abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_38808306
Omdat er zo te lezen genoeg mensen zijn die het maken en eten even een apart topic



Wat doe jij erin en erop?

Een kennis van mij waar ik wel eens eet maakt altijd zo'n hele lekkere Maar ik heb nog nooit gevraagd wat ze erop doet qua 'saus' (ik ga het vanavond misschien eens vragen) het lijkt op slasaus en het is heel zoet (kan ook komen doordat ze er suiker bijdoet natuurlijk), iemand een ideetje wat het zou kunnen zijn?

Verder zou ik er zelf erwtjes, mandarijntjes uit blik, in stukjes gesneden augurk, mais en nog wat spul in doen
pi_38808463
In kerrie gebakken kipfilé, in stukjes gesneden gedroogde abrikozen en rozijnen; en natuurlijk ijsbergsla pasta en pompoen- of pijnboompitten naar smaak.
  dinsdag 13 juni 2006 @ 12:38:06 #3
99606 kruimel_20
Doe wat je wilt!
pi_38808499
pasta salade

Ik maak altijd heel simpel :

Pasta
komkommer
feta
pijnboompitten
tomaatjes
beetje mayo

Met Olijven is ook lekker. (ik heb sinds kort olijven ontdekt)
the journey is more important than the end or the start
and what it meant to me will eventually be
a memory of the time when i tried so hard
pi_38808518
Ik heb er gisteren 1 gemaakt waarbij ik pesto als "saus" heb gebruikt.

mogelijke ingrediënten voor pastasalade:
sla
komkommer
paprika
salami
chorizo
zalm
zongedroogde tomaatjes
gebakken blokjes kipfilet
gebakken spekjes
kappertjes
lente-uitjes
rode ui
olijven
feta
danish blue

Natuurlijk niet alles tegelijk, je moet er een aantal dingen uit kiezien.

Wie kan deze lijst langer maken?
  dinsdag 13 juni 2006 @ 12:38:49 #5
13804 MouseOver
Cabdriver from Hell
pi_38808524
tonijn, tomaat, olijven en basilicum

Zo klaar en overheerlijk
Vampire Romance O+
pi_38808533
Mozarella, cherry tomaatjes, beetje olie, mayonaise, pasta natuurlijk, k weet het ook niet meer precies, maar je moet er gewoon in gooien wat je lekker lijkt, er kan een hoop
pi_38808539
Croutons!
pi_38808543
quote:
Op dinsdag 13 juni 2006 12:38 schreef MouseOver het volgende:
tonijn, tomaat, olijven en basilicum

Zo klaar en overheerlijk
Met tonijn is heeeeerlijk!!!
pi_38808560
Tomaat, gegrillde paprika, rode ui (heeel weinig anders proef je het de rest van de week ), mozarella, uitgebakken spekjes, en lekker veel parmezaanse kaas
pi_38808611
Trouwens, ik heb zondagmorgen pastasalade gemaakt, die staat nu nog in de koelkast, met bovengenoemde ingrediënten.. hoe lang zou ik dat nou kunnen bewaren? Het lijkt me dat dat wel even meekan?
pi_38808629
quote:
Op dinsdag 13 juni 2006 12:41 schreef Razztwizzle het volgende:
Trouwens, ik heb zondagmorgen pastasalade gemaakt, die staat nu nog in de koelkast, met bovengenoemde ingrediënten.. hoe lang zou ik dat nou kunnen bewaren? Het lijkt me dat dat wel even meekan?
Bij mij stond na 5 dagen de schimmel er al op
  dinsdag 13 juni 2006 @ 12:42:14 #12
99606 kruimel_20
Doe wat je wilt!
pi_38808630
wat ik ook sommige mensen zie doen , is 1 dag gewoon pasta maken (warm) en de volgende dag de restjes gewoon koud opeten.... stokbroodje erbij...
the journey is more important than the end or the start
and what it meant to me will eventually be
a memory of the time when i tried so hard
pi_38808640
quote:
Op dinsdag 13 juni 2006 12:41 schreef Razztwizzle het volgende:
Trouwens, ik heb zondagmorgen pastasalade gemaakt, die staat nu nog in de koelkast, met bovengenoemde ingrediënten.. hoe lang zou ik dat nou kunnen bewaren? Het lijkt me dat dat wel even meekan?
Dat vraag ik me ook wel een af ja... maar langer dan een dag of 3 zou k het niet bewaren hoor....
pi_38808966
Als saus creme fraiche met geraspte kaas. En verder gesneden augurk, tomaat, uien, champignons (even gebakken), paprika, beetje knoflook, peper zout (en verder wat je lekker vindt).

Voor de vleesliefhebbers: Een gesneden salami en gesneden knakworstjes.
Voor de vego's (die vis eten, althans): Tonijn.

pi_38808989
quote:
Op dinsdag 13 juni 2006 12:41 schreef Razztwizzle het volgende:
Trouwens, ik heb zondagmorgen pastasalade gemaakt, die staat nu nog in de koelkast, met bovengenoemde ingrediënten.. hoe lang zou ik dat nou kunnen bewaren? Het lijkt me dat dat wel even meekan?
Ik ben bang dat de tomaat heel hard gaat. De rest zal wel meevallen, Maar aangezien het allemaal door elkaar zit...
En hoe koud is je koelkast?
pi_38809049
quote:
Op dinsdag 13 juni 2006 12:54 schreef piepster het volgende:

[..]

Ik ben bang dat de tomaat heel hard gaat. De rest zal wel meevallen, Maar aangezien het allemaal door elkaar zit...
En hoe koud is je koelkast?
Koelkast is 6 graden ik bekijk het maar gewoon van dag tot dag.
Kijken, ruiken, proeven.

Er zit trouwens aardig wat olijfolie door, wat het toch wel iets langer goed zou moeten houden denk ik.
  dinsdag 13 juni 2006 @ 12:59:41 #17
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_38809153
Deze maak ik 's zomers vaak als er familie of vrienden komen eten:

Ingredienten:
- 1 pak macaroni (vlugkokend)
- 2 pakjes kaas-basilicum saus (maggi)
- zout, peper
- olijfolie
- 100 g chorizo
- 100 g kaas
- blikje mexico-melange (bonduelle, 200g)

Bereidingswijze:
- Breng water aan de kook in een diepe pan
- doe de macaroni erbij en laat het 7 minuten koken (of 6 minuten als je van wat stevigere pasta houdt)
- giet het af in de vergiet en spoel af met heet water
- doe de macaroni in de grote kom
- doe 400 ml water en de inhoud van de zakjes saus in een steelpannetje en breng het geheel aan de kook
- doe de saus bij de macaroni en meng goed
- doe de uitgelekte mexico-melange en kaas en chorizo in stukjes erbij en meng nogmaals goed - laat het geheel goed afkoelen in de koelkast

Zo makkelijk, zo snel klaar, en zooooo lekker
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  dinsdag 13 juni 2006 @ 13:05:08 #18
31057 jpg97
Otaku No Kenkyu
pi_38809305
Koude pasta
Op dinsdag 28 februari 2006 13:50 schreef Avery het volgende:
ik ben dan nieuw ik zie zo dat jij irritant ben jpg
PieAir
Ik denk altijd heel goed na voor ik iets stoms zeg...
pi_38809331
quote:
Op dinsdag 13 juni 2006 12:56 schreef Razztwizzle het volgende:

[..]

Koelkast is 6 graden ik bekijk het maar gewoon van dag tot dag.
Kijken, ruiken, proeven.

Er zit trouwens aardig wat olijfolie door, wat het toch wel iets langer goed zou moeten houden denk ik.
Volgens mij is 6 graden vrij warm, en olijfolie conserveert alleen als het het voedsel volledig van lucht afsluit. Zoals je bijvoorbeeld een laagje olie op de pesto giet.

Maar goed, als je het van dag tot dag bekijkt...
pi_38809363
Pfff, ik ga nu proberen te achterhalen hoe die kennis het maakt Dan ga ik die vanmiddag zelf eens proberen te maken
  dinsdag 13 juni 2006 @ 13:09:30 #21
102533 Gizmo112
Dat meen je niet
pi_38809439
Gewoon macaroni, pesto, cherrytomaatjes, komkommer, kaas en spekjes. En rucola, ook erg lekker.
Tot zover de kwaliteitspost
pi_38809505
Ik vind pastasalade het lekkerst met conchiglie of penne pasta macaroni wordt gauw zo'n brei, vind ik.

Dit is conchiglie trouwens


[ Bericht 5% gewijzigd door #ANONIEM op 13-06-2006 13:11:35 ]
pi_38809908
De twee pastasalade's die ik het vaakst maak:

Een

fusili
feta
gekruide gebakken kipblokjes
gehalveerde cherrytomaatjes
stukjes komkommer
twee goede avocado's in stukken
knoflookolijven
paar sjalotjes

soms:
uitgebakken spekjes
pijnboompitten
artisjokken

dressing:
salatkrönung uit een zakje met mayo en olijfolie
of
olijfolie/sherryazijn/mosterd/peper/zout

Twee

Kleine pastagraantjes (je ziet ze veel in Frankrijk of in Turkse winkels)
bakje Hollandse garnaaltjes
heel kleine blokjes komkommer
avocado
snippers zalm
viseitjes
evt. gehakte walnoten

Dressing:
Beetje mayonaise met yoghurt of kwark, peper en zout en een klein beetje dille
  dinsdag 13 juni 2006 @ 13:31:05 #24
16570 Thijz
Ignorance Is Bliss
pi_38810101
Dat moeten we eens uitproberen
Na einai kalitero anthropo apo ton patera tou.
Op vrijdag 18 juni 2010 23:17 schreef Catwoman1986 het volgende:
Held :D
pi_38812188
Gewoon yoghurtsaus was het

Met augurkjes, erwtjes, mais, mandarijntjes, kidneybonen en stukje boterhamworst.
pi_38812567
Gisteren:

Pasta
Gerookte zalmsnippers
Gerooster paprika op olie
Kappertjes
Bleekselderij
Likje mosterd
Beetje grapefruit sap
Beetje mayo
Scheutjes witte wijn azijn
Bieslook
Fijne rode ui

Alle verdere groeten waren op bij de Appie, ongelovelijk...
"Winners never quit, 'cause quitters never win"
"Greedy people get rich, but pigs get slaughtered"
  dinsdag 13 juni 2006 @ 14:50:25 #27
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_38812816
quote:
Op dinsdag 13 juni 2006 12:38 schreef piepster het volgende:
Ik heb er gisteren 1 gemaakt waarbij ik pesto als "saus" heb gebruikt.

mogelijke ingrediënten voor pastasalade:
sla
komkommer
paprika
salami
chorizo
zalm
zongedroogde tomaatjes
gebakken blokjes kipfilet
gebakken spekjes
kappertjes
lente-uitjes
rode ui
olijven
feta
danish blue

Natuurlijk niet alles tegelijk, je moet er een aantal dingen uit kiezien.

Wie kan deze lijst langer maken?
Tonijn
zilveruitjes
augurken
verse tomaten
pak-soy
walnoten
verse knoflook
hamblokjes
avocado
appel
perzik

Nu zijn de ideeen op, volgende....

Lievelingsrecept:
Creme fraiche met verse bieslook, fijngesneden perzik, afgekoelde gekookte vlindermacaroni, knoflook en komkommer, hamblokjes (liefst gerookt).
be nice or go away
pi_38813344
Hmm wij doen meestal tonijn, prei, uitje, gekookt ei.. en dan wat mayo
Afmaken met peper en zout.

erg lekker toch
Misschien dat ik vanavond maar eens ga kijken voor een leuk recept
Het is er wel het weer voor.
jobensaskia.nl
Oi to the punks! Oi to the skins! Oi to the world and everybody wins!
pi_38816401
dunnen plakjes kip-filet kruiden en heeeeet aanbakken, dan in de oven verder roosteren.
in stukjes of blokjes snijden en erdoorheen als extra.

Als extra bij welke pasta-salade-variant dan ook.
pi_38817518
Even snel naar de winkel geweest en alles klaargemaakt:



En toen was de pastasalade klaar:



En die yoghurtsaus ga ik echt vaker proberen Is best lekker.
  dinsdag 13 juni 2006 @ 17:04:42 #31
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_38817609
hmm ff gestjekt wat ik nog heb..

-pasta
-augurk
-tomaat
-komkommer
-eieren
-tonijn
-pesto, mayo, citroen, creme fraiche meuk en kruiden
-sla
-kipfile ( ff aanbraden)
-spekjes
dit wordt lekker
Oja en stokbrood
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
pi_38817779
Ziet er lekker uit ijsmeis, ik ben alleen niet zo van de mais en de doperwten

Deze lijkt me ook lekker om later in de week te maken :
quote:
Koude pastasalade

Ingrediënten

150 gram farfalle pasta (mag ook een ander soort zijn als het maar geen elleboogjespasta is)
1 paprika
bakje champignons
4 bosuitjes
tomaten
plak kaas (1cmdik)
plak ham
voor de dressing

azijn
olie
peper zout
teentje knoflook
mosterd
mayonaise
bereiding

Kook de pasta beetgaar en laat deze in een vergiet afkoelen en uitlekken.
Snij de champignons en blancheer deze in kokend water ,giet ook deze af en laat goed uitlekken.
Snij de bosuitjes in kleine ringetjes snij de paprika en de tomaten in kleine stukjes,doe dit zelfde met de kaas en ham.
Roer alle ingrediënten goed door elkaar en maak nu de dressing.
Doe 1/3 olie en 2/3 azijn in een kom voeg daar bij een uitgeperst teentje knoflook een mespunt mosterd.
Klein beetje mayonaise peper en zout naar smaak en roer dit goed door elkaar tot en homogene massa.
Giet dit over de pasta salade,deze salade is erg lekker als bijgerecht bij de barbecue of als hoofdmaaltijd met gegrild vlees.
Of deze :
quote:
De ideale zomersalade
Ingrediënten
Ingrediënten voor 2 personen


150 gram vlinderpasta (farfalle), 150 gram sperziebonen, 2 tomaten, 1 kleine ui, 1 blikje artisjokharten (netto 200 gram), 1 blikje tonijn op olie (netto 200 gram 1 teen knoflook, 3 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels citroensap, zout en versgemalen peper, 1 eetlepel fijngehakte verse mojoraan of een 1/2 eetlepel gedroogde majoraan, 6 zwarte olijven.
Zo maakt u Lauwwarme pastasalade
- Kook de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing.
- Maak de sperziebonen schoon en halveer ze. Kook de sperziebinen in een steelpan met weinig water en zout in circa 15 minuten beetgaar.
- Snijd de tomaten in stukjes. Pel de ui en snijd deze in ringen. Giet de artisjokken af en snijd ze in vieren. Giet de tonijn boven een kommetje af.
- Pers de teen knoflook boven het tonijnvocht uit. Klop de olijfolie en het citroensap door het tonijnvocht. Voeg de zout en peper naar smaak toe en roer de majoraan door de dressing.
- Giet de pasta af en schep de helft van de dressing erdoor. Schep de pasta in twee diepe borden. Giet ook de bonen af.
- Verdeel de sperziebonen, de stukjes tomaat, de artisjokharten, de tonijn en de olijven over de pasta. Sprenkel hierover de rest van de dressing.
pi_38817822
quote:
Op dinsdag 13 juni 2006 17:09 schreef Bluezz het volgende:
Ziet er lekker uit ijsmeis, ik ben alleen niet zo van de mais en de doperwten

Deze lijkt me ook lekker om later in de week te maken :
[..]

Of deze :
[..]

Die laatste

Alleen wat is majoraan?
pi_38818144
quote:
Op dinsdag 13 juni 2006 17:11 schreef ijsmeis het volgende:


Die laatste

Alleen wat is majoraan?
quote:
MAJORAAN:
Verse of gedroogde bladeren, ook afgeritst en in poedervorm. Past bij vlees (varken, gehakt, ragout, gevogelte, konijn), groenten (stoofschotels, aardappelen), soepen (b.v. aardappelsoep) en bij sauzen. Zeer geurig.
Een kruid dus.

http://nl.wikibooks.org/wiki/Kookboek/Majoraan


pi_38818170
quote:
Op dinsdag 13 juni 2006 17:22 schreef Bluezz het volgende:

[..]


[..]

Een kruid dus.

Okay
pi_38818282
quote:
Majoraan is afkomstig uit het mediterrane gebied.

Majoraan wordt dikwijls verward met Wilde marjolein of Oregano, Origanum vulgare. Wilde marjolein heeft een meer uitgeproken smaak die zelfs iets naar het pikante nijgt. In de handel lost men dit op door beide kruiden in een mengeling te verkopen die meestal "Provençaalse kruiden" genoemd wordt. Meestal zit daar ook tijm in.
Zo. weten we dat ook weer
  dinsdag 13 juni 2006 @ 17:27:51 #37
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_38818322
quote:
Op dinsdag 13 juni 2006 17:11 schreef ijsmeis het volgende:

[..]

Die laatste

Alleen wat is majoraan?
Lekker! (vers van de markt)
be nice or go away
  dinsdag 13 juni 2006 @ 18:46:05 #38
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_38820749

Lekker rommeltje zo
Pasta aangemaakt met pesto, beetje mayo, citroen sap en tonijn.
Eitje gekookt, wat tomaat en augurk en wat ijsbergsla eronder.
Op smaak gebracht met peper en zout en stok broodje met roomkaas erbij

beetje wazige fot .. ff snel met foon gemaakt.
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
pi_38820793
Lekker hoor

[ Bericht 59% gewijzigd door Blues op 13-06-2006 20:03:03 (weer verkeerde topic :P) ]
pi_38824422
Gerookte kip-salade:

Whatever pasta...
1 Tomaat, in blokjes.
Halve komkommer, geraspt.
Halve advocado, in blokjes.
Halve citroen uitknijpen.
Korianderblaadjes, ietsjes.
1 Gerookte kipfentit, in blokjes.
Vergeet de geplette walnoten...



Zalm-salade:

1 Tomaat, in blokjes.
Halve advocado, in blokjes.
Halve citroen uitknijpen.
Dille erover heen.
Pakkie gerookte zalm... (Met dank aan Piepster!!! )



Saus-dressing:

Turkse yoghurt.
Mayonaise. (ik gebruik ongeneerd fritessaus... )
Teen knoflook.
Dille.




Da was ut...



[ Bericht 11% gewijzigd door Oblivion op 13-06-2006 20:47:33 (NU IS HET WEL GOED!!!! }:|) ]
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  dinsdag 13 juni 2006 @ 20:24:37 #41
48870 Abbadon
Gevallen Engel
pi_38824736
absoluut een paar recepten die het uitproberen waard zijn! lekker!
Give a man a fire and he'll be warm for a day. Set a man on fire and he'll be warm for the rest of his life.
pi_38824796
Moet er ook zalm in je zalmsalade?

Fritessaus bevat minder calorieën dan mayo, als je je daar druk om maakt. ( Ik doe trouwens altijd fritessaus in de boerenkool).
pi_38824868
quote:
Op dinsdag 13 juni 2006 20:26 schreef piepster het volgende:
Moet er ook zalm in je zalmsalade?



Tuurlijk...
quote:

Fritessaus bevat minder calorieën dan mayo, als je je daar druk om maakt. ( Ik doe trouwens altijd fritessaus in de boerenkool).
Ik vind fritessaus lekkerder dan echte mayo...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  dinsdag 13 juni 2006 @ 22:24:03 #44
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_38830026
Welke pasta kun je eigenlijk het beste gebruiken voor de salade?

Ik zie hier namelijk allerlei soorten voor bij komen maar ze lijken mij niet allemaal even handig om salade van te maken
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_38830096
quote:
Op dinsdag 13 juni 2006 22:24 schreef Martijn_77 het volgende:
Welke pasta kun je eigenlijk het beste gebruiken voor de salade?

Ik zie hier namelijk allerlei soorten voor bij komen maar ze lijken mij niet allemaal even handig om salade van te maken
Hoezo niet
pi_38830345
Onhandig is lasagnebladen , spaghetti, tagliatelle.
Maar al het kleine pasta werk, schelpjes, vlindertjes etc etc is er prima geschikt voor.
  dinsdag 13 juni 2006 @ 22:35:22 #47
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_38830599
quote:
Op dinsdag 13 juni 2006 22:25 schreef ijsmeis het volgende:

[..]

Hoezo niet
Vind Penne bijvoorbeeld te groot voor een salade. Zou idd zoals Bluezz zegt ook voor vlinders enzo gaan
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_38830731
Kan wel met penne hoor
Ik maak het gewoon met wat ik in huis heb.
pi_38830810
quote:
Op dinsdag 13 juni 2006 22:35 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Vind Penne bijvoorbeeld te groot voor een salade. Zou idd zoals Bluezz zegt ook voor vlinders enzo gaan
Farfalle is anders groter dan penne hoor.

Maar afijn, ik gooi overal zongedroogde tomaatjes doorheen en dus ook door de pasta salade. Verder vaak tonijn, kappertjes en alles wat ik kan vinden in mijn koelkast.
pi_38831019
Ik vindt macaroni niet lekker voor pastasalade, maar dat heeft meer met mijn algehele macaroni-afkeer (het lijkt op hersens ) te maken dan met de objectieve handigheid van macaroni, denk ik

Mijn favorieten zijn toch penne en conchiglie, die schelpjes.
Farfalle is ook leuk, maar vind ik eigenlijk vaak wat taai worden na een tijdje koud te staan.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')