Mental-note maakt. : "SOL binnenkort hier uitnodigen en sambuca-ijs op het menu zetten, handdoekje op haar stoel klaarleggen "quote:Op zondag 22 juli 2007 00:10 schreef SeaOfLove het volgende:
En bij het lezen over sambuca-ijs kwam ik zowat klaar![]()
quote:Op zondag 22 juli 2007 00:13 schreef golfer het volgende:
[..]
Mental-note maakt. : "SOL binnenkort hier uitnodigen en sambuca-ijs op het menu zetten, handdoekje op haar stoel klaarleggen "
quote:Op zondag 22 juli 2007 00:23 schreef Fillipe het volgende:
Gasten die foto's maken in het restaurant van dan wel het eten dan wel de 'sfeer'. Klootjesvolk.
![]()
quote:Op zondag 22 juli 2007 00:23 schreef Fillipe het volgende:
Gasten die foto's maken in het restaurant van dan wel het eten dan wel de 'ambiance'. Klootjesvolk.
![]()
Gelukkig hoef je daar geen kenner voor te zijn, knurft.quote:
anders reageer je toch nietquote:Op zondag 22 juli 2007 00:32 schreef Fillipe het volgende:
[..]
Gelukkig hoef je daar geen kenner voor te zijn, knurft.
Onwijs burgelijk om van elk gerechtje en wijntje of elke fart de het bedienend personeel maakt een foto te maken.
Nee, je hebt helemaal gelijk.quote:
Och ik wil niet ontkennen dat jullie in leuke tenten hebben gegeten, zeker niet. Ging me meer om het algehele idee wat jullie hebben bij 'uit eten' gaan. Ik heb zelf dan toevallig ook gegeten bij o.a Librije en die tent in Haarlem, maar ik kan me niet bedenken dat de gasten aldaar het 'gezellig' vinden als het tafeltje naast hun foto's gaat maken van elke hapje en drankje.quote:Op zondag 22 juli 2007 00:37 schreef golfer het volgende:
[..]
Nee, je hebt helemaal gelijk.![]()
alle 3 de delen van onze recensies al eens bekeken en doorgelezen, qua niets gewend zijn?
Ik vond er nét iets te veel sesamzaadjes overheen liggen, heb het eraf geschraapt om het vlees beter te kunnen proeven jaquote:Op zondag 22 juli 2007 16:04 schreef ColdFeet het volgende:
Jaaa, ik werd vanmorgen wakker met een buitengewoon blij gevoel: weer een nieuwe restaurantrecensie van Bluezz en Golfer
Sesamolie over de wagyu, is dat niet onwijs overheersend? Het lijkt mij ook echt een leuk restaurant, en ook een heel erg fijne prijs, zeg!
Mijn vader ging vroeger altijd familiefoto's maken in restaurantsen daardoor durf ik geen foto's meer te maken
Mooi geschreven en leuke foto's. Dank daarvoor ondanks dat het wel een beetje is afgekeken van die user ipsy.quote:Op zaterdag 21 juli 2007 23:02 schreef golfer het volgende:
Recensie van het Australisch restaurant Southern Cross in Heemstede.
Website: http://www.southern-cross.nl/
Entourage
Het restaurant is gesitueerd in een soort huiskamerachtige pijpenlade.
Eenvoudige houten tafels en houten stoelen.
Aan de muur wat schilderijen met Aboriginal kunst en wat muurschilderingen.
De didgeridoo ontbreekt natuurlijk ook niet.
Met mooi weer (zoals vandaag) kan je ook in de tuin eten.
Binnen totaal plaats voor 30 couverts, buiten nog een stuk of 8 plekken.
[afbeelding]
Menu.
Er wordt een 3-gangen keuze menu geserveerd voor ¤ 29,00. Uiteraard kan je ook los bestellen uit de diverse gerechten op de menukaart.
Voorgerecht.
Bluezz en ik kozen allebei uit de voorgerechten voor de Wagyu beef sashimi with a baby cress salad and a warm sesame oil.
Een supermals soort carpaccio van dit speciale rund, met heerlijke dressing van een beetje soja en sesamzaadjes, vergezeld door wat waterkerssalade.
Het vlees smolt bijna in de mond, zo mals was het. Heerlijk!
[afbeelding]
Hoofdgerecht.
Bluezz had gekozen voor een filet van een Australische baarsachtige zoetwaterroofvis:
Marinated barramundi fishfillet on sweet and sour pickled vegetables with a fried sticky ricecake and a tumeric vinaigrette.
Een prima stukje visfilet met een zweem van kerrie. De gefrituurde kleefrijst erbij vond ze heel erg lekker en bijzonder. Volgens haar een prima combinatie van allerlei smaken, zonder al te machtig te zijn.
[afbeelding]
Ik had gekozen voor de rare roasted emu fillet on curried potatoes with eggplant and a spicey coconut sauce.
De emoe-biefstuk had een heerlijke geroosterde smaak en werd vergezeld door een saus met een soort Thaise currysmaak. (gelukkig was er weinig te proeven van de kokos in de suas, want daar ben ik niet zo’n liefhebber van). Het vlees deed mij in de verte denken aan een goede ossenhaas, maar had net een iets apartere smaak. Lekker rare gehouden, zonder dat het te rauw was.
De combinatie met de aubergine als groente erbij was prima gekozen.
[afbeelding]
Niets dan complimenten voor onze hoofdgerechten! (zie ook de lege bordjes, nog net niet afgelikt...)
[afbeelding]
Nagerecht.
Bluezz nam als nagerecht toffeed pineapple and coconut cream tart with sambucca ice cream.
Een met filodeeg omhult taartje met daarop een ijsbolletje met sambucasmaak.
Heel smakelijk weer.
[afbeelding]
Ik ging voor de dark chocolate brownie with white chocolate ice cream and a chocolate sauce.
Heerlijke brownie (wel een beetje machtig) prima ijs en een lekkere chocoladesaus erbij.
[afbeelding]
Wijn.
Bij binnenkomst hadden we gekozen voor een glas witte huiswijn: een Aldridge Estate Semillon/Chardonnay uit 2005.
Lekker droog.
Bij de rest van het menu kozen we voor een fles Yalumba, een Viognier uit Zuid Australië uit 2006.
Heerlijk fruitig met een lichte citrusafdronk.
We besloten dit keer de traditionele koffie’s met de glaasjes sambuca achterwege te laten.
Al met al waren we, inclusief de drankjes, samen ¤ 90 kwijt voor dit kleine feestje.
Oordeel.
De 2-vrouwsbediening houdt alle tafeltjes prima in de gaten en is attent.
Soms wel iets te snel met bijschenken vanuit de wijnfles.
Ook het tempo tussen de gerechten in zou iets langzamer mogen.
De kok heeft overduidelijk plezier in zijn werk en dat zie en proef je bij alle gerechten.
De prijs/kwaliteit-verhouding is zonder meer uitstekend en dit restaurant is wat ons betreft zeker een aanrader!
omg is dit je nieuwe nick i-spy/editor2/sanni ?quote:Op maandag 23 juli 2007 15:20 schreef milo07 het volgende:
[..]
Mooi geschreven en leuke foto's. Dank daarvoor ondanks dat het wel een beetje is afgekeken van die user ipsy.
Even gejat van Wagyufarm:quote:Op zondag 22 juli 2007 17:42 schreef Bluezz het volgende:
Ik heb geen geaderd vlees gezien eerlijk gezeit.
Tis niet te hopen dat we zijn bedonderd
quote:Op maandag 23 juli 2007 15:20 schreef milo07 het volgende:
Mooi geschreven en leuke foto's. Dank daarvoor ondanks dat het wel een beetje is afgekeken van die user ipsy.
Hey weer wat geleerdquote:Op maandag 23 juli 2007 15:53 schreef reclamedoos het volgende:
[..]
Even gejat van Wagyufarm:
Wagyu fokkerij heeft 5 hoofd bloedlijnen:
Taijma of Tajiri - Runderen met een rustig karakter,smaller frame met lange rib eye en superieure marbling
Shimane of Fusiyoshi - Gemiddeld frame en goed vlees
Kedaka of Tottori - Grote dieren met sterke ruglijn en meer wisselende vlees kwaliteit
Okayama - Gemiddelde eigenschappen
Koeli of Kumamoto - Rode Wagyu's. Grote sterke dieren met weinig marbling
Niet al het vlees is dus gemarmerd.
De ridders van Brederoode.quote:Op dinsdag 24 juli 2007 15:29 schreef borisz het volgende:
Golfert en bloes, Hoe heet dat ene restaurant in Bloemendaal. Het zit redelijk buiten het centrum, Het zit zegmaar bij de hockeyvelden in de buurt, ook aan die kant van de weg.
checkquote:Op dinsdag 24 juli 2007 17:28 schreef Bluezz het volgende:
[..]
De ridders van Brederoode.
Erg leuke mensen die het runnen, en zéér kindvriendelijk.
jekan het brood ook wat kruiden natuurlijkquote:Op zondag 29 juli 2007 23:41 schreef Bluezz het volgende:
Gezouten dan, met donker warm zelfgebakken brood erbij
quote:Op zondag 29 juli 2007 23:48 schreef beunkster het volgende:
Of brood met een goede olijfolie... dat vind ik dus helemaal het einde. Ik hou niet zo van boter (althans, niet op mijn brood...) maar een stukje brood dopen in een goede olijfolie... verrukkelijk![]()
Ongezouten, en dan ter plekke er wat Maldon zeezout overheen 'kruimelen'.quote:Op zondag 29 juli 2007 23:41 schreef Bluezz het volgende:
Gezouten dan, met donker warm zelfgebakken brood erbij
Nou weet je... ik dacht dus ook dat ik niet van boter hield. Jarenlang margarine gegeten, totdat ik weer 'the real thing' ontdekte. Lekker hoor. Maar ik eet het dus pas sinds een half jaar ofzo weer.quote:Op zondag 29 juli 2007 23:48 schreef beunkster het volgende:
Of brood met een goede olijfolie... dat vind ik dus helemaal het einde. Ik hou niet zo van boter (althans, niet op mijn brood...) maar een stukje brood dopen in een goede olijfolie... verrukkelijk![]()
Oh Bluezz, als je het ooit nog weg wilt doen, dan wil ik het wel van je overkopen. Ik heb al best veel, maar nog lang niet alles!quote:Op zondag 29 juli 2007 23:29 schreef Bluezz het volgende:
Ik hou er ook zo van, wij noemen dat hier thuis altijd 'de styling'.
Het liefst koop ik 20 serviezen of zo en 10 tafelkleden om er steeds wat anders van te maken.
We hebben laatst mijn moeder's complete 'boerenbont' servies gekregen met alles erop en eraan...dat is nou net níet echt mijn smaak, maar het kan wel leuk zijn voor een keer
We dwalen af... die botertjes verheug ik me altijd op, en het brood ook, het lijkt onbelangrijk, maar het is zo gezellig om met het eerste wijntje in een restaurant brood met boter of een dip te krijgen tijdens het uitzoeken van het menu![]()
Als ik het over boter heb bedoel ik ook boterquote:Op maandag 30 juli 2007 00:08 schreef ColdFeet het volgende:
[..]
Nou weet je... ik dacht dus ook dat ik niet van boter hield. Jarenlang margarine gegeten, totdat ik weer 'the real thing' ontdekte. Lekker hoor. Maar ik eet het dus pas sinds een half jaar ofzo weer.
Maar hee, een fijne olie vind ik inderdaad ook lekker. Probeer ook eens walnootolie (da's echt ongelooflijk gezond en zeer smakelijk) of druivenpitolie (fruitig met een klein beetje bitter, je koopt t bij de fair trade winkel)
Ja sorry hoor, dat soort dingen wek je in mij op met je restaurantrecensiesquote:Op maandag 30 juli 2007 09:41 schreef Bluezz het volgende:
Zullen we een topic openen over boter, dan houden we het hier schoon w.b. de recensies ?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |