abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  vrijdag 2 december 2005 @ 17:56:41 #51
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_32760554
quote:
Op vrijdag 2 december 2005 17:52 schreef Dr_Gonzo het volgende:

[..]

Verrek... nooit bij stil gestaan.
Ze groeien i.d.d. erg boon-achtig zo samen in hun pod.
De schil is ook niet hard genoeg om een noot te zijn.
ze hebben ook niet het gezonde notenzuur.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  vrijdag 2 december 2005 @ 17:58:55 #52
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_32760615
quote:
Op vrijdag 2 december 2005 17:27 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

ik ken genoeg snackbars waar ze het min of meer (iets verschil) zo maken.
Ah oké, dan ga ik het even opschrijven
Snobs have more fun!
KLIK!
  vrijdag 2 december 2005 @ 18:00:13 #53
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_32760653
quote:
Op vrijdag 2 december 2005 17:58 schreef Duderinnetje het volgende:

[..]

Ah oké, dan ga ik het even opschrijven
heb je in denhaag een markt waar een aardappelboer staat? die kan je de beste kruimige geven. anders een goede groentenboer.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  vrijdag 2 december 2005 @ 18:04:03 #54
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_32760757
quote:
Op vrijdag 2 december 2005 18:00 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

heb je in denhaag een markt waar een aardappelboer staat? die kan je de beste kruimige geven. anders een goede groentenboer.
O vast

Ben sowieso dol op aardappelen, dus eens langs een aardappelboer voor wat goede adviezen over wanneer welke aardappel te gebruiken staat sowieso nog op mijn lijstje.
Snobs have more fun!
KLIK!
  vrijdag 2 december 2005 @ 18:08:20 #55
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_32760845
quote:
Op vrijdag 2 december 2005 18:04 schreef Duderinnetje het volgende:

[..]

O vast

Ben sowieso dol op aardappelen, dus eens langs een aardappelboer voor wat goede adviezen over wanneer welke aardappel te gebruiken staat sowieso nog op mijn lijstje.
*droomt ff off topic weg over rozeval partjes in ganzenvet
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  vrijdag 2 december 2005 @ 18:27:06 #56
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_32761242
quote:
Op vrijdag 2 december 2005 18:08 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

*droomt ff off topic weg over rozeval partjes in ganzenvet
Rozevalletjes!

Maar dit raakt off topic.
Er dient een allesomvattend aardappelaanbid-topic te komen
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_32769572
Wij hebben hier ongeveer 10 friettenten hier maar er is er maar 1 die echt lekkere friet heeft.
De aardappels gaan in een badkuip lekker weken. Dan gaan ze een pitmachine in en als ze daar uit komen zien er er zielig uit (net als je vingers als je te lang in bad bent geweest zeg maar).
Dan lekken ze uit en worden ze gesneden. Voorbakken die handel en lekker laten afkoelen. Dan in het vet terug en dan lekker spelen met de friet terwijl hij in het vet ligt.

Het ligt ook erg aan het vet wat er gebruikt word en aan de soort aardappel.
WIj hebben hier ook een friettent die alleen maar aardappels bebruikt waar het suikergehalte nog al hoog is.. met als resultaat : bruine frieten!
Thank Drunk I'm a Goddess!
  vrijdag 2 december 2005 @ 23:55:29 #58
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_32769815
zo zijn er ook mensen die raspatat lekker vinden. dat is niets meer dan de goedkoopste kruimige aardappels pureren en via een spuitzak in je vet droppen.

jammer dat ze er te weinig uien (lees geen) door heen doen met een weinig suiker, eigeel en cayenne.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_32778115
quote:
Op vrijdag 2 december 2005 23:55 schreef zoalshetis het volgende:
zo zijn er ook mensen die raspatat lekker vinden. dat is niets meer dan de goedkoopste kruimige aardappels pureren en via een spuitzak in je vet droppen.

jammer dat ze er te weinig uien (lees geen) door heen doen met een weinig suiker, eigeel en cayenne.
Raspatat is poeder uit een zakje met water erbij, kloppen totdat het stijf is, en in de machine die er reepjes van perst. Als er íets neppe patat is, is het raspatat wel.
pi_32778177
ik heb eigenlijk hetzelfde probleem maar dan met de patat speciaal met uien
als ik hier uien snij hebben ze niet dezelfde smaak als bij de patatboer, en die van de patatboer zijn lekkerder
hoe komt dat ?
pies on joe toe
pi_32783069
quote:
Op zaterdag 3 december 2005 12:52 schreef bonke het volgende:
ik heb eigenlijk hetzelfde probleem maar dan met de patat speciaal met uien
als ik hier uien snij hebben ze niet dezelfde smaak als bij de patatboer, en die van de patatboer zijn lekkerder
hoe komt dat ?
Er is veel smaakverschil in uien, ik denk dat de friettent een ander soort handhaaft.
Volgens mij gebruikt men vooral een minder scherpe, ietwat zoetere ui.
We're just gonna have to make it up along the way, pure gonzo journalism
pi_32788403
Misschien helpt het als je bij de Makro grote pot frituurvet haalt, MC Cain friet, en Gouda's Glorie Fritessaus...

zo hebben wij altijd de perfecte patat
JOHNNY HEITINGA
pi_32832934
Die verse patat uit de supermarkt vind ik altijd wel te versmaden.

Vroeger had je van die Lord Chips, volgens mij heb je die tegenwoordig niet meer? Mn ma neemt nog wel eens verse belgische patat van de AH mee, dikkere patat dus.

Zelf maken moet ik ook maar eens doen binnenkort, nog nooit geproefd
  maandag 5 december 2005 @ 13:12:42 #64
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_32832993
De lekkerste patat at ik vroegah bij een snackbar na het uitgaan. Die patat was zo lekker door de frietsaus/mayo die er op zat. Van Heinz (van de ketchup). Die heb ik later nooit meer gezien ergens. Weet iemand of het te koop is?
Snobs have more fun!
KLIK!
  FOK!Fotograaf / Beeldredactie maandag 5 december 2005 @ 13:19:22 #65
68600 crew  Ynske
Bedankt voor de zon...
pi_32833185
quote:
Op zaterdag 3 december 2005 16:41 schreef Dr_Gonzo het volgende:

[..]

Er is veel smaakverschil in uien, ik denk dat de friettent een ander soort handhaaft.
Volgens mij gebruikt men vooral een minder scherpe, ietwat zoetere ui.
de zakjes voorgesneden uitjes van de sligro of hanos worden daar vaak gebruikt
en voor in de berehap de grote grove uien
Today is life -
the only life you are sure of. Make the most of today.

Dale Carnegie
pi_32835649
Mijn inziens is het verschil idd. het feit dat in de snackbar de friet gekoeld is en niet bevroren is (dat scheelt in temperatuur). Verder is hoeveelheid vet een stuk groter is in de snackbar (min. 10 liter). Beide hebben als effect dat de temperatuur doorgaans vrij constant op 180 blijft. Oh en natuurlijk het feit dat snackbar frieteuses gaskachels zijn die een stuk meer energie kunnen toevoeren (25 kW moet makkelijk haalbaar zijn) zodat dat als de temperatuur zakt, die snel weer op de juiste temperatuur is. Zodra het onder de 160 valt krijg je vieze volgezogen friet die eerder gekookt dan gebakken is. Dat kun je met de thuisfriteuse wel vergeten. Verder dient friet gebakken te worden tot de hoevelheid bubels tot een minimum is gereduceerd. In veel kantines word de friet er veel te vroeg uitghaald. Dan krijg je ook van die slappe nergens naar smakende drap dat voor friet door moet gaan. Overigens vind ik farmfrites erg goede friet (wordt volgens mij ook in de makro verkocht).

Voor de puristen die het zelf willen doen: Bintjes schoonmaken, snijden (van 8 x 8 tot 10 x 10 mm is ok, niet die 6 x 6 mm mcdonalds zut), laten drogen. Bakken in 140 graden vet totdat ze gaan zingen (zacht sissend geluid), ongeveer naar 2, 3 minuten. Uit het vet halen, laten uitlekken (al zie veel frietboeren ze gewoon op de bak gooien) en daarna afbakken op 180 graden tot de bubbels rondom verdwenen zijn (dat zie je vanzelf). En niet te veel te gelijk willen frieturen! Zorg dat de temperatuur ongeveer constant blijft!

Disclaimer: Hoewel ik zo'n 4 jaar frietboer ben geweest, is dat toch al gauw zo'n 7 jaar geleden. Misschien herrinner ik mij niet alles correct meer...
It's better to reign in hell than to serve in heaven
pi_33920281
vet bepaalt bepaald de smaak, het gebruikte ras de textuur en kleur
Gebruik gewoon palmolie, dit geeft het beste resultaat. Gebruik het vet alleen voor de frieten, anders krijg je een bijsmaak.
Afbakken in kleine porties op 175 graden en je hebt het beste resultaat. Bak je op een verkeerde temperatuur af , dan heb je ongezonde en vetrijke frieten.
De meeste mensen denken dat de smaak afhangt van de aardappel, maar het is dus het juiste vet en de hand van de meester die het resultaat bepaald.
pi_33920528
ze koken de aardappelen ook eerst even een paar minuten naar het schijnt
We hopen dat ze je vleugels geven, zodat je overal kunt komen, dat je terugkomt in onze dromen, en met ons meevliegt in ons leven
Blonde haren,blauwogen zomaar uit een sprookjesboek gevlogen...
pi_33927331
quote:
Op woensdag 30 november 2005 20:03 schreef NIels25 het volgende:
Dierlijk frituurvet gebruikt geen hond bijna meer. Dat is veel te ongezond. AH heeft lange tijd patat van het merk Lord-Chips in het assortiment gehad (in het koelvak). Dit was dus de snackbar meuk!

Wat verders verschil maakt is dat de snackbar een proffesionel frituur heeft, en thuis heeft iedereen een of ander tefal apparaaat, leuk, maar niet zo goed als wat de snackbar heeft staan! Dat heeft ook smaakverschil. Vergelijk je koffiezetter maar met een goede italiaanse machine die een restaurant heeft staan!


[ Bericht 19% gewijzigd door Blues op 11-01-2006 10:22:54 (nog es maar dan zonder schelden svp) ]
Dirty...
  woensdag 11 januari 2006 @ 02:34:43 #70
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_33928300


[ Bericht 100% gewijzigd door Blues op 11-01-2006 10:23:16 (opm. al weg) ]
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_33928332
De post is wat agressief van toon maar je hebt gelijk, weinig echte frietboeren zijn er nog.

[ Bericht 65% gewijzigd door Blues op 11-01-2006 10:23:40 (post is al weg) ]
  woensdag 11 januari 2006 @ 02:37:32 #72
35245 bolivian
Gun-toting hip gangster
pi_33928339


[ Bericht 100% gewijzigd door Blues op 11-01-2006 10:24:05 (opm. is al weg) ]
And so I throw the windows wide /
And call to you across the sky
Lissabon!
  woensdag 11 januari 2006 @ 02:37:40 #73
108312 stijgende_ster
Yeah Kællingebyvej!!!!
pi_33928341
Het ligt aan de soort friet. Regel ook ergens zon zak friet.
Lijstje: Daryll Ann - Weeps, Daryll Ann - Happy Traum, Maxïmo Park - Our Earthly Pleasures, The Fratellis - Costello Music, Moss - The Long Way Back, Kaiser Chiefs - Yours Truly, Angry Mob, Bette Serveert - Bare Stripped Naked
  woensdag 11 januari 2006 @ 02:38:04 #74
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_33928347


[ Bericht 100% gewijzigd door Blues op 11-01-2006 10:40:35 (opm. zijn al weg) ]
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_33928364
quote:
Op woensdag 11 januari 2006 02:37 schreef stijgende_ster het volgende:
Het ligt aan de soort friet. Regel ook ergens zon zak friet.
Goeie friet bak je zelf.
pi_33929996
Is het verstandig om diepvriespatat, vlak voor gebruik, eerst te laten ontdooien om het vet niet te veel te laten afkoelen? Of wordt het daar juist slapper van?
Handgemaakt | Doggerlandse klimaatvluchteling
  woensdag 11 januari 2006 @ 09:58:22 #77
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_33931056
Je kan diepvriesfriet prima eerst ontdooien, maar belangrijkste blijft bij het afbakken, kleine porties tegelijk doen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_33939340
De capaciteit van een huis tuinen keuken friteuse is niet voldoende om een grote zak friet in een keer te bakken, je zou of weinig gelijk moeten bakken, of een grotere friteuse kopen, of met een losse pan op gas werken (blijft beter warm)
pi_33939600
Bram Ladage (Rotterdam) haalt gewoon in de zaak aardappelen door zo'n pers en maakt lekkere (dikke) patat. En het is nog ook eens bewezen dat het de gezondste patat van Nederland is. (bron: Gezondheidsgids)
  woensdag 11 januari 2006 @ 15:25:58 #80
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_33939811
quote:
Op woensdag 11 januari 2006 15:19 schreef Jdijkers het volgende:
Bram Ladage (Rotterdam) haalt gewoon in de zaak aardappelen door zo'n pers en maakt lekkere (dikke) patat. En het is nog ook eens bewezen dat het de gezondste patat van Nederland is. (bron: Gezondheidsgids)
Hoe ver ben je heen als je gezonde patat zoekt...

Mensch durf te leeven!
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_33971498
Verse patat haal je maar op 1 plek in Den Haag

http://www.nicossnackbar.nl/

( Bezuidenhout )
Lekkere verse zelf gesneden en met liefde gebakken frieten !

foto's bereiding : http://gillisse.4t.com/photo3.html
pi_33971748
quote:
Op donderdag 12 januari 2006 13:16 schreef realbase het volgende:
Verse patat haal je maar op 1 plek in Den Haag

http://www.nicossnackbar.nl/

( Bezuidenhout )
Lekkere verse zelf gesneden en met liefde gebakken frieten !

foto's bereiding : http://gillisse.4t.com/photo3.html
spam!
Dirty...
pi_33972959
quote:
Op donderdag 12 januari 2006 13:25 schreef AHLY-ALU het volgende:


spam!
Dat valt wel mee in dit geval hoor
Leuk linkje juist.
  donderdag 12 januari 2006 @ 14:07:06 #84
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_33973021
ze zijn niet mooi bij nico, maar de friet ziet er veelbelovend uit.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_33973040
quote:
Op woensdag 30 november 2005 19:42 schreef Knoekie het volgende:
700 jaar oude frituurvet.
precies en een berg mayo en half afbakken
pi_33974203
In Purmerend heb je nog 2 zaken (nu helaas nog maar 1) zitten waar je achterin de zaak, nog zakken met aardappelen ziet liggen. Die gasten schillen alles met de hand en dat zijn toch wel de lekkerste. Die voorgefabriceerde meuk smaakt bijna overal hetzelfde. Maar Lord Chips is wel degene die er boven uitsteekt.
pi_34008410
Is dit topic soms gelobbyd door de Nederlandse vereniging voor snackbareigenaren, met al die reacties dat het zo lekker is? Ik vind snackbarfriet wel zo goor he. .
  vrijdag 13 januari 2006 @ 12:09:48 #88
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_34008544
quote:
Op donderdag 12 januari 2006 13:16 schreef realbase het volgende:
Verse patat haal je maar op 1 plek in Den Haag

http://www.nicossnackbar.nl/

( Bezuidenhout )
Lekkere verse zelf gesneden en met liefde gebakken frieten !

foto's bereiding : http://gillisse.4t.com/photo3.html
Mmm
Die ijsproductie is niet volgens voorschrift, je hoort bij een ijsproductie de tegels tot het plafond hebben lopen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_34008805
vet van Remy + frieten van aviko vet @ 180 graden en klaar
dag
pi_34009489
quote:
Op vrijdag 13 januari 2006 12:06 schreef thabit het volgende:
Is dit topic soms gelobbyd door de Nederlandse vereniging voor snackbareigenaren, met al die reacties dat het zo lekker is? Ik vind snackbarfriet wel zo goor he. .
Dat hou je toch in CUL, smaken verschillen, dus ik ben niet zo dol op die kotssmilie hier
  zondag 2 april 2006 @ 20:52:12 #91
24184 speedfreakssj
Bryan Adams- Run to you :9~
pi_36588710
ik zelf vind "dikke mik" in osdorp de beste snackbar want manneke pis bij de dam is toch net echt super.
zelf maken doe ik regelmatig en dan snij ik maar gewoon wat en bak ik ze de eerste keer 8 minuten en dan totdat ze goudbrui zijn
voorbakken op 180 en bakken ook. zal vast fout zijn maar ze zijn wel minimaal net zo lekker als bij dikke mik.
  zondag 2 april 2006 @ 20:56:04 #92
107521 Furia
snoopy weer
pi_36588869
quote:
Op zondag 2 april 2006 20:52 schreef speedfreakssj het volgende:
ik zelf vind "dikke mik" in osdorp de beste snackbar want manneke pis bij de dam is toch net echt super.
zelf maken doe ik regelmatig en dan snij ik maar gewoon wat en bak ik ze de eerste keer 8 minuten en dan totdat ze goudbrui zijn
voorbakken op 180 en bakken ook. zal vast fout zijn maar ze zijn wel minimaal net zo lekker als bij dikke mik.
snij je dan gewoon aardappels? want dan ga ik het misschien nog wel even proberen...
pi_36590213
Bakken in ossenwit!
Knappe jongen die dit nog kan onderschatten.
pi_37097990
quote:
Op woensdag 30 november 2005 20:07 schreef Duderinnetje het volgende:

[..]

Volgens mij wordt het in de fabriek voorgebakken inderdaad. En de papatboer krijgt het ingevroren aangeleverd in van die balen.
De beste friet is dus echt wel de verse, en er zijn genoeg friettenten hier in brabant die verse friet maken. Het zit hem gewoon in goede aardappelen, goede apparatuur en de nodige bakervaring.
  woensdag 19 april 2006 @ 16:37:36 #95
123984 Heidi-
Eigenlijk heet ik geen Heidi.
pi_37099210
Wij hebben thuis een friet zaak en ik vind echt dat we de lekkerste fieten hebben

We hebben uhh van Aviko, en nooit bevroren nee bewaren we gekoeld.

Het ligt sowieso vast ook aan welk frituurvet je gebruikt.
When I'm sad I stop being sad and be awesome instead. True story
pi_37109242
Valt me toch op dat er mensen stellig blijven beweren dat snackbars hun frites diepgevroren of gekoeld geleverd krijgen. Dat noem ik geen echte snackbars...dat zijn gewoon zaken die voor jou wat diepvriesfriet warm maken.

Er zijn gelukkig ook echte snackbars, waar ze zelf aardappels schillen, wassen, snijden, voorbakken, afbakken etc. En dat proef je.

Deze site wilde ik jullie overigens niet onthouden: http://www.frietopia.nl, met recensies van echte patatbakkers in den lande, gemaakt door echte frites-fretisjisten.
Take on the situation, but not the torment ...
pi_55151652
quote:
Op woensdag 11 januari 2006 15:19 schreef Jdijkers het volgende:
Bram Ladage (Rotterdam) haalt gewoon in de zaak aardappelen door zo'n pers en maakt lekkere (dikke) patat. En het is nog ook eens bewezen dat het de gezondste patat van Nederland is. (bron: Gezondheidsgids)
Daar heb ik toevallig een maand geleden toen ik in R'dam was eens gegeten. WAT EEN MEUK... Hij zal er wel trots op zijn aangezien zijn hele winkel volhangt met kranteartikelen (maar ja, die zijn geschreven door "journalisten", dus laat maar weer), maar werkelijk: zelden zulke smakeloze meuk gekaand als daar. Die moet nog een hoop leren.
  zondag 9 december 2007 @ 19:30:51 #98
107521 Furia
snoopy weer
pi_55151689
Dit vroeg ik me ook al af! Maar het was mijn eigen topic
pi_55152481
lekkerste is gewoon zelf aardappels schillen en door zo'n ding halen. Veel lekkerder dan diepvriespatat.



pi_55154429
quote:
Op zondag 9 december 2007 19:28 schreef Potjebier het volgende:

[..]

Daar heb ik toevallig een maand geleden toen ik in R'dam was eens gegeten. WAT EEN MEUK... Hij zal er wel trots op zijn aangezien zijn hele winkel volhangt met kranteartikelen (maar ja, die zijn geschreven door "journalisten", dus laat maar weer), maar werkelijk: zelden zulke smakeloze meuk gekaand als daar. Die moet nog een hoop leren.
Bram Ladage heeft een stuk of tig filialen en is de concurrent van Verhagen (dat is pas meuk), een andere Rotterdamse keten van snackbarren/-bars. Bij welke ben je geweest, want de een is idd de andere niet.
Take on the situation, but not the torment ...
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')