Dat is inderdaad een mooi voorbeeld van hoe retarded ROC's zijn. Zelfs wetenschappelijke boeken bevatten spelfouten! Het doel van zo'n tentamen is het testen van je kennis over het vak, niet van je taalvaardigheid.quote:Op donderdag 13 april 2006 13:32 schreef Maikalo het volgende:
Net een onvoldoende teruggekregen. Een technisch rapport over bouwstoffen. Gaat dat mens op taalfouten letten, daar hebben we NL voor of ben ik geestelijk gehandicapt![]()
Ik zit op TCE (a12 Ede dus)quote:Op donderdag 13 april 2006 13:20 schreef Myst.nl het volgende:
[..]
Ik was niet van plan hier veel tijd in te steken...
Maaruh Ede?
De VU ja, ik had het eigenlijk over VMBO/MBO niveau.quote:Op donderdag 13 april 2006 13:32 schreef Seneca het volgende:
[..]
Ik heb anders goede ervaringen met de VU hoor. Hier zien docenten het nog als compliment als je kritisch nadenkt over wat ze je vertellen. Ze vinden het alleen maar leuk als je interesse toont in hun vakgebied. En zo hoort het ook, vind ik. De beste leraar leert van zijn leerling.
haha, zoiets was bij ons ook.. op 1 rooster stond dat we op een maandag vrij waren, maar op het bord stond van niet.. nou had niemand dat bord gezien, dus de hele klas was niet op school.quote:Op donderdag 13 april 2006 13:33 schreef tralalala het volgende:
[..]
Ik zit op TCE (a12 Ede dus)Leraren doen waar ze zin in hebben en als je om hulp vraagt zeggen ze dat je later terug moet komen etc.
Ene leraar zegt dat je met de paasviering vrij bent, andere weer niet..gevolg niemand komt opdagen![]()
Daar krijgen ze ook de subsidie voorquote:Op donderdag 13 april 2006 13:39 schreef MouseOver het volgende:
ROC's zijn teveel gericht op het geven van diploma's dan op het geven van onderwijs.
idd. En daar steken de leerlingen dan jaren van hun leven in. Het moest verboden wordenquote:Op donderdag 13 april 2006 13:42 schreef Soul_Survivor het volgende:
[..]
Daar krijgen ze ook de subsidie voor![]()
Zolang er geen maatregelen getroffen worden, gebeurt er toch niks.quote:Op donderdag 13 april 2006 13:46 schreef MouseOver het volgende:
[..]
idd. En daar steken de leerlingen dan jaren van hun leven in. Het moest verboden worden
Dat is zeker zo. Mijn mening: VMBO moet gewoon weer gesplitst worden in VBO en MAVO. VBO moet niet langer gericht zijn op het leren van theorie, want waarom zou je mensen dwingen om iets te leren wat ze toch niet interesseert? Mensen op het VBO zijn daarentegen vaak erg handig met hun handen, dus laat die mensen alsjeblieft gewoon weer een vak leren. Timmeren, metselen, whatever. In ieder geval iets wat ze wel interesseert en waar ze wat mee kunnen later.quote:Op donderdag 13 april 2006 13:38 schreef Soul_Survivor het volgende:
[..]
De VU ja, ik had het eigenlijk over VMBO/MBO niveau.
Mee eens, mijn klas is de eerste lichting VMBO-ers en alles zit bij elkaar wat vroeger MAVO en VBO was. Gevolg: een verschil tussen een 5 of 6, en een 7 of 8. Degene die de laagste tak van VMBO hebben gedaan zijn al na 1 jaar afgehaakt.quote:Op donderdag 13 april 2006 13:54 schreef Seneca het volgende:
[..]
Dat is zeker zo. Mijn mening: VMBO moet gewoon weer gesplitst worden in VBO en MAVO. VBO moet niet langer gericht zijn op het leren van theorie, want waarom zou je mensen dwingen om iets te leren wat ze toch niet interesseert? Mensen op het VBO zijn daarentegen vaak erg handig met hun handen, dus laat die mensen alsjeblieft gewoon weer een vak leren. Timmeren, metselen, whatever. In ieder geval iets wat ze wel interesseert en waar ze wat mee kunnen later.
Hear, hear!quote:Op donderdag 13 april 2006 14:02 schreef _Qmars_ het volgende:
Ik ben blij dat ik de kans heb om universiteit te doen. Daar is ook niet alles zaligmakend, maar ieder geval is de instelling van de docenten en het gros van de studenten prima, en dat maakt de opleiding ook vele malen leuker.![]()
Zo, nou dat valt in praktijk wel mee. De meeste studenten die het niet trekken die gaan een andere opleiding doen, of keren terug naar het HBO. De uni's willen zeker geen achteruitgang van het niveau. Het is alleen de laatste 10 jaar veel toegankelijker geworden voor allerlei personen geworden om te gaan studeren, en helaas, niet iedereen kan dat. Op mijn universiteit zie ik vooral dat de eisen veel strenger zijn geworden. Dit jaar moeten de propedeuse studenten hun P binnen 2 jaar halen, en in het eerste jaar sowieso 40/60 punten halen. En dit gaat nog strenger worden. Dus het valt allemaal wel wat mee met met de 'domme' wo -studentjes.quote:Op donderdag 13 april 2006 13:54 schreef Seneca het volgende:
[..]
Het niveau op zowel MBO, HBO en Universiteit kan velen malen hoger. Van mij mag het curriculum flink verzwaard worden. Trek je dat niet? Dan ga je toch een niveautje lager zitten? Dat is echt geen schande. Wat ik wel schandalig vind is dat universiteiten zich aanpassen aan het lage niveau van de huidige tweede fase studenten, in plaats van dat ze dat soort mensen gewoon van de faculteit schoppen. Het lijkt wel of iedereen tegenwoordig maar WO moet doen, ook al heb je totaal niet de kennis of discipline die daarvoor nodig is.
Ben ik niet met je eens. Bij mij op de universiteit overheerst de zesjes mentaliteit, en mensen die alleen de proeftentamens leren en dan nog een voldoende halen voor het tentamen. Het is zelfs al een keer voorgekomen dat de normering werd aangepast omdat 90% van de klas voor een vak was gezakt. Dan ben je imho gewoon niet goed bezig.quote:Op donderdag 13 april 2006 14:07 schreef _Qmars_ het volgende:
[..]
Zo, nou dat valt in praktijk wel mee. De meeste studenten die het niet trekken die gaan een andere opleiding doen, of keren terug naar het HBO. De uni's willen zeker geen achteruitgang van het niveau. Het is alleen de laatste 10 jaar veel toegankelijker geworden voor allerlei personen geworden om te gaan studeren, en helaas, niet iedereen kan dat. Op mijn universiteit zie ik vooral dat de eisen veel strenger zijn geworden. Dit jaar moeten de propedeuse studenten hun P binnen 2 jaar halen, en in het eerste jaar sowieso 40/60 punten halen. En dit gaat nog strenger worden. Dus het valt allemaal wel wat mee met met de 'domme' wo -studentjes.
De zesjes mentaliteit verschilt van faculteit tot faculteit, en van opleiding tot opleiding. De zesjes - mentaliteit heerscht vooral onder de rechten-studenten, de studentenvereniging-feestbeesten, en wat andere personen die niet weten wat ze willen. vooral op de grootschalige opleidingen. Het probleem is dus volgens mij de schaalvergroting, waardoor er geen direct contact meer is, en alles zeer fabrieksmatig en afstandelijk wordt bekeken. Mijn opleiding - criminologie - is zeer klein (Universiteit Leiden) en heb je veel contact met professoren en docenten. Daarnaast wil een kleine groep ook zeer handig zijn voor de motivatie. Het maakt het gewoon leuker. En ja, je hebt er altijd personen tussen zitten die denken dat ze het niveau aankunnen, maar het blijft natuurlijk universiteit. Dus je hebt gelijk, als je naar bepaalde personen en opleidingen kijkt.quote:Op donderdag 13 april 2006 14:18 schreef Seneca het volgende:
[..]
Ben ik niet met je eens. Bij mij op de universiteit overheerst de zesjes mentaliteit, en mensen die alleen de proeftentamens leren en dan nog een voldoende halen voor het tentamen. Het is zelfs al een keer voorgekomen dat de normering werd aangepast omdat 90% van de klas voor een vak was gezakt. Dan ben je imho gewoon niet goed bezig.
Begrijp me niet verkeerd, er zijn genoeg slimme WO studenten, ik ben alleen van mening dat een steeds grotere groep dat niet is.
Zonder ook maar 1 uur les te geven.quote:Op donderdag 13 april 2006 15:49 schreef Soul_Survivor het volgende:
Zo zien ze er allemaal uit, gevoed met het geld van de subsidies![]()
quote:Op donderdag 13 april 2006 15:50 schreef pberends het volgende:
[..]
Zonder ook maar 1 uur les te geven.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |