Goede tip. Zaterdag even halen. heb het nog nooit gegeten en ben er wel benieuwd naar.quote:Op woensdag 17 december 2008 21:07 schreef samara het volgende:
bij dirk van den broek 2 bakjes heerlijke creme brulee voor maar 1,49. superlekker!
Dat zal een aparte creme brulee geweest zijn.quote:Op woensdag 30 november 2005 11:05 schreef Coolfool het volgende:
Ik heb van sinterklaas vorig jaar dit boekje gekregen en daar inmiddels al een aantal keer creme brulee van gemaakt.
Ik heb 't laatst geprobeerd, met gewoon een lepel oploskoffie (beetje naar smaak) ipv een vanillestokje.quote:Op dinsdag 18 november 2008 09:35 schreef Axia het volgende:
Heeft iemand misschien een recept voor een mokka-versie van creme brulee?
quote:Op woensdag 24 december 2008 16:37 schreef Chielus het volgende:
Vorige week ook zelf Creme brulee gemaakt van eendenlever
Wat golfer met deze informatie waarschijnlijk bedoelt is: Creme Brulee is een toetje op basis van room met gebrande suiker. Het is een zoet toetje. Als je suiker op ganzenlever gaat branden dan heet dat nog niet creme brulee.quote:
Wat ik bedoel is ook op basis van room, melk en eigeel, daardoor pureer je de lever, waarna je het op eenzelfde manier bakt, af laat koelen en met rietsuiker afbrand. Een combinatie die erg goed gaat.quote:Op donderdag 25 december 2008 04:21 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Wat golfer met deze informatie waarschijnlijk bedoelt is: Creme Brulee is een toetje op basis van room met gebrande suiker. Het is een zoet toetje. Als je suiker op ganzenlever gaat branden dan heet dat nog niet creme brulee.
Maar pin me er niet op vast. Misschien vraagt hij wel het recept, je weet het nooit met de
Apart. Nooit van gehoord en dan heet het ook nog steeds crème brulee?quote:Op donderdag 25 december 2008 13:35 schreef Chielus het volgende:
Wat ik bedoel is ook op basis van room, melk en eigeel, daardoor pureer je de lever, waarna je het op eenzelfde manier bakt, af laat koelen en met rietsuiker afbrand. Een combinatie die erg goed gaat.
Ganzenlever wordt niet voor niets vaak gecombineerd met een zoete Sauternes.
met als enige verschil dat ik de eerste keer alleen room had gebruikt, en de tweede keer half room half magere melk. dit keer zat er aan de kom waarin ik de creme au bain marie aan het maken was een laag stolsel, dat had ik de eerste keer helemaal niet. en ik had het nog wel beter gemixt en zo. iemand enig idee hoe dit zou kunnen komen?quote:Op woensdag 30 november 2005 09:34 schreef Bluezz het volgende:
Met een klein gasbrandertje
Ik heb een heel leuk linkje gevonden :
http://www.coquinaria.nl/recepten/05.2histrecept.htm
Compleet met recept.
Die van mij eerst ook maar heb hem toen 10 minuutjes langer in de oven gedaan en toen was het opgelostquote:Op vrijdag 26 december 2008 19:10 schreef Byte_Me het volgende:
leek eerder vla
Ging anders prima met me branderquote:Op zaterdag 27 december 2008 03:18 schreef dvr het volgende:
Ha, amateurs!
de echte keukenprins uit de middeleeuwen ja, omdat ze toen nog geen gasbranders haddenquote:Op zaterdag 27 december 2008 03:18 schreef dvr het volgende:
Ha, amateurs! Je kunt wel zien dat jullie de Dikke Van Dam niet in huis hebben. De echte keukenprins brandt zijn creme immers met een salamander:
[ afbeelding ]
Vrijwel precies het recept dat ik heb gebruikt....met inderdaad langere oventijd dan 40 minuten. Werkt primaquote:Op zaterdag 27 december 2008 21:01 schreef JoPiDo het volgende:
http://www.foodtube.nl/video/176/Crême-brûlée
Grapjas, 15 crème brûléetjes met zo'n ding. Dan ben je uren bezig om dat ding tussendoor opnieuw te verhitten en zijn de eerste suikerlaagjes alweer zacht of heeft de helft zijn dessert al op als de laatste zijne krijgt.quote:Op zaterdag 27 december 2008 03:18 schreef dvr het volgende:
Ha, amateurs! Je kunt wel zien dat jullie de Dikke Van Dam niet in huis hebben. De echte keukenprins brandt zijn creme immers met een salamander:
[ afbeelding ]
|
|
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |