-topic

tosti it is.
KcAmaandag 13 augustus 2007 @ 12:02
http://www.spar.nl/nucontroller.asp?portalid=1&navid=74&nuid=383&lcid=nl

Lekkere tosti !
kikoooooomaandag 13 augustus 2007 @ 14:23
Turkse Tosti
valekmaandag 13 augustus 2007 @ 14:25
Toch maar eens een tosti-ijzer aanschaffen.
Blueswoensdag 12 september 2007 @ 15:13
Vanavond Tosti-night

Witte casino-boterhammen, buitenkant boter, mozzarella/tomaat/pesto
Harmen1984dinsdag 18 september 2007 @ 15:28
Ik krijg dit weekend een tosti-ijzer, dus ik kom hier even ideeen opdoen
Mike.Strutterdinsdag 18 september 2007 @ 20:54
Tosti-topic

Ik was net aan het twijfelen wat ik zou gaan eten, maar de keuze is zo snel gemaakt.

Tosti ham/kaas met pizza kruiden en ketchup
Agiathwoensdag 19 september 2007 @ 00:02
Tosti met ook kaas aan de buitenkant
SushiSushiwoensdag 19 september 2007 @ 14:24
quote:
Op woensdag 19 september 2007 00:02 schreef Agiath het volgende:
Tosti met ook kaas aan de buitenkant
Gesmolten kaas aan de buitenkant? Zo ja, hoe dan?

Mijn tosti's:

Ham/kaas/hot curry
Ham/kaas/tomaat
Ham/kaas/tomaat/sla/sambal

KRSwoensdag 19 september 2007 @ 15:51
Van Remia heb je nu van die 'pizza-saus' wat je op je brood kan smeren en dan verder gewoon als tosti bereiden met kaas enzo, wat je zelf wilt. Staat bij de sandwich-spread, HEEERLIJK!

(Of was dat al genoemd??)
Trustenwoensdag 19 september 2007 @ 23:19
quote:
Op woensdag 19 september 2007 15:51 schreef KRS het volgende:
(Of was dat al genoemd??)
Ja Pizza Quick, al paar keer, maar geeft niet...blijft lekker
Oledonderdag 20 september 2007 @ 03:52
heel simpel:

casino brood
jonge kaas
in de koekenpan

Oledonderdag 20 september 2007 @ 03:52
zeker gelet het tijdstip
TC_Artemisdonderdag 20 september 2007 @ 22:10
De combinatie van egg in a basket en tosti
Dus:

Brood
Kaas
Ham
Kaas
Brood

En daar dan een gat in snijden in het midden, in de pan doen en dan je eitje verdelen over 2 van deze dingen.

Een geniale ingeving, al zeg ik het zelf.
nexus-pilotzaterdag 12 april 2008 @ 18:14
tosti ham kaas ananas , mjum mjum
rakkertjezaterdag 12 april 2008 @ 18:21
Een hele simpele maar zo giga lekker...smeerkaas en belegen kaas samen...all cheesie!! jammie
-verwijderd-maandag 21 april 2008 @ 20:48
Die pizza quick heb ik nooit gebruikt, ketchup + italiaanse keukenkruiden werkt ook prima:
Bruine boterham, besmeren met ketchup, italiaanse keukenkruiden erop, plakjes belegen kaas en dan in de oven/grill.

Enne, tosti met plakjes banaan en chocoladepasta

En niet te vergeten: de cheezer! (pitabroodje jam + kaas. Niet je mond branden aan de jam . Gewoon brood kan natuurlijk ook )

Tosti geitenkaas + zongedroogde tomaten
-verwijderd-maandag 21 april 2008 @ 20:50
En toast maken met heel veel roomboter en brood in de koekenpan is ook hmmm
ColdFeetmaandag 21 april 2008 @ 21:11
Tosti's bakken in de koekenpan
Met belegen kaas, liefst. Gewoon zo kaal. En dan dippen in chilisaus
rakkertjewoensdag 23 april 2008 @ 01:10
donkerbruin brood met scherpe cheddar
octopussywoensdag 23 april 2008 @ 14:09
Ik had laatst uit pure armoede ( ) een tosti met kaas en raucherschinken (Lidl). Die was echt bizar lekker
Bluesdonderdag 24 april 2008 @ 00:21
raucherschinken, dat klinkt wel zo ranzig dat het wel lekker moet zijn ja
* Bluezz gaat zich ook weer eens storten op het tosti-ijzer binnenkort, dus even een skopje
SimtekF1maandag 28 april 2008 @ 14:12
Kipkerrie salade op je broodje smeren, daarna kaas er op doen en dan in de koekenpan.
De lekkersteeee!!
erik-de-perikmaandag 28 april 2008 @ 22:30
hmmm dátklinkt goed. ik ben gek op kipkerrie, maar heb nooit aan de combi gedacht..
Ron.Burgundymaandag 28 april 2008 @ 22:37
Tosti
Superfastdinsdag 30 september 2008 @ 05:42
Tosti met ham en kaas blijft gewoon ultiem , wel met witbrood natuurlijk en een beetje hella curry

Ron.Burgundydinsdag 30 september 2008 @ 05:49
kraaksandaaldinsdag 30 september 2008 @ 05:53
Ik blijf erbij dat de tosti met wit brood, ham en kaas in een goed tostie apparaat zonder saus prima te eten is en moet er dan saus bij dan liefst van die coktail/wiskey .
#ANONIEMdinsdag 30 september 2008 @ 05:57
quote:
Op dinsdag 30 september 2008 05:53 schreef kraaksandaal het volgende:
Ik blijf erbij dat de tosti met wit brood, ham en kaas in een goed tostie apparaat zonder saus prima te eten is en moet er dan saus bij dan liefst van die coktail/wiskey .
Idd, mijne liefst met curry dan

Ter afwisseling pitabroodjes, ook goed te doen
theKiDdinsdag 30 september 2008 @ 06:19
Shit.. waarom klikte ik hierop.. Nu heb ik zin in een tosti. Vanmiddag thuis maar eens maken.

De ultieme tosti voor mij is toch wel, kaas/ salami/kaas in de koekenpan/ grillpan.
En dan beetje curry als garnering
Ace1maandag 13 oktober 2008 @ 21:39
Voor mij is een tosti Hawaii het lekkers. En dan niet uit een tostiijzer... dan word de helft van je brood zo raar geplet...Het liefst uit de grill dus, of zo'n tostieijzer waar je je tosti met een mandje in hangt, beetje alla broodrooster.

Saus is ook erg belangrijk, hier in de stad heeft elke kroeg een ander sausje. Meestal beetje knoflook, romig maar pittig ook Niet de standaard ketchup of curry...
theKiDmaandag 13 oktober 2008 @ 21:52
Tosti met smeerkaas, kaas, salami, kaas, smeerkaas uit de grilpan
Windigodinsdag 14 oktober 2008 @ 08:35
Tosti mozarella, geitenkaas, chilipeper en tomaat is ook lekker
Wekkorzondag 19 oktober 2008 @ 11:29
TVP
Mirjamzondag 19 oktober 2008 @ 13:13
quote:
Op maandag 13 oktober 2008 21:52 schreef theKiD het volgende:
Tosti met smeerkaas, kaas, salami, kaas, smeerkaas uit de grilpan
is dat niet een onwijze kaas overkill?
renzellzondag 19 oktober 2008 @ 20:42
Geitenkaas, tomaat, lenteui en veel versgemalen peper! Goddeloos lekker!
emokidzondag 19 oktober 2008 @ 21:41
Ik ben dus voor een lange tijd alleen thuis en kan niet koken; dus ga ik tosti's maken. Ik heb het nu alleen wel gezien met kaas en Turks worst. Wat zijn lekkere varianten die niet al te duur worden en vooral makkelijk voorbereid kunnen worden?

Ik lust wel iets pittigs.
psv01zondag 19 oktober 2008 @ 22:26
snee brood boter
ham
kaas
suiker!!!
boter snee brood
tropicalgirlzondag 19 oktober 2008 @ 22:33
tosti ham kaas en ananas
emokidzondag 19 oktober 2008 @ 22:56
Moet ik een ananas kopen, ik weet niet eens hoe ik zo een ding snijd. Is er niet iets waar ik geen ham bij nodig heb? Word daar altijd zo misselijk van.
Mirjamzondag 19 oktober 2008 @ 23:23
quote:
Op zondag 19 oktober 2008 22:56 schreef emokid het volgende:
Moet ik een ananas kopen, ik weet niet eens hoe ik zo een ding snijd. Is er niet iets waar ik geen ham bij nodig heb? Word daar altijd zo misselijk van.
er bestaat tegenwoordig ook ananas in blik hoor
emokidzondag 19 oktober 2008 @ 23:27
Wat je wilt zeggen is dus dat je alleen een lekkere tosti kunt maken als er ananas en ham tussen zit?
Mirjamzondag 19 oktober 2008 @ 23:30
quote:
Op zondag 19 oktober 2008 23:27 schreef emokid het volgende:
Wat je wilt zeggen is dus dat je alleen een lekkere tosti kunt maken als er ananas en ham tussen zit?
dat zeg ik toch niet?
ik zeg dat er tegenwoordig ook ananas in blik te verkrijgen is.
da's heel wat anders.
Rock_de_Braziliaanzondag 19 oktober 2008 @ 23:32
tvp!
renzellzondag 19 oktober 2008 @ 23:43
quote:
Op zondag 19 oktober 2008 22:56 schreef emokid het volgende:
Moet ik een ananas kopen, ik weet niet eens hoe ik zo een ding snijd. Is er niet iets waar ik geen ham bij nodig heb? Word daar altijd zo misselijk van.

Mensch, leest het topic en gij zult vinden.
emokidmaandag 20 oktober 2008 @ 00:31
Ik heb gelezen, en kan hier de mensen alleen maar benijden om hun tostiskills.
theKiDmaandag 20 oktober 2008 @ 10:20
quote:
Op maandag 20 oktober 2008 00:31 schreef emokid het volgende:
Ik heb gelezen, en kan hier de mensen alleen maar benijden om hun tostiskills.
Het is nog makkelijker dan een ei bakken
emokidmaandag 20 oktober 2008 @ 10:22
* *Moeilijk hé, sarcasme? * *
WammesWaggelwoensdag 22 oktober 2008 @ 09:02
Witbrood met kokosbrood (beleg) en rozijntjes is heerlijk na zes minuten in mijn tosti-ijzer
Erasmowoensdag 22 oktober 2008 @ 09:56
quote:
Op zondag 19 oktober 2008 21:41 schreef emokid het volgende:
Ik ben dus voor een lange tijd alleen thuis en kan niet koken; dus ga ik tosti's maken. Ik heb het nu alleen wel gezien met kaas en Turks worst. Wat zijn lekkere varianten die niet al te duur worden en vooral makkelijk voorbereid kunnen worden?

Ik lust wel iets pittigs.
Of, je leert eenvoudige dingen koken. Heus, zo moeilijk is het niet hoor.
Sweetflavourwoensdag 22 oktober 2008 @ 15:10
Hmm tosti met brie heb ik nog nooit gehad. Moet ik maar een keertje uitproberen.
emokidwoensdag 22 oktober 2008 @ 15:12
Gaat dat niet stinken? Kruidenboter?
-Mellow-woensdag 22 oktober 2008 @ 15:47
quote:
Op woensdag 22 oktober 2008 15:12 schreef emokid het volgende:
Gaat dat niet stinken? Kruidenboter?
Jij doet graag moeilijk he?
Erasmowoensdag 22 oktober 2008 @ 16:00
quote:
Op woensdag 22 oktober 2008 15:12 schreef emokid het volgende:
Gaat dat niet stinken? Kruidenboter?
Durf te proberen.
emokidwoensdag 22 oktober 2008 @ 16:03
emokidwoensdag 22 oktober 2008 @ 16:04
quote:
Op woensdag 22 oktober 2008 15:47 schreef -Mellow- het volgende:

[..]

Jij doet graag moeilijk he?
Kom jij eens voor mij koken dan als je het zo makkelijk vindt.
Axiawoensdag 22 oktober 2008 @ 16:06
ik moet een keer brie met honing en walnoten proberen...

wie weet waar je panini-broodjes kan kopen om zelf thuis te bakken/grillen?
Erasmowoensdag 22 oktober 2008 @ 16:07
quote:
Op woensdag 22 oktober 2008 16:04 schreef emokid het volgende:

[..]

Kom jij eens voor mij koken dan als je het zo makkelijk vindt.
Leer het voor de verandering eens zelf. Probeer eens wat uit, het is heul niet moeilijk.

Of wou je mammie de rest van je leven je prutje laten klaarmaken?
emokidwoensdag 22 oktober 2008 @ 16:09
quote:
Op woensdag 22 oktober 2008 16:07 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Leer het voor de verandering eens zelf. Probeer eens wat uit, het is heul niet moeilijk.

Of wou je mammie de rest van je leven je prutje laten klaarmaken?


Ik heb geen zin in een teringbende in de keuken dus ik wil een beetje op mijn hoede blijven.

Goed, brie dus.
Erasmowoensdag 22 oktober 2008 @ 16:14
quote:
Op woensdag 22 oktober 2008 16:09 schreef emokid het volgende:

[..]



Ik heb geen zin in een teringbende in de keuken dus ik wil een beetje op mijn hoede blijven.

Goed, brie dus.
Teringbende?

-Ijzer open
-Bord pakken
-Boterham op bord
-Kaas op boterham
-Nog een boterham op kaas
-Insert in ijzer
-Wachten
-Klaar

Nou zeg, wat een teringbende.
emokidwoensdag 22 oktober 2008 @ 16:16
Dwaas, ik heb het hier over experimenteren met nieuwe dingen. Denk je dat ik niet kan koken? Ga eens niet haastig en onwetend posten.
Erasmowoensdag 22 oktober 2008 @ 16:20
quote:
Op woensdag 22 oktober 2008 16:16 schreef emokid het volgende:
Dwaas, ik heb het hier over experimenteren met nieuwe dingen. Denk je dat ik niet kan koken? Ga eens niet haastig en onwetend posten.
quote:
Op zondag 19 oktober 2008 21:41 schreef emokid het volgende:
Ik ben dus voor een lange tijd alleen thuis en kan niet koken; dus ga ik tosti's maken. Ik heb het nu alleen wel gezien met kaas en Turks worst. Wat zijn lekkere varianten die niet al te duur worden en vooral makkelijk voorbereid kunnen worden?

Ik lust wel iets pittigs.
emokidwoensdag 22 oktober 2008 @ 16:39
quote:
Op woensdag 22 oktober 2008 16:20 schreef Erasmo het volgende:

[..]


[..]


quote:
kunˇnen het; o capaciteit, vermogen: beneden zijn ~ werken
Je hebt inmiddels het hele topic verkracht.
Roiwoensdag 22 oktober 2008 @ 16:50
Ik krijg echt van dit topic !!


Ik doe trouwens:
Brood aan BEIDE kanten besmeren met boter/margarine
Als het in huis is ook smeerbare knoflook op beide kanten smeren!!
ketchup op allebij de boterhammen
wat Italiaanse kruiden
veel (jonge) kaas erop
=
Wekkordonderdag 23 oktober 2008 @ 12:32
Ik weet niet of deze al voorbijgekomen zijn maar:

Tosti Tomaat & Kaas.

  • Boterham met boter
  • Dunne plakjes tomaat
  • Plakjes kaas of geraspte kaas
  • Kruiden zoals oregano

    Appel & honing
  • Boterham met boter
  • Laag honing (of suiker)
  • Dunne plakjes appel
  • eventueel rozijnen
  • Kaneel & evt (poeder)suiker

    Lekker i.c.m. een bolletje ijs, kwark of extra appel.
  • vatszaterdag 25 oktober 2008 @ 19:36
    Tosti met vers dik witbrood van de bakker, niet dat luchtige maar compact brood wat ze bij de bakker hier verkopen.

    Pitte boeren belegen kaas
    Verse beenham van de slager

    Meer niet nodig, echt de lekkerste. Als eventueel sausje een beetje mango chutney.
    saawzaterdag 25 oktober 2008 @ 20:09
    gewone tosti ham-kaas met ketchup

    pitabroodje jonge kaas chorizo tomaat

    tosti mozzarella tomaat pesto

    pitabroodje gerookte kip, oude kaas met mosterd


    tosti's
    John.Miltonzaterdag 25 oktober 2008 @ 21:59
    Tosti
    casper019zondag 16 november 2008 @ 12:41
    tosti met kaas en rookvlees is ook lekker!!

    iemand dat ookwelis gegete?? of is dit nu een rare combo??

    iemand die de rookvlees/kaas combo kent?? hoe vinden jullie die/

    [ Bericht 25% gewijzigd door casper019 op 16-11-2008 16:36:55 ]
    Nanteszondag 16 november 2008 @ 13:23
    Ik vind een tosti met hagelslag echt heerlijk . Maar ik heb aardige combinaties voorbij zien komen hier, dus die ga ik zeker nog proberen!
    kraaksandaalzondag 16 november 2008 @ 13:37
    Zonet weer lekker een heerlijke uit de koekenpan op met een vleugje boter om 'm mooi bruin te maken.
    theKiDzondag 16 november 2008 @ 13:52
    quote:
    Op zondag 16 november 2008 13:23 schreef Nantes het volgende:
    Ik vind een tosti met hagelslag echt heerlijk . Maar ik heb aardige combinaties voorbij zien komen hier, dus die ga ik zeker nog proberen!
    Trustenzondag 16 november 2008 @ 19:06
    morganezondag 16 november 2008 @ 19:09
    Wow, hoe doe je dat?
    Chicolatezondag 16 november 2008 @ 19:50
    Honing met plakjes appel is toch wel de lekkerste. Kaas met chilisaus is een leuke variatie. En eens per maand zou chocoladepasta met hagelslag er goed in gaan .

    Eigenlijk kan je bijna iedere combi op brood wel in het tostiijzer stoppen .
    Trustenzondag 16 november 2008 @ 19:53
    quote:
    Op zondag 16 november 2008 19:09 schreef morgane het volgende:
    Wow, hoe doe je dat?
    Eerst een 'basic' tosti maken en dan vervolgens bedekken met een mengsel van creme fraiche en geraspte kaas, en dan even vijf minuutjes in het midden in de oven of onder de grill
    ColdFeetzondag 16 november 2008 @ 20:21
    Ook lekker: quesadilla's is toch ook een soort tosti
    RobinOokzondag 16 november 2008 @ 22:57
    Mijn favoriet blijft brood, kaas, plakjes (cherry)tomaat en gedroogde tijm. En dat beboterd in een koekenpan, 10 minuten op de ene kant, 5 minuten op de andere kant. Zachtjes dus. Hmmmmmmm.




    Maar wat ook leuk is is de geitenkaas (met koriander) van appie en daar een tostie van maken.
    Dat ziet er ongeveer zo uit:

    theKiDzondag 16 november 2008 @ 23:13
    Ik krijg honger van die foto's
    RobinOokzondag 16 november 2008 @ 23:20
    En terecht!
    Mijn tosties zijn echt onovertroffen, daar kan geen tosti-ijzer tegenop.
    casper019maandag 17 november 2008 @ 08:35
    kent iemand nou de rookvlees/kaas combo tosti???
    morganemaandag 17 november 2008 @ 09:11
    Wat maakt 't uit? Als jij het lekker vindt is het toch prima? Niks van aantrekken of het 'normaal' is of niet.
    oceanponymaandag 17 november 2008 @ 10:04
    heb dit weekend samen met vriendje tosti's gegeten in een kroegje. Hij had een tosti Ham Kaas met 2 gebakken eitjes en met gebakken champignonnetjes erover heen....JUMMIE.........ga het thuis ook eens maken.
    theKiDmaandag 17 november 2008 @ 11:40
    quote:
    Op zondag 16 november 2008 23:20 schreef RobinOok het volgende:
    En terecht!
    Mijn tosties zijn echt onovertroffen, daar kan geen tosti-ijzer tegenop.
    Ik wil natuurlijk wel bewijs

    Net maar ff 2 tostis met kaas en biesloot en smeerkaas uit de grilpan gemaakt.
    Anosmiemaandag 17 november 2008 @ 11:59
    quote:
    Op maandag 17 november 2008 08:35 schreef casper019 het volgende:
    kent iemand nou de rookvlees/kaas combo tosti???
    Ja. Maak ik ook altijd!


    Geitenkaas/tomaat tosti is ook erg

    En voor een vette bek: Salami/Oude kaas.
    n0amaandag 17 november 2008 @ 13:09
    Tosti van net, mozerella, tomaat en pesto:



    2 tosti's was toch een beetje veel van het goede.
    ColdFeetmaandag 17 november 2008 @ 13:51
    quote:
    Op maandag 17 november 2008 10:04 schreef oceanpony het volgende:
    heb dit weekend samen met vriendje tosti's gegeten in een kroegje. Hij had een tosti Ham Kaas met 2 gebakken eitjes en met gebakken champignonnetjes erover heen....JUMMIE.........ga het thuis ook eens maken.
    Tosti met spiegeleieren on top heet hier een Croque Cheval Geen idee waarom
    Trustenmaandag 17 november 2008 @ 16:42
    quote:
    Op maandag 17 november 2008 13:51 schreef ColdFeet het volgende:
    Tosti met spiegeleieren on top heet hier een Croque Cheval Geen idee waarom
    Tosti met een ei erop heet eigenlijk Croque Madame
    Koploperkoppermaandag 17 november 2008 @ 16:47
    Ik vind mozzarella nooit zo lekker op een tosti, op de 1 of andere manier wordt het net rubber. Brie daarentegen blijft lekker zacht en smeuig. Beetje prei erbij.
    casper019dinsdag 18 november 2008 @ 12:01
    ik heb net een runderookvleses/kaas tosti in het tosti ijzer gedauwd
    morganedinsdag 18 november 2008 @ 14:10
    Hier bacon/kaas, ook goed te pruimen.
    Poezebeestzondag 23 november 2008 @ 00:34
    Tosti uit de pan met geitenkaas, zongedroogde tomaten tapenade en pijnboompitjes. Echt te lekker gewoon!
    Superfastzondag 23 november 2008 @ 01:28
    quote:
    Op maandag 17 november 2008 10:04 schreef oceanpony het volgende:
    heb dit weekend samen met vriendje tosti's gegeten in een kroegje. Hij had een tosti Ham Kaas met 2 gebakken eitjes en met gebakken champignonnetjes erover heen....JUMMIE.........ga het thuis ook eens maken.
    RoodWitBlauwzondag 23 november 2008 @ 11:11
    heb hier nu een doos van de groot handel, voorverpakte tosti's........


    maar kijken hoe makkelijk en hoe lekker die dingen zijn

    * RoodWitBlauw eet zijn tosti's graagmet Heinz ketchup en Calve mayonaise ( of hellmans of MIJN )
    casper019zondag 23 november 2008 @ 12:20
    quote:
    Op zondag 23 november 2008 11:11 schreef RoodWitBlauw het volgende:
    heb hier nu een doos van de groot handel, voorverpakte tosti's........


    maar kijken hoe makkelijk en hoe lekker die dingen zijn

    * RoodWitBlauw eet zijn tosti's graagmet Heinz ketchup en Calve mayonaise ( of hellmans of MIJN )

    wow dat dat al bestaat.. kan je die ookal in de winkel kopen?
    zou best voor de grap er een paar wille kopen
    Superfastzondag 23 november 2008 @ 15:54
    Weet je wat ook echt een aanrader is?

    Tosti met varkenslever , kokosbrood en (aardbeien) jam .
    GustavFTWzondag 23 november 2008 @ 17:54
    Ik vind zelf een tostei altijd goed te doen:

    Eerst een eitje bakken in de pan (kan ook tussen je tosti ijzer natuurlijk :p)
    Vervolgens tostei maken met witbrood/bruinbrood, kaas en ontbijtspek (kan ook ham zijn) en het ei ertussen natuurlijk en het geheel tussen je tosti ijzer mikken.

    Wel ff wat meer gedoe, maar goed alternatief als je niet kan kiezen tussen een ei of een tosti smorgens
    Zo-is-datzondag 23 november 2008 @ 18:44
    quote:
    Op zondag 23 november 2008 15:54 schreef Superfast het volgende:
    Weet je wat ook echt een aanrader is?

    Tosti met varkenslever , kokosbrood en (aardbeien) jam .
    Owh getsie, dat lijkt me echt heeeeel vies!

    Ben wel al veel combinaties hier tegengekomen die ik echt eens moet proberen!
    Trustenzondag 23 november 2008 @ 18:54
    quote:
    Op zondag 23 november 2008 15:54 schreef Superfast het volgende:
    Tosti met varkenslever , kokosbrood en (aardbeien) jam .
    Heb je zelfmoordneigingen?
    casper019zondag 23 november 2008 @ 19:46
    whahahhahaha lijkt me idd ook niet te vreten dat

    mja ik maak tostis met runderookvlees en kaas.. dat svolgens mij ook geen standaard combo

    Ik vind tostis met bruin brood waar kapot veel pitjes in zitten ook ERRUG lekker btw
    kraaksandaalmaandag 24 november 2008 @ 04:19
    Waar komt die gewoonte toch vandaan om er de meest vreemde spullen tussen te stoppen?
    Een tostie dat zijn 2 witte boterhammen met kaas en eventueel ham ertussen goed hard heetgestookt.
    Emimichmaandag 24 november 2008 @ 04:46
    Tvp

    Witte boterhammen
    Harajuku.maandag 24 november 2008 @ 05:06
    Tosti kaas in de koekenpan. En dit deel is belangrijk: GEEN BOTER
    theKiDmaandag 24 november 2008 @ 05:07
    quote:
    Op maandag 24 november 2008 05:06 schreef Harajuku. het volgende:
    Tosti kaas in de koekenpan. En dit deel is belangrijk: GEEN BOTER
    Wel boter
    Harajuku.maandag 24 november 2008 @ 05:19
    kraaksandaalmaandag 24 november 2008 @ 05:21
    quote:
    Op maandag 24 november 2008 05:07 schreef theKiD het volgende:

    [..]

    Wel boter
    Niet teveel maar precies genoeg.
    bonootjedinsdag 25 november 2008 @ 17:27
    quote:
    Op maandag 17 november 2008 10:04 schreef oceanpony het volgende:
    heb dit weekend samen met vriendje tosti's gegeten in een kroegje. Hij had een tosti Ham Kaas met 2 gebakken eitjes en met gebakken champignonnetjes erover heen....JUMMIE.........ga het thuis ook eens maken.
    Klinkt zeker zeer lekker, zout en peper en misschien nog wat ijsbergsla julliene erbij.... lekkel lekkel.
    renzellwoensdag 26 november 2008 @ 01:13
    Nu heb ik honger. U wordt bedankt!
    ikheetmartijnwoensdag 26 november 2008 @ 12:11
    Mijn tosti's: de 2 boterhammen licht insmeren met ketchup (aan 1 kant). ouwe kaas ertussen, een beetje oregano. als saus Calvé knoflooksaus.
    casper019woensdag 26 november 2008 @ 12:46
    whaha nu krijg ik zin in tostis
    zometeen maar ff 2x2 boterhammen als tosti make

    denk 1 ham/kaas

    en 1 weet ik nog niet Kaas + runderookvlees of miss kaas met jam of zou dat niet kunnen :p ?
    RijstNatiedonderdag 27 november 2008 @ 02:43
    Tosti Deluxe

    Ham, kaas tosti
    Hierop een spiegelei waarvan de dooier niet compleet gaar is
    Hierop tomaat met peper en zout en gratineerde kaas
    theKiDvrijdag 28 november 2008 @ 14:21
    Nieuwe topper gemaakt net

    Kiddow's Pollo duo Fromaggio

    Brood
    kipfilet
    Belegen kaas
    Cheddar kaas
    Brood

    Lekker onder de gril
    ColdFeetvrijdag 28 november 2008 @ 15:12
    quote:
    Op maandag 17 november 2008 16:42 schreef Trusten het volgende:

    [..]

    Tosti met een ei erop heet eigenlijk Croque Madame
    Volgens wikipedia is croque cheval een lokale benaming. Nou ja, whatever: ik vind het niks
    Beessie-Jenvrijdag 28 november 2008 @ 20:03
    tosti krentebol is ook heeeeeeerlijk

    gewoon beleg tussen een krentebol en in de toaster...
    casper019vrijdag 28 november 2008 @ 20:23
    quote:
    Op vrijdag 28 november 2008 20:03 schreef Beessie-Jen het volgende:
    tosti krentebol is ook heeeeeeerlijk

    gewoon beleg tussen een krentebol en in de toaster...
    ik doe het welis met krentenbrood en kaas!
    The_Emotionvrijdag 28 november 2008 @ 20:41
    Meestal maak ik tosti's standaard wit brood met Ham-Kaas.
    Maar de combi spek-kaas of salami-kaas maak ik ook zo af en toe
    met een beetje ketchup en mosterd erbij
    casper019maandag 8 december 2008 @ 12:57
    ik zit nu net weer heerlijke rookvlees/kaas tostis te maken
    casper019donderdag 11 december 2008 @ 12:56
    Tosti Kaas- Ham- pizzakruiden - ui


    aan wat voor kruiden moet ik dan denken?

    oregano? paprikapoeder?
    Xantehvrijdag 12 december 2008 @ 01:15
    Tosti pitabroodje, brie, tomaat en zelfgemaakte knoflooksaus
    Superfastvrijdag 12 december 2008 @ 04:52
    Tosti-choco-pinda-banaan

    # 2 sneetjes witbrood, zonder korst
    # pindakaas
    # hagelslag
    # een stukje banaan
    #

    boter

    Tosti Deluxe (erg lekker daags na het stappen)

    Ingrediënten

    # 4 boterhammen
    # 4 plakjes kaas
    # 4 plakjes ham
    # 4 plakjes ontbijtspek
    # 2 tomaten
    #

    1 kleine ui
    # kerrie-room-saus


    Doe de boterhammen in een licht ingevette koekenpan en bedek ze met kaas.
    Bak ze enkele
    minuten op een laag vuur totdat de kaas gesmolten is.
    Bak de ontbijtspek en de ham en doe die op de boterhammen.
    Snijd de tomaat in partjes, bak
    ze kort en doe ze op de boterhammen.
    Snijd de ui in kleine stukjes en doe ze (rauw) op de
    boterhammen.
    ==================================================================
    Turkse tosti

    Ingrediënten

    1/2 ui, 2 sneedjes wit brood, turkse paprikapasta (of tomatenpuree), 1 eetlepel mint, turks worstje (of plak salami), 2 plakken jong belegen kaas, 1/4 (gele) paprika

    Voorbereiding

    Snijd de ui in ringetjes en strooi hier de mint over, snijd het worstje in dunne plakjes, snijd de paprika in reepjes, smeer 1 boterham in met de paprikapasta.

    Bereidingswijze

    Paprikareepjes op de ingesmeerde boterham leggen, daarop de de worstplakjes (3 of 4), uiringetjes daar weer opleggen, en uiteindelijk afdekken met de 2 plakken kaas. Andere boterham er tegenaan en op het tosti-apparaat leggen. Na ongeveer 4 minuten is de tosti klaar om opgegeten te worden.

    ==================================================================================
    Superfastvrijdag 12 december 2008 @ 05:32
    Owja voor de mensen hier die op de pondjes moeten letten is een tosti met ipv gewone kaas 20 + smeerkaas ook aan te raden is nog iets sneller klaar ook.
    Daarnaast als je van pittig houdt kun je er ook smeerkaas met sambal tussen doen erg lekker!
    casper019vrijdag 12 december 2008 @ 22:51
    quote:
    Op vrijdag 12 december 2008 05:32 schreef Superfast het volgende:
    Owja voor de mensen hier die op de pondjes moeten letten is een tosti met ipv gewone kaas 20 + smeerkaas ook aan te raden is nog iets sneller klaar ook.
    Daarnaast als je van pittig houdt kun je er ook smeerkaas met sambal tussen doen erg lekker!
    20+ kaas is net plastic word niet te eten
    casper019maandag 15 december 2008 @ 11:53
    ik heb zin om straks weereens wat anders te proberen als tosti

    achterham/jonge kaas heb ik een beetje gehad...

    iemand miss wat tips??

    Is een tosti met jonge komijnenkaas/ham lekker? smaakt een tosti met belegen kaas/ham anders?
    Deze vleeswaren heb ik in huis: Rosbief & runderrookvlees..

    voordrest helaas geen tomaat of ui in huis...
    Superfastdinsdag 16 december 2008 @ 01:52
    quote:
    Op maandag 15 december 2008 11:53 schreef casper019 het volgende:
    ik heb zin om straks weereens wat anders te proberen als tosti

    achterham/jonge kaas heb ik een beetje gehad...

    iemand miss wat tips??

    Is een tosti met jonge komijnenkaas/ham lekker? smaakt een tosti met belegen kaas/ham anders?
    Deze vleeswaren heb ik in huis: Rosbief & runderrookvlees..

    voordrest helaas geen tomaat of ui in huis...
    Rookvlees is een aanrader rosbief weet ik niet maar doe niet zo achterlijk en probeer gewoon dan merk je vanzelf hoe en of die lekker smaakt.

    Smaken verschillen jeweetz
    Harajuku.dinsdag 16 december 2008 @ 01:57
    quote:
    Op vrijdag 12 december 2008 04:52 schreef Superfast het volgende:
    Tosti-choco-pinda-banaan

    # 2 sneetjes witbrood, zonder korst
    # pindakaas
    # hagelslag
    # een stukje banaan
    #

    boter
    Komaan zeg
    Isdatzodinsdag 16 december 2008 @ 01:58
    Mwhehe

    Ja, belachelijk idd
    Superfastdinsdag 16 december 2008 @ 02:11
    quote:
    Op dinsdag 16 december 2008 01:58 schreef Isdatzo het volgende:
    Mwhehe

    Ja, belachelijk idd [ afbeelding ]
    Je hoofd is ook belachelijk maar daar gaat dit topic toch niet over?
    Harajuku.dinsdag 16 december 2008 @ 02:14
    Waar is dat nu weer voor nodig
    Man-E-Facesdinsdag 16 december 2008 @ 02:19
    terugvindtosti
    Tim86dinsdag 16 december 2008 @ 02:22
    tonijn erbij is ook heerlijk...

    pitabroodje ingesmeerd met yogonaise
    geraspte kaas
    tonijn uit blik + peper en zout
    Superfastdinsdag 16 december 2008 @ 02:37
    quote:
    Op dinsdag 16 december 2008 02:14 schreef Harajuku. het volgende:
    Waar is dat nu weer voor nodig
    Ja komop zeg ik zie ook combinaties die me absoluut niet aanspreken maar dat is verder toch niet relevant voor dit topic of wel?


    OT dan maar .Tosti met grillworst


    6 el tomatenketchup

    1/2 el milde currypasta (Patak’s)

    8 sneetjes witbrood

    12 plakjes grillworst ham-kaas

    4 plakken jonge kaas, ontkorst

    Roer de ketchup met de currypasta door elkaar en bestrijk hier vier boterhammen mee.

    Verdeel de grillworst en de kaas erover en leg de andere vier boterhammen erop.

    Bak er in een tosti-ijzer, een tostiapparaat of in de oven (200 °C) tosti’s van.

    Snijd ze schuin middendoor en serveer ze warm.
    casper019dinsdag 16 december 2008 @ 08:35
    waar het tosti ijzer ook goed voor is is beleg opwarmen :p !!!

    Erg lekker op plakjes gebraden kipfilet er even op warm te maken (wel veel en snel omdraaien) :p
    casper019woensdag 14 januari 2009 @ 12:59
    weet iemand miss wat tips wat voor KRUIDEN je tussen een ham/kaas tosti kan doen om het lekkerder t emaken??

    oregano?? paprikapoeder???
    Rock_de_Braziliaanwoensdag 14 januari 2009 @ 13:33
    Peper en zout, Italiaanse kruiden en een beetje knoflook.
    octopussywoensdag 14 januari 2009 @ 13:47
    quote:
    Op dinsdag 16 december 2008 02:22 schreef Tim86 het volgende:
    tonijn erbij is ook heerlijk...

    pitabroodje ingesmeerd met yogonaise
    geraspte kaas
    tonijn uit blik + peper en zout



    misschien nog lekkerder met foccacia ipv pita
    boem-dikkiewoensdag 14 januari 2009 @ 13:49
    quote:
    Op woensdag 9 augustus 2006 17:04 schreef DaFan het volgende:
    Hly shit wat een lekkernijen

    Ik ga voor de Tosti Pitabroodje ham-kaas.
    Die smaak van het pitabroodje is echt veel beter dan een normale boterham!
    Ja met pitabrood

    En dan verder nog pittige kruiden erbij. En natuurlijk curry en mayo als saus
    Suzannawoensdag 14 januari 2009 @ 15:07
    Een erg calorierijke tosti:

    Tosti-ijzer opwarmen
    Plakje ontbijtspek erin bakken (ja, bakken!) aan beide kanten, dus even omdraaien.
    Ontbijtspek eruit, op de boterham met kaas die je al klaar had liggen (ertussen dus). Hup, boterham in tosti-ijzer en je hebt een spek-kaas tosti. Best lekker, en erg makkelijk. Alleen niet goed voor de lijn
    Suzannawoensdag 14 januari 2009 @ 15:08
    Ook makkelijk trouwens: een pitabroodje opwarmen in de broodrooster. Gaat heel goed en je hoeft geen oven voor te verwarmen. Dat is trouwens een beetje offtopic, want geen tosti, maar goed.
    RoodWitBlauwdonderdag 15 januari 2009 @ 08:26
    quote:
    Op woensdag 14 januari 2009 15:07 schreef Suzanna het volgende:
    Een erg calorierijke tosti:

    Tosti-ijzer opwarmen
    Plakje ontbijtspek erin bakken (ja, bakken!) aan beide kanten, dus even omdraaien.
    Ontbijtspek eruit, op de boterham met kaas die je al klaar had liggen (ertussen dus). Hup, boterham in tosti-ijzer en je hebt een spek-kaas tosti. Best lekker, en erg makkelijk. Alleen niet goed voor de lijn
    Valt wel mee met calorie-rijk.

    Ik zit hier op mijn werk, en heb paar weken geleden tosti-ijzer meegenomen

    Zo maar eens een tosti maken.

    Het wordt een ham-kaas-tomaat tosti, met als saus: Hellman's mayonaise
    casper019donderdag 15 januari 2009 @ 12:48
    ik ga zo 2 x2 boterhammen als ham/kaas tosti maken
    bij 1 doe er er wat extra oregano poeder ertussen en 1 met wat extra paprikapoeder ertussen om te proberen of dat het nu lekkerder maakt


    klein vraagje... vinden jullie het niet vrij veel om te lunchen met 4 boterhammen of eerder ''gemiddeld'' ??
    RoodWitBlauwdonderdag 15 januari 2009 @ 13:54
    4 sneetjes bedoel je?


    Ja! dat is een behoorlijk zware lunch. Ik zou eerder gaan voor max 2 sneetjes brood met licht beleg voor de lunch. met als drinken een calorie-arm drankje.
    Windigodonderdag 15 januari 2009 @ 14:18
    Ik heb net een tosti gemaakt van 2 sneetjes brood, mozarella, basilicum, peper en chiliflakes Gedipt in tomatenketchup.

    En twee sneetjes brood vind ik normaal, maar het ligt er wel aan wat voor werk je doet. Een bouwvakker heeft zelfs niet genoeg aan vier sneetjes voor de lunch, logisch ook.
    morganedonderdag 15 januari 2009 @ 14:33
    Ik eet 3/4 boterhammen bij de lunch, maar dat schijnt dan ook veel te zijn voor een meisje/vrouw

    Net tosti's met ham en kaas gehad, blijkt een goede combi te zijn met zoete chilisaus.
    octopussydonderdag 15 januari 2009 @ 14:46
    4 sneetjes brood valt toch wel mee?

    Ik vind trouwens een ham-kaastosti wel altijd veel vullender dan een gewone boterham met ham en kaas, terwijl het enige verschil is dat de tosti gebakken is.
    MrKawadadonderdag 15 januari 2009 @ 15:37
    ik eet 9 sneetjes brood
    Ugjerkevrijdag 16 januari 2009 @ 08:02
    Heeft iemand al een tosti met pizza spread genoemd?
    kraaksandaalvrijdag 16 januari 2009 @ 08:12
    Ik snap die ingewikkelde tosties echt niet .
    kraaksandaalvrijdag 16 januari 2009 @ 08:14
    2 witte boterhammen, een laagje kaas daarna ham en dan weer laagje kaas, vervolgens maak ik de grillpan goed heet en rooster ze dan tot tosi.
    theKiDvrijdag 16 januari 2009 @ 08:25
    quote:
    Op vrijdag 16 januari 2009 08:14 schreef kraaksandaal het volgende:
    2 witte boterhammen, een laagje kaas daarna ham en dan weer laagje kaas, vervolgens maak ik de grillpan goed heet en rooster ze dan tot tosi.
    Dat is ook lekker
    Maar experimenteren is ook lekker
    morganevrijdag 16 januari 2009 @ 10:05
    quote:
    Op vrijdag 16 januari 2009 08:02 schreef Ugjerke het volgende:
    Heeft iemand al een tosti met pizza spread genoemd?
    Die had ik op de eerste pagina al in de groep gegooid
    The_Hivesvrijdag 16 januari 2009 @ 20:43
    quote:
    Op donderdag 15 januari 2009 12:48 schreef casper019 het volgende:
    ik ga zo 2 x2 boterhammen als ham/kaas tosti maken
    bij 1 doe er er wat extra oregano poeder ertussen en 1 met wat extra paprikapoeder ertussen om te proberen of dat het nu lekkerder maakt


    klein vraagje... vinden jullie het niet vrij veel om te lunchen met 4 boterhammen of eerder ''gemiddeld'' ??
    voor een man is dat zeker niet veel. Vooral omdat het ook nog eens geroosterd, dus 'kleiner' is
    Strolie75dinsdag 20 januari 2009 @ 08:31
    Mijn recepten voor de ultieme tosti's. Italiaanse tosti en Croque-monsieur:

    http://strolie.blogspot.com/2009/01/de-ultieme-tostis.html

    FLuriswoensdag 21 januari 2009 @ 17:02
    Boterham lafjes insmeren met sambal, Kaas, Uienringen, Salami, Chorizo, Boterham.

    In het tosti apparaat

    Na 3 minuten een heerlijke tosti, even de knoflooksaus erbij en het is of er een engeltje over je tong aan het poepen is.

    Zorg er wel voor dat je na deze tosti zeker 48 uur geen contact hebt met de rest van de beschaving. Die zullen dit namelijk erg betreuren.

    Eet u allen smakelijk
    Ace1woensdag 21 januari 2009 @ 17:20
    quote:
    Op vrijdag 16 januari 2009 08:14 schreef kraaksandaal het volgende:
    2 witte boterhammen, een laagje kaas daarna ham en dan weer laagje kaas, vervolgens maak ik de grillpan goed heet en rooster ze dan tot tosi.
    Bij mij smelt de kaas dan niet zo goed
    Olewoensdag 21 januari 2009 @ 19:25
    even een deksel erover heen kan helpen!
    _Ophelia_woensdag 21 januari 2009 @ 20:51
    quote:
    Op woensdag 14 januari 2009 15:08 schreef Suzanna het volgende:
    Ook makkelijk trouwens: een pitabroodje opwarmen in de broodrooster. Gaat heel goed en je hoeft geen oven voor te verwarmen. Dat is trouwens een beetje offtopic, want geen tosti, maar goed.
    Met het juiste broodrooster kun je de pita's ook vullen met kaas en dan roosteren, dus helemaal niet zo offtopic.
    RonBurgundywoensdag 21 januari 2009 @ 23:36
    Men ik wil nu echt een tosti gaan maken
    SimtekF1donderdag 22 januari 2009 @ 09:44
    quote:
    Op woensdag 21 januari 2009 17:02 schreef FLuris het volgende:
    Boterham lafjes insmeren met sambal, Kaas, Uienringen, Salami, Chorizo, Boterham.

    In het tosti apparaat

    Na 3 minuten een heerlijke tosti, even de knoflooksaus erbij en het is of er een engeltje over je tong aan het poepen is.

    Zorg er wel voor dat je na deze tosti zeker 48 uur geen contact hebt met de rest van de beschaving. Die zullen dit namelijk erg betreuren.

    Eet u allen smakelijk
    Goeie calorieen bom.
    casper019donderdag 22 januari 2009 @ 13:47
    quote:
    Op vrijdag 16 januari 2009 20:43 schreef The_Hives het volgende:

    [..]

    voor een man is dat zeker niet veel. Vooral omdat het ook nog eens geroosterd, dus 'kleiner' is
    ia 2 x2 boterhammen als tosti ook niet teveel als je de hele dag achter een buro moet zitten?
    Tommekedonderdag 22 januari 2009 @ 13:49
    Tosti uit de pan
    The_Hivesdonderdag 22 januari 2009 @ 13:57
    quote:
    Op donderdag 22 januari 2009 13:47 schreef casper019 het volgende:

    [..]

    ia 2 x2 boterhammen als tosti ook niet teveel als je de hele dag achter een buro moet zitten?
    nee. Totaal niet. Daar hoef je je echt niet druk om te maken hoor
    ElizabethRdonderdag 22 januari 2009 @ 14:43
    Ierse tosti variant:

    2 witte boterhammen, of een kleine baguette (maar thuis doe ik het altijd met boterhammen)
    2 sausages, in de lengte doorgesneden
    plak bacon
    stukje black en stukje white pudding
    plakjes tomaat
    plakje cheddar
    gebakken ei

    Alles tussen de boterhammen proppen en in de sandwichtoaster doen. Overheerlijk!!
    RoodWitBlauwdonderdag 22 januari 2009 @ 15:44
    quote:
    Op donderdag 22 januari 2009 14:43 schreef ElizabethR het volgende:
    Ierse tosti variant:

    2 witte boterhammen, of een kleine baguette (maar thuis doe ik het altijd met boterhammen)
    2 sausages, in de lengte doorgesneden
    plak bacon
    stukje black en stukje white pudding
    plakjes tomaat
    plakje cheddar
    gebakken ei

    Alles tussen de boterhammen proppen en in de sandwichtoaster doen. Overheerlijk!!
    dat ga ik een keer proberen!
    theKiDdonderdag 22 januari 2009 @ 16:02
    quote:
    Op donderdag 22 januari 2009 14:43 schreef ElizabethR het volgende:
    Ierse tosti variant:

    2 witte boterhammen, of een kleine baguette (maar thuis doe ik het altijd met boterhammen)
    2 sausages, in de lengte doorgesneden
    plak bacon
    stukje black en stukje white pudding
    plakjes tomaat
    plakje cheddar
    gebakken ei

    Alles tussen de boterhammen proppen en in de sandwichtoaster doen. Overheerlijk!!
    D'r was toch nog zoiets met bier? Of ben ik nu abuis? Of was dat schotland?
    casper019donderdag 29 januari 2009 @ 18:28
    ham/kaas tosti met boter aan de buitenkant en curry aan de binnenkant, vandaag voor t eerst geprobeerd.. damn lekkahhhhh
    Florian_vrijdag 30 januari 2009 @ 10:54
    tvp

    Ik doe meestal gewoon 2 broodjes met ham en kaas in het apparaat en dan ketchup erbij

    Toch maar een keer wat anders proberen
    wendytjevrijdag 30 januari 2009 @ 19:14
    tosti met 3 boterhammen
    boterham kaas appel kaneel boterham kaas ham boterham
    heerlijk
    Cmonvzaterdag 31 januari 2009 @ 12:59
    ik heb er nu 1 in 't apparaat met kaas en sambal
    quirinazondag 1 februari 2009 @ 00:16
    Sambal Badjak is het lekkerste op een tosti
    Erasmozondag 1 februari 2009 @ 00:34
    Net eentje met kaas en goedkope brie verorbert. Het blijft een gouden combinatie
    theKiDzondag 1 februari 2009 @ 02:33
    quote:
    Op zondag 1 februari 2009 00:34 schreef Erasmo het volgende:
    Net eentje met kaas en goedkope brie verorbert. Het blijft een gouden combinatie
    Volgende keer wat bieslook erbij doen
    Twerkzondag 1 februari 2009 @ 02:38
    Ham+Kaas+Pesto
    jiahzondag 1 februari 2009 @ 12:49
    Welke kaas gebruiken jullie..?
    Ik gebruik slankie 20+ maar dat 'smelt' niet echt
    DABAMasterzondag 1 februari 2009 @ 12:52
    Tosti Achterham - Kaas - Paprikapoeder en na het bakken ketchup
    casper019zondag 1 februari 2009 @ 17:22
    is een tosti nou eigenlijk even ''gezond'' als een normale boterham met achterham/kaas/boter?
    The_Hiveszondag 1 februari 2009 @ 17:29
    quote:
    Op zondag 1 februari 2009 17:22 schreef casper019 het volgende:
    is een tosti nou eigenlijk even ''gezond'' als een normale boterham met achterham/kaas/boter?
    ligt eraan wat voor saus je er bij eet

    En natuurlijk wat voor tosti je maakt. Je kan het zo gezond maken als je wilt. Doe je er belegen/oude/30+/of 'lite kaas' enzovoort kaas op, gebruik je kipfilet/ham/salami/ander vleessoort, doe je er nog andere saus als mosterd of weet ik het ertussen....... enz
    casper019zondag 1 februari 2009 @ 21:48
    quote:
    Op zondag 1 februari 2009 17:29 schreef The_Hives het volgende:

    [..]

    ligt eraan wat voor saus je er bij eet

    En natuurlijk wat voor tosti je maakt. Je kan het zo gezond maken als je wilt. Doe je er belegen/oude/30+/of 'lite kaas' enzovoort kaas op, gebruik je kipfilet/ham/salami/ander vleessoort, doe je er nog andere saus als mosterd of weet ik het ertussen....... enz

    nja ik lunch vrijwel iedere dag met 2x2 boterhammen als kaas + vleeswaren of tomaat tosti
    is dat gezond/normaal?
    ryan_atwoodzondag 1 februari 2009 @ 22:07
    tvp
    #ANONIEMmaandag 2 februari 2009 @ 11:29
    wit brood - mosterd - kaas - ui - gehakt - kaas - mosterd - wit brood

    Met een beetje curry erbij mjammm

    [ Bericht 15% gewijzigd door #ANONIEM op 02-02-2009 11:31:43 ]
    casper019maandag 2 februari 2009 @ 13:03
    quote:
    Op zondag 1 februari 2009 21:48 schreef casper019 het volgende:

    [..]

    nja ik lunch vrijwel iedere dag met 2x2 boterhammen als kaas + vleeswaren of tomaat tosti
    is dat gezond/normaal?
    ++...

    iemand??
    Dichtpiet.maandag 2 februari 2009 @ 13:12
    quote:
    Op zondag 1 februari 2009 21:48 schreef casper019 het volgende:

    [..]

    nja ik lunch vrijwel iedere dag met 2x2 boterhammen als kaas + vleeswaren of tomaat tosti
    is dat gezond/normaal?
    Het is gewoon hetzelfde als een broodje, maar dan met meer boter. En vaak meer beleg.
    Hoi_Piepeloimaandag 2 februari 2009 @ 13:57
    Pitabroodjetosti!
    Men neme: Pitabroodjes, jonge kaas, heel dun gesneden mozzarellaplakje, ham kan maar is niet nodig, creme fraiche en guacemole, klein beetje rode peper, lekker wat schijfjes tomaat en wat ringen rode ui en nog wat pijnboompitten en dan in het tosti-ijzer!
    Misschien alleen niet echt meer een tosti, wel heeeeeel erg lekker !
    quirinamaandag 2 februari 2009 @ 14:39
    Pitabroodje
    Uitje
    geraspte oude kaas
    blikje tonijn op water ( uit laten lekken offcourse en beetje prakken)
    in tostijzer en smullen maar!
    Eventueel wat tomaat/sla als garnering.
    casper019maandag 2 februari 2009 @ 16:48
    quote:
    Op maandag 2 februari 2009 13:12 schreef Dichtpiet. het volgende:

    [..]

    Het is gewoon hetzelfde als een broodje, maar dan met meer boter. En vaak meer beleg.
    maar toch niet teveel voor een gemiddelde lunch?
    morganemaandag 2 februari 2009 @ 16:51
    Waar maak je je druk om? Zolang je niet over je nek gaat heb je niet te veel gegeten lijkt me
    theKiDmaandag 2 februari 2009 @ 16:55
    quote:
    Op maandag 2 februari 2009 14:39 schreef quirina het volgende:
    Pitabroodje
    Uitje
    geraspte oude kaas
    blikje tonijn op water ( uit laten lekken offcourse en beetje prakken)
    in tostijzer en smullen maar!
    Eventueel wat tomaat/sla als garnering.
    Die ga ik binnenkort eens proberen *tonijn uit blik-addict*
    quote:
    Op maandag 2 februari 2009 16:48 schreef casper019 het volgende:

    [..]

    maar toch niet teveel voor een gemiddelde lunch?
    Waar maak je je druk om? Hoe anderen er over denken?
    casper019dinsdag 3 februari 2009 @ 13:03
    quote:
    Op maandag 2 februari 2009 16:55 schreef theKiD het volgende:

    [..]

    Die ga ik binnenkort eens proberen *tonijn uit blik-addict*
    [..]

    Waar maak je je druk om? Hoe anderen er over denken?
    nja of het normaal is om met 2x2 boterhammen als ham/kaas tosti of kaas+ nog wat tosti te lunchen elke dag
    is dat gezond/normaal vergeleken met wat de gemiddelde mens lunch?
    (en ik zit de hele dag achter mn buro calls te beantwoorden)

    en ik wil smiddags ooknogwelis een mars trekken oid

    zouik dan van 2 tostis aankomen is is het eerder normaal?
    theKiDdinsdag 3 februari 2009 @ 15:27
    quote:
    Op dinsdag 3 februari 2009 13:03 schreef casper019 het volgende:

    [..]

    nja of het normaal is om met 2x2 boterhammen als ham/kaas tosti of kaas+ nog wat tosti te lunchen elke dag
    is dat gezond/normaal vergeleken met wat de gemiddelde mens lunch?
    (en ik zit de hele dag achter mn buro calls te beantwoorden)

    en ik wil smiddags ooknogwelis een mars trekken oid

    zouik dan van 2 tostis aankomen is is het eerder normaal?
    Zoals het al 2x eerder is gezegt.. Waar maak je je druk om? Damn!
    casper019dinsdag 3 februari 2009 @ 20:39
    quote:
    Op dinsdag 3 februari 2009 15:27 schreef theKiD het volgende:

    [..]

    Zoals het al 2x eerder is gezegt.. Waar maak je je druk om? Damn!
    ik wil graag het gewicht wat ik nu heb behouden
    vandaar dat ik me afvraag is 2x2 boterhmmen elke dag als kaas+nogwat tosti een beetje normale hoeveelheid voor een lunch voor iemand van 21 die de hele dag achter een buro zit en een man is
    The_Hivesdinsdag 3 februari 2009 @ 20:42
    quote:
    Op zondag 1 februari 2009 21:48 schreef casper019 het volgende:

    [..]

    nja ik lunch vrijwel iedere dag met 2x2 boterhammen als kaas + vleeswaren of tomaat tosti
    is dat gezond/normaal?
    ik heb in een ander topic al tegen je gezegd dat dat normaal is . Eerder weinig voor een gozer (ookal doe je zittend werk) dan veel
    morganedinsdag 3 februari 2009 @ 20:43
    Vergelijk deze gegevens met die van een 'gewone' boterham met kaas (+ evt. nog iets) en je weet of het minder gezond voor je is...
    FutureFairytaledinsdag 3 februari 2009 @ 20:55
    als je dit iedere dag al eet en je komt niet aan; waarom maak je je er dan nú druk om?

    btw. vrouwen (zoals ik) die kantoorwerk doen kunnen ook best 2 tosti's op of iets anders.. mag jij er zelfs 3
    theKiDdinsdag 3 februari 2009 @ 21:05
    quote:
    Op dinsdag 3 februari 2009 20:55 schreef FutureFairytale het volgende:
    als je dit iedere dag al eet en je komt niet aan; waarom maak je je er dan nú druk om?

    btw. vrouwen (zoals ik) die kantoorwerk doen kunnen ook best 2 tosti's op of iets anders.. mag jij er zelfs 3
    Maar hij toch niet? Mss word ie wel dikker
    The_Hivesdinsdag 3 februari 2009 @ 21:14
    quote:
    Op dinsdag 3 februari 2009 21:05 schreef theKiD het volgende:

    [..]

    Maar hij toch niet? Mss word ie wel dikker
    druk maken om normale tosti's (niet extra belegd oid) en toch 's middags een mars trekken . Die mars staat al bijna gelijk aan 2 tosti's

    Misschien moet hij meer calls beantwoorden. Dan verbrand hij ook meer

    maar ik ga nu wel een beetje offtopic

    Denk dat ik ook een keer de tonijn variant probeer. Maar er zit zoveel tonijn in zo'n blik dat je er volgens mij wel 2 of 3 tosti's van kan maken
    Harajuku.dinsdag 3 februari 2009 @ 21:14
    Open je eigen topic man
    Chokemewoensdag 4 februari 2009 @ 01:36
    Ik verveelde me en besloot een moddervette (oven)tosti te bouwen (oven want hij paste niet in het tosti ijzer):
    2 sneden witbrood, (veel) shoarmarollade, ham of kipfilet, tomaat, ui, champignon, kaas, oregano. En een knoflooksausje (1 teentje knoflook, druppel melk, zout/peper/veel kerrie, 2/3 mayo 1/3 zure room of slasaus.)
    Beetje gek, wel lekker
    #ANONIEMwoensdag 4 februari 2009 @ 03:57
    Er is er zonet 1 mislukt. Was 'm vergeten.
    casper019woensdag 4 februari 2009 @ 08:38
    quote:
    Op woensdag 4 februari 2009 03:57 schreef sig000 het volgende:
    Er is er zonet 1 mislukt. Was 'm vergeten.
    whaha heb ik ook een x gehad, zat een tosti in de rooster... mn beste vriendin belt

    20min later denk ik WTF ruik ik... loop de trap af had ik een ''heerlijke'' tosti :p
    Pyjamawoensdag 4 februari 2009 @ 20:47
    Tvp

    Ik heb al een tijd geen tosti's meer gegeten, maar hier krijg ik spontaan trek van! Ik denk dat ik er als avondeten een paar ga maken, met een soepje erbij
    Twerkwoensdag 4 februari 2009 @ 23:27
    quote:
    Op maandag 2 februari 2009 16:48 schreef casper019 het volgende:

    [..]

    maar toch niet teveel voor een gemiddelde lunch?
    Waar maak jij je druk om zeg.. Als jij het lekker vindt en voldoende dan is het goed.. En als je jezelf te dik vindt dan schaf je maar een hometrainer of whatever aan en ga je een paar keer per week een half uurtje fietsen ipv hier zinloze posts te posten.
    Mexxadonderdag 12 februari 2009 @ 19:36
    Weet je wat ook best goed weg te krijgen is? Lekkere bruine boterhammen, bieslookroomkaas en gerookte zalm. Even bakken in de pan en je eet je vingers erbij op.. Een echte croque!
    RoodWitBlauwdonderdag 12 februari 2009 @ 20:14
    quote:
    Op donderdag 12 februari 2009 19:36 schreef Mexxa het volgende:
    Weet je wat ook best goed weg te krijgen is? Lekkere bruine boterhammen, bieslookroomkaas en gerookte zalm. Even bakken in de pan en je eet je vingers erbij op.. Een echte croque!
    Bruine boterhammen, gerijpte kaas, ham en tomaat ( vreemd dat jij tomaat vies vind).

    Dit op een bord met als saus: Calve Mayonaise en Heinz ketchup.

    Wegspoelen met WATER
    Hoi_Piepeloidonderdag 12 februari 2009 @ 20:20
    Rare combinatie, maar ik vond hem heel lekker
    Op de ene boterham laagje pindakaas, op de ander ketchup, beetje rode uitjes op willekeurige boterham mikken, een gebakken eitje, kaas en ham!
    Heb hem in de creme fraiche gedoopt, was echt lekker !
    theKiDvrijdag 13 februari 2009 @ 01:36
    quote:
    Op donderdag 12 februari 2009 19:36 schreef Mexxa het volgende:
    Weet je wat ook best goed weg te krijgen is? Lekkere bruine boterhammen, bieslookroomkaas en gerookte zalm. Even bakken in de pan en je eet je vingers erbij op.. Een echte croque!
    Hoef je m niet eens voor te bakken
    Bolkesteijnvrijdag 13 februari 2009 @ 01:39
    Als er lekkere tomaten zijn, zoals in de zomer. Dan doe ik altijd kaas, tomaat en zwarte peper tussen de boterhammen.
    Isdatzovrijdag 13 februari 2009 @ 01:42
    quote:
    Op vrijdag 13 februari 2009 01:39 schreef Bolkesteijn het volgende:
    Als er lekkere tomaten zijn, zoals in de zomer. Dan doe ik altijd kaas, tomaat en zwarte peper tussen de boterhammen.
    Nu heb je van die smerige harde tomaten idd

    Bah.

    Oh, en je kan er ook nog ham bij doen he .
    Mexxavrijdag 13 februari 2009 @ 05:36
    @ Rood wit blauw. Ik weet het, ben ook vreemd lust ze koud niet. Maar uit oven wel als de pitjes er uit vandaan zijn. Tomatensoep lust ik ook gewoon! Vaag..
    quirinawoensdag 18 februari 2009 @ 10:38
    Tosti Old Amsterdam met tomatentapenade

    Probeer het
    Davidwoensdag 18 februari 2009 @ 12:12
    quote:
    Op woensdag 18 februari 2009 10:38 schreef quirina het volgende:
    Tosti Old Amsterdam met tomatentapenade

    Probeer het
    ok.
    _Ophelia_woensdag 18 februari 2009 @ 12:22
    quote:
    Op woensdag 18 februari 2009 10:38 schreef quirina het volgende:
    Tosti Old Amsterdam met tomatentapenade

    Probeer het
    Ook lekker zonder dat het tot tosti verwerkt wordt
    Stefanovichwoensdag 18 februari 2009 @ 12:25
    Altijd tosti met kaas en sambal + ketchup ernaast. Óf de standaard maar zeer gerespecteerde tosti, met kaas en ham.
    MaxCwoensdag 18 februari 2009 @ 12:27
    De lekkerste die ik tot nu toe heb gehad is Ham - Kaas - Salami - Chorizo

    Ik vind trouwens ketchup ongelofelijk ranzig bij tosti's, curry daarin tegen maakt het perfect
    wendytjedonderdag 19 februari 2009 @ 17:44
    quote:
    Op vrijdag 13 februari 2009 05:36 schreef Mexxa het volgende:
    @ Rood wit blauw. Ik weet het, ben ook vreemd lust ze koud niet. Maar uit oven wel als de pitjes er uit vandaan zijn. Tomatensoep lust ik ook gewoon! Vaag..
    ik heb het andersom... ik gruwel van alles wat van tomaat gemaakt is, ketchup, soep, pastasaus... Maar gewoon een lekker rauw tomaatje.. HEERLIJK
    Pacmaniacvrijdag 24 april 2009 @ 08:02
    Mozarella/tomaat

    tevens tvp
    sieskevrijdag 24 april 2009 @ 23:38
    kom net van mijn werk en heb een lekkere simpele tosti gegeten. Had ik al lang niet meer gehad. Wit brood met een plakje kaas, beetje dunne plakjes mozzarella erop en tosti-en maar. Lekker een spletch ketchup erbij en
    The_Hiveszondag 26 april 2009 @ 10:32
    vannacht weer tostis's gemaakt. Had niet veel in huis (kaas op enzo) dus werden het tosti's kalkoenfilet met plakjes augurk en komkommer. En voor wat ik er nog van weet smaakte het best goed
    watnuweerzondag 26 april 2009 @ 11:00
    Een hele simpele variant, maar heel erg lekker (en geschikt voor vegetariërs):

    - wit brood (liefst zonder korst)
    - kaas
    - appel (dunne plakjes)
    - kerriepoeder
    - kaas
    - wit brood

    En smullen maar!
    #ANONIEMzondag 26 april 2009 @ 11:01
    quote:
    Op zondag 26 april 2009 10:32 schreef The_Hives het volgende:
    vannacht weer tostis's gemaakt. Had niet veel in huis (kaas op enzo) dus werden het tosti's kalkoenfilet met plakjes augurk en komkommer. En voor wat ik er nog van weet smaakte het best goed
    Hoezo niet veel in huis?
    The_Hiveszondag 26 april 2009 @ 11:28
    quote:
    Op zondag 26 april 2009 11:01 schreef sig000 het volgende:

    [..]

    Hoezo niet veel in huis?
    omdat een standaard tosti ham/kaas ook erg lekker is . Of met plakjes tomaat en ananas ofzo. Daarom vond ik het nogal kaal vannacht
    Drumpiedonderdag 2 juli 2009 @ 03:53
    Sorry
    Drumpiedonderdag 2 juli 2009 @ 03:55
    Maar
    Drumpiedonderdag 2 juli 2009 @ 03:55
    Dit
    Drumpiedonderdag 2 juli 2009 @ 03:55
    Topic
    Drumpiedonderdag 2 juli 2009 @ 03:56
    Moet
    Drumpiedonderdag 2 juli 2009 @ 03:56
    Dicht
    Drumpiedonderdag 2 juli 2009 @ 03:57
    Omdat
    Drumpiedonderdag 2 juli 2009 @ 03:57
    Ik
    Drumpiedonderdag 2 juli 2009 @ 03:58
    Een
    Drumpiedonderdag 2 juli 2009 @ 03:58
    Ander
    Pacmaniacdonderdag 2 juli 2009 @ 04:00
    Boem