Dit lijkt me overigens een uitstekend excuus om een paar maanden naar Italie te gaan om dit tot de bodem uit te zoeken.quote:Op woensdag 14 juni 2006 10:13 schreef Syrena het volgende:
Ja maar het gaat niet om makkelijk, het gaat erom of het zo hoort!
Volgens mij is het juist een diep bord, daar heb je een rand waar je tegen aan kan draaien.quote:Op woensdag 14 juni 2006 10:20 schreef beyond_cool het volgende:
a) In principe zonder lepel, enkel een vork. Dit werkt echter enkel indien je het ook op z'n italiaans serveert. Dat betekent een minimale hoeveelheid saus, en eventueel wat parmezaanse kaas. Dat moet je dan serveren op een plat bord. De hoeveelheid pasta moet zodanig zijn dat je geen 'berg' hebt. Dan kan je netjes met een vork werken. Je schept met je vork dan een stapeltje spaghetti, beweegt dit naar de zijkant van het bord en draait het daar op je vork.
b) Als je echter een berg opschept/veel saus gebruikt/een diep bord of kom gebruikt dan ontkom je niet aan een lepel.
Als je het door de blender heen flikkert ookquote:Op woensdag 14 juni 2006 10:34 schreef dborhem het volgende:
Voor mijzelf breek ik spaghetti al voor het in de pan gaat,smaakt exact hetzelfde.
Klopt. In principe inderdaad een bord met een opstaande rand.quote:Op woensdag 14 juni 2006 11:46 schreef Curiosity het volgende:
[..]
Volgens mij is het juist een diep bord, daar heb je een rand waar je tegen aan kan draaien.
Ik heb het laatst bij Jamie oliver op tv gezien, toen hij samen met zijn italiaanse vriend stond te koken. Hij zei dit toen.
zal dan maar es naar spongebob macaroni overschakelen, want ik snijd mn pasta altijd en dan gewoon met de vork opeten.quote:Op woensdag 14 juni 2006 13:49 schreef karoltje het volgende:
Pasta snijden. OMG dat soort mensen mogen alleen nog maar SpongeBob kindermacaroni eten!
Ik heb nog een pak staan, kan het je zo opsturenquote:Op woensdag 14 juni 2006 14:02 schreef Kizim het volgende:
[..]
zal dan maar es naar spongebob macaroni overschakelen, want ik snijd mn pasta altijd en dan gewoon met de vork opeten.![]()
Ja, zo doe ik het ook, het bovenste gaat niet altijd even goed, maar okquote:Op woensdag 14 juni 2006 16:20 schreef Riann het volgende:
Spagetti eet ik met vork en lepel opdraaien met vork op lepel
gewoon macaroni en fussili en zo eet ik gewoon met een vork
Dat is meer iets voor een nieuw topicquote:Op woensdag 14 juni 2006 19:56 schreef reclamedoos het volgende:
Eten jullie je Indiaas eten ook met je handen (afgelopen week geprobeerd, ik prefereer vork en mes)?
quote:Op woensdag 14 juni 2006 17:35 schreef karoltje het volgende:
Mensen die de helft zo buiten hun mond laten hangen vind ik echt uber-goor.
Omdat ondanks dat ik het toch snij, het anders is.quote:Op woensdag 14 juni 2006 20:06 schreef Jordy-B het volgende:
Macaroni en lasagna eet ik met een lepel... Van mensen die de spaghetti aan stukken hakken met mes of lepel (of zelfs voor het koken al breken) snap ik niet dat ze niet gewoon macaroni koken, eigenlijk.
Als de asperges geserveerd worden met een gekookt eitje, wat gesneden ham en 'n botersausje, is het wel lekker als je alles tegelijk in je mond kan stoppen... Dat wil alleen makkelijk als je een stuk asperge met het mengsel op een lepel doet.quote:Op donderdag 15 juni 2006 00:23 schreef Pilootje het volgende:
Officeel krijg je bij asperges alleen een lepel en een vork. Met de vork prik je in de asperge en met de lepel ondersteun je de asperge op weg naar je mond waar je hem afbijt. Een hoop mensen zijn dit ook niet gewend en vragen dan om een mes
Met 8 miljard rode vlekken op je vers gesteven overhemd ben je niet barbaars?quote:Op woensdag 14 juni 2006 10:02 schreef Syrena het volgende:
Snijden is sowieso barbaars
Penne snij ik ook niet nee. Spaghetti wel.quote:Op donderdag 15 juni 2006 18:27 schreef Thorical het volgende:
Ik ga me hier niet tegenaan bemoeien. Maar ik snij mijn pasta niet.
En als het grote dikke gevulde pijpen zijn dan bijt ik er stukjes van af. Maar of het zo hoort?
Hmn in de 15x dat ik in Italie ben geweest gebruiken de Italianen de lepel juist om de pasta mooi om de vork te draaien.quote:Op woensdag 14 juni 2006 10:02 schreef Syrena het volgende:
Hoe hoort het nou? Eet je bijvoorbeeld spaghetti of tagliatelle met vork en lepel of alleen vork?
Snijden is sowieso barbaars, maar ik vroeg het me af omdat mijn vriend stug een lepel gebruikt (met vork) en wij thuis niet. En ik daar commentaar op kreeg van hem
Ik heb altijd gedacht dat "echte" Italianen een lepel voor mietjes vonden. En Google helpt ook al niet:
Pro-lepel:http://www.granditalia.nl/granditalia/lessons/lesson2/index.aspx
Anti-lepel: http://pastasite.nl/mb//168.html
Overigens bestel ik in restaurants nooit sliertenpasta met mijn motorische gestoordheid![]()
Heey dat vind jij,maar is heel gewoon met pasta teminste spaghettiquote:Op donderdag 15 juni 2006 20:06 schreef Camplo het volgende:
Ik eet dat met mes en vork.
Lepel voor te etenis voor kleine kinderen.
Bullshit!quote:Op donderdag 15 juni 2006 20:15 schreef Salsagirl het volgende:
Beter dan het te versnijden met een mes..eet dan gewoon macaroni
leer gewoon om fatsoenlijk te eten, man...quote:Op donderdag 15 juni 2006 01:49 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Met 8 miljard rode vlekken op je vers gesteven overhemd ben je niet barbaars?
Ik snijd mijn pasta gewoon hoor. Dan heb je dat gezeik niet met slierten die aan alle kanten uit je mond hangen en rondspetteren als je ze naar binnen slurpt.
Barbaars![]()
Ik kan er geen traan om laten als iemand het doet.
Afgezien van het formaat en het gevoel van de stukjes pasta in je mond, is er geen verschil. Niks bullshit, dus.quote:Op vrijdag 16 juni 2006 00:02 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Bullshit!
(ja, MM, deze staat er gewoon weer)
Echt onzin. Neem jij eens een vork vol macaroni en neem jij eens een vork gesneden spaghetti. Eet ze allebei op en zeg dat er geen verschil is
Dus omdat ik mijn spaghetti snij, wat het dus gemakkelijker maakt om te eten en minder knoeit, ben ik een barbaar?quote:Op vrijdag 16 juni 2006 00:13 schreef Jordy-B het volgende:
[..]
leer gewoon om fatsoenlijk te eten, man...
En daar gaat het toch om!quote:Op vrijdag 16 juni 2006 00:14 schreef Jordy-B het volgende:
[..]
Afgezien van het formaat en het gevoel van de stukjes pasta in je mond, is er geen verschil. Niks bullshit, dus.
Zoals Nederlanders hun pasta klaarmaken (kapotgekookt), maakt dat inderdaad allemaal niet uit. Kleine stukjes pasta zijn kleine stukjes pasta, dus als jij je spaghetti per se kapot moet snijden, had je net zo goed macaroni kunnen maken.quote:Op vrijdag 16 juni 2006 00:21 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
En daar gaat het toch om!
Of wilde je gaan beweren dat textuur e.d. allemaal niet uitmaakt? En jij maakt mij voor barbaar uit?
Daar ben ik wel toe in staat. Alleen duurt dat me te lang. Ik wil graag lekker eten. Ik wil niet een avondje tafelmanieren uitproberenquote:Op vrijdag 16 juni 2006 00:21 schreef Jordy-B het volgende:
Omdat jij blijkbaar niet in staat bent om ongesneden spaghetti te eten zonder de helft van de saus over je kleding te krijgen...
Je bent toch geen peuter, man...
quote:Op vrijdag 16 juni 2006 00:23 schreef Jordy-B het volgende:
[..]
Zoals Nederlanders hun pasta klaarmaken (kapotgekookt), maakt dat inderdaad allemaal niet uit. Kleine stukjes pasta zijn kleine stukjes pasta, dus als jij je spaghetti per se kapot moet snijden, had je net zo goed macaroni kunnen maken.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |