Zal best, maar ze hebben 95% van de browsermarkt in handen, ik zou me voor die 5% alternatievelingen ook niet echt druk maken of mijn site wel werktquote:Op donderdag 6 april 2006 16:52 schreef Tarabass het volgende:
[..]
Als er iemand is die zich niet aan standaarden houdt dan is het ms wel.. Kijk maar naar IE! Kom op zeg, standaarden![]()
Dat is een heel andere discussie, maar echt netjes vind ik het niet..quote:Op donderdag 6 april 2006 16:56 schreef HeatWave het volgende:
[..]
Zal best, maar ze hebben 95% van de browsermarkt in handen, ik zou me voor die 5% alternatievelingen ook niet echt druk maken of mijn site wel werkt.
Toch wel: MS had ook hun standaard kunnen publishen zodat andere browsers zich daar netjes aan houden.quote:KWOOT: Op donderdag 6 april 2006 17:01 schreef stFz het volgende:
Wat ben jij nou voor computer pauper? Toch niet MS zn schuld dat een ander bedrijf vraag om een document in hun formaat
Tevreden devvers.quote:Op donderdag 6 april 2006 17:04 schreef pelleke het volgende:
[..]
waarover devvers tevreden kunnen werken
En dus zwijgen we 'm maar dood?quote:Op donderdag 6 april 2006 17:34 schreef faberic het volgende:
Mm dit topic is weer nieuw leven in geblazen.
[,,,] ... hebben geen recht van spreken ... [...]
klaar.
Er is geen enkele fatsoenlijke webdesigner die Dreamweaver gebruikt. Een website die W3C-complient is, is namelijk niet de enige standaard voor een goede website, vooral als het op optimalisatie en laadtijden aankomt.quote:Op donderdag 6 april 2006 17:24 schreef pelleke het volgende:
Hmm... ouwe koeien uit de spreekwoordelijke zure sloot. Maargoed, ik probeer even een neutral-mind te pakken.
Misschien heb je gelijk. Dreamweaver is een noemenswaardige standaard? Dan heb je gelijk: het is fantastische software, met genoeg zeik-users die zeiken over feiten die teweeg worden gebracht door de populariteit. Maar dreamweaver houdt zich dan ook meestal netjes aan de W3C-standaard, especially voor users die het programma een beetje kennen is het niet moeilijk om een W3C-complient-website in elkaar te flanzen.
Mijn kritiek is dat Microsoft zich geroepen zou moeten voelen om met een heldere en duidlijke standaard te komen waarmee men hun software moet interpreteren (lees: websites bouwen.). Okee, er bestaat een DOM van microsoft (die is ook vrij populair) maar daar is het meeste ook wel mee gezegd. Grote problemen worden nu opgelost met technieken die onverantwoord zijn en die bovendien d.m.v. trial and error zijn uitgevogeld.
Ja, want dan kan je immers niet goed oordelen of een programma wel of niet goed werkt.quote:Ook de meeste kutreacties hier van die aard zullen wel van mensen zijn die illegaal downloaden. Dat heb je in feite geen recht van spreken dus mag je die reacties voor je houden
Dat slaat nergens op. Het gaat mij erom dat mensen die roepen dat je word moet gebruiken (en er dus voor moet betalen) die er zelf niet voor betalen, geen recht van spreken hebben. Dat is volkomen logisch.quote:Op donderdag 6 april 2006 17:38 schreef Biels het volgende:
[..]
Ja, want dan kan je immers niet goed oordelen of een programma wel of niet goed werkt..
De allergrootste onzin ooit, en dat weet je. Dat 'ook' de laadtijd van een website en meer van die dingen belangrijk zijn is voor mij geen enkele reden om geen dreamweaver te gebruiken. Ik weet overigens niet of je bewust bent van het feit dat de complete website van Adobe met macromedia-tools is geschreven. (Een van de miljoenen voorbeelden noemende.) Als dat niet door een zelfrespecterend fatsoenlijk webdesigner is gebeurd, dan is voor mij nu volkomen duidelijk dat wij echt op twee totaal verschillende manieren denken.quote:Er is geen enkele fatsoenlijke webdesigner die Dreamweaver gebruikt.
quote:Op donderdag 6 april 2006 17:41 schreef faberic het volgende:
[..]
Dat slaat nergens op. Het gaat mij erom dat mensen die roepen dat je word moet gebruiken (en er dus voor moet betalen) die er zelf niet voor betalen, geen recht van spreken hebben. Dat is volkomen logisch.
Sorry, kom nou alsjeblieft eens met een argument dat ook slaat op bijbehorende tekst. Het gaat TS erom dat jij niet voor die software betaalt, dus dat beetje qua waardering niet hebt opgebracht. Bovendien hebben mensen die het haten en er nooit voor betaald hebben idd geen recht van klagenquote:Op donderdag 6 april 2006 17:47 schreef Biels het volgende:
[..]
![]()
![]()
. Wat ben jij ongelooflijk bekrompen. Wat zal het nou uitmaken of iemand het wél of níet heeft betaald? Het eindproduct is hetzelfde, de ervaring is hetzelfde, en ze zeggen niet dat jíj het moet kopen. Ze zeggen dat je het moet gebruiken.
Waar staat dat dan?quote:Oja, en hoe kom je erbij dat wij er allemaal niet voor betaald hebben?
Dat weet ik niet. Bij mij op school wordt altijd uitgelegd dat Dreamweaver eigenlijk niet gebruikt moet worden voor professionele websites, omdat scripten gewoon veel beter gaat met een normale editor. Dreamweaver voegt bovendien ontzettend veel onnodige code toe waardoor een website onnodig trager wordt.quote:Op donderdag 6 april 2006 17:43 schreef pelleke het volgende:
[..]
De allergrootste onzin ooit, en dat weet je. Dat 'ook' de laadtijd van een website en meer van die dingen belangrijk zijn is voor mij geen enkele reden om geen dreamweaver te gebruiken. Ik weet overigens niet of je bewust bent van het feit dat de complete website van Adobe met macromedia-tools is geschreven. (Een van de miljoenen voorbeelden noemende.) Als dat niet door een zelfrespecterend fatsoenlijk webdesigner is gebeurd, dan is voor mij nu volkomen duidelijk dat wij echt op twee totaal verschillende manieren denken.
Tuurlijk wordt elk programma met t&e gemaakt, maar dat wil niet zeggen dat je een hele hoop gezeik zou voorkomen als je gewoon met een heldere guide komt die aangeeft 'hoe een website gebouwd moet worden voor een goede weergave in IE'...
quote:Waar staat dat dan?
quote:Ook de meeste kutreacties hier van die aard zullen wel van mensen zijn die illegaal downloaden.
Huh?!? Dreamweaver en garbagecode? Dat staat ongeveer tegenover elkaar. (Tenzij jij niet eens een DTD in je sites wil verwerkenquote:Op donderdag 6 april 2006 17:51 schreef Biels het volgende:
[..]
Dreamweaver voegt bovendien ontzettend veel onnodige code toe waardoor een website onnodig trager wordt.
Het is een beetje als Word en Microsoft producten. Makkelijk te gebruiken, het doet wat je wilt, maar als je goed zoekt vind je zo betere alternatieven.
Wou je je eigen reacties dan kutreacties noemen?quote:
Bij ons krijg je zowat een gratis nekschot als je gaat voorstellen sites met drekweaver te bouwenquote:Op donderdag 6 april 2006 17:51 schreef Biels het volgende:
[..]
Dat weet ik niet. Bij mij op school wordt altijd uitgelegd dat Dreamweaver eigenlijk niet gebruikt moet worden voor professionele websites, omdat scripten gewoon veel beter gaat met een normale editor. Dreamweaver voegt bovendien ontzettend veel onnodige code toe waardoor een website onnodig trager wordt.
Microsoft is de W3C begonnen of had er in ieder geval een groot aandeel inquote:Op donderdag 6 april 2006 16:58 schreef pelleke het volgende:
Dan hebben ze 't slecht geregeld; 95% (overigens maar 60) van hun browsers, en een of andere andere organisatie die de standaard heeft bedacht! Maf hoor...
Ik ben trouwens benieuwd hoe veel contact Microsoft en W3C hebben over dit soort zaken...
Maar ik doe dan ook geen échte informaticaquote:Op donderdag 6 april 2006 19:24 schreef Jernau.Morat.Gurgeh het volgende:
[..]
Bij ons krijg je zowat een gratis nekschot als je gaat voorstellen sites met drekweaver te bouwen.
Ik gebruik dreamweaver daarom ook alleen maar in de code view.quote:Op donderdag 6 april 2006 19:24 schreef Jernau.Morat.Gurgeh het volgende:
[..]
Bij ons krijg je zowat een gratis nekschot als je gaat voorstellen sites met drekweaver te bouwen.
quote:Op woensdag 5 april 2006 17:01 schreef faberic het volgende:
[..]
Nee man dat programma is nog meer bagger. Geen WYSIWYG meer voor mij
Waar baseer je dat nou weer in godesnaam op...quote:Op woensdag 5 april 2006 17:32 schreef Shiny_Diamond het volgende:
sjongejonge...
als microsoft er niet was geweest had jij nu niet zo'n mooie linux omgeving om mee te werken, die je gratis van het internet kon downloaden. Dankzij Microsoft is de gehele computer revolutie opgestart en flink opgesneld...
En jij durft mensen n00bs te noemen...
Hello world?quote:Op donderdag 6 april 2006 17:36 schreef Biels het volgende:
[..]
Oja, en trial en error. Noem jij eens één programma dat in 1 keer goed geschreven is.
Ik kan prima mn pagina's stylen met het prachtige pakket gedit...quote:Op donderdag 6 april 2006 17:54 schreef pelleke het volgende:
[..]
Huh?!? Dreamweaver en garbagecode? Dat staat ongeveer tegenover elkaar. (Tenzij jij niet eens een DTD in je sites wil verwerken) Bovendien is scripten idd makkelijker voor coders, maar designers krijgen nooit zulke makkelijke tidy code met een ander pakket.
quote:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 | \usepackage{a4} \begin{document} \section*{Excitement and Hard Maths} Quotation marks are inserted into text using ` for open quotes, and ' for close quotes. If double quotes are needed you just type two single quotes --- ``This is a quotation,'' he said. Notice that you can produce different length dashes by typing one, two and three hyphens. Between hyphenated words use just one inter-word hyphen. Two hyphens are often used for number ranges (23--45). Three hyphens are used a bit like semicolons --- you know the sort of thing. \LaTeX\ always puts extra space after a full stop like this. To prevent the extra gap occuring in the middle of a name you insert a tie like this (Mr.~Jones). This is a bit of prose which is gently building up to the excitement of an equation. \begin{eqnarray} y&=&ax^{2}+bx+c \nonumber\\ E&=&mc^2 \nonumber\\ {\delta y \over \delta x} &=& {{a\over b}\over c} \end{eqnarray} \noindent Don't worry too much if it looks complicated, the main purpose was to give an \emph{idea\/} of the quality of maths which \LaTeX\ can produce. Let's look at a rather simpler formula. Subscripts are written \( x_{2y} \) and superscripts are written \( x^{2y} \). These are both in-line formulae. \section*{Conclusions} This example illustrates a number of \LaTeX\ features. By comparing the original and the processed text you should be able to see \begin{enumerate} \item How to open and close both single and double quotes. \item How to produce dashes and what they look like. \item How to typeset Ms.~Smith. \item How to produce subscripts and superscripts. \item How to emphasize a section of text \emph{like this}. \item How to produce a numbered list of things. \end{enumerate} \end{document} |
... grapje zeker..quote:Op donderdag 6 april 2006 21:54 schreef HenryHill het volgende:
[..]
[ code verwijderd ]
Dus. Ik zie geen reden om Word te gebruiken![]()
Oh, en ik was nog vergeten te vertellen dat je een soort van compiler nodig hebt om het hele spul naar PostScript-formaat te krijgen, zodat je het kan printen. En als ik me niet vergis, heb je hier 2 van die compilers voor nodig.quote:
WTF doe jij met je pc dan joh?quote:Op woensdag 5 april 2006 16:58 schreef faberic het volgende:
...waar je na 10 pagina's uit moet kijken voor crashes...
Lijkt me echt hèt programma om mee te gaan werken! Die flexibiliteit, die gebruiksvriendelijk interface... ik denk dat ik verliefd ben gewordenquote:Op donderdag 6 april 2006 22:12 schreef HenryHill het volgende:
[..]
Misschien moet je eens proberen of je baas / docent ervoor te paaien is om LaTeX te gebruiken als formaat voor je verslagen e.d.?
Het lijkt wel alsof je het serieus meent! Een tekstverwerker met 20 pagina's tekst (= hooguit 100kb plat, MS memory consumption factor not included) en een e-mailprogrammaatje, en dan juichen dat jouw 3 GHz bak met 1 GB intern niet crasht?quote:Op donderdag 6 april 2006 22:18 schreef babba het volgende:
[..]
WTF doe jij met je pc dan joh?
Ik heb op m'n stage het grootste deel van de dag Word met +/- 20 pagina's aan tekst + Outlook open staan. Nog geen enkele crash gehad
* babba denkt dat faberic nog in het Win98 tijdperk leeft...
Ieder zijn ding. Word werkt bij mij ook sneller dan LaTeX... Maar je hebt nou eenmaal hardcoders en wysiwygers, dat verschil kan je echt niet ontkennen.quote:Op donderdag 6 april 2006 22:58 schreef X_X het volgende:
[..]
Lijkt me echt hèt programma om mee te gaan werken! Die flexibiliteit, die gebruiksvriendelijk interface... ik denk dat ik verliefd ben geworden![]()
Wat ik goed vind, is dat een LaTeX document automatisch een consistente structuur heeft. Iets wat je met een WYSIWYG-programma als Word snel verkeerd doet (de ene keer iets waar nadruk op ligt vet, de andere keer cursief etc).quote:Op donderdag 6 april 2006 23:55 schreef pelleke het volgende:
[..]
Ieder zijn ding. Word werkt bij mij ook sneller dan LaTeX... Maar je hebt nou eenmaal hardcoders en wysiwygers, dat verschil kan je echt niet ontkennen.
Sterker nog, mijn PC crashed nooit, ik heb het sinds dat Windows 2000 één keer meegemaakt en dat kwam door een driverquote:Op donderdag 6 april 2006 23:54 schreef pelleke het volgende:
[..]
Het lijkt wel alsof je het serieus meent! Een tekstverwerker met 20 pagina's tekst (= hooguit 100kb plat, MS memory consumption factor not included) en een e-mailprogrammaatje, en dan juichen dat jouw 3 GHz bak met 1 GB intern niet crasht?
![]()
Nouja het lijkt me dat ze wel een policy hebben hoe om te gaan met .doc'jes.quote:Op vrijdag 7 april 2006 00:10 schreef Tijn het volgende:
Ik snap sowieso niet waarom een tijdschrift uberhaupt per se bestanden wil met stijlelementen. Je zou zeggen dat ze juist meer prijs stellen op platte tekst, zodat ze het makkelijker in de huisstijl van hun blad kunnen integreren.
\begin{center}quote:Op woensdag 5 april 2006 17:38 schreef speknek het volgende:
Ja nee, LaTeX is fijn, ben je een uur bezig om iets te centreren.
En jij denkt dat de gemiddelde Schoevers-secretaresse daar mee overweg kan?quote:
\r\n werkt dan ook op elke serverquote:Op vrijdag 7 april 2006 12:21 schreef synthesix het volgende:
Overigens heb je ook in plain text geen standaard, omdat newlines bijv. niet overal hetzelfde zijn,
windows heeft bijv. carriage return + line feed nodig, terwijl *nix alleen line feed gebruikt, en osx alleen carriage return..
Ik vraag me af of je wel over MS moet klagen.quote:Op woensdag 5 april 2006 16:58 schreef faberic het volgende:
Hoe kan het nou zijn dat je alleen met zo'n verbaggerd klote programma waar je na 10 pagina's uit moet kijken voor crashes tekst
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |