FOK!forum / Culinesse à gogo / Pasta. Lepel of niet?
Syrenawoensdag 14 juni 2006 @ 10:02
Hoe hoort het nou? Eet je bijvoorbeeld spaghetti of tagliatelle met vork en lepel of alleen vork?

Snijden is sowieso barbaars, maar ik vroeg het me af omdat mijn vriend stug een lepel gebruikt (met vork) en wij thuis niet. En ik daar commentaar op kreeg van hem

Ik heb altijd gedacht dat "echte" Italianen een lepel voor mietjes vonden. En Google helpt ook al niet:

Pro-lepel:http://www.granditalia.nl/granditalia/lessons/lesson2/index.aspx
Anti-lepel: http://pastasite.nl/mb//168.html

Overigens bestel ik in restaurants nooit sliertenpasta met mijn motorische gestoordheid
Netsplitterwoensdag 14 juni 2006 @ 10:03
Zeker met spaghetti gebruik ik een lepel en vork.
Is het makkelijkst eten, opdraaien met vork op lepel en klaar.
Etceterawoensdag 14 juni 2006 @ 10:04
ik snij het eerst door (ja ja, erg slecht ) en draai ik de spaghetti om de vork en dat schuif ik af op de lepel en dan werk ik de lepel naar binnen

hoe vaker je probeert, hoe makkelijker het gaat
Syrenawoensdag 14 juni 2006 @ 10:13
Ja maar het gaat niet om makkelijk, het gaat erom of het zo hoort!
Semisanewoensdag 14 juni 2006 @ 10:18
quote:
Op woensdag 14 juni 2006 10:13 schreef Syrena het volgende:
Ja maar het gaat niet om makkelijk, het gaat erom of het zo hoort!
Dit lijkt me overigens een uitstekend excuus om een paar maanden naar Italie te gaan om dit tot de bodem uit te zoeken.

Wellicht staat in The Silver Spoon, das 1 van de betere kookboeken wat de Italiaanse keuken betreft, ik heb het liggen, zal er weer eens een blik in werpen.

Overigens is je pasta snijden idd heel erg fout, mensen die dat doen moeten naar een heropvoedings kamp.
beyond_coolwoensdag 14 juni 2006 @ 10:20
a) In principe zonder lepel, enkel een vork. Dit werkt echter enkel indien je het ook op z'n italiaans serveert. Dat betekent een minimale hoeveelheid saus, en eventueel wat parmezaanse kaas. Dat moet je dan serveren op een plat bord. De hoeveelheid pasta moet zodanig zijn dat je geen 'berg' hebt. Dan kan je netjes met een vork werken. Je schept met je vork dan een stapeltje spaghetti, beweegt dit naar de zijkant van het bord en draait het daar op je vork.

b) Als je echter een berg opschept/veel saus gebruikt/een diep bord of kom gebruikt dan ontkom je niet aan een lepel.
Syrenawoensdag 14 juni 2006 @ 10:25
AAAAHHH zie je nou wel. We hadden idd versie A.

Overigens gaan we deze zomer naar Italië, ik ga het echt wel in elk restaurant vragen
dborhemwoensdag 14 juni 2006 @ 10:34
Bij 'nette' gelegenheden hoort het;
Vork in je schrijfhand' (links of rechts dus) en lepel in de ander.
Ook 'mag' je niet zo'n bal om je vork draaien zodat je kaken uit z'n 'scharnier' gehaald moeten worden.
Bij minder formele gelegenheden mag je het zonder doen en zelf in stukken snijden.
Voor mijzelf breek ik spaghetti al voor het in de pan gaat,smaakt exact hetzelfde.
Voor de overige pastasoorten zonder slierten uiteraard geen 2 stuks bestek,lepelen of vorken.
Syrenawoensdag 14 juni 2006 @ 10:40
Ik heb zin in pasta maar dan wel lasagna ofzo hmmm.
Sjoepawoensdag 14 juni 2006 @ 11:43
Ik heb ooit eens in een TV programma op de Travel channel een Italiaanse kok horen zeggen dat je de spaghetti niet met een vork in de lepel draait.
Maar gewoon lekker met je vork in de "berg" spaghetti op je bord. Ik heb de lepel sowieso nooit begrepen... zo draait het ook toch.
Curiositywoensdag 14 juni 2006 @ 11:46
quote:
Op woensdag 14 juni 2006 10:20 schreef beyond_cool het volgende:
a) In principe zonder lepel, enkel een vork. Dit werkt echter enkel indien je het ook op z'n italiaans serveert. Dat betekent een minimale hoeveelheid saus, en eventueel wat parmezaanse kaas. Dat moet je dan serveren op een plat bord. De hoeveelheid pasta moet zodanig zijn dat je geen 'berg' hebt. Dan kan je netjes met een vork werken. Je schept met je vork dan een stapeltje spaghetti, beweegt dit naar de zijkant van het bord en draait het daar op je vork.

b) Als je echter een berg opschept/veel saus gebruikt/een diep bord of kom gebruikt dan ontkom je niet aan een lepel.
Volgens mij is het juist een diep bord, daar heb je een rand waar je tegen aan kan draaien.
Ik heb het laatst bij Jamie oliver op tv gezien, toen hij samen met zijn italiaanse vriend stond te koken. Hij zei dit toen.
Elegantly Wastedwoensdag 14 juni 2006 @ 12:58
quote:
Op woensdag 14 juni 2006 10:34 schreef dborhem het volgende:
Voor mijzelf breek ik spaghetti al voor het in de pan gaat,smaakt exact hetzelfde.
Als je het door de blender heen flikkert ook

In alle restaurants waar ik ben geweest (in Italië) heb ik altijd om een lepel erbij moeten vragen, natuurlijk niet voor mijzelf
Familie en vrienden dekken de tafel ook nooit met een lepel. Je zou kunnen zeggen dat de sliertenpasta dus alleen met vork gegeten dient te worden. Echter, als wij niet-Italianen te eten krijgen dek ik de tafel wel met vork en lepel. Men vindt dat hier toch prettiger.
karoltjewoensdag 14 juni 2006 @ 13:49
Pasta snijden . OMG dat soort mensen mogen alleen nog maar SpongeBob kindermacaroni eten! Ik draai het op mn vork. Vroeger gebruikte ik ook een lepel maar dat was om te oefenen, kan het nu zonder.
karoltjewoensdag 14 juni 2006 @ 13:50
Italianen slobberen het volgens mij gewoon slurpend naar binnen trouwens.
beyond_coolwoensdag 14 juni 2006 @ 13:59
quote:
Op woensdag 14 juni 2006 11:46 schreef Curiosity het volgende:

[..]

Volgens mij is het juist een diep bord, daar heb je een rand waar je tegen aan kan draaien.
Ik heb het laatst bij Jamie oliver op tv gezien, toen hij samen met zijn italiaanse vriend stond te koken. Hij zei dit toen.
Klopt. In principe inderdaad een bord met een opstaande rand.
Kizimwoensdag 14 juni 2006 @ 14:02
quote:
Op woensdag 14 juni 2006 13:49 schreef karoltje het volgende:
Pasta snijden . OMG dat soort mensen mogen alleen nog maar SpongeBob kindermacaroni eten!
zal dan maar es naar spongebob macaroni overschakelen, want ik snijd mn pasta altijd en dan gewoon met de vork opeten.
Syrenawoensdag 14 juni 2006 @ 15:48
quote:
Op woensdag 14 juni 2006 14:02 schreef Kizim het volgende:

[..]

zal dan maar es naar spongebob macaroni overschakelen, want ik snijd mn pasta altijd en dan gewoon met de vork opeten.
Ik heb nog een pak staan, kan het je zo opsturen

Maar de conclusie die ik trek is dat een lepel idd voor mietjes is en not done in Italië en dat kan ik dus mooi meedelen mocht er (weer) geklaagd worden door vriend en/of schoonouders. Al denk ik dat mijn schoonouders dit niet recht in mijn gezicht zullen zeggen, omdat ze aardig zijn.

Ondertussen hoop ik dat ze gewoon nooit meer iets met slierten serveren als ik blijf eten

Wat ik trouwens doe wat wel erg goor is, pasta op vork draaien, hap nemen, merken dat de hoop te groot was, afbijten en de rest weer op mijn bord laten vallen..... Dat doe ik alleen maar bij mijn eigen ouders thuis en bij mezelf thuis, als er geen vreemden bij zijn. Hoop ik.
Riannwoensdag 14 juni 2006 @ 16:20
Spagetti eet ik met vork en lepel opdraaien met vork op lepel

gewoon macaroni en fussili en zo eet ik gewoon met een vork
Blueswoensdag 14 juni 2006 @ 16:56
quote:
Op woensdag 14 juni 2006 16:20 schreef Riann het volgende:
Spagetti eet ik met vork en lepel opdraaien met vork op lepel

gewoon macaroni en fussili en zo eet ik gewoon met een vork
Ja, zo doe ik het ook, het bovenste gaat niet altijd even goed, maar ok
karoltjewoensdag 14 juni 2006 @ 17:35
Mensen die de helft zo buiten hun mond laten hangen vind ik echt uber-goor .
liefkleinmeisjuhwoensdag 14 juni 2006 @ 18:50
Alleen met een vork, zo doen de Italianen het, en laat ze maar niet zien dat je een mes gebruikt want dan worden ze echt gek
reclamedooswoensdag 14 juni 2006 @ 19:56
Gelukkig ben ik geen italiaan, en ik eet ik dus mijn spaghetti zoals het mij uitkomt op dat moment (wil nog wel eens varieren).
Eten jullie je Indiaas eten ook met je handen (afgelopen week geprobeerd, ik prefereer vork en mes)?
Blueswoensdag 14 juni 2006 @ 19:59
quote:
Op woensdag 14 juni 2006 19:56 schreef reclamedoos het volgende:

Eten jullie je Indiaas eten ook met je handen (afgelopen week geprobeerd, ik prefereer vork en mes)?
Dat is meer iets voor een nieuw topic

Het snijden van spaghetti zie ik trouwens zo vaak, en zo erg vind ik dat niet
Je moet het vooral eten zoals je het 't lekkerst vind smaken!
Jordy-Bwoensdag 14 juni 2006 @ 20:06
sliertjespasta altijd met een vork en een diep bord...
Bij gebrek aan een diep bord, vind ik een lepel wel zo handig...

Macaroni en lasagna eet ik met een lepel... Van mensen die de spaghetti aan stukken hakken met mes of lepel (of zelfs voor het koken al breken ) snap ik niet dat ze niet gewoon macaroni koken, eigenlijk.
Syrenawoensdag 14 juni 2006 @ 22:32
quote:
Op woensdag 14 juni 2006 17:35 schreef karoltje het volgende:
Mensen die de helft zo buiten hun mond laten hangen vind ik echt uber-goor .
ja is het ook. Elke keer als ik het doe denk ik: Hm. Dat moet ik NIET meer doen. Dat gaat dan drie happen goed en dan begin ik weer
Salsagirlwoensdag 14 juni 2006 @ 22:39
We eten dat altijd dus met lepel en vork,
Euc-woensdag 14 juni 2006 @ 23:07
Ik eet het altijd met lepel en vork, vind ik veel makkelijker, lekker draaien, balletje prikken en happen maar
Oblivionwoensdag 14 juni 2006 @ 23:13
quote:
Op woensdag 14 juni 2006 20:06 schreef Jordy-B het volgende:


Macaroni en lasagna eet ik met een lepel... Van mensen die de spaghetti aan stukken hakken met mes of lepel (of zelfs voor het koken al breken ) snap ik niet dat ze niet gewoon macaroni koken, eigenlijk.
Omdat ondanks dat ik het toch snij, het anders is.
Elleboogjes zijn dikker...

Dus met mes en vork. Zoals ik al 30 jaar doe... Fine by me.
tannawoensdag 14 juni 2006 @ 23:33
Nooit met lepel erbij, nooit snijden want het kan prima alleen met vork (als kind al geleerd van ital. fam.) En spaghetti mag nooit zwemmen in de saus he!
Pilootjedonderdag 15 juni 2006 @ 00:23
Inderdaad alleen vork. In het restaurant serveren ze pasta zo goed als alleen met vis, en daar heb je dus alleen een vismes ( zonder kartel dus ) en een vork voor de pasta.
De italianen zeggen zelfs dat door de pasta de vork zijn huidige vorm heeft. Het schijnt dat de vorken vroeger meer 2 tanden hadden. Dat is immers genoeg om groenten of vlees op te prikken. Voor pasta is dat echter niet makkelijk. Hier heb je er aan meerdere meer. Tussen elke prikker stop je een sliert pasta die je dan om je lepel heen draait. Precies een mond vol.

In een goed restaurant krijg je dan ook alleen een vork en bestel voor de vis of het vlees er bij. Het komt bij ons nog vaak voor dat mensen een lepel vragen bij de pasta. Ook geen probleem, gast is koning. Officeel krijg je bij asperges alleen een lepel en een vork. Met de vork prik je in de asperge en met de lepel ondersteun je de asperge op weg naar je mond waar je hem afbijt. Een hoop mensen zijn dit ook niet gewend en vragen dan om een mes
remlofdonderdag 15 juni 2006 @ 00:24
Italianen eten het met alleen een vork
Jordy-Bdonderdag 15 juni 2006 @ 00:33
quote:
Op donderdag 15 juni 2006 00:23 schreef Pilootje het volgende:
Officeel krijg je bij asperges alleen een lepel en een vork. Met de vork prik je in de asperge en met de lepel ondersteun je de asperge op weg naar je mond waar je hem afbijt. Een hoop mensen zijn dit ook niet gewend en vragen dan om een mes
Als de asperges geserveerd worden met een gekookt eitje, wat gesneden ham en 'n botersausje, is het wel lekker als je alles tegelijk in je mond kan stoppen... Dat wil alleen makkelijk als je een stuk asperge met het mengsel op een lepel doet.

Maar dat terzijde...
Nembrionicdonderdag 15 juni 2006 @ 01:49
quote:
Op woensdag 14 juni 2006 10:02 schreef Syrena het volgende:
Snijden is sowieso barbaars
Met 8 miljard rode vlekken op je vers gesteven overhemd ben je niet barbaars?
Ik snijd mijn pasta gewoon hoor. Dan heb je dat gezeik niet met slierten die aan alle kanten uit je mond hangen en rondspetteren als je ze naar binnen slurpt.

Barbaars
Ik kan er geen traan om laten als iemand het doet.
Innocencedonderdag 15 juni 2006 @ 17:08
Mijn motoriek is dramatisch, maar heb nog nooit 'sliertjespasta' met mes of lepel gegeten en dat gaat perfect als je bord maar groot/plat genoeg is.
Thoricaldonderdag 15 juni 2006 @ 18:27
Ik ga me hier niet tegenaan bemoeien. Maar ik snij mijn pasta niet.
En als het grote dikke gevulde pijpen zijn dan bijt ik er stukjes van af. Maar of het zo hoort?
Nembrionicdonderdag 15 juni 2006 @ 18:52
quote:
Op donderdag 15 juni 2006 18:27 schreef Thorical het volgende:
Ik ga me hier niet tegenaan bemoeien. Maar ik snij mijn pasta niet.
En als het grote dikke gevulde pijpen zijn dan bijt ik er stukjes van af. Maar of het zo hoort?
Penne snij ik ook niet nee. Spaghetti wel.
TheThirdMarkdonderdag 15 juni 2006 @ 18:53
quote:
Op woensdag 14 juni 2006 10:02 schreef Syrena het volgende:
Hoe hoort het nou? Eet je bijvoorbeeld spaghetti of tagliatelle met vork en lepel of alleen vork?

Snijden is sowieso barbaars, maar ik vroeg het me af omdat mijn vriend stug een lepel gebruikt (met vork) en wij thuis niet. En ik daar commentaar op kreeg van hem

Ik heb altijd gedacht dat "echte" Italianen een lepel voor mietjes vonden. En Google helpt ook al niet:

Pro-lepel:http://www.granditalia.nl/granditalia/lessons/lesson2/index.aspx
Anti-lepel: http://pastasite.nl/mb//168.html

Overigens bestel ik in restaurants nooit sliertenpasta met mijn motorische gestoordheid
Hmn in de 15x dat ik in Italie ben geweest gebruiken de Italianen de lepel juist om de pasta mooi om de vork te draaien.

Gebruik zelf ook altijd lepel en vork.
charondonderdag 15 juni 2006 @ 19:24
Ik zie erg weinig Italianen een lepel gebruiken, in plaats daarvan de rand van het bord.

[ Bericht 0% gewijzigd door charon op 16-06-2006 21:08:32 ]
Camplodonderdag 15 juni 2006 @ 20:06
Ik eet dat met mes en vork.
Lepel voor te eten is voor kleine kinderen.
Salsagirldonderdag 15 juni 2006 @ 20:15
quote:
Op donderdag 15 juni 2006 20:06 schreef Camplo het volgende:
Ik eet dat met mes en vork.
Lepel voor te eten is voor kleine kinderen.
Heey dat vind jij,maar is heel gewoon met pasta teminste spaghetti
Beter dan het te versnijden met een mes..eet dan gewoon macaroni
Mirjamdonderdag 15 juni 2006 @ 21:30
Onnodige opmerkingen verwijderd.
Nembrionicvrijdag 16 juni 2006 @ 00:02
quote:
Op donderdag 15 juni 2006 20:15 schreef Salsagirl het volgende:
Beter dan het te versnijden met een mes..eet dan gewoon macaroni
Bullshit!
(ja, MM, deze staat er gewoon weer)


Echt onzin. Neem jij eens een vork vol macaroni en neem jij eens een vork gesneden spaghetti. Eet ze allebei op en zeg dat er geen verschil is
Jordy-Bvrijdag 16 juni 2006 @ 00:13
quote:
Op donderdag 15 juni 2006 01:49 schreef Nembrionic het volgende:

[..]

Met 8 miljard rode vlekken op je vers gesteven overhemd ben je niet barbaars?
Ik snijd mijn pasta gewoon hoor. Dan heb je dat gezeik niet met slierten die aan alle kanten uit je mond hangen en rondspetteren als je ze naar binnen slurpt.

Barbaars
Ik kan er geen traan om laten als iemand het doet.
leer gewoon om fatsoenlijk te eten, man...
Jordy-Bvrijdag 16 juni 2006 @ 00:14
quote:
Op vrijdag 16 juni 2006 00:02 schreef Nembrionic het volgende:

[..]

Bullshit!
(ja, MM, deze staat er gewoon weer)


Echt onzin. Neem jij eens een vork vol macaroni en neem jij eens een vork gesneden spaghetti. Eet ze allebei op en zeg dat er geen verschil is
Afgezien van het formaat en het gevoel van de stukjes pasta in je mond, is er geen verschil. Niks bullshit, dus.
Nembrionicvrijdag 16 juni 2006 @ 00:20
quote:
Op vrijdag 16 juni 2006 00:13 schreef Jordy-B het volgende:

[..]

leer gewoon om fatsoenlijk te eten, man...
Dus omdat ik mijn spaghetti snij, wat het dus gemakkelijker maakt om te eten en minder knoeit, ben ik een barbaar?

Even voor de goede orde: ik eet het NIET met een lepen en ik snij het niet in macaroni sized stukjes.

Dat gezeik altijd over hoe je precies moet eten. Gadver
Nembrionicvrijdag 16 juni 2006 @ 00:21
quote:
Op vrijdag 16 juni 2006 00:14 schreef Jordy-B het volgende:

[..]

Afgezien van het formaat en het gevoel van de stukjes pasta in je mond, is er geen verschil. Niks bullshit, dus.
En daar gaat het toch om!
Of wilde je gaan beweren dat textuur e.d. allemaal niet uitmaakt? En jij maakt mij voor barbaar uit?
Jordy-Bvrijdag 16 juni 2006 @ 00:21
Omdat jij blijkbaar niet in staat bent om ongesneden spaghetti te eten zonder de helft van de saus over je kleding te krijgen...

Je bent toch geen peuter, man...
Jordy-Bvrijdag 16 juni 2006 @ 00:23
quote:
Op vrijdag 16 juni 2006 00:21 schreef Nembrionic het volgende:

[..]

En daar gaat het toch om!
Of wilde je gaan beweren dat textuur e.d. allemaal niet uitmaakt? En jij maakt mij voor barbaar uit?
Zoals Nederlanders hun pasta klaarmaken (kapotgekookt), maakt dat inderdaad allemaal niet uit. Kleine stukjes pasta zijn kleine stukjes pasta, dus als jij je spaghetti per se kapot moet snijden, had je net zo goed macaroni kunnen maken.
Nembrionicvrijdag 16 juni 2006 @ 00:25
quote:
Op vrijdag 16 juni 2006 00:21 schreef Jordy-B het volgende:
Omdat jij blijkbaar niet in staat bent om ongesneden spaghetti te eten zonder de helft van de saus over je kleding te krijgen...

Je bent toch geen peuter, man...
Daar ben ik wel toe in staat. Alleen duurt dat me te lang. Ik wil graag lekker eten. Ik wil niet een avondje tafelmanieren uitproberen
Nembrionicvrijdag 16 juni 2006 @ 00:26
quote:
Op vrijdag 16 juni 2006 00:23 schreef Jordy-B het volgende:

[..]

Zoals Nederlanders hun pasta klaarmaken (kapotgekookt), maakt dat inderdaad allemaal niet uit. Kleine stukjes pasta zijn kleine stukjes pasta, dus als jij je spaghetti per se kapot moet snijden, had je net zo goed macaroni kunnen maken.
Elitair cul-mannetje
Bah.
Jordy-Bvrijdag 16 juni 2006 @ 00:26
quote:
Op vrijdag 16 juni 2006 00:25 schreef Nembrionic het volgende:

[..]

Daar ben ik wel toe in staat. Alleen duurt dat me te lang. Ik wil graag lekker eten. Ik wil niet een avondje tafelmanieren uitproberen
Dus het is weldegelijk barbaars, want jij snijdt je spaghetti alleen maar zodat je het allemaal snel in je mik kan schuiven.
Nembrionicvrijdag 16 juni 2006 @ 00:42
quote:
Op vrijdag 16 juni 2006 00:26 schreef Jordy-B het volgende:

[..]

Dus het is weldegelijk barbaars, want jij snijdt je spaghetti alleen maar zodat je het allemaal snel in je mik kan schuiven.
Nee
Grrrrrrrrvrijdag 16 juni 2006 @ 00:43
Met mes en vork natuurlijk, en dan goed hard naar binnen trappen .
ThE_EDvrijdag 16 juni 2006 @ 00:46
quote:
Op woensdag 14 juni 2006 13:49 schreef karoltje het volgende:
Pasta snijden . OMG dat soort mensen mogen alleen nog maar SpongeBob kindermacaroni eten! Ik draai het op mn vork. Vroeger gebruikte ik ook een lepel maar dat was om te oefenen, kan het nu zonder.
Met van die Nederlandse recepten ontkom je niet aan snijden hoor, anders blijft er zo'n poel saus achter op je bord.
LeentjeRoosvrijdag 16 juni 2006 @ 20:05
In Italië geen lepel!
#ANONIEMvrijdag 16 juni 2006 @ 20:19
Mes en vork
Paladinazaterdag 17 juni 2006 @ 00:26
Pasta eet je alleen met een vork... in Italie krijg je ook vaak alleen een vork bij je bord. Kunst is om er wat Parmezaanse kaas over te strooien, zodat het een beetje plakkerig wordt en goed aan je vork blijft plakken als je deze erin ronddraait
Pietverdrietzaterdag 17 juni 2006 @ 09:26
Hollanders......

Slagroom in hun cappoccino verwachten
Hun spagetti snijden
Hun pasta verzuipen in de saus
Pasta eten als complete maaltijd in grote hoeveelheid met heel veel troep erdoor
Slagroom op hun ijs willen
Roomijs voor Italiaans houden
Achterham met watermeloen
Ketchup op de macaronie
Dikke kleine pizza´s met veel erop
milagrozaterdag 17 juni 2006 @ 09:32
Who cares, eten is niet heilig, hoor.
Elegantly Wastedzaterdag 17 juni 2006 @ 10:25
Ik snap de reacties hier soms niet hoor.
Er wordt gevraagd hoe het moet. Als er dan antwoord op wordt gegeven; is het allemaal flauwekul enzo...

Sliertenpasta wordt officieel zonder lepel gegeten en al helemaal niet gesneden. Maar als je dat fijner of lekkerder vindt, moet je het vooral zo doen. Het hoort alleen niet zo.

Zo hoor je ook niet je piepers te prakken en alles op je bord door elkaar te husselen en die hele zooi met alleen vork naar binnen te schuiven. Hele volksstammen die dat ook gewoon zo doen
Nembrioniczaterdag 17 juni 2006 @ 15:49
quote:
Op zaterdag 17 juni 2006 09:32 schreef milagro het volgende:
Who cares, eten is niet heilig, hoor.
Amen!
Pietverdrietzaterdag 17 juni 2006 @ 16:06
quote:
Op zaterdag 17 juni 2006 15:49 schreef Nembrionic het volgende:

[..]

Amen!
jij was toch ook een prakker?
Nembrioniczaterdag 17 juni 2006 @ 16:09
quote:
Op zaterdag 17 juni 2006 16:06 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

jij was toch ook een prakker?
Soms. Soms niet. Ik ben een pastasnijder
Ik prak trouwens ALLEEN mijn aardappels.

Ik zie het probleem niet zo. Dat is nu eenmaal normaal hier in Nederland.
Ieder land heeft 'eigenaardigheden.' Of wellicht moet ik zeggen: karakteristieke gewoontes. Daar hoor ik je ook niet over.
milagrozaterdag 17 juni 2006 @ 16:09
quote:
Op zaterdag 17 juni 2006 16:06 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

jij was toch ook een prakker?
maar ik niet maar thuis snij ik de spaghetti dus wel, dan mag het van mezelf

en jij moet je Italiaans eens ophalen, als eten je heilig is, hoor je de gerechten wel goed te spellen
Riannzaterdag 17 juni 2006 @ 17:02
quote:
Op woensdag 14 juni 2006 20:06 schreef Jordy-B het volgende:
sliertjespasta altijd met een vork en een diep bord...
Bij gebrek aan een diep bord, vind ik een lepel wel zo handig...

Macaroni en lasagna eet ik met een lepel... Van mensen die de spaghetti aan stukken hakken met mes of lepel (of zelfs voor het koken al breken ) snap ik niet dat ze niet gewoon macaroni koken, eigenlijk.
je hebt ook spagettini
Jordy-Bzaterdag 17 juni 2006 @ 18:14
Wat is het verschil tussen spaghettini en spaghetti, behalve dan die twee letters?
Pietverdrietzaterdag 17 juni 2006 @ 18:24
quote:
Op zaterdag 17 juni 2006 16:09 schreef Nembrionic het volgende:

[..]

Soms. Soms niet. Ik ben een pastasnijder
Ik prak trouwens ALLEEN mijn aardappels.

Ik zie het probleem niet zo. Dat is nu eenmaal normaal hier in Nederland.
Ieder land heeft 'eigenaardigheden.' Of wellicht moet ik zeggen: karakteristieke gewoontes. Daar hoor ik je ook niet over.
Hoezo niet? Ik had een prachtig lijstje gemaakt over die " karakteristieke gewoontes
quote:
Op zaterdag 17 juni 2006 09:26 schreef Pietverdriet het volgende:
Hollanders......

Slagroom in hun cappoccino verwachten
Hun spagetti snijden
Hun pasta verzuipen in de saus
Pasta eten als complete maaltijd in grote hoeveelheid met heel veel troep erdoor
Slagroom op hun ijs willen
Roomijs voor Italiaans houden
Achterham met watermeloen
Ketchup op de macaronie
Dikke kleine pizza´s met veel erop
En dat is alleen nog maar hoe men met de Italiaanse keuken omgaat, en heb ik het nog niet over het modder en moddergaar koken van pasta, de veul en vet instelling etc etc
Elusivezaterdag 17 juni 2006 @ 19:15
jij eet zeker ook patat met een vorkje, wat, jij noemt het zeker ook geen patat maar friet
Brunettezaterdag 17 juni 2006 @ 19:27
Je moet gewoon kijken wat jij het handigst vindt.
Ik eet persoonlijk alles met vork, behalve soep dan
milagrozaterdag 17 juni 2006 @ 19:37
quote:
Op zaterdag 17 juni 2006 19:27 schreef Brunette het volgende:
Je moet gewoon kijken wat jij het handigst vindt.
Ik eet persoonlijk alles met vork, behalve soep dan
moet je eens doen, als je niets te doen hebt, zo je hele avond gevuld
Riannzaterdag 17 juni 2006 @ 19:41
quote:
Op zaterdag 17 juni 2006 18:14 schreef Jordy-B het volgende:
Wat is het verschil tussen spaghettini en spaghetti, behalve dan die twee letters?
spaghetinni is de verkortere versie van spaghetti wel gewoon de zelfde sliertjes alleen dan kleine sliertjes.
_Hestia_zondag 18 juni 2006 @ 13:12
ik eet eigenlijk al me eten gewoon met een lepel, ik wok meestal, dus alles is meestal klein en hoef niet gesneden te worden, dus een mes is sowieso niet nodig en ik vind een lepel handiger eten dan een vork. Pasta eet ik dus ook gewoon altijd met een lepel ( spaghetti snij ik dan wel eerst door meestal)
Jordy-Bzondag 18 juni 2006 @ 13:56
quote:
Op zaterdag 17 juni 2006 19:41 schreef Riann het volgende:

[..]

spaghetinni is de verkortere versie van spaghetti wel gewoon de zelfde sliertjes alleen dan kleine sliertjes.
Volgens mij is spaghettini dunnere spaghetti, niet zozeer kortere.

(tenzij je het natuurlijk over Honig-spaghettini hebt, maar je snapt zelf ook wel dat dat vrij suf zou zijn...)

[ Bericht 7% gewijzigd door Jordy-B op 18-06-2006 14:12:16 ]
Brunettezondag 18 juni 2006 @ 14:14
quote:
Op zaterdag 17 juni 2006 19:37 schreef milagro het volgende:

[..]

moet je eens doen, als je niets te doen hebt, zo je hele avond gevuld
Volgens mij ben ik dan wel tot de volgende ochtend nog bezig
wimmel_1zondag 18 juni 2006 @ 14:18
'K heb ruim een jaar in Italië gewoont én de eerste keer dat ik het daar presteerde om m'n spaghetti door te snijden werd m'n bord weggehaald en kreeg ik een nieuw bord .... ditmaal zonder mes.
Mét alleen een vork dus..... op een plat bord
Dauthizondag 18 juni 2006 @ 15:41
Vork, volgens de italiaanse directeur van krasna polski (geloof ik) (was op tv). Zei dat het enkel met de vork gebeurt, en dat de vork 4 punten heeft gekregen juist voor de pasta.
Lambiek12zondag 18 juni 2006 @ 22:08
Al krijg je er meestal in elke toko in italie wel een lepel bij. Want zelfs sommige italianen kunnen niet opdraaien aan de rand van hun bord en gebruiken daarbij een lepen Ik woon niet in italie maar kom er al heel mijn leven.

Voordeel als er familie in rome woont, dan kan je nog wel is 3x per jaar eff een weekje overwippen om lekker te eten, drinken en savonds & snachts door de straten van rome te dwarrelen (gezelliger dan dit saaie rotterdam by night)
Riannmaandag 19 juni 2006 @ 16:37
quote:
Op zondag 18 juni 2006 13:56 schreef Jordy-B het volgende:

[..]

Volgens mij is spaghettini dunnere spaghetti, niet zozeer kortere.

(tenzij je het natuurlijk over Honig-spaghettini hebt, maar je snapt zelf ook wel dat dat vrij suf zou zijn...)
spaghettini is wel echt korter
piepstermaandag 19 juni 2006 @ 16:58
quote:
Op maandag 19 juni 2006 16:37 schreef Riann het volgende:

[..]

spaghettini is wel echt korter
Ja, die van Honig wel ja, maar Italiaaanse Spaghettini niet. Google maar eens op afbeeldingen. Het heet volgens mij ook wel engelenhaar.

Lekker beargumenteerd trouwens, je reactie.
charonmaandag 19 juni 2006 @ 17:18
Lol.. pasta van Honig is inderdaad het referentiepunt, natuurlijk.

Dat wat Honig macaroni noemt, vindt je in Italie ook bijna niet.
Jordy-Bmaandag 19 juni 2006 @ 18:16
In keuringsdienst van waarde gingen ze een keer op zoek naar elleboogjesmacaroni, in italië...

Was bijna onmogelijk.

[ Bericht 1% gewijzigd door Jordy-B op 19-06-2006 19:33:56 ]
Oscar.maandag 19 juni 2006 @ 18:22
het grappige is is dat spaghetti eigelijk macaronie heet

http://www.rvu.nl/kvw/index.php?i=8&r=60&n=907
karoltjemaandag 19 juni 2006 @ 19:25
Ketchup op je pastagerecht . Dat vind ik echt een giga-belediging voor de kok .
Nembrionicmaandag 19 juni 2006 @ 20:01
quote:
Op maandag 19 juni 2006 19:25 schreef karoltje het volgende:
Ketchup op je pastagerecht . Dat vind ik echt een giga-belediging voor de kok .
Eensch
Oblivionmaandag 19 juni 2006 @ 21:41
quote:
Op maandag 19 juni 2006 19:25 schreef karoltje het volgende:
Ketchup op je pastagerecht . Dat vind ik echt een giga-belediging voor de kok .
Tja, voor kindertjes werkt het wel...

En eten dat ze doen...
Oh, wel met lepel en gesnoeide spaghetti....
BaggerUsermaandag 19 juni 2006 @ 21:44
ik eet al mn eten met alleen een vork net zo simpel, dus ook geen mes
Nembrionicmaandag 19 juni 2006 @ 22:24
quote:
Op maandag 19 juni 2006 21:44 schreef BaggerUser het volgende:
ik eet al mn eten met alleen een vork net zo simpel, dus ook geen mes
Steak?
Soep?
Syrenamaandag 19 juni 2006 @ 22:25
Ketchup! Dat is net zo erg als frikadellen, hamburgers en worstjes op de BBQ klaarmaken. Dat.is.geen.barbequen

Huisgemarineerde spiezen en veel lekkere salades (kortom: een hele dag voorbereiden) DAT is BBQ-en.

Ik eet dan wel maiselleboogjesmacaroni met een geplet en tot semi-gehakt gemalen boomstammetje en een blik doperweten en wortelen erdoor....maar bbq is heilig
BaggerUsermaandag 19 juni 2006 @ 22:39
quote:
Op maandag 19 juni 2006 22:24 schreef Nembrionic het volgende:

[..]

Steak?
Soep?
steak met mn vork
en soep en vla met een lepel voorruit

maar een mes is toch wel zo'n onhandig ding
Pietverdrietmaandag 19 juni 2006 @ 22:39
quote:
Op maandag 19 juni 2006 21:44 schreef BaggerUser het volgende:
ik eet al mn eten met alleen een vork net zo simpel, dus ook geen mes
* Pietverdriet vraagt zich af waarom zoveel mensen zwelgen in hun totale onbeschaving, oftewel, hoe de russen het noemen, een Nekulturnie
karoltjemaandag 19 juni 2006 @ 22:39
Mensen die hun mes niet gebruiken ! Dit topic bezorgt me de kriebels!
Serendipsmaandag 19 juni 2006 @ 23:09
Ik zie niet in waarom je spaghetti niet zou mogen snijden. Het lukt me meestal niet om het helemaal op mijn vork te draaien. Dan snijd ik er dus een stukje af. Gewoon praktisch. Ik zie niet in waarom dat barbaars is...

Overigens zou ik wel eens willen weten of men hier rijst dan ook met de vingers eet of met stokjes...
Nembrionicmaandag 19 juni 2006 @ 23:23
quote:
Op maandag 19 juni 2006 22:39 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

* Pietverdriet] vraagt zich af waarom zoveel mensen zwelgen in hun totale onbeschaving, oftewel, hoe de russen het noemen, een Nekulturnie [/me]
[me=nembrionic snapt niet waarom er zo moeilijk wordt gedaan.
Pietverdrietmaandag 19 juni 2006 @ 23:28
quote:
Op maandag 19 juni 2006 23:23 schreef Nembrionic het volgende:

[..]

* nembrionic snapt niet waarom er zo moeilijk wordt gedaan.
En dat vind ik dan weer niet raar.
Nembrionicdinsdag 20 juni 2006 @ 00:34
quote:
Op maandag 19 juni 2006 23:28 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

En dat vind ik dan weer niet raar.
Hehe touché.
Ik beschouw mijzelf niet als een barbaar wat dit betreft. Maar je kunt dingen ook overdrijven. Hier wordt gedaan alsof bepaalde dingen een HALSMISDAAD zijn. Dat is toch best triest

Snob.
Stereotomydinsdag 20 juni 2006 @ 00:48
Hm, vind dat er toch wel een beetje moeilijk gedaan wordt over het snijden van pasta. Waarom pasta niet snijden en je biefstuk wel?

Ik snij mijn spaghetti niet.

Ik breek het in 2en voordat ik het in de pan doe, omdat ik te lam ben om er bij te blijven staan en het langzaam in de pan te duwen.
Pietverdrietdinsdag 20 juni 2006 @ 07:28
quote:
Op dinsdag 20 juni 2006 00:34 schreef Nembrionic het volgende:

[..]

Hehe touché.
Ik beschouw mijzelf niet als een barbaar wat dit betreft. Maar je kunt dingen ook overdrijven. Hier wordt gedaan alsof bepaalde dingen een HALSMISDAAD zijn. Dat is toch best triest

Snob.
Volgens mij heb je het tegen de verkeerde
Nembrionicdinsdag 20 juni 2006 @ 10:36
quote:
Op dinsdag 20 juni 2006 07:28 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Volgens mij heb je het tegen de verkeerde
Volgens mij niet. Je maakt me uit voor barbaar omdat ik mijn aardappels prak
Horsemen77dinsdag 20 juni 2006 @ 11:10
quote:
Op woensdag 14 juni 2006 10:02 schreef Syrena het volgende:
Hoe hoort het nou? Eet je bijvoorbeeld spaghetti of tagliatelle met vork en lepel of alleen vork?

Snijden is sowieso barbaars, maar ik vroeg het me af omdat mijn vriend stug een lepel gebruikt (met vork) en wij thuis niet. En ik daar commentaar op kreeg van hem

Ik heb altijd gedacht dat "echte" Italianen een lepel voor mietjes vonden. En Google helpt ook al niet:

Pro-lepel:http://www.granditalia.nl/granditalia/lessons/lesson2/index.aspx
Anti-lepel: http://pastasite.nl/mb//168.html

Overigens bestel ik in restaurants nooit sliertenpasta met mijn motorische gestoordheid
lepel+vork
Pietverdrietdinsdag 20 juni 2006 @ 11:13
quote:
Op dinsdag 20 juni 2006 10:36 schreef Nembrionic het volgende:

[..]

Volgens mij niet. Je maakt me uit voor barbaar omdat ik mijn aardappels prak
Nee, Ik maak baggeruser uit voor een Nekulturnie omdat ie alleen met een vork eet.
Zie dat helemaal voor me, arm om het bord, hoofd laag en dan maar shovelen.
Jernau.Morat.Gurgehdinsdag 20 juni 2006 @ 11:18
quote:
Op donderdag 15 juni 2006 18:53 schreef TheThirdMark het volgende:

[..]

Hmn in de 15x dat ik in Italie ben geweest gebruiken de Italianen de lepel juist om de pasta mooi om de vork te draaien.

Gebruik zelf ook altijd lepel en vork.
Volgens een ex van mij die dik 18 jaar in Italië heeft gewoond hoort het toch echt met alleen een vork. Even een paar slierten 'lostrekken' uit de hoop spaghetti op je bord, en dan tegen de rand van je bord aan op de vork draaien.

Kostte me indertijd welgeteld 1 maaltijd om het onder de knie te krijgen, en ik eet het sindsdien niet anders meer. Ik vind nu juist een lepel gebruiken alleen maar lastig geklooi.
karoltjedinsdag 20 juni 2006 @ 11:19
SCHUIVUH!!
Jernau.Morat.Gurgehdinsdag 20 juni 2006 @ 11:20
quote:
Op dinsdag 20 juni 2006 11:13 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nee, Ik maak baggeruser uit voor een Nekulturnie omdat ie alleen met een vork eet.
Zie dat helemaal voor me, arm om het bord, hoofd laag en dan maar shovelen.
Weet je...

Soms is dat best lekker . Soms hè!
BoNidinsdag 20 juni 2006 @ 11:30
quote:
Op woensdag 14 juni 2006 10:02 schreef Syrena het volgende:
Hoe hoort het nou?
De vraag is vrij simpel. Het antwoord ook.
Het hoort enkel met een vork.
Hoe je het zelf het lekkerst en het fijnst vindt is dan weer een andere discussie.
Als je in Italië in een authentieke spaghetteria gaat eten krijg je ook geen lepel of mes, zoals je in China ook geen 'westers' bestek zult krijgen en in Duitsland geen mayonaise bij je patatjes.
Het wordt daar daadwerkelijk als een belediging voor de kok gezien als je je spaghetti wel zou snijden, net zoals Herman den Blijker woest zou worden als je direct met peper en zout begint te strooien over zijn met zorg bereide maaltijd zonder het eerst te proeven.
In de commerciëlere zaken speelt men in op de afwijkende eetgewoontes buiten Italië en krijg je meestal een complete bestekset met vork, lepel en mes.
milagrodinsdag 20 juni 2006 @ 11:31
Ik heb 3 Italiaanse vriendjes gehad en spaghetti aten zij en hun familie allemaal enkel met een vork.

ergo, klepel klepel klepel spaghetti eet je met een
Stereotomydinsdag 20 juni 2006 @ 11:33
quote:
Op dinsdag 20 juni 2006 11:31 schreef milagro het volgende:
Ik heb 3 Italiaanse vriendjes gehad en spaghetti aten zij en hun familie allemaal enkel met een vork.

ergo, klepel klepel klepel spaghetti eet je met een
Pimp-post
milagrodinsdag 20 juni 2006 @ 11:37
quote:
Op dinsdag 20 juni 2006 11:33 schreef Stereotomy het volgende:

[..]

Pimp-post
jij hebt zeker nooit Italiaanse vriendjes gehad, anders had je wel geweten dat het niet iets is om mee te pimpen, niets vermoeiender dan Italiaanse vriendjes


Nembrionicdinsdag 20 juni 2006 @ 11:44
quote:
Op dinsdag 20 juni 2006 11:33 schreef Stereotomy het volgende:

[..]

Pimp-post
Ik-ben-uitgewoond-door-3-italiaanse-loverboys-topic
Nembrionicdinsdag 20 juni 2006 @ 11:46
quote:
Op dinsdag 20 juni 2006 11:13 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nee, Ik maak baggeruser uit voor een Nekulturnie omdat ie alleen met een vork eet.
Zie dat helemaal voor me, arm om het bord, hoofd laag en dan maar shovelen.
Ah. Maar daarna quote je mij met als reply:

"En dat vind ik dan weer niet raar."
Implicerend dat ik een barbaar ben

Snapt u?
milagrodinsdag 20 juni 2006 @ 11:47
quote:
Op dinsdag 20 juni 2006 11:44 schreef Nembrionic het volgende:

[..]

Ik-ben-uitgewoond-door-3-italiaanse-loverboys-topic
Hey
In mijn tijd bestond dat beroep nog niet eens, man

Spaghetti Aglio e Oglio

met enkel een vork dan, hè
Pietverdrietdinsdag 20 juni 2006 @ 11:48
quote:
Op dinsdag 20 juni 2006 11:44 schreef Nembrionic het volgende:

[..]

Ik-ben-uitgewoond-door-3-italiaanse-loverboys-topic
Klinkt goed, jammer alleen dat zelfs Hetero Italiaanen een moedercomplex hebben..
Mirjamdinsdag 20 juni 2006 @ 11:48
zeg, kunnen we weer even ontopic pasta gaan eten, met lepels, vorken, of stokjes?
Pietverdrietdinsdag 20 juni 2006 @ 11:48
quote:
Op dinsdag 20 juni 2006 11:47 schreef milagro het volgende:

[..]

Hey
In mijn tijd bestond dat beroep nog niet eens, man

Spaghetti Aglio e Oglio

met enkel een vork dan, hè
Je laten voeren door een vriendje is daarentegen wel weer spannend.
mAst3rb33rdinsdag 20 juni 2006 @ 12:57
quote:
Op dinsdag 20 juni 2006 11:48 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Je laten voeren door een vriendje is daarentegen wel weer spannend.
Ligt eraan wat je haar voert...
PLAE@dinsdag 20 juni 2006 @ 12:59
Waarom krijg je bij een Italiaan eigenlijk zo weinig saus bij je pasta?
BoNidinsdag 20 juni 2006 @ 13:04
quote:
Op dinsdag 20 juni 2006 12:59 schreef PLAE@ het volgende:


Waarom krijg je bij een Italiaan eigenlijk zo weinig saus bij je pasta?
Waarom krijg je bij een 'niet-Italiaan' zo veel saus bij je pasta?
PLAE@dinsdag 20 juni 2006 @ 13:06
Ik stel toch een normale vraag oelewapper.

Bij vrijwel iedereen die thuis spaghetti maakt of een andere vorm van pasta krijg je lekker veel saus er bij. Bij de Italiaan naar mijn smaak (en die van velen) veels te weinig.

Waarom doen ze er dus zo weinig saus bij bij de Italiaan...?

Ik eet nooit pasta bij een niet Italiaans restaurent. Ook niet bij een wel Italiaans restaurent overigens
mirugaidinsdag 20 juni 2006 @ 13:10
quote:
Op zondag 18 juni 2006 14:18 schreef wimmel_1 het volgende:
'K heb ruim een jaar in Italië gewoont én de eerste keer dat ik het daar presteerde om m'n spaghetti door te snijden werd m'n bord weggehaald en kreeg ik een nieuw bord .... ditmaal zonder mes.
Mét alleen een vork dus..... op een plat bord
haha, strakke actie. Ik mag dat wel!
MouseOverdinsdag 20 juni 2006 @ 13:11
Ik wíst niet eens dat het wel eens met alleen een vork gegeten werd
BoNidinsdag 20 juni 2006 @ 13:11
quote:
Op dinsdag 20 juni 2006 13:06 schreef PLAE@ het volgende:
Ik stel toch een normale vraag oelewapper.

Bij vrijwel iedereen die thuis spaghetti maakt of een andere vorm van pasta krijg je lekker veel saus er bij. Bij de Italiaan naar mijn smaak (en die van velen) veels te weinig.

Waarom doen ze er dus zo weinig saus bij bij de Italiaan...?

Ik eet nooit pasta bij een niet Italiaans restaurent. Ook niet bij een wel Italiaans restaurent overigens
Het spijt me, ik wist niet dat je kwaad werd, uilskuiken
Pasta is Italiaans en dus wijken wij met onze pastasauzen juist af van de gebruiken in Italië.
Bij pasta hoort normaal gesproken helemaal niet zoveel saus en het wordt eigenlijk ook vrij zelden als compleet hoofdgerecht gegeten, maar meestal als voor- of bijgerecht of dient als tussengerecht in een meergangenmenu.
De pasta zelf moet dus niet te zwaar zijn en niet te veel vullen en de saus moet enkel de smaak wat accentueren, maar hier moet niet de focus op liggen zeg maar....
Schikt dit antwoord u beter...?
PLAE@dinsdag 20 juni 2006 @ 13:13
Ik ben nog niet helemaal tevreden. Bij een Italiaans restaurent wordt het dus wel als hoofdgerecht aangeboden. Dan gaat die vlieger van 'niet te zwaar op de maag liggen' dus niet helemaal meer op.

Dus dan kan men er mijn inziens best een fatsoenlijke hoeveelheid saus bij doen
MouseOverdinsdag 20 juni 2006 @ 13:15
quote:
Op dinsdag 20 juni 2006 13:13 schreef PLAE@ het volgende:

Ik ben nog niet helemaal tevreden. Bij een Italiaans restaurent wordt het dus wel als hoofdgerecht aangeboden. Dan gaat die vlieger van 'niet te zwaar op de maag liggen' dus niet helemaal meer op.

Dus dan kan men er mijn inziens best een fatsoenlijke hoeveelheid saus bij doen
Bij de lunch ja. Maar je kunt verschillende soorten sauzen kiezen, en afaik wisselt de hoeveelheid saus dan ook.
Pietverdrietdinsdag 20 juni 2006 @ 13:15
quote:
Op dinsdag 20 juni 2006 13:06 schreef PLAE@ het volgende:
Ik stel toch een normale vraag oelewapper.

Bij vrijwel iedereen die thuis spaghetti maakt of een andere vorm van pasta krijg je lekker veel saus er bij. Bij de Italiaan naar mijn smaak (en die van velen) veels te weinig.

Waarom doen ze er dus zo weinig saus bij bij de Italiaan...?

Ik eet nooit pasta bij een niet Italiaans restaurent. Ook niet bij een wel Italiaans restaurent overigens
Pasta is een gerecht dat je tussen het voor en het hoofdgerecht eet..
BoNidinsdag 20 juni 2006 @ 13:16
quote:
Op dinsdag 20 juni 2006 13:13 schreef PLAE@ het volgende:

Ik ben nog niet helemaal tevreden. Bij een Italiaans restaurent wordt het dus wel als hoofdgerecht aangeboden. Dan gaat die vlieger van 'niet te zwaar op de maag liggen' dus niet helemaal meer op.

Dus dan kan men er mijn inziens best een fatsoenlijke hoeveelheid saus bij doen
Iets met cultuur en historie....
Van oorsprong is het geen hoofdgerecht. De 'niet-Italianen' zijn het wel als hoofdgerecht gaan eten en hier zijn de Italiaanse restaurants op in gesprongen. Ze blijven het (gelukkig) wel op traditionele wijze bereiden, voor wat betreft hoeveelheid saus, en serveren het dus met een bescheiden saus. Kwestie van smaak.
PLAE@dinsdag 20 juni 2006 @ 13:16
duidelijk.

Maar wel jammer.
Pietverdrietdinsdag 20 juni 2006 @ 13:17
quote:
Op dinsdag 20 juni 2006 13:13 schreef PLAE@ het volgende:

Ik ben nog niet helemaal tevreden. Bij een Italiaans restaurent wordt het dus wel als hoofdgerecht aangeboden. Dan gaat die vlieger van 'niet te zwaar op de maag liggen' dus niet helemaal meer op.

Dus dan kan men er mijn inziens best een fatsoenlijke hoeveelheid saus bij doen
Wat je zegt is vergelijkbaar met iemand die vind dat soep in een frans restaurant geen volledige maaltijd is.
PLAE@dinsdag 20 juni 2006 @ 13:18
quote:
Op dinsdag 20 juni 2006 13:17 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wat je zegt is vergelijkbaar met iemand die vind dat soep in een frans restaurant geen volledige maaltijd is.
Ik ben een cultuurbarbaar, ik weet het.
BoNidinsdag 20 juni 2006 @ 13:32
Ook zoiets, probeer in Italië eens de huis-tuin-en-keuken macaroni te vinden (elleboogjes).
Zijn onvindbaar, daarvoor heb ik echter nog nooit een verklaring gekregen/ kunnen vinden.
piepsterdinsdag 20 juni 2006 @ 14:26
Omdat dat een Hollandse uitvinding is. De Italianen hebben al zoveel mooie vormpjes, waarom zouden ze dan onze saaie elleboogjes gaan eten?
Pietverdrietdinsdag 20 juni 2006 @ 14:59
Dat pasta heel italiaans is betekend niet dat alle deegwaren italiaans zijn.
Je hebt alleen al in Europa ook typisch duitse noedels, Spaetzle of Schupfnudel bijvoorbeeld en Knoedel.
Zo schrijft Aaltje in haar kookboek voor de keukenmeid een heerlijk recept voor einoedels.
Kortom, dat de elleboogmacaroni niet in Italie bekend is komt omdat de Italianen wel veel pasta hebben verzonnen, maar er zijn andere variaties
BoNidinsdag 20 juni 2006 @ 15:01
Klinkt op zich vrij logisch inderdaad....
MouseOverdinsdag 20 juni 2006 @ 15:04
Maar wat ik weer niet logisch vind is waarom die elleboogjes dan zo populair zijn. Het lijken me maar lastige vormen om te maken. Schelpje lijken me bijvoorbeeld veel makkelijker.
BoNidinsdag 20 juni 2006 @ 15:07
quote:
Op dinsdag 20 juni 2006 15:04 schreef MouseOver het volgende:
Maar wat ik weer niet logisch vind is waarom die elleboogjes dan zo populair zijn. Het lijken me maar lastige vormen om te maken. Schelpje lijken me bijvoorbeeld veel makkelijker.
Wikipedia:
quote:
De macaroni wordt gemaakt van tarwemeel-gries en water. Deze wordt onder hoge druk door een matrijs geperst. De kromme elleboogjes krijgen hun typische kromme vorm doordat de pastasliert middels een scheefgeplaatste ring aan een zijde worden afgeremd.
Valt wel mee dus....
Innocencedinsdag 20 juni 2006 @ 15:56
quote:
Op dinsdag 20 juni 2006 13:11 schreef MouseOver het volgende:
Ik wíst niet eens dat het wel eens met alleen een vork gegeten werd
Zo ben ik nog nooit op het idee gekomen om het met mes en/of lepel te eten.
Aten van huis uit sowieso niet met mes en vork, dus misschien dat je dan al snel wat handiger word met alleen een vork.
Gertdinsdag 20 juni 2006 @ 17:04
Spaghetti naar binnen werken met alleen een vork: een aardige Italiaanse culinaire gewoonte. Met enige oefening is het best onder de knie te krijgen. Maar hándiger: nee. Bovendien veranderen gerechten vaak als ze de grens over gaan. Zoals al eerder genoemd, wordt er hier veel meer saus over de spaghetti gemikt. Dus dan kun je wel lekker blijven kliederen met een vorkje, maar daar maak je geen culinair onderlegde indruk mee hoor. Dat moeizame gedoe ziet er eerder een beetje aanstellerig uit.

Zelfde geldt voor chinees eten. Prima als mensen het leuk vinden om dat met stokjes naar binnen te werken, maar een lepel en vork zijn natuurlijk veel handiger. Weleens een chinees zien eten? Hoofd helemaal naar voren, tong uit de mond, om de afstand tussen stokjes en mond maar zo klein mogelijk te houden. Snel naar binnen slurpen dat voer, voordat het van de stokjes lazert.
Stereotomydinsdag 20 juni 2006 @ 17:54
quote:
Weleens een chinees zien eten?
Ja

Stokjes *alleen* gebruiken in combinatie met een kommetje. Stokjes en kommetjes horen bij elkaar. Kommetje altijd in je hand vasthouden als je eet, niet op tafel laten staan. Als je iets eet, kommetje naar je mond toe bewegen om de afstand te verkleinen.

Je ziet Nederlanders wel eens met stokjes hannesen op een groot bord. Werkt dus niet
Gertdinsdag 20 juni 2006 @ 18:09
quote:
Op dinsdag 20 juni 2006 17:54 schreef Stereotomy het volgende:

Als je iets eet, kommetje naar je mond toe bewegen om de afstand te verkleinen.
Uhuh, charming.
En dan lees je weleens iets waarmee geprobeerd wordt om de onhandigheid van het eten met stokjes om te buigen in een voordeel, in de trant van "ja, het eettempo daalt dankzij de stokjes waardoor de maaltijd een ontspannen kakakter krijgt." Yeah right, schrokkers en slurpers zijn het!


Maar goed, dit is offtopic.
Jernau.Morat.Gurgehwoensdag 21 juni 2006 @ 00:20
quote:
Op dinsdag 20 juni 2006 17:54 schreef Stereotomy het volgende:
Je ziet Nederlanders wel eens met stokjes hannesen op een groot bord. Werkt dus niet
Het lukt mij anders prima.
ThE_EDwoensdag 21 juni 2006 @ 00:34
Stokjes eten trouwens best makkelijk zo lopend uit een bakje...
Mickey98woensdag 21 juni 2006 @ 00:51
Het met vork én lepel eten mag, is wat makkelijker... Een echte Italiaan eet het met alleen de vork.
karoltjedonderdag 22 juni 2006 @ 19:15
Nog altijd liever met vork en lepel dan in stukjes hakken en/of naar binnen slobberen .
Gertdonderdag 22 juni 2006 @ 19:20
quote:
Op donderdag 22 juni 2006 19:15 schreef karoltje het volgende:
Nog altijd liever met vork en lepel dan in stukjes hakken en/of naar binnen slobberen .
Of je bestelt gewoon pizza.
Stereotomydonderdag 22 juni 2006 @ 19:25
quote:
Op woensdag 21 juni 2006 00:20 schreef Jernau.Morat.Gurgeh het volgende:

[..]

Het lukt mij anders prima.
En plukje korrel per plukje korrel naar binnen werken?

Als je vindt dat dat "prima lukken" is, ga vooral zo door. Het gaat erom of je in jezelf gelooft!