Bron: RTLZquote:Beursgoeroe Kamer voorziet mondiale recessie
Beleggingsexpert Rienk Kamer verwacht dat Amerika de hele wereld in een recessie sleurt. Vandaag betoogt Kamer welke richting de financieel-economische wereld opgaat, en hoe de belegger daar het best op inspeelt.
Drie indicatoren
Kamer ziet de Amerikaanse economie op weg is naar een nieuwe recessie. Daarvoor heeft hij drie indicatoren: de stijgende olie- en gasprijzen, de kortetermijnrente die hoger is dan de langetermijnrente en het extreem lage consumentenvertrouwen.
Beleggingstips
De nieuwe recessie in Amerika zal andere economieėn meesleuren. Kamer raadt zijn volgers daarom aan te beleggen in dollar-puts (want de koers van de dollar zal verder wegzakken), goud, zilver, uranium en kerncentrales. Beleggen op de effectenbeurs kan gunstig zijn wanneer dit wordt gedaan in olie-gerelateerde fondsen.
Hij zegt dat die Amerikaanse recessie al in 2006 of 2007 zal zijn, dat is erg vroeg zeg.quote:Bekijk het volledige gesprek met Rienk Kamer:
Beursgoeroe Rienk Kamer voorspelt mondiale recessie
De bevrijding van Europa van het Nazi Duitsland was een ellendige daad!quote:Op zaterdag 26 november 2005 15:02 schreef Integrity het volgende:
Amerika heeft, bij mijn weten, Europa al bijna een eeuw meegesleurd in die ellende.
De oorzaak is de crisis in 1931 op Wallstreet, waardoor Duitsland nog verder in het slop werd gedreven en de werkloosheid zo hoog lag, dat Hitler zijn kans schoon zag om banen te beloven. Wegen bouwen edquote:Op zaterdag 26 november 2005 15:34 schreef more het volgende:
[..]
De bevrijding van Europa van het Nazi Duitsland was een ellendige daad!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ken je geschiedenis, 1929 was het.quote:Op zaterdag 26 november 2005 16:00 schreef Integrity het volgende:
De oorzaak is de crisis in 1931 op Wallstreet, waardoor Duitsland nog verder in het slop werd gedreven en de werkloosheid zo hoog lag, dat Hitler zijn kans schoon zag om banen te beloven. Wegen bouwen ed
De rest klopt wel iig, wil je daar ook commentaar over leveren of ben je zo'n zeikerd die 1 onderdeel uit het geheel haalt en daarmee uiteindelijk nog geen drol zegt? Inhoudelijk is het verder goed en reacties zoals jij ze vertoont laat een hoop goede kansen liggen. Lijkt me een goede leerles voor je.quote:Op zaterdag 26 november 2005 16:03 schreef MrX1982 het volgende:
[..]
Ken je geschiedenis, 1929 was het.
Als je een betoog houdt zou ik in ieder geval beginnen bij het juiste jaartal, me dunkt.quote:Op zaterdag 26 november 2005 16:06 schreef Integrity het volgende:
De rest klopt wel iig, wil je daar ook commentaar over leveren of ben je zo'n zeikerd die 1 onderdeel uit het geheel haalt en daarmee uiteindelijk nog geen drol zegt? Inhoudelijk is het verder goed en reacties zoals jij ze vertoont laat een hoop goede kansen liggen. Lijkt me een goede leerles voor je.
ik geloof er niks van.quote:De oorzaak is de crisis in 1931 op Wallstreet, waardoor Duitsland nog verder in het slop werd gedreven en de werkloosheid zo hoog lag, dat Hitler zijn kans schoon zag om banen te beloven. Wegen bouwen ed
Ben benieuwd naar je uitleg over wat je nu zegt.quote:Op zaterdag 26 november 2005 16:10 schreef MrX1982 het volgende:
[..]
Als je een betoog houdt zou ik in ieder geval beginnen bij het juiste jaartal, me dunkt.
Je vindt dat de VS Europa al een eeuw heeft meegesleurd in haar ellende. Naar mijn weten heeft Europa de rest van de wereld meegesleurd in ellende. Ik noem WOI en WOII.
Ik denk dat je het te simplistisch voorstelt als je zegt dat WOII een direct gevolg is van de crisis op wallstreet en de daarmee gepaard gaande werkeloosheid en hoop ontevredenheid in Duitsland. De opkomst van Hitler en de nazi's hebben handig gebruik kunnen maken van de ontevredenheid over de Weimar republiek. Ik denk dat het eerder als een katalysator heeft gewerkt dan dat het een daadwerkelijke bron van de ellende is.quote:Op zaterdag 26 november 2005 18:36 schreef Integrity het volgende:
De reden voor een oorlog is vrijwel altijd geld. Zodra er armoede in het plaatje komt, is er alleen maar ellende. WW 2 was een puur gevolg van een hoge werkloosheid en een hoop ontevredenheid. Zodra hier in Nederland de mensen ineens in armoede verkering, krijg je binnen notime een hele andere samenleving. Moet je kijken wat er op een mildere manier gebeurd als het begrotingstekort begint te knijpen, dan wordt er gekort in de uitkeringen. Er wordt dan ook minder naar mensen gekeken, wanneer er voldoende geld is wordt het verhaal wat anders.
Dat verhaal over WW2 en de crisis op wallstreet, zo heb ik dat vroeger geleerd op de mavo. Daar baseer ik mn kennis op, op iets van 10 jaar trug ofzo. Ik studeer nu commerciele economie overigens.
Jij zegt dat de VS Europa al een eeuw heeft meegesleurd in die ellende, zou je daar niet eerst zelf uitleg over geven ipv mij te vragen waarom ik reageerde op je post zoals ik heb gedaan.quote:Op zaterdag 26 november 2005 18:37 schreef Integrity het volgende:
Ben benieuwd naar je uitleg over wat je nu zegt.
ok, 1 ding recht zetten: Neem de eocnomie en geschiedenis lessen op de middelbare (en zeker op de mavo) met een korreltje zout. Je leert daar dat een overheid die geld in de economie pomopt goed is (bullshit) & dat we rijk zijn geworden van de kolonien en slavenhandel (nog grotere onzin).quote:Op zaterdag 26 november 2005 18:36 schreef Integrity het volgende:
De reden voor een oorlog is vrijwel altijd geld. Zodra er armoede in het plaatje komt, is er alleen maar ellende. WW 2 was een puur gevolg van een hoge werkloosheid en een hoop ontevredenheid. Zodra hier in Nederland de mensen ineens in armoede verkering, krijg je binnen notime een hele andere samenleving. Moet je kijken wat er op een mildere manier gebeurd als het begrotingstekort begint te knijpen, dan wordt er gekort in de uitkeringen. Er wordt dan ook minder naar mensen gekeken, wanneer er voldoende geld is wordt het verhaal wat anders.
Dat verhaal over WW2 en de crisis op wallstreet, zo heb ik dat vroeger geleerd op de mavo. Daar baseer ik mn kennis op, op iets van 10 jaar trug ofzo. Ik studeer nu commerciele economie overigens.
Je hamert door over de mavo, terwijl dat betrekking had op het stukje geschiedenis en niet op het economische verhaal. Ik studeer nu commerciele economie, 4e jaar. Ik neem maar ff aan dat mijn economische kennis daarmee voldoende "geupgrade" is, denk je ook niet?quote:Op zaterdag 26 november 2005 19:06 schreef McCarthy het volgende:
[..]
ok, 1 ding recht zetten: Neem de eocnomie en geschiedenis lessen op de middelbare (en zeker op de mavo) met een korreltje zout. Je leert daar dat een overheid die geld in de economie pomopt goed is (bullshit) & dat we rijk zijn geworden van de kolonien en slavenhandel (nog grotere onzin).
ten tweede: ik trek in twijfel of oorlog alleen maar gevoerd wordt om geld. Heb je dara onderzoek naar gedaan? Ken je en onderzoek of bron? Of heb je dit ook op de Mavo geleerd?
Afgezien van dat: hoe jij het presenteert is het laten draaien van de geldpersen gewoon de oplossing. Heb je meer geld? Maar dat bedoel je waarschijnlijk niet. Je bedoelt welvaart. Echetr oorlog voeren is peperduur en is dus slecht voor de welvaart. Het gefet bovendien een slecht signaal af: in een wereld waar alleen maar parasieten zijn zal niemand werken met als gevolg dat e rniks meer te parasiteren valt.
Je hebt vage verhalen
Een eeuw is wat overdreven misschien. Pak m beet 60 jaar. Wat in elk geval een vaststaand gegeven is, is dat het effect op de beurs in Wallstreet is overgeslagen naar Europa. Duitsland had hier het meeste last van, omdat het land nogal druk bezig was met het afbetalen van de vorige oorlog WW1. De overheid had toen al niet zoveel te makken, daarom kwam die economische klap veel harder aan. Bij mijn weten staat de beurs op Wallstreet en de Europese beurs met elkaar in verband, zodra er sprake is van een laagconjunctuur in Amerika kun je er donder op zeggen dat Europa hierop volgt.quote:Op zaterdag 26 november 2005 18:41 schreef MrX1982 het volgende:
[..]
Ik denk dat je het te simplistisch voorstelt als je zegt dat WOII een direct gevolg is van de crisis op wallstreet en de daarmee gepaard gaande werkeloosheid en hoop ontevredenheid in Duitsland. De opkomst van Hitler en de nazi's hebben handig gebruik kunnen maken van de ontevredenheid over de Weimar republiek. Ik denk dat het eerder als een katalysator heeft gewerkt dan dat het een daadwerkelijke bron van de ellende is.
Als jouw verband zou kloppen dan zou in heel Europa toch mensen als Hitler aan de macht zijn gekomen?
[..]
Jij zegt dat de VS Europa al een eeuw heeft meegesleurd in die ellende, zou je daar niet eerst zelf uitleg over geven ipv mij te vragen waarom ik reageerde op je post zoals ik heb gedaan.
onzin, de wapenindustrie heeft er belang bij, dat is wat anders dan heel amerika. De wapenind. is slechts een klein deel van de totale industrie in de USA en die zien dat er een afzetmarkt naar de knoppen wordt geschoten. Die balen dusquote:Op maandag 28 november 2005 20:34 schreef Integrity het volgende:
Nu ff dat verhaal over oorlog en geld. Amerika heeft een... jep, de VS heeft een beschermde staalindustrie. Is die staalindustrie belangrijk voor Amerika? Jep, want er werken een hele hoop mensen in die industrie, anders zou de overheid het ook niet beschermen. Wat gebeurd er nu allemaal met staal? Dat wordt bewerkt en niet alleen tot bouwmateriaal, maar wat denk je van wapens? Denk je dat de wapenindustrie groot is in Amerika? Reken maar van yes, je kunt in sommige staten op elke hoek van de straat wel een vuurwapen kopen.
Nu het stukje aantrekkelijkheid van een oorlog. Wanneer Amerika keiharde dollars kan verdienen aan de export van wapens, is dat mooi kat in het bakkie. Goed voor de betalingsbalans, goed voor de economie. Wat gebeurd er tijdens een oorlog? Dan worden er wapens gebruikt en stijgt de vraag naar wapens. Is dat interessant voor een land dat wapens produceert? Reken maar van yes. Dus heeft Amerika voordelen bij een oorlog? Jazeker wel.
ze zijn niet per se vaag alleen kloppen slechts ten delequote:Nu ff kijken naar de olievelden. Wie hebben er het meeste olie? Amerika heeft flink wat, Rusland ook en natuurlijk de OPEC landen. Wat gebeurd er als er een kraantje wordt dichtgedraaid of er gedreigd wordt met het dichtdraaien van een kraantje? Dan heeft Amerika een probleem, omdat dit ten koste gaat van hun oliereserves. Is dat alles? Nee, want de vraag overstijgd het aanbod. Gevolg: de prijs zal stijgen. Olie is geld en reken er maar op dat er heel wat belangen in de wereld zijn mbt olie.
Nu ff de realiteit, denk je echt dat Irak is binnengevallen vanwege de vernieuwing wat democratie heet? De oorzaak van die oorlog was een mogelijk dreiging van atoomwapens die er nooit zijn geweest. Het hoofdmotief valt al af. Wij zullen nooit exact weten waarom een oorlog is gestart, die informatie wordt ook echt niet vrijgegeven.
Wat leren we wel van de geschiedenis (en het heden)? Wanneer een bevolking binnen een land ontevreden is, dan kun je rekenen op een weerstand. Zolang de bevolking voldoende te eten hebben, zijn ze tevreden. Kwestie van geld. In Nederland hebben we het best goed (over het algemeen), wil natuurlijk niet zeggen dat iedereen het gelijk goed heeft hier. Maar denk je eens in wat er zal gebeuren als er zo aan uitkeringen wordt gesleuteld, dat er mensen aan onderdoor gaan? Het zal niet gebeuren hoor, als je kijkt naar het Europese beleid, maar je kunt je misschien wel indenken wat het resultaat is als de grote geldhoeveelheid ineens zou verschuiven naar China en India. Dan hebben we hier minder. Bij mij op school wordt er over dat onderwerp nogal eens gepraat en de meningen zijn erover verdeeld, het gaat dan ook om hoe een mens zich zal gedragen als zijn primaire levensbehoeften in gevaar dreigt te komen.
Vage verhalen he?
Het is natuurlijk buitengewoon naief om de Amerikanen maar weer de schuld te geven. Als de Europa meegesleurd wordt door de VS in een recessie, dan komt dat omdat Europa erg afhankelijk is geworden van de economie van de VS. Met andere woorden, als Europa minder invloed van de VS wil ervaren dan zullen ze zich niet meer op de markten in de VS moeten richten, maar bijvoorbeeld op die van Azie, Zuid-Amerika of het Midden-Oosten. Als Europa verwijt dat de VS hen meesleurt in een recessie dan is dat de pot die de ketel verwijt dat hij zwart ziet.quote:Op zaterdag 26 november 2005 15:02 schreef Integrity het volgende:
Amerika heeft, bij mijn weten, Europa al bijna een eeuw meegesleurd in die ellende. Volgens mij is dit verhaal veel te gecompliceerd om zo ff een stelling over in te nemen. Op welke landen heeft het betrekking, waarin wordt er geinvesteerd. Dan nog de kwestie van het overheidsbeleid zelf.
Maar dat is maar de helft van een voorspelling. Als Erwin Kroll verkondigd dat het vandaag heeft geregend en dat ooit de zon weer gaat schijnen heeft hij gelijk, alleen heb je er niks aan.quote:Op maandag 28 november 2005 23:23 schreef Hoopman het volgende:
Een economische crisis is een wiskundige zekerheid.
Na inflatie komt deflatie
Hoek an inkaatsing is hoek van terugkaatsing
Na regen komt zonneschijn etc.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |