ze hebben ook niet het gezonde notenzuur.quote:Op vrijdag 2 december 2005 17:52 schreef Dr_Gonzo het volgende:
[..]
Verrek... nooit bij stil gestaan.
Ze groeien i.d.d. erg boon-achtig zo samen in hun pod.
De schil is ook niet hard genoeg om een noot te zijn.
Ah oké, dan ga ik het even opschrijvenquote:Op vrijdag 2 december 2005 17:27 schreef zoalshetis het volgende:
[..]
ik ken genoeg snackbars waar ze het min of meer (iets verschil) zo maken.
heb je in denhaag een markt waar een aardappelboer staat? die kan je de beste kruimige geven. anders een goede groentenboer.quote:Op vrijdag 2 december 2005 17:58 schreef Duderinnetje het volgende:
[..]
Ah oké, dan ga ik het even opschrijven![]()
O vastquote:Op vrijdag 2 december 2005 18:00 schreef zoalshetis het volgende:
[..]
heb je in denhaag een markt waar een aardappelboer staat? die kan je de beste kruimige geven. anders een goede groentenboer.
*droomt ff off topic weg over rozeval partjes in ganzenvetquote:Op vrijdag 2 december 2005 18:04 schreef Duderinnetje het volgende:
[..]
O vast![]()
Ben sowieso dol op aardappelen, dus eens langs een aardappelboer voor wat goede adviezen over wanneer welke aardappel te gebruiken staat sowieso nog op mijn lijstje.
Rozevalletjes!quote:Op vrijdag 2 december 2005 18:08 schreef zoalshetis het volgende:
[..]
*droomt ff off topic weg over rozeval partjes in ganzenvet![]()
Raspatat is poeder uit een zakje met water erbij, kloppen totdat het stijf is, en in de machine die er reepjes van perst.quote:Op vrijdag 2 december 2005 23:55 schreef zoalshetis het volgende:
zo zijn er ook mensen die raspatat lekker vinden. dat is niets meer dan de goedkoopste kruimige aardappels pureren en via een spuitzak in je vet droppen.
jammer dat ze er te weinig uien (lees geen) door heen doen met een weinig suiker, eigeel en cayenne.
Er is veel smaakverschil in uien, ik denk dat de friettent een ander soort handhaaft.quote:Op zaterdag 3 december 2005 12:52 schreef bonke het volgende:
ik heb eigenlijk hetzelfde probleem maar dan met de patat speciaal met uien
als ik hier uien snij hebben ze niet dezelfde smaak als bij de patatboer, en die van de patatboer zijn lekkerder
hoe komt dat ?
de zakjes voorgesneden uitjes van de sligro of hanos worden daar vaak gebruiktquote:Op zaterdag 3 december 2005 16:41 schreef Dr_Gonzo het volgende:
[..]
Er is veel smaakverschil in uien, ik denk dat de friettent een ander soort handhaaft.
Volgens mij gebruikt men vooral een minder scherpe, ietwat zoetere ui.
quote:Op woensdag 30 november 2005 20:03 schreef NIels25 het volgende:
Dierlijk frituurvet gebruikt geen hond bijna meer. Dat is veel te ongezond. AH heeft lange tijd patat van het merk Lord-Chips in het assortiment gehad (in het koelvak). Dit was dus de snackbar meuk!
Wat verders verschil maakt is dat de snackbar een proffesionel frituur heeft, en thuis heeft iedereen een of ander tefal apparaaat, leuk, maar niet zo goed als wat de snackbar heeft staan! Dat heeft ook smaakverschil. Vergelijk je koffiezetter maar met een goede italiaanse machine die een restaurant heeft staan!
Goeie friet bak je zelf.quote:Op woensdag 11 januari 2006 02:37 schreef stijgende_ster het volgende:
Het ligt aan de soort friet. Regel ook ergens zon zak friet.
Hoe ver ben je heen als je gezonde patat zoekt...quote:Op woensdag 11 januari 2006 15:19 schreef Jdijkers het volgende:
Bram Ladage (Rotterdam) haalt gewoon in de zaak aardappelen door zo'n pers en maakt lekkere (dikke) patat. En het is nog ook eens bewezen dat het de gezondste patat van Nederland is. (bron: Gezondheidsgids)
spam!quote:Op donderdag 12 januari 2006 13:16 schreef realbase het volgende:
Verse patat haal je maar op 1 plek in Den Haag
http://www.nicossnackbar.nl/
( Bezuidenhout )
Lekkere verse zelf gesneden en met liefde gebakken frieten !
foto's bereiding : http://gillisse.4t.com/photo3.html
precies en een berg mayo en half afbakkenquote:Op woensdag 30 november 2005 19:42 schreef Knoekie het volgende:
700 jaar oude frituurvet.
Mmmquote:Op donderdag 12 januari 2006 13:16 schreef realbase het volgende:
Verse patat haal je maar op 1 plek in Den Haag
http://www.nicossnackbar.nl/
( Bezuidenhout )
Lekkere verse zelf gesneden en met liefde gebakken frieten !
foto's bereiding : http://gillisse.4t.com/photo3.html
Dat hou je toch in CUL, smaken verschillen, dus ik ben niet zo dol op die kotssmilie hierquote:Op vrijdag 13 januari 2006 12:06 schreef thabit het volgende:
Is dit topic soms gelobbyd door de Nederlandse vereniging voor snackbareigenaren, met al die reacties dat het zo lekker is? Ik vind snackbarfriet wel zo goor he..
snij je dan gewoon aardappels? want dan ga ik het misschien nog wel even proberen...quote:Op zondag 2 april 2006 20:52 schreef speedfreakssj het volgende:
ik zelf vind "dikke mik" in osdorp de beste snackbar want manneke pis bij de dam is toch net echt super.
zelf maken doe ik regelmatig en dan snij ik maar gewoon wat en bak ik ze de eerste keer 8 minuten en dan totdat ze goudbrui zijn
voorbakken op 180 en bakken ook. zal vast fout zijn maar ze zijn wel minimaal net zo lekker als bij dikke mik.
De beste friet is dus echt wel de verse, en er zijn genoeg friettenten hier in brabant die verse friet maken. Het zit hem gewoon in goede aardappelen, goede apparatuur en de nodige bakervaring.quote:Op woensdag 30 november 2005 20:07 schreef Duderinnetje het volgende:
[..]
Volgens mij wordt het in de fabriek voorgebakken inderdaad. En de papatboer krijgt het ingevroren aangeleverd in van die balen.
Daar heb ik toevallig een maand geleden toen ik in R'dam was eens gegeten. WAT EEN MEUK... Hij zal er wel trots op zijn aangezien zijn hele winkel volhangt met kranteartikelen (maar ja, die zijn geschreven door "journalisten", dus laat maar weer), maar werkelijk: zelden zulke smakeloze meuk gekaand als daar. Die moet nog een hoop leren.quote:Op woensdag 11 januari 2006 15:19 schreef Jdijkers het volgende:
Bram Ladage (Rotterdam) haalt gewoon in de zaak aardappelen door zo'n pers en maakt lekkere (dikke) patat. En het is nog ook eens bewezen dat het de gezondste patat van Nederland is. (bron: Gezondheidsgids)
Bram Ladage heeft een stuk of tig filialen en is de concurrent van Verhagen (dat is pas meuk), een andere Rotterdamse keten van snackbarren/-bars. Bij welke ben je geweest, want de een is idd de andere niet.quote:Op zondag 9 december 2007 19:28 schreef Potjebier het volgende:
[..]
Daar heb ik toevallig een maand geleden toen ik in R'dam was eens gegeten. WAT EEN MEUK... Hij zal er wel trots op zijn aangezien zijn hele winkel volhangt met kranteartikelen (maar ja, die zijn geschreven door "journalisten", dus laat maar weer), maar werkelijk: zelden zulke smakeloze meuk gekaand als daar. Die moet nog een hoop leren.
|
|
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |