FOK!forum / Culinesse à gogo / [CENTRAAL-BBQ] Het BBQ-seizoen begint weer! :)
Hikdinsdag 18 april 2006 @ 14:34
Yess... kom maar door met de zakken houtskool, de verkoolde en/of bevroren stukken vlees, de klagende buren vanwege de rookontwikkeling, de pittige marinades, het brood dat al op is voor de barbecue begint en de sloten vol wijn en bier die erbij horen...

Zijn jullie ook al in de stemming? Wanneer heb jij de eerste barbecue dit jaar? En met wie? Deel hier je successtories, recepten en plannen...

Aankomende zaterdag heb ik een flinke bbq met een hele berg vrienden. Ik zorg voor drank, hapjes en bbq's en iedereen neemt zelf ook wat mee voor erop (ben erg benieuwd waarmee iedereen aankomt! ). Het weer is niet geweldig volgens mij (al houd ik vol dat het 35 graden wordt ), maar gelukkig kunnen de bbq's op het balkon als wij binnen zitten.
Ik ga het lekker volzetten met kaarsen en maak wat lekkere sausjes en olijven. Mijn bbq bijdrage is gemarineerde lamsspiesjes (met rozemarijn en sojasaus) en limoenkipspiesjes (met pepers en citroengras). En een heel groot vat sangria, waar ik meter-lange rietjes voor heb, zodat je gezellig in een kringetje uit de kan kan drinken...

mAst3rb33rdinsdag 18 april 2006 @ 14:44
Ik barbecue het gehele jaar door...
Superteddinsdag 18 april 2006 @ 15:07
1e paasdag lekker met de buren gebbqed.
Was weer lekker!
zatoichidinsdag 18 april 2006 @ 15:14
Das mooi, afgelopen verjaardag mijn allereerste bbq gekregen, dus hoop dit jaar lekker te gaan fikken en grillen! Eens kijken of het me lukt het vlees niet te zwart van buiten en rood van binnen te laten worden....
cw2cudinsdag 18 april 2006 @ 15:22
Plannen: Spareribs inslaan
Ashramdinsdag 18 april 2006 @ 15:43
Hmmmm....lekker brandhout sprokkelen en de ribstukken inslaan.
Dark_Killahdinsdag 18 april 2006 @ 15:45
Tvptje, vorig jaar ook dit topic gevolgd zijn een baar goeie dingen uit voorgekomen.
Spareribs met milde zoete saus.
kabouter.mutsdinsdag 18 april 2006 @ 16:00
Nog niet gedaan dit jaar maar ik kan niet wachten.

Maiskolven uit de vriezer!!!!
TeazNutzdinsdag 18 april 2006 @ 16:51
Vergeet niet de kippepoten.. zwart van buiten en roze van binnen.
"Nee de echte, niet die voorgegaarde inderdaad Slager.."
Annemiek78dinsdag 18 april 2006 @ 19:23
De eerste keer dit seizoen hebben wij ook al weer achter de rug!
Heerlijk... Kipfilet, speklapje, karbonaatje...
Stokbroodje kruidenboter erbij, wijntje... Zalig!
Posdnousdinsdag 18 april 2006 @ 19:26
Beetje te fris nog. .
Thoricaldinsdag 18 april 2006 @ 19:47
Wat is nou het voordeel van z'n deksel op de B.B.Q. ?
Pilootjedinsdag 18 april 2006 @ 22:37
Is om de spanning er in te houden, en om je buren met een grote rookwolk te seinen dat de sate bij jou al wel klaar is.

(vlees sneller gaar, doordat de warmte vast gehouden wordt, en de rooksmaak komt meer in je produkt )
Martijn_77dinsdag 18 april 2006 @ 22:59
quote:
Op dinsdag 18 april 2006 19:26 schreef Posdnous het volgende:
Beetje te fris nog. .
We hebben toen ook buiten gebqq-t en het binnen opgegeten
9christensendinsdag 18 april 2006 @ 23:10


tuut84dinsdag 18 april 2006 @ 23:11
kheb vrijdag m''n eerste bbq van dit jaar. mooi in de schuur
9christensendinsdag 18 april 2006 @ 23:12
tuut84dinsdag 18 april 2006 @ 23:30
quote:
Op dinsdag 18 april 2006 23:10 schreef 9christensen het volgende:
[afbeelding]

dat is onze tafel
hassanjassanwoensdag 19 april 2006 @ 00:23
quote:
Op dinsdag 18 april 2006 14:44 schreef mAst3rb33r het volgende:
Ik barbecue het gehele jaar door...
Ik dus ook, door weer en wind, ik heb in stromende regen onder een afdakje staan bbq'en, midden in de winter met min 4 ofzo en sneeuwval. Lekker warm hoor bij die grote gloeiende weberbal

Maar goed, zaterdag gaat ik dus weer bbq'en, de 3e x dit jaar en wordt volop sate braaien.
FranticDJwoensdag 19 april 2006 @ 01:22
quote:
Op dinsdag 18 april 2006 14:44 schreef mAst3rb33r het volgende:
Ik barbecue het gehele jaar door...
Wij ook.. bbq in de veranda
Sjeenwoensdag 19 april 2006 @ 09:01
we hadden een bbq gepland op eerste paasdag... alleen was het weer ons niet echt goed gezind Het is dus gourmet geworden...
Coelhowoensdag 19 april 2006 @ 09:04
quote:
Op dinsdag 18 april 2006 15:14 schreef zatoichi het volgende:
Eens kijken of het me lukt het vlees niet te zwart van buiten en rood van binnen te laten worden....
Begin eens met de aanschaf van een goede BBQ. Een Weber bijvoorbeeld
Ashramwoensdag 19 april 2006 @ 09:43
quote:
Op woensdag 19 april 2006 09:04 schreef Coelho het volgende:

[..]

Begin eens met de aanschaf van een goede BBQ. Een Weber bijvoorbeeld
Hmmm....Ik heb er nog eentje van Shell...olievat welteverstaan...
Daar gaan nauwelijks kolen in, voornamelijk brandhout.

Het trouwens om controle van het vuur, als zou het vast wel wat uitmaken of het een Weber is of een no name brand.
Hikwoensdag 19 april 2006 @ 09:46
Ik koop trouwens eigenlijk nooit van die kant-en-klare bbq-schalen met hambo's en worsten... er zijn zoveel lekkerder dingen voor op de bbq!
zatoichiwoensdag 19 april 2006 @ 10:37
quote:
Op woensdag 19 april 2006 09:04 schreef Coelho het volgende:

[..]

Begin eens met de aanschaf van een goede BBQ. Een Weber bijvoorbeeld
Kom nou op een oude fiets moet je het leren, ik ga geen honderden euro's uitgeven aan iets waarvan ik niet eens weet of ik het leuk vind. Ik denk het eigenlijk wel, want koken is toch wel een hobby van me...

Anyway ik heb zo'n kochel BBQ van weet ik veel welk merk gekregen. Vorig jaar bij een BBQ van een vriend geweest, en het ging mij beter af dan hem met zijn drie jaar ervaring! Dus het zal wel los lopen!
mAst3rb33rwoensdag 19 april 2006 @ 10:43
quote:
Op dinsdag 18 april 2006 19:47 schreef Thorical het volgende:
Wat is nou het voordeel van z'n deksel op de B.B.Q. ?
Anders is het geen Barbeque, maar een grill.
BBQ-en hoort met deksel...
miss_dynastiewoensdag 19 april 2006 @ 13:42
Heerlijk, heb er veel zin in
Ik heb alvast een boek aangeschaft om in de stemming te komen.
Ik hoop misschien dit weekend?
voor goed weer ...
Dos37woensdag 19 april 2006 @ 17:28
quote:
Op dinsdag 18 april 2006 23:10 schreef 9christensen het volgende:
[afbeelding]

zoooooooooooooooooow maar das mooi wark
kabouter.mutsdonderdag 20 april 2006 @ 15:41
Het wordt 20 graden dit weekend.
hassanjassandonderdag 20 april 2006 @ 16:44
quote:
Op woensdag 19 april 2006 10:37 schreef zatoichi het volgende:

[..]

Kom nou op een oude fiets moet je het leren, ik ga geen honderden euro's uitgeven aan iets waarvan ik niet eens weet of ik het leuk vind. Ik denk het eigenlijk wel, want koken is toch wel een hobby van me...

Anyway ik heb zo'n kochel BBQ van weet ik veel welk merk gekregen. Vorig jaar bij een BBQ van een vriend geweest, en het ging mij beter af dan hem met zijn drie jaar ervaring! Dus het zal wel los lopen!
HONDERDEN EURO'S??? I think not.... deze is er al voor 59 euri en dat is toch echt wel een webertje, ja echt een webertje, want het is de kleinste, desalniettemin, moet ik zeggen dat weber echt veel betere bbq's maakt dan menig andere die ik gebruikt heb, van de ultracheapo dingen van de marskramer ofzo. Ik heb een keertje ZO heet staan branden dat metaal zacht werd, ik kon er met men tang zo deuken in duwen, lijkt me niet echt de bedoeling toch of is dat een feature?

Ik zou zeggen gewoon kopen zo'n ding en je heb er echt geen spijt van, gegarandeerd. Oh ja, het schijnt dus dat gas en houtskool qua grillsmaak nagenoeg hetzelfde is, maar ik geloof er niks van, gasgrill is best lekker, maar houtskool is het best, vind ik.
Coelhodonderdag 20 april 2006 @ 20:57
quote:
Op donderdag 20 april 2006 16:44 schreef hassanjassan het volgende:

[..]

HONDERDEN EURO'S??? I think not.... deze is er al voor 59 euri en dat is toch echt wel een webertje, ja echt een webertje, want het is de kleinste
Het nadeel van zo'n asplateautje is wel dat de as wegwaait. Als je er een koopt met een asbak eronder dan kun je gewoon een dag later je asresten weggooien zonder bang te hoeven zijn dat ze door je hele tuin liggen.

Klein nadeeltje van de Weber vindt ik de relatief grote sleuven in het onderrooster, daar waar de kolen op gaan. Als je houtskool gebruikt (dat doe ik meestal halfhalf met briketten) dan valt er al de helft doorheen omdat het te klein of te smal is. Ik zit er aan te denken om er kippengaas omheen te doen of zoiets.
Annedonderdag 20 april 2006 @ 22:09
Ben ik de enige die er geen bal aan vind?
hassanjassandonderdag 20 april 2006 @ 22:55
quote:
Op donderdag 20 april 2006 20:57 schreef Coelho het volgende:

[..]

Het nadeel van zo'n asplateautje is wel dat de as wegwaait. Als je er een koopt met een asbak eronder dan kun je gewoon een dag later je asresten weggooien zonder bang te hoeven zijn dat ze door je hele tuin liggen.

Klein nadeeltje van de Weber vindt ik de relatief grote sleuven in het onderrooster, daar waar de kolen op gaan. Als je houtskool gebruikt (dat doe ik meestal halfhalf met briketten) dan valt er al de helft doorheen omdat het te klein of te smal is. Ik zit er aan te denken om er kippengaas omheen te doen of zoiets.
Nee dat klopt dat het rooster een beetje te groot is, maar ja ach, dat mag de pret niet drukken toch? een klein beetje wat gruis erdoorheen vind ik niet zo erg.

Over dat asbordje is waar, maar ja ik heb het er wel voor over. Ik heb die 47cm slivertouch en ik heb eigenlijk een oud pannetje op het asplankje staan, juist daarvoor, nou nog effe een systeempje bedenken om het vast te maken.
quote:
Op donderdag 20 april 2006 22:09 schreef ijsmeis het volgende:
Ben ik de enige die er geen bal aan vind?
HEt IS een bal of liever gezegd een kogelbbq
kikoooooodonderdag 20 april 2006 @ 23:34
Owjeahhh

dit weekend met 12 vrienden naar een vage stacaravan camping Zuipen en barbecuen en t wordt nog mooi weer ook
kabouter.mutsvrijdag 21 april 2006 @ 14:09
Ik heb de ervaring dat een "nep Weber" net zo goed werkt dan een "echte".
En die heb je al voor 15 euries
Lexievrijdag 21 april 2006 @ 14:11
Ik denk dat ik maandag alweer ga beginnen .
funkyskunkievrijdag 21 april 2006 @ 20:29
Funky heeft het plan opgevat hem morgen maar weer is aan te slingeren
Martijn_77zaterdag 22 april 2006 @ 00:11
quote:
Op donderdag 20 april 2006 22:09 schreef ijsmeis het volgende:
Ben ik de enige die er geen bal aan vind?
Het gaat ook om de gezaelligheid enzo er komt veel meer bij kijken dan alleen vrees BBQ-en
tinnyzaterdag 22 april 2006 @ 16:49
Nadeel vind ik altijd de hoogte van die BBQ's
neem nou deze:
http://www.barbequeshop.nl/barbequeshop.aspx?p=148
goeie BBQ maar 83 cm kom on zeg... ik wil aan het einde van de zomer het BBQ-strijdveld niet met een hernia verlaten!!

Iemand anders een goeie tip voor een BBQ op hoogte?
Lexiezaterdag 22 april 2006 @ 16:50
quote:
Op zaterdag 22 april 2006 16:49 schreef tinny het volgende:
Nadeel vind ik altijd de hoogte van die BBQ's
neem nou deze:
http://www.barbequeshop.nl/barbequeshop.aspx?p=148
goeie BBQ maar 83 cm kom on zeg... ik wil aan het einde van de zomer het BBQ-strijdveld niet met een hernia verlaten!!

Iemand anders een goeie tip voor een BBQ op hoogte?
Bakstenen?
tinnyzaterdag 22 april 2006 @ 16:52
quote:
Op zaterdag 22 april 2006 16:50 schreef Lexie het volgende:

[..]

Bakstenen?
geeft zo'n zooi! Tenzij ik het gewoon elke dag op dezelfde plek doe...en op het einde van het seizoen die 2 tegels omdraai van het terras...
HostiMeisterzaterdag 22 april 2006 @ 16:56
gisteren avond nog gebbq'ed was echt weer helemaal toppie, stuk of 10 man allemaal wat zooi meenemen en twee bbq's om mee te spelen...

Hoogtepunten waren mijn eerste biefstuk op de bbq (met zilverfolie oven achtig dingetje ) en de gemarineerd kipkarbonaatjes icm stokbrood met brie,ham en honing...

Was weer een toppertje!!
I_are_Rudeboyzaterdag 22 april 2006 @ 17:00
BBQ

Dit jaar weer heerlijk gezellig met vrienden een BBQ-tje branden en genieten! Zit toch ook wel te denken om zo'n Weber aan te schaffen. Goede ervaringen mee
LotjeSpiegzaterdag 22 april 2006 @ 18:23
quote:
Op dinsdag 18 april 2006 14:34 schreef Hik het volgende:
.....Mijn bbq bijdrage is gemarineerde lamsspiesjes (met rozemarijn en sojasaus) en limoenkipspiesjes (met pepers en citroengras).........
Mag ik het recept voor de limoenkipspiesjes??
miss_dynastiezaterdag 22 april 2006 @ 18:32
quote:
Op zaterdag 22 april 2006 16:49 schreef tinny het volgende:
goeie BBQ maar 83 cm kom on zeg... ik wil aan het einde van de zomer het BBQ-strijdveld niet met een hernia verlaten!!
Wij hebben hem gewoon altijd bij de tafel staan, kun je lekker blijven zitten
kabouter.mutszaterdag 22 april 2006 @ 19:50
www.kwantum.nl
en zoeken bij bbq
hassanjassanzaterdag 22 april 2006 @ 23:36
quote:
Op zaterdag 22 april 2006 16:56 schreef HostiMeister het volgende:
gisteren avond nog gebbq'ed was echt weer helemaal toppie, stuk of 10 man allemaal wat zooi meenemen en twee bbq's om mee te spelen...

Hoogtepunten waren mijn eerste biefstuk op de bbq (met zilverfolie oven achtig dingetje ) en de gemarineerd kipkarbonaatjes icm stokbrood met brie,ham en honing...

Was weer een toppertje!!
Vandaag dacht ik dat het 20 gr zou worden en dus ee nbbq geplanned...nou niet dus he....twas gewoon 7 gr. !!!

Maar goed, dat mocht de pret niet echt drukken, dus gewoon lekker bbq'en en nassen. Ik met me badmuts op, omdat ik dus geen zin in stinkende haren heb en ook dat werkte als een tiet.

Sateetjes gemaakt, maar dan op z'n javaans, met een zoete rode paprikasaus in kip en babi, yammie !!

En nu lekker uitbuiken want na een stuk of 4-5, equiv. van 2-3 schouderkarbo's zit ik poepievol hoor !!
funkyskunkiezondag 23 april 2006 @ 01:11
quote:
Op zaterdag 22 april 2006 23:36 schreef hassanjassan het volgende:

[..]

Vandaag dacht ik dat het 20 gr zou worden en dus ee nbbq geplanned...nou niet dus he....twas gewoon 7 gr. !!!

Ik met me badmuts op, omdat ik dus geen zin in stinkende haren heb en ook dat werkte als een tiet.

Sateetjes gemaakt, maar dan op z'n javaans, met een zoete rode paprikasaus in kip en babi,
Die badmuts doet het hem, ik zie mezelf vroeger weer staan met de plantenspuit en mijn brandweerhelm op!


Funky had ook eeen gezellige avond, was hier wel lekker warm. (18 c ).
Jaguarizedzondag 23 april 2006 @ 08:56
22 maart was het volgens mij dat ik de eerste BBQ heb gehad. Smaakte goed!
BliksemSchigtzondag 23 april 2006 @ 09:23
Binnenkort maar weer eens schoonmaken en in gebruik gaan maken.

Lekker lang BBQ'en op het balkon
HostiMeisterzondag 23 april 2006 @ 12:04
Mijn BBQ locatie trouwens:

Mini_rulezzondag 23 april 2006 @ 13:44
Heeft iemand al barbecuevlees in de supermarkt gezien?
Ik had, na het zien van dit topic, wel zin in een lekker gegrilld worstje of spiesje, maar AH heeft nog helemaal niks voor op de BBQ.
Sjeenzondag 23 april 2006 @ 14:12
Bij onze (Keur)slager is het bbq-seizoen begonnen

Spiezen in allerlei marinades
Spareribs
Speklapjes
Kipfilet in allerlei marinades
Salades etc
LotjeSpiegzondag 23 april 2006 @ 16:57
Ook bij de C1000 zag ik net vanalles liggen (spiezen, barbeque worsten, voor de rest niet heel goed gekeken, het regent hier en ik was bang dat ik dan teveel zin zou krijgen in BBQ).
Camplomaandag 24 april 2006 @ 08:18
Ik hoop ook snelw eer te BBQ'en. Heb daar zin in oeff
Koninginmaandag 24 april 2006 @ 10:06
JAAAAA BBQ
Het wordt weer de tijd ervoor. Toch wacht ik nog even op wat beter weer.
hassanjassanmaandag 24 april 2006 @ 10:20
quote:
Op zondag 23 april 2006 12:04 schreef HostiMeister het volgende:
Mijn BBQ locatie trouwens:

[[url=http://www.balthazar.goddeloos.nl/bbq_K.jpg]afbeelding][/url]
ziet er goed uit, maar dat is toch een grill en geen bbq, ik dacht nl. dat bbq's altijd dicht moeten kunnen i.e. een deksel hebben.

Maar neemt niet weg dat je een aardige lauwe opstelling hebt.
Salsagirlmaandag 24 april 2006 @ 12:26
Voor mij mag ook weer de BBQ weer eens aan...maar moet het wel zonniger worden.
Het is bij ons dan echt gekke werk ,mijn ouders nodigen meteen fam.leden en vrienden uit .
Dus super gezellig
Hikmaandag 24 april 2006 @ 13:10
Zaterdag een hele leuk BBQ gehad. Volgens mij had iedereen op mooi weer gerekend, want zag allemaal mensen rondlopen met grote zakken houtskool.

Bij mij was het in elk geval prima binnen zitten, of buiten staan rond de bbq. In totaal een man of 15 even verschillende mensen hadden hele lekkere dingen gemaakt
Ook de teil sangria sloeg in als een bom
LotjeSpiegmaandag 24 april 2006 @ 13:27
quote:
Op zaterdag 22 april 2006 18:23 schreef LotjeSpieg het volgende:

[..]

Mag ik het recept voor de limoenkipspiesjes??
De limoenkipspiesjes lijken mij nog steeds erg lekker!!
Twinkeltwinmaandag 24 april 2006 @ 13:43
Voor wie een nieuwe BBQ zoekt en er geen bakken met geld aan uit wil geven, bij de AH is er een met bonuskorting,een aardig groot ding op hoge poten zodat je je geen hernia hoeft te bukken

Ohw ja, met de korting is ie maar 30 euro
Hikmaandag 24 april 2006 @ 13:48
Oh...

Uh: kip marineren in olie, fijngehakte sereh (citroengras), geraspte limoenschil, pepertje en lekker veel koriander. Aan sereh-stengels spietsen (kan ook gewoon aan stokje hoor ). Serveren met een mixje van bruine suiker, notenolie, pepers, limoensap en vissaus. Dat laatste was bij mij (in de rommel van de bbq) niet helemaal gelukt en toen viel de smaak wat tegen. De volgende keer maakt ik denk ik weer mijn andere versie maken: kipblokjes in een marinade van limoen, limoenrasp, rode thaise curry, vissaus en koriander. Is erg lekker met thaise sataysaus (cocosmelk, pindakaas, laos, rode currypasta. vissaus, limoensap, bruine suiker). Het lekkere van marineren in limoen is dat de kip echt súperzacht wordt!
LotjeSpiegmaandag 24 april 2006 @ 17:53
Hik heel erg bedankt. Mmm!! Van mij mag het nu helemaal snel echt lekker BBQ weer worden...
maartenamaandag 24 april 2006 @ 19:45


Dit is mijn BBQ, in de garage. Dit was toen ie nog heel schoon en nieuw was Ik gebruik mijn BBQ regelmatig, (alhoewel de laatste paar maanden eigenlijk niet zo veel) staat bij mij achter buiten.

Binnenkort maar eens wat lekkere steaks halen!
Camplomaandag 24 april 2006 @ 20:07
Morgen 30 graden olee olee. Leg de speklappen en hamburgers maar klaar!
Wat wordt het woensdag voor weer? Neem de BBQ mee en ga voor de ArenA zitten BBQ'en. Iedereen welkom
Marsmaandag 24 april 2006 @ 20:15
Ik ga morgen BBQ'en!
zatoichidinsdag 25 april 2006 @ 08:29
quote:
Op maandag 24 april 2006 20:07 schreef Camplo het volgende:
Morgen 30 graden olee olee. Leg de speklappen en hamburgers maar klaar!
Wat wordt het woensdag voor weer? Neem de BBQ mee en ga voor de ArenA zitten BBQ'en. Iedereen welkom
De arena? Nee dank je, liever voor de Galgenwaard

Maar ehm 30 graden? Misschien binnen in de arena ja, maar buiten blijft het helaas maar 20 graden (nog steeds goed BBQ weer!)
Koningindinsdag 25 april 2006 @ 08:35
quote:
Op maandag 24 april 2006 19:45 schreef maartena het volgende:
[afbeelding]

Dit is mijn BBQ, in de garage. Dit was toen ie nog heel schoon en nieuw was Ik gebruik mijn BBQ regelmatig, (alhoewel de laatste paar maanden eigenlijk niet zo veel) staat bij mij achter buiten.

Binnenkort maar eens wat lekkere steaks halen!
Zo eentje zou ik ook wel willen
hassanjassandinsdag 25 april 2006 @ 15:40
quote:
Op maandag 24 april 2006 20:07 schreef Camplo het volgende:
Morgen 30 graden olee olee. Leg de speklappen en hamburgers maar klaar!
Wat wordt het woensdag voor weer? Neem de BBQ mee en ga voor de ArenA zitten BBQ'en. Iedereen welkom
Over bbq'en gesproken he....MAG je uberhaupt overal in een park bijv. bbq'en? Ik zie vaak allerlei (voornamelijk turkse of anderszins buitenlandse) gezinnen bbq'en in parken zoals in rotterdam ofzo.

Ondanks dat ik voorn. buitenladse familie's dat zie doen, zou ik het ook graag willen, want het lijkt me wel onwijs tof om een beetje met maten enzo te gaan bbq'en ergens in het park (waar dan ook) af en toe een beetje voetballen, ultimate frisbee'en oid. Het geeft toch een beetje dat buitengevoel zonder meteen naar een camping te hoeven, wat ik dus echt zwaar klote vind overigens, die campings.
kikoooooodinsdag 25 april 2006 @ 15:42
Volgens mij mag dat niet zonder vergunning... een vuur maken mag namelijk ook niet en bbq is ook een open vuur
Lexiedinsdag 25 april 2006 @ 15:52
Fire it up, mijn kipsatetjes staan al lekker te marineren .
Thoricalvrijdag 28 april 2006 @ 17:45
Weet iemand de ultieme BBQ FAQ te vinden?
Ik heb nu een kogel bbq en lees over slowcooking in de bbq, 10 uur voor een hele kip bv.
Een schaal water in het midden daar boven je gerecht en daar omheen de kolen. En dat moet dus goedgaan.
En welk van de twee schuiven doe je open en welk effect heeft dat dan?
Ik kan echt wel grillen en een fikkie stoken lukt me ook wel maar toch ben ik een bbq noob.
Martijn_77vrijdag 28 april 2006 @ 23:26
quote:
Op dinsdag 25 april 2006 15:52 schreef Lexie het volgende:
Fire it up, mijn kipsatetjes staan al lekker te marineren .
Welke marinade gebruik je daar voor?
Blueswoensdag 3 mei 2006 @ 20:10
Uit een net gesloten topic
quote:
Op woensdag 3 mei 2006 17:43 schreef pierce het volgende:
Wat gooien jullie vanavond op de BBQ?
Vermeld er tevens even het recept en bereidingswijze bij.

Wij gaan straks plakjes courgette met kerry, in ketjap gemarineerde champignons en banaan met poedersuiker en kaneel op de bbq gooien.

courgette met kerry:
snij de courgette in plakjes en gooi er kerrypoeder overheen, even roosteren en klaar.

gemarineerde champignons:
Champignons in plakken snijden, in een grote schaal met een flinke scheut ketjap laten marineren.
Aan een spies rijgen en op de bbq leggen.

Banaan met kaneel:
Banaan pellen, in tweeen snijden, bestrooien met poedersuiker en kaneel en daarna in aluminium folie wikkelen, dat zo'n 15 min op de bbq

De banaan is overigens uitermate geschikt om als toetje op te dienen.

Daarnaast hebben we nog de "standaard" dingen zoals paprika, hamburger, ui e.d.
Sjeenwoensdag 3 mei 2006 @ 21:34
Morgenavond is het weer zover
Ik heb rundvleesbrochettes, kip-ananasspiezen, gemarineerde filetlapjes en speklapjes, gemarineerde visspiezen en ik ga zelf nog scampi's marineren. De rosé ligt al koud!
henkSXdonderdag 4 mei 2006 @ 14:24
hmm, vleesch....
Kan niet wachten tot de volgende BBQ!
Koningindonderdag 4 mei 2006 @ 14:27
Wij gaan morgen BBQ-en bij vrienden
Wat we dus te eten krijgen weet ik nog niet precies.
Coelhodonderdag 4 mei 2006 @ 15:46
vanavond een kippetje op de weber. Kippetje vullen met 2x halve citroen, en tussen de huid en de borst opvullen met verse kruiden uit de tuin. Dan een uurtje indirect verwarmen met deksel erop. Yummie!
BliksemSchigtdonderdag 4 mei 2006 @ 16:14
Ik ga zo de BBQ eens schoonmaken.

Vanavond weer eens BBQ'en
Bluesdonderdag 4 mei 2006 @ 16:45
Morgen naar de ardennen, en daar lekker BBQ-en
Vis in wijn en knoflook en dan in folie op de kooltjes
BliksemSchigtdonderdag 4 mei 2006 @ 17:13
Hamburgers, kipfilet die ik zo zelf even ga marineren en karbonades.

En uiteraard 2 komkommers als het nodige groenvoer
kaputwiehunddinsdag 6 juni 2006 @ 11:05
Klein kickje

Iemand idee of je nog wat met een licht verroest rooster kan doen?
Camplodinsdag 6 juni 2006 @ 11:18
quote:
Op dinsdag 6 juni 2006 11:05 schreef kaputwiehund het volgende:
Klein kickje

Iemand idee of je nog wat met een licht verroest rooster kan doen?
Met cola behandelen. Dat hielp dacht ik.

Zondag na Nederland hier BBQ'en, hopelijk wordt het een dikke knalfeest! W00h0000.
Coelhodinsdag 6 juni 2006 @ 11:59
quote:
Op dinsdag 6 juni 2006 11:05 schreef kaputwiehund het volgende:
Klein kickje

Iemand idee of je nog wat met een licht verroest rooster kan doen?
Over roosters gesproken: poetsen jullie die na elke BBQ weer glimmend op? Hoe krijg je een rooster nou echt goed schoon? Mijn rooster heeft een aantal zwarte plekken, die niet meer weg te krijgen zijn. Net alsof het in het metaal gebrand is.
Martijn_77dinsdag 6 juni 2006 @ 13:45
Heb je al met staalwol of een staalborstel geprobeerd?
Coelhodinsdag 6 juni 2006 @ 13:55
quote:
Op dinsdag 6 juni 2006 13:45 schreef Martijn_77 het volgende:
Heb je al met staalwol of een staalborstel geprobeerd?
Yep. Het is gewoon een rotklus die elke keer weer terugkomt.
NT-T.BartMandinsdag 6 juni 2006 @ 14:09
Vorige week had ik in het kader van mijn EHBO herhaling een lezing over brandwonden. Volgens de brandwondendame kende het brandwondenseizoen twee pieken: als de barbecues tevoorschijn komen en als de gourmet/fonduestellen tevoorschijn komen rond kerst.

Maar goed: ik heb een Weber (OT Silver) met een Weber firestarter. Makkelijk en snel!

Binnenkort maar weer eens de fik er in, alleen even nadenken hoe ik mijn driejarige zoontje uit de buurt ga houden....
Daantje77dinsdag 6 juni 2006 @ 14:43
Ik doe het rooster van de bbq in de vaatwasser scheelt een hoop schrobben.
Coelhodinsdag 6 juni 2006 @ 15:42
quote:
Op dinsdag 6 juni 2006 14:09 schreef NT-T.BartMan het volgende:
Vorige week had ik in het kader van mijn EHBO herhaling een lezing over brandwonden. Volgens de brandwondendame kende het brandwondenseizoen twee pieken: als de barbecues tevoorschijn komen en als de gourmet/fonduestellen tevoorschijn komen rond kerst.

Maar goed: ik heb een Weber (OT Silver) met een Weber firestarter. Makkelijk en snel!

Binnenkort maar weer eens de fik er in, alleen even nadenken hoe ik mijn driejarige zoontje uit de buurt ga houden....
Ik heb laatst bij intratuin gekeken naar zo'n snelstarter, maar zie niet echt het nut. Ik krijg mijn Weber normaal gesproken binnen het kwartier op bedrijfstemperatuur. Wat is het voordeel dan nog?
Salsagirldinsdag 6 juni 2006 @ 15:47
Dit weekend was het voor ons BBQ tijd..
Het eten is lekker ,maar vooral alles erom heen ,maakt het zo leuk
NT-T.BartMandinsdag 6 juni 2006 @ 15:51
quote:
Op dinsdag 6 juni 2006 15:42 schreef Coelho het volgende:

[..]

Ik heb laatst bij intratuin gekeken naar zo'n snelstarter, maar zie niet echt het nut. Ik krijg mijn Weber normaal gesproken binnen het kwartier op bedrijfstemperatuur. Wat is het voordeel dan nog?
Binnen een kwartier? Volgens de 'reguliere' aansteekblokje-met-een-stapeltje-houtskool-er-op methode?? Dat lukt me met de sneltarter niet eens, kost toch zo'n 20-25 minuten (maar dan zijn de kolen ook onbenaderbaar heet!)
Stansfielddinsdag 6 juni 2006 @ 15:56
Tijdje terug had ik ook een bbq en die hadden ook een weber bbq echt een super ding. Ook met zo'n kolen aanmaker. Echt super was dat.
Martijn_77donderdag 8 juni 2006 @ 15:53
quote:
Op donderdag 8 juni 2006 15:47 schreef Utrecht het volgende:
Maakt niet uit of het vis, vegetarisch of vlees is.
Ik ga dit weekend met 6 vrienden bbq-en en wil lekkere gerechten klaarmaken (dus geen standaard braadworst en kant en klare spiesjes erop)

Wie heeft er lekkere recepten
Coelhodonderdag 8 juni 2006 @ 16:16
quote:
Op dinsdag 6 juni 2006 15:51 schreef NT-T.BartMan het volgende:

[..]

Binnen een kwartier? Volgens de 'reguliere' aansteekblokje-met-een-stapeltje-houtskool-er-op methode?? Dat lukt me met de sneltarter niet eens, kost toch zo'n 20-25 minuten (maar dan zijn de kolen ook onbenaderbaar heet!)
Misschien omdat ik niet wil dat de hele bak (diameter 47cm) meteen vol in de fik staat als we met z'n tweeen of vieren BBQen? Ik steek hem meestal aan 1 zijkant aan, en dan trekt ie vanzelf naar de andere kant. Combi van houtskool en briketten. En heet is voor mij de rode gloed tussen de kolen, van die halve hitte-vlammetjes.
Coelhodonderdag 8 juni 2006 @ 16:17
quote:
Op donderdag 8 juni 2006 15:53 schreef Martijn_77 het volgende:
Ook hier: Check www.weber.com
Recepten genoeg, van makkelijk tot moeilijk, van vlees en vis tot groentes.
Uhmmiedonderdag 8 juni 2006 @ 16:49
Hmm als iemand nog goede tips heeft...
Ik wil van het weekend naar de kralingse plas en daar het liefst ook wat bbqen.
punt is.. ik moet ook etenswaren daar krijgen/bewaren tot etenstijd dus

Ben van plan even zo'n wegwerpbbq te scoren.. dat lijtk me het handigst
Maar als iemand goede tips heeft voor het bewaren/meenemen van vlees graag

Het is maar 2,5km fietsen op zich.. maar om nou op en neer te rijden met het vlees is niet zo handig denk ik

edit: coole nick trouwens coelho...
Mirjamdonderdag 8 juni 2006 @ 17:10
ik heb geen tuin of balkon meer, dus kan niet zomaar gaan barbequen als ik zin heb
dat is wel jammer op zich
Mirjamdonderdag 8 juni 2006 @ 17:11
quote:
Op donderdag 8 juni 2006 16:49 schreef Uhmmie het volgende:
Hmm als iemand nog goede tips heeft...
Ik wil van het weekend naar de kralingse plas en daar het liefst ook wat bbqen.
punt is.. ik moet ook etenswaren daar krijgen/bewaren tot etenstijd dus

Ben van plan even zo'n wegwerpbbq te scoren.. dat lijtk me het handigst
Maar als iemand goede tips heeft voor het bewaren/meenemen van vlees graag

Het is maar 2,5km fietsen op zich.. maar om nou op en neer te rijden met het vlees is niet zo handig denk ik

edit: coole nick trouwens coelho...
morgen vlees halen en invriezen, diepvriestas scoren, vlak voordat je weggaat het vlees uit de vriezer in de diepvriestas, dan blijft het wel lang koud/bevroeren nog, als je er lang op uit gaat voor je gaat bbq en
en anders dat vlees in de koelkast, koel elementen invriezen, die in de koeltas gooien, en het vlees erbij, moet het denk ik ook wel goed doen
oh oh, weet je wat je zelfs kan doen? flesjes drinken ivriezen en als koel element gebruiken, heb je koud vlees, en heel lang heel koud drinken
Fogelzondag 11 juni 2006 @ 15:54
Gistermiddag:


Veiligheid op de eerste plek: BBQs op een natgemaakte ondergrond op bakstenen zetten om bosbrand te voorkomen!
Fogelzondag 11 juni 2006 @ 21:08
Tips voor dingen meenemen:
De locatie hierboven is ongeveer 1km van mijn apartment af en de dichtsbijzijnde parkeerplek is 0.5km verderop: lopen dus.
Bier en ander drinken wat op kamertemperatuur is 2.5 uur in de diepvries mikken zodat ze net wel of net geen slush-puppy worden. Vlees natuurlijk in de koelkast.
Dit alles en in doornormale weekendtas stoppen samen met enkele vrieselementen (wij hadden er 4) en je hebt enkele uren later nog steeds koud bier (mits je de vrieselementen steeds goed tussen de flessen zet).
Martijn_77zondag 11 juni 2006 @ 22:17
Off topic verwijderd
okee6woensdag 14 juni 2006 @ 21:29
Heeft iemand enig idee waar BBQbakken zoals die op braderiën staan gemaakt worden?
Mirjamwoensdag 14 juni 2006 @ 21:57
die langwerpige?
als je die bedoelt, die kun je huren bij slagers
okee6woensdag 14 juni 2006 @ 23:09
quote:
Op woensdag 14 juni 2006 21:57 schreef MissyMirjaM het volgende:
die langwerpige?
als je die bedoelt, die kun je huren bij slagers
Dat is natuurlijk ook een tip, om bij de slager die ze verhuurt te vragen waar of ze ze maken. Maar als er iemand is die dat al weet, hoor ik dat graag.
Repeatdonderdag 15 juni 2006 @ 01:48
Owja

Morgen mn eerste, bij een vriend en vrijdag weer een bbq bij een andere vriend, uiteraard icm nederland - ivoorkust