abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_41467205
quote:
Op zondag 3 september 2006 22:38 schreef the_disheaver het volgende:

[..]

Tsja, als je zo denkt zou je ook niet moeten recyclen, bewust de fiets pakken/ minder rijden of wat je maar ook doet. Een betere wereld begint bij je zelf.

De natuur heeft ook zijn weedheden. Net als de mens. Maar als het niet nodig is, hoef je naar mijn mening dieren slachtoffer maken van de wreedheden van de mens. Een comsumtie-dier staat los van dieren in het wild. Als je geen vlees eet komt die comsuptiekoe niet opeens in de vrije natuur ofzo.
het is wel nodig want ik en 16 miljoen andere nederlanders willen wel elke dag vlees op tafel
When you are courting a nice girl an hour seems like a second. When you sit on a red-hot cinder a second seems like an hour. That's relativity.
  maandag 4 september 2006 @ 06:52:57 #202
12913 GreatWhiteSilence
Bite me! (Not you, Annicka!)
pi_41473171
quote:
Op zondag 3 september 2006 23:17 schreef GewoneMan het volgende:

[..]

het is wel nodig want ik en 16 miljoen andere nederlanders willen wel elke dag vlees op tafel
Aangezien er 16,3 miljoen mensen in Nederland zijn momenteel (Bron: CBS) zullen dat er niet meer zijn dan 15,6(Zie een aantal postst terug), plus waarschijnlijk nog een groter aantal wat niet dagelijks vlees op tafel wil zien. Keep your numbers right.
Man, unlike the animals, has never learned that the sole purpose of life is to enjoy it. (Samuel Butler)
pi_41473633
quote:
Op zondag 3 september 2006 20:19 schreef BlaatschaaP het volgende:

Bullshit. Een vegetarier eet geen vlees én geen vis. Dat er een paar kneuzen tussen zitten die zichzelf vegetarier noemen maar wel vis eten, is niet ons probleem.
Dat van de Chinees wel dan? De helft van de mensen weet niet eens dat kroepoek van garnaal is gemaakt. Nu zou een Chinees het wel moeten weten, maar aan de andere kant blijft het een 'sambalbaai'-Chinees, dus zo hoog schat ik die over het algemeen niet in
pi_41473664
Ik moest zo lachten om een reclame in de Allerhande laatst. Iets van vegetarische knakworstjes.

"Kinderen eten het liefst elke dag knakworst (oh?). Maar omdat je als ouder je kind wel eens iets anders wilt voorzetten dan vlees..." Toen ben ik maar gestopt met lezen
  maandag 4 september 2006 @ 11:22:18 #205
14376 BlaatschaaP
Elephant of joy.
pi_41476938
quote:
Op maandag 4 september 2006 08:24 schreef ChrisJX het volgende:

[..]

Dat van de Chinees wel dan? De helft van de mensen weet niet eens dat kroepoek van garnaal is gemaakt. Nu zou een Chinees het wel moeten weten, maar aan de andere kant blijft het een 'sambalbaai'-Chinees, dus zo hoog schat ik die over het algemeen niet in
Je gaat me niet vertellen dat jij een Chinees kent die kroepoek verkoopt en zelf niet eens weet dat er garnaal in zit. Dat de gemiddelde Nederlander 't niet weet, okay, maar een Chinees wel.
  maandag 4 september 2006 @ 11:38:00 #206
24399 TechXP
www.biteback.be
pi_41477356
quote:
[b]Op zondag 3 september 2006 20:19 En bij de Chinees krijg je geen cassave kroepoek, maar de garnalenkroepoek.
Mijn ouders hebben ook weleens casave erbij gekregen.

Maar goed... heeft iemand hier al eens gesmuld bij het vegetarisch chinees restaurant De Oude Plek in Rotterdam?
Zo ja, lekker he!

Zo nee, dan moet je dat echt eens proberen
pi_41477380
quote:
Op maandag 4 september 2006 06:52 schreef GreatWhiteSilence het volgende:

[..]

Aangezien er 16,3 miljoen mensen in Nederland zijn momenteel (Bron: CBS) zullen dat er niet meer zijn dan 15,6(Zie een aantal postst terug), plus waarschijnlijk nog een groter aantal wat niet dagelijks vlees op tafel wil zien. Keep your numbers right.
15,6 miljoen jij je zin. en sommige misschien niet elke dag ook best, blijft het nog altijd nodig hé
When you are courting a nice girl an hour seems like a second. When you sit on a red-hot cinder a second seems like an hour. That's relativity.
pi_41579532
Hoi lieve vega's. Dit leek mij een mooie plek om mijn vraag te stellen.

Ik heb voor 69 cent een blok tofu op de kop getikt. Ik weet wel hoe ik het moet klaarmaken, maar aangezien ik in mijn eentje ben, zal ik er ook iets van moeten bewaren. Ergens op internet heb ik al gevonden dat je de rest onder water in een bakje 2 a 3 dagen kunt bewaren. Als ik het nu langer wil bewaren, is tofu ook in te vriezen?
Trust me, I know what I'm doing.
pi_41579696
Ja, kan wel maar echt lekker komt het er niet uit.

2-3 staat idd op het verpakking geloof ik, maar ik heb hem vaak genoeg geloof 5 dagen in de koelkast met water afgesloten bewaart. Smaakte nog steeds goed.
pi_41795859
quote:
Op donderdag 7 september 2006 12:14 schreef Unihoc_ACE het volgende:
Hoi lieve vega's. Dit leek mij een mooie plek om mijn vraag te stellen.
Ik heb voor 69 cent een blok tofu op de kop getikt. Ik weet wel hoe ik het moet klaarmaken [knip]
Hoewel ik al een eeuwigheid vegetariėr ben, snap ik nog steeds niet hoe je tofu lekker kunt klaarmaken. Ik eet het dan ook eigenlijk nooit. Nu wil ik een beetje gaan bezuinigen en aangezien die vegaburgers allemaal hun gewicht in goud kosten, zal ik toch ook 'es op tofu moeten overschakelen...

Heeft iemand een geweldige bereidingstip? Waardoor het minder rubberig en flauw wordt? En ik het ook met goed fatsoen aan mijn vleesetende vriend kan voorschotelen?!
Eddy - Life is a mystery, we all must stand alone. I hear him call my name and it feels like home.'
Saffy - 'That's lovely, who wrote it?'
Eddy - 'Madonna, darling
  donderdag 14 september 2006 @ 11:19:04 #211
99606 kruimel_20
Doe wat je wilt!
pi_41796049
Ik marineer Tofu soms met ketjap en kruiden.
the journey is more important than the end or the start
and what it meant to me will eventually be
a memory of the time when i tried so hard
pi_41797515
Marineren is eigenlijk het sleutelwoord bij tofu. En je moet het ergens doorheen doen, want een gebakken blokje tofu wordt volgens mij nooit lekker.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  donderdag 14 september 2006 @ 13:39:25 #213
24399 TechXP
www.biteback.be
pi_41800000
quote:
Op donderdag 14 september 2006 12:07 schreef Isabeau het volgende:
Marineren is eigenlijk het sleutelwoord bij tofu. En je moet het ergens doorheen doen, want een gebakken blokje tofu wordt volgens mij nooit lekker.
Dat ligt eraan hoe je het marineert. Je kan hele lekkere tofuplakken maken

En je hebt ook lekkre gemarineerde tofu in supermarkt. Of natuurwinkel. Tofu rosso is wel lekker. Te vinden in natuurwinkel. En moet je koud eten. Is een beetje kaaserig.
En met gerookte tofu kan je wat extra smaak/geur er aan geven. Als je dat ook lekker marineert met diverse kruiden en eventueel wat pindasaus er bij doet.. dan is dat lekker
  woensdag 27 september 2006 @ 11:25:58 #214
99606 kruimel_20
Doe wat je wilt!
pi_42164525
gister tijdens een etentje werd er ook gevraagd waarom zijn jullie vegetarisch gaan eten....
(wij eten sinds een paar maanden geen vlees dus die vraag kun je verwachten)

En dat word er gretig geprobeerd om je standpunt te verpletteren.
Dat vind ik zo jammer. Er word eigenlijk niet gerespecteerd dat je een keuze maakt. En ik vind het moeilijk om stevig in de discussie te blijven staan , anders lijkt het alsof je niet weet waar je mee bezig bent.

Ik eet geen vlees :
vanwege mijn gezondheid (heb nu minder last van mijn darmen)
ik heb het nooit echt lekker gevonden
vanwege de beestjes.

Dan krijg je naar je hoofd geslingerd : als je zo met je gezondheid bezig bent dan weet je ook dat je zo af en toe vlees MOET eten voor bepaalde stoffen en doe je dat niet doe je je lichaam tekort enz. enz.
Ik lees er wel over en zie dan dat het onderzocht en is eigenlijk ook niet klopt maar zo kun je aan de gang blijven.

Iemand een oneliner waarbij ik duidelijk maak dat ik ervoor gekozen heb en daar verder niet over wil discussieren?
the journey is more important than the end or the start
and what it meant to me will eventually be
a memory of the time when i tried so hard
pi_42165279
"Het is mijn keuze en ook al respecteer je die niet, ik wil er niet over discussiėren" Zoiets?
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  woensdag 27 september 2006 @ 12:10:34 #216
3878 Vork
Manisch creatief
pi_42165884
Ik heb mij ook soms wel eens tot aan het onnozele aan toe moeten verantwoorden voor mijn eetgewoonte. De meest gehoorde opmerkingen waren toch wel "Maar de mens heeft toch vlees nodig? En een mens is vleeseter en dat is hij/zij altijd al geweest".

Het mooie is dat ik sinds ruim 2 jaar een opleiding doe met eh voedsel. Van het ene op het andere moment ben je dan ineens voor veel mensen een expert op het gebied van eten, waarna de meeste opmerkingen over eten al snel wegblijven. De meesten kunnen dergelijke opmerkingen namelijk ook niet onderbouwen. Het maakt het er wel makkelijker op.
  woensdag 27 september 2006 @ 12:16:57 #217
99606 kruimel_20
Doe wat je wilt!
pi_42166087
Vork, kun je dan wat voorbeelden noemen van wat je dan verteld?
Ik wil niet bot overkomen maar ik heb gewoon geen zin in een eindeloze discussie over wel/geen vlees want daar komt geen eind aan.je op een gegeven moment zeggen ze , het maakt mij niet uit dat je geen vlees eet hoor.... maar wel eerst hele verhalen houden over hoe je je zelf tekort doet.... pffff
the journey is more important than the end or the start
and what it meant to me will eventually be
a memory of the time when i tried so hard
  woensdag 27 september 2006 @ 12:27:33 #218
3878 Vork
Manisch creatief
pi_42166367
quote:
Op woensdag 27 september 2006 12:16 schreef kruimel_20 het volgende:
Vork, kun je dan wat voorbeelden noemen van wat je dan verteld?
Ik wil niet bot overkomen maar ik heb gewoon geen zin in een eindeloze discussie over wel/geen vlees want daar komt geen eind aan.je op een gegeven moment zeggen ze , het maakt mij niet uit dat je geen vlees eet hoor.... maar wel eerst hele verhalen houden over hoe je je zelf tekort doet.... pffff
Nou eigenlijk niet zoveel. Het is denk ik meer het idee dat ik het wel zal weten vanwege de opleiding, wat echt niet het geval hoeft te zijn. Ik weet wel wat maar echt niet alles totin ieder detail. Ik kan je meer vertellen over het slachtproces, de invloeden op de fysieke eigenschappen van het vlees en de factoren die daar invloed op hebben, microbieele veiligheid, bereiding en je een ambachtelijke droge worst moet maken.

Maar de meeste mensen roepen maar wat, als men je bijvoorbeeld wijsmaakt dat de mens vlees nodig hebt, dan zou je daarop door kunnen vragen (bijvoorbeeld: wat je dan p'cies uit vlees haalt, wat niet in andere producten zit, laat hun maar met de feiten komen de meesten haken dan wel af of praten onzin). Daarbij zijn ook nog een aantal van die mensen die dergelijke argumenten gebruiken vaak niet degene die bewust eten (denk aan bv. veel vlees, veel vet, weinig groenten).
pi_42167002
Vaak bedoelen vleeseters dat je vitamine B12 mist als je geen vlees eet. Eiwitten en vetten kan je ook uit andere voedingsstoffen opnemen lijkt mij.
Vitamine B12 wordt in een vegetarisch dieet opgenomen uit eieren en melkproducten. Bij gezonde mensen is er een voorraad voor ongeveer 3 jaar aanwezig in de lever.
Bovendien kan het best dat jij je beter/gezonder voelt door minder vlees te eten, het menselijk darmstelsel is eigenlijk te lang om vlees optimaal te kunnen verteren, ook al zegt ons gebit dat we omnivoor zijn.
Als jij het zo aanvoelt, ga er dan zeker mee door, en laat je niet ontmoedigen door commentaar uit je omgeving.

Enkele linkjes:
wat elke veganist (vegetariėr) moet weten over vitamine B12
http://users.telenet.be/m(...)ing/voeding/b12.html
http://www.vegetarisme.be/
pi_42167631
quote:
Op woensdag 27 september 2006 12:16 schreef kruimel_20 het volgende:
Vork, kun je dan wat voorbeelden noemen van wat je dan verteld?
Ik wil niet bot overkomen maar ik heb gewoon geen zin in een eindeloze discussie over wel/geen vlees want daar komt geen eind aan.je op een gegeven moment zeggen ze , het maakt mij niet uit dat je geen vlees eet hoor.... maar wel eerst hele verhalen houden over hoe je je zelf tekort doet.... pffff
Voor mij zijn dat soort discussies heel simpel, ik voer ze niet meer.
Ik heb er geen zin in om mensen verantwoording af te leggen voor mijn persoonlijke keuze.

Behalve als iemand echt oprecht is naar mijn keuzes ben ik bereid om het allemaal uit te leggen, maar meestal wordt de vraag waarom je vega bent heel aanvalled gevraagd.
ijs_beer fan!
  woensdag 27 september 2006 @ 14:43:58 #221
99606 kruimel_20
Doe wat je wilt!
pi_42170094
bedankt voor de linkjes iksje ! Heb het even door zitten lezen...

Ik lees (en hoor) voornamelijk het argument vitamines en bouwstoffen die je nodig hebt die aléén in vlees zitten die je dan mist. Maar ik lees nu dat vit. B12 ook gewoon uit ei kan verkregen worden.
Zowiezo neem ik aanvullende vitamine tabletten en volgens de pot zit er ook wat B12 bij.

En ik voel me zeker beter sinds ik geen vlees eet. Voorheen vrij vaak last van een spastische darm - opgeblazen gevoel - oprispingen enzo voort....maar nu niet meer

Nanking, wat zeg je tegen de mensen die toch proberen de discussie aan te gaan?

(trouwens ik weet niet of er in LIF een topic over dit soort vragen loopt ... aangezien dit toch CUL is, want dan kan ik beter daar terecht)
the journey is more important than the end or the start
and what it meant to me will eventually be
a memory of the time when i tried so hard
pi_42171903
quote:
Op woensdag 27 september 2006 11:49 schreef Isabeau het volgende:
"Het is mijn keuze en ook al respecteer je die niet, ik wil er niet over discussiėren" Zoiets?
Deze tactiek hanteer ik al jaren en dat werkt uitstekend. (Desnoods kun je er nog aan toevoegen: als ik gek was op discussiėren dan was ik wel politicus / Lagerhuisdeelnemer geworden, maar ik ben alleen maar vegetariėr.)
quote:
Op woensdag 27 september 2006 14:43 schreef kruimel_20 het volgende:
Nanking, wat zeg je tegen de mensen die toch proberen de discussie aan te gaan?
Ik ben Nanking dan wel niet, maar ben toch maar zo vrij om te reageren : Je kunt gewoon zeggen dat je die discussie niet meer voert, vind ik. Zij eten wel vlees, jij niet, prima toch? Ieder zijn keuze, geen reden tot discussie.
Eddy - Life is a mystery, we all must stand alone. I hear him call my name and it feels like home.'
Saffy - 'That's lovely, who wrote it?'
Eddy - 'Madonna, darling
  woensdag 27 september 2006 @ 16:32:12 #223
99606 kruimel_20
Doe wat je wilt!
pi_42172365
ik zal de volgende keer zoiets proberen te zeggen.... "daar heb ik mijn motivatie voor daar wil ik het graag bij laten" , en als de dan nog raar doen dan worden we maar wat feller....

Maar om toch een beetje CUL te blijven het menu van gisteren :

Voorgerecht :
Gefrituurde bospaddestoelen (heb maar niet gevraagd in wat voor een frituurvet het gebakken is) met een salade van sla tomaatjes en toast

Hoofdgerecht :
Een pastei bakje met iets van rode bieten
een stukje geitenkaas met iets eromheen
een stapeltje van geroosterde paprika - perzik - ui
ze kwamen los nog groenten brengen bij iedereen en daarbij zat een stukje quiche met ham. Voor ons hadden ze een apart bakje met groenten waaronder een lekker stukje bloemkool , peultjes en gevulde tomaat met pesto en kaas

[ Bericht 6% gewijzigd door kruimel_20 op 27-09-2006 16:37:33 ]
the journey is more important than the end or the start
and what it meant to me will eventually be
a memory of the time when i tried so hard
pi_42174180
Of je zegt: "Ik eet geen vlees meer omdat ik me er niet langer goed bij voelde." Zeg ik ook wel eens, meestal houdt de ander dan meteen op met vragen, omdat er weinig op te reageren valt.
pi_42174229
meldt
You've just been F'd in the A
  woensdag 27 september 2006 @ 18:21:34 #226
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_42175134
'Ik haat planten' Wil ik nog wel is gebruiken
pi_42549204
Ik eet nu ruim een jaar geen vlees/gevogelte meer, nu noemen sommige mensen mij vegetarier alhoewel ik wel vis eet. Hoe staan jullie daar tegenover? Ik vraag me namelijk soms nogal af hoe ik moet reageren als ze vragen of ik vegetarier ben.
Ik support gevallen topclubs!
pi_42549387
quote:
Op dinsdag 10 oktober 2006 17:31 schreef Fetai het volgende:
Ik eet nu ruim een jaar geen vlees/gevogelte meer, nu noemen sommige mensen mij vegetarier alhoewel ik wel vis eet. Hoe staan jullie daar tegenover? Ik vraag me namelijk soms nogal af hoe ik moet reageren als ze vragen of ik vegetarier ben.
Je moet zeggen: nee, ik ben een pescotariėr.

Door viseters die zichzelf vegetariėr noemen krijgen steeds meer mensen het idee dat 'echte' vegetariėrs ook gewoon vis eten.

Is er al een pescotariėrstopic?
Heeft Fok! verlaten, jeweetoch.
pi_42549798
quote:
Op dinsdag 10 oktober 2006 17:36 schreef m021 het volgende:

[..]

Je moet zeggen: nee, ik ben een pescotariėr.

Door viseters die zichzelf vegetariėr noemen krijgen steeds meer mensen het idee dat 'echte' vegetariėrs ook gewoon vis eten.

Is er al een pescotariėrstopic?
Thanks voor de reactie

Ik zie nog geen pescotariėrstopic btw.
Ik support gevallen topclubs!
pi_42565721
ik irriteer me ook een beetje aan mensen die vragen of ik wel vis eet. natuurlijk is het goed, net als de part-time vega's. Maar niet omdat ik denk dat vis beter of slechter is dan vlees ofzo. misschien juist niet.

Maar als je minder vlees/vis eet, wat is daar mis mee?

Hoorde wel een goede theorie. Dat ze maar wel vis eten omdat vega zijn best moeilijk is als je buitenshuis eet (bij anderen/ uit eten), en dat je dan maar vis eet. Dat vind ik wel lekker pragmatisch. Ik zou het alleen totaal niet lekker vinden. Dan maar moeilijk doen
pi_42573541
Laatst vroeg mn tante ook waarom ik dang een vis at. Terwijl ze ook nog eens wist dat ik mn hele leven al geen vis eet, ook niet toen ik nog vlees at.
pi_42580210
Stiekem erger ik me een beetje aan al die parttime-, pseudo- en semi-vegetariėrs. Uiteraard vind ik het een goede zaak dat veel mensen minder vlees eten, maar ze maken het mij, als fulltime vegetariėr, niet gemakkelijk. Veel mensen gaan ervanuit dat ik best af en toe vlees of vis kan eten, want "er zijn zoveel vegetariėrs die dat soms doen".

Een andere theorie m.b.t. vegetariėrs-die-wel-vis-eten die ik weleens gehoord heb, is dat vissen minder zielig zijn dan andere dieren. Ze hebben immers hun hele leven gezellig kunnen zwemmen (en niet in een ministal moeten staan). Daarnaast is de aaibaarheidsfactor van de gemiddelde vis wat lager.
Eddy - Life is a mystery, we all must stand alone. I hear him call my name and it feels like home.'
Saffy - 'That's lovely, who wrote it?'
Eddy - 'Madonna, darling
pi_44253934
Ter reanimatie van dit topic:

Het kookboek van de onvolprezen website Vegatopia is eindelijk te bestellen! Zie http://www.vegatopia.com/kookboek/
Eddy - Life is a mystery, we all must stand alone. I hear him call my name and it feels like home.'
Saffy - 'That's lovely, who wrote it?'
Eddy - 'Madonna, darling
pi_44256030
Ja ik kreeg al een mail! Maar ik weet nog niet of ik hem ga bestellen! Hij ziet er wel mooi uit!
  zondag 10 december 2006 @ 03:21:44 #235
24399 TechXP
www.biteback.be
pi_44293876
Ik vind de cover niet erg uitnodigend eigenlijk.. dus bestel hem misschien niet.. of wel.. ben toch wel een beetje verslaafd nog aan vtopia.. en heb er ook wel wat aan te danken.. misschien bestel ik hem wel.. tsja..weet nog niet.
pi_44304228
Ja die cover had wel wat origineler gekund. Straalt iets teveel kneuterigheid uit. Maar ik vind het een hele goede site (dus dat stimuleer ik graag) en een tientje is ook weer niet duur.
Eddy - Life is a mystery, we all must stand alone. I hear him call my name and it feels like home.'
Saffy - 'That's lovely, who wrote it?'
Eddy - 'Madonna, darling
pi_44306633
Lekker toch die kneuterigheid.
pi_44434521
Ik eet al meer dan 4 jaar geen vlees & vis meer

Maar wat hierboven gezegd werd over dat mensen denken dat vegetariėrs 'toch af en toe wel vis of vlees kunnen eten' krijg ik ook heel vaak over me heen
Door mijn oh zo lieve oma bijvoorbeeld.
Schept ze me zonder blikken of blozen vlees op mijn bord..
'Oma, u weet toch nog dat ik geen vlees en vis eet he?'
'Oh nog steeds niet?'

... Sommige mensen leren het nooit

Verder wordt er hier thuis (ben 17 he ) apart voor mij gekookt in een apart pannetje.
Vind het een vies idee als mijn eten is bereidt uit hetzelfde pannetje waarin vlees heeft gezeten.

Zo dat was mijn verhaal
  dinsdag 19 december 2006 @ 11:32:36 #239
99606 kruimel_20
Doe wat je wilt!
pi_44563888
heeft iemand een recept om vegetarische groentensoep te maken.
Ik wil deze met kerst maken , en mijn vader maakte altijd groentensoep (met vlees) en met veel grove groenten.
Ik wil hem dit jaar lekkere groentensoep voor zetten. Maar ik heb nog nooit zelf soep gemaakt...

ik heb nog kikkererwten en linzen liggen... is dat iets voor in de soep?
the journey is more important than the end or the start
and what it meant to me will eventually be
a memory of the time when i tried so hard
pi_44565497
quote:
Op dinsdag 19 december 2006 11:32 schreef kruimel_20 het volgende:
heeft iemand een recept om vegetarische groentensoep te maken.
Ik wil deze met kerst maken , en mijn vader maakte altijd groentensoep (met vlees) en met veel grove groenten.
Ik wil hem dit jaar lekkere groentensoep voor zetten. Maar ik heb nog nooit zelf soep gemaakt...

ik heb nog kikkererwten en linzen liggen... is dat iets voor in de soep?
Kan, maar dan wordt 'ie erg vegetarisch (beetje erwtensoepachtig), niet altijd geliefd bij niet-vegetariėrs. Handiger is het om bijvoorbeeld een tomatengroentesoep te maken. Je begint met uien fruiten (bakken tot ze glazig zijn) in een kookpan. Als dit klaar is doe je er water bij en een groenteboullionblokje. Dat laat je koken en ondertussen gooi je er andere groenten (wortel, bloemkool, wat koolsoorten en een aantal rauwe tomaten met een X in de schil -als je deze dan na een tijdje uit het water haalt en onder het koude water houdt kun je het velletje makkelijk verwijderen-) bij. Als je dit een half uurtje op laag vuur hebt laten koken kun je het geheel pureren voor een mooie gebonden soep. Op smaak brengen met peper/zout. Daarna kun je er wat macaroni/vermicelli ingooien voor de vulling. Soep in schaaltjes, takje peterselie erop, stukjes stokbrood erbij.. Super makkelijk!
Mon 'en!
  dinsdag 19 december 2006 @ 13:17:22 #241
99606 kruimel_20
Doe wat je wilt!
pi_44566882
mijn vriend houd niet van tomaten soep....
Maar als ik het goed heb kan ik gewoon uitje fruiten (en knoflook?)
daarna de boullion erbij , aan de kook , groenten erbij, vermicelli/macaronie erbij en laten koken....

moeten er nog kruiden bij voor extra smaak?
the journey is more important than the end or the start
and what it meant to me will eventually be
a memory of the time when i tried so hard
  dinsdag 19 december 2006 @ 15:09:07 #242
12913 GreatWhiteSilence
Bite me! (Not you, Annicka!)
pi_44570068
Ik denk dat de boullion zelf al kruidig genoeg is? Maar je kunt het natuurlijk ook zelf eerst eens proberen, dan weet je zeker dat het een beetje naar je smaak is...
Man, unlike the animals, has never learned that the sole purpose of life is to enjoy it. (Samuel Butler)
  dinsdag 19 december 2006 @ 16:21:10 #243
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_44571975
Laatst kreeg ik vegetarische zuurkool...
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_44574185
quote:
Op dinsdag 19 december 2006 11:32 schreef kruimel_20 het volgende:
heeft iemand een recept om vegetarische groentensoep te maken.
Een lekkere bloemkoolsoep is deze, wordt nog lekkerder als je er als garnering wat rauwe stukjes lenteui overheen strooit.

Deze is met kikkererwten (en ook lekker!)
Eddy - Life is a mystery, we all must stand alone. I hear him call my name and it feels like home.'
Saffy - 'That's lovely, who wrote it?'
Eddy - 'Madonna, darling
pi_44873179
Hoi Ik ga morgen twee aardappelsalades maken, één met vlees en één zonder vlees. Maar wat voor vleesvervangend produkt kan ik daar indoen? Ik heb nog van die desstukjes (ik hoop dat je begrijpt wat ik bedoel...zo'n vleesvervangend produkt in blokjes), eieren, champignons, noten en kaas. Wat is lekker?
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_44873331
Ik denk dat 't het lekkerst is als je het gewoon helemaal weg laat.
Dus geen vleesvervanger ofzo.
ijs_beer fan!
pi_44873377
In het recept stond champignons of kaas, maar dat leek me helemaal niet lekker. Dus ik dacht ik vraag het de smaakexperts maar, want misschien is het juist wel heel erg lekker met bijv. kaasblokjes. Weglaten dus?
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_44873446
Het is natuurlijk heel persoonlijk maar ik kan me niet voorstellen dat het lekker is met blokjes kaast oid erin.
ijs_beer fan!
pi_44873540
Ik ook niet
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_44873584
Dan gewoon weglaten .
Opgelost, slotje .
ijs_beer fan!
pi_44873701
Nee: opgelost, volgende probleem
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_44873938
O, sorry .
ijs_beer fan!
  zaterdag 30 december 2006 @ 23:19:06 #253
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_44874383
Geen probleem maar wel een tip; broodje falafel-tsatsiki van de sandwichbar op Utrecht-CS, goddelijk!
pi_44944883
Heeft iemand enig idee in wat voor producten dierlijk stremsel gebruikt word? Ik moet dat spul dus echt niet hebben. Zit het in vrijwel alle soorten kaas of valt dit nog mee?
Ik support gevallen topclubs!
pi_44948301
In de meeste kazen vind je dierlijk stremsel. De biologische kazen van de AH zijn microbieel gestremd, net als de euroshopper brie van de AH.
Bij sommige kaasboeren vind je klaver kaas dit is ook microbieel gestremd.
Op vegatopia.com vind je een hele lijst met kazen die microbieel gestremd zijn.
pi_44948744
quote:
Op dinsdag 2 januari 2007 18:46 schreef Behh het volgende:
In de meeste kazen vind je dierlijk stremsel. De biologische kazen van de AH zijn microbieel gestremd, net als de euroshopper brie van de AH.
Bij sommige kaasboeren vind je klaver kaas dit is ook microbieel gestremd.
Op vegatopia.com vind je een hele lijst met kazen die microbieel gestremd zijn.
Bedankt voor je antwoord
Ik support gevallen topclubs!
  zondag 7 januari 2007 @ 22:42:27 #257
24399 TechXP
www.biteback.be
pi_45126996
quote:
Op vrijdag 8 december 2006 15:56 schreef Patsy_Stone het volgende:
Het kookboek van de onvolprezen website Vegatopia is eindelijk te bestellen! Zie http://www.vegatopia.com/kookboek/
Ontvangen. Jullie ook al?

Op zich een aardig boekwerkje. Het is beter dan ik verwacht had eigenlijk
  maandag 8 januari 2007 @ 01:12:50 #258
24399 TechXP
www.biteback.be
pi_45132122


Jammie
  maandag 8 januari 2007 @ 09:07:19 #259
34163 Pikkebaas
Corporate Overlord
pi_45135028
Ik ben geen vegetarier. Maar ik vind wel dat 7 keer per week vlees eten te veel is.
Ik probeer 2 keer vlees, twee keer kip, 1 keer vis en twee keer vegetarisch (of zonder vlees) te koken.

Hopelijk vind ik hiet nog wat interessante gerechten. Een mooi gerecht maken zonder vlees vind ik altijd een grotere uitdaging dan met.
Wien Neerlandsch bloed in de aders vloeit,
Van vreemde smetten vrij,
  maandag 8 januari 2007 @ 10:15:48 #260
24399 TechXP
www.biteback.be
pi_45136103
quote:
Op maandag 8 januari 2007 09:07 schreef Pikkebaas het volgende:
Ik ben geen vegetarier. Maar ik vind wel dat 7 keer per week vlees eten te veel is.
Ik probeer 2 keer vlees, twee keer kip, 1 keer vis en twee keer vegetarisch (of zonder vlees) te koken.
uh.. kip is vlees he... vis eigenlijk ook..
  zondag 21 januari 2007 @ 02:32:52 #261
117776 OFfSprngr
Meest boze Punker van Fok!
pi_45551161
Mag ik ook mee doen als aspirerende flexitariėr?
You must learn to live with your own conscience, your own morality, your own decision, your own self. You alone can do it. There is no authority but yourself!
http://www.last.fm/user/OFfSprngr
.
.
  zondag 21 januari 2007 @ 02:44:09 #262
117776 OFfSprngr
Meest boze Punker van Fok!
pi_45551282
Wat vinden jullie eigenlijk van restvlees, het gene waar een dier niet direct voor is geslacht en dan wel ook eigenlijk nog een variant in noodzakelijkheid van het slachten; bv het stremsel wat gebruikt wordt voor kaas.

Persoonlijk vind ik het natuurlijk wel zielig dat een beest dood moet voor mn eten, maar dan moet je er wel voor zorgen dat je het zo efficiėnt gebruikt het is zonde om 2 beesten te slachten voor benodigdheden wat je uit 1 dier kunt halen.

Anyway, tegenwoordig probeer ik veggie vlees bij de supermarkt sommige is lekker, andere weer niet.
Veelal haal ik nu bio inplaats van gewoon vlees en rund inplaats van varken.
Verder lust ik totaal geen vis, maar alle beetjes helpen.
You must learn to live with your own conscience, your own morality, your own decision, your own self. You alone can do it. There is no authority but yourself!
http://www.last.fm/user/OFfSprngr
.
.
pi_45552545
Ik ben niet 'tegen' restproducten. Ik eet geen vlees, omdat ik geen dood dier wil eten. Maar als er schoenen worden gemaakt van de koe die door mijn vriendje wordt opgegeten, wil ik ze best dragen.

Ik ben niet zo principieel, ik ben een ego-tariėr Alleen vegetarisch eten voor jezelf.
Mon 'en!
pi_45552602
quote:
Op zondag 21 januari 2007 09:49 schreef bloempjuh het volgende:
Ik ben niet 'tegen' restproducten. Ik eet geen vlees, omdat ik geen dood dier wil eten. Maar als er schoenen worden gemaakt van de koe die door mijn vriendje wordt opgegeten, wil ik ze best dragen.

Ik ben niet zo principieel, ik ben een ego-tariėr Alleen vegetarisch eten voor jezelf.
het vegi eten is in nederland gewoon ranzig vaak. in landen als india - waar veel mensen vegi zijn - is het eten gewoon lekker en mis je het vlees echt niet. maar hier... smerige sojatroep en weet ik al wat voor zaken die gewoon niet het eetplezier verhogen.
pi_45553468
quote:
Op zondag 21 januari 2007 09:58 schreef rainbow2007 het volgende:

[..]

het vegi eten is in nederland gewoon ranzig vaak. in landen als india - waar veel mensen vegi zijn - is het eten gewoon lekker en mis je het vlees echt niet. maar hier... smerige sojatroep en weet ik al wat voor zaken die gewoon niet het eetplezier verhogen.
Ik vind het anders wel te eten hier hoor. Nou kan ik het alleen niet vergelijken met andere landen.
pi_45554470
Ach, je maakt er toch gewoon zelf iets van? Soms is mijn eten puur voedzaam, maar er zijn toch genoeg lekker dingen te krijgen (spinazierondo's van AH bijv) of te maken.
Mon 'en!
  zondag 21 januari 2007 @ 12:42:59 #267
24399 TechXP
www.biteback.be
pi_45555505
quote:
Op zondag 21 januari 2007 02:44 schreef OFfSprngr het volgende:
Wat vinden jullie eigenlijk van restvlees, het gene waar een dier niet direct voor is geslacht en dan wel ook eigenlijk nog een variant in noodzakelijkheid van het slachten; bv het stremsel wat gebruikt wordt voor kaas.

Persoonlijk vind ik het natuurlijk wel zielig dat een beest dood moet voor mn eten, maar dan moet je er wel voor zorgen dat je het zo efficiėnt gebruikt het is zonde om 2 beesten te slachten voor benodigdheden wat je uit 1 dier kunt halen.
Waarom praten over restvlees? Alles bij elkaar maakt het het alleen efficient. Leer is bv. een goed product naast het vlees met een 10 a 20% van de winst.

Als al die andere delen niet wegkonden geraken, dan waren er kosten geweest om het weg te werken en dan was vlees duurder geweest. Maar zolang men leer gebruikt, gelatine, e.d. zal vlees goedkoop blijven en daarmee blijft het veel gegeten worden.

Daarnaast worden sommige koeien meer om het leer gehouden dan voor vlees. Apart.. maar leer komt ook veel uit India... iemand de beelden van Peta daar al eens van gezien?
pi_45574890
Hey luitjes

Ik ben stukje bij beetje het vegetarisch eten bij ons thuis aan het introduceren. Best leuk en ik heb nog geen klachten gehad (terwijl mijn vader een echte vleeseter is).

Maar goed, ik zie op internet heel veel Amerikaanse kookboeken, hardstikke leuk en van de reviews die ik lees en de foto's die ik zie krijg ik gelijk trek. !

Ik vroeg me dus af of hier mensen zijn die ervaring hebben met engelstalige vega-receptenboeken en dan met name de Engelse Amerikaanse. Worden er vaak ingedrienten gebruikt waar je in Nederland moeilijk aan kan komen (Fakin'-Bacon? ), is de lingo een beetje te begrijpen etc?

[ Bericht 2% gewijzigd door gekkehoedenmaker op 22-01-2007 15:29:01 (le-zen) ]
Robert Smith should really cover Coldplays 'Clocks'
And when he'd sing 'Am I part of the cure, or part of the disease?'
We'd all be like: "I know this one!"
  maandag 22 januari 2007 @ 12:19:42 #269
24399 TechXP
www.biteback.be
pi_45575013
Uhm.. het is soms wel even opzoeken hoe en wat. Vaak ook andere maten enzo.
Hier staat een handige pagina iig voor het laatste: http://www.veganpeace.com/recipe_pages/conversion_charts.htm
pi_45844827
Gewapend met vega kookboeken en goede moed ga ik vanaf nu vegetarisch.
Wish me luck. (En dan bedoel ik vooral succes met het koken.)

Trouwens, Tech. Ik zie nu pas dat je nog een PM van me krijgt met wat voorbeelden uit mijn portfolio. Sorry hoor, totaal over het hoofd gezien.
Robert Smith should really cover Coldplays 'Clocks'
And when he'd sing 'Am I part of the cure, or part of the disease?'
We'd all be like: "I know this one!"
  woensdag 31 januari 2007 @ 08:33:46 #271
117776 OFfSprngr
Meest boze Punker van Fok!
pi_45847663
Succes, ow en je zeehondje is ondersteboven, zal ik 'm ff goed knuppelen?
You must learn to live with your own conscience, your own morality, your own decision, your own self. You alone can do it. There is no authority but yourself!
http://www.last.fm/user/OFfSprngr
.
.
  woensdag 31 januari 2007 @ 09:59:34 #272
24399 TechXP
www.biteback.be
pi_45848867
quote:
Op woensdag 31 januari 2007 00:44 schreef gekkehoedenmaker het volgende:
Gewapend met vega kookboeken en goede moed ga ik vanaf nu vegetarisch.
Wish me luck. (En dan bedoel ik vooral succes met het koken.)
quote:
Trouwens, Tech. Ik zie nu pas dat je nog een PM van me krijgt met wat voorbeelden uit mijn portfolio. Sorry hoor, totaal over het hoofd gezien.
Geeft niets
  woensdag 31 januari 2007 @ 10:06:21 #273
269 vats
Live life to the max!
pi_45849005
quote:
Op zondag 21 januari 2007 12:42 schreef TechXP het volgende:

[..]

Waarom praten over restvlees? Alles bij elkaar maakt het het alleen efficient. Leer is bv. een goed product naast het vlees met een 10 a 20% van de winst.

Als al die andere delen niet wegkonden geraken, dan waren er kosten geweest om het weg te werken en dan was vlees duurder geweest. Maar zolang men leer gebruikt, gelatine, e.d. zal vlees goedkoop blijven en daarmee blijft het veel gegeten worden.

Daarnaast worden sommige koeien meer om het leer gehouden dan voor vlees. Apart.. maar leer komt ook veel uit India... iemand de beelden van Peta daar al eens van gezien?
Dus door dat jij dat allemaal niet gebruikt verbeter je de wereld?
  woensdag 31 januari 2007 @ 10:30:00 #274
24399 TechXP
www.biteback.be
pi_45849449
quote:
Op woensdag 31 januari 2007 10:06 schreef vats het volgende:
Dus door dat jij dat allemaal niet gebruikt verbeter je de wereld?
De impact van mij op deze wereld is daardoor wel een heeeel stuk kleiner.
pi_45929479
quote:
Op woensdag 31 januari 2007 08:33 schreef OFfSprngr het volgende:
Succes, ow en je zeehondje is ondersteboven, zal ik 'm ff goed knuffelen?
Mag hoor!

Trouwens, mijn ouders zijn echt superlief. Ik kwam vanmiddag thuis en ze hadden ineens heel veel verse groentes in huis gehaald, linzen, kikkererwten, Valess nepvleesje, vega bapao's, vega loempia's en vega recepten enzo!
Ondanks de opmerking van mij pa (ja, een kroket kan je gewoon eten hoor, want wat zit daar nou voor vlees in? !), voel ik me echt helemaal gesupport door mijn ouders.
Robert Smith should really cover Coldplays 'Clocks'
And when he'd sing 'Am I part of the cure, or part of the disease?'
We'd all be like: "I know this one!"
  vrijdag 2 februari 2007 @ 23:23:32 #276
117776 OFfSprngr
Meest boze Punker van Fok!
pi_45930536
Hoe lang ben je dan al vegetariėr/uit huis?
You must learn to live with your own conscience, your own morality, your own decision, your own self. You alone can do it. There is no authority but yourself!
http://www.last.fm/user/OFfSprngr
.
.
pi_45932024
Mwoa, vanaf begin dit jaar begon ik onder het mom van 'goede voornemens' met het eten van vleesvervangers. Ik at toen alleen maar vlees als mijn ouders dat in de maaltijd verwerkten.
Half Januari besloot ik volledig vegetarisch te gaan. Ik woon nog thuis.

Maar ik vind het zo lief van mijn ouders, omdat ze mijn plannen niet altijd even serieus nemen. Ze denken vaak dat het maar iets tijdelijks is en dat ik er zo wel weer overheen groei.
Dus toen ze al die dingen ineens in de kast hadden staan vond ik dat echt een mooi gebaar.
Robert Smith should really cover Coldplays 'Clocks'
And when he'd sing 'Am I part of the cure, or part of the disease?'
We'd all be like: "I know this one!"
  zaterdag 3 februari 2007 @ 01:44:03 #278
117776 OFfSprngr
Meest boze Punker van Fok!
pi_45934508
Ben eind vorig jaar ook begonnen met minder vlees te eten en meer vegie zooi, ik zou niet een volledige vegetarļer kunnen worden, want als ik uit eten ga of bbq'n wil ik nog wel eens echt een lekker stuk vlees, maar elke dag een matig lapje vlees ben ik wel op uit gekeken, of echt goed en lekker of niet.
You must learn to live with your own conscience, your own morality, your own decision, your own self. You alone can do it. There is no authority but yourself!
http://www.last.fm/user/OFfSprngr
.
.
pi_46857841
*schop!

Ik ben vegetarische erwtensoep aan het maken, omdat er een vega op visite komt, en ik heb vegetarische rookworst gekocht bij de C1000. Kan ik die gewoon in schijfjes snijden en in de soep doen? Of brokkelt hij dan kapot?

Bij de C1000 kreeg ik het briljante advies om dat toch maar gewoon Unox te gebruiken.
"Ja, ik neem niet voor niks de vegetarische worst".
"Oh, maar dan kan je toch wel gewoon Unox gebruiken?"
"Ik ga koken voor iemand die geen vlees eet."
"Oh, dat weet ik allemaal niet."
" "
  vrijdag 2 maart 2007 @ 20:24:06 #280
12913 GreatWhiteSilence
Bite me! (Not you, Annicka!)
pi_46858173
Je zou misschien kunnen proberen een klein stukje van de worst te koken en kijken wat het effect daarvan is?
Man, unlike the animals, has never learned that the sole purpose of life is to enjoy it. (Samuel Butler)
pi_46858412
Denk dat ik dat ga doen idd. Het punt is alleen dat ik vier pannen snert op heb staan. In het kader van: gezellig, een feestje. Ik gooi wel een stukje bij de vegapan in. Mocht het er dramatisch uit komen te zien, dan verzin ik wel wat anders.

Hoe maken jullie erwtensoep trouwens? Ik heb mijn normale recept aangehouden, alleen in plaats van alle vleesdingen vegetarische groentebouillontabletten gebruikt, En die vegarookworst dan erbij, als dat lukt.
pi_46859046
quote:
Op vrijdag 2 maart 2007 20:16 schreef piepster het volgende:
*schop!

Ik ben vegetarische erwtensoep aan het maken, omdat er een vega op visite komt, en ik heb vegetarische rookworst gekocht bij de C1000. Kan ik die gewoon in schijfjes snijden en in de soep doen? Of brokkelt hij dan kapot?

Bij de C1000 kreeg ik het briljante advies om dat toch maar gewoon Unox te gebruiken.
"Ja, ik neem niet voor niks de vegetarische worst".
"Oh, maar dan kan je toch wel gewoon Unox gebruiken?"
"Ik ga koken voor iemand die geen vlees eet."
"Oh, dat weet ik allemaal niet."
" "
Je kan het gewoon snijden en erin doen. Mijn moeder maakt dit ook wel eens voor me en het blijft gewoon goed. Smaakt bovendien heel erg goed!!
Ik support gevallen topclubs!
pi_46859836
Pas op het laatst de worst erbij. Wat ook lekker is, maar lastiger te krijgen: gerookte tofu. Mjammie! En gewoon je normale recept aanhouden is een goede tactiek.
Mon 'en!
pi_46861129
De drie proefplakjes hielden zich prima. De worst gaat er bij de 'gewone' erwtensoep ook op het laatst bij, dus bij de vega ook maar, had ik al bedacht.

De soep ruikt al erg lekker, dus volgens mij komt het helemaal goed. Dank voor jullie hulp!

Nog iemand goede recepten voor lekkere vegetarische quiche? (eieren en melkprducten zijn geen probleem.)
  zaterdag 3 maart 2007 @ 09:28:15 #285
99606 kruimel_20
Doe wat je wilt!
pi_46871240
piepster, heb je het recept voor de erwtensoep?
the journey is more important than the end or the start
and what it meant to me will eventually be
a memory of the time when i tried so hard
pi_46875709
quote:
Op vrijdag 2 maart 2007 21:43 schreef piepster het volgende:

Nog iemand goede recepten voor lekkere vegetarische quiche? (eieren en melkprducten zijn geen probleem.)
Deze quiche vind ik zelf erg lekker (terwijl ik niet eens van champignonnen hou):

Benodigdheden:
- pakje bladerdeeg
- 1 grote prei (ongeveer 400 gr), in stukjes/ringetjes gesneden
- 1 groene paprika, in stukjes gesneden
- 1 ui, gesnipperd
- 1 bakje champignonnen, in stukjes
- zakje geraspte kaas
- 5 eieren
- 1/2 flesje koffieroom
- peper&zout

1. Bladerdeeg laten ontdooien, vorm invetten en met bloem bestuiven
2. In hapjespan ui en paprika bakken
3. Champignonnen erbij doen en bakken
4. Prei erbij doen en bakken, het geheel laten krimpen

5. Bladerdeeg in vorm plakken, inprikken met vork
6. Groente erin doen

7. Eieren, koffieroom, peper en zout in een mengkom klutsen
8. Mengseltje over de groente in de schaal gieten
9. Kaas over de quiche strooien
10. Oven 200 Graden, ongeveer 30 minuten, of als de kaas mooi gesmolten is.


  zaterdag 3 maart 2007 @ 23:43:01 #287
111171 Richie_Rich
Rich Industries©
pi_46892808
Hoe zit het eigenlijk met sausjes (voornamelijk in restaurants). Vaak zit hier als smaakmaker bouillon of fond in en dat is per definitie getrokken van vlees/vis. Ik heb het idee dat veel mensen (en ook koks) overheen kijken of wordt er wel degelijk opgelet? (ik bedoel dus geen mayo of ketchup ofzo maar sausjes als stroganoff bijvoorbeeld)

Zelfde geldt voor soep welke bijna altijd een boullonbasis hebben (ook groentesoep, uiensoep etc. etc.)
  zondag 4 maart 2007 @ 00:04:41 #288
24399 TechXP
www.biteback.be
pi_46893522
Daar zou je dan over moeten navragen.
  zondag 4 maart 2007 @ 01:56:33 #289
111171 Richie_Rich
Rich Industries©
pi_46896634
quote:
Op zondag 4 maart 2007 00:04 schreef TechXP het volgende:
Daar zou je dan over moeten navragen.
Ik ben zelf geen vegetarier,

Maar ik was benieuwd naar ervaringen van vegetariers. Het is toch iets wat snel vergeten wordt.
  zondag 4 maart 2007 @ 05:45:11 #290
117776 OFfSprngr
Meest boze Punker van Fok!
pi_46898096
Ik zou er als ik zelf vega was weinig moeite mee hebben, denk ik, het ligt gewoon aan hoe ver je wilt gaan.
You must learn to live with your own conscience, your own morality, your own decision, your own self. You alone can do it. There is no authority but yourself!
http://www.last.fm/user/OFfSprngr
.
.
pi_46898100
quote:
Op zondag 4 maart 2007 05:45 schreef OFfSprngr het volgende:
Ik zou er als ik zelf vega was weinig moeite mee hebben, denk ik, het ligt gewoon aan hoe ver je wilt gaan.
In de trent van zolang de industrie een half rund in kokend water stopt dan heb ik er geen probleem mee, maar als ik het zelf aan moet snijden...
  zondag 4 maart 2007 @ 10:00:41 #292
24399 TechXP
www.biteback.be
pi_46898867
quote:
Op zondag 4 maart 2007 01:56 schreef Richie_Rich het volgende:
Ik ben zelf geen vegetarier,

Maar ik was benieuwd naar ervaringen van vegetariers. Het is toch iets wat snel vergeten wordt.
Denk het wel. Maar soms kan je niet anders dan soms uitgaan van wat een kok zegt of wat een bedrijf zegt over hun product.

Maar als de mogelijkheid er is om dat na te vrage, dan vooral doen. En uitdrukkelijk aangeven wat wel en niet.

Verder is het idd ook persoonlijk hoe ver je gaat. Veel vegetariers eten en drinken sowieso nog dingen die niet-vegetarisch zijn.
pi_46898971
quote:
Op zondag 4 maart 2007 01:56 schreef Richie_Rich het volgende:

[..]

Ik ben zelf geen vegetarier,

Maar ik was benieuwd naar ervaringen van vegetariers. Het is toch iets wat snel vergeten wordt.
Ik vergeet 't nooit om te benadrukken dat ik ook geen vis/vleesbouillon etc wil in een restaurant.
Bij veel lunchrooms wordt er standaard een bolletje huzarensalade op 't bord gekwakt, ik zeg van te voren altijd dat ik dat niet wil.
ijs_beer fan!
pi_46899060
quote:
Op zondag 4 maart 2007 10:00 schreef TechXP het volgende:

[..]

Denk het wel. Maar soms kan je niet anders dan soms uitgaan van wat een kok zegt of wat een bedrijf zegt over hun product.

Maar als de mogelijkheid er is om dat na te vrage, dan vooral doen. En uitdrukkelijk aangeven wat wel en niet.

Verder is het idd ook persoonlijk hoe ver je gaat. Veel vegetariers eten en drinken sowieso nog dingen die niet-vegetarisch zijn.
Het is ook bijna niet mogelijk om 100% vegetarisch te zijn, niet omdat men niet wil, maar omdat dierlijke producten je echt opgedrongen worden. In veel producten zitten gelatine van varkensharen en botten en stremsel wat uit de lebmaag van een kalf komt, wordt in kaas verwerkt, Zo gaar is dat
Ik support gevallen topclubs!
pi_46899269
Vega kaas of smeerkaas
ijs_beer fan!
pi_46899310
quote:
Op zondag 4 maart 2007 10:47 schreef NanKing het volgende:
Vega kaas of smeerkaas
Dus geen franse kaas en weet ik veel wat allemaal, zo gaar dat ze dat ook niet gewoon normaal kunnen maken
Ik support gevallen topclubs!
pi_46902638
quote:
Op zondag 4 maart 2007 01:56 schreef Richie_Rich het volgende:

[..]

Ik ben zelf geen vegetarier,

Maar ik was benieuwd naar ervaringen van vegetariers. Het is toch iets wat snel vergeten wordt.
Ik informeer altijd naar de ingeredienten van de sauzen en de soepen. In bepaalde restaurants waar ik vaak kom, zoals de Olijventuin (mediterraans) en Popocatepetl (mexicaans) zijn de soepen bijvoorbeeld altijd bereid met een groentebouillon. Maar die restaurants hebben allebei ook veel keuze voor vegetariers.
Robert Smith should really cover Coldplays 'Clocks'
And when he'd sing 'Am I part of the cure, or part of the disease?'
We'd all be like: "I know this one!"
pi_46905448
quote:
Op zaterdag 3 maart 2007 09:28 schreef kruimel_20 het volgende:
piepster, heb je het recept voor de erwtensoep?
Erwtensoep

Dank voor jullie tips!

@ Lollifant: Ik heb uiteindelijk 3 quiches met prei gemaakt, met in elk een andere kaas. Danish Blue, Camembert en jongbelegen met knoflook. En nog een quiche met champignons, knoflook en bieslook.
  woensdag 7 maart 2007 @ 16:17:42 #299
2661 KWAKje
in dr eendje of als Hekje
pi_47019376
wat wordt er veel gesoept... of lijkt dat maar zo?
enfin, ik heb ook een soepvraag. als ik groentensoep maak mis ik nog steeds de ballen (ja, ik heb net zo'n recept als hier in december is gepost). aan alleen de groenten heb ik niet genoeg. ik wil de bite in de ballen! iemand een idee?

en een andere receptvraag: hoe maak ik smakelijke boerenkoolstamppot, maar dan zonder worst. ik heb de hele winter geen boerenkool gegeten want ik vind het gewoon niet te nassen zonder worst. en de nepworst vond ik dus ook niet smakelijk. ik heb gezondigd vorige week; andijviestamp met worst, want anders was het echt niet lekker. uuh, ik at dus niet thuis. en bij anderen thuis vraag ik niet om aangepast voer. meestal laat ik gewoon het vlees weg, maar bij deze stamp lukte dat echt niet.

ah er is een woord voor mij: ik ben een ego-tarieer
" 'n stukkie van 'n bloemkool is ok weer'n bloemkooltie op zich"
  donderdag 8 maart 2007 @ 10:45:35 #300
22914 Shark.Bait
Deze zin geen werkwoord.
pi_47045393
Kip, het lekkerste stukje vlees:
Koe eet kip
Too many men / There's too many people / Making too many problems / And not much love to go round / Can't you see This is a land of confusion - Genesis
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')