abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_38808306
Omdat er zo te lezen genoeg mensen zijn die het maken en eten even een apart topic



Wat doe jij erin en erop?

Een kennis van mij waar ik wel eens eet maakt altijd zo'n hele lekkere Maar ik heb nog nooit gevraagd wat ze erop doet qua 'saus' (ik ga het vanavond misschien eens vragen) het lijkt op slasaus en het is heel zoet (kan ook komen doordat ze er suiker bijdoet natuurlijk), iemand een ideetje wat het zou kunnen zijn?

Verder zou ik er zelf erwtjes, mandarijntjes uit blik, in stukjes gesneden augurk, mais en nog wat spul in doen
pi_38808463
In kerrie gebakken kipfilé, in stukjes gesneden gedroogde abrikozen en rozijnen; en natuurlijk ijsbergsla pasta en pompoen- of pijnboompitten naar smaak.
  dinsdag 13 juni 2006 @ 12:38:06 #3
99606 kruimel_20
Doe wat je wilt!
pi_38808499
pasta salade

Ik maak altijd heel simpel :

Pasta
komkommer
feta
pijnboompitten
tomaatjes
beetje mayo

Met Olijven is ook lekker. (ik heb sinds kort olijven ontdekt)
the journey is more important than the end or the start
and what it meant to me will eventually be
a memory of the time when i tried so hard
pi_38808518
Ik heb er gisteren 1 gemaakt waarbij ik pesto als "saus" heb gebruikt.

mogelijke ingrediënten voor pastasalade:
sla
komkommer
paprika
salami
chorizo
zalm
zongedroogde tomaatjes
gebakken blokjes kipfilet
gebakken spekjes
kappertjes
lente-uitjes
rode ui
olijven
feta
danish blue

Natuurlijk niet alles tegelijk, je moet er een aantal dingen uit kiezien.

Wie kan deze lijst langer maken?
  dinsdag 13 juni 2006 @ 12:38:49 #5
13804 MouseOver
Cabdriver from Hell
pi_38808524
tonijn, tomaat, olijven en basilicum

Zo klaar en overheerlijk
Vampire Romance O+
pi_38808533
Mozarella, cherry tomaatjes, beetje olie, mayonaise, pasta natuurlijk, k weet het ook niet meer precies, maar je moet er gewoon in gooien wat je lekker lijkt, er kan een hoop
pi_38808539
Croutons!
pi_38808543
quote:
Op dinsdag 13 juni 2006 12:38 schreef MouseOver het volgende:
tonijn, tomaat, olijven en basilicum

Zo klaar en overheerlijk
Met tonijn is heeeeerlijk!!!
pi_38808560
Tomaat, gegrillde paprika, rode ui (heeel weinig anders proef je het de rest van de week ), mozarella, uitgebakken spekjes, en lekker veel parmezaanse kaas
pi_38808611
Trouwens, ik heb zondagmorgen pastasalade gemaakt, die staat nu nog in de koelkast, met bovengenoemde ingrediënten.. hoe lang zou ik dat nou kunnen bewaren? Het lijkt me dat dat wel even meekan?
pi_38808629
quote:
Op dinsdag 13 juni 2006 12:41 schreef Razztwizzle het volgende:
Trouwens, ik heb zondagmorgen pastasalade gemaakt, die staat nu nog in de koelkast, met bovengenoemde ingrediënten.. hoe lang zou ik dat nou kunnen bewaren? Het lijkt me dat dat wel even meekan?
Bij mij stond na 5 dagen de schimmel er al op
  dinsdag 13 juni 2006 @ 12:42:14 #12
99606 kruimel_20
Doe wat je wilt!
pi_38808630
wat ik ook sommige mensen zie doen , is 1 dag gewoon pasta maken (warm) en de volgende dag de restjes gewoon koud opeten.... stokbroodje erbij...
the journey is more important than the end or the start
and what it meant to me will eventually be
a memory of the time when i tried so hard
pi_38808640
quote:
Op dinsdag 13 juni 2006 12:41 schreef Razztwizzle het volgende:
Trouwens, ik heb zondagmorgen pastasalade gemaakt, die staat nu nog in de koelkast, met bovengenoemde ingrediënten.. hoe lang zou ik dat nou kunnen bewaren? Het lijkt me dat dat wel even meekan?
Dat vraag ik me ook wel een af ja... maar langer dan een dag of 3 zou k het niet bewaren hoor....
pi_38808966
Als saus creme fraiche met geraspte kaas. En verder gesneden augurk, tomaat, uien, champignons (even gebakken), paprika, beetje knoflook, peper zout (en verder wat je lekker vindt).

Voor de vleesliefhebbers: Een gesneden salami en gesneden knakworstjes.
Voor de vego's (die vis eten, althans): Tonijn.

pi_38808989
quote:
Op dinsdag 13 juni 2006 12:41 schreef Razztwizzle het volgende:
Trouwens, ik heb zondagmorgen pastasalade gemaakt, die staat nu nog in de koelkast, met bovengenoemde ingrediënten.. hoe lang zou ik dat nou kunnen bewaren? Het lijkt me dat dat wel even meekan?
Ik ben bang dat de tomaat heel hard gaat. De rest zal wel meevallen, Maar aangezien het allemaal door elkaar zit...
En hoe koud is je koelkast?
pi_38809049
quote:
Op dinsdag 13 juni 2006 12:54 schreef piepster het volgende:

[..]

Ik ben bang dat de tomaat heel hard gaat. De rest zal wel meevallen, Maar aangezien het allemaal door elkaar zit...
En hoe koud is je koelkast?
Koelkast is 6 graden ik bekijk het maar gewoon van dag tot dag.
Kijken, ruiken, proeven.

Er zit trouwens aardig wat olijfolie door, wat het toch wel iets langer goed zou moeten houden denk ik.
  dinsdag 13 juni 2006 @ 12:59:41 #17
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_38809153
Deze maak ik 's zomers vaak als er familie of vrienden komen eten:

Ingredienten:
- 1 pak macaroni (vlugkokend)
- 2 pakjes kaas-basilicum saus (maggi)
- zout, peper
- olijfolie
- 100 g chorizo
- 100 g kaas
- blikje mexico-melange (bonduelle, 200g)

Bereidingswijze:
- Breng water aan de kook in een diepe pan
- doe de macaroni erbij en laat het 7 minuten koken (of 6 minuten als je van wat stevigere pasta houdt)
- giet het af in de vergiet en spoel af met heet water
- doe de macaroni in de grote kom
- doe 400 ml water en de inhoud van de zakjes saus in een steelpannetje en breng het geheel aan de kook
- doe de saus bij de macaroni en meng goed
- doe de uitgelekte mexico-melange en kaas en chorizo in stukjes erbij en meng nogmaals goed - laat het geheel goed afkoelen in de koelkast

Zo makkelijk, zo snel klaar, en zooooo lekker
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  dinsdag 13 juni 2006 @ 13:05:08 #18
31057 jpg97
Otaku No Kenkyu
pi_38809305
Koude pasta
Op dinsdag 28 februari 2006 13:50 schreef Avery het volgende:
ik ben dan nieuw ik zie zo dat jij irritant ben jpg
PieAir
Ik denk altijd heel goed na voor ik iets stoms zeg...
pi_38809331
quote:
Op dinsdag 13 juni 2006 12:56 schreef Razztwizzle het volgende:

[..]

Koelkast is 6 graden ik bekijk het maar gewoon van dag tot dag.
Kijken, ruiken, proeven.

Er zit trouwens aardig wat olijfolie door, wat het toch wel iets langer goed zou moeten houden denk ik.
Volgens mij is 6 graden vrij warm, en olijfolie conserveert alleen als het het voedsel volledig van lucht afsluit. Zoals je bijvoorbeeld een laagje olie op de pesto giet.

Maar goed, als je het van dag tot dag bekijkt...
pi_38809363
Pfff, ik ga nu proberen te achterhalen hoe die kennis het maakt Dan ga ik die vanmiddag zelf eens proberen te maken
  dinsdag 13 juni 2006 @ 13:09:30 #21
102533 Gizmo112
Dat meen je niet
pi_38809439
Gewoon macaroni, pesto, cherrytomaatjes, komkommer, kaas en spekjes. En rucola, ook erg lekker.
Tot zover de kwaliteitspost
pi_38809505
Ik vind pastasalade het lekkerst met conchiglie of penne pasta macaroni wordt gauw zo'n brei, vind ik.

Dit is conchiglie trouwens


[ Bericht 5% gewijzigd door #ANONIEM op 13-06-2006 13:11:35 ]
pi_38809908
De twee pastasalade's die ik het vaakst maak:

Een

fusili
feta
gekruide gebakken kipblokjes
gehalveerde cherrytomaatjes
stukjes komkommer
twee goede avocado's in stukken
knoflookolijven
paar sjalotjes

soms:
uitgebakken spekjes
pijnboompitten
artisjokken

dressing:
salatkrönung uit een zakje met mayo en olijfolie
of
olijfolie/sherryazijn/mosterd/peper/zout

Twee

Kleine pastagraantjes (je ziet ze veel in Frankrijk of in Turkse winkels)
bakje Hollandse garnaaltjes
heel kleine blokjes komkommer
avocado
snippers zalm
viseitjes
evt. gehakte walnoten

Dressing:
Beetje mayonaise met yoghurt of kwark, peper en zout en een klein beetje dille
  dinsdag 13 juni 2006 @ 13:31:05 #24
16570 Thijz
Ignorance Is Bliss
pi_38810101
Dat moeten we eens uitproberen
Na einai kalitero anthropo apo ton patera tou.
Op vrijdag 18 juni 2010 23:17 schreef Catwoman1986 het volgende:
Held :D
pi_38812188
Gewoon yoghurtsaus was het

Met augurkjes, erwtjes, mais, mandarijntjes, kidneybonen en stukje boterhamworst.
pi_38812567
Gisteren:

Pasta
Gerookte zalmsnippers
Gerooster paprika op olie
Kappertjes
Bleekselderij
Likje mosterd
Beetje grapefruit sap
Beetje mayo
Scheutjes witte wijn azijn
Bieslook
Fijne rode ui

Alle verdere groeten waren op bij de Appie, ongelovelijk...
"Winners never quit, 'cause quitters never win"
"Greedy people get rich, but pigs get slaughtered"
  dinsdag 13 juni 2006 @ 14:50:25 #27
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_38812816
quote:
Op dinsdag 13 juni 2006 12:38 schreef piepster het volgende:
Ik heb er gisteren 1 gemaakt waarbij ik pesto als "saus" heb gebruikt.

mogelijke ingrediënten voor pastasalade:
sla
komkommer
paprika
salami
chorizo
zalm
zongedroogde tomaatjes
gebakken blokjes kipfilet
gebakken spekjes
kappertjes
lente-uitjes
rode ui
olijven
feta
danish blue

Natuurlijk niet alles tegelijk, je moet er een aantal dingen uit kiezien.

Wie kan deze lijst langer maken?
Tonijn
zilveruitjes
augurken
verse tomaten
pak-soy
walnoten
verse knoflook
hamblokjes
avocado
appel
perzik

Nu zijn de ideeen op, volgende....

Lievelingsrecept:
Creme fraiche met verse bieslook, fijngesneden perzik, afgekoelde gekookte vlindermacaroni, knoflook en komkommer, hamblokjes (liefst gerookt).
be nice or go away
pi_38813344
Hmm wij doen meestal tonijn, prei, uitje, gekookt ei.. en dan wat mayo
Afmaken met peper en zout.

erg lekker toch
Misschien dat ik vanavond maar eens ga kijken voor een leuk recept
Het is er wel het weer voor.
jobensaskia.nl
Oi to the punks! Oi to the skins! Oi to the world and everybody wins!
pi_38816401
dunnen plakjes kip-filet kruiden en heeeeet aanbakken, dan in de oven verder roosteren.
in stukjes of blokjes snijden en erdoorheen als extra.

Als extra bij welke pasta-salade-variant dan ook.
pi_38817518
Even snel naar de winkel geweest en alles klaargemaakt:



En toen was de pastasalade klaar:



En die yoghurtsaus ga ik echt vaker proberen Is best lekker.
  dinsdag 13 juni 2006 @ 17:04:42 #31
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_38817609
hmm ff gestjekt wat ik nog heb..

-pasta
-augurk
-tomaat
-komkommer
-eieren
-tonijn
-pesto, mayo, citroen, creme fraiche meuk en kruiden
-sla
-kipfile ( ff aanbraden)
-spekjes
dit wordt lekker
Oja en stokbrood
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
pi_38817779
Ziet er lekker uit ijsmeis, ik ben alleen niet zo van de mais en de doperwten

Deze lijkt me ook lekker om later in de week te maken :
quote:
Koude pastasalade

Ingrediënten

150 gram farfalle pasta (mag ook een ander soort zijn als het maar geen elleboogjespasta is)
1 paprika
bakje champignons
4 bosuitjes
tomaten
plak kaas (1cmdik)
plak ham
voor de dressing

azijn
olie
peper zout
teentje knoflook
mosterd
mayonaise
bereiding

Kook de pasta beetgaar en laat deze in een vergiet afkoelen en uitlekken.
Snij de champignons en blancheer deze in kokend water ,giet ook deze af en laat goed uitlekken.
Snij de bosuitjes in kleine ringetjes snij de paprika en de tomaten in kleine stukjes,doe dit zelfde met de kaas en ham.
Roer alle ingrediënten goed door elkaar en maak nu de dressing.
Doe 1/3 olie en 2/3 azijn in een kom voeg daar bij een uitgeperst teentje knoflook een mespunt mosterd.
Klein beetje mayonaise peper en zout naar smaak en roer dit goed door elkaar tot en homogene massa.
Giet dit over de pasta salade,deze salade is erg lekker als bijgerecht bij de barbecue of als hoofdmaaltijd met gegrild vlees.
Of deze :
quote:
De ideale zomersalade
Ingrediënten
Ingrediënten voor 2 personen


150 gram vlinderpasta (farfalle), 150 gram sperziebonen, 2 tomaten, 1 kleine ui, 1 blikje artisjokharten (netto 200 gram), 1 blikje tonijn op olie (netto 200 gram 1 teen knoflook, 3 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels citroensap, zout en versgemalen peper, 1 eetlepel fijngehakte verse mojoraan of een 1/2 eetlepel gedroogde majoraan, 6 zwarte olijven.
Zo maakt u Lauwwarme pastasalade
- Kook de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing.
- Maak de sperziebonen schoon en halveer ze. Kook de sperziebinen in een steelpan met weinig water en zout in circa 15 minuten beetgaar.
- Snijd de tomaten in stukjes. Pel de ui en snijd deze in ringen. Giet de artisjokken af en snijd ze in vieren. Giet de tonijn boven een kommetje af.
- Pers de teen knoflook boven het tonijnvocht uit. Klop de olijfolie en het citroensap door het tonijnvocht. Voeg de zout en peper naar smaak toe en roer de majoraan door de dressing.
- Giet de pasta af en schep de helft van de dressing erdoor. Schep de pasta in twee diepe borden. Giet ook de bonen af.
- Verdeel de sperziebonen, de stukjes tomaat, de artisjokharten, de tonijn en de olijven over de pasta. Sprenkel hierover de rest van de dressing.
pi_38817822
quote:
Op dinsdag 13 juni 2006 17:09 schreef Bluezz het volgende:
Ziet er lekker uit ijsmeis, ik ben alleen niet zo van de mais en de doperwten

Deze lijkt me ook lekker om later in de week te maken :
[..]

Of deze :
[..]

Die laatste

Alleen wat is majoraan?
pi_38818144
quote:
Op dinsdag 13 juni 2006 17:11 schreef ijsmeis het volgende:


Die laatste

Alleen wat is majoraan?
quote:
MAJORAAN:
Verse of gedroogde bladeren, ook afgeritst en in poedervorm. Past bij vlees (varken, gehakt, ragout, gevogelte, konijn), groenten (stoofschotels, aardappelen), soepen (b.v. aardappelsoep) en bij sauzen. Zeer geurig.
Een kruid dus.

http://nl.wikibooks.org/wiki/Kookboek/Majoraan


pi_38818170
quote:
Op dinsdag 13 juni 2006 17:22 schreef Bluezz het volgende:

[..]


[..]

Een kruid dus.

Okay
pi_38818282
quote:
Majoraan is afkomstig uit het mediterrane gebied.

Majoraan wordt dikwijls verward met Wilde marjolein of Oregano, Origanum vulgare. Wilde marjolein heeft een meer uitgeproken smaak die zelfs iets naar het pikante nijgt. In de handel lost men dit op door beide kruiden in een mengeling te verkopen die meestal "Provençaalse kruiden" genoemd wordt. Meestal zit daar ook tijm in.
Zo. weten we dat ook weer
  dinsdag 13 juni 2006 @ 17:27:51 #37
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_38818322
quote:
Op dinsdag 13 juni 2006 17:11 schreef ijsmeis het volgende:

[..]

Die laatste

Alleen wat is majoraan?
Lekker! (vers van de markt)
be nice or go away
  dinsdag 13 juni 2006 @ 18:46:05 #38
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_38820749

Lekker rommeltje zo
Pasta aangemaakt met pesto, beetje mayo, citroen sap en tonijn.
Eitje gekookt, wat tomaat en augurk en wat ijsbergsla eronder.
Op smaak gebracht met peper en zout en stok broodje met roomkaas erbij

beetje wazige fot .. ff snel met foon gemaakt.
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
pi_38820793
Lekker hoor

[ Bericht 59% gewijzigd door Blues op 13-06-2006 20:03:03 (weer verkeerde topic :P) ]
pi_38824422
Gerookte kip-salade:

Whatever pasta...
1 Tomaat, in blokjes.
Halve komkommer, geraspt.
Halve advocado, in blokjes.
Halve citroen uitknijpen.
Korianderblaadjes, ietsjes.
1 Gerookte kipfentit, in blokjes.
Vergeet de geplette walnoten...



Zalm-salade:

1 Tomaat, in blokjes.
Halve advocado, in blokjes.
Halve citroen uitknijpen.
Dille erover heen.
Pakkie gerookte zalm... (Met dank aan Piepster!!! )



Saus-dressing:

Turkse yoghurt.
Mayonaise. (ik gebruik ongeneerd fritessaus... )
Teen knoflook.
Dille.




Da was ut...



[ Bericht 11% gewijzigd door Oblivion op 13-06-2006 20:47:33 (NU IS HET WEL GOED!!!! }:|) ]
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  dinsdag 13 juni 2006 @ 20:24:37 #41
48870 Abbadon
Gevallen Engel
pi_38824736
absoluut een paar recepten die het uitproberen waard zijn! lekker!
Give a man a fire and he'll be warm for a day. Set a man on fire and he'll be warm for the rest of his life.
pi_38824796
Moet er ook zalm in je zalmsalade?

Fritessaus bevat minder calorieën dan mayo, als je je daar druk om maakt. ( Ik doe trouwens altijd fritessaus in de boerenkool).
pi_38824868
quote:
Op dinsdag 13 juni 2006 20:26 schreef piepster het volgende:
Moet er ook zalm in je zalmsalade?



Tuurlijk...
quote:

Fritessaus bevat minder calorieën dan mayo, als je je daar druk om maakt. ( Ik doe trouwens altijd fritessaus in de boerenkool).
Ik vind fritessaus lekkerder dan echte mayo...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  dinsdag 13 juni 2006 @ 22:24:03 #44
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_38830026
Welke pasta kun je eigenlijk het beste gebruiken voor de salade?

Ik zie hier namelijk allerlei soorten voor bij komen maar ze lijken mij niet allemaal even handig om salade van te maken
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_38830096
quote:
Op dinsdag 13 juni 2006 22:24 schreef Martijn_77 het volgende:
Welke pasta kun je eigenlijk het beste gebruiken voor de salade?

Ik zie hier namelijk allerlei soorten voor bij komen maar ze lijken mij niet allemaal even handig om salade van te maken
Hoezo niet
pi_38830345
Onhandig is lasagnebladen , spaghetti, tagliatelle.
Maar al het kleine pasta werk, schelpjes, vlindertjes etc etc is er prima geschikt voor.
  dinsdag 13 juni 2006 @ 22:35:22 #47
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_38830599
quote:
Op dinsdag 13 juni 2006 22:25 schreef ijsmeis het volgende:

[..]

Hoezo niet
Vind Penne bijvoorbeeld te groot voor een salade. Zou idd zoals Bluezz zegt ook voor vlinders enzo gaan
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_38830731
Kan wel met penne hoor
Ik maak het gewoon met wat ik in huis heb.
pi_38830810
quote:
Op dinsdag 13 juni 2006 22:35 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Vind Penne bijvoorbeeld te groot voor een salade. Zou idd zoals Bluezz zegt ook voor vlinders enzo gaan
Farfalle is anders groter dan penne hoor.

Maar afijn, ik gooi overal zongedroogde tomaatjes doorheen en dus ook door de pasta salade. Verder vaak tonijn, kappertjes en alles wat ik kan vinden in mijn koelkast.
pi_38831019
Ik vindt macaroni niet lekker voor pastasalade, maar dat heeft meer met mijn algehele macaroni-afkeer (het lijkt op hersens ) te maken dan met de objectieve handigheid van macaroni, denk ik

Mijn favorieten zijn toch penne en conchiglie, die schelpjes.
Farfalle is ook leuk, maar vind ik eigenlijk vaak wat taai worden na een tijdje koud te staan.
pi_38831157
quote:
Op dinsdag 13 juni 2006 22:44 schreef Razztwizzle het volgende:

Farfalle is ook leuk, maar vind ik eigenlijk vaak wat taai worden na een tijdje koud te staan.
Al dente koken en een scheut olie in het water helpt wel wat daartegen
pi_38831759
Niemand noemt fusili? (behalve ik dan, eerder)
Dat vind ik een geschikte soort voor salades.
Als je eens wat anders wil, dan zijn van die mini-pastagraantjes ook leuk (zie recept van mij ergens hierboven)
pi_38832108
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_38832392
Die Stelline is leuk voor pastasalade
pi_38838458
quote:
Op dinsdag 13 juni 2006 22:44 schreef Razztwizzle het volgende:
Farfalle is ook leuk, maar vind ik eigenlijk vaak wat taai worden na een tijdje koud te staan.
Weet je dat heel zeker? Volgens mij (en ook volgens de Keuringsdienst van Waarde en pastamakers die in dit programma aan het woord komen), wordt alle pasta van precies dezelfde ingrediënten gemaakt. Hoe kan dan de farfalle eerder taai worden dan andere pasta?
pi_38838695
quote:
Op woensdag 14 juni 2006 07:35 schreef piepster het volgende:

[..]

Weet je dat heel zeker? Volgens mij (en ook volgens de Keuringsdienst van Waarde en pastamakers die in dit programma aan het woord komen), wordt alle pasta van precies dezelfde ingrediënten gemaakt. Hoe kan dan de farfalle eerder taai worden dan andere pasta?
Farfalle, ook wel vlinder-pasta, heeft waarschijnlijk in verhouding toch een flink oppervlak, en kan dan misschien makkelijker uitdrogen?
pi_38838733
Volgens mij is het even dik als bijvoorbeeld penne, alleen is dat rond. Het oppervlak zou dan verhoudingsgewijs even groot zijn. Ach, wat maakt het ook uit.
pi_38838982
quote:
Op woensdag 14 juni 2006 08:20 schreef piepster het volgende:
Volgens mij is het even dik als bijvoorbeeld penne, alleen is dat rond. Het oppervlak zou dan verhoudingsgewijs even groot zijn. Ach, wat maakt het ook uit.
Als je de vlindertjes maakt begin je met een rechthoekig lapje, dat vouw je, en je knijpt in de randjes bij de vouw en maakt het zo wat dikker. misschien is dat dan de reden

Maar inderdaad, who cares.
Gewoon genoeg sauzen en lekkernijen er doorheen, en een deksel of folie erop als het in de koelkast staat.
  Redactie Frontpage / Spellchecker maandag 24 juli 2006 @ 16:17:05 #59
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_40136649
Schopje: ik wil een pastasalade maken met tonijn en mais (vanwege aanwezig kind wat beperkt in het eten van apartere dingen ). Waar kun je dat nou eens lekker mee aanmaken? Beetje mayo allicht, iemand nog wat suggesties?
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_40136924
Je kunt op zich de mayonaise aanmaken met de sap van het mais. Dan wordt het meteen een beetje lekker zoet en ook verdunt het wat.
  Redactie Frontpage / Spellchecker maandag 24 juli 2006 @ 16:27:06 #61
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_40136937
Dat is een idee
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  Redactie Frontpage / Spellchecker maandag 24 juli 2006 @ 17:02:05 #62
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_40137890
Het wordt Spongebobpastasalade
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_40139250
* 500 gr Penne van Gran d'Italia (of een ander merk
* 2 overrijpe avocado's
* gerookte kipfilet ( een dubbele, van de supermarkt)
* Ijsbergsla (een halve tot een derde krop)
* Pijnboompitjes
* Creme fraiche (klein bakje)
* 1 theelepel mosterd
* 1 teen knoflook
* zout
en eventueel
* aromat

Bereiding:
- Kook de penne al dente, en spoel ze af tot ze koud zijn!
- 1 avocado glad pureren met 1 teen knoflook, creme fraiche, mosterd, zout en peper.
- 1 avocado in stukjes snijden
- kipfilet in stukjes snijden
- ijsbergsla in 'blokjes' snijden
- pijnboompitten roosteren (kan, ik vind t zelf niet lekker, heb ze liever rauw)
- avocadosaus door de penne scheppen en even proeven evt bij-kruiden)
- de rest erdoorheen scheppen.
  maandag 24 juli 2006 @ 18:11:11 #64
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_40139535
Wellicht ten overvloede, maar let bij het maken van pasta salade erg op de hygiene met dit warme weer.
Kook de pasta en koel die geforceerd af (met stromend koud water) verwerk het direct en eet het op, laat het tussen klaarmaken en eten in de koelkast, en zorg dat deze op koud staat.
Niet dag van te voren maken, niet een rest macaronie van de vorige dag tot pastasalade verwerken.
Jaar of wat geleden is het hele gezin van een kok uit limburg (die zou moeten weten wat ie deed) overleden na het eten van de zelfgemaakte pastasalade.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_40142041
quote:
Op maandag 24 juli 2006 18:11 schreef Pietverdriet het volgende:

Jaar of wat geleden is het hele gezin van een kok uit limburg (die zou moeten weten wat ie deed) overleden na het eten van de zelfgemaakte pastasalade.
  dinsdag 25 juli 2006 @ 23:06:15 #66
92521 Nordic_Blue
van gogh los
pi_40183428
quote:
Op maandag 24 juli 2006 18:11 schreef Pietverdriet het volgende:
.
Jaar of wat geleden is het hele gezin van een kok uit limburg (die zou moeten weten wat ie deed) overleden na het eten van de zelfgemaakte pastasalade.
Ik geloof goed dat je er ziek van kan worden, maar eraan overlijden?
pi_40183472
Ik heb er verschillende gemaakt deze en vorige week met dit warme weer

Allerlei variaties met spekjes, tonijn etc etc,
  dinsdag 25 juli 2006 @ 23:12:21 #68
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_40183669
quote:
Op dinsdag 25 juli 2006 23:06 schreef Nordic_Blue het volgende:

[..]

Ik geloof goed dat je er ziek van kan worden, maar eraan overlijden?
Jep, dat kan maar zo, vooral kinderen en mensen met een lage weerstand.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 25 juli 2006 @ 23:30:17 #69
92521 Nordic_Blue
van gogh los
pi_40184386
quote:
Op dinsdag 25 juli 2006 23:12 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Jep, dat kan maar zo, vooral kinderen en mensen met een lage weerstand.
Oke,

zal er op letten als ik deze week voor het eerst ook aan de slag ga met de pasta salade.
pi_40187147
quote:
Op dinsdag 25 juli 2006 23:12 schreef Pietverdriet het volgende:


Jep, dat kan maar zo, vooral kinderen en mensen met een lage weerstand.
Piet, dat is me te vaag.
Hóe komt het dat pasta zo snel bederft?
  woensdag 26 juli 2006 @ 01:12:16 #71
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_40187685
quote:
Op woensdag 26 juli 2006 00:54 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Piet, dat is me te vaag.
Hóe komt het dat pasta zo snel bederft?
Het heeft een grote oppervlakte, net als gekookte rijst bv, of gehakt.
Bacterien leven voornamelijk aan de opp.
Verder wil men pasta nogal eens te warm bewaren, het is een goede voedingsbodem, het is vochtig, het leeft niet (zoals rauwe groente), er is geen bacteriecultuur die de plek al bezet heeft (daarom is Karnemelk bv langer houdbaar dan gewone melk)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_40187757
Ja, idd, ik begrijp het
  woensdag 26 juli 2006 @ 19:25:14 #73
154323 Buup
hAsTaLaPaStA
pi_40211753
Walnoten en andere noten er door LEKKER !!
pi_40212152
quote:
Op dinsdag 13 juni 2006 12:32 schreef ijsmeis het volgende:
Omdat er zo te lezen genoeg mensen zijn die het maken en eten even een apart topic

[afbeelding]

Wat doe jij erin en erop?

Een kennis van mij waar ik wel eens eet maakt altijd zo'n hele lekkere Maar ik heb nog nooit gevraagd wat ze erop doet qua 'saus' (ik ga het vanavond misschien eens vragen) het lijkt op slasaus en het is heel zoet (kan ook komen doordat ze er suiker bijdoet natuurlijk), iemand een ideetje wat het zou kunnen zijn?

Verder zou ik er zelf erwtjes, mandarijntjes uit blik, in stukjes gesneden augurk, mais en nog wat spul in doen
Dressing van 1 deel balsamico azijn, 3 delen olijfolie, fijngesnipperd uitje, beetje honing, fijngesnipperde bieslook, fijngesneden basilicum, zwarte gemalen peper, snufje zout, tot een sausje roeren.
Als pasta: schelpjes koken beetgaar koud afspoelen en laten koelen.
Toevoegen bij de koude pasta; een paar tomaten, ontveld, ontpit en in reepjes gesneden, een halve komkommer in de lengte doormidden, zaad eruit en in halve maantjes, 2 blikken tonijn uitgelekt, en geplukt in stukjes, een rode en groene paprika, schoongemaakt en in repen gesneden, flink veel olijven. Dressing erover en dan een tijd afgedekt in de koelkast zodat de smaken goed door elkaar gaan. Is altijd een succes bij mij thuis.
  zondag 30 juli 2006 @ 15:08:48 #75
81882 Lips
Een vrouwtje
pi_40323149
Naar aanleiding van dit topic vorige week toch maar eens een pastasalade gemaakt. En de dag daarna weer Ho, een nieuwe verslaving voor zomerse dagen

Ik had een dressing gemaakt met 3 eetlepels olie, 1 eetlepel knoflookazijn, 1,5 eetlepel honing en 0,5 eetlepel mosterd. Beetje peper en zout erbij gedaan.
Fussulini (geloof ik dat het heet) gekookt en onder stromend water afgekoeld. Dat in een schaal, dressing erbij en kruiden uit zo'n kant en klaar potje van de AH. Dat een kwartiertje in de koelkast.
Ondertussen romaatjes, olijfjes, feta en komkommer gesneden en een blikje tonijn open getrokken. Dat alles door de pasta gehusseld en er nog wat kruiden over.
Ik heb heerlijk gegeten!
Miauw
Op dinsdag 21 juni 2011 21:42 schreef Jajong het volgende: I stand corrected; ik zou nooit vreemdgaan, behalve als mijn vriendin zo dom zou zijn als Lips.
pi_40323256
pennepasta
tomaat
paprika
mais
komkommer
kappertjes
Koksroom
mayonaise
citroensap

Tagiatelle kan ook goed hoor mar dan wel klein snijden
We hopen dat ze je vleugels geven, zodat je overal kunt komen, dat je terugkomt in onze dromen, en met ons meevliegt in ons leven
Blonde haren,blauwogen zomaar uit een sprookjesboek gevlogen...
  zondag 30 juli 2006 @ 15:15:29 #77
36304 Christine
Da's toch ideaal?!
pi_40323273
Scheelt dat hier niet al tien topics over zijn.
Maar je kan er alles doorheen doen, persoonlijk gooi ik alle restjes erdoor.
  zaterdag 5 augustus 2006 @ 18:57:00 #78
151110 Malahide
Interne amplitude
pi_40517554
Hier de mijne (altijd een hit bij feestjes en bbq's):

- halve zak penne al dente koken, afspoelen tot ze koud zijn
- in stukken snijden: een rijpe mango, 2 zoetzure appels (grannies bv), een flink stuk feta
- dit mengen met ongezouten cashewnoten en flink wat provencaalse kruiden
- de dressing maak je van magere yoghurt en jus d'orange (dus geen olie, azijn, o.i.d. toevoegen)
- maak hem vaak vegetarisch, maar met stukjes gerookte kip of chorizo is hij ook heerlijk
You cheated on me with choreography.
pi_40517607
Di pasta salades van de AH 2 Go

Zalm/appel/kaas pasta salade

Kan je me echt voor wakker maken een goede pasta salade
I'm sick of all this pooping stuff i'm getting my buttcheeks pierced together .
pi_40517614
Lekkerrrr
Jouw kleine handje grijpt
mijn grote vinger vast
mooi toch dat mijn vinger
zo in jouw handje past
  zaterdag 5 augustus 2006 @ 22:10:04 #81
521 ruby
Hell yeah!
pi_40522927
Pasta (krulpasta of penne), groene pesto (basillicum), spekjes, geraspte mozarella, wilde (Turkse) spinazie, geroosterde pijnboompitten en eventueel kipfilet.

Zaaaaaaaaaalig.
Voetjes van de vloer en schud die heupen los!
  zaterdag 5 augustus 2006 @ 22:11:03 #82
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_40522960
quote:
Op zaterdag 5 augustus 2006 22:10 schreef ruby het volgende:
Pasta (krulpasta of penne), groene pesto (basillicum), spekjes, geraspte mozarella, wilde (Turkse) spinazie, geroosterde pijnboompitten en eventueel kipfilet.

Zaaaaaaaaaalig.
De spinazie rauw erdoorheen? Steeltjes eraf?
The love you take is equal to the love you make.
  zaterdag 5 augustus 2006 @ 22:24:57 #83
521 ruby
Hell yeah!
pi_40523420
Ik zelf doe wel zo veel mogelijk de steeltjes er vanaf ja. En de spinazie moet je eerst koken tot het zacht wordt. Daarna roer je het door je pasta heen met de rest van de ingrediënten. Heel simpel eigenlijk maar erg lekker.
Voetjes van de vloer en schud die heupen los!
  zaterdag 5 augustus 2006 @ 22:26:34 #84
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_40523472
Het lijkt mij zeker het proberen waard.
The love you take is equal to the love you make.
  zaterdag 5 augustus 2006 @ 23:44:23 #85
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_40526009
quote:
Op zaterdag 5 augustus 2006 13:10 schreef dialMforMonkey het volgende:
oi oi oi!

Vanavond wil ik een maaltijd salade maken van pasta en kip. Ik heb ooit een recept hiervan gehad, maar dat ben ik kwijt.

Wat ik wil weten is hoe ik de verhoudingen moet maken. Ik heb 500gram kipfilet. Hoeveel gram pasta moet ik hierbij koken?
quote:
Op zaterdag 5 augustus 2006 13:42 schreef dialMforMonkey het volgende:
thmx, maar ik kan meestal smaken best goed op elkaar afstemmen. Ik ben alleen in de war met de hoeveelheid kip en pasta
quote:
Op zaterdag 5 augustus 2006 13:43 schreef timmeeeh het volgende:
gewoon zoveel pasta als je wilt
wat maakt de verhouding nou uit?!
quote:
Op zaterdag 5 augustus 2006 13:45 schreef dialMforMonkey het volgende:

[..]

Veel. Als ik te weinig pasta gebruik, is het geen pasta salade meer. Als ik teveel pasta gebruik is het zoeken naar de stukjes kip die nog over zijn.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  zondag 6 augustus 2006 @ 02:03:53 #86
117283 Kreupelhout
C'est Jaques Plafond!
pi_40530116
Een supersimpele, maar o zo lekkere:
500 gram vlinderpasta
4 tomaten
2 komkommers
spekreepjes
groene olijven

Pasta koken,
spek bakken
komkommer en tomaten in stukjes snijden, olijfjes in schijfjes
de groenten enzo in een schaal doen, wat witte wijnazijn erover en olijfolie extra vergine, husselen, spekkies dr bij, pasta erbij en eten maar!
Zo heb ik altijd een portie van 3 kilo die als het tegen zit in 1 avond op is.
In 20 minuten is het klaar en als ik geluk heb, kan ik er dan 2 dagen van eten.
pi_43540364
Dit is het recept dat ik altijd gebruik, ooit gehad van de moeder van een vriendinnetje. Zij serveerde het bij feesten, ik vind het zelf lekker als avondeten met een sneetje geroosterd brood.

--------------------------------------------------------
Macaronisalade

Ingredienten:
300 gr macaroni
2 bekertjes zure room
zout, peper, aromat naar smaak
halve theelepel paprikapoeder,
enkele druppels tabasco
1 geraspte ui
groot blik tonijn op olie
1 blikje tomatenpuree van delmonte
1 komkommer
1 paprika rood
± 200 gr kleine blokjes belegen kaas

Voor garnering:
Tomaat
Peterselie

Kook 300 gr macaroni met een bouillon tablet.
Uit laten lekken en afkoelen.

Sausje:
Meng 2 bekertjes zure room met wat zout, peper, aromat, ½ theelepel paprikapoeder, enkele druppels tabasco en geraspte ui.

Laat de tonijn uitlekken en verdeel het in kleine stukjes (olie bewaren!).

Meng door de macaroni de tonijn, de olie van de tonijn, 1 blikje tomatenpuree, het sausje en stukjes komkommer, paprika en belegen kaas

Laat de salade goed afkoelen.

Garneren met tomaat en peterselie
-----------------------------------------------

Erg lekker al zeg ik het zelf
  dinsdag 14 november 2006 @ 17:36:20 #88
48870 Abbadon
Gevallen Engel
pi_43549227
advies graag

donderdag komt een vriendinnetje langs en ben van plan een pastasalade te maken, en was wat over de eventuele inhoud aan het nadenken...

pasta (uiteraard)...waarschijnlijk penne
gerookte kip in blokjes
wat gemengde sla
paprika, geel en rood
ongezouten cashewnootjes
gedroogde abrikozen (in kleine stukjes gesneden)

en dan iets van een zoete saus/dressing....iets van yoghurt/honing oid?...misschien mayonaise om het wat voller te maken?

en dan wat ciabatta afbakken, met olijfolie en grof zout ernaast, voor erbij

klinkt dat alsof het zou kunnen werken? en wat voor dressing zou er over kunnen?

help!
Give a man a fire and he'll be warm for a day. Set a man on fire and he'll be warm for the rest of his life.
pi_43549374
Yoghurtsaus!

En als je het zoeter wilt maken kun je in de salade zelf ook wat fruit doen en het sap van 't fruit mengen met de yoghurt en die eroverheen doen .

(Ik doe dat met mandarijntjes uit blik)
  dinsdag 14 november 2006 @ 18:34:41 #90
97348 Matness
Matt about you
pi_43551011
quote:
Op zaterdag 5 augustus 2006 18:57 schreef Malahide het volgende:
Hier de mijne (altijd een hit bij feestjes en bbq's):

- halve zak penne al dente koken, afspoelen tot ze koud zijn
- in stukken snijden: een rijpe mango, 2 zoetzure appels (grannies bv), een flink stuk feta
- dit mengen met ongezouten cashewnoten en flink wat provencaalse kruiden
- de dressing maak je van magere yoghurt en jus d'orange (dus geen olie, azijn, o.i.d. toevoegen)
- maak hem vaak vegetarisch, maar met stukjes gerookte kip of chorizo is hij ook heerlijk
mjam, die klinkt erg ok
  dinsdag 14 november 2006 @ 18:43:23 #91
48870 Abbadon
Gevallen Engel
pi_43551276
quote:
Op dinsdag 14 november 2006 17:41 schreef ijsmeis het volgende:
Yoghurtsaus!

En als je het zoeter wilt maken kun je in de salade zelf ook wat fruit doen en het sap van 't fruit mengen met de yoghurt en die eroverheen doen .

(Ik doe dat met mandarijntjes uit blik)
en in yoghurtsaus zit behalve yoghurt ook nog....?
Give a man a fire and he'll be warm for a day. Set a man on fire and he'll be warm for the rest of his life.
  dinsdag 14 november 2006 @ 19:42:20 #92
2625 menjo
lo-fi till I die
pi_43553295
Ik maak het altijd met een mengsel van yogonaise en extra-vergine olijfolie.
pi_43557757
Ik doe er trouwens regelmatig helemaal geen saus door. Misschien een beetje olijfolie en dat is het wel.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  dinsdag 14 november 2006 @ 22:38:48 #94
48870 Abbadon
Gevallen Engel
pi_43560789
quote:
Op dinsdag 14 november 2006 21:35 schreef Isabeau het volgende:
Ik doe er trouwens regelmatig helemaal geen saus door. Misschien een beetje olijfolie en dat is het wel.
ik doe meestal gewoon wat pesto erdoorheen en dan inderdaad alleen olijfolie eroverheen, maar wilde eens wat anders proberen, totdat ik me realiseerde dat ik geen flauw idee had
Give a man a fire and he'll be warm for a day. Set a man on fire and he'll be warm for the rest of his life.
pi_43591950
blikje tonijn, paar lepels kappertjes, zooitje groene olijven in plakjes, augurken in blokjes, lepeltje mayo, genoeg koude pasta, roeren..heerlijk
Saartje
pi_43603230
De pastasalade die ik altijd maak (hou niet zo van mayo en dressing-spul):
-pasta naar keuze
-1 zak rucola
-1 bakje cherrytomaatjes
-mozzerella
-pijnboompitten (even roosteren)
- Dressing: pesto aangemaakt met olijfolie

ge-ni-aal in z'n eenvoud
Zonder pasta is ie ook erg lekker als bij-gerecht
  vrijdag 17 november 2006 @ 18:44:46 #97
84328 Lllaura
painting pictures
pi_43641198
Ik heb nu toch een lekkere pastasalade 'ontdekt'! Nou ja, een echte salade is 't niet, omdat ie warm (lauw)warm gegeten wordt.

Tomatensaus zonder koken

Ingredienten: (officieel voor 4 pers., maar wij krijgen het met z'n tweeen op).
500 gram rijpe pomodori
1 grote handvol verse basilicumblaadjes
5 el extra vergine olijfolie
115 g ricotta salata, in blokjes (die kan ik nergens vinden, dus gebruik ik gewone ricotta. Die is wel een stuk zachter (dus van blokjes blijft weinig over) en minder zout)
1 teen knoflook, uit de knijper (twee is ook lekker! )
zout en gemalen zwarte peper
grofgeschaafde Pecorino, bij het serveren.

Hak de pomodori in grove stukken en verwijder de kernen en de pitjes.
Scheur de basilicumblaadjes.
Doe alle ingredienten (behalve de kaas) in een schaal, voeg zout en peper naar smaak toe en roer goed. Dek de schaal af en laat hem 1-2 uur op kamertemperatuur staan (hier heb ik natuurlijk nooit tijd voor).
Proef of er meer kruiden aan de saus toegevoegd moeten worden en meng het met de warme, versgekookte pasta van je keuze.
Dien op en geef er geschaafde Pecorino bij (dit vergeet ik altijd...)

Mmmmm!

[ Bericht 1% gewijzigd door Lllaura op 17-11-2006 18:57:11 ]
Kleine en domme mensen beleven niets, maar de sterken, van wie veel verwacht wordt, moeten van allerlei doormaken, opdat ze hun krachten leren kennen en gebruiken.
  vrijdag 17 november 2006 @ 18:57:02 #98
97348 Matness
Matt about you
pi_43641315
quote:
Op vrijdag 17 november 2006 18:44 schreef Lllaura het volgende:
Ik heb nu toch een lekkere pastasaus 'ontdekt'!

Tomatensaus zonder koken

Ingredienten: (officieel voor 4 pers., maar wij krijgen het met z'n tweeen op).
500 gram rijpe pomodori
1 grote handvol verse basilicumblaadjes
5 el extra vergine olijfolie
115 g ricotta salata, in blokjes (die kan ik nergens vinden, dus gebruik ik gewone ricotta. Die is wel een stuk zachter (dus van blokjes blijft weinig over) en minder zout)
1 teen knoflook, uit de knijper (twee is ook lekker! )
zout en gemalen zwarte peper
grofgeschaafde Pecorino, bij het serveren.

Hak de pomodori in grove stukken en verwijder de kernen en de pitjes.
Scheur de basilicumblaadjes.
Doe alle ingredienten (behalve de kaas) in een schaal, voeg zout en peper naar smaak toe en roer goed. Dek de schaal af en laat hem 1-2 uur op kamertemperatuur staan (hier heb ik natuurlijk nooit tijd voor).
Proef of er meer kruiden aan de saus toegevoegd moeten worden en meng het met de warme, versgekookte pasta van je keuze.
Dien op en geef er geschaafde Pecorino bij (dit vergeet ik altijd...)

Mmmmm!
is alleen niet echt leker voor pasta salade he
  vrijdag 17 november 2006 @ 19:09:18 #99
84328 Lllaura
painting pictures
pi_43641438
quote:
Op vrijdag 17 november 2006 18:57 schreef Matness het volgende:

[..]

is alleen niet echt leker voor pasta salade he
Je was me net voor...
quote:
Op vrijdag 17 november 2006 18:44 schreef Lllaura het volgende:
Ik heb nu toch een lekkere pastasalade 'ontdekt'! Nou ja, een echte salade is 't niet, omdat ie warm (lauw)warm gegeten wordt.
Kleine en domme mensen beleven niets, maar de sterken, van wie veel verwacht wordt, moeten van allerlei doormaken, opdat ze hun krachten leren kennen en gebruiken.
pi_43684216
quote:
Op dinsdag 14 november 2006 17:41 schreef ijsmeis het volgende:
Yoghurtsaus!

En als je het zoeter wilt maken kun je in de salade zelf ook wat fruit doen en het sap van 't fruit mengen met de yoghurt en die eroverheen doen .

(Ik doe dat met mandarijntjes uit blik)
Yoghurtsaus uit een flesje of zelf geknutseld?
Ik keek naar jou, jij naar je brommertje; ik houd van jou, jij van je brommertje; jij brak mijn hart, ik jouw brommertje...
pi_43765622
Deze heet 'Jeroen's befaamde pastasalade':

Men neme:
- een halve zak pasta naar keuze (eigenlijk moeten het vlindertjes zijn, maar ik vind dit recept ook lekker met volkorenmacaroni), al dente gekookt.
- een half bakje cherrytomaatjes gehalveerd
- driekwart zakje/bakje gezouten cashewnootjes
- een blok kleingesneden feta
- driekwart potje zilveruitjes
- driekwart potje augurken aan kleine stukjes
- een rode paprika in stukjes
- oregano en zwarte peper naar smaak
- yogho-sladressing van Calvé

Alles goed door elkaar husselen (leuk: in een saladebak met deksel doen en dan schudden ) en lekker eten! Als het overblijft gewoon in de koelkast zetten, op dag 2 is deze salade ook nog erg lekker..
Mon 'en!
pi_43765973
De mijne maar weer eens:

Penne pasta
scheut olijfolie
paar eetlepels pesto
flintertjes gesneden zongedroogde tomaten in olie
verse tomaten in dunne schijfjes
feta
mozzarella
blikje tonijn (even opfrissen met peper, zout, beetje citroen)
groene en zwarte olijven
pijnboompitjes
rucola

Als het pannen van daken waait
Als het gras naar je voeten graait
Als de wind langs je wangen aait, hier ben ik
pi_50005408
Tomaat
Peterselie (vers)
Rode ui
Tonijn
Feta

Tomaat, en ui in stukjes snijden, feta en tonijn uit laten lekken (niet te droog), peterselie fijn snijden en met farfalle in een kom gooien.
Peper en zout erbij naar smaak en smakelijk(wij eten het zometeen)
Cut brownies in squares
Godfather of sticky food
pi_50027262
Met tonijn of zalm! Er staan hier erg lekkere dingen tussen, die ik zeker eens uit moet proberen!
pi_50044207
Even een ordinaire tvp

Pastasalade, zó lekker. Vooral met zalm
  zondag 3 juni 2007 @ 20:45:59 #106
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_50070627
met brie, spekjes, cherrytomaatjes en komkommer, afmaken met olijfolie, peper en zout. liefst nog met een stokbroodje kruidenkaas/ boter
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
  zondag 3 juni 2007 @ 20:50:33 #107
3011 E.T.
hormonaal stuiterballetje
pi_50070776
Even een vette TVP met het oog op de zomer BBQ
I can only please one person per day. Today is not your day. Tomorrow isn't looking too good either.
  zondag 3 juni 2007 @ 20:53:35 #108
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_50070865
quote:
Op dinsdag 21 november 2006 22:39 schreef shmoopy het volgende:
De mijne maar weer eens:

Penne pasta
scheut olijfolie
paar eetlepels pesto
flintertjes gesneden zongedroogde tomaten in olie
verse tomaten in dunne schijfjes
feta
mozzarella
blikje tonijn (even opfrissen met peper, zout, beetje citroen)
groene en zwarte olijven
pijnboompitjes
rucola

dat klinkt ook wel erg geslaagd
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
  donderdag 7 juni 2007 @ 03:19:37 #109
64479 Omnifacer
Alles geven!11
pi_50189090
tvp
  donderdag 7 juni 2007 @ 03:21:20 #110
65837 cerror
ik kom af en toe
pi_50189097
Geef me 3 mc kroketten en een lading Japanse mix van de aldi.
Je krijgt gegarandeerd een pastasalade van me weer
Hoi, ik ben een lamzak met een passie voor flessen wasverzachter.
Neuk mijn oor en noem me Harry Mulisch
pi_50193641
Mijn recept voor een lekkere en snelle pasta salade:

- Pasta (fussili, penne of andere stevige pasta)
- Rode Paprika
- Rode Ui
- Prei
- Courgette
- Knoflook
- Kipfilet

Voor de dressing:
1 deel Mayonaise
1 deel Creme Fraiche
Citroensap
Bieslook
Zout / Peper
Poedersuiker

Kook de pasta el dente, afspoelen met koud water.
Halveer de paprika's, verwijder de zaadleisten en gril de paprika's onder de hete gril tot deze helemaal zwart zijn. Doe de gegrilde paprika's in een pan met deksel of plastic zak, laat ze 5 minuten rusten. Verwijder de schil en snijd de gepelde paprika in stukjes.

Pel de rode ui en snij deze in partjes.
Was de prei en snij deze in ringen, verhit wat olie in de pan en bak de prei uit tot deze net niet glazig is (evt met wat tijm). Snij de courgette in blokjes van een halve centimeter en bak deze heel kort in wat olijf olie voeg de geperste knoflook toe. Laat alles afkoelen.

Hak de bieslook heel fijn, meng deze met de mayo en creme fraiche. Maak op smaak met zout, peper en was poedersuiker.

Maak de kipfilet schoon en halveer deze, bestrooi met zout en vers gemalen peper.
Gril de kipfilets in een gril pan of boven een houtskool gril. Snij de kipfilet in reepjes.

Meng alles door elkaar en laat de gemengde salade nog 15 minuten rusten.

Eet smakelijk :p
Geniet maar ........... met mate (zelf in te vullen :))
pi_50195288
Vorige week nog een veelste goed gevulde salade gemaakt. Dit zat er in:

- 3kleuren fusili
- artisjokhartjes
- babymais
- 1 kleine witlof (achteraf te bitter)
- halve komkommer
- gele paprika
- blikje tonijn
- 2 bosuitjes
- rode peper
- knoflook
- kwak mayo

Best lekker trouwens
pi_50244273
Voor vanavond deze gemaakt:

Per persoon:
135 gr. kipfilet
50 gr. ongekookte pasta
1 zoete appel
100 gr. erwtjes
25 gr. bosuitjes
mayonaise
kerriepoeder
kippebouillonblokje
magere yoghurt
citroensap

Eerst de kipfilet koken in het bouilionblokje(+ water ), ondertussen de bosuitjes in ringetjes snijden en de appels in blokjes. Over de appels wat citroensap sprenkelen tegen verkleuren. Laat de erwtjes uitlekken. Snijd de gekookte kip in blokjes/stukjes. Giet de pasta af en spoel deze met koud water. Doe er de mayonaise, lepel magere yoghurt en flink wat kerriepoeder doorheen...bon apetit!
pi_50244495
Drie kleuren fusili
Mijn moeders magische saus van zure room, pesto, veel kruiden en heel veel knoflook.
Blokjes tomaat
Rode ui
Blokjes mozzarella
Basilicum
Beetje peper en zout!
Robert Smith should really cover Coldplays 'Clocks'
And when he'd sing 'Am I part of the cure, or part of the disease?'
We'd all be like: "I know this one!"
pi_50245268
quote:
Op vrijdag 8 juni 2007 17:16 schreef gekkehoedenmaker het volgende:
Drie kleuren fusili
Mijn moeders magische saus van zure room, pesto, veel kruiden en heel veel knoflook.
Blokjes tomaat
Rode ui
Blokjes mozzarella
Basilicum
Beetje peper en zout!
afstand houden svp
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')