Dus begrijp ik goed dat ze het eerst bakken en daarna weer invriezen en daarna dan opbakken ofzo?quote:Op woensdag 30 november 2005 19:50 schreef Duderinnetje het volgende:
Mij is ooit verteld dat dat aan het voorbakken en invriezen van de patatjes ligt.
Ik vind snackbarfriet trouwens ook lekkerder dan verse friet![]()
Nee, dat zeker niet. Ik heb in een snackbar gewerkt, kostelijke friet - maar het kwam gewoon uit een zak, rechtstreeks in de frituur en daarna naar de klant. Wat me wel bijstaat is dat de patat wat dikker was dan de patat die je bij de AH kunt halen. Alsof er meer zetmeel op zat, ofzo.quote:Op woensdag 30 november 2005 20:03 schreef Furia het volgende:
[..]
Dus begrijp ik goed dat ze het eerst bakken en daarna weer invriezen en daarna dan opbakken ofzo?
Volgens mij wordt het in de fabriek voorgebakken inderdaad. En de papatboer krijgt het ingevroren aangeleverd in van die balen.quote:Op woensdag 30 november 2005 20:03 schreef Furia het volgende:
[..]
Dus begrijp ik goed dat ze het eerst bakken en daarna weer invriezen en daarna dan opbakken ofzo?
Goede friet is nooit ingevroren. Dat komt gekoeld binnen!!!! Gevroren friet is niet goed om te bakken, je koelt je vet er te snel mee af als je het zo de pan in flikkert!quote:Op woensdag 30 november 2005 20:07 schreef Duderinnetje het volgende:
[..]
Volgens mij wordt het in de fabriek voorgebakken inderdaad. En de papatboer krijgt het ingevroren aangeleverd in van die balen.
Wat een onzin. Friet gaat gewoon uit de zak op de "ijzeren bak boven", en daarna gelijk in de frituur voor de klanten.quote:Op woensdag 30 november 2005 20:39 schreef Escape het volgende:
friet bakken ze in een aparte frituur voor, dan gooie ze het op de ijzere bak bove en dan bakken ze het voor de klante.
ik heb bij een friettent gewerkt waar ze verse friet hadden, en daar moeste we het toch zeker voorbakken, op de ijzere bak gooie..en dan normaal bakkequote:Op woensdag 30 november 2005 21:07 schreef filmfreek het volgende:
[..]
Wat een onzin. Friet gaat gewoon uit de zak op de "ijzeren bak boven", en daarna gelijk in de frituur voor de klanten.
Ik zie het idd vaker, is idd lekkerder.quote:Op woensdag 30 november 2005 22:17 schreef filmfreek het volgende:
Klinkt me heel vreemd in de oren, eerlijk gezegd. Hoe lang lag die halfgebakken patat dan op de ijzeren bak?
gewoon tot er klanten komen die friet kopenquote:Op woensdag 30 november 2005 22:17 schreef filmfreek het volgende:
Klinkt me heel vreemd in de oren, eerlijk gezegd. Hoe lang lag die halfgebakken patat dan op de ijzeren bak?
Bijna het recept voor Vlaamse frieten:quote:Op donderdag 1 december 2005 01:21 schreef zoalshetis het volgende:
men neme een zak kruimige aardappelen, liefst zo groot mogelijke. met snijdt de aardappelen in de gewenste vorm. men laat de aardappelen goed drogen (eventueel met keukendoek) met zet de frituur op 150 graden. men bakt de frieten ongeveer 2 minuten. men hale de frieten uit het vet, men laat het vet uitdruipen en met bakt de friet af in 180 graden en naar believen zout. met zaanse mayo...
lekkerder dan de frietboer.
Heb je de mensen die in zo'n ding werken wel eens in de ogen gekeken? Daar zit vanalles in maar geen liefdequote:Op donderdag 1 december 2005 01:27 schreef Troeta het volgende:
Omdat het met LIEFDE voor je gebakken word in de snackbar
ponyyyylovaH!quote:Op donderdag 1 december 2005 01:29 schreef Pony-Lover het volgende:
[..]
Heb je de mensen die in zo'n ding werken wel eens in de ogen gekeken? Daar zit vanalles in maar geen liefde![]()
Dan ga je naar de verkeerde snackbar.quote:Op donderdag 1 december 2005 01:29 schreef Pony-Lover het volgende:
[..]
Heb je de mensen die in zo'n ding werken wel eens in de ogen gekeken? Daar zit vanalles in maar geen liefde![]()
Dan doe jij het thuis verkeerd.quote:Op donderdag 1 december 2005 02:36 schreef Troeta het volgende:
[..]
Dan ga je naar de verkeerde snackbar.
Nee, maar de patat wat de snackbar heeft is van wat betere kwaliteit als de c1000troep.
Daarbij is het vet meestal schoner en heter als in het pannetje thuis.
Ik gebruik thuis hetzelfde vet als in m'n vaders snackbar.quote:Op donderdag 1 december 2005 09:59 schreef BertV het volgende:
[..]
Dan doe jij het thuis verkeerd.
Ik denk dat veel patatzaken nog in ongezond vet bakken wat lekkerder van smaak is dan bijv. zonnebloemolie.
Remia sauzen zijn sowieso matig. Ook de groothandelsverpakking. Dat die anders is klopt volgens mij wel. En dat is niet het enige, de frikadellen zijn bijv vaak ook anders dan van de supermarkt.quote:Op donderdag 1 december 2005 16:55 schreef Troeta het volgende:
En de frikandel speciaal komt echt door de sausen.
De remiacurrysaus uit grote bakken smaakt echt beter als de remiacurry uit de supermarkt.
En bij mayonaise is dat helemaal.
Bijna alle cafetaria's in nederland gebruiken plantaardig vet (in sommige regio's gemengd met olie), dus niet in dierlijk vet zoals ossewit.quote:Op donderdag 1 december 2005 17:05 schreef DIJK het volgende:
Ontopic -> Bakken in Ossewit misschien?! En niet teveel friet tegelijk in een kleine pan dumpen, dan koelt hij teveel af. Snackbar heeft daar minder last van omdat ze een grote vetketel hebben.
Ja maar dat is voor de lekkerste 'verse' patat toch?quote:Op vrijdag 2 december 2005 16:38 schreef Lionheaad het volgende:
M'n schoonvader heeft het een keer uitgelegd:
1 schillen en snijden
2 laten drogen (minimaal 24 uur)
3 voorbakken op 120 graden
4 in de koeling ermee
5 opnieuw bakken....180 graden 8-10 minuten
ik ken genoeg snackbars waar ze het min of meer (iets verschil) zo maken.quote:Op vrijdag 2 december 2005 17:24 schreef Duderinnetje het volgende:
[..]
Ja maar dat is voor de lekkerste 'verse' patat toch?
En hier gaat het om de lekkerste vieze snackbarmeuk![]()
Zo moet 'ie inderdaad.quote:Op donderdag 1 december 2005 01:21 schreef zoalshetis het volgende:
men neme een zak kruimige aardappelen, liefst zo groot mogelijke. met snijdt de aardappelen in de gewenste vorm. men laat de aardappelen goed drogen (eventueel met keukendoek) met zet de frituur op 150 graden. men bakt de frieten ongeveer 2 minuten. men hale de frieten uit het vet, men laat het vet uitdruipen en met bakt de friet af in 180 graden en naar believen zout. met zaanse mayo...
lekkerder dan de frietboer.
arachide is toch pindaolie? ok geen noten, maar wel mijn voorkeurquote:Op vrijdag 2 december 2005 17:41 schreef Dr_Gonzo het volgende:
[..]
Zo moet 'ie inderdaad.
De keus van de aardappel bepaald een groot deel van de smaak en tekstuur van de friet.
Somigge aardappalen bevatten namelijk meer suikers dan anderen, een hoger suiker gehalte betekend ook meer caramelisatie tijdens het bakken en dus donkerdere en sterker smakende friet.
Ook de keuze van olie/vet is erg belangrijk.
Zo gebruiken onze zuiderburen meestal ossewit vet, dat geeft een totaal andere smaak maar zijn helaas wel meervoudig-verzadigde vetzuren.
Wat ook goed is is plantaardige olie, dat gebruiken wij 'olanders meestal en als je dat goed wilt aanpakken neem je geen gewone friet olie (meestal voornamelijk arachide olie) maar ga je meteen voor de (veel duurdere) noten olie.
Noten olie heeft gewoon veel meer smaak dan andere plantaardige olieen.
Een mix van verschillende olieen is het beste, maar daar moet je even mee experimenteren en kijken wat jouw voorkeur geniet.
... * Dr_Gonzo krijgt honger...
Gelijk heb je... en om er achter te komen hoe dat kan ben ik ooit aan het experimenteren geslagen.quote:Op donderdag 1 december 2005 10:04 schreef BazP het volgende:
Het verschil in smaak tussen de Frikandel thuis en in de Snackbar vind ik nog veel schrikbarender. Overal is een frikandel speciaal lekker, behalve thuis
Arachis hypogaea - Pindaquote:Op vrijdag 2 december 2005 17:44 schreef zoalshetis het volgende:
[..]
arachide is toch pindaolie? ok geen noten, maar wel mijn voorkeur![]()
een pinda is familie van de boonquote:Op vrijdag 2 december 2005 17:49 schreef Dr_Gonzo het volgende:
[..]
Arachis hypogaea - Pinda
Dat valt toch ook onder de noten?
Verrek... nooit bij stil gestaan.quote:Op vrijdag 2 december 2005 17:50 schreef zoalshetis het volgende:
[..]
een pinda is familie van de boon![]()
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |