Ben al aan het zoekenquote:Op maandag 10 juli 2006 18:47 schreef Bluezz het volgende:
Jij was eerder, maar ik mis nog een leuk plaatje
Is toch juist typisch Hollands?quote:Op maandag 10 juli 2006 21:45 schreef Xennia het volgende:
Morgen lekker weer eens zelf koken: tonijnsteak met mosterdsaus en een pastasalade
Ik doelde meer op de combi gekookte aardappels, groente en vlees. Dat aten we vroeger minstens 6 dagen per week.quote:
Mmmm, lekkerquote:Op dinsdag 11 juli 2006 15:32 schreef Zo-is-dat het volgende:
Een overheerlijke pastasalade met:
- mozerella
- tomaat
- basilicum
- zalm
- garnalen
- komkommer (bij oma uit de tuin... hmmmm)
- wortelreepjes
- creme fraiche
- peper, zout en toscaanse kruiden
En pasta!
Zoooo dat ga ik ook snel maken, én lekker makkelijk én perfect voor een warme zomerdag!quote:Op maandag 10 juli 2006 18:47 schreef Bluezz het volgende:
Jij was eerder, maar ik mis nog een leuk plaatje
Pitabroodjes, van binnen besmeerd met griekse yoghurt, veldsla, ui, knof en gehakt (geruld) en wat kruiden.
Zeg, zuiplapquote:Op woensdag 12 juli 2006 00:45 schreef DarkElf het volgende:
groot glas spa appel met veeeeeeeeeeuuul ijs
Zulke acties heb ik ook wel eens, want dan vind ik het zonde omquote:Op woensdag 12 juli 2006 01:01 schreef Mikkie het volgende:
Ik heb uiteindelijk vanavond om half tien een compleet blik soep van bijna een liter naar binnen zitten buffelen. 'T was best veel, eigenlijk
met gehakt en tomatensaus neem ik aan?quote:Op dinsdag 11 juli 2006 17:19 schreef Nilasha het volgende:
Spaghetti
Ik ben zo blij dat ik ook je dinnetje benquote:Op woensdag 12 juli 2006 21:09 schreef MissyMirjaM het volgende:
vanavond sushi maken voor vriendlief
hahahaquote:Op woensdag 12 juli 2006 21:59 schreef Bluezz het volgende:
[..]
Ik ben zo blij dat ik ook je dinnetje ben![]()
is dat lekker?quote:Op donderdag 13 juli 2006 22:33 schreef Martijn_77 het volgende:
Ferreira Lagrima Port (Witte Port)
Witte port is zoeter en wat frisser dan Rode port. Drink Witte Port eigenlijk ook alleen in de zomer. In de winter heb ik liever de rode port.quote:Op donderdag 13 juli 2006 22:39 schreef uniekhoorn het volgende:
[..]
is dat lekker?
Rode port kan wel eens lekker zijn maar witte port? wat is HET verschil?? behalve de kleur dan![]()
Hmmm, morgen maar eens kopen, rode port vind ik zo zwaar, weet niet, valt zo op je maag ofzo.quote:Op donderdag 13 juli 2006 22:42 schreef Martijn_77 het volgende:
[..]
Witte port is zoeter en wat frisser dan Rode port. Drink Witte Port eigenlijk ook alleen in de zomer. In de winter heb ik liever de rode port.
Ja ik, is inderdaad errrrug lekker, maar vaak uitverkocht helaas.quote:Op vrijdag 14 juli 2006 14:17 schreef detoardin het volgende:
Cafe fresco ; macchiato.
Ik hou normaal helemaal niet van koffie,maar dit is toch wel erg lekker![]()
Iemand anders het al geprobeerd?
Hmm geen kokosnoot geproefdquote:Op vrijdag 14 juli 2006 14:42 schreef shiNinG_staR het volgende:
Vanavond een Lonny maaltijdIets met kokosnootsaus ofzo, leek me wel apart.. hopelijk is het ook lekker
Ben benieuwd of het lekker isquote:Vanavond :
Eenpansgerecht met spekkies en monchou.
2 lente uitjes
100 gr. monchou
100 gr. spekjes in blokjes
300 gr. aard. blokjes voorgek.
300 gr. peultjes
Zout Peper
lente uitjes in smalle ringetjes, monchou in blokjes
spekjes uitbakken zonder vet/olie, uit de pan scheppen.
In het achtergebleven vet de uiringetjes en aard. blokjes aanbakken in 4 min.
Roer de peultjes (eventueel eventje geblancheerd) erdoor en bak het geheel in 5 min. zachtjes gaar.
Roer spekjes en monchou door het gerecht en warm alles al roerend door tot kaas gesmolten is.
(ik heb een bakje monchou voor warm, dus hoeft niet echt in blokjes denk ik )
Z/P toevoegen naar smaak.
Het is even weer een ander mondvermaakje.quote:
haha alcoholistquote:Op zondag 16 juli 2006 09:31 schreef saksia het volgende:
koffiee urh!!!!!!1! ik begin nu an de C1000 WITTE huiswijn
Ik heb wel eens de Caramel Macchiato gehad, erg lekker.quote:Op vrijdag 14 juli 2006 14:17 schreef detoardin het volgende:
Cafe fresco ; macchiato.
Ik hou normaal helemaal niet van koffie,maar dit is toch wel erg lekker![]()
Iemand anders het al geprobeerd?
Ouders op vakantie?quote:Op zondag 16 juli 2006 10:13 schreef Jaguarized het volgende:
Gistermiddag: noodles.
Gisteravond: noodles.
Vanochtend: toast met jam.
Vanmiddag: noodles.
Nu: noodles en 2 boterhammen ham/kaas.
Uiteraard wel diverse smaken.![]()
[[url=http://xs103.xs.to/xs103/06280/CIMG5707.jpg.xs.jpg]afbeelding][/url]
Nee, zelf op vakantie.quote:Op zondag 16 juli 2006 11:34 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Ouders op vakantie?
Straks lekker 2 tosti's![]()
Ik laat het je wetenquote:Op zondag 16 juli 2006 11:38 schreef Isabeau het volgende:
Kan je vertellen hoe die sushi smaakt? Ik zou dat nooit uit de diepvries kopen, maar misschien is het juist extreem lekker
Dat weten we vanavond pas, we zijn gisteren in het dorp gaan swingen en daar een broodje beenham gegeten, dit gaat dus in de HHquote:
quote:Op zondag 16 juli 2006 18:27 schreef Maerycke het volgende:
Pizza en een beker Ben & Jerry's waar ik nu op zit te wachten
Eigenlijk hoef ik die hele pizza niet, maar ik had geen zin om zelf te gaan halen. Decadentie is ok
Ik weet het, maar ik woon in een dorp en hier is helaas niets open op zondagquote:Op zondag 16 juli 2006 18:28 schreef iamredleader het volgende:
[..]
Ben en Jerry's is het waard om een pizza te bestellen en NIET te eten.
Vanavond ook nog een bekertje Caramel Chew Chew, AH heeft een goeie aanbieding deze week.
quote:Op zondag 16 juli 2006 18:27 schreef Maerycke het volgende:
Pizza en een beker Ben & Jerry's waar ik nu op zit te wachten
Eigenlijk hoef ik die hele pizza niet, maar ik had geen zin om zelf te gaan halen. Decadentie is ok
aan het lijnen of heb je liefdesverdriet?quote:Op maandag 17 juli 2006 11:17 schreef ikwilookwatzeggen het volgende:
Koffie en twee crackers met pasta
Wat is dat? Een gepofte aardappel in de schil of zo?quote:Op maandag 17 juli 2006 18:08 schreef saksia het volgende:
jacket potato
Yep.quote:Op maandag 17 juli 2006 18:08 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Wat is dat? Een gepofte aardappel in de schil of zo?
Recept?quote:Op maandag 17 juli 2006 18:37 schreef MUUS het volgende:
Gehakttaart.
(Recept gaat uit van 4 personen, dus ff zelf pielen met de hoeveelheden.)quote:Op maandag 17 juli 2006 20:53 schreef Xennia het volgende:
[..]
Recept?
Ik eet pasta met zalm en een pesto-room-sausje
Ah, een toekomstige jojo-kandidaatquote:Op maandag 17 juli 2006 18:40 schreef Asskicker14 het volgende:
Wat heb ik vandaag gegeten en gedronken, even kijken:
's Ochtends:
1 glas optimel
Tussendoor Ontbijt - Lunch
1 pak Sultana koekjes
Lunch
1 pak Sultana koekjes
Tussendoor:
2 plakjes kaas
En water, heel veel water
Dat valt wel mee hoor, de enige dag eet ik veel en de andere dag eet ik weinig. Zie het maar als een soort balansdag.quote:
Doe je er bij het poffen nog iets speciaals mee of gewoon zo hup in de oven? Moet er nog iets omheen bijvoorbeeld?quote:Op maandag 17 juli 2006 18:17 schreef saksia het volgende:
[..]
Yep. [afbeelding]
Ik maak het meestal met een tonijn + mayonaise vulling of witte bonen in tomatensaus.
Gaat het gehakt er rauw in?quote:Op maandag 17 juli 2006 21:01 schreef MUUS het volgende:
[..]
(Recept gaat uit van 4 personen, dus ff zelf pielen met de hoeveelheden.)
Yup, alles alleen in de kom mengen en dan op het bladerdeeg prakken.quote:
Hmmm, hoe moeilijk? Trekt hij ovenpasta? Er zijn zakjes van Knorr of Maggi (heet ook 'ovenpasta') en in die schotel gaat verder ham in en uien, dacht ik. (Of had ik dat zelf erbij verzonnen? De knoflook iig wel.quote:Op dinsdag 18 juli 2006 12:56 schreef Isabeau het volgende:
Mijn neefje komt en ik wilde eigenlijk pannenkoeken gaan bakken. Maar ik heb helemaa geen zin om een hele tijd boven hete pannen te staan in de keuken. Iemand nog een ander idee voor een héél erg moeilijke eter?
Misschien brood met beleg wat hij lekker vindt?quote:Op dinsdag 18 juli 2006 12:56 schreef Isabeau het volgende:
Mijn neefje komt en ik wilde eigenlijk pannenkoeken gaan bakken. Maar ik heb helemaa geen zin om een hele tijd boven hete pannen te staan in de keuken. Iemand nog een ander idee voor een héél erg moeilijke eter?
Samen pizza maken!quote:Op dinsdag 18 juli 2006 13:04 schreef Isabeau het volgende:
Ik ga hem geen brood voorschotelen hoor...maar hij is wel het type dat als je vraagt: lust je X, Y en Z? dan zegt hij ja. Maar als je dat dan in 1 ovenschotel doet dan gaat hij zitten kokhalzen aan tafelZo enig.
Eigenlijk lust hij alleen maar pannenkoeken, patat en pizzaAlhoewel hij tot mijn grote verbazing hier een keer een salade met geitenkaas heeft opgesmikkeld. Maar misschien kwam dat omdat ik zei dat hij dat toch niet lust en hij moest en zou het toen proeven. Heeft mijn halve schaal leeggegeten.
Culinaire psychologiequote:Op dinsdag 18 juli 2006 13:04 schreef Isabeau het volgende:
Ik ga hem geen brood voorschotelen hoor...maar hij is wel het type dat als je vraagt: lust je X, Y en Z? dan zegt hij ja. Maar als je dat dan in 1 ovenschotel doet dan gaat hij zitten kokhalzen aan tafelZo enig.
Eigenlijk lust hij alleen maar pannenkoeken, patat en pizzaAlhoewel hij tot mijn grote verbazing hier een keer een salade met geitenkaas heeft opgesmikkeld. Maar misschien kwam dat omdat ik zei dat hij dat toch niet lust en hij moest en zou het toen proeven. Heeft mijn halve schaal leeggegeten.
Doe ik ook altijd. Alle ingrediënten al klaar in kommetjes en dan blijven ze pakken.quote:Op dinsdag 18 juli 2006 13:07 schreef Isabeau het volgende:
Eigenlijk een heel goed idee! Diverse ingrediënten halen en in stukjes snijden en dan kan hij zelf gaan beleggen![]()
Ik smeer het in met zonnebloem(of soms olijf)olie en een klein beetje zout, en er een keer met een vork in prikken. ( http://www.deliaonline.com/recipes/jacket-potatoes,1151,RC.html )quote:Op dinsdag 18 juli 2006 03:57 schreef Marble het volgende:
[..]
Doe je er bij het poffen nog iets speciaals mee of gewoon zo hup in de oven? Moet er nog iets omheen bijvoorbeeld?
Gevulde gepofte aardappelquote:Op dinsdag 18 juli 2006 20:21 schreef BwennieBren het volgende:
At laatst op een strandtentje een heerlijk rode currysoep met yakitori. Ik dacht: kom laat ik het een zelf maken naar eigen inzicht. Heel simpel en voor de pittige eters onder ons een heerlijke soep
Roomsoepbasis van Knorr
Yakitori (kant en klaar AH huismerk Excellent)
Stokbrood
Stronkje broccoli
Geconcentreerd kokoscreme (Santen)
Thai Red Curry Paste
theelepel suiker
eetlepel olijfolie
Olijfolie in pan, 2 eetlepels rode Thai curry paste aan toevoegen, theelepel suiker en half kopje water bijgieten. Broccoli in kleine roosjes erin, 1/4 deel blok santen, zacht laten koken. Roomsoepbasis van Knorr erbij. Let op: broccoli moet al dente zijn! Ondertussen kant en klare yakitori klaarmaken in magnetron. Soep opdienen in diep bord, 4 of 5 yakitori er omgeen schikken (half in de soep) en opdienen.
Ik zit het nu te eten en het is best heel lekker, hoewel.... soep in deze hitte....
Rarequote:
Soep is juist ideaal, je lichaam hoeft het niet op te warmen tot lichaamstemperatuur zoals bij koude drankjes (kost energie) en dus is het veel verkoelender dan bijv. een gazpacho.quote:Op dinsdag 18 juli 2006 20:21 schreef BwennieBren het volgende:
Ik zit het nu te eten en het is best heel lekker, hoewel.... soep in deze hitte....
Ach zelfsspot vind ik naast mijn soeppie ook heerlijk! Je kent me toch al een beetje?quote:Op dinsdag 18 juli 2006 21:01 schreef pos het volgende:
[..]
RareWas heerlijk, Bren...gehaald in de shopperhal
![]()
Je hebt gelijk, ondanks de pittigheid en de warmte van de soep viel het best wel mee. Ga je nu mijn soep ook eens uitproberen?quote:Op dinsdag 18 juli 2006 21:07 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Soep is juist ideaal, je lichaam hoeft het niet op te warmen tot lichaamstemperatuur zoals bij koude drankjes (kost energie) en dus is het veel verkoelender dan bijv. een gazpacho.
Kind, je leeft maar 1 keerquote:Op dinsdag 18 juli 2006 23:13 schreef MissyMirjaM het volgende:
ik ben nu pizza aan het eten en amaretto cola aan hjet zuipen, soulfood, veel vet, i need it
same here. beste chinees die ik ooit heb gehad (ni hao te groningen)quote:Op dinsdag 18 juli 2006 23:26 schreef iamredleader het volgende:
Chinees, was te lui om te koken.
Hoe laat moeten we daar zijn?quote:Op woensdag 19 juli 2006 15:19 schreef shmoopy het volgende:
Ik ga een hele berg saté maken met lekkere rijst en salades, en lekker in de tuin gezellig doen met mensen enzo.![]()
Veel plezierquote:Op woensdag 19 juli 2006 15:19 schreef shmoopy het volgende:
Ik ga een hele berg saté maken met lekkere rijst en salades, en lekker in de tuin gezellig doen met mensen enzo.![]()
Er zijn nog 3 stokjes over, dus we gaan nu aan de wodka, proost.quote:
Heerlijke espressoquote:Op woensdag 19 juli 2006 21:10 schreef iamredleader het volgende:
Net een heerlijke espresso gemaakt in de Nespresso, valt me alles mee met de kwaliteit, was best goed.
Heb je een vriezer? Neem water, wat siroop, mixen en in een fles, die fles elk half uur tot drie kwartier goed schudden tot het redelijk vastgevroren is, en voila! waterijs.quote:
Kan ik doen....duurt alleen zo langquote:Op woensdag 19 juli 2006 21:22 schreef iamredleader het volgende:
[..]
Heb je een vriezer? Neem water, wat siroop, mixen en in een fles, die fles elk half uur tot drie kwartier goed schudden tot het redelijk vastgevroren is, en voila! waterijs.![]()
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |