abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_63335523
Hé, een dubbelganger
pi_63336065
quote:
Op dinsdag 18 november 2008 09:35 schreef Axia het volgende:
Heeft iemand misschien een recept voor een mokka-versie van creme brulee?

Gewoon het normale standaard recept volgen
maar inplaats van een vanille stokje bij je room te doen , doe je er wat mokka poeder door ( dus oploskoffie met mokka smaak)
pi_63337752
Ik heb eigenlijk nog nooit een creme brulee gegeten. Maar eens proberen in een restaurant.
  woensdag 19 november 2008 @ 10:04:13 #104
94046 PM-girl
Is geen haartje betoeterd...
pi_63338444
O, voor dat geld wil ik wel een gasbrandertje aanschaffen!

Crème brûlée!
...maar weI in de aap gelogeerd :P
*
Ik stuur al sinds oktober 2006 PM's, word ik dan nu PM-woman?
Laat maar: PMS-girl it is.....
pi_63341195
quote:
Op dinsdag 18 november 2008 00:58 schreef -Mellow- het volgende:
Maar na de grill kan ie toch afkoelen? Die gekarameliseerde suiker blijft toch gewoon?

Ik heb ook wel eens warme creme brulee gehad, ook lekker.

Maar t lijkt mij ook wel wat om in de weer te gaan met zo'n gasbrander
Ik vind het juist lekker als de vulling ook warm is
La derecha oprime, la izquierda libera
  woensdag 19 november 2008 @ 11:56:28 #106
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_63341322
quote:
Op woensdag 19 november 2008 11:52 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Ik vind het juist lekker als de vulling ook warm is
Ja ik dus ook.

Tis geen geld natuurlijk, die 8 euro voor een gasbrandertje.... maar ik heb nogal ruimtegebrek in mijn keuken voor dat soort overbodige luxe
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
pi_63342441
tvp
  woensdag 19 november 2008 @ 12:49:24 #108
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_63342758
Ik heb ooit een gasbrander bij de Gamma gekocht, speciaal voor in de keuken. Dat zei dingetje, van Saturday Kitchen, James Martin. Nou, ik weet niet, ik moet me er nog eens in verdiepen, maar een doorslaand succes is het niet! Het brandt wel, maar daarna stinkt het naar gas of iets. Bluh. Vraag me af hoe dat met andere brandertjes zit.

Iemand verstand van gas?
pi_63342958
quote:
Op woensdag 19 november 2008 12:49 schreef RobinOok het volgende:
Ik heb ooit een gasbrander bij de Gamma gekocht, speciaal voor in de keuken. Dat zei dingetje, van Saturday Kitchen, James Martin. Nou, ik weet niet, ik moet me er nog eens in verdiepen, maar een doorslaand succes is het niet! Het brandt wel, maar daarna stinkt het naar gas of iets. Bluh. Vraag me af hoe dat met andere brandertjes zit.

Iemand verstand van gas?
Nou het hoort niet echt naar gas te ruiken. Heb je niet de verkeerde gasflessen gekocht? Of scheetjes gas?
  woensdag 19 november 2008 @ 13:25:31 #110
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_63343711
't Is een butaan propaan mix. En als ik zo rondgoogle branden die keukenbrandertjes op aanstekergas en dat is ook een butaan propaan mix.
pi_63528158
iemand die van de xenos gekocht en geprobeerd?
en hoe beviel die?
pi_63528814
Heb het wel gekocht, maar nog niet geprobeerd. Moet eerst een flesje gas halen. Die koop ik morgen wel ff zodat ik het kan uitproberen.
pi_63548744
heeft niemand hier last van eier-smaak in de creme brulee, omdat je er veel eieren voor nodig hebt? Nou bedoel ik niet n beetje eiersmaak, maar alsof je n in room geweekte omelet naar binnen werkt? Het kan ook aan mij liggen, dat ik weer te zeikerig ben ofzo (heb ik ook bij zelfgemaakte cake, daar proef ik de bloem en dan vind ik hem niet lekker en dan gooi ik hem weg)
Je bent nooit te oud om te leren....toch?
pi_63560674
quote:
Op woensdag 19 november 2008 13:25 schreef RobinOok het volgende:
't Is een butaan propaan mix. En als ik zo rondgoogle branden die keukenbrandertjes op aanstekergas en dat is ook een butaan propaan mix.
Ik vind het niet stinken bij mijn brander, met van die bussen uit de kookwinkel (duur ).
De ene butaan-propaanmix is de andere niet; zijn de verhoudingen van beide gassen gelijk?

Sieske, ik heb een redelijke ei-fobie (daarom lust ik dus echt geen wentelteefjes), maar bij crème brulée is het me nooit opgevallen
pi_63562041
quote:
Op woensdag 26 november 2008 22:02 schreef sieske het volgende:
heeft niemand hier last van eier-smaak in de creme brulee, omdat je er veel eieren voor nodig hebt? Nou bedoel ik niet n beetje eiersmaak, maar alsof je n in room geweekte omelet naar binnen werkt? Het kan ook aan mij liggen, dat ik weer te zeikerig ben ofzo (heb ik ook bij zelfgemaakte cake, daar proef ik de bloem en dan vind ik hem niet lekker en dan gooi ik hem weg)
Nou ik denk niet dat je te zeikerig bent, dat zou toch niet echt de bedoeling moeten zijn. Ik weet nog van de eerste paar keren dat ik creme brulee maakte dat de eieren ook gingen stollen en dat is niet bepaald lekker. Hoe maak je de creme brulee in de oven? Misschien staat je oven te hoog? Als je het niet in de oven maakt zou je het ook eens alleen in een pannetje kunnen proberen.
Oh, and that's a bad miss!
pi_63572406
quote:
Op donderdag 27 november 2008 12:14 schreef Brentmeister het volgende:

[..]

Ik weet nog van de eerste paar keren dat ik creme brulee maakte dat de eieren ook gingen stollen en dat is niet bepaald lekker
dan heb je idd van die klontjes gestold eigeel erin, da's zo zonde, dat verziekt te hele smaak.
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
  donderdag 27 november 2008 @ 19:45:22 #117
137173 YPrue
Message in a bottle...
pi_63573846
In de folder van de Lidl van volgende week staat trouwens ook zo'n gasbrandertje, die kost ¤19,99.
The Police 08-06-2008
pi_63579726
Ik heb vandaag eentje bij de Xenos gekocht (hij was nog niet binnen gekomen) ik moet zeggen dat hij er erg mooi en stevig uitziet! Vind het ook nogal een verschil met de Lidl..

Alleen er stond op voor u en onze veiligheid leveren wij deze brander exclusief gas....druk ik op het knopje zit er gewoon gas in

[ Bericht 40% gewijzigd door Trusten op 27-11-2008 22:28:14 ]
pi_64005526
zucht.. vandaag een tweede poging tot het maken van crème brûlée gedaan. als ik nou eerder hier had gelezen was het misschien wel gelukt.. roeren tot je een soort vla-achtige brei hebt dus. heb helaas niet genoeg eieren voor een derde poging ..
pi_64006541
hmm, heb het spul gewoon nog even terug in de oven gezet (bij ons moet alles eigenlijk langer in de oven dan voorgeschreven) en nu begint het wel dikkig te worden. dus ik heb nog maar even geduld .
  zondag 14 december 2008 @ 17:13:01 #121
3185 Adelante
To let it go now
pi_64009569


35 euro voor een gasbrander en 4 terracotta schaaltjes
"We meet every day at the same cafe, six-thirty and no one knows she'll be there."
pi_64013596
geduld is een schone zaak, 2 keer zolang in de oven, en ik heb net héérlijke zelfgemaakte crème brûlée gegeten
pi_64100721
bij dirk van den broek 2 bakjes heerlijke creme brulee voor maar 1,49. superlekker!
pi_64100843
quote:
Op woensdag 17 december 2008 21:07 schreef samara het volgende:
bij dirk van den broek 2 bakjes heerlijke creme brulee voor maar 1,49. superlekker!
Goede tip. Zaterdag even halen. heb het nog nooit gegeten en ben er wel benieuwd naar.
  donderdag 18 december 2008 @ 01:34:19 #125
64307 Untouchables
Kun je weven, weef dan mee
pi_64108363
quote:
Op woensdag 30 november 2005 11:05 schreef Coolfool het volgende:
Ik heb van sinterklaas vorig jaar dit boekje gekregen en daar inmiddels al een aantal keer creme brulee van gemaakt.
Dat zal een aparte creme brulee geweest zijn.
pi_64113613
quote:
Op dinsdag 18 november 2008 09:35 schreef Axia het volgende:
Heeft iemand misschien een recept voor een mokka-versie van creme brulee?
Ik heb 't laatst geprobeerd, met gewoon een lepel oploskoffie (beetje naar smaak) ipv een vanillestokje.
Men was enthousiast! En ik ook wel.
pi_64122308
Ik heb ook zo'n el-cheapo brandertje bij de bouwmarkt gehaald, een Skandia meen ik, maar die geeft het probleem dat de brander ineens van die gele vlammen begint te spuwen wanneer je het ding kantelt. Het lijkt erop dat hij dan vloeistof begint te verbranden in plaats van gas.
Doe ik iets verkeerd? Of gaat dat vanzelf over naarmate de vulling opraakt?
"In theory, there is no difference between theory and practice. In practice, there is." - Yogi Berra
pi_64138545
tvp
en zal binnenkort recept posten van waar ik werk
Owh die is zo lekker
  woensdag 24 december 2008 @ 16:37:42 #129
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_64329511
Vorige week ook zelf Creme brulee gemaakt van eendenlever, duurde even 3x zolang in de ovenals receptuur aangeeft. Waarschijnlijk gevolg van het feit dat het water nog niet warm genoeg was ten tijde van het ingaan van de oven. Maar het was al met al heerlijk. Krijgt zeker een vervolg,
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
  donderdag 25 december 2008 @ 02:47:59 #130
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_64349225
quote:
Op woensdag 24 december 2008 16:37 schreef Chielus het volgende:
Vorige week ook zelf Creme brulee gemaakt van eendenlever
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 25 december 2008 @ 04:04:18 #131
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_64349808
Beter bekend met ganzenlever, maar eendenlever geeft een wat subtielere smaak.

Echt een aanrader.
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
pi_64349874
quote:
Op donderdag 25 december 2008 02:47 schreef golfer het volgende:


Wat golfer met deze informatie waarschijnlijk bedoelt is: Creme Brulee is een toetje op basis van room met gebrande suiker. Het is een zoet toetje. Als je suiker op ganzenlever gaat branden dan heet dat nog niet creme brulee.

Maar pin me er niet op vast. Misschien vraagt hij wel het recept, je weet het nooit met de

[ Bericht 0% gewijzigd door Isabeau op 25-12-2008 04:46:40 ]
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  donderdag 25 december 2008 @ 04:43:46 #133
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_64349990
Niet zo happen, beste mede Cullers
Confidence through competence
  donderdag 25 december 2008 @ 13:35:21 #134
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_64354179
quote:
Op donderdag 25 december 2008 04:21 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Wat golfer met deze informatie waarschijnlijk bedoelt is: Creme Brulee is een toetje op basis van room met gebrande suiker. Het is een zoet toetje. Als je suiker op ganzenlever gaat branden dan heet dat nog niet creme brulee.

Maar pin me er niet op vast. Misschien vraagt hij wel het recept, je weet het nooit met de
Wat ik bedoel is ook op basis van room, melk en eigeel, daardoor pureer je de lever, waarna je het op eenzelfde manier bakt, af laat koelen en met rietsuiker afbrand. Een combinatie die erg goed gaat.
Ganzenlever wordt niet voor niets vaak gecombineerd met een zoete Sauternes.

Als iemand het recept wil knal ik het hier (na mn vakantie) wel neer
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
pi_64364944
Neem aan dat het toen niet als dessert werd gegeten.. maar als voor/tussen gerecht..!?
phuuh
  vrijdag 26 december 2008 @ 00:07:47 #136
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_64365603
quote:
Op donderdag 25 december 2008 13:35 schreef Chielus het volgende:


Wat ik bedoel is ook op basis van room, melk en eigeel, daardoor pureer je de lever, waarna je het op eenzelfde manier bakt, af laat koelen en met rietsuiker afbrand. Een combinatie die erg goed gaat.
Ganzenlever wordt niet voor niets vaak gecombineerd met een zoete Sauternes.


Apart. Nooit van gehoord en dan heet het ook nog steeds crème brulee?

[ Bericht 0% gewijzigd door golfer op 26-12-2008 00:18:22 ]
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_64365774
Ik heb er ook nog nooit van gehoord, maar ben nu wel nieuwsgierig Maar of het echt nog creme brulee heet vraag ik me ook af.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  vrijdag 26 december 2008 @ 13:32:59 #138
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_64375291
Ik heb het idd als tussengerecht gemaakt. Maar zou evt. Ook als dessert door kunnen gaan. Ganzenlever werd vroeger in oude franse tijden ook al als dessert gegeten.

Tja, en of het als creme brullee door het leven mag? Het productie proces is eenzelfde, de basisproducten zijn hetzelfde en het is een "gebrande" creme, dus tja zeg het maar.
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
pi_64375710
het mag dan wel hetzelfde zijn, maar het komt op mij niet echt appetijtelijk over voor me a no - go
  vrijdag 26 december 2008 @ 14:01:00 #140
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_64375856
Nou, het is anders een fantastisch recept hoor en wordt vaker gemaakt in sterrenrestaurants.
Eendelever schreeuwt om zoet, net als dat ganzenlever schreeuwt om espresso.

En ja, dat heet gewoon creme brulee. Het is namelijk gewoon een creme die gebrand is.
pi_64381919
Mijn eerste keer creme brulee was gister super gelukt
pi_64382153
godsamme zeg, had gisteren creme brulee gemaakt en die was helemaal niet zo goed gelukt. en dat terwijl ik al een keer had geoefend en die was prima gelukt. gelukkig was hij wel weer erg lekker, maar de creme was veel te slap, leek eerder vla of sabayon, ipv pudding-achtig. Had dit recept gebruikt:
quote:
Op woensdag 30 november 2005 09:34 schreef Bluezz het volgende:
Met een klein gasbrandertje

Ik heb een heel leuk linkje gevonden :
http://www.coquinaria.nl/recepten/05.2histrecept.htm
Compleet met recept.
met als enige verschil dat ik de eerste keer alleen room had gebruikt, en de tweede keer half room half magere melk. dit keer zat er aan de kom waarin ik de creme au bain marie aan het maken was een laag stolsel, dat had ik de eerste keer helemaal niet. en ik had het nog wel beter gemixt en zo. iemand enig idee hoe dit zou kunnen komen?
pi_64382809
quote:
Op vrijdag 26 december 2008 19:10 schreef Byte_Me het volgende:
leek eerder vla
Die van mij eerst ook maar heb hem toen 10 minuutjes langer in de oven gedaan en toen was het opgelost

Ik heb dit recept gebruikt:
http://www.smulweb.nl/1109945/koken/recept/Creme-brulee
pi_64393076
Ha, amateurs! Je kunt wel zien dat jullie de Dikke Van Dam niet in huis hebben. De echte keukenprins brandt zijn creme immers met een salamander:

pi_64410609
quote:
Op zaterdag 27 december 2008 03:18 schreef dvr het volgende:
Ha, amateurs!
Ging anders prima met me brander
pi_64410906
quote:
Op zaterdag 27 december 2008 03:18 schreef dvr het volgende:
Ha, amateurs! Je kunt wel zien dat jullie de Dikke Van Dam niet in huis hebben. De echte keukenprins brandt zijn creme immers met een salamander:

[ afbeelding ]
de echte keukenprins uit de middeleeuwen ja, omdat ze toen nog geen gasbranders hadden
pi_64411466
quote:
Vrijwel precies het recept dat ik heb gebruikt....met inderdaad langere oventijd dan 40 minuten. Werkt prima
pi_64411505
quote:
Op zaterdag 27 december 2008 03:18 schreef dvr het volgende:
Ha, amateurs! Je kunt wel zien dat jullie de Dikke Van Dam niet in huis hebben. De echte keukenprins brandt zijn creme immers met een salamander:

[ afbeelding ]
Grapjas, 15 crème brûléetjes met zo'n ding. Dan ben je uren bezig om dat ding tussendoor opnieuw te verhitten en zijn de eerste suikerlaagjes alweer zacht of heeft de helft zijn dessert al op als de laatste zijne krijgt.
Bovendien is klooien met een enorme gasbrander veel leuker.
There is no love sincerer than the love of food.
  Redactie Games vrijdag 23 januari 2009 @ 16:57:03 #150
52557 crew  Mr.Noodle
Offtopic in geleuter...
pi_65349344
Oja, ik moet nog een gasbrander kopen..
How do you get precisely 4 Gallons of water with a 3 Gallon and 5 Gallon Can...
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')