Ook met een Powershot kun je prima HDR's maken maar je compositie hier is niet zo handig en de kleuren zijn vrij gaar eerlijk gezegd...quote:Op woensdag 26 december 2007 22:11 schreef Evenveel het volgende:
Ik heb ook een probeersel gemaakt vandaag:
[ afbeelding ]
Camera Canon Powershot A460 (budgetcamera dus!)
Tof beeld geeft dat! die windmolens!quote:Op vrijdag 28 december 2007 16:02 schreef creative_monkey het volgende:
vond deze ook wel het posten waard...
[ afbeelding ]
Kijk eens in je handleiding of je camera bracketing ondersteunt. Meer informatie vind je hier.quote:Op vrijdag 28 december 2007 19:50 schreef hepas het volgende:
Ben trouwens de bezitter van 400D DSLR met Canon 17-85mm 1:4-5.6 USM IS lens.
Als ik het goed begrepen heb (http://hdr101.com/?page_id=4 uit de OP), moet ik zo'n 7 JPG-plaatjes schieten die ieder een ander sluitingstijd hebben. Kan dat niet op een andere manier? Want de camera verschuift iedere keer weer als ik aan de rad voor de sluitingstijd draai?
Ik heb even geGoogled, maar vind op beide termen zo snel niets fotografisch...?quote:Op vrijdag 28 december 2007 19:48 schreef hepas het volgende:
Wat is eigenlijk het verschil tussen DRI en HDI foto's?
Maar daar heb ik natuurlijk niks aan als ik slutiingstijden op een reeks wil nemen.quote:WB Bracketing
+/-3 stops met volle stopwaarden,
reeksopname van 3 foto's per sluiteractivering,
Instelbare versterking Blauw/Amber of Magenta/Groen
Deze snap ik niet helemaal. Heb ik daar iets aan in HDR?quote:
Belichtingscompensatie
+/- 2 EV, 1/2 of 1/3-stopwaarden
AEB
+/- 2 EV, 1/2 of 1/3-stopwaarden
Wat willen stopwaarden zeggen?quote:Type
Elektronische gestuurde spleetsluiter
Sluitertijd
30 - 1/4000 sec. (1/2 of 1/3 stopwaarden), Bulb
Shutter Release
Soft touch, elektronische activering
Ik ga je weer een linkje geven... Het is in ieder geval mogelijk met je camera. In combinatie met een statief krijg je hier de gewenste foto's mee.quote:Op vrijdag 28 december 2007 20:02 schreef hepas het volgende:
Wat willen stopwaarden zeggen?
http://www.flickr.com/groups/dynamic_range_increase/quote:Op vrijdag 28 december 2007 19:59 schreef Xilantof het volgende:
[..]
Ik heb even geGoogled, maar vind op beide termen zo snel niets fotografisch...?
Wat bedoel je precies?
Dat is 't zelfde...quote:Op vrijdag 28 december 2007 20:09 schreef hepas het volgende:
Dank je.
Maar ik heb begrepen dat je 3 foto's met verschillende belichtingswaarden kunt maken, of 3 foto's met verschillende sluitertijden voor je HDR-foto's. Klopt dat? Zo ja, welke kun je mij adviseren, variatie in belichtingswaarden óf in sluitertijden?
Ik zie dat mijn blauwe hulpje je keurig netjes verder heeft geholpen toen ik aan het eten was. Dank Xil!quote:Op vrijdag 28 december 2007 20:17 schreef Xilantof het volgende:
Sluitertijd heeft trouwens wél de voorkeur omdat hierbij de "focus" of de grote ervan niet veranderd.
Ik snap je reactie niet?quote:Op vrijdag 28 december 2007 20:17 schreef Xilantof het volgende:
Sluitertijd heeft trouwens wél de voorkeur omdat hierbij de "focus" of de grote ervan niet veranderd.
Je kan je sluitertijden ook zo kiezen dat je bij de hoogste sluitertijd geen risico hebt op bewegingsonscherpte. Dat heeft dan weer direct een relatie met de gekozen belichtingswaarde.quote:Op vrijdag 28 december 2007 21:00 schreef hepas het volgende:
[..]
Ik snap je reactie niet?(al gezegd, ben een n00b in technische termen) Op wat voor punt verkies je slutiertijd boven belichtingswaarden?
Bij hogere sluitertijd krijg je meer kans op bewegingsonscherpte. Dan zou het verstandiger zijn om voor verschillende belichtingswaarden gaan met een lage sluitertijd, toch?
Gebruik de technische termen dan niet als je niet weet hoe ze te gebruikenquote:Op vrijdag 28 december 2007 21:00 schreef hepas het volgende:
[..]
Ik snap je reactie niet?(al gezegd, ben een n00b in technische termen) Op wat voor punt verkies je slutiertijd boven belichtingswaarden?
Bij hogere sluitertijd krijg je meer kans op bewegingsonscherpte. Dan zou het verstandiger zijn om voor verschillende belichtingswaarden gaan met een lage sluitertijd, toch?
Ben niet helemaal thuis in HDR, maar je kunt je camera instellen op verschillende belichtingen. In het menu kan dat, er staat ergens een trappetje van -2, -1, 0, 1, 2. Daar kun je dan instellen dat je bijvoorbeeld op 0 (gewone belichting), -1 (iets onderbelicht) en 1 (iets overbelicht) een foto maakt, je maakt dan drie foto's achter elkaar en je camera verandert dan de belichting. Als je je camera op diafragmavoorkeuze zet blijft de scherpte/focus op de foto's hetzelfde en verandert alleen de sluitertijd.quote:Op vrijdag 28 december 2007 23:10 schreef hepas het volgende:
Helaas heb ik geen statief heb, en daardoor iedere keer als ik m'n sluitertijd opnieuw instel, kan de camera 'wat' verschuiven. In dat geval lijkt het me toch beter om maar aan de belichtingswaarden zitten knoeien.
Sorry voor al deze discussie, ik vergat erbij te vermelden dat ik géén statief heb.
Ik vind ze heel erg aardig, al is het jammer dat #2 niet scherp is. 1 en 3 vind ik prachtig, met die bomen er in. Foto4 is me te leeg.quote:Op vrijdag 28 december 2007 23:19 schreef Petre het volgende:
Mijn eerste probeerseltjes:
1:
[ afbeelding ]
2:
[ afbeelding ]
3:
[ afbeelding ]
4:
[ afbeelding ]
Al heb ik nog niet zo gek veel expres met stops gespeeld
Ik vind bij 2 zelf het origineel (1 van de 7) mooier ja:quote:Op vrijdag 28 december 2007 23:41 schreef RonaldV het volgende:
[..]
Ik vind ze heel erg aardig, al is het jammer dat #2 niet scherp is. 1 en 3 vind ik prachtig, met die bomen er in. Foto4 is me te leeg.
Waarom ben je met deze foto in hemelsnaam gaan HDRen?quote:Op vrijdag 28 december 2007 23:51 schreef Petre het volgende:
[..]
Ik vind bij 2 zelf het origineel (1 van de 7) mooier ja:
[ afbeelding ]
Omdat dat het doel was van mijn 30-minuten wandelingetje voor het huis van mijn ouders langsquote:Op vrijdag 28 december 2007 23:53 schreef RonaldV het volgende:
[..]
Waarom ben je met deze foto in hemelsnaam gaan HDRen?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |