abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  Redactie Frontpage / Spellchecker maandag 24 juli 2006 @ 16:27:06 #61
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_40136937
Dat is een idee
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  Redactie Frontpage / Spellchecker maandag 24 juli 2006 @ 17:02:05 #62
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_40137890
Het wordt Spongebobpastasalade
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_40139250
* 500 gr Penne van Gran d'Italia (of een ander merk
* 2 overrijpe avocado's
* gerookte kipfilet ( een dubbele, van de supermarkt)
* Ijsbergsla (een halve tot een derde krop)
* Pijnboompitjes
* Creme fraiche (klein bakje)
* 1 theelepel mosterd
* 1 teen knoflook
* zout
en eventueel
* aromat

Bereiding:
- Kook de penne al dente, en spoel ze af tot ze koud zijn!
- 1 avocado glad pureren met 1 teen knoflook, creme fraiche, mosterd, zout en peper.
- 1 avocado in stukjes snijden
- kipfilet in stukjes snijden
- ijsbergsla in 'blokjes' snijden
- pijnboompitten roosteren (kan, ik vind t zelf niet lekker, heb ze liever rauw)
- avocadosaus door de penne scheppen en even proeven evt bij-kruiden)
- de rest erdoorheen scheppen.
  maandag 24 juli 2006 @ 18:11:11 #64
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_40139535
Wellicht ten overvloede, maar let bij het maken van pasta salade erg op de hygiene met dit warme weer.
Kook de pasta en koel die geforceerd af (met stromend koud water) verwerk het direct en eet het op, laat het tussen klaarmaken en eten in de koelkast, en zorg dat deze op koud staat.
Niet dag van te voren maken, niet een rest macaronie van de vorige dag tot pastasalade verwerken.
Jaar of wat geleden is het hele gezin van een kok uit limburg (die zou moeten weten wat ie deed) overleden na het eten van de zelfgemaakte pastasalade.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_40142041
quote:
Op maandag 24 juli 2006 18:11 schreef Pietverdriet het volgende:

Jaar of wat geleden is het hele gezin van een kok uit limburg (die zou moeten weten wat ie deed) overleden na het eten van de zelfgemaakte pastasalade.
  dinsdag 25 juli 2006 @ 23:06:15 #66
92521 Nordic_Blue
van gogh los
pi_40183428
quote:
Op maandag 24 juli 2006 18:11 schreef Pietverdriet het volgende:
.
Jaar of wat geleden is het hele gezin van een kok uit limburg (die zou moeten weten wat ie deed) overleden na het eten van de zelfgemaakte pastasalade.
Ik geloof goed dat je er ziek van kan worden, maar eraan overlijden?
pi_40183472
Ik heb er verschillende gemaakt deze en vorige week met dit warme weer

Allerlei variaties met spekjes, tonijn etc etc,
  dinsdag 25 juli 2006 @ 23:12:21 #68
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_40183669
quote:
Op dinsdag 25 juli 2006 23:06 schreef Nordic_Blue het volgende:

[..]

Ik geloof goed dat je er ziek van kan worden, maar eraan overlijden?
Jep, dat kan maar zo, vooral kinderen en mensen met een lage weerstand.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 25 juli 2006 @ 23:30:17 #69
92521 Nordic_Blue
van gogh los
pi_40184386
quote:
Op dinsdag 25 juli 2006 23:12 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Jep, dat kan maar zo, vooral kinderen en mensen met een lage weerstand.
Oke,

zal er op letten als ik deze week voor het eerst ook aan de slag ga met de pasta salade.
pi_40187147
quote:
Op dinsdag 25 juli 2006 23:12 schreef Pietverdriet het volgende:


Jep, dat kan maar zo, vooral kinderen en mensen met een lage weerstand.
Piet, dat is me te vaag.
Hóe komt het dat pasta zo snel bederft?
  woensdag 26 juli 2006 @ 01:12:16 #71
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_40187685
quote:
Op woensdag 26 juli 2006 00:54 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Piet, dat is me te vaag.
Hóe komt het dat pasta zo snel bederft?
Het heeft een grote oppervlakte, net als gekookte rijst bv, of gehakt.
Bacterien leven voornamelijk aan de opp.
Verder wil men pasta nogal eens te warm bewaren, het is een goede voedingsbodem, het is vochtig, het leeft niet (zoals rauwe groente), er is geen bacteriecultuur die de plek al bezet heeft (daarom is Karnemelk bv langer houdbaar dan gewone melk)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_40187757
Ja, idd, ik begrijp het
  woensdag 26 juli 2006 @ 19:25:14 #73
154323 Buup
hAsTaLaPaStA
pi_40211753
Walnoten en andere noten er door LEKKER !!
pi_40212152
quote:
Op dinsdag 13 juni 2006 12:32 schreef ijsmeis het volgende:
Omdat er zo te lezen genoeg mensen zijn die het maken en eten even een apart topic

[afbeelding]

Wat doe jij erin en erop?

Een kennis van mij waar ik wel eens eet maakt altijd zo'n hele lekkere Maar ik heb nog nooit gevraagd wat ze erop doet qua 'saus' (ik ga het vanavond misschien eens vragen) het lijkt op slasaus en het is heel zoet (kan ook komen doordat ze er suiker bijdoet natuurlijk), iemand een ideetje wat het zou kunnen zijn?

Verder zou ik er zelf erwtjes, mandarijntjes uit blik, in stukjes gesneden augurk, mais en nog wat spul in doen
Dressing van 1 deel balsamico azijn, 3 delen olijfolie, fijngesnipperd uitje, beetje honing, fijngesnipperde bieslook, fijngesneden basilicum, zwarte gemalen peper, snufje zout, tot een sausje roeren.
Als pasta: schelpjes koken beetgaar koud afspoelen en laten koelen.
Toevoegen bij de koude pasta; een paar tomaten, ontveld, ontpit en in reepjes gesneden, een halve komkommer in de lengte doormidden, zaad eruit en in halve maantjes, 2 blikken tonijn uitgelekt, en geplukt in stukjes, een rode en groene paprika, schoongemaakt en in repen gesneden, flink veel olijven. Dressing erover en dan een tijd afgedekt in de koelkast zodat de smaken goed door elkaar gaan. Is altijd een succes bij mij thuis.
  zondag 30 juli 2006 @ 15:08:48 #75
81882 Lips
Een vrouwtje
pi_40323149
Naar aanleiding van dit topic vorige week toch maar eens een pastasalade gemaakt. En de dag daarna weer Ho, een nieuwe verslaving voor zomerse dagen

Ik had een dressing gemaakt met 3 eetlepels olie, 1 eetlepel knoflookazijn, 1,5 eetlepel honing en 0,5 eetlepel mosterd. Beetje peper en zout erbij gedaan.
Fussulini (geloof ik dat het heet) gekookt en onder stromend water afgekoeld. Dat in een schaal, dressing erbij en kruiden uit zo'n kant en klaar potje van de AH. Dat een kwartiertje in de koelkast.
Ondertussen romaatjes, olijfjes, feta en komkommer gesneden en een blikje tonijn open getrokken. Dat alles door de pasta gehusseld en er nog wat kruiden over.
Ik heb heerlijk gegeten!
Miauw
Op dinsdag 21 juni 2011 21:42 schreef Jajong het volgende: I stand corrected; ik zou nooit vreemdgaan, behalve als mijn vriendin zo dom zou zijn als Lips.
pi_40323256
pennepasta
tomaat
paprika
mais
komkommer
kappertjes
Koksroom
mayonaise
citroensap

Tagiatelle kan ook goed hoor mar dan wel klein snijden
We hopen dat ze je vleugels geven, zodat je overal kunt komen, dat je terugkomt in onze dromen, en met ons meevliegt in ons leven
Blonde haren,blauwogen zomaar uit een sprookjesboek gevlogen...
  zondag 30 juli 2006 @ 15:15:29 #77
36304 Christine
Da's toch ideaal?!
pi_40323273
Scheelt dat hier niet al tien topics over zijn.
Maar je kan er alles doorheen doen, persoonlijk gooi ik alle restjes erdoor.
  zaterdag 5 augustus 2006 @ 18:57:00 #78
151110 Malahide
Interne amplitude
pi_40517554
Hier de mijne (altijd een hit bij feestjes en bbq's):

- halve zak penne al dente koken, afspoelen tot ze koud zijn
- in stukken snijden: een rijpe mango, 2 zoetzure appels (grannies bv), een flink stuk feta
- dit mengen met ongezouten cashewnoten en flink wat provencaalse kruiden
- de dressing maak je van magere yoghurt en jus d'orange (dus geen olie, azijn, o.i.d. toevoegen)
- maak hem vaak vegetarisch, maar met stukjes gerookte kip of chorizo is hij ook heerlijk
You cheated on me with choreography.
pi_40517607
Di pasta salades van de AH 2 Go

Zalm/appel/kaas pasta salade

Kan je me echt voor wakker maken een goede pasta salade
I'm sick of all this pooping stuff i'm getting my buttcheeks pierced together .
pi_40517614
Lekkerrrr
Jouw kleine handje grijpt
mijn grote vinger vast
mooi toch dat mijn vinger
zo in jouw handje past
  zaterdag 5 augustus 2006 @ 22:10:04 #81
521 ruby
Hell yeah!
pi_40522927
Pasta (krulpasta of penne), groene pesto (basillicum), spekjes, geraspte mozarella, wilde (Turkse) spinazie, geroosterde pijnboompitten en eventueel kipfilet.

Zaaaaaaaaaalig.
Voetjes van de vloer en schud die heupen los!
  zaterdag 5 augustus 2006 @ 22:11:03 #82
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_40522960
quote:
Op zaterdag 5 augustus 2006 22:10 schreef ruby het volgende:
Pasta (krulpasta of penne), groene pesto (basillicum), spekjes, geraspte mozarella, wilde (Turkse) spinazie, geroosterde pijnboompitten en eventueel kipfilet.

Zaaaaaaaaaalig.
De spinazie rauw erdoorheen? Steeltjes eraf?
The love you take is equal to the love you make.
  zaterdag 5 augustus 2006 @ 22:24:57 #83
521 ruby
Hell yeah!
pi_40523420
Ik zelf doe wel zo veel mogelijk de steeltjes er vanaf ja. En de spinazie moet je eerst koken tot het zacht wordt. Daarna roer je het door je pasta heen met de rest van de ingrediënten. Heel simpel eigenlijk maar erg lekker.
Voetjes van de vloer en schud die heupen los!
  zaterdag 5 augustus 2006 @ 22:26:34 #84
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_40523472
Het lijkt mij zeker het proberen waard.
The love you take is equal to the love you make.
  zaterdag 5 augustus 2006 @ 23:44:23 #85
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_40526009
quote:
Op zaterdag 5 augustus 2006 13:10 schreef dialMforMonkey het volgende:
oi oi oi!

Vanavond wil ik een maaltijd salade maken van pasta en kip. Ik heb ooit een recept hiervan gehad, maar dat ben ik kwijt.

Wat ik wil weten is hoe ik de verhoudingen moet maken. Ik heb 500gram kipfilet. Hoeveel gram pasta moet ik hierbij koken?
quote:
Op zaterdag 5 augustus 2006 13:42 schreef dialMforMonkey het volgende:
thmx, maar ik kan meestal smaken best goed op elkaar afstemmen. Ik ben alleen in de war met de hoeveelheid kip en pasta
quote:
Op zaterdag 5 augustus 2006 13:43 schreef timmeeeh het volgende:
gewoon zoveel pasta als je wilt
wat maakt de verhouding nou uit?!
quote:
Op zaterdag 5 augustus 2006 13:45 schreef dialMforMonkey het volgende:

[..]

Veel. Als ik te weinig pasta gebruik, is het geen pasta salade meer. Als ik teveel pasta gebruik is het zoeken naar de stukjes kip die nog over zijn.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  zondag 6 augustus 2006 @ 02:03:53 #86
117283 Kreupelhout
C'est Jaques Plafond!
pi_40530116
Een supersimpele, maar o zo lekkere:
500 gram vlinderpasta
4 tomaten
2 komkommers
spekreepjes
groene olijven

Pasta koken,
spek bakken
komkommer en tomaten in stukjes snijden, olijfjes in schijfjes
de groenten enzo in een schaal doen, wat witte wijnazijn erover en olijfolie extra vergine, husselen, spekkies dr bij, pasta erbij en eten maar!
Zo heb ik altijd een portie van 3 kilo die als het tegen zit in 1 avond op is.
In 20 minuten is het klaar en als ik geluk heb, kan ik er dan 2 dagen van eten.
pi_43540364
Dit is het recept dat ik altijd gebruik, ooit gehad van de moeder van een vriendinnetje. Zij serveerde het bij feesten, ik vind het zelf lekker als avondeten met een sneetje geroosterd brood.

--------------------------------------------------------
Macaronisalade

Ingredienten:
300 gr macaroni
2 bekertjes zure room
zout, peper, aromat naar smaak
halve theelepel paprikapoeder,
enkele druppels tabasco
1 geraspte ui
groot blik tonijn op olie
1 blikje tomatenpuree van delmonte
1 komkommer
1 paprika rood
± 200 gr kleine blokjes belegen kaas

Voor garnering:
Tomaat
Peterselie

Kook 300 gr macaroni met een bouillon tablet.
Uit laten lekken en afkoelen.

Sausje:
Meng 2 bekertjes zure room met wat zout, peper, aromat, ½ theelepel paprikapoeder, enkele druppels tabasco en geraspte ui.

Laat de tonijn uitlekken en verdeel het in kleine stukjes (olie bewaren!).

Meng door de macaroni de tonijn, de olie van de tonijn, 1 blikje tomatenpuree, het sausje en stukjes komkommer, paprika en belegen kaas

Laat de salade goed afkoelen.

Garneren met tomaat en peterselie
-----------------------------------------------

Erg lekker al zeg ik het zelf
  dinsdag 14 november 2006 @ 17:36:20 #88
48870 Abbadon
Gevallen Engel
pi_43549227
advies graag

donderdag komt een vriendinnetje langs en ben van plan een pastasalade te maken, en was wat over de eventuele inhoud aan het nadenken...

pasta (uiteraard)...waarschijnlijk penne
gerookte kip in blokjes
wat gemengde sla
paprika, geel en rood
ongezouten cashewnootjes
gedroogde abrikozen (in kleine stukjes gesneden)

en dan iets van een zoete saus/dressing....iets van yoghurt/honing oid?...misschien mayonaise om het wat voller te maken?

en dan wat ciabatta afbakken, met olijfolie en grof zout ernaast, voor erbij

klinkt dat alsof het zou kunnen werken? en wat voor dressing zou er over kunnen?

help!
Give a man a fire and he'll be warm for a day. Set a man on fire and he'll be warm for the rest of his life.
pi_43549374
Yoghurtsaus!

En als je het zoeter wilt maken kun je in de salade zelf ook wat fruit doen en het sap van 't fruit mengen met de yoghurt en die eroverheen doen .

(Ik doe dat met mandarijntjes uit blik)
  dinsdag 14 november 2006 @ 18:34:41 #90
97348 Matness
Matt about you
pi_43551011
quote:
Op zaterdag 5 augustus 2006 18:57 schreef Malahide het volgende:
Hier de mijne (altijd een hit bij feestjes en bbq's):

- halve zak penne al dente koken, afspoelen tot ze koud zijn
- in stukken snijden: een rijpe mango, 2 zoetzure appels (grannies bv), een flink stuk feta
- dit mengen met ongezouten cashewnoten en flink wat provencaalse kruiden
- de dressing maak je van magere yoghurt en jus d'orange (dus geen olie, azijn, o.i.d. toevoegen)
- maak hem vaak vegetarisch, maar met stukjes gerookte kip of chorizo is hij ook heerlijk
mjam, die klinkt erg ok
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')