het is wel nodig want ik en 16 miljoen andere nederlanders willen wel elke dag vlees op tafelquote:Op zondag 3 september 2006 22:38 schreef the_disheaver het volgende:
[..]
Tsja, als je zo denkt zou je ook niet moeten recyclen, bewust de fiets pakken/ minder rijden of wat je maar ook doet. Een betere wereld begint bij je zelf.
De natuur heeft ook zijn weedheden. Net als de mens. Maar als het niet nodig is, hoef je naar mijn mening dieren slachtoffer maken van de wreedheden van de mens. Een comsumtie-dier staat los van dieren in het wild. Als je geen vlees eet komt die comsuptiekoe niet opeens in de vrije natuur ofzo.
Aangezien er 16,3 miljoen mensen in Nederland zijn momenteel (Bron: CBS) zullen dat er niet meer zijn dan 15,6(Zie een aantal postst terug), plus waarschijnlijk nog een groter aantal wat niet dagelijks vlees op tafel wil zien. Keep your numbers right.quote:Op zondag 3 september 2006 23:17 schreef GewoneMan het volgende:
[..]
het is wel nodig want ik en 16 miljoen andere nederlanders willen wel elke dag vlees op tafel![]()
Dat van de Chinees wel dan? De helft van de mensen weet niet eens dat kroepoek van garnaal is gemaakt. Nu zou een Chinees het wel moeten weten, maar aan de andere kant blijft het een 'sambalbaai'-Chinees, dus zo hoog schat ik die over het algemeen niet inquote:Op zondag 3 september 2006 20:19 schreef BlaatschaaP het volgende:
Bullshit. Een vegetarier eet geen vlees én geen vis. Dat er een paar kneuzen tussen zitten die zichzelf vegetarier noemen maar wel vis eten, is niet ons probleem.
Je gaat me niet vertellen dat jij een Chinees kent die kroepoek verkoopt en zelf niet eens weet dat er garnaal in zit. Dat de gemiddelde Nederlander 't niet weet, okay, maar een Chinees wel.quote:Op maandag 4 september 2006 08:24 schreef ChrisJX het volgende:
[..]
Dat van de Chinees wel dan? De helft van de mensen weet niet eens dat kroepoek van garnaal is gemaakt. Nu zou een Chinees het wel moeten weten, maar aan de andere kant blijft het een 'sambalbaai'-Chinees, dus zo hoog schat ik die over het algemeen niet in
Mijn ouders hebben ook weleens casave erbij gekregen.quote:[b]Op zondag 3 september 2006 20:19 En bij de Chinees krijg je geen cassave kroepoek, maar de garnalenkroepoek.
15,6 miljoen jij je zin. en sommige misschien niet elke dag ook best, blijft het nog altijd nodig héquote:Op maandag 4 september 2006 06:52 schreef GreatWhiteSilence het volgende:
[..]
Aangezien er 16,3 miljoen mensen in Nederland zijn momenteel (Bron: CBS) zullen dat er niet meer zijn dan 15,6(Zie een aantal postst terug), plus waarschijnlijk nog een groter aantal wat niet dagelijks vlees op tafel wil zien. Keep your numbers right.![]()
Hoewel ik al een eeuwigheid vegetariėr ben, snap ik nog steeds niet hoe je tofu lekker kunt klaarmaken. Ik eet het dan ook eigenlijk nooit. Nu wil ik een beetje gaan bezuinigen en aangezien die vegaburgers allemaal hun gewicht in goud kosten, zal ik toch ook 'es op tofu moeten overschakelen...quote:Op donderdag 7 september 2006 12:14 schreef Unihoc_ACE het volgende:
Hoi lieve vega's. Dit leek mij een mooie plek om mijn vraag te stellen.
Ik heb voor 69 cent een blok tofu op de kop getikt. Ik weet wel hoe ik het moet klaarmaken [knip]
Dat ligt eraan hoe je het marineert. Je kan hele lekkere tofuplakken makenquote:Op donderdag 14 september 2006 12:07 schreef Isabeau het volgende:
Marineren is eigenlijk het sleutelwoord bij tofu. En je moet het ergens doorheen doen, want een gebakken blokje tofu wordt volgens mij nooit lekker.
Nou eigenlijk niet zoveel. Het is denk ik meer het idee dat ik het wel zal weten vanwege de opleiding, wat echt niet het geval hoeft te zijn. Ik weet wel wat maar echt niet alles totin ieder detail. Ik kan je meer vertellen over het slachtproces, de invloeden op de fysieke eigenschappen van het vlees en de factoren die daar invloed op hebben, microbieele veiligheid, bereiding en je een ambachtelijke droge worst moet maken.quote:Op woensdag 27 september 2006 12:16 schreef kruimel_20 het volgende:
Vork, kun je dan wat voorbeelden noemen van wat je dan verteld?
Ik wil niet bot overkomen maar ik heb gewoon geen zin in een eindeloze discussie over wel/geen vlees want daar komt geen eind aan.je op een gegeven moment zeggen ze , het maakt mij niet uit dat je geen vlees eet hoor.... maar wel eerst hele verhalen houden over hoe je je zelf tekort doet.... pffff
Voor mij zijn dat soort discussies heel simpel, ik voer ze niet meer.quote:Op woensdag 27 september 2006 12:16 schreef kruimel_20 het volgende:
Vork, kun je dan wat voorbeelden noemen van wat je dan verteld?
Ik wil niet bot overkomen maar ik heb gewoon geen zin in een eindeloze discussie over wel/geen vlees want daar komt geen eind aan.je op een gegeven moment zeggen ze , het maakt mij niet uit dat je geen vlees eet hoor.... maar wel eerst hele verhalen houden over hoe je je zelf tekort doet.... pffff
Deze tactiek hanteer ik al jaren en dat werkt uitstekend. (Desnoods kun je er nog aan toevoegen: als ik gek was op discussiėren dan was ik wel politicus / Lagerhuisdeelnemer geworden, maar ik ben alleen maar vegetariėr.)quote:Op woensdag 27 september 2006 11:49 schreef Isabeau het volgende:
"Het is mijn keuze en ook al respecteer je die niet, ik wil er niet over discussiėren" Zoiets?
Ik ben Nanking dan wel niet, maar ben toch maar zo vrij om te reagerenquote:Op woensdag 27 september 2006 14:43 schreef kruimel_20 het volgende:
Nanking, wat zeg je tegen de mensen die toch proberen de discussie aan te gaan?
Je moet zeggen: nee, ik ben een pescotariėr.quote:Op dinsdag 10 oktober 2006 17:31 schreef Fetai het volgende:
Ik eet nu ruim een jaar geen vlees/gevogelte meer, nu noemen sommige mensen mij vegetarier alhoewel ik wel vis eet. Hoe staan jullie daar tegenover? Ik vraag me namelijk soms nogal af hoe ik moet reageren als ze vragen of ik vegetarier ben.![]()
Thanks voor de reactiequote:Op dinsdag 10 oktober 2006 17:36 schreef m021 het volgende:
[..]
Je moet zeggen: nee, ik ben een pescotariėr.
Door viseters die zichzelf vegetariėr noemen krijgen steeds meer mensen het idee dat 'echte' vegetariėrs ook gewoon vis eten.
Is er al een pescotariėrstopic?
Kan, maar dan wordt 'ie erg vegetarisch (beetje erwtensoepachtig), niet altijd geliefd bij niet-vegetariėrs. Handiger is het om bijvoorbeeld een tomatengroentesoep te maken. Je begint met uien fruiten (bakken tot ze glazig zijn) in een kookpan. Als dit klaar is doe je er water bij en een groenteboullionblokje. Dat laat je koken en ondertussen gooi je er andere groenten (wortel, bloemkool, wat koolsoorten en een aantal rauwe tomaten met een X in de schil -als je deze dan na een tijdje uit het water haalt en onder het koude water houdt kun je het velletje makkelijk verwijderen-) bij. Als je dit een half uurtje op laag vuur hebt laten koken kun je het geheel pureren voor een mooie gebonden soep. Op smaak brengen met peper/zout. Daarna kun je er wat macaroni/vermicelli ingooien voor de vulling. Soep in schaaltjes, takje peterselie erop, stukjes stokbrood erbij.. Super makkelijk!quote:Op dinsdag 19 december 2006 11:32 schreef kruimel_20 het volgende:
heeft iemand een recept om vegetarische groentensoep te maken.
Ik wil deze met kerst maken , en mijn vader maakte altijd groentensoep (met vlees) en met veel grove groenten.
Ik wil hem dit jaar lekkere groentensoep voor zetten. Maar ik heb nog nooit zelf soep gemaakt...![]()
ik heb nog kikkererwten en linzen liggen... is dat iets voor in de soep?
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Een lekkere bloemkoolsoep is deze, wordt nog lekkerder als je er als garnering wat rauwe stukjes lenteui overheen strooit.quote:Op dinsdag 19 december 2006 11:32 schreef kruimel_20 het volgende:
heeft iemand een recept om vegetarische groentensoep te maken.
Bedankt voor je antwoordquote:Op dinsdag 2 januari 2007 18:46 schreef Behh het volgende:
In de meeste kazen vind je dierlijk stremsel. De biologische kazen van de AH zijn microbieel gestremd, net als de euroshopper brie van de AH.
Bij sommige kaasboeren vind je klaver kaas dit is ook microbieel gestremd.
Op vegatopia.com vind je een hele lijst met kazen die microbieel gestremd zijn.
Ontvangen. Jullie ook al?quote:Op vrijdag 8 december 2006 15:56 schreef Patsy_Stone het volgende:
Het kookboek van de onvolprezen website Vegatopia is eindelijk te bestellen! Zie http://www.vegatopia.com/kookboek/
uh.. kip is vlees he... vis eigenlijk ook..quote:Op maandag 8 januari 2007 09:07 schreef Pikkebaas het volgende:
Ik ben geen vegetarier. Maar ik vind wel dat 7 keer per week vlees eten te veel is.
Ik probeer 2 keer vlees, twee keer kip, 1 keer vis en twee keer vegetarisch (of zonder vlees) te koken.
het vegi eten is in nederland gewoon ranzig vaak. in landen als india - waar veel mensen vegi zijn - is het eten gewoon lekker en mis je het vlees echt niet. maar hier... smerige sojatroep en weet ik al wat voor zaken die gewoon niet het eetplezier verhogen.quote:Op zondag 21 januari 2007 09:49 schreef bloempjuh het volgende:
Ik ben niet 'tegen' restproducten. Ik eet geen vlees, omdat ik geen dood dier wil eten. Maar als er schoenen worden gemaakt van de koe die door mijn vriendje wordt opgegeten, wil ik ze best dragen.
Ik ben niet zo principieel, ik ben een ego-tariėrAlleen vegetarisch eten voor jezelf.
Ik vind het anders wel te eten hier hoor.quote:Op zondag 21 januari 2007 09:58 schreef rainbow2007 het volgende:
[..]
het vegi eten is in nederland gewoon ranzig vaak. in landen als india - waar veel mensen vegi zijn - is het eten gewoon lekker en mis je het vlees echt niet. maar hier... smerige sojatroep en weet ik al wat voor zaken die gewoon niet het eetplezier verhogen.![]()
Waarom praten over restvlees? Alles bij elkaar maakt het het alleen efficient. Leer is bv. een goed product naast het vlees met een 10 a 20% van de winst.quote:Op zondag 21 januari 2007 02:44 schreef OFfSprngr het volgende:
Wat vinden jullie eigenlijk van restvlees, het gene waar een dier niet direct voor is geslacht en dan wel ook eigenlijk nog een variant in noodzakelijkheid van het slachten; bv het stremsel wat gebruikt wordt voor kaas.
Persoonlijk vind ik het natuurlijk wel zielig dat een beest dood moet voor mn eten, maar dan moet je er wel voor zorgen dat je het zo efficiėnt gebruikt het is zonde om 2 beesten te slachten voor benodigdheden wat je uit 1 dier kunt halen.
quote:Op woensdag 31 januari 2007 00:44 schreef gekkehoedenmaker het volgende:
Gewapend met vega kookboeken en goede moed ga ik vanaf nu vegetarisch.
Wish me luck.(En dan bedoel ik vooral succes met het koken.)
Geeft nietsquote:Trouwens, Tech. Ik zie nu pas dat je nog een PM van me krijgt met wat voorbeelden uit mijn portfolio. Sorry hoor, totaal over het hoofd gezien.
Dus door dat jij dat allemaal niet gebruikt verbeter je de wereld?quote:Op zondag 21 januari 2007 12:42 schreef TechXP het volgende:
[..]
Waarom praten over restvlees? Alles bij elkaar maakt het het alleen efficient. Leer is bv. een goed product naast het vlees met een 10 a 20% van de winst.
Als al die andere delen niet wegkonden geraken, dan waren er kosten geweest om het weg te werken en dan was vlees duurder geweest. Maar zolang men leer gebruikt, gelatine, e.d. zal vlees goedkoop blijven en daarmee blijft het veel gegeten worden.
Daarnaast worden sommige koeien meer om het leer gehouden dan voor vlees. Apart.. maar leer komt ook veel uit India... iemand de beelden van Peta daar al eens van gezien?
De impact van mij op deze wereld is daardoor wel een heeeel stuk kleiner.quote:Op woensdag 31 januari 2007 10:06 schreef vats het volgende:
Dus door dat jij dat allemaal niet gebruikt verbeter je de wereld?
quote:Op woensdag 31 januari 2007 08:33 schreef OFfSprngr het volgende:
Succes, ow en je zeehondje is ondersteboven, zal ik 'm ff goed knuffelen?
Je kan het gewoon snijden en erin doen. Mijn moeder maakt dit ook wel eens voor me en het blijft gewoon goed. Smaakt bovendien heel erg goed!!quote:Op vrijdag 2 maart 2007 20:16 schreef piepster het volgende:
*schop!
Ik ben vegetarische erwtensoep aan het maken, omdat er een vega op visite komt, en ik heb vegetarische rookworst gekocht bij de C1000. Kan ik die gewoon in schijfjes snijden en in de soep doen? Of brokkelt hij dan kapot?
Bij de C1000 kreeg ik het briljante advies om dat toch maar gewoon Unox te gebruiken.![]()
"Ja, ik neem niet voor niks de vegetarische worst".
"Oh, maar dan kan je toch wel gewoon Unox gebruiken?"
"Ik ga koken voor iemand die geen vlees eet."
"Oh, dat weet ik allemaal niet."
""
Deze quiche vind ik zelf erg lekker (terwijl ik niet eens van champignonnen hou):quote:Op vrijdag 2 maart 2007 21:43 schreef piepster het volgende:
Nog iemand goede recepten voor lekkere vegetarische quiche? (eieren en melkprducten zijn geen probleem.)
Ik ben zelf geen vegetarier,quote:Op zondag 4 maart 2007 00:04 schreef TechXP het volgende:
Daar zou je dan over moeten navragen.
In de trent van zolang de industrie een half rund in kokend water stopt dan heb ik er geen probleem mee, maar als ik het zelf aan moet snijden...quote:Op zondag 4 maart 2007 05:45 schreef OFfSprngr het volgende:
Ik zou er als ik zelf vega was weinig moeite mee hebben, denk ik, het ligt gewoon aan hoe ver je wilt gaan.
Denk het wel. Maar soms kan je niet anders dan soms uitgaan van wat een kok zegt of wat een bedrijf zegt over hun product.quote:Op zondag 4 maart 2007 01:56 schreef Richie_Rich het volgende:
Ik ben zelf geen vegetarier,
Maar ik was benieuwd naar ervaringen van vegetariers. Het is toch iets wat snel vergeten wordt.
Ik vergeet 't nooit om te benadrukken dat ik ook geen vis/vleesbouillon etc wil in een restaurant.quote:Op zondag 4 maart 2007 01:56 schreef Richie_Rich het volgende:
[..]
Ik ben zelf geen vegetarier,
Maar ik was benieuwd naar ervaringen van vegetariers. Het is toch iets wat snel vergeten wordt.
Het is ook bijna niet mogelijk om 100% vegetarisch te zijn, niet omdat men niet wil, maar omdat dierlijke producten je echt opgedrongen worden. In veel producten zitten gelatine van varkensharen en botten en stremsel wat uit de lebmaag van een kalf komt, wordt in kaas verwerkt, Zo gaar is datquote:Op zondag 4 maart 2007 10:00 schreef TechXP het volgende:
[..]
Denk het wel. Maar soms kan je niet anders dan soms uitgaan van wat een kok zegt of wat een bedrijf zegt over hun product.
Maar als de mogelijkheid er is om dat na te vrage, dan vooral doen. En uitdrukkelijk aangeven wat wel en niet.
Verder is het idd ook persoonlijk hoe ver je gaat. Veel vegetariers eten en drinken sowieso nog dingen die niet-vegetarisch zijn.
Dus geen franse kaas en weet ik veel wat allemaal, zo gaar dat ze dat ook niet gewoon normaal kunnen makenquote:
Ik informeer altijd naar de ingeredienten van de sauzen en de soepen. In bepaalde restaurants waar ik vaak kom, zoals de Olijventuin (mediterraans) en Popocatepetl (mexicaans) zijn de soepen bijvoorbeeld altijd bereid met een groentebouillon.quote:Op zondag 4 maart 2007 01:56 schreef Richie_Rich het volgende:
[..]
Ik ben zelf geen vegetarier,
Maar ik was benieuwd naar ervaringen van vegetariers. Het is toch iets wat snel vergeten wordt.
Erwtensoepquote:Op zaterdag 3 maart 2007 09:28 schreef kruimel_20 het volgende:
piepster, heb je het recept voor de erwtensoep?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |