abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_45654020
Wie zijn dat nou weer?
pi_45654057
quote:
Op donderdag 25 januari 2007 09:07 schreef Bluezz het volgende:
Wie zijn dat nou weer?
t echtpaar Smeets.
Mart Smeets :"In alle drukte heb ik rust."
  donderdag 25 januari 2007 @ 09:18:14 #153
61305 Bjoro
Proud to have Maud !
pi_45654183
quote:
Op donderdag 25 januari 2007 01:18 schreef golfer het volgende:

[..]

Tja..we lijken wat dat betreft op Mart en Karen.
al zal Mart wat minder vaak thuis zijn
256 goals !
[Column]Hoera, prijs gewonnen!
'Zo gewoon en toch zo bijzonder,
Zo alledaags maar nog steeds een wonder' Maud 07-07-2005
pi_45656172
quote:
Op donderdag 25 januari 2007 09:18 schreef Bjoro het volgende:


al zal Mart wat minder vaak thuis zijn
Maar wat heeft dat met uit eten te maken
pi_45656541
Blijven jullie wel even ontopic anders moet ik ingrijpen
pi_45656569
quote:
Op donderdag 25 januari 2007 11:34 schreef SCH het volgende:
Blijven jullie wel even ontopic anders moet ik ingrijpen
SCHuimpje
pi_45656612
quote:
Op donderdag 25 januari 2007 11:35 schreef Bluezz het volgende:

[..]

SCHuimpje
Eten is voor losers? Spinning is the word
  vrijdag 26 januari 2007 @ 07:02:55 #158
165750 Shadowke
KV Mechelen
pi_45686241
quote:
Op donderdag 25 januari 2007 11:36 schreef SCH het volgende:

[..]

Eten is voor losers? Spinning is the word
Leuk man
heb je mij proberen te bellen zaterdagnacht?
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
LOL @ Pietverdriet --> Wat spreek jij vloeiend...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
  vrijdag 22 juni 2007 @ 15:30:16 #159
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_50731346
Het wordt weer eens tijd.
Morgen gaan we op herhaling naar een restaurant dat we in maart 2004 al eens onder de loupe namen.
Zie Bluezz' en golfer's restaurant-recensies

We zijn benieuwd of ze de hoge cijfers die ze nog steeds scoren bij Iens nog steeds kunnen waarmaken.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 22 juni 2007 @ 15:32:33 #160
3123 Sanne
dat zure BB modje...
pi_50731440
Het zal weer eens tijd worden!!!

Veel plezier!
Een volk dat voor tirannen zwicht, zal meer dan lijf en goed verliezen. Dan dooft het licht.
I.M. mijn streamzusje Quenda© of Loedertje zoals jullie haar kennen. RIP lief. :*
pi_50774792
Zoooooooooooo net terug van het vieren der nieuwe banen bij :



We waren hier in 2004 ook al en inmiddels is de inrichting wat veranderd.
De stoelen zitten beter en de kunst aan de muur zijn vervangen door grote spiegels wat de ‘huiskamer’ look wat vergroot.
In plaats van Jessica, de eigenaresse, werden we hartelijk welkom geheten door Arian(n)e, die vanavond werd geholpen door Maaike, die er nog maar net werkte.
Dat was te merken, maar het ging allemaal heel onspannen en leuk.
De chef-kok van vanavond heet Danny.


De foto’s met verslagje (foto’s zijn soms wat te snel en zonder flits genomen trouwens)




We beginnen met een lekker glas witte Chardonnay, die goed van temperatuur is, en we besluiten eigenlijk meteen al dat we hier een flesje van bestellen voor de rest van de avond.
(nogal opgelicht die foto om het etiket duidelijk te krijgen)





Daarbij krijgen we vers gebakken warm bruin en wit boerenbrood, met een leuk verpakt gezouten zacht stukje roomboter





Als voorgerecht kiest golfer de carpaccio van tonijn.
Mooi flinterdun gesneden, eroverheen in mooie streepjes wasabi mayonaise, erbovenop niet al te veel groen.
Smaakt prima!




Mijn voorgerecht is de ‘proeverij’, dus geen idee wat dit mij zal brengen
Het blijken 4 kleinere gerechtjes te zijn :
Dezelfde tonijncarpaccio van golfer in miniformaat, kalfsrosbief met balsamicodressing, gerookte kalkoensalade-tje met fruit en noten, en een kommetje paddenstoelensoep.
Heerlijk, echt smullen!





De hoofdgerechten… we gaan voor de visjes.
Golfer valt op de zeeduivel met kreeftensaus en 2 gegrilde gamba's erbij, ziet er prachtig uit en het smaakt nog beter




Een Zeebaarsfilet zwemt inmiddels mijn bordje op, goed op de huid gebakken, met wat olie en heerlijke knapperige groentes eronder.



Bij deze hoofdgerechten horen frietjes, maar de zekering knalt eruit zodat de friteuse niet meer werkt. Danny zorgt later voor knapperige minifrietjes, even voor ons met de hand in de olie gebakken. Attent!!

Toetjes laten we voor wat ze zijn, we willen graag een sambucaatje en wat koffie om ons feestje mee af te sluiten.




De rekening wordt geheel in stijl gepresenteerd natuurlijk ¤






We hebben echt heerlijk gegeten, erg ontspannen, huiskamersfeertje, de bediening doet het erg leuk, en we zijn het dan ook nog steeds helemaal eens met de recensies van iens, goed tot uitstekend!!

En over een paar jaar komen we graag nog eens terug


[ Bericht 2% gewijzigd door Blues op 23-06-2007 23:53:46 ]
  zaterdag 23 juni 2007 @ 23:58:07 #162
1055 Schanulleke
Een kop vol zaagsel!
pi_50775198
Ik kwam 'zomaar' in dit draadje terecht en vroeg me af of dat Lamberons misschien in de buurt lag. En wat blijkt, alle gerecenseerde restaurantjes liggen in de buurt! Zelfs het Stille Water, hier in het dorp hebben jullie aangedaan. Onze ervaring daar was iets minder, ze leken die avond erg veel haast te hebben wat niet welkom voelde, maar we gaan er nog maar eens heen. 't schijnt te koop te staan trouwens.
Erg leuk dat jullie dit zo aanpakken. En gefeliciteerd met de nieuwe banen ook.

[ Bericht 8% gewijzigd door Schanulleke op 24-06-2007 00:08:11 ]
Life is what you make it.
pi_50775320
Hoe is die boter nu gepresenteerd?
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
pi_50775506
In een soort ouderwets stukje vetvrij papier met opdruk van een of andere boerderij op een bordje.
Zie foto
Niks bijzonders maar gewoon leuk gedaan zo.
pi_50789693
  zondag 24 juni 2007 @ 16:13:09 #166
3123 Sanne
dat zure BB modje...
pi_50789777
Het water loopt me in de mond bij dit topic.

Iedere keer weer!
Een volk dat voor tirannen zwicht, zal meer dan lijf en goed verliezen. Dan dooft het licht.
I.M. mijn streamzusje Quenda© of Loedertje zoals jullie haar kennen. RIP lief. :*
pi_50791827
De 3 katten, wij hebben er thuis 3 dus dit restaurant was ons al opgevallen toen we in Bluezz en golfers huis zaten maar het kwam er niet van.

Wel gaven we ze een cadeaubon voor www.annemax.nl - vinden ze geen reet aan want hebben ze nog steeds niet gebruikt, was ons favo lunchtentje in Haarlem.
pi_50792970
Spam
pi_50793236
Recensie is weer helemaal top, de gerechten zien er erg lekker uit...
“ That was pretty fucking trippy... ”
Pulp Fiction
  zondag 24 juni 2007 @ 23:15:33 #170
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_50803529
21 juli volgt de volgende recensie.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 25 juni 2007 @ 00:19:05 #171
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_50805552
waar gaat de reis heen dan 21 juli?
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
  maandag 25 juni 2007 @ 00:22:05 #172
1055 Schanulleke
Een kop vol zaagsel!
pi_50805656
Ik hoorde laatst als tip een restaurantje dat Spektakel heet in Haarlem. Zijn jullie daar al eens geweest?
Life is what you make it.
  maandag 25 juni 2007 @ 00:22:54 #173
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_50805675
quote:
Op maandag 25 juni 2007 00:19 schreef Erosjuhhh het volgende:
waar gaat de reis heen dan 21 juli?
Eindelijk eens naar wat al zo lang op ons verlanglijstje stond, maar er elke keer door omstandigheden niet van kwam: http://www.southern-cross.nl/

Daarna op 4 augustus voor de 2e keer (met vrienden) naar www.brouwerskolkje.nl

Dat is onze voorlopige planning.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 25 juni 2007 @ 00:24:05 #174
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_50805718
ziet er goed uit, ga je voor de wag yu voorgerecht?
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
pi_50805767
quote:
Op maandag 25 juni 2007 00:22 schreef Schanulleke het volgende:
Ik hoorde laatst als tip een restaurantje dat Spektakel heet in Haarlem. Zijn jullie daar al eens geweest?
Heel vaak
www.specktakel.nl hebben we ook recensies over geschreven.
Erg leuk, vooral de binnentuin!!
  maandag 25 juni 2007 @ 00:28:04 #176
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_50805827
quote:
Op maandag 25 juni 2007 00:22 schreef Schanulleke het volgende:
Ik hoorde laatst als tip een restaurantje dat Spektakel heet in Haarlem. Zijn jullie daar al eens geweest?
Is bijna onze eerste recensie geweest:

Bluezz' en golfer's restaurant-recensies
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 25 juni 2007 @ 00:35:17 #177
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_50806041
quote:
Op maandag 25 juni 2007 00:24 schreef Erosjuhhh het volgende:
ziet er goed uit, ga je voor de wag yu voorgerecht?
Zit er dik in dat ik die kies, inderdaad, maar we hebben nog een paar weken om er rustig over na te denken.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_50868602
quote:
Bij deze hoofdgerechten horen frietjes, maar de zekering knalt eruit zodat de friteuse niet meer werkt.
Hmm die horeca van tegenwoordig, degelijke uitrusting hoort er toch wel bij. Aftrekpuntje neem ik aan
pi_50871634
Ziet er allemaal lekker uit!
Was de saus bij de vis niet overheersend? Lijkt heel veel maar kan ook fotobedrog zijn
Op 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe:Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
  dinsdag 26 juni 2007 @ 20:57:39 #180
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_50873035
quote:
Op dinsdag 26 juni 2007 20:24 schreef Vanyel het volgende:
Ziet er allemaal lekker uit!
Was de saus bij de vis niet overheersend? Lijkt heel veel maar kan ook fotobedrog zijn
Ik ben gek op kreeft, dus vond de saus zeker niet overheersend. Had wat mij betreft nog wel een beetje meer saus mogen bij zitten.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  woensdag 18 juli 2007 @ 19:22:49 #181
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_51602414
Na maandenlang elke keer te laat te zijn geweest met reserveren, gaat het er a.s. zaterdag dan eindelijk toch van komen.
We gaan in Heemstede eten bij het Australisch restaurant Southern Cross.
Uiteraard volgt daarna weer een recensie.

http://www.southern-cross.nl/
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  woensdag 18 juli 2007 @ 19:28:18 #182
3123 Sanne
dat zure BB modje...
pi_51602615
Veel plezier!!!!
Een volk dat voor tirannen zwicht, zal meer dan lijf en goed verliezen. Dan dooft het licht.
I.M. mijn streamzusje Quenda© of Loedertje zoals jullie haar kennen. RIP lief. :*
pi_51602848
Tis me verjaardagskadootje
pi_51603545
Ziet er goed uit...ben benieuwd!

Veel plezier!
“ That was pretty fucking trippy... ”
Pulp Fiction
pi_51607683
Hoe laat moeten we er zijn?
  Moderator / Redactie Sport woensdag 18 juli 2007 @ 22:00:52 #186
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_51607810
quote:
Op woensdag 18 juli 2007 21:57 schreef SCH het volgende:
Hoe laat moeten we er zijn?
uitnodigingskaartje moet ik nog krijgen
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  donderdag 19 juli 2007 @ 01:23:27 #187
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_51614192
Gegrilde Nemo
Confidence through competence
  donderdag 19 juli 2007 @ 01:47:05 #188
50442 DaMook
Lonely together ( Miss u Caro)
pi_51614561
Blijft leuk om te lezen. Kom hier telkens per ongeluk terecht , maar nu maar eens een tvp om het elke keer te zien .
The only easy day, was yesterday. (USMC)

Live for today, cause yesterday is gone and tomorrow may never come. (Ducky, NCIS)
I'll grow old with her, just from a far. (Harold, POI)
  donderdag 19 juli 2007 @ 12:48:09 #189
61305 Bjoro
Proud to have Maud !
pi_51623881
quote:
Op woensdag 18 juli 2007 19:22 schreef golfer het volgende:
Na maandenlang elke keer te laat te zijn geweest met reserveren, gaat het er a.s. zaterdag dan eindelijk toch van komen.
We gaan in Heemstede eten bij het Australisch restaurant Southern Cross.
Uiteraard volgt daarna weer een recensie.

http://www.southern-cross.nl/
ben benieuwd.

Ben niet zo'n onwijse culinaire fijnproever, maar heb toch een aantal keer erg lekker gegeten bij Pete en Natascha
256 goals !
[Column]Hoera, prijs gewonnen!
'Zo gewoon en toch zo bijzonder,
Zo alledaags maar nog steeds een wonder' Maud 07-07-2005
pi_51626409
Wij gaan ook gewoon op onze hollandsche schmaak af hoor
Kep trek
pi_51627869
Veel plezier zaterdag! Ben benieuwd.
pi_51697402
Veel eetplezier vanaaf Buezz en Golfer
pi_51698118
Tnxx
Boes gaat zich optutten
  zaterdag 21 juli 2007 @ 18:52:41 #194
127004 maril
Smeetsfan
pi_51699015
Smakelijk eten!
Mart Smeets :"In alle drukte heb ik rust."
  zaterdag 21 juli 2007 @ 22:30:11 #195
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_51705062
Ik zit me nou al te verheugen over de recensie
Hopelijk hebben/hadden jullie een smaakvolle avond!

[ Bericht 4% gewijzigd door uniekhoorn op 21-07-2007 22:43:00 ]
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
  zaterdag 21 juli 2007 @ 23:02:05 #196
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_51705795
Recensie van het Australisch restaurant Southern Cross in Heemstede.
Website: http://www.southern-cross.nl/

Entourage
Het restaurant is gesitueerd in een soort huiskamerachtige pijpenlade.
Eenvoudige houten tafels en houten stoelen.
Aan de muur wat schilderijen met Aboriginal kunst en wat muurschilderingen.
De didgeridoo ontbreekt natuurlijk ook niet.
Met mooi weer (zoals vandaag) kan je ook in de tuin eten.
Binnen totaal plaats voor 30 couverts, buiten nog een stuk of 8 plekken.


Menu.
Er wordt een 3-gangen keuze menu geserveerd voor ¤ 29,00. Uiteraard kan je ook los bestellen uit de diverse gerechten op de menukaart.

Voorgerecht.
Bluezz en ik kozen allebei uit de voorgerechten voor de Wagyu beef sashimi with a baby cress salad and a warm sesame oil.
Een supermals soort carpaccio van dit speciale rund, met heerlijke dressing van een beetje soja en sesamzaadjes, vergezeld door wat waterkerssalade.
Het vlees smolt bijna in de mond, zo mals was het. Heerlijk!


Hoofdgerecht.
Bluezz had gekozen voor een filet van een Australische baarsachtige zoetwaterroofvis:
Marinated barramundi fishfillet on sweet and sour pickled vegetables with a fried sticky ricecake and a tumeric vinaigrette.

Een prima stukje visfilet met een zweem van kerrie. De gefrituurde kleefrijst erbij vond ze heel erg lekker en bijzonder. Volgens haar een prima combinatie van allerlei smaken, zonder al te machtig te zijn.


Ik had gekozen voor de rare roasted emu fillet on curried potatoes with eggplant and a spicey coconut sauce.
De emoe-biefstuk had een heerlijke geroosterde smaak en werd vergezeld door een saus met een soort Thaise currysmaak. (gelukkig was er weinig te proeven van de kokos in de suas, want daar ben ik niet zo’n liefhebber van). Het vlees deed mij in de verte denken aan een goede ossenhaas, maar had net een iets apartere smaak. Lekker rare gehouden, zonder dat het te rauw was.
De combinatie met de aubergine als groente erbij was prima gekozen.


Niets dan complimenten voor onze hoofdgerechten! (zie ook de lege bordjes, nog net niet afgelikt...)


Nagerecht.
Bluezz nam als nagerecht toffeed pineapple and coconut cream tart with sambucca ice cream.
Een met filodeeg omhult taartje met daarop een ijsbolletje met sambucasmaak.
Heel smakelijk weer.



Ik ging voor de dark chocolate brownie with white chocolate ice cream and a chocolate sauce.
Heerlijke brownie (wel een beetje machtig) prima ijs en een lekkere chocoladesaus erbij.


Wijn.
Bij binnenkomst hadden we gekozen voor een glas witte huiswijn: een Aldridge Estate Semillon/Chardonnay uit 2005.
Lekker droog.

Bij de rest van het menu kozen we voor een fles Yalumba, een Viognier uit Zuid Australië uit 2006.
Heerlijk fruitig met een lichte citrusafdronk.

We besloten dit keer de traditionele koffie’s met de glaasjes sambuca achterwege te laten.
Al met al waren we, inclusief de drankjes, samen ¤ 90 kwijt voor dit kleine feestje.

Oordeel.
De 2-vrouwsbediening houdt alle tafeltjes prima in de gaten en is attent.
Soms wel iets te snel met bijschenken vanuit de wijnfles.
Ook het tempo tussen de gerechten in zou iets langzamer mogen.
De kok heeft overduidelijk plezier in zijn werk en dat zie en proef je bij alle gerechten.

De prijs/kwaliteit-verhouding is zonder meer uitstekend en dit restaurant is wat ons betreft zeker een aanrader!
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zaterdag 21 juli 2007 @ 23:12:39 #197
61305 Bjoro
Proud to have Maud !
pi_51706058
Leuke recentie weer
256 goals !
[Column]Hoera, prijs gewonnen!
'Zo gewoon en toch zo bijzonder,
Zo alledaags maar nog steeds een wonder' Maud 07-07-2005
  zaterdag 21 juli 2007 @ 23:26:43 #198
26251 Eilanden
Bright Mirror Still Water
pi_51706913
Ik had op zijn minst kangaroe verwacht

Die brownie ziet er uit als een soort kernbom man, of het resultaat van het toiletbezoek van Clarence Seedorf.

Nu weten jullie eindelijk wat jezus iedere dag op zijn bordje krijgt
pi_51707043
Zoek de verschillen

  zaterdag 21 juli 2007 @ 23:58:13 #201
127004 maril
Smeetsfan
pi_51707160
Water loopt mij uit de mond
Mart Smeets :"In alle drukte heb ik rust."
pi_51707435
Ohhh klinkt zalig hoor allebei

En bij het lezen over sambuca-ijs kwam ik zowat klaar
  zondag 22 juli 2007 @ 00:13:49 #203
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_51707504
quote:
Op zondag 22 juli 2007 00:10 schreef SeaOfLove het volgende:


En bij het lezen over sambuca-ijs kwam ik zowat klaar
Mental-note maakt. : "SOL binnenkort hier uitnodigen en sambuca-ijs op het menu zetten, handdoekje op haar stoel klaarleggen "
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_51707561
quote:
Op zondag 22 juli 2007 00:13 schreef golfer het volgende:

[..]

Mental-note maakt. : "SOL binnenkort hier uitnodigen en sambuca-ijs op het menu zetten, handdoekje op haar stoel klaarleggen "


Ik hou van sambuca

Ik hou van Bluezz en Golfer

Ik heb een hele leuke avond gehad gewoon, ben helemaal in tralalalala-stemming....woeiiii
  Moderator / Redactie Sport zondag 22 juli 2007 @ 00:18:17 #205
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_51707603
weer een leuk stuk
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_51707737
Gasten die foto's maken in het restaurant van dan wel het eten dan wel de 'ambiance'. Klootjesvolk.

pi_51707765
quote:
Op zondag 22 juli 2007 00:23 schreef Fillipe het volgende:
Gasten die foto's maken in het restaurant van dan wel het eten dan wel de 'sfeer'. Klootjesvolk.

  zondag 22 juli 2007 @ 00:26:55 #208
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_51707804
quote:
Op zondag 22 juli 2007 00:23 schreef Fillipe het volgende:
Gasten die foto's maken in het restaurant van dan wel het eten dan wel de 'ambiance'. Klootjesvolk.


Een kenner!.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_51707922
quote:
Op zondag 22 juli 2007 00:26 schreef golfer het volgende:

[..]


Een kenner!.
Gelukkig hoef je daar geen kenner voor te zijn, knurft.

Onwijs burgelijk om van elk gerechtje en wijntje of elke fart de het bedienend personeel maakt een foto te maken.

Maar goed, niets gewend natuurlijk.
pi_51707954
quote:
Op zondag 22 juli 2007 00:32 schreef Fillipe het volgende:

[..]

Gelukkig hoef je daar geen kenner voor te zijn, knurft.

Onwijs burgelijk om van elk gerechtje en wijntje of elke fart de het bedienend personeel maakt een foto te maken.
anders reageer je toch niet
  zondag 22 juli 2007 @ 00:37:54 #211
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_51708026
quote:
Op zondag 22 juli 2007 00:32 schreef Fillipe het volgende:


Maar goed, niets gewend natuurlijk.
Nee, je hebt helemaal gelijk.

alle 3 de delen van onze recensies al eens bekeken en doorgelezen, qua niets gewend zijn?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_51708071
Knurft

Betere omschrijving van Bluezz en golfer zou ik niet kunnen verzinnen
pi_51708251
quote:
Op zondag 22 juli 2007 00:37 schreef golfer het volgende:

[..]

Nee, je hebt helemaal gelijk.

alle 3 de delen van onze recensies al eens bekeken en doorgelezen, qua niets gewend zijn?
Och ik wil niet ontkennen dat jullie in leuke tenten hebben gegeten, zeker niet. Ging me meer om het algehele idee wat jullie hebben bij 'uit eten' gaan. Ik heb zelf dan toevallig ook gegeten bij o.a Librije en die tent in Haarlem, maar ik kan me niet bedenken dat de gasten aldaar het 'gezellig' vinden als het tafeltje naast hun foto's gaat maken van elke hapje en drankje.

Ik heb er iig een broertje dood aan, en ja het komt gewoon kneuterig over.
pi_51715647
Zeik toch niet zo man, ze vinden het altijd hardstikke leuk, we kondigen het aan/vragen het altijd met wat uitleg en bovendien fotografeer ik zonder flits.
En bij de Librije heb ik zelfs IN de keuken, op de handen van de koks gefotografeerd
pi_51720520
Jaaa, ik werd vanmorgen wakker met een buitengewoon blij gevoel: weer een nieuwe restaurantrecensie van Bluezz en Golfer

Sesamolie over de wagyu, is dat niet onwijs overheersend? Het lijkt mij ook echt een leuk restaurant, en ook een heel erg fijne prijs, zeg!

Mijn vader ging vroeger altijd familiefoto's maken in restaurants en daardoor durf ik geen foto's meer te maken
pi_51721128
quote:
Op zondag 22 juli 2007 16:04 schreef ColdFeet het volgende:
Jaaa, ik werd vanmorgen wakker met een buitengewoon blij gevoel: weer een nieuwe restaurantrecensie van Bluezz en Golfer

Sesamolie over de wagyu, is dat niet onwijs overheersend? Het lijkt mij ook echt een leuk restaurant, en ook een heel erg fijne prijs, zeg!

Mijn vader ging vroeger altijd familiefoto's maken in restaurants en daardoor durf ik geen foto's meer te maken
Ik vond er nét iets te veel sesamzaadjes overheen liggen, heb het eraf geschraapt om het vlees beter te kunnen proeven ja
  zondag 22 juli 2007 @ 16:58:58 #217
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_51722456
wagyu moet toch dominant geaderd zijn? ligt het aan de foto dat ik dat niet zie?
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_51723869
Ik heb geen geaderd vlees gezien eerlijk gezeit.
Tis niet te hopen dat we zijn bedonderd
  maandag 23 juli 2007 @ 15:20:28 #219
186407 milo07
Esto laetus et carpe diem
pi_51749252
quote:
Op zaterdag 21 juli 2007 23:02 schreef golfer het volgende:
Recensie van het Australisch restaurant Southern Cross in Heemstede.
Website: http://www.southern-cross.nl/

Entourage
Het restaurant is gesitueerd in een soort huiskamerachtige pijpenlade.
Eenvoudige houten tafels en houten stoelen.
Aan de muur wat schilderijen met Aboriginal kunst en wat muurschilderingen.
De didgeridoo ontbreekt natuurlijk ook niet.
Met mooi weer (zoals vandaag) kan je ook in de tuin eten.
Binnen totaal plaats voor 30 couverts, buiten nog een stuk of 8 plekken.
[afbeelding]

Menu.
Er wordt een 3-gangen keuze menu geserveerd voor ¤ 29,00. Uiteraard kan je ook los bestellen uit de diverse gerechten op de menukaart.

Voorgerecht.
Bluezz en ik kozen allebei uit de voorgerechten voor de Wagyu beef sashimi with a baby cress salad and a warm sesame oil.
Een supermals soort carpaccio van dit speciale rund, met heerlijke dressing van een beetje soja en sesamzaadjes, vergezeld door wat waterkerssalade.
Het vlees smolt bijna in de mond, zo mals was het. Heerlijk!
[afbeelding]

Hoofdgerecht.
Bluezz had gekozen voor een filet van een Australische baarsachtige zoetwaterroofvis:
Marinated barramundi fishfillet on sweet and sour pickled vegetables with a fried sticky ricecake and a tumeric vinaigrette.

Een prima stukje visfilet met een zweem van kerrie. De gefrituurde kleefrijst erbij vond ze heel erg lekker en bijzonder. Volgens haar een prima combinatie van allerlei smaken, zonder al te machtig te zijn.
[afbeelding]

Ik had gekozen voor de rare roasted emu fillet on curried potatoes with eggplant and a spicey coconut sauce.
De emoe-biefstuk had een heerlijke geroosterde smaak en werd vergezeld door een saus met een soort Thaise currysmaak. (gelukkig was er weinig te proeven van de kokos in de suas, want daar ben ik niet zo’n liefhebber van). Het vlees deed mij in de verte denken aan een goede ossenhaas, maar had net een iets apartere smaak. Lekker rare gehouden, zonder dat het te rauw was.
De combinatie met de aubergine als groente erbij was prima gekozen.
[afbeelding]

Niets dan complimenten voor onze hoofdgerechten! (zie ook de lege bordjes, nog net niet afgelikt...)
[afbeelding]

Nagerecht.
Bluezz nam als nagerecht toffeed pineapple and coconut cream tart with sambucca ice cream.
Een met filodeeg omhult taartje met daarop een ijsbolletje met sambucasmaak.
Heel smakelijk weer.
[afbeelding]


Ik ging voor de dark chocolate brownie with white chocolate ice cream and a chocolate sauce.
Heerlijke brownie (wel een beetje machtig) prima ijs en een lekkere chocoladesaus erbij.
[afbeelding]

Wijn.
Bij binnenkomst hadden we gekozen voor een glas witte huiswijn: een Aldridge Estate Semillon/Chardonnay uit 2005.
Lekker droog.

Bij de rest van het menu kozen we voor een fles Yalumba, een Viognier uit Zuid Australië uit 2006.
Heerlijk fruitig met een lichte citrusafdronk.

We besloten dit keer de traditionele koffie’s met de glaasjes sambuca achterwege te laten.
Al met al waren we, inclusief de drankjes, samen ¤ 90 kwijt voor dit kleine feestje.

Oordeel.
De 2-vrouwsbediening houdt alle tafeltjes prima in de gaten en is attent.
Soms wel iets te snel met bijschenken vanuit de wijnfles.
Ook het tempo tussen de gerechten in zou iets langzamer mogen.
De kok heeft overduidelijk plezier in zijn werk en dat zie en proef je bij alle gerechten.

De prijs/kwaliteit-verhouding is zonder meer uitstekend en dit restaurant is wat ons betreft zeker een aanrader!
Mooi geschreven en leuke foto's. Dank daarvoor ondanks dat het wel een beetje is afgekeken van die user ipsy.
pi_51749735
quote:
Op maandag 23 juli 2007 15:20 schreef milo07 het volgende:

[..]

Mooi geschreven en leuke foto's. Dank daarvoor ondanks dat het wel een beetje is afgekeken van die user ipsy.
omg is dit je nieuwe nick i-spy/editor2/sanni ?
  maandag 23 juli 2007 @ 15:53:03 #221
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_51750491
BITCHFIGHT!
Confidence through competence
pi_51750510
quote:
Op zondag 22 juli 2007 17:42 schreef Bluezz het volgende:
Ik heb geen geaderd vlees gezien eerlijk gezeit.
Tis niet te hopen dat we zijn bedonderd
Even gejat van Wagyufarm:

Wagyu fokkerij heeft 5 hoofd bloedlijnen:

Taijma of Tajiri - Runderen met een rustig karakter,smaller frame met lange rib eye en superieure marbling
Shimane of Fusiyoshi - Gemiddeld frame en goed vlees
Kedaka of Tottori - Grote dieren met sterke ruglijn en meer wisselende vlees kwaliteit
Okayama - Gemiddelde eigenschappen
Koeli of Kumamoto - Rode Wagyu's. Grote sterke dieren met weinig marbling


Niet al het vlees is dus gemarmerd.
Suiker en melk is voor mensen die geen koffie lusten
pi_51750559
laat ook maar

[ Bericht 72% gewijzigd door #ANONIEM op 23-07-2007 16:00:21 ]
  maandag 23 juli 2007 @ 18:09:31 #224
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_51754923
quote:
Op maandag 23 juli 2007 15:20 schreef milo07 het volgende:


Mooi geschreven en leuke foto's. Dank daarvoor ondanks dat het wel een beetje is afgekeken van die user ipsy.

Ja, die was inderdaad veel eerder daarmee dan wij en ook veel langer bezig met recensies schrijvenop FOK!.
Zonder zijn lichtende voorbeeld hadden we dit natuurlijk nooit kunnen bedenken.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_51756454
Recensie is weer helemaal top, dank!
“ That was pretty fucking trippy... ”
Pulp Fiction
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')