abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zondag 22 juli 2007 @ 00:37:54 #211
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_51708026
quote:
Op zondag 22 juli 2007 00:32 schreef Fillipe het volgende:


Maar goed, niets gewend natuurlijk.
Nee, je hebt helemaal gelijk.

alle 3 de delen van onze recensies al eens bekeken en doorgelezen, qua niets gewend zijn?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_51708071
Knurft

Betere omschrijving van Bluezz en golfer zou ik niet kunnen verzinnen
pi_51708251
quote:
Op zondag 22 juli 2007 00:37 schreef golfer het volgende:

[..]

Nee, je hebt helemaal gelijk.

alle 3 de delen van onze recensies al eens bekeken en doorgelezen, qua niets gewend zijn?
Och ik wil niet ontkennen dat jullie in leuke tenten hebben gegeten, zeker niet. Ging me meer om het algehele idee wat jullie hebben bij 'uit eten' gaan. Ik heb zelf dan toevallig ook gegeten bij o.a Librije en die tent in Haarlem, maar ik kan me niet bedenken dat de gasten aldaar het 'gezellig' vinden als het tafeltje naast hun foto's gaat maken van elke hapje en drankje.

Ik heb er iig een broertje dood aan, en ja het komt gewoon kneuterig over.
pi_51715647
Zeik toch niet zo man, ze vinden het altijd hardstikke leuk, we kondigen het aan/vragen het altijd met wat uitleg en bovendien fotografeer ik zonder flits.
En bij de Librije heb ik zelfs IN de keuken, op de handen van de koks gefotografeerd
pi_51720520
Jaaa, ik werd vanmorgen wakker met een buitengewoon blij gevoel: weer een nieuwe restaurantrecensie van Bluezz en Golfer

Sesamolie over de wagyu, is dat niet onwijs overheersend? Het lijkt mij ook echt een leuk restaurant, en ook een heel erg fijne prijs, zeg!

Mijn vader ging vroeger altijd familiefoto's maken in restaurants en daardoor durf ik geen foto's meer te maken
pi_51721128
quote:
Op zondag 22 juli 2007 16:04 schreef ColdFeet het volgende:
Jaaa, ik werd vanmorgen wakker met een buitengewoon blij gevoel: weer een nieuwe restaurantrecensie van Bluezz en Golfer

Sesamolie over de wagyu, is dat niet onwijs overheersend? Het lijkt mij ook echt een leuk restaurant, en ook een heel erg fijne prijs, zeg!

Mijn vader ging vroeger altijd familiefoto's maken in restaurants en daardoor durf ik geen foto's meer te maken
Ik vond er nét iets te veel sesamzaadjes overheen liggen, heb het eraf geschraapt om het vlees beter te kunnen proeven ja
  zondag 22 juli 2007 @ 16:58:58 #217
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_51722456
wagyu moet toch dominant geaderd zijn? ligt het aan de foto dat ik dat niet zie?
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_51723869
Ik heb geen geaderd vlees gezien eerlijk gezeit.
Tis niet te hopen dat we zijn bedonderd
  maandag 23 juli 2007 @ 15:20:28 #219
186407 milo07
Esto laetus et carpe diem
pi_51749252
quote:
Op zaterdag 21 juli 2007 23:02 schreef golfer het volgende:
Recensie van het Australisch restaurant Southern Cross in Heemstede.
Website: http://www.southern-cross.nl/

Entourage
Het restaurant is gesitueerd in een soort huiskamerachtige pijpenlade.
Eenvoudige houten tafels en houten stoelen.
Aan de muur wat schilderijen met Aboriginal kunst en wat muurschilderingen.
De didgeridoo ontbreekt natuurlijk ook niet.
Met mooi weer (zoals vandaag) kan je ook in de tuin eten.
Binnen totaal plaats voor 30 couverts, buiten nog een stuk of 8 plekken.
[afbeelding]

Menu.
Er wordt een 3-gangen keuze menu geserveerd voor ¤ 29,00. Uiteraard kan je ook los bestellen uit de diverse gerechten op de menukaart.

Voorgerecht.
Bluezz en ik kozen allebei uit de voorgerechten voor de Wagyu beef sashimi with a baby cress salad and a warm sesame oil.
Een supermals soort carpaccio van dit speciale rund, met heerlijke dressing van een beetje soja en sesamzaadjes, vergezeld door wat waterkerssalade.
Het vlees smolt bijna in de mond, zo mals was het. Heerlijk!
[afbeelding]

Hoofdgerecht.
Bluezz had gekozen voor een filet van een Australische baarsachtige zoetwaterroofvis:
Marinated barramundi fishfillet on sweet and sour pickled vegetables with a fried sticky ricecake and a tumeric vinaigrette.

Een prima stukje visfilet met een zweem van kerrie. De gefrituurde kleefrijst erbij vond ze heel erg lekker en bijzonder. Volgens haar een prima combinatie van allerlei smaken, zonder al te machtig te zijn.
[afbeelding]

Ik had gekozen voor de rare roasted emu fillet on curried potatoes with eggplant and a spicey coconut sauce.
De emoe-biefstuk had een heerlijke geroosterde smaak en werd vergezeld door een saus met een soort Thaise currysmaak. (gelukkig was er weinig te proeven van de kokos in de suas, want daar ben ik niet zo’n liefhebber van). Het vlees deed mij in de verte denken aan een goede ossenhaas, maar had net een iets apartere smaak. Lekker rare gehouden, zonder dat het te rauw was.
De combinatie met de aubergine als groente erbij was prima gekozen.
[afbeelding]

Niets dan complimenten voor onze hoofdgerechten! (zie ook de lege bordjes, nog net niet afgelikt...)
[afbeelding]

Nagerecht.
Bluezz nam als nagerecht toffeed pineapple and coconut cream tart with sambucca ice cream.
Een met filodeeg omhult taartje met daarop een ijsbolletje met sambucasmaak.
Heel smakelijk weer.
[afbeelding]


Ik ging voor de dark chocolate brownie with white chocolate ice cream and a chocolate sauce.
Heerlijke brownie (wel een beetje machtig) prima ijs en een lekkere chocoladesaus erbij.
[afbeelding]

Wijn.
Bij binnenkomst hadden we gekozen voor een glas witte huiswijn: een Aldridge Estate Semillon/Chardonnay uit 2005.
Lekker droog.

Bij de rest van het menu kozen we voor een fles Yalumba, een Viognier uit Zuid Australië uit 2006.
Heerlijk fruitig met een lichte citrusafdronk.

We besloten dit keer de traditionele koffie’s met de glaasjes sambuca achterwege te laten.
Al met al waren we, inclusief de drankjes, samen ¤ 90 kwijt voor dit kleine feestje.

Oordeel.
De 2-vrouwsbediening houdt alle tafeltjes prima in de gaten en is attent.
Soms wel iets te snel met bijschenken vanuit de wijnfles.
Ook het tempo tussen de gerechten in zou iets langzamer mogen.
De kok heeft overduidelijk plezier in zijn werk en dat zie en proef je bij alle gerechten.

De prijs/kwaliteit-verhouding is zonder meer uitstekend en dit restaurant is wat ons betreft zeker een aanrader!
Mooi geschreven en leuke foto's. Dank daarvoor ondanks dat het wel een beetje is afgekeken van die user ipsy.
pi_51749735
quote:
Op maandag 23 juli 2007 15:20 schreef milo07 het volgende:

[..]

Mooi geschreven en leuke foto's. Dank daarvoor ondanks dat het wel een beetje is afgekeken van die user ipsy.
omg is dit je nieuwe nick i-spy/editor2/sanni ?
  maandag 23 juli 2007 @ 15:53:03 #221
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_51750491
BITCHFIGHT!
Confidence through competence
pi_51750510
quote:
Op zondag 22 juli 2007 17:42 schreef Bluezz het volgende:
Ik heb geen geaderd vlees gezien eerlijk gezeit.
Tis niet te hopen dat we zijn bedonderd
Even gejat van Wagyufarm:

Wagyu fokkerij heeft 5 hoofd bloedlijnen:

Taijma of Tajiri - Runderen met een rustig karakter,smaller frame met lange rib eye en superieure marbling
Shimane of Fusiyoshi - Gemiddeld frame en goed vlees
Kedaka of Tottori - Grote dieren met sterke ruglijn en meer wisselende vlees kwaliteit
Okayama - Gemiddelde eigenschappen
Koeli of Kumamoto - Rode Wagyu's. Grote sterke dieren met weinig marbling


Niet al het vlees is dus gemarmerd.
Suiker en melk is voor mensen die geen koffie lusten
pi_51750559
laat ook maar

[ Bericht 72% gewijzigd door #ANONIEM op 23-07-2007 16:00:21 ]
  maandag 23 juli 2007 @ 18:09:31 #224
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_51754923
quote:
Op maandag 23 juli 2007 15:20 schreef milo07 het volgende:


Mooi geschreven en leuke foto's. Dank daarvoor ondanks dat het wel een beetje is afgekeken van die user ipsy.

Ja, die was inderdaad veel eerder daarmee dan wij en ook veel langer bezig met recensies schrijvenop FOK!.
Zonder zijn lichtende voorbeeld hadden we dit natuurlijk nooit kunnen bedenken.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_51756454
Recensie is weer helemaal top, dank!
“ That was pretty fucking trippy... ”
Pulp Fiction
pi_51758494
quote:
Op maandag 23 juli 2007 15:53 schreef reclamedoos het volgende:

[..]

Even gejat van Wagyufarm:

Wagyu fokkerij heeft 5 hoofd bloedlijnen:

Taijma of Tajiri - Runderen met een rustig karakter,smaller frame met lange rib eye en superieure marbling
Shimane of Fusiyoshi - Gemiddeld frame en goed vlees
Kedaka of Tottori - Grote dieren met sterke ruglijn en meer wisselende vlees kwaliteit
Okayama - Gemiddelde eigenschappen
Koeli of Kumamoto - Rode Wagyu's. Grote sterke dieren met weinig marbling


Niet al het vlees is dus gemarmerd.
Hey weer wat geleerd
pi_51763181
quote:
Op zaterdag 21 juli 2007 23:02 schreef golfer het volgende:
[afbeelding]
...

!!!

...
Oi!
Op maandag 5 april 2004 21:27 schreef Lorax het volgende:
Ik had die kop van SC wel willen zien toen MUUS 'm in z'n bek scheet
pi_51784318
Een tip: Restaurant Hotel Merlet in Schoorl (1 michelin ster). Vriendje had hier een overnachting en het gastronomisch menu met wijnarrangement geregeld.

Ik vond het subliem!
pi_51784751
Jeetje, je kijkt even niet mee en dan komen er van die knurften (goed gevonden ) die eventjes hun eigen hoge niveau komen aanstippen. Blijf dan weg.

Ik vind recensies van 'gewone mensen' vele malen leuker dan van de zogenaamde experts en foto's maken vaak veel meer duidelijk dan woorden. En de recensies van Bluezz en Golfer zijn altijd een feest
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  Moderator / Redactie Sport dinsdag 24 juli 2007 @ 15:29:44 #230
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_51784975
Golfert en bloes, Hoe heet dat ene restaurant in Bloemendaal. Het zit redelijk buiten het centrum, Het zit zegmaar bij de hockeyvelden in de buurt, ook aan die kant van de weg.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_51788573
quote:
Op dinsdag 24 juli 2007 15:29 schreef borisz het volgende:
Golfert en bloes, Hoe heet dat ene restaurant in Bloemendaal. Het zit redelijk buiten het centrum, Het zit zegmaar bij de hockeyvelden in de buurt, ook aan die kant van de weg.
De ridders van Brederoode.
Erg leuke mensen die het runnen, en zéér kindvriendelijk.
  Moderator / Redactie Sport dinsdag 24 juli 2007 @ 17:33:05 #232
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_51788713
quote:
Op dinsdag 24 juli 2007 17:28 schreef Bluezz het volgende:

[..]

De ridders van Brederoode.
Erg leuke mensen die het runnen, en zéér kindvriendelijk.
check klopt met de menu kaart die op de site staat en die daar hangt
Daar willen we binnenkort eens gaan eten
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_51788779
Doen!
Heerlijk, goeie kok en leuke attente bediening
Koffie bij ons?
  dinsdag 24 juli 2007 @ 21:19:25 #234
81329 MadMaster
Schots en scheef...
pi_51946723


Naar aanleiding van een van jullie restaurantrecensies heb ik dus vanavond wat reuze leuks bedacht:

Een blokje roomboter verpakken in een stukje bakpapier. Ik had er, hoe puberaal, voor mijn mannetje een hartje op getekend Maar goed, ik heb inspiratie. Volgende keer als ik gasten te eten heb, krijgt ieder een ontbijtbordje naast z'n bord met daarop een broodje en een stukje boter met z'n naam. Leuk he.

Ik ben dol op leuk uitgebreid tafeldekken
pi_51947199

Ik hou er ook zo van, wij noemen dat hier thuis altijd 'de styling'.
Het liefst koop ik 20 serviezen of zo en 10 tafelkleden om er steeds wat anders van te maken.
We hebben laatst mijn moeder's complete 'boerenbont' servies gekregen met alles erop en eraan...dat is nou net níet echt mijn smaak, maar het kan wel leuk zijn voor een keer

We dwalen af... die botertjes verheug ik me altijd op, en het brood ook, het lijkt onbelangrijk, maar het is zo gezellig om met het eerste wijntje in een restaurant brood met boter of een dip te krijgen tijdens het uitzoeken van het menu
  zondag 29 juli 2007 @ 23:31:41 #237
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_51947249
brood met fijne boter au naturel vind ik heerlijk.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_51947545
Gezouten dan, met donker warm zelfgebakken brood erbij
  zondag 29 juli 2007 @ 23:42:43 #239
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_51947566
quote:
Op zondag 29 juli 2007 23:41 schreef Bluezz het volgende:
Gezouten dan, met donker warm zelfgebakken brood erbij
jekan het brood ook wat kruiden natuurlijk
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_51947729
Of brood met een goede olijfolie... dat vind ik dus helemaal het einde. Ik hou niet zo van boter (althans, niet op mijn brood...) maar een stukje brood dopen in een goede olijfolie... verrukkelijk
"De dwaling is de moeder van het inzicht."
"Intelligentie gaat niet om wat je weet maar om wat je doet met wat je weet."
"If you think education is expensive, try ignorance"
LinkedIn profiel
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')