FOK!forum / Klussen, Wonen en Huishouden / Granieten aanrechtblad vern**kt
Artificial_Mvrijdag 28 juli 2006 @ 17:24
Hey mensen,

De situatie waar ik mee zit is als volgt:
Mijn ouders zijn op vakantie en ik pas 2 weken op het huis. Nadat ik het een en ander aan lekkernijen had klaargemaakt op het aanrecht, besloot ik de troep de volgende dag maar op te ruimen. De volgende dag zat een hoop zooi aangekoekt aan het aanrechtblad. Losschrobben ging moeilijk dus heb ik er een berg afwasmiddel opgegooid en dit een paar uur laten intrekken. Dit leek op zich een uitstekend idee.

Toen ik na enkele uren het blad ging schoonmaken kwam de aangekoekte zooi makkelijk los. Het blad zag er weer perfect uit. Maar weer enkele uren later begon het blad wit uit te slaan. Heb sindsdien er al 5 keer overheen gepoetst met zeep / water maar het blijft elke keer wit uitslaan. Voor de kenners: een granieten aanrechtblad is zo ongeveer het duurste wat je in je keuken kunt hebben... we spreken hier over enkele duizenden euri!

Wie oh wie weet hoe ik dit aanrechtblad weer kan herstellen??

MVG,

Arti M
l3lastervrijdag 28 juli 2006 @ 17:33
haha jij bent flink de sjaak....

wij hebben dat thuis ook, en serieus ik ben er zo f0cking voorzichtig mee... hebben al 1 kras van een bier flesje :| dus...
Furiousvrijdag 28 juli 2006 @ 17:35
.
Viper_74vrijdag 28 juli 2006 @ 17:36
Graniet heeft een door polijsten verkregen zeer 'gesloten' oppervlak. De meeste soorten zijn echter toch nog enigszins poreus, waardoor enige vlekvorming na verloop van tijd niet is uitgesloten. Graniet is zeer hard en daardoor in hoge mate kras- en stootvast. De hoogglansfinish kan echter bij intensief gebruik op den duur enigszins mat worden. Een granieten keukenblad moet regelmatig behandeld worden met Erbipolish om in conditie te blijven. Hiermee blijft de oppervlakte gesloten en is de kans op vlekken het kleinst. Schoonmaken is simpel: neem uw keukenblad dagelijks af met een vochtige doek. Hardnekkige vlekken en aangekoekte resten kunt u verwijderen met de gebruikelijke zachte huishoudmiddelen.

You're so focked
ARKONvrijdag 28 juli 2006 @ 17:37
nee wel tvp omdat wij dat ook hebben (granieten aanrecht)
Killjoyvrijdag 28 juli 2006 @ 17:37
quote:
we spreken hier over enkele duizenden euri!
Het meervoud van "euro" is "euro's" !!
Viper_74vrijdag 28 juli 2006 @ 17:38
Gebruik nooit vloeibare schuurmiddelen of schuursponsjes!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

bij deze, weet je dat ook weer
HassieBassievrijdag 28 juli 2006 @ 17:41
Ik zou er gewoon een lading azijn opgooien
thedude0vrijdag 28 juli 2006 @ 17:41
Tering zeg, een aanrechtblad van duizenden euro's?
HassieBassievrijdag 28 juli 2006 @ 17:42
quote:
Op vrijdag 28 juli 2006 17:41 schreef HassieBassie het volgende:
Ik zou er gewoon een lading azijn opgooien
En vervolgens natuurlijk een neger de schuld geven
Hyperdudevrijdag 28 juli 2006 @ 17:43
Bel een keukenboer!
Viper_74vrijdag 28 juli 2006 @ 17:43
TS reageert niet meer, die zit nu huilend bijeengekropen in een hoekje
Viper_74vrijdag 28 juli 2006 @ 17:44
quote:
Op vrijdag 28 juli 2006 17:43 schreef Hyperdude het volgende:
Bel een keukenboer!
Behalve natuurlijk als je die vorige keer al gebeld hebt toen hij het goede advies gaf om het met afwasmiddel goed schoon te boenen
I_are_Rudeboyvrijdag 28 juli 2006 @ 17:46
Zou het niet helpen als je de oppervlakte weer wat vettiger maakt? Soort wax ofzo die je bij de keukenboer kan halen? Olie?

Wat Hyperdude zegt, bel een specialist Jij heb al genoeg geniale ideën gehad! Als het dof uitslaat gewoon meer zeep erop gooien
Burbovrijdag 28 juli 2006 @ 17:57
Je bent de lul, ik kan iemand die dat ook heeft gehad
HellaHard-OGvrijdag 28 juli 2006 @ 17:59
quote:
Op vrijdag 28 juli 2006 17:24 schreef Artificial_M het volgende:
Voor de kenners: een granieten aanrechtblad is zo ongeveer het duurste wat je in je keuken kunt hebben... we spreken hier over enkele duizenden euri!
Eej niet zo overdrijven wil je.... Dit valt ontiechelijk mee.. Het was ooit erg duur maar tegenwoordig niet meer..

Dit betekend echter niet dat je niet gespanked gaat worden door je ouders..

Kun je er niet wat vettigs overheen tiefen ?
Thomasumovrijdag 28 juli 2006 @ 18:01
quote:
Op vrijdag 28 juli 2006 17:37 schreef Killjoy het volgende:

[..]

Het meervoud van "euro" is "euro's" !!
Het meervoud van euro is euro

1 euro 2 euro 3 euro 100 euro etc etc.
Viper_74vrijdag 28 juli 2006 @ 18:01
Ik zou emigreren naar Iran
Killjoyvrijdag 28 juli 2006 @ 18:04
http://www.vandale.nl/opzoeken/woordenboek/?zoekwoord=euro

eu·ro (de ~ (m.), ~'s)
1 munt en munteenheid van een deel van de landen van de Europese Unie, vanaf 1999 giraal, vanaf 2002 ook chartaal [voorgesteld door ¤] => euromunt
2 eurobenzine
MouseOvervrijdag 28 juli 2006 @ 18:08
zuur en kalk is een slechte combi.

Je zou natuurlijk het hele blad met dat spul kunnen behandelen. Misschien valt het ze niet op
Viper_74vrijdag 28 juli 2006 @ 18:11
quote:
Op vrijdag 28 juli 2006 18:08 schreef MouseOver het volgende:
zuur en kalk is een slechte combi.

Je zou natuurlijk het hele blad met dat spul kunnen behandelen. Misschien valt het ze niet op


MouseOvervrijdag 28 juli 2006 @ 18:21
Ik heb het even aan mamma Mouse gevraagd, die heeft jarenlang een keukenzaak gehad en dat spul verkocht. Er is geen standaardoplossing voor voor zover ze wist. Ze vertelde ook dat het niet zo heel vaak voorkomt ( ). Ze waarschuwde om zoals andere users ook al zeggen vooral niet zelf te gaan klooien maar contact met de leverancier op te nemen.
sangervrijdag 28 juli 2006 @ 19:04
Je kunt Erbi (leverancier en producent van graniet) bellen en de situatie voorleggen.

Zou je misschien ook een foto kunnen maken van het blad?

Overigens, zou dat witte geen reactie van de zeep kunnen zijn? probeer het een smet alleen lauw water?!

Een granietenkeukenblad kun je behandelen tegen dit soort vlekken indd. Erbipolish is al genoemd. Een andere is groene zeep (eens in de 6 weken)
murpvrijdag 28 juli 2006 @ 19:05
oeps.. zeg je dan...
Black-Holevrijdag 28 juli 2006 @ 19:07


Dat krijg je denk ik niet meer goed. Marmeren bladen moet je altijd zo snel mogelijk schoonmaken voordat het intrekt.
__Saviour__vrijdag 28 juli 2006 @ 19:09
probeer de schuld op iemand anders te schuiven
Byte_Mevrijdag 28 juli 2006 @ 19:18
veel water erop, zodat je de zeep weer uit de porien trekt?
Graftak72vrijdag 28 juli 2006 @ 19:20
Ha Ha Ha dat wordt volgend jaar gewoon weer met pap&mams op vakantie
Viper_74vrijdag 28 juli 2006 @ 19:22
wanneer komen je ouders thuis?
Martijn_77vrijdag 28 juli 2006 @ 19:45
Is het echt graniet of cesarstone?

Dat maakt namelijk veel uit hoe te behandelen
ARKONvrijdag 28 juli 2006 @ 19:45
Succes met het verwerken van het missen van je zakgeld voor de komende paar maanden.
Zw0rldvrijdag 28 juli 2006 @ 19:48
quote:
Op vrijdag 28 juli 2006 19:45 schreef ARKON het volgende:
Succes met het verwerken van het missen van je zakgeld voor de komende paar maanden. eeuwen
Bigsvrijdag 28 juli 2006 @ 19:51
quote:
Op vrijdag 28 juli 2006 18:04 schreef Killjoy het volgende:
http://www.vandale.nl/opzoeken/woordenboek/?zoekwoord=euro

eu·ro (de ~ (m.), ~'s)
1 munt en munteenheid van een deel van de landen van de Europese Unie, vanaf 1999 giraal, vanaf 2002 ook chartaal [voorgesteld door ¤] => euromunt
2 eurobenzine
Bij valuta gebruik je altijd de enkelvoudsvorm. tenzij je echt de losse munten bedoeld (maar dat zijn er voor een granieten aanrechtblad wel veel). Zie ook: http://euro.fgov.be/practical/spelling/spelling_01n.htm

Btw. TS: Je bent lomp Met een natte doek had je het er waarschijnlijk ook zo afgekregen
Martijn_77vrijdag 28 juli 2006 @ 20:16
quote:
Op vrijdag 28 juli 2006 19:04 schreef sanger het volgende:
Je kunt Erbi (leverancier en producent van graniet) bellen en de situatie voorleggen.
Erbi levert geen graniet maar ceasarstone en dat is iets heel anders

Zeker qua behandeling

En bij een verkeerde behandeling vernaai je het blad echt
Xanthevrijdag 28 juli 2006 @ 20:25
Granieten vensterbanken bij mijn ouders kregen nadat ik de planten water had gegeven (ook op vakantie) donkere vlekken (redelijke lichte kleur vensterbanken) maar dit trok gelukkig na een dag weer weg.
PietPrakvrijdag 28 juli 2006 @ 20:29
Ah joh, als het echt graniet is, dan met verdund zoutzuur schuren en opnieuw polijsten.
leoniekevrijdag 28 juli 2006 @ 20:48
Toch maar een specialist (leverancier) raadplegen denk ik, zodat die kan achterhalen om welk materiaal het precies gaat.

Stel je maar voor dat het nu nog voor een prijsje te herstellen is, maar dat je het eerst ff erger maakt door nog een aantal dingen uit te proberen
tnimblevrijdag 28 juli 2006 @ 20:55
Artificial_m er is een uit drukking in de trand van je gaat met je ... op het hak blok enzo.

Als ik het zo hoor bevat het afwasmiddel (zoals veel afwasmiddelen dat bevatten) citroen zuur. Als een natuursteen ergen niet tegen kan zijn het zuren. Daarom zie je pas na een aantal uren de witte uitslag. Het citroen zuur is langzaam in het blad getrokken gaat daar een chemische reacite aan met de kalk in het blad en geeft een sluier.

Vlekken die in een blad zijn getrokken krijg je met een dieptereinigins middel er uti. Er bestaan er verschillende voor verschillende natuursteen soorten.

De kapotte kalk structuur door het zur is echter geen vlek! En valt eigenlijk maar 1 ding aan te doen: vervangen. Maar er zijn wel methode's om het op te lossen. Als eerste kun je de uitslag behandelen met natuursteen olie die je evt extra verdunt. Neem hiervoor even contact op met HMK / Moeller Chemie die kunnen je verstllen welk type je nu nodig hebt en waar je het kunt kopen of via hun direct of iets bij je in de buurt.

Veel suc6 en sterkte met het uitleggen!
rekenwondervrijdag 28 juli 2006 @ 21:13
quote:
Op vrijdag 28 juli 2006 17:37 schreef Killjoy het volgende:

[..]

Het meervoud van "euro" is "euro's" !!
Eurii.
Marsepeinvrijdag 28 juli 2006 @ 22:11
Mocht het er echt niet uitgaan dan is het waarschijnlijk wel te claimen op jouw WA- of op de inboedelverzekering. In dat geval past het topic beter in WGR. Laat maar even weten of het zover gaat komen.
Viper_74zaterdag 29 juli 2006 @ 10:38
quote:
Op vrijdag 28 juli 2006 22:11 schreef Marsepein het volgende:
Mocht het er echt niet uitgaan dan is het waarschijnlijk wel te claimen op jouw WA- of op de inboedelverzekering. In dat geval past het topic beter in WGR. Laat maar even weten of het zover gaat komen.

zo jij denkt lekker positief
sangerzaterdag 29 juli 2006 @ 10:41
quote:
Op zaterdag 29 juli 2006 10:38 schreef Viper_74 het volgende:

[..]


zo jij denkt lekker positief
Denk dat die reactie postiever is dan de gemiddelde reactie in het begin van dit topic.
Annemiek78zaterdag 29 juli 2006 @ 10:46
Als het ECHT graniet is moet je het schoonmaken met groene zeep.
Is het cesarstone (Composiet) dan mag je er absoluut NIET met groene zeep op.
Dan kan je hete beter schoonmaken met de grove groene kant van een schuursponsje en CIF.

(Trust me: is mijn dagelijks werk. Zit op de klantenservice van een keukenleverancier en krijg dus dagelijk vragen over cesarstone en graniet binnen.)
Marsepeinzaterdag 29 juli 2006 @ 11:41
quote:
Op zaterdag 29 juli 2006 10:38 schreef Viper_74 het volgende:

zo jij denkt lekker positief
Nou, als ik de post van tnimble lees, dat is de enige (juiste) remedie het vervangen van het blad. In dat geval is het verstandig om te kijken of het verzekering technisch opgelost kan worden.
quote:
Op zaterdag 29 juli 2006 10:46 schreef Annemiek78 het volgende:
Als het ECHT graniet is moet je het schoonmaken met groene zeep.
Is het cesarstone (Composiet) dan mag je er absoluut NIET met groene zeep op.
Dan kan je hete beter schoonmaken met de grove groene kant van een schuursponsje en CIF.

(Trust me: is mijn dagelijks werk. Zit op de klantenservice van een keukenleverancier en krijg dus dagelijk vragen over cesarstone en graniet binnen.)
Is het werkelijk schoon te maken dan Annemiek78? Als ik het verhaal van tnimble begrijp heeft het zuur de kalk aangetast in het graniet. En dat is naar mijn mening onomkeerbaar. Wat doet groene zeep dan?
tnimblezaterdag 29 juli 2006 @ 11:56
quote:
Op zaterdag 29 juli 2006 11:41 schreef Marsepein het volgende:

[..]

Nou, als ik de post van tnimble lees, dat is de enige (juiste) remedie het vervangen van het blad. In dat geval is het verstandig om te kijken of het verzekering technisch opgelost kan worden.
Als mijn vermoeden correct is (zeer waarschijnlijk) zul je het altijd iets blijven zien en blijft dit een zwakkere plek in het blad en moet exta goed worden onderhouden. Her piolijsten help ook niet Als het zuur niet diep er in getrokken is (niet erg aannemelijk omdat TS het enkele ueren heeft laten in trekken met een sopje er op liggend) zou het blad opniew geschuurt, gezoet en gepolijst kunnen worden koost een paar honderd euro ex demontage en hermontage. Het blad wordt dan wel enkele millimeter dunner.
TS moet even op de fles / pot kijken naar de ingredienten om mijn vermoeden te controleren. En zo ie zo contact opnemen met Moeller. Ook als het een sluier van iets is wat er in getrokken is kunnen hun TS zeer vakkundig vertellen welke dieptereiner hij nodig heeft.
quote:
Is het werkelijk schoon te maken dan Annemiek78? Als ik het verhaal van tnimble begrijp heeft het zuur de kalk aangetast in het graniet. En dat is naar mijn mening onomkeerbaar. Wat doet groene zeep dan?
Groene zeep is een zeer goed onderheouds middel om een granieten of marmern blad mee schoon te maken. Het reinigd mild (in tegen stelling tot sado en citroen zuur) Ook bevat groene zeep vetten die je blad beschermen tegen indringen van vuil.

De groenezeep had TS dus moeten gebruiken om het initieel schoon te maken. Er zijn ook andere speciale zepen te koop voor onderhoud die iets beter werken en makkeliker in gebruik zijn. Zoals P24 Edelzeep.
Martijn_77zaterdag 29 juli 2006 @ 19:50
quote:
Op zaterdag 29 juli 2006 11:56 schreef tnimble het volgende:
Als mijn vermoeden correct is (zeer waarschijnlijk) zul je het altijd iets blijven zien en blijft dit een zwakkere plek in het blad en moet exta goed worden onderhouden. Her piolijsten help ook niet Als het zuur niet diep er in getrokken is (niet erg aannemelijk omdat TS het enkele ueren heeft laten in trekken met een sopje er op liggend) zou het blad opniew geschuurt, gezoet en gepolijst kunnen worden koost een paar honderd euro ex demontage en hermontage. Het blad wordt dan wel enkele millimeter dunner.
Een paar mm dunner betekend dat ook niet dat ie zwakker gaat worden?
MouseOverzaterdag 29 juli 2006 @ 22:44
quote:
Op zaterdag 29 juli 2006 19:50 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Een paar mm dunner betekend dat ook niet dat ie zwakker gaat worden?
Vast wel, maar aangezien je er niet op gaat staan springen zal dat niet zo'n punt zijn.
Lucillezaterdag 29 juli 2006 @ 22:47
Was het graniet dan niet voorzien van een beschermingslaag?
Blurzondag 30 juli 2006 @ 02:39
quote:
Op zaterdag 29 juli 2006 22:47 schreef Lucille het volgende:
Was het graniet dan niet voorzien van een beschermingslaag?
Dat zal best wel. Net als alle aanrechtbladen worden ze vast afgeleverd met een toplaag. Net als bij hout zal het best behandelt zijn. Neemt niet weg dat die laag na jaren gebruik (en matig tot slecht tussentijds onderhoud) weg is en het blad dus erg vatbaar is voor dit soort stunts.
Zeg nou zelf; hoeveel mensen nemen echt de tijd om bijvoorbeeld een houten aanrechtblad in de olie te zetten?
PeRizondag 30 juli 2006 @ 10:30
Hoe kan je iets laten aankoeken op een aanrechtblad? .
Annemiek78zondag 30 juli 2006 @ 10:35
De bladen worden inderdaad geimpregneerd. Bij de leverancier van het graniet of cesarstone kan je daar ook een speciaal onderhoudsset voor nabestellen (Heb je eigenlijk slechts een hele enkele keer nodig.)

Even een vraagje voor TS: Was het een citroenafwasmiddel of een neutrale zachte? En is het nou echt graniet of cesarstone?
Viper_74zondag 30 juli 2006 @ 11:14
Als ik het zo lees zijn er nog wel een paar vragen, over het type blad en afwasmiddel en wat er nou precies gebeurd is.

Ik zou zeggen wacht toch even tot je ouders terug zijn. Leg dan de hele situatie even uit. Ze kunnen op de factuur zien om wat voor een blad het gaat of informeren bij de leverancier hoe dit probleem op te lossen.
Moet het vervangen worden dan moet er gekeken worden of dat via de verzekering kan (inboedel/wa)

Zelf iets proberen kan uitlopen op eventueel nog meer (permanente) schade.
MouseOverzondag 30 juli 2006 @ 11:25
quote:
Op zondag 30 juli 2006 10:35 schreef Annemiek78 het volgende:
Was het een citroenafwasmiddel of een neutrale zachte?
Daar zeg je zoiets. Eigenlijk is het helemaal niet logisch dat mensen met een granieten blad citroenafwasmiddel gebruiken. Er zou maar eens een druppel langs de fles omlaag lopen.
Martijn_77zondag 30 juli 2006 @ 11:48
quote:
Op zondag 30 juli 2006 11:25 schreef MouseOver het volgende:

[..]

Daar zeg je zoiets. Eigenlijk is het helemaal niet logisch dat mensen met een granieten blad citroenafwasmiddel gebruiken. Er zou maar eens een druppel langs de fles omlaag lopen.
Idd dan zou het blad gelijk beschadigd zijn.

Het valt me trouwens wel op dat TS zich niet meer heeft laten zien
_Arthurzondag 30 juli 2006 @ 11:48
quote:
Op zondag 30 juli 2006 11:48 schreef Martijn_77 het volgende:
Idd dan zou het blad gelijk beschadigd zijn.

Het valt me trouwens wel op dat TS zich niet meer heeft laten zien
Hij is denk ik ondergedoken
sanderrzondag 30 juli 2006 @ 11:50
Hij heeft vast al op z'n donder gekregen van z'n ouders..

Maar erg vervelend.. waarom zou je dan ueberhaupt nog een granieten aanrechtblad nemen als het zo slecht tegen zuren kan? Doe mij dan maar een kunststof aanrechtblad.
_Arthurzondag 30 juli 2006 @ 11:51
quote:
Op zondag 30 juli 2006 11:50 schreef sanderr het volgende:
Maar erg vervelend.. waarom zou je dan ueberhaupt nog een granieten aanrechtblad nemen als het zo slecht tegen zuren kan? Doe mij dan maar een kunststof aanrechtblad.
Omdat het mooi is? En sommige mensen het mooie boven het praktische stellen.
sanderrzondag 30 juli 2006 @ 11:56
quote:
Op zondag 30 juli 2006 11:51 schreef _Arthur het volgende:
Omdat het mooi is? En sommige mensen het mooie boven het praktische stellen.
Ja, ok. Daar kan ik inkomen.. maar ik ben wat meer practisch ingesteld. In een keuken moet je kunnen koken en dan wordt een en ander vies. Als je alles een beetje functioneel houdt, dan wordt het dus geen granieten blad, of je moet het goed voorbehandelen en onderhouden.

(PS. Ik vind 't er ook mooi uitzien hoor)
klipperzondag 30 juli 2006 @ 13:11
quote:
Op zondag 30 juli 2006 11:56 schreef sanderr het volgende:

[..]

Ja, ok. Daar kan ik inkomen.. maar ik ben wat meer practisch ingesteld. In een keuken moet je kunnen koken en dan wordt een en ander vies. Als je alles een beetje functioneel houdt, dan wordt het dus geen granieten blad, of je moet het goed voorbehandelen en onderhouden.

(PS. Ik vind 't er ook mooi uitzien hoor)
Ook op andere werkbladen kan het laten aankoeken van etensresten kleurverschil opleveren.
Zelf heb ik voor graniet gekozen en was er best wel huiverig voor in het begin, maar het valt me 100% mee.
Het is makkelijk schoon te houden en vuil trekt er echt niet 1, 2, 3 in hoor.
2x per jaar behandel ik het blad en het blijft er perfect uitzien.
Mooier dan mijn vorige blad.
Barcelonazondag 30 juli 2006 @ 15:44
Wel raar dat een keukenblad daar niet tegen kan..
klipperzondag 30 juli 2006 @ 15:50
quote:
Op zondag 30 juli 2006 15:44 schreef Barcelona het volgende:
Wel raar dat een keukenblad daar niet tegen kan..
Gooi maar een fles ketchup leeg op een fineer-keukenblad en laat dit maar eens een dagje intrekken, gaat er ook niet meer uit.
tnimblezondag 30 juli 2006 @ 15:56
Een granieten aanrechtblad kan heel veel hebben als je het goed onderhoud en gemorste dingen tijdig verwijderd. Is net zoals met een houten kozijn, als het geverft is kan het goed tegen weer en wind, maar af en toe zul je de verf moeten onderhouden. En leg je een blokwitter met afbijt op je houten kozijn dan moet je niet raar opkijken dat je verf naar de knoppen is en de schuld bij houten kozijnen leggen. Lg ook geen doek met thinner op je kunstof keukenblad grote kans dat die langzaam wegsmelt. En zet ook geen lekke accu op je RVS keukeblad dat zitten er binnen de korste keren roest plekken in.
Lucillezondag 30 juli 2006 @ 15:59
quote:
Op zondag 30 juli 2006 11:56 schreef sanderr het volgende:

[..]

Ja, ok. Daar kan ik inkomen.. maar ik ben wat meer practisch ingesteld. In een keuken moet je kunnen koken en dan wordt een en ander vies. Als je alles een beetje functioneel houdt, dan wordt het dus geen granieten blad, of je moet het goed voorbehandelen en onderhouden.

(PS. Ik vind 't er ook mooi uitzien hoor)
Ik moet zeggen dat ik er nauwelijks iets voor moet doen qua onderhoud. De beschermlaag die er op zit is gewoon goed en met een nat doekje is bijna al het vuil er al af te halen. En af en toen meteen dun sopje afnemen.
klipperzondag 30 juli 2006 @ 16:07
Met andere woorden luiaards hebben niets in de keuken te zoeken.
Wel veel troep maken maar om gelijk even die rotzooi aan de kant te maken gaat ze te ver.
Dan kan je beter je werkbank in de schuur gebruiken, daar maakt een vlekje meer of minder niet uit.
Lucillezondag 30 juli 2006 @ 16:19
quote:
Op zondag 30 juli 2006 16:07 schreef klipper het volgende:
Met andere woorden luiaards hebben niets in de keuken te zoeken.
Wel veel troep maken maar om gelijk even die rotzooi aan de kant te maken gaat ze te ver.
Dan kan je beter je werkbank in de schuur gebruiken, daar maakt een vlekje meer of minder niet uit.
Zelfs als je lui bent valt het wel mee. Ik heb gisterenavond wat rommel gemaakt op het aanrecht en vandaag pas goed schoongemaakt. Geen probleem eigenlijk.
klipperzondag 30 juli 2006 @ 16:21
quote:
Op zondag 30 juli 2006 16:19 schreef Lucille het volgende:

[..]

Zelfs als je lui bent valt het wel mee. Ik heb gisterenavond wat rommel gemaakt op het aanrecht en vandaag pas goed schoongemaakt. Geen probleem eigenlijk.
Ligt er natuurlijk wel aan wat voor troep, ik ruim het ook niet altijd gelijk op, maar zure dingen of ketchup of tomatenpuree moet je wel gelijk opruimen, dat soort dingen zijn funest, maar niet alleen voor graniet.
dik_voormekaarzondag 30 juli 2006 @ 17:06
Graniet is natuursteen. Wij hebben welliswaar geen granieten blad in de keuken, maar wel een natuurstenen schouw. Die moest je na plaatsing eerst enkele malen behandelen met impregneer middel, zodat er geen vuil meer in het steen kan trekken.
Het lijkt mij dat dit met graniet ook had moeten gebeuren, zeker in een keuken.
Als dat inderdaad zo is, dan zou dat een garantie zaak kunnen zijn.
klipperzondag 30 juli 2006 @ 17:10
quote:
Op zondag 30 juli 2006 17:06 schreef dik_voormekaar het volgende:
Graniet is natuursteen. Wij hebben welliswaar geen granieten blad in de keuken, maar wel een natuurstenen schouw. Die moest je na plaatsing eerst enkele malen behandelen met impregneer middel, zodat er geen vuil meer in het steen kan trekken.
Het lijkt mij dat dit met graniet ook had moeten gebeuren, zeker in een keuken.
Als dat inderdaad zo is, dan zou dat een garantie zaak kunnen zijn.
Bij je granietenblad wordt een potje of blikje impregneer meegegeven met een duidelijke instructie.
Voor het eerste gebruik moet je het blad behandelen en daarna moet je het om de zoveel tijd herhalen.
De afnemer is hiervoor verantwoordelijk en niet de leverancier.
Daarbij worden dit soort zaken al uitgesloten van garantie.
Als hij gewoon zijn blad op een normale manier had gereinigd en niet op de studentenmanier, dan was er niets gebeurd.
sanderrzondag 30 juli 2006 @ 17:45
quote:
Op zondag 30 juli 2006 16:21 schreef klipper het volgende:
Ligt er natuurlijk wel aan wat voor troep, ik ruim het ook niet altijd gelijk op, maar zure dingen of ketchup of tomatenpuree moet je wel gelijk opruimen, dat soort dingen zijn funest, maar niet alleen voor graniet.
Met dit weer moet je trouwens wel gelijk opruimen, want anders kom je om in de vliegen.

Ik vind trouwens opruimen tijdens het koken het prettigst. Dan heb je gelijk weer een opgeruimde keuken als je klaar bent. En voor de vlakke onderdelen (zoals een kookplaat oid) kun je altijd even een stanleymesje schraap-unit (hoe heet zoiets?) in de la leggen.

Maar even terug ontopic, heeft de TS al wat meer info over hoe het nu gaat met het keukenblad?
Babbelzzzondag 30 juli 2006 @ 17:51
quote:
Op vrijdag 28 juli 2006 19:18 schreef Byte_Me het volgende:
veel water erop, zodat je de zeep weer uit de porien trekt?
lijkt me ook
Tuutjezondag 30 juli 2006 @ 22:28
Groene zeep, dik erop smeren en goed laten intrekken. Daarna eraf spoelen...heeft bij mij wel ns geholpen thuis.
mast3rmaandag 31 juli 2006 @ 20:22
koperpoets!!
Marsepeinmaandag 31 juli 2006 @ 20:30
quote:
Op maandag 31 juli 2006 20:22 schreef mast3r het volgende:
koperpoets!!
Kun je dat onderbouwen, voordat iedereen hier zijn granieten blad insmeert en het langzaam dof wit ziet uitslaan

[ Bericht 1% gewijzigd door Marsepein op 01-08-2006 09:19:38 ]
klippermaandag 31 juli 2006 @ 20:51
quote:
Op maandag 31 juli 2006 20:22 schreef mast3r het volgende:
koperpoets!!
Bedoel je hier geen kunststof werkbladen mee?
tnimbledinsdag 1 augustus 2006 @ 08:57
quote:
Op maandag 31 juli 2006 20:51 schreef klipper het volgende:

[..]

Bedoel je hier geen kunststof werkbladen mee?
Waatschijnlijk wel, op het glad in lood atelier gebruiken we koperpoets altijd om acryl glas weer mooit te krijgen. Daar worden vitrine kasten voor de verschillende musea in de buurt meestal van gemaakt. En omdat iedereen der aan zit krijg je al snel krasjes en vage vlekken er op. MEt koperpoets is dat er zo af en weer helder. Koperpoets is een chemisch polijst middel zou ik op een aanrechtblad van natuursteen niet aandurven. Polijsten van natuursteen gebeurd met water en polijst stenen.
Doopy-X-dinsdag 1 augustus 2006 @ 09:08
quote:
Op vrijdag 28 juli 2006 17:24 schreef Artificial_M het volgende:
Dit leek op zich een uitstekend idee.
Dr.Nasedinsdag 1 augustus 2006 @ 09:29
quote:
Op dinsdag 1 augustus 2006 09:08 schreef Doopy-X- het volgende:

[..]

AAN JE WERK, WIJ BETALEN JE!!!
U.F.Odinsdag 1 augustus 2006 @ 09:31
foto?
vipergtszaterdag 5 augustus 2006 @ 16:50
Jammer joh zonde van dat natuurstenen blad. Ik heb natuursten tafelbladen en je moet er erg voorzichtig mee zijn.
klipperzondag 6 augustus 2006 @ 15:59
Volgens mij is de TS gevlucht voor zijn ouders.
Nog een kleine week en ze zijn weer thuis.
Hopelijk laat ie ons weten hoe zijn ouders gereageerd hebben, mocht ie uit het ziekenhuis ontslagen zijn.
Bigszondag 6 augustus 2006 @ 16:02
Hij zal wel vast een extra vakantiebaantje hebben genomen
Baloetjuhzondag 6 augustus 2006 @ 16:13
Ik weet niet of je ouders al weer terug zijn,
maar groene zeep helpt inderdaad!
wij hebben ook zo'n blad.
met groene zeep het hele aanrecht inwrijven,
Dan even laten trekken,
en met een zachte handoek uitwrijven tot de glans terug komt.

Sterkte!
loempia1977zondag 6 augustus 2006 @ 16:58
Oei,

Wij hebben zelf een keuken van een behoorlijke maat, met daarop een granieten blad. Wij hebben alle leuke middeltjes die de keukenzaken je aansmeren al geprobeerd, maar de vlekken gingen er niet uit. Wat wij nu tegenwoordig doen is de granieten bladen helemaal dik insmeren met groene zeep. Dit het liefst 24 uur in laten trekken en daarna goed schoonmaken met een natte doek. Onze granieten bladen hebben er nog nooit zo mooi uitgezien.

Succes
boem-dikkiezondag 6 augustus 2006 @ 16:59
gewoon zeggen dat je niet weet hoe dat komt
Artificial_Mvrijdag 2 november 2007 @ 09:23
Even anderhalf jaar na dato wilde ik jullie toch laten weten hoe het is afgelopen...

Gruwelijk op m'n sodemieter gekregen en die vlek... die zit er nog steeds
Gurbvrijdag 2 november 2007 @ 09:39
quote:
Op vrijdag 2 november 2007 09:23 schreef Artificial_M het volgende:
Even anderhalf jaar na dato wilde ik jullie toch laten weten hoe het is afgelopen...

Gruwelijk op m'n sodemieter gekregen en die vlek... die zit er nog steeds
joeltjevrijdag 2 november 2007 @ 11:13
Briljant kick dit
Paaulvrijdag 2 november 2007 @ 11:57
Hahaha, idd. Hier zat ik al anderhalf jaar op te wachten
Banzaiivrijdag 2 november 2007 @ 12:07
HG heeft een bult van die zooi. Ze hebben vast wel iets voor graniet

ff zoeken

http://www.drogisterij.ne(...)cad2650427a4ebd9ed0a

tnimblevrijdag 2 november 2007 @ 12:22
quote:
HG natuurstenen aanrechtbladreiniger is speciaal ontwikkeld voor een snelle, streeploze en veilige dagelijkse reiniging van aanrechtbladen van graniet, marmer, hardsteen en andere natuursteensoorten.
Dat is het nu net zeg maar, of net niet afhankelijk hoe je het ziet.
HarryPvrijdag 2 november 2007 @ 14:46
De kans dat ik nog een granieten aanrechtblad neem is alweer een heel stuk minder groot geworden.
Bigsvrijdag 2 november 2007 @ 14:56
quote:
Op vrijdag 2 november 2007 09:23 schreef Artificial_M het volgende:
Even anderhalf jaar na dato wilde ik jullie toch laten weten hoe het is afgelopen...

Gruwelijk op m'n sodemieter gekregen en die vlek... die zit er nog steeds
Balen dude.. maar tnx voor de update
Puckzzzvrijdag 2 november 2007 @ 14:59
quote:
Op vrijdag 28 juli 2006 17:59 schreef HellaHard-OG het volgende:

[..]

Eej niet zo overdrijven wil je.... Dit valt ontiechelijk mee.. Het was ooit erg duur maar tegenwoordig niet meer..

Dit betekend echter niet dat je niet gespanked gaat worden door je ouders..

Kun je er niet wat vettigs overheen tiefen ?
shows wat jij weet...een granieten aanrechtblad kost wel degelijk duizenden euro's. wij hebben een hardstenen en die kostte al meer dan 2000,=, graniet is nog een slag duurder.

zo...nu ff verder topic lezen.
Puckzzzvrijdag 2 november 2007 @ 15:09
OK nu wil ik ECHT die waarschuwing dat het een oud topic betreft

anyway...wij hebben dus sinds een maand of wat een blad van Belgisch blauwsteen (hardsteen dus) ik vind het bijzonder vlekgevoelig en ben dus ook altijd meteen aan het poetsen als er iets op geknoeid wordt. En om dat knoeien te voorkomen gebruiken wij altijd onderzetters, en leg ik een stuk plastic kleed op het aanrecht als ik ga koken. zelfs dingetjes als knoflook en ui enzo trekt erin en laat een (kleine) vlek achter.

die paar kringen van het wijnglas gaan er iig niet meer uit
joeltjevrijdag 2 november 2007 @ 15:39
bel een specialist voor een goede olie. die hebben wij erop zitten, nadat het blad volledig is gepolijst, en ik krijg er geen vlekken in, al had ik het graag...

Poetsen / reinigen gaat met gewoon water, en nadrogen met een theedoek, en ons blad blijft top in orde, incluus een mooie spiegelende afwerking.

ow, en die 2000 Euro, dat haal je makkelijk met zo'n blad.
tnimblevrijdag 2 november 2007 @ 16:06
Inderdaad goed in een geschikte olie zetten en dit herhaaldelijk blijven doen. De olie verzadigt dat het blad. Ziet er een stuk mooier uit maar er kan dan moeilijk nog iets anders in het blad trekken.

Enne natuursteen is de afgelopen tijd wel degelijk zeer goedkoop geworden. 2000 euro voor zo'n grote slab steen is goedkoop!
Prowlvrijdag 2 november 2007 @ 21:15
Artificial_Mvrijdag 9 november 2007 @ 08:43
quote:
Op vrijdag 2 november 2007 15:39 schreef joeltje het volgende:
[...]
ow, en die 2000 Euro, dat haal je makkelijk met zo'n blad.
Nouja het doet niet echt terzake meer maar ik heb net even naar de keukenboer gebeld omdat ik toch wel nieuwschierig was... iedereen roept dat je het makkelijk red met 2000 euro...

Het gaat om een blad van ongv. 3,5 meter lang.
De keukenboer zei dat ze verschillende granietsoorten/kwaliteiten hadden maar dat ik gemiddeld moest rekenen op ongv. 4000 euro.

Het enige wat ik weet is dat mijn ouders destijds (+/- 8 jaar terug) het allerduurst hebben gepakt wat de keukenboer kon leveren.

Heb ik toevallig een dure keukenbeur aan de lijn gehad of zuigen jullie die 'goedkope' 2000 euro gewoon uit je duim?
tnimblevrijdag 9 november 2007 @ 08:58
quote:
Op vrijdag 9 november 2007 08:43 schreef Artificial_M het volgende:

...
Heb ik toevallig een dure keukenbeur aan de lijn gehad of zuigen jullie die 'goedkope' 2000 euro gewoon uit je duim?
Geen idee, ik heb alleen gezegt dat een blad van de eerder genoemde 2000 euro goedkoop is.
Basp1vrijdag 9 november 2007 @ 09:06
quote:
Op vrijdag 2 november 2007 09:23 schreef Artificial_M het volgende:
Even anderhalf jaar na dato wilde ik jullie toch laten weten hoe het is afgelopen...

Gruwelijk op m'n sodemieter gekregen en die vlek... die zit er nog steeds
Dat is een flinke straf geweest 1.5 jaar niet internetten voor een vlek op een keukenblad.
SlaggYvrijdag 9 november 2007 @ 12:18
Leuke kick.
Laartjevrijdag 9 november 2007 @ 13:30
Je kan gebalanceerd allemaal heftige zuren klaarzetten op het aanrecht en als je ouders dan binnenkomen zorgen dat ze in het donker tastend het omgooigen.

En dan natuurlijk helemaal uit je plaat gaan en zeggen dat ze ontzettend stom zijn.

Ik denk dat ze dat wel begrijpen.
Bradvrijdag 9 november 2007 @ 17:23
quote:
Op vrijdag 9 november 2007 08:43 schreef Artificial_M het volgende:

[..]

Nouja het doet niet echt terzake meer maar ik heb net even naar de keukenboer gebeld omdat ik toch wel nieuwschierig was... iedereen roept dat je het makkelijk red met 2000 euro...

Het gaat om een blad van ongv. 3,5 meter lang.
De keukenboer zei dat ze verschillende granietsoorten/kwaliteiten hadden maar dat ik gemiddeld moest rekenen op ongv. 4000 euro.

Het enige wat ik weet is dat mijn ouders destijds (+/- 8 jaar terug) het allerduurst hebben gepakt wat de keukenboer kon leveren.

Heb ik toevallig een dure keukenbeur aan de lijn gehad of zuigen jullie die 'goedkope' 2000 euro gewoon uit je duim?
Geen idee of 4000 een normale prijs is. Ik weet wel dat de gemiddelde keukenboer dat als basisprijs hanteert in het totaalplaatje, waarna je enorm mag gaan afdingen tot rustig 50%. Basisprijs van 4000 euro voor 3,5meter kan ik me ergens nog wel wat bij indenken ja.

Informeer eerder eens bij een graniet/natuursteen zaak. Deze zullen je mogelijkerwijs een veel eerlijker prijs al kunnen geven. Die keukenzaak zit er anders ook alleen maar tussen om geld op te strijken.
Laartjevrijdag 9 november 2007 @ 17:27
De prijs van een blad hangt ook heel erg af van de dikte en de afwerking. Heb je bijvoorbeeld een waterkering(zo heet dat opstaande randje waar je met je buik tegenaanstaat volgens mij), dan is de prijs bijvoorbeeld al weer wat hoger.
tinnyzaterdag 10 november 2007 @ 06:35
quote:
Op vrijdag 2 november 2007 15:09 schreef Puckzzz het volgende:
OK nu wil ik ECHT die waarschuwing dat het een oud topic betreft

anyway...wij hebben dus sinds een maand of wat een blad van Belgisch blauwsteen (hardsteen dus) ik vind het bijzonder vlekgevoelig en ben dus ook altijd meteen aan het poetsen als er iets op geknoeid wordt. En om dat knoeien te voorkomen gebruiken wij altijd onderzetters, en leg ik een stuk plastic kleed op het aanrecht als ik ga koken. zelfs dingetjes als knoflook en ui enzo trekt erin en laat een (kleine) vlek achter.

die paar kringen van het wijnglas gaan er iig niet meer uit
Tjezus das balen...wist je dat vantevoren niet? anders had je het denk ik niet genomen...
dit lijkt meer op overgooien met een ming-vaas...(die zijn daar ook niet voor gemaakt en gooien daardoor heel lastig en het is vet balen als ie stuk gaat)
tinnyzaterdag 10 november 2007 @ 06:38
BTW
ik heb 3 weken geleden een keuken besteld met een composieten blad (geperst graniet met hars er tussen) was even duur als gewoon graniet en wij hebben incl korting 2.500 euro betaald voor een stuk van 240 cm en een stuk van 120 cm (totaal dus 360 cm)
THNzaterdag 10 november 2007 @ 06:41
1 Ding dat is dan geen pure granieten plaat , Wij hebben hier ook puur graniet en dat gaat echt niet zomaar na de klote tenzij je er met een rolbandschuurmachiene op gaat liggen rampetampen + dat een blad van 4000 goedkoop is!! wij hebben er een Labrador dark opliggen en die komt zelfs boven de 5k

Edit : Excuse me het is een Labrador light trouwens

[ Bericht 3% gewijzigd door THN op 10-11-2007 06:46:54 ]
ROGzaterdag 10 november 2007 @ 07:30
quote:
Op zaterdag 10 november 2007 06:41 schreef THN het volgende:
1 Ding dat is dan geen pure granieten plaat , Wij hebben hier ook puur graniet en dat gaat echt niet zomaar na de klote tenzij je er met een rolbandschuurmachiene op gaat liggen rampetampen + dat een blad van 4000 goedkoop is!! wij hebben er een Labrador dark opliggen en die komt zelfs boven de 5k

Edit : Excuse me het is een Labrador light trouwens
Je bladprijs kan ook liggen aan het aantal uitsparingen, de dikte en de randafwerking groot licht.
THNzaterdag 10 november 2007 @ 18:07
quote:
Op zaterdag 10 november 2007 07:30 schreef ROG het volgende:

[..]

Je bladprijs kan ook liggen aan het aantal uitsparingen, de dikte en de randafwerking groot licht.
Dat is inderdaad waar , Michien is dit iets voor ts??? http://www.onderhoudsproducten.info/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=20&category_id=1&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=26&vmcchk=1&Itemid=26

Dit is een reiniger special voor granieten platen
Archontzondag 11 november 2007 @ 17:17
bij ons is ooit de koffiezet lek gegaan tijdens eeen ontkalkingsbeurt. Die plek is nu nog altijd een heel stuk bleker en ruwer (blauwe hardsteen in ons geval) We hebben er niets mee gedaan want valt in die hoek niet echt op, en er staan daar toch altijd dingen om het aanrecht.
Cherimoyadonderdag 24 maart 2011 @ 09:32
Superschop (misschien red ik wat aanrechtbladen met deze tip :P)!

Ik had een wit uitgeslagen plek op mijn granieten blad waar een pan vol afwassop had gestaan. Kreeg ik niet weg met azijn/groene zeep/glassex/boenen. Fabrikant van het blad kwam langs (hoera voor levenslange garantie), en die heeft met gewone thinner de vlek weggepoetst. Ook had hij een blikje met Moeller stone care bij zich, voor als de thinner niet genoeg zou zijn. Daarna geimpregneerd met impregneerspul zodat er minder snel vlekken ontstaan.

Dus, mocht het allemaal niet werken, probeer thinner of (beter) bel een specialist.
georgefabridinsdag 8 oktober 2013 @ 15:29
Het is een oude topic, maar voor degene die ook last hebben van het probleem = vlekken in hun granieten aanrechtblad heb ik een aantal tips.

Een graniet aanrechtblad is gevoelig voor bijtende middelen en fruitzuren. Zorg er dan ook voor dat als het op het aanrechtblad komt gelijk weggehaald word. Je kunt een graniet aanrechtblad het beste reinigen met groene zeep. Indien het om kalkvlekken gaat kun je het weghalen met een beetje azijn. Wij hebben thuis ook een graniet aanrechtblad en hadden het zelfde probleem! We zijn flink gaan zoeken wat de vlekken in het granieten aanrechtblad deden verwijderen en vonden deze tips op http://aanrechtblad-kopen.nl/. Op de website staat ook een video overzicht met het onderhoud van verschillende aanrechtbladen.
Diepvriezdinsdag 8 oktober 2013 @ 22:15
:{