Syrena | woensdag 14 juni 2006 @ 10:02 |
Hoe hoort het nou? Eet je bijvoorbeeld spaghetti of tagliatelle met vork en lepel of alleen vork? Snijden is sowieso barbaars, maar ik vroeg het me af omdat mijn vriend stug een lepel gebruikt (met vork) en wij thuis niet. En ik daar commentaar op kreeg van hem ![]() Ik heb altijd gedacht dat "echte" Italianen een lepel voor mietjes vonden. En Google helpt ook al niet: Pro-lepel:http://www.granditalia.nl/granditalia/lessons/lesson2/index.aspx Anti-lepel: http://pastasite.nl/mb//168.html Overigens bestel ik in restaurants nooit sliertenpasta met mijn motorische gestoordheid ![]() | |
Netsplitter | woensdag 14 juni 2006 @ 10:03 |
Zeker met spaghetti gebruik ik een lepel en vork. Is het makkelijkst eten, opdraaien met vork op lepel en klaar. ![]() | |
Etcetera | woensdag 14 juni 2006 @ 10:04 |
ik snij het eerst door (ja ja, erg slecht ![]() hoe vaker je probeert, hoe makkelijker het gaat | |
Syrena | woensdag 14 juni 2006 @ 10:13 |
Ja maar het gaat niet om makkelijk, het gaat erom of het zo hoort! | |
Semisane | woensdag 14 juni 2006 @ 10:18 |
quote:Dit lijkt me overigens een uitstekend excuus om een paar maanden naar Italie te gaan om dit tot de bodem uit te zoeken. ![]() Wellicht staat in The Silver Spoon, das 1 van de betere kookboeken wat de Italiaanse keuken betreft, ik heb het liggen, zal er weer eens een blik in werpen. ![]() Overigens is je pasta snijden idd heel erg fout, mensen die dat doen moeten naar een heropvoedings kamp. ![]() | |
beyond_cool | woensdag 14 juni 2006 @ 10:20 |
a) In principe zonder lepel, enkel een vork. Dit werkt echter enkel indien je het ook op z'n italiaans serveert. Dat betekent een minimale hoeveelheid saus, en eventueel wat parmezaanse kaas. Dat moet je dan serveren op een plat bord. De hoeveelheid pasta moet zodanig zijn dat je geen 'berg' hebt. Dan kan je netjes met een vork werken. Je schept met je vork dan een stapeltje spaghetti, beweegt dit naar de zijkant van het bord en draait het daar op je vork. b) Als je echter een berg opschept/veel saus gebruikt/een diep bord of kom gebruikt dan ontkom je niet aan een lepel. | |
Syrena | woensdag 14 juni 2006 @ 10:25 |
AAAAHHH zie je nou wel. We hadden idd versie A. Overigens gaan we deze zomer naar Italië, ik ga het echt wel in elk restaurant vragen ![]() | |
dborhem | woensdag 14 juni 2006 @ 10:34 |
Bij 'nette' gelegenheden hoort het; Vork in je schrijfhand' (links of rechts dus) en lepel in de ander. Ook 'mag' je niet zo'n bal om je vork draaien zodat je kaken uit z'n 'scharnier' gehaald moeten worden. Bij minder formele gelegenheden mag je het zonder doen en zelf in stukken snijden. Voor mijzelf breek ik spaghetti al voor het in de pan gaat,smaakt exact hetzelfde. Voor de overige pastasoorten zonder slierten uiteraard geen 2 stuks bestek,lepelen of vorken. ![]() | |
Syrena | woensdag 14 juni 2006 @ 10:40 |
Ik heb zin in pasta ![]() | |
Sjoepa | woensdag 14 juni 2006 @ 11:43 |
Ik heb ooit eens in een TV programma op de Travel channel een Italiaanse kok horen zeggen dat je de spaghetti niet met een vork in de lepel draait. Maar gewoon lekker met je vork in de "berg" spaghetti op je bord. Ik heb de lepel sowieso nooit begrepen... zo draait het ook toch. | |
Curiosity | woensdag 14 juni 2006 @ 11:46 |
quote:Volgens mij is het juist een diep bord, daar heb je een rand waar je tegen aan kan draaien. Ik heb het laatst bij Jamie oliver op tv gezien, toen hij samen met zijn italiaanse vriend stond te koken. Hij zei dit toen. | |
Elegantly Wasted | woensdag 14 juni 2006 @ 12:58 |
quote:Als je het door de blender heen flikkert ook ![]() In alle restaurants waar ik ben geweest (in Italië) heb ik altijd om een lepel erbij moeten vragen, natuurlijk niet voor mijzelf ![]() Familie en vrienden dekken de tafel ook nooit met een lepel. Je zou kunnen zeggen dat de sliertenpasta dus alleen met vork gegeten dient te worden. Echter, als wij niet-Italianen te eten krijgen dek ik de tafel wel met vork en lepel. Men vindt dat hier toch prettiger. | |
karoltje | woensdag 14 juni 2006 @ 13:49 |
Pasta snijden ![]() | |
karoltje | woensdag 14 juni 2006 @ 13:50 |
Italianen slobberen het volgens mij gewoon slurpend naar binnen trouwens. | |
beyond_cool | woensdag 14 juni 2006 @ 13:59 |
quote:Klopt. In principe inderdaad een bord met een opstaande rand. | |
Kizim | woensdag 14 juni 2006 @ 14:02 |
quote:zal dan maar es naar spongebob macaroni overschakelen, want ik snijd mn pasta altijd en dan gewoon met de vork opeten. ![]() | |
Syrena | woensdag 14 juni 2006 @ 15:48 |
quote:Ik heb nog een pak staan, kan het je zo opsturen ![]() Maar de conclusie die ik trek is dat een lepel idd voor mietjes is en not done in Italië en dat kan ik dus mooi meedelen mocht er (weer) geklaagd worden door vriend en/of schoonouders. Al denk ik dat mijn schoonouders dit niet recht in mijn gezicht zullen zeggen, omdat ze aardig zijn. Ondertussen hoop ik dat ze gewoon nooit meer iets met slierten serveren als ik blijf eten ![]() Wat ik trouwens doe wat wel erg goor is, pasta op vork draaien, hap nemen, merken dat de hoop te groot was, afbijten en de rest weer op mijn bord laten vallen..... Dat doe ik alleen maar bij mijn eigen ouders thuis en bij mezelf thuis, als er geen vreemden bij zijn. Hoop ik. ![]() | |
Riann | woensdag 14 juni 2006 @ 16:20 |
Spagetti eet ik met vork en lepel opdraaien met vork op lepel gewoon macaroni en fussili en zo eet ik gewoon met een vork | |
Blues | woensdag 14 juni 2006 @ 16:56 |
quote:Ja, zo doe ik het ook, het bovenste gaat niet altijd even goed, maar ok ![]() | |
karoltje | woensdag 14 juni 2006 @ 17:35 |
Mensen die de helft zo buiten hun mond laten hangen vind ik echt uber-goor ![]() | |
liefkleinmeisjuh | woensdag 14 juni 2006 @ 18:50 |
Alleen met een vork, zo doen de Italianen het, en laat ze maar niet zien dat je een mes gebruikt want dan worden ze echt gek ![]() | |
reclamedoos | woensdag 14 juni 2006 @ 19:56 |
Gelukkig ben ik geen italiaan, en ik eet ik dus mijn spaghetti zoals het mij uitkomt op dat moment (wil nog wel eens varieren). Eten jullie je Indiaas eten ook met je handen (afgelopen week geprobeerd, ik prefereer vork en mes)? | |
Blues | woensdag 14 juni 2006 @ 19:59 |
quote:Dat is meer iets voor een nieuw topic ![]() Het snijden van spaghetti zie ik trouwens zo vaak, en zo erg vind ik dat niet ![]() Je moet het vooral eten zoals je het 't lekkerst vind smaken! | |
Jordy-B | woensdag 14 juni 2006 @ 20:06 |
sliertjespasta altijd met een vork en een diep bord... ![]() Bij gebrek aan een diep bord, vind ik een lepel wel zo handig... Macaroni en lasagna eet ik met een lepel... Van mensen die de spaghetti aan stukken hakken met mes of lepel (of zelfs voor het koken al breken ![]() | |
Syrena | woensdag 14 juni 2006 @ 22:32 |
quote: ![]() ![]() | |
Salsagirl | woensdag 14 juni 2006 @ 22:39 |
We eten dat altijd dus met lepel en vork, | |
Euc- | woensdag 14 juni 2006 @ 23:07 |
Ik eet het altijd met lepel en vork, vind ik veel makkelijker, lekker draaien, balletje prikken en happen maar ![]() | |
Oblivion | woensdag 14 juni 2006 @ 23:13 |
quote:Omdat ondanks dat ik het toch snij, het anders is. Elleboogjes zijn dikker... ![]() Dus met mes en vork. Zoals ik al 30 jaar doe... Fine by me. | |
tanna | woensdag 14 juni 2006 @ 23:33 |
Nooit met lepel erbij, nooit snijden want het kan prima alleen met vork (als kind al geleerd van ital. fam.) En spaghetti mag nooit zwemmen in de saus he! ![]() | |
Pilootje | donderdag 15 juni 2006 @ 00:23 |
Inderdaad alleen vork. In het restaurant serveren ze pasta zo goed als alleen met vis, en daar heb je dus alleen een vismes ( zonder kartel dus ) en een vork voor de pasta. De italianen zeggen zelfs dat door de pasta de vork zijn huidige vorm heeft. Het schijnt dat de vorken vroeger meer 2 tanden hadden. Dat is immers genoeg om groenten of vlees op te prikken. Voor pasta is dat echter niet makkelijk. Hier heb je er aan meerdere meer. Tussen elke prikker stop je een sliert pasta die je dan om je lepel heen draait. Precies een mond vol. In een goed restaurant krijg je dan ook alleen een vork en bestel voor de vis of het vlees er bij. Het komt bij ons nog vaak voor dat mensen een lepel vragen bij de pasta. Ook geen probleem, gast is koning. Officeel krijg je bij asperges alleen een lepel en een vork. Met de vork prik je in de asperge en met de lepel ondersteun je de asperge op weg naar je mond waar je hem afbijt. Een hoop mensen zijn dit ook niet gewend en vragen dan om een mes ![]() | |
remlof | donderdag 15 juni 2006 @ 00:24 |
Italianen eten het met alleen een vork | |
Jordy-B | donderdag 15 juni 2006 @ 00:33 |
quote:Als de asperges geserveerd worden met een gekookt eitje, wat gesneden ham en 'n botersausje, is het wel lekker als je alles tegelijk in je mond kan stoppen... Dat wil alleen makkelijk als je een stuk asperge met het mengsel op een lepel doet. Maar dat terzijde... | |
Nembrionic | donderdag 15 juni 2006 @ 01:49 |
quote:Met 8 miljard rode vlekken op je vers gesteven overhemd ben je niet barbaars? Ik snijd mijn pasta gewoon hoor. Dan heb je dat gezeik niet met slierten die aan alle kanten uit je mond hangen en rondspetteren als je ze naar binnen slurpt. Barbaars ![]() Ik kan er geen traan om laten als iemand het doet. | |
Innocence | donderdag 15 juni 2006 @ 17:08 |
Mijn motoriek is dramatisch, maar heb nog nooit 'sliertjespasta' ![]() | |
Thorical | donderdag 15 juni 2006 @ 18:27 |
Ik ga me hier niet tegenaan bemoeien. Maar ik snij mijn pasta niet. En als het grote dikke gevulde pijpen zijn dan bijt ik er stukjes van af. Maar of het zo hoort? | |
Nembrionic | donderdag 15 juni 2006 @ 18:52 |
quote:Penne snij ik ook niet nee. Spaghetti wel. | |
TheThirdMark | donderdag 15 juni 2006 @ 18:53 |
quote:Hmn in de 15x dat ik in Italie ben geweest gebruiken de Italianen de lepel juist om de pasta mooi om de vork te draaien. Gebruik zelf ook altijd lepel en vork. | |
charon | donderdag 15 juni 2006 @ 19:24 |
Ik zie erg weinig Italianen een lepel gebruiken, in plaats daarvan de rand van het bord. [ Bericht 0% gewijzigd door charon op 16-06-2006 21:08:32 ] | |
Camplo | donderdag 15 juni 2006 @ 20:06 |
Ik eet dat met mes en vork. Lepel voor te eten ![]() | |
Salsagirl | donderdag 15 juni 2006 @ 20:15 |
quote:Heey dat vind jij,maar is heel gewoon met pasta teminste spaghetti Beter dan het te versnijden met een mes..eet dan gewoon macaroni | |
Mirjam | donderdag 15 juni 2006 @ 21:30 |
Onnodige opmerkingen verwijderd. | |
Nembrionic | vrijdag 16 juni 2006 @ 00:02 |
quote:Bullshit! (ja, MM, deze staat er gewoon weer) Echt onzin. Neem jij eens een vork vol macaroni en neem jij eens een vork gesneden spaghetti. Eet ze allebei op en zeg dat er geen verschil is ![]() | |
Jordy-B | vrijdag 16 juni 2006 @ 00:13 |
quote:leer gewoon om fatsoenlijk te eten, man... ![]() | |
Jordy-B | vrijdag 16 juni 2006 @ 00:14 |
quote:Afgezien van het formaat en het gevoel van de stukjes pasta in je mond, is er geen verschil. Niks bullshit, dus. | |
Nembrionic | vrijdag 16 juni 2006 @ 00:20 |
quote:Dus omdat ik mijn spaghetti snij, wat het dus gemakkelijker maakt om te eten en minder knoeit, ben ik een barbaar? Even voor de goede orde: ik eet het NIET met een lepen en ik snij het niet in macaroni sized stukjes. Dat gezeik altijd over hoe je precies moet eten. Gadver ![]() | |
Nembrionic | vrijdag 16 juni 2006 @ 00:21 |
quote:En daar gaat het toch om! ![]() Of wilde je gaan beweren dat textuur e.d. allemaal niet uitmaakt? En jij maakt mij voor barbaar uit? ![]() | |
Jordy-B | vrijdag 16 juni 2006 @ 00:21 |
Omdat jij blijkbaar niet in staat bent om ongesneden spaghetti te eten zonder de helft van de saus over je kleding te krijgen... Je bent toch geen peuter, man... | |
Jordy-B | vrijdag 16 juni 2006 @ 00:23 |
quote:Zoals Nederlanders hun pasta klaarmaken (kapotgekookt), maakt dat inderdaad allemaal niet uit. Kleine stukjes pasta zijn kleine stukjes pasta, dus als jij je spaghetti per se kapot moet snijden, had je net zo goed macaroni kunnen maken. | |
Nembrionic | vrijdag 16 juni 2006 @ 00:25 |
quote:Daar ben ik wel toe in staat. Alleen duurt dat me te lang. Ik wil graag lekker eten. Ik wil niet een avondje tafelmanieren uitproberen ![]() | |
Nembrionic | vrijdag 16 juni 2006 @ 00:26 |
quote: ![]() ![]() ![]() Bah. | |
Jordy-B | vrijdag 16 juni 2006 @ 00:26 |
quote:Dus het is weldegelijk barbaars, want jij snijdt je spaghetti alleen maar zodat je het allemaal snel in je mik kan schuiven. ![]() | |
Nembrionic | vrijdag 16 juni 2006 @ 00:42 |
quote:Nee ![]() | |
Grrrrrrrr | vrijdag 16 juni 2006 @ 00:43 |
Met mes en vork natuurlijk, en dan goed hard naar binnen trappen ![]() | |
ThE_ED | vrijdag 16 juni 2006 @ 00:46 |
quote:Met van die Nederlandse recepten ontkom je niet aan snijden hoor, anders blijft er zo'n poel saus achter op je bord. | |
LeentjeRoos | vrijdag 16 juni 2006 @ 20:05 |
In Italië geen lepel! | |
#ANONIEM | vrijdag 16 juni 2006 @ 20:19 |
Mes en vork ![]() | |
Paladina | zaterdag 17 juni 2006 @ 00:26 |
Pasta eet je alleen met een vork... in Italie krijg je ook vaak alleen een vork bij je bord. Kunst is om er wat Parmezaanse kaas over te strooien, zodat het een beetje plakkerig wordt en goed aan je vork blijft plakken als je deze erin ronddraait ![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 17 juni 2006 @ 09:26 |
Hollanders...... Slagroom in hun cappoccino verwachten Hun spagetti snijden Hun pasta verzuipen in de saus Pasta eten als complete maaltijd in grote hoeveelheid met heel veel troep erdoor Slagroom op hun ijs willen Roomijs voor Italiaans houden Achterham met watermeloen Ketchup op de macaronie Dikke kleine pizza´s met veel erop | |
milagro | zaterdag 17 juni 2006 @ 09:32 |
Who cares, eten is niet heilig, hoor. | |
Elegantly Wasted | zaterdag 17 juni 2006 @ 10:25 |
Ik snap de reacties hier soms niet hoor. Er wordt gevraagd hoe het moet. Als er dan antwoord op wordt gegeven; is het allemaal flauwekul enzo... Sliertenpasta wordt officieel zonder lepel gegeten en al helemaal niet gesneden. Maar als je dat fijner of lekkerder vindt, moet je het vooral zo doen. Het hoort alleen niet zo. Zo hoor je ook niet je piepers te prakken en alles op je bord door elkaar te husselen en die hele zooi met alleen vork naar binnen te schuiven. Hele volksstammen die dat ook gewoon zo doen ![]() | |
Nembrionic | zaterdag 17 juni 2006 @ 15:49 |
quote:Amen! | |
Pietverdriet | zaterdag 17 juni 2006 @ 16:06 |
quote:jij was toch ook een prakker? | |
Nembrionic | zaterdag 17 juni 2006 @ 16:09 |
quote:Soms. Soms niet. Ik ben een pastasnijder ![]() Ik prak trouwens ALLEEN mijn aardappels. Ik zie het probleem niet zo. Dat is nu eenmaal normaal hier in Nederland. Ieder land heeft 'eigenaardigheden.' Of wellicht moet ik zeggen: karakteristieke gewoontes. Daar hoor ik je ook niet over. | |
milagro | zaterdag 17 juni 2006 @ 16:09 |
![]() quote:maar ik niet ![]() ![]() en jij moet je Italiaans eens ophalen, als eten je heilig is, hoor je de gerechten wel goed te spellen ![]() | |
Riann | zaterdag 17 juni 2006 @ 17:02 |
quote:je hebt ook spagettini | |
Jordy-B | zaterdag 17 juni 2006 @ 18:14 |
Wat is het verschil tussen spaghettini en spaghetti, behalve dan die twee letters? | |
Pietverdriet | zaterdag 17 juni 2006 @ 18:24 |
quote:Hoezo niet? Ik had een prachtig lijstje gemaakt over die " karakteristieke gewoontes quote:En dat is alleen nog maar hoe men met de Italiaanse keuken omgaat, en heb ik het nog niet over het modder en moddergaar koken van pasta, de veul en vet instelling etc etc | |
Elusive | zaterdag 17 juni 2006 @ 19:15 |
jij eet zeker ook patat met een vorkje, wat, jij noemt het zeker ook geen patat maar friet ![]() | |
Brunette | zaterdag 17 juni 2006 @ 19:27 |
Je moet gewoon kijken wat jij het handigst vindt. Ik eet persoonlijk alles met vork, behalve soep dan ![]() | |
milagro | zaterdag 17 juni 2006 @ 19:37 |
quote:moet je eens doen, als je niets te doen hebt, zo je hele avond gevuld ![]() | |
Riann | zaterdag 17 juni 2006 @ 19:41 |
quote:spaghetinni is de verkortere versie van spaghetti wel gewoon de zelfde sliertjes alleen dan kleine sliertjes. | |
_Hestia_ | zondag 18 juni 2006 @ 13:12 |
ik eet eigenlijk al me eten gewoon met een lepel, ik wok meestal, dus alles is meestal klein en hoef niet gesneden te worden, dus een mes is sowieso niet nodig en ik vind een lepel handiger eten dan een vork. Pasta eet ik dus ook gewoon altijd met een lepel ( spaghetti snij ik dan wel eerst door meestal) | |
Jordy-B | zondag 18 juni 2006 @ 13:56 |
quote:Volgens mij is spaghettini dunnere spaghetti, niet zozeer kortere. (tenzij je het natuurlijk over Honig-spaghettini hebt, maar je snapt zelf ook wel dat dat vrij suf zou zijn...) [ Bericht 7% gewijzigd door Jordy-B op 18-06-2006 14:12:16 ] | |
Brunette | zondag 18 juni 2006 @ 14:14 |
quote:Volgens mij ben ik dan wel tot de volgende ochtend nog bezig ![]() | |
wimmel_1 | zondag 18 juni 2006 @ 14:18 |
'K heb ruim een jaar in Italië gewoont én de eerste keer dat ik het daar presteerde om m'n spaghetti door te snijden werd m'n bord weggehaald en kreeg ik een nieuw bord .... ditmaal zonder mes. ![]() Mét alleen een vork dus..... op een plat bord | |
Dauthi | zondag 18 juni 2006 @ 15:41 |
Vork, volgens de italiaanse directeur van krasna polski (geloof ik) (was op tv). Zei dat het enkel met de vork gebeurt, en dat de vork 4 punten heeft gekregen juist voor de pasta. | |
Lambiek12 | zondag 18 juni 2006 @ 22:08 |
Al krijg je er meestal in elke toko in italie wel een lepel bij. Want zelfs sommige italianen kunnen niet opdraaien aan de rand van hun bord en gebruiken daarbij een lepen ![]() Voordeel als er familie in rome woont, dan kan je nog wel is 3x per jaar eff een weekje overwippen om lekker te eten, drinken en savonds & snachts door de straten van rome te dwarrelen (gezelliger dan dit saaie rotterdam by night) | |
Riann | maandag 19 juni 2006 @ 16:37 |
quote:spaghettini is wel echt korter | |
piepster | maandag 19 juni 2006 @ 16:58 |
quote:Ja, die van Honig wel ja, maar Italiaaanse Spaghettini niet. Google maar eens op afbeeldingen. Het heet volgens mij ook wel engelenhaar. Lekker beargumenteerd trouwens, je reactie. | |
charon | maandag 19 juni 2006 @ 17:18 |
Lol.. pasta van Honig is inderdaad het referentiepunt, natuurlijk. Dat wat Honig macaroni noemt, vindt je in Italie ook bijna niet. | |
Jordy-B | maandag 19 juni 2006 @ 18:16 |
In keuringsdienst van waarde gingen ze een keer op zoek naar elleboogjesmacaroni, in italië... Was bijna onmogelijk. [ Bericht 1% gewijzigd door Jordy-B op 19-06-2006 19:33:56 ] | |
Oscar. | maandag 19 juni 2006 @ 18:22 |
het grappige is is dat spaghetti eigelijk macaronie heet ![]() http://www.rvu.nl/kvw/index.php?i=8&r=60&n=907 | |
karoltje | maandag 19 juni 2006 @ 19:25 |
Ketchup op je pastagerecht ![]() ![]() | |
Nembrionic | maandag 19 juni 2006 @ 20:01 |
quote:Eensch | |
Oblivion | maandag 19 juni 2006 @ 21:41 |
quote:Tja, voor kindertjes werkt het wel... ![]() En eten dat ze doen... ![]() Oh, wel met lepel en gesnoeide spaghetti.... ![]() | |
BaggerUser | maandag 19 juni 2006 @ 21:44 |
ik eet al mn eten met alleen een vork ![]() ![]() | |
Nembrionic | maandag 19 juni 2006 @ 22:24 |
quote:Steak? Soep? | |
Syrena | maandag 19 juni 2006 @ 22:25 |
Ketchup! ![]() ![]() Huisgemarineerde spiezen en veel lekkere salades (kortom: een hele dag voorbereiden) DAT is BBQ-en. Ik eet dan wel maiselleboogjesmacaroni met een geplet en tot semi-gehakt gemalen boomstammetje en een blik doperweten en wortelen erdoor....maar bbq is heilig ![]() | |
BaggerUser | maandag 19 juni 2006 @ 22:39 |
quote:steak met mn vork ![]() en soep en vla met een lepel voorruit maar een mes is toch wel zo'n onhandig ding | |
Pietverdriet | maandag 19 juni 2006 @ 22:39 |
quote:* Pietverdriet vraagt zich af waarom zoveel mensen zwelgen in hun totale onbeschaving, oftewel, hoe de russen het noemen, een Nekulturnie | |
karoltje | maandag 19 juni 2006 @ 22:39 |
Mensen die hun mes niet gebruiken ![]() | |
Serendips | maandag 19 juni 2006 @ 23:09 |
Ik zie niet in waarom je spaghetti niet zou mogen snijden. Het lukt me meestal niet om het helemaal op mijn vork te draaien. Dan snijd ik er dus een stukje af. Gewoon praktisch. Ik zie niet in waarom dat barbaars is... Overigens zou ik wel eens willen weten of men hier rijst dan ook met de vingers eet of met stokjes... | |
Nembrionic | maandag 19 juni 2006 @ 23:23 |
quote:[me=nembrionic snapt niet waarom er zo moeilijk wordt gedaan. | |
Pietverdriet | maandag 19 juni 2006 @ 23:28 |
quote:En dat vind ik dan weer niet raar. | |
Nembrionic | dinsdag 20 juni 2006 @ 00:34 |
quote:Hehe touché. Ik beschouw mijzelf niet als een barbaar wat dit betreft. Maar je kunt dingen ook overdrijven. Hier wordt gedaan alsof bepaalde dingen een HALSMISDAAD zijn. Dat is toch best triest ![]() Snob. | |
Stereotomy | dinsdag 20 juni 2006 @ 00:48 |
Hm, vind dat er toch wel een beetje moeilijk gedaan wordt over het snijden van pasta. Waarom pasta niet snijden en je biefstuk wel? Ik snij mijn spaghetti niet. Ik breek het in 2en voordat ik het in de pan doe, omdat ik te lam ben om er bij te blijven staan en het langzaam in de pan te duwen. ![]() | |
Pietverdriet | dinsdag 20 juni 2006 @ 07:28 |
quote:Volgens mij heb je het tegen de verkeerde | |
Nembrionic | dinsdag 20 juni 2006 @ 10:36 |
quote:Volgens mij niet. Je maakt me uit voor barbaar omdat ik mijn aardappels prak ![]() | |
Horsemen77 | dinsdag 20 juni 2006 @ 11:10 |
quote:lepel+vork | |
Pietverdriet | dinsdag 20 juni 2006 @ 11:13 |
quote:Nee, Ik maak baggeruser uit voor een Nekulturnie omdat ie alleen met een vork eet. Zie dat helemaal voor me, arm om het bord, hoofd laag en dan maar shovelen. | |
Jernau.Morat.Gurgeh | dinsdag 20 juni 2006 @ 11:18 |
quote:Volgens een ex van mij die dik 18 jaar in Italië heeft gewoond hoort het toch echt met alleen een vork. Even een paar slierten 'lostrekken' uit de hoop spaghetti op je bord, en dan tegen de rand van je bord aan op de vork draaien. Kostte me indertijd welgeteld 1 maaltijd om het onder de knie te krijgen, en ik eet het sindsdien niet anders meer. Ik vind nu juist een lepel gebruiken alleen maar lastig geklooi. | |
karoltje | dinsdag 20 juni 2006 @ 11:19 |
SCHUIVUH!! | |
Jernau.Morat.Gurgeh | dinsdag 20 juni 2006 @ 11:20 |
quote:Weet je... Soms is dat best lekker ![]() | |
BoNi | dinsdag 20 juni 2006 @ 11:30 |
quote:De vraag is vrij simpel. Het antwoord ook. Het hoort enkel met een vork. Hoe je het zelf het lekkerst en het fijnst vindt is dan weer een andere discussie. Als je in Italië in een authentieke spaghetteria gaat eten krijg je ook geen lepel of mes, zoals je in China ook geen 'westers' bestek zult krijgen en in Duitsland geen mayonaise bij je patatjes. Het wordt daar daadwerkelijk als een belediging voor de kok gezien als je je spaghetti wel zou snijden, net zoals Herman den Blijker woest zou worden als je direct met peper en zout begint te strooien over zijn met zorg bereide maaltijd zonder het eerst te proeven. In de commerciëlere zaken speelt men in op de afwijkende eetgewoontes buiten Italië en krijg je meestal een complete bestekset met vork, lepel en mes. | |
milagro | dinsdag 20 juni 2006 @ 11:31 |
Ik heb 3 Italiaanse vriendjes gehad en spaghetti aten zij en hun familie allemaal enkel met een vork. ergo, klepel klepel klepel spaghetti eet je met een ![]() | |
Stereotomy | dinsdag 20 juni 2006 @ 11:33 |
quote:Pimp-post ![]() | |
milagro | dinsdag 20 juni 2006 @ 11:37 |
quote:jij hebt zeker nooit Italiaanse vriendjes gehad, anders had je wel geweten dat het niet iets is om mee te pimpen, niets vermoeiender dan Italiaanse vriendjes ![]() ![]() | |
Nembrionic | dinsdag 20 juni 2006 @ 11:44 |
quote:Ik-ben-uitgewoond-door-3-italiaanse-loverboys-topic ![]() | |
Nembrionic | dinsdag 20 juni 2006 @ 11:46 |
quote:Ah. Maar daarna quote je mij met als reply: "En dat vind ik dan weer niet raar." Implicerend dat ik een barbaar ben ![]() Snapt u? ![]() | |
milagro | dinsdag 20 juni 2006 @ 11:47 |
quote:Hey ![]() In mijn tijd bestond dat beroep nog niet eens, man ![]() Spaghetti Aglio e Oglio ![]() ![]() ![]() met enkel een vork dan, hè ![]() | |
Pietverdriet | dinsdag 20 juni 2006 @ 11:48 |
quote:Klinkt goed, jammer alleen dat zelfs Hetero Italiaanen een moedercomplex hebben.. | |
Mirjam | dinsdag 20 juni 2006 @ 11:48 |
zeg, kunnen we weer even ontopic pasta gaan eten, met lepels, vorken, of stokjes? ![]() | |
Pietverdriet | dinsdag 20 juni 2006 @ 11:48 |
quote:Je laten voeren door een vriendje is daarentegen wel weer spannend. | |
mAst3rb33r | dinsdag 20 juni 2006 @ 12:57 |
quote:Ligt eraan wat je haar voert... ![]() ![]() | |
PLAE@ | dinsdag 20 juni 2006 @ 12:59 |
Waarom krijg je bij een Italiaan eigenlijk zo weinig saus bij je pasta? | |
BoNi | dinsdag 20 juni 2006 @ 13:04 |
quote:Waarom krijg je bij een 'niet-Italiaan' zo veel saus bij je pasta? | |
PLAE@ | dinsdag 20 juni 2006 @ 13:06 |
![]() Bij vrijwel iedereen die thuis spaghetti maakt of een andere vorm van pasta krijg je lekker veel saus er bij. Bij de Italiaan naar mijn smaak (en die van velen) veels te weinig. Waarom doen ze er dus zo weinig saus bij bij de Italiaan...? Ik eet nooit pasta bij een niet Italiaans restaurent. Ook niet bij een wel Italiaans restaurent overigens ![]() | |
mirugai | dinsdag 20 juni 2006 @ 13:10 |
quote:haha, strakke actie. Ik mag dat wel! | |
MouseOver | dinsdag 20 juni 2006 @ 13:11 |
Ik wíst niet eens dat het wel eens met alleen een vork gegeten werd ![]() | |
BoNi | dinsdag 20 juni 2006 @ 13:11 |
quote:Het spijt me, ik wist niet dat je kwaad werd, uilskuiken ![]() Pasta is Italiaans en dus wijken wij met onze pastasauzen juist af van de gebruiken in Italië. Bij pasta hoort normaal gesproken helemaal niet zoveel saus en het wordt eigenlijk ook vrij zelden als compleet hoofdgerecht gegeten, maar meestal als voor- of bijgerecht of dient als tussengerecht in een meergangenmenu. De pasta zelf moet dus niet te zwaar zijn en niet te veel vullen en de saus moet enkel de smaak wat accentueren, maar hier moet niet de focus op liggen zeg maar.... Schikt dit antwoord u beter...? | |
PLAE@ | dinsdag 20 juni 2006 @ 13:13 |
Ik ben nog niet helemaal tevreden. Bij een Italiaans restaurent wordt het dus wel als hoofdgerecht aangeboden. Dan gaat die vlieger van 'niet te zwaar op de maag liggen' dus niet helemaal meer op. Dus dan kan men er mijn inziens best een fatsoenlijke hoeveelheid saus bij doen ![]() | |
MouseOver | dinsdag 20 juni 2006 @ 13:15 |
quote:Bij de lunch ja. Maar je kunt verschillende soorten sauzen kiezen, en afaik wisselt de hoeveelheid saus dan ook. | |
Pietverdriet | dinsdag 20 juni 2006 @ 13:15 |
quote:Pasta is een gerecht dat je tussen het voor en het hoofdgerecht eet.. | |
BoNi | dinsdag 20 juni 2006 @ 13:16 |
quote:Iets met cultuur en historie.... Van oorsprong is het geen hoofdgerecht. De 'niet-Italianen' zijn het wel als hoofdgerecht gaan eten en hier zijn de Italiaanse restaurants op in gesprongen. Ze blijven het (gelukkig) wel op traditionele wijze bereiden, voor wat betreft hoeveelheid saus, en serveren het dus met een bescheiden saus. Kwestie van smaak. | |
PLAE@ | dinsdag 20 juni 2006 @ 13:16 |
duidelijk. Maar wel jammer. | |
Pietverdriet | dinsdag 20 juni 2006 @ 13:17 |
quote:Wat je zegt is vergelijkbaar met iemand die vind dat soep in een frans restaurant geen volledige maaltijd is. | |
PLAE@ | dinsdag 20 juni 2006 @ 13:18 |
quote:Ik ben een cultuurbarbaar, ik weet het. ![]() | |
BoNi | dinsdag 20 juni 2006 @ 13:32 |
Ook zoiets, probeer in Italië eens de huis-tuin-en-keuken macaroni te vinden (elleboogjes). Zijn onvindbaar, daarvoor heb ik echter nog nooit een verklaring gekregen/ kunnen vinden. | |
piepster | dinsdag 20 juni 2006 @ 14:26 |
Omdat dat een Hollandse uitvinding is. De Italianen hebben al zoveel mooie vormpjes, waarom zouden ze dan onze saaie elleboogjes gaan eten? | |
Pietverdriet | dinsdag 20 juni 2006 @ 14:59 |
Dat pasta heel italiaans is betekend niet dat alle deegwaren italiaans zijn. Je hebt alleen al in Europa ook typisch duitse noedels, Spaetzle of Schupfnudel bijvoorbeeld en Knoedel. Zo schrijft Aaltje in haar kookboek voor de keukenmeid een heerlijk recept voor einoedels. Kortom, dat de elleboogmacaroni niet in Italie bekend is komt omdat de Italianen wel veel pasta hebben verzonnen, maar er zijn andere variaties | |
BoNi | dinsdag 20 juni 2006 @ 15:01 |
Klinkt op zich vrij logisch inderdaad.... ![]() | |
MouseOver | dinsdag 20 juni 2006 @ 15:04 |
Maar wat ik weer niet logisch vind is waarom die elleboogjes dan zo populair zijn. Het lijken me maar lastige vormen om te maken. Schelpje lijken me bijvoorbeeld veel makkelijker. | |
BoNi | dinsdag 20 juni 2006 @ 15:07 |
quote:Wikipedia: quote:Valt wel mee dus.... | |
Innocence | dinsdag 20 juni 2006 @ 15:56 |
quote: ![]() Aten van huis uit sowieso niet met mes en vork, dus misschien dat je dan al snel wat handiger word met alleen een vork. | |
Gert | dinsdag 20 juni 2006 @ 17:04 |
Spaghetti naar binnen werken met alleen een vork: een aardige Italiaanse culinaire gewoonte. Met enige oefening is het best onder de knie te krijgen. Maar hándiger: nee. Bovendien veranderen gerechten vaak als ze de grens over gaan. Zoals al eerder genoemd, wordt er hier veel meer saus over de spaghetti gemikt. Dus dan kun je wel lekker blijven kliederen met een vorkje, maar daar maak je geen culinair onderlegde indruk mee hoor. Dat moeizame gedoe ziet er eerder een beetje aanstellerig uit. Zelfde geldt voor chinees eten. Prima als mensen het leuk vinden om dat met stokjes naar binnen te werken, maar een lepel en vork zijn natuurlijk veel handiger. Weleens een chinees zien eten? Hoofd helemaal naar voren, tong uit de mond, om de afstand tussen stokjes en mond maar zo klein mogelijk te houden. Snel naar binnen slurpen dat voer, voordat het van de stokjes lazert. | |
Stereotomy | dinsdag 20 juni 2006 @ 17:54 |
quote:Ja ![]() Stokjes *alleen* gebruiken in combinatie met een kommetje. Stokjes en kommetjes horen bij elkaar. Kommetje altijd in je hand vasthouden als je eet, niet op tafel laten staan. Als je iets eet, kommetje naar je mond toe bewegen om de afstand te verkleinen. Je ziet Nederlanders wel eens met stokjes hannesen op een groot bord. Werkt dus niet ![]() | |
Gert | dinsdag 20 juni 2006 @ 18:09 |
quote:Uhuh, charming. ![]() En dan lees je weleens iets waarmee geprobeerd wordt om de onhandigheid van het eten met stokjes om te buigen in een voordeel, in de trant van "ja, het eettempo daalt dankzij de stokjes waardoor de maaltijd een ontspannen kakakter krijgt." Yeah right, schrokkers en slurpers zijn het! ![]() Maar goed, dit is offtopic. ![]() | |
Jernau.Morat.Gurgeh | woensdag 21 juni 2006 @ 00:20 |
quote:Het lukt mij anders prima. | |
ThE_ED | woensdag 21 juni 2006 @ 00:34 |
Stokjes eten trouwens best makkelijk zo lopend uit een bakje... | |
Mickey98 | woensdag 21 juni 2006 @ 00:51 |
Het met vork én lepel eten mag, is wat makkelijker... Een echte Italiaan eet het met alleen de vork. | |
karoltje | donderdag 22 juni 2006 @ 19:15 |
Nog altijd liever met vork en lepel dan in stukjes hakken en/of naar binnen slobberen ![]() | |
Gert | donderdag 22 juni 2006 @ 19:20 |
quote:Of je bestelt gewoon pizza. ![]() | |
Stereotomy | donderdag 22 juni 2006 @ 19:25 |
quote:En plukje korrel per plukje korrel naar binnen werken? ![]() Als je vindt dat dat "prima lukken" is, ga vooral zo door. Het gaat erom of je in jezelf gelooft! ![]() |