abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_40204119
Ik heb aan mijn stage bij de Friesche Vlag een verslaving overgehouden aan gecondenseerde melk maar kan het nergens meer vinden in de supermarkten Weet iemand waar dit nog wel te krijgen is? In blik.
  woensdag 26 juli 2006 @ 15:34:58 #2
13022 Tomfan
wish i was happy
pi_40204290
Volgens mij krijg je het bij Appie Heyn wel geloof ik.

In België bij de Delhaize en Carrefoure ed. in ieder geval dus als je daar in de buurt woont.

Mijn vrouwtje is er ook gek op.
Life is a bitch, then you marry one, then you die!
pi_40204391
bij de digros hebben ze dat ook voor zover ik weet
kun je lekker caramel/toffee van maken
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_40204404
Dirk van de Broek
  woensdag 26 juli 2006 @ 15:52:29 #5
29444 RemcoDelft
4 8 15 16 23 42
pi_40204883
Digros inderdaad!
Gruwelijk spul om enorm misselijk te worden.....
censuur :O
  woensdag 26 juli 2006 @ 15:54:40 #6
111612 blrrrt
Het Grote Voordeel Van FOK!
pi_40204957
Albert Heijn heeft het gewoon
Het leven is geen krentenbol.
pi_40205191
Ja Albert Heijn !!!

Errug lekker spul
  woensdag 26 juli 2006 @ 16:11:05 #8
49558 1-of-6Billion
Up the shut fuck you must
pi_40205552
Kleine blikkies. Ook gesignaleerd bij Jumbo
I follow you......but not on Twitter
pi_40206211
Kijk in de meeste supers even bij de koffiemelk of bij het schap met "Minder gangbare importproducten" (zoals Oreo's)

Daar staan de blikjes gewoon bij...

Waar zat je?
Bij de "condens"
Echte mannen eten geen honing,
die kauwen bijen
pi_40206309
Mijn stage was bij blikmelk zuid kwaliteitsdienst. Ben je er bekend dan?
pi_40206456
C1000 is het ook te verkrijgen...
En de Xenos heeft het ook dacht ik..
You don't have to know why you do something to stop doing it. All you have to do is to take a close look at what you are actually doing and decide to stop doing it for that moment!"
  woensdag 26 juli 2006 @ 16:45:04 #12
111612 blrrrt
Het Grote Voordeel Van FOK!
pi_40206831
quote:
Op woensdag 26 juli 2006 16:27 schreef Kermit77 het volgende:
Kijk in de meeste supers even bij de koffiemelk of bij het schap met "Minder gangbare importproducten" (zoals Oreo's)

Daar staan de blikjes gewoon bij...

Waar zat je?
Bij de "condens"
Oreo's staan bij de AH gewoon bij de koekjes.

Gecondenseerde melk staat bij de buitenlandse producten (Conimex enzo)
Het leven is geen krentenbol.
pi_40206901
Albert Heijn bij de internationale producten inderdaad, iig bij Albert Heijn Gelderlandplein in Amsterdam (Buitenveldert)
- God's only excuse is the fact that He doesn't exist -
  woensdag 26 juli 2006 @ 17:16:59 #14
79665 Gewoonik
Streng maar rechtvaardig
pi_40207875
Ik werk er naast mijn school maar mocht je in Leeuwarden wonen of hier in de buurt dan wil ik wel een doosje voor je aanschaffen bij de personeels winkel als ze dit hebben. en ik werk op blik melk zuid

Edit: niet te zuipen btw.
Met vriendelijke groet,
Gewoonik
pi_40208005
quote:
Op woensdag 26 juli 2006 17:16 schreef Gewoonik het volgende:
Ik werk er naast mijn school maar mocht je in Leeuwarden wonen of hier in de buurt dan wil ik wel een doosje voor je aanschaffen bij de personeels winkel als ze dit hebben. en ik werk op blik melk zuid

Edit: niet te zuipen btw.
Ah cool! Ik heb er een paar maanden stage gelopen, blikken op kweek zetten en keuren enzo. Ik vond het een enorm leuke stage omdat je gewoon de hele fabriek( ook de overkant) gewoon helemaal door kon lopen.
Maar jij kan dat spul dus daar halen? Hebben we het dan meteen over 24 blikken ofzo?
  woensdag 26 juli 2006 @ 17:36:11 #16
79665 Gewoonik
Streng maar rechtvaardig
pi_40208468
Weet ik zo niet moet eerst even in de personeels winkel kijken of ze het hebben. maar dat gaat meestal alleen in dozen. Nog even een melding ik zit wel in Leewarden

Ze hebben volgens mij ook van die sticks.

Wat studeer je dan? Voedingsmiddelen technologie?

[ Bericht 11% gewijzigd door Gewoonik op 26-07-2006 17:49:59 ]
Met vriendelijke groet,
Gewoonik
  woensdag 26 juli 2006 @ 17:51:31 #17
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_40208907
Waar woont TS?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_40218511
lekker white coffee. (

een laagje condended milk en dan koffie erover. Als je het lang genoeg drinkt hou je geen tanden over volgens mij wat is dat spul zoet.

Ik ken dit vanuit Vietnam weet niet of het verder nog ergens anders gedronken wordt.

Je kunt er ook koekjes mee bakken.


In Utrecht gewoon te koop in verschillende supermarkten maar de toko verkoopt het (zowel de indo als de surninaamse) ook
  woensdag 26 juli 2006 @ 22:37:51 #19
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_40218619
Als je zo een blikje dicht in een pan met water zet, en die laat koken, dan carameliseert de suiker en krijg je een dikke caramelsaus
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 26 juli 2006 @ 22:39:48 #20
6845 Ringo
als een rollende steen
pi_40218690
He's simple, he's dumb, he's the pilot.
pi_40218765
quote:
Op woensdag 26 juli 2006 22:37 schreef Pietverdriet het volgende:
Als je zo een blikje dicht in een pan met water zet, en die laat koken, dan carameliseert de suiker en krijg je een dikke caramelsaus
dan heb je hem al weer een keer opengemaakt? Of is dit een hele blonde vraag?
  woensdag 26 juli 2006 @ 22:53:12 #22
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_40219218
Bij de Appie is ie gewoon te koop en bij de meeste Toko's ook
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_40219329
quote:
Op woensdag 26 juli 2006 17:36 schreef Gewoonik het volgende:
Weet ik zo niet moet eerst even in de personeels winkel kijken of ze het hebben. maar dat gaat meestal alleen in dozen. Nog even een melding ik zit wel in Leewarden

Ze hebben volgens mij ook van die sticks.

Wat studeer je dan? Voedingsmiddelen technologie?
Ik woon in Leeuwarden. Ik heb inderdaad Voedingskunde gestudeerd en afgerond. Die sticks zijn idd ook erg lekker! Toen ik er zat had je ook nog aardbei smaak geloof ik maar vind gewone toch lekkerder. Ik hoor het wel wanneer je eraan kan komen ok?
  woensdag 26 juli 2006 @ 22:59:21 #24
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_40219516
quote:
Op woensdag 26 juli 2006 22:41 schreef Oceanonix het volgende:

[..]

dan heb je hem al weer een keer opengemaakt? Of is dit een hele blonde vraag?
Nee, dichtlaten tot je het in de pan hebt gehad.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 26 juli 2006 @ 23:02:35 #25
76542 jack4ya
bê-ê-êh
pi_40219651
quote:
Op woensdag 26 juli 2006 22:35 schreef Oceanonix het volgende:
lekker white coffee. (

een laagje condended milk en dan koffie erover. Als je het lang genoeg drinkt hou je geen tanden over volgens mij wat is dat spul zoet.

Ik ken dit vanuit Vietnam weet niet of het verder nog ergens anders gedronken wordt.
Oeh!! Da's precies dezelfde reden dat wij het ook in de koelkast hebben staan!! Vietnam en koffie
  woensdag 26 juli 2006 @ 23:08:28 #26
79665 Gewoonik
Streng maar rechtvaardig
pi_40219904
Milieumanagment hiero.. Maar goed word denk ik volgende week ergens.
Met vriendelijke groet,
Gewoonik
pi_40220035
quote:
Op woensdag 26 juli 2006 23:08 schreef Gewoonik het volgende:
Milieumanagment hiero.. Maar goed word denk ik volgende week ergens.
Is goed, laat maar effe weten in welke verpakkingen het wordt verkocht.
pi_40265707
Bij AH, in het schap bij de Conimex spullen; ik neem het mee uit portugal, veel goedkoper. Ik gebruik het in een recept voor een citroenroomtaar.
pi_40269475
Gisteren tijdens het vakkenvullen een blikje gekocht, maar ik heb het blikje laten staan
Nu kan ik het goedje vanavond pas proberen.
pi_40272708

Zoo net effe bij de Appie Hein geweest en ben nu heerlijk aant smullen
pi_40272996
quote:
Op vrijdag 28 juli 2006 11:55 schreef Katinkat het volgende:
Bij AH, in het schap bij de Conimex spullen; ik neem het mee uit portugal, veel goedkoper. Ik gebruik het in een recept voor een citroenroomtaar.
Dat klinkt goed, zou ik je recept mogen ?
  Redactie Frontpage / Spellchecker vrijdag 28 juli 2006 @ 17:15:56 #32
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_40276876
Vomar verkoopt het ook, bij de buitenlandse artikelen.
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  vrijdag 28 juli 2006 @ 17:17:53 #33
13804 MouseOver
Cabdriver from Hell
pi_40276927
quote:
Op vrijdag 28 juli 2006 15:12 schreef OxygeneFRL het volgende:
[afbeelding]
Zoo net effe bij de Appie Hein geweest en ben nu heerlijk aant smullen
Ga je het uitlepelen
Vampire Romance O+
pi_40289039
quote:
Op vrijdag 28 juli 2006 17:17 schreef MouseOver het volgende:

[..]

Ga je het uitlepelen
Ja je hebt toch geen stront in je ogen?
pi_40317439
bij de c1000, afdeling turkse produkten en aziatische dingen.
Je bent nooit te oud om te leren....toch?
pi_40321843
Vrijdag geproeft en het was erg vies
pi_40323368
heb je het wel klaar gemaakt? Niet zo open maken en dan eten, maar eerst in een pan water laten koken. Het water dan hè. Ik weet niet hoelang precies, dat moet je eens navragen op dit forum.
Je bent nooit te oud om te leren....toch?
  zondag 30 juli 2006 @ 19:09:39 #38
79665 Gewoonik
Streng maar rechtvaardig
pi_40329622
Zag het er gister ook staan stom toevallig.
Met vriendelijke groet,
Gewoonik
pi_40329677
Recepten!! Ik zag citroentaart en iemand zei koekjes! Recepten!

Banoffee heb ik er al mee gemaakt
"Why does being a librarian make her even hotter?"
"They're keepers of knowledge. She holds the answers to all of our questions..."
pi_40330679
Toffee notenblokken

150g koude boter
250 g bloem
75 g fijne suiker

voor de boven laag
150 gr melk chocolade in stukjes
40 gr boter
4,2 dl geconseerde melk
50 g gehakte noten

-Verwarm de over op 160 graden en vet een ondiep bak blik in ( ik bekleed een bakblik altijd met bakpapier)
- Doe de boter en bloem in een keukenmachine en meng ze tot het mengsel eruit ziet als broodkruim. Doe de suiker erbij en meng alles tot een samenghangende massa
- Doe het mengsel in een bakblik en verdeel in een gelijkmatige laag over het bakblik. Bak de bodem 35-40 min, tot de bovenkant heel lich gekleurd is.
- doe voor de bovenlaag de chocolade, boter, melk in een zware pan. Verwarm alles op een laag vuur tot de choco en de boter gesmolten is. Draai het vuur hoger en het mengsel 3-5 al roerend koken tot het dikker wordt
- Doe de noten erbij. Strijk het mengsel uit iover de koekbodem. Laat het geheel afkoelen (tenminste 2 uur in de koelkast) tot de bovenlaag stevig is.
Snijd de koek daarna in blokken.

Ik heb mijn vingers erbij op gegeten

bron: koekjes, biscuits & brownies, Catherine Atkinson
pi_40500358
quote:
Op vrijdag 28 juli 2006 11:55 schreef Katinkat het volgende:
Bij AH, in het schap bij de Conimex spullen; ik neem het mee uit portugal, veel goedkoper. Ik gebruik het in een recept voor een citroenroomtaar.
kun je het recept eens geven??
Klinkt lekker, roomkaastaart met condensed milk!
Je bent nooit te oud om te leren....toch?
pi_40500389
quote:
Op zondag 30 juli 2006 19:11 schreef Syrena het volgende:
Recepten!! Ik zag citroentaart en iemand zei koekjes! Recepten!

Banoffee heb ik er al mee gemaakt
recept graag!!!!!
Je bent nooit te oud om te leren....toch?
pi_40500446
quote:
Op zondag 30 juli 2006 19:53 schreef Oceanonix het volgende:
Toffee notenblokken

150g koude boter
250 g bloem
75 g fijne suiker

voor de boven laag
150 gr melk chocolade in stukjes
40 gr boter
4,2 dl geconseerde melk
50 g gehakte noten

-Verwarm de over op 160 graden en vet een ondiep bak blik in ( ik bekleed een bakblik altijd met bakpapier)
- Doe de boter en bloem in een keukenmachine en meng ze tot het mengsel eruit ziet als broodkruim. Doe de suiker erbij en meng alles tot een samenghangende massa
- Doe het mengsel in een bakblik en verdeel in een gelijkmatige laag over het bakblik. Bak de bodem 35-40 min, tot de bovenkant heel lich gekleurd is.
- doe voor de bovenlaag de chocolade, boter, melk in een zware pan. Verwarm alles op een laag vuur tot de choco en de boter gesmolten is. Draai het vuur hoger en het mengsel 3-5 al roerend koken tot het dikker wordt
- Doe de noten erbij. Strijk het mengsel uit iover de koekbodem. Laat het geheel afkoelen (tenminste 2 uur in de koelkast) tot de bovenlaag stevig is.
Snijd de koek daarna in blokken.

Ik heb mijn vingers erbij op gegeten

bron: koekjes, biscuits & brownies, Catherine Atkinson
Meer recepten graag!
Je bent nooit te oud om te leren....toch?
  zaterdag 5 augustus 2006 @ 19:54:34 #44
16038 Winky
tjilp tjilp
pi_40518998
quote:
Op zondag 30 juli 2006 19:53 schreef Oceanonix het volgende:
Toffee notenblokken
Ik heb dit vandaag gemaakt, alleen i.p.v. melkchocolade heb ik pure chocolade gebruikt. Echt ontzettend lekker.
  zaterdag 5 augustus 2006 @ 21:19:47 #45
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_40521464
Witte-chocoladefudge met pistachenoten

Boter om in te vetten; 350 gr basterdsuiker; 30 gr ongezouten boter; snufje zout; 1 1/4 dl gecondendenseerde melk; 1 vanillestokje; 300 gr witte chocolade ( fijngehakt); 80 gram pistachenoten.

vierkante bakvorm van 18 cm
Vet de bakvorm in met boter.

Doe de suiker, boter, zout en de gecondenseerde melk in een pan. Splijt het vanillestokje overlangs en schraap de zaadjes er met een scherp mesje uit, en doe ze samen met het stokje in de pan. Breng het mengsel op matig vuur, onder voortdurend roeren met een pollepel aan de kook. Temper het vuur en laat het 5 min sudderen, blijf roeren. Haal de pan van het vuur en verwijder het vanille stokje, Roer de chocolade erdoor tot hij volledig is gesmolten en een gladde saus is ontstaan., Voeg de pistache noten toe en schenk het mengsel in de bakvorm. Zet de fugde in de koelkast tot hij hard is geworden.

Snijd de fudge in blokjes.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
pi_40602490
late reactie, maar ik heb gisteren een blikje opengemaakt omdat ik de toffeblokken, onderstaand recept, ging maken en ik vond die melk heerlijk, ik kon het ook zo uitlepelen als ik het niet nodig had hgehad voor een recept. Heerlijk man!!
quote:
Op vrijdag 28 juli 2006 17:17 schreef MouseOver het volgende:

[..]

Ga je het uitlepelen
Je bent nooit te oud om te leren....toch?
pi_40602765
quote:
Op woensdag 26 juli 2006 23:08 schreef Gewoonik het volgende:
Milieumanagment hiero.. Maar goed word denk ik volgende week ergens.
We zijn inmiddels al weer een week verder?
pi_40641393
kun je me ff helpe met dit recept? Het klinkt niet moeilijk, ik weet het, maar het gedeelte met deeg lukt niet echt . Ik kan het wel maken en bakken maar ik weet niet hoe dik de laag deeg moet zijn, want het wordt niet gaar en als ik het te lang bak wordt het zwart en dat is niet de bedoeling dacht ik.
De chocoladefudge was heerlijk, ook zo, en op geroosterd brood.
Dus, hoe dik moet het deeglaagje zijn voor je het bakt, en hoe dik moet de fudgelaag zijn om binnen een paar uur op te stijven?? Ik hoop dat iemand hier snel antwoord op geeft, want ik wil dit recept heel graag maken. En, als je caramelsaus wil maken van gecondenseerde melk, hoelang moet je dat dan in water opzetten?
quote:
Op zaterdag 5 augustus 2006 19:54 schreef Winky het volgende:

[..]

Ik heb dit vandaag gemaakt, alleen i.p.v. melkchocolade heb ik pure chocolade gebruikt. Echt ontzettend lekker.
groetjes
Je bent nooit te oud om te leren....toch?
  woensdag 9 augustus 2006 @ 19:46:53 #49
16038 Winky
tjilp tjilp
pi_40654271
quote:
Op woensdag 9 augustus 2006 13:20 schreef sieske het volgende:
kun je me ff helpe met dit recept?
groetjes
Voor wat betreft die deeglaag... ik heb maar wat gedaan. Ik heb het recept gevolgd en in een springvorm gedaan. De laag was ongeveer 1,5 tot 2 cm dik. Ik heb het wel wat langer in de oven gelaten dan het recept voorschreef (ongeveer steeds met 5 min. verlengd) maar de kleur was heel licht bruin. Het zal in totaal zo'n 50 min. geweest zijn op 150 graden want mijn oven kan geen 160 aan. De fudge heb ik vrij dik laten inkoken en dat duurde een paar uur voordat het compleet afgekoeld en opgestijfd was (wel in de koelkast). Ik ben niet zo thuis in de keuken maar dit ging me toch vrij makkelijk af.

Succes.
pi_40676403
bedankt winky, ik ga het dadelijk nog eens proberen want die fudge was echt goddelijk!!!!
Je bent nooit te oud om te leren....toch?
pi_40680492
trouwens, ik her gezegd dat ze het bij de c1000 ook hadden, maar daar hebben ze nestlé gesteriliseerde melk in blikjes, dus niet gecondenseerde. Niet bij de onze in ieder geval, misschien wel bij andere c1000's.


Tweede helft in Grote vraag het Piet hoe maak ik t klaar deel 6 gezet

[ Bericht 53% gewijzigd door Martijn_77 op 10-08-2006 18:58:55 ]
Je bent nooit te oud om te leren....toch?
  maandag 21 augustus 2006 @ 02:10:14 #52
79665 Gewoonik
Streng maar rechtvaardig
pi_41018883
quote:
Op dinsdag 8 augustus 2006 11:20 schreef OxygeneFRL het volgende:

[..]

We zijn inmiddels al weer een week verder?
Sorry het was me even ontschoten. Maar de blikjes kosten 70 cent per stuk en ze hebben alleen de melk. Het is echter wel peak maar als ik het me goed herinner is het gewoon dezelfde samenstelling.

Wil je het nog ja/nee waar 
Met vriendelijke groet,
Gewoonik
pi_41021977
quote:
Op maandag 21 augustus 2006 02:10 schreef Gewoonik het volgende:

[..]

Sorry het was me even ontschoten. Maar de blikjes kosten 70 cent per stuk en ze hebben alleen de melk. Het is echter wel peak maar als ik het me goed herinner is het gewoon dezelfde samenstelling.

Wil je het nog ja/nee waar 
Nou ik had meer interesse in die zakjes(volgens mij gele).
  maandag 21 augustus 2006 @ 10:52:06 #54
79665 Gewoonik
Streng maar rechtvaardig
pi_41023313
Daar heb ik nog naar gevraagd maar deze hadden ze op dat moment niet.
Maar ik moet morgen weer ff heen dus je hoort het morgen wel weer van me.
Als mijn loon op tijd is tenminste.
Met vriendelijke groet,
Gewoonik
  dinsdag 22 augustus 2006 @ 22:39:24 #55
79665 Gewoonik
Streng maar rechtvaardig
pi_41076757
Geen sticks ik herhaal geen sticks!
Met vriendelijke groet,
Gewoonik
pi_41078759
quote:
Op maandag 21 augustus 2006 02:10 schreef Gewoonik het volgende:

[..]

Sorry het was me even ontschoten. Maar de blikjes kosten 70 cent per stuk en ze hebben alleen de melk. Het is echter wel peak maar als ik het me goed herinner is het gewoon dezelfde samenstelling.

Wil je het nog ja/nee waar 
Jammer...en die melk van Peak is dat melk of gecondenseerde melk.
pi_41079590
Amagawd, ik krijg echt teveel honger van al die reacties hier. :-\
pi_41164590
*kicked*

Ik heb ook maar eens zo'n blikje meegenomen toen ik boodschappen deed. Zag het staan en dacht eraan. Maar is het niet teveel voor een persoon om op te eten? Is ook weer zo zonde enzo ... Is het na het koken nog te bewaren? Zoja, hoelang? En wordt het vanzelf hard zoals toffee?
pi_41164802
tvp want krijg nu al honger
Mama van Isa en Ties
pi_41169692
Droogt langzaam uit, maar voordat gebeurt zal er schimmel op komen te staan. Dus netjes met een lepel eten, en niet je lepel in je mond en dan weer in dat bakje. Dan hou je hem het langst goed. Volgens mij na openen een week of wat geloof ik. Is erg zoet dus kan wel wat hebben.

Vandaag een citroentaart met gebrandeiwit schuim gemaakt. Dat wil zeggen het staat nu nog in de oven. Maar aangezien mijn bakvorm groter was als die in het recept heb ik even wat meer citroenvulling gemaakt, en daarin die condens melk verwerkt. Erg lekker romig nu. Dalijk na het bakken even met eiwit bestrijken en dan afbranden. Lekker !
  vrijdag 25 augustus 2006 @ 18:27:59 #61
6845 Ringo
als een rollende steen
pi_41170801
In de Chinese toko bij mij in de buurt heb ik trouwens de variant met chocolade gevonden.

Die is écht alleen lekker om ergens in te verwerken. En dan nog... beetje matig chocosmaakje.
He's simple, he's dumb, he's the pilot.
  zaterdag 26 augustus 2006 @ 13:53:20 #62
79665 Gewoonik
Streng maar rechtvaardig
pi_41194173
quote:
Op dinsdag 22 augustus 2006 23:37 schreef OxygeneFRL het volgende:

[..]

Jammer...en die melk van Peak is dat melk of gecondenseerde melk.
Gecondenseerd
Met vriendelijke groet,
Gewoonik
pi_41201330
ik heb kleine banoffepies gemaakt (eenpersoons) Goed gelukt, de caramel is heerlijk, ook om zo op te eten. Deegbakjes gemaakt in appelbolvormpjes van de hema, deeg volgens jamie oliver. (héééérlijk en keimakkelijk)
Je bent nooit te oud om te leren....toch?
pi_41205712
Staat nu lekker te koken, hoop alleen dat het op de goede stand is

edit: Best wel lekker, maar het heeft iets te lang opgestaan (3 uur). Tis naar mijn idee iets te donker en te stevig. Maar blijft smullen

[ Bericht 46% gewijzigd door nVincible op 26-08-2006 22:52:44 ]
pi_41252067
quote:
Op vrijdag 25 augustus 2006 17:47 schreef Pilootje het volgende:
Droogt langzaam uit, maar voordat gebeurt zal er schimmel op komen te staan. Dus netjes met een lepel eten, en niet je lepel in je mond en dan weer in dat bakje. Dan hou je hem het langst goed. Volgens mij na openen een week of wat geloof ik. Is erg zoet dus kan wel wat hebben.

Vandaag een citroentaart met gebrandeiwit schuim gemaakt. Dat wil zeggen het staat nu nog in de oven. Maar aangezien mijn bakvorm groter was als die in het recept heb ik even wat meer citroenvulling gemaakt, en daarin die condens melk verwerkt. Erg lekker romig nu. Dalijk na het bakken even met eiwit bestrijken en dan afbranden. Lekker !
recept please!!! WEET JE DAT NU NOG NIET?? Als je zegt dat je iets lekkers gemaakt hebt,,,,,RECEPT!!!
GROETJES
Je bent nooit te oud om te leren....toch?
pi_41252149
dat had ik dus ook, maar als je het een beetje goed omroert of effe met de mixer doet, wordt het caramelachtig van structuur en dat blijft ook zo. In het begin dacht ik ook: dat heb ik te lang gedaan. Nie goed. Volgende keer 2 1/2 uur maar.
Maar ja, als het maar lekker is (en dat is het)
quote:
Op zaterdag 26 augustus 2006 21:18 schreef nVincible het volgende:
Staat nu lekker te koken, hoop alleen dat het op de goede stand is

edit: Best wel lekker, maar het heeft iets te lang opgestaan (3 uur). Tis naar mijn idee iets te donker en te stevig. Maar blijft smullen
Je bent nooit te oud om te leren....toch?
pi_41261379
quote:
Op maandag 28 augustus 2006 12:13 schreef sieske het volgende:
dat had ik dus ook, maar als je het een beetje goed omroert of effe met de mixer doet, wordt het caramelachtig van structuur en dat blijft ook zo. In het begin dacht ik ook: dat heb ik te lang gedaan. Nie goed. Volgende keer 2 1/2 uur maar.
Maar ja, als het maar lekker is (en dat is het)

[..]
Heb het gemerkt, gewoon ff flink roeren met een lepel/vork werkt prima. Heb het in een ingevet plastic bord vorm gedaan, maar het wordt niet echt hard.

Het is wel supermachtig trouwens, na een paar lepeltjes heb je alweer zo'n sterke smaak in je bek.
  vrijdag 20 oktober 2006 @ 13:23:49 #68
42466 EdPowers
Professional Pervert
pi_42833347
Die caramelpasta die je ermee kunt maken gebruiken wij al jaaaaren als vervanger van 'Dulce de leche' wat in Zuid-Amerika heel populair is.

Tip:maak een paar pannenkoeken en smeer die caramelpasta erop (kook het 1.5 uur ipv 2 uur voor betere smeerbaarheid!).

Wat ook lekker is een banaan pakken, die schillen en dan die pasta erop. In Argentinie heb je ijssmaken zoals banaan met Dulce de leche en Dulce de leche ijs met brokjes banaan erin. Match made in heaven!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')