abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zaterdag 15 juli 2006 @ 19:09:17 #1
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_39857585
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_39857617
TeeeeeVeeeeeePeeeeee.
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
  zaterdag 15 juli 2006 @ 19:10:29 #3
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_39857618
Het verslag

Nadat we ’s middags al een paar van onze mee-eters ontmoet hadden op een terras op de Grote Markt van Zwolle begaven we ons rond 19:00 uur naar het terras van De Librije alwaar de overige deelnemers het gezelschap van 6 personen compleet maakten.



We begonnen met een aperitiefje in de vorm van een glaasje wijn of water en niet lang daarna kregen we ons eerste mondhapje al: een lepeltje met daarop een ijssorbetje van gebrande paprika met zure room.


De amuses (mondhapjes) volgden elkaar in een mooi tempo op en tussendoor hadden we al kennisgemaakt met Jonnie en Therese, die ons de menukaart brachten en nadat we unaniem besloten hadden voor het 6-gangen Librijemenu te gaan, informeerden of er specifieke zaken waren die we niet lustten of liever niet wilden eten.

Als tweede mondhapje kregen we een hapje van geitenkaas en tomaat met een rozenblaadje.
Je zou verwachten dat de tomaat rood zou zijn, maar men had puur alleen het groene sap van de tomaat gebruikt en daar een smakelijke gelei van gemaakt. De geitenkaas was in schuimvorm daar bovenop gedrapeerd.


Het derde mondhapje was een in een eierschaal opgemaakt hapje van groene olijf met mango en boerenkaas met daarop een krokant korstje.


Het vierde mondhapje was een overheerlijk glaasje van meloensap met ham.


Als vijfde mondhapje kregen we het signatuurgerechtje van Jonnie: de overbekende lolly van gekonfijte eendenlever.


Daarna kregen we een rolletje van krokante pinda, gevuld met pittige augurk.


Het werd toen tijd om naar binnen geroepen te worden en de afdaling naar de (gelukkig niet zo heel warme keuken) te maken. Onderweg kwamen we nog langs het hommarium.


Eenmaal in de keuken aangekomen konden we plaatsnemen aan een eenvoudige marmeren tafel en werden we daar getrakteerd op ons laatste mondhapje, een bloemkoolmousse met haringkuit.


In een rustig tempo volgden daarna de overige gerechten, begeleidt door 4x een wijnarrangement (2 personen dronken liever niet dat arrangement) met per wijn en menugang deskundige uitleg daarover door Therese of onze vaste ‘tafelgerant’ Bernard.

Uiteraard kregen we heerlijke broodjes (bij elke gang een ander soort broodje) met gezouten boter en olie op de tafel


Het eerste hoofdgerecht was een mooi opgemaakt bord met koude ganzenlever, gerookte IJsselmeeraal, jonge venkel en sinaasappelcrème, paling en “Mac Vin” koningspoon met inktvis, tomaat, grijze garnaaltjes en lavendelmayonaise.



De personen die bezwaar hadden tegen het eten van ganzenlever kregen als alternatief een bordje met rode mul, garnaaltjes, inktvis en zeewier.

Daarbij dronken we een 2005 Domaine Laporte, Muscat Sec silce. (een kruidige Franse witte muscatwijn).

Het tweede hoofdgerecht bestond uit een tartaar van langoustientjes met olorose sherry, yoghurt, ingemaakte komkommer en pata negraham (linkerbordje) met op het rechterbordje een warme langoustine met gember en wortel.

We dronken daarbij een 2004, Vina Majen, Rueda, Verdego (een lekkere droge, fruitige Spaanse witte wijn).

Het derde hoofdgerecht was een heerlijke tongschar met Noordzeekrab en een saus van citroengras.

Daarbij dronken we een 2005 Grüner Veltlinez, Weingut Prechil. (een beetje meer zurige Oostenrijkse witte wijn)

Het vierde hoofdgerecht bestond uit rog met pittige appelbouillon, aardappel, augurk en kapperblaadjes. (een soort hutspotje met een heerlijke smaak)

De wijn bij deze gang bestond uit een 2004 Bourgogne, Charles Viénot, chardonnay. (een volle Franse witte wijn).

De vijfde gang was een overheerlijke malse eendenborst vergezeld door een pootje van een tamme duif op het karkas gegaard boven houtskool met sinaasappelkaantjes in jus met gerookte thee en een crème van zijn levertjes.

Hierbij dronken we de enige rode wijn van de avond, een gekoelde (!) 2000 Merlot, Sebastiani.
(een door de koeling frisse Californische rode wijn)


En zo kwamen we bij de nagerechten.

Het eerste nagerecht bestond uit twee paletjes.
Het rechter bordje was aardbei met gevriesdroogde basilicumpoeder.
Het linker bordje waren allerlei bereidingen van framboos met witte chocolade, citroen en magnolia.

Bij de nagerechten dronken we uiteraard een dessertwijn: Zaniho, grüner en riesling, een echte Eiswein.

Het tweede nagerecht was een hapje met ananas met appelgelatine en een suikerspin er bovenop..


Als laatste hapje kregen we als extra nog een lollie met een aardbei en alweer suikerspinsel. (hier smakelijk verorberd door Isabeau.)


Tenslotte namen we allemaal nog het koffieservies, die ook alweer vergezeld ging door heerlijke kleine hapjes zoals zelfgemaakt after-eight, lollies van donkere chocolade met sinaassappelvulling, witte chocolade met Bailies-creme.


De eigen Librije koffie kopjes en schoteltjes waren al apart genoeg om even op de foto te zetten:



Bij ons laatste kopje koffie kregen we tenslotte nog een lekkere `mojito´, een fris drankje bestaande uit munt, rum en limoen.


Voldaan en uiterst tevreden werd daarna de rekening gevraagd en omdat je nou eenmaal weet dat je in een 3-sterrenrestaurant eet, wisten we dat het allemaal niet goedkoop zou zijn.
Het precieze totale bedrag zullen we daarom dus niet vermelden, maar iedereen vond het geheel meer dan de moeite waard.


Tenslotte volgt hier nog verder een foto-impressie van de avond met foto’s van de keuken, het personeel aan het werk en aan de schoonmaak (en inderdaad na 22:00 uur lekker aan het bier), Jonnie en Therese en een groepsfoto van ons gezelschap:












Onze trouwe (sint) Bernard (ook wel Benny genoemd door de dames):










Jonnie houdt alles in de gaten:



Het niet geheel onplezierige uitzicht van de enige man aan tafel:




Biertjes van het personeel:


Schoonmaken:


en een weer blinkende keuken:



Tenslotte onze groepsfoto met Jonnie en Therese:


Het was meer dan de moeite van een half jaar voorpret en wachten waard en onze complimenten gaan behalve naar Jonnie en Therese ook uit naar de keukenbrigade van 15 personen en de zeer professionele en plezierige ‘zwarte brigade’ van 8 personen.

[ Bericht 0% gewijzigd door Isabeau op 17-07-2006 07:59:24 ]
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_39857702
Ik wil wéér
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  † In Memoriam † zaterdag 15 juli 2006 @ 19:16:08 #5
43556 miss_dynastie
pi_39857777
pi_39857819
Mooi verslag ! Ziet er errrrrrrrrrrrrrrrrrrrg lekker uit
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
  Trouwste user 2022 zaterdag 15 juli 2006 @ 19:20:41 #7
7889 tong80
Spleenheup
pi_39857899
Golfer je hebt 6 verschillende soorten wijn gedronken verder rum en bier.

Ik snap dat je niet naar huis bent gereden. Ziet er verder erg lekker uit. 6 voorgerechten met heerlijke delicatessen.

Jammer dat de foto's zo donker zijn. De enige die wel helder is is van de borsten. Maar dat zal wel toeval zijn.

Leuk om te lezen verder. Het kost wat maar dan heb je ook iets

Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  zaterdag 15 juli 2006 @ 19:21:58 #8
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_39857930
quote:
Op zaterdag 15 juli 2006 19:13 schreef Isabeau het volgende:
Ik wil wéér
Kan je morgen toevallig?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_39857942
Is het trouwens heel gewoon in wat meer chiquere restaurants dat je niet iets anders krijgt als je geen wijn drinkt?
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_39857951
quote:
Op zaterdag 15 juli 2006 19:21 schreef golfer het volgende:
Kan je morgen toevallig?
Ik kom een paar eurootjes te kort
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  zaterdag 15 juli 2006 @ 19:24:02 #11
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_39857984
quote:
Op zaterdag 15 juli 2006 19:20 schreef tong80 het volgende:


Jammer dat de foto's zo donker zijn. De enige die wel helder is is van de borsten. Maar dat zal wel toeval zijn.
Zet je beeldscherm dan wat lichter? En de foto's in het verslag zijn vrijwel allemaal door Bluezz genomen, ik heb me meer bezig gehouden met het entertainment.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zaterdag 15 juli 2006 @ 19:24:47 #12
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_39858006
O god ik wil ook weer
Snobs have more fun!
KLIK!
  zaterdag 15 juli 2006 @ 19:25:29 #13
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_39858032
quote:
Op zaterdag 15 juli 2006 19:22 schreef Isabeau het volgende:
Is het trouwens heel gewoon in wat meer chiquere restaurants dat je niet iets anders krijgt als je geen wijn drinkt?
Dat is inderdaad wel vreemd ja... nu je het zegt
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_39858047
Verslavend hè
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_39858091
quote:
Op zaterdag 15 juli 2006 19:25 schreef Duderinnetje het volgende:
Dat is inderdaad wel vreemd ja... nu je het zegt
Het water was erg lekker hoor Maar er zijn ook mensen die geen water drinken èn moeten rijden of gewoon geen wijn lusten. Ik zie mijn vader nog niet de hele avond water drinken als hij nog moet rijden en dus geen wijn kan nemen.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_39858173
quote:
Op zaterdag 15 juli 2006 19:25 schreef Duderinnetje het volgende:

[..]

Dat is inderdaad wel vreemd ja... nu je het zegt
Vermoedelijk had je het wel gekregen als je het besteld had denk dat ze dachten dat je blij met het water was. Wat overigens ook heerlijk was.
pi_39858234
Inderdaad, maar 'Mag ik een Cola Light' is dan ook weer zo... euh... nou ja. .

Maar vertel, wat was er niet lekker? Er zat vast iets tussen wat jullie niet zo vonden.
Oi!
Op maandag 5 april 2004 21:27 schreef Lorax het volgende:
Ik had die kop van SC wel willen zien toen MUUS 'm in z'n bek scheet
pi_39858258
quote:
Op zaterdag 15 juli 2006 19:30 schreef TinyPet het volgende:
Vermoedelijk had je het wel gekregen als je het besteld had denk dat ze dachten dat je blij met het water was. Wat overigens ook heerlijk was.
Ach ja, 3 sterren en dus weet ik wel zeker dat ik het wel had gekregen Maar ik weet niet of een colaatje oid de gerechten wel recht had gedaan.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  zaterdag 15 juli 2006 @ 19:34:55 #19
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_39858303
quote:
Op zaterdag 15 juli 2006 19:32 schreef MUUS het volgende:


Maar vertel, wat was er niet lekker? Er zat vast iets tussen wat jullie niet zo vonden.
Wat mij betreft was echt alles heerlijk, maar ik ben een alleseter.
Zelfs de ganzen- en eendenlever, waar ik vanwege de kweekmethode wel wat bezwaren tegen heb, heb ik gegeten en vond ik heerlijk.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_39858312
quote:
Op zaterdag 15 juli 2006 19:32 schreef MUUS het volgende:
Maar vertel, wat was er niet lekker? Er zat vast iets tussen wat jullie niet zo vonden.
....er was ook een mini bolletje met maanzaadachtige zaadjes (denk eerder basilicumzaadjes trouwens) en die vond ik niet zo lekker. That's it.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  zaterdag 15 juli 2006 @ 19:37:03 #21
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_39858365
Wow! Echt in 1 woord, Wow!!
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
pi_39858407
quote:
Op zaterdag 15 juli 2006 19:32 schreef MUUS het volgende:
Inderdaad, maar 'Mag ik een Cola Light' is dan ook weer zo... euh... nou ja. .

Maar vertel, wat was er niet lekker? Er zat vast iets tussen wat jullie niet zo vonden.
Ik werd van te voren gewaarschuwd door ene golfer, dat dit met haringkuit écht naar haring smaakte, dus ik niet lekker zou vinden.

Fout
Het was zo

Echt alles...


Oh mail met deze link verstuurd naar Bernard/Benny, onze gastheer, dus lief zijn verder
pi_39858477
Ik vind het zoals het op de menukaart staat niet echt heel erg smakelijk klinken: allerlei gerechten die ik echt nooit zou bestellen in een restaurant. Maar het was allemaal hemels
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_39858508
quote:
Op zaterdag 15 juli 2006 19:41 schreef Isabeau het volgende:
Ik vind het zoals het op de menukaart staat niet echt heel erg smakelijk klinken: allerlei gerechten die ik echt nooit zou bestellen in een restaurant. Maar het was allemaal hemels
Dat is zo, en ook het boodschappen doen herkende ik net.
Zit ik naar de prijzen te kijken

Zometeen lekker naar soort kleine bluezzroute hier in het dorp, met biertje in de hand en een broodje beenham
Wat we vandaag gingen eten, schuiven we door naar morgen
pi_39858867
quote:
Op zaterdag 15 juli 2006 19:41 schreef Isabeau het volgende:
Ik vind het zoals het op de menukaart staat niet echt heel erg smakelijk klinken: allerlei gerechten die ik echt nooit zou bestellen in een restaurant. Maar het was allemaal hemels
Dat heb ik dus ook. Voornamelijk gaat het dan om bepaalde combinaties die 'raar' klinken. Blijkbaar moet je dus gewoon niet miepen en het proberen.

Maar ik ben maar een simpele ziel, hoor Benny, dus trekken jullie je niks van mij aan. . .
Oi!
Op maandag 5 april 2004 21:27 schreef Lorax het volgende:
Ik had die kop van SC wel willen zien toen MUUS 'm in z'n bek scheet
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')