FOK!forum / Culinesse à gogo / Kerstdiner
Troelwoensdag 16 november 2005 @ 00:37
Ik weet niet of dit in FEE hoort of hier in CUL, maar ik ben eigenlijk benieuwd of jullie aan kerstdiners doen (op kerstavond of 1e, 2e, 3e, 4e of 5e kerstdag ) en wat er bij jullie op het menu staat.

Ik wilde zelf dit jaar eigenlijk iets met wild gaan proberen omdat ik zoiets al jaren zelf wil klaarmaken, maar dan op een speciale manier, maar mijzelf kennende kan het ook nog totaal iets anders worden.

In ieder geval geen spinazie met rollade en aardappelballetjes dit jaar, dat hadden we vorig jaar
turnpikewoensdag 16 november 2005 @ 00:58
Konijn natuurlijk !
Mirjamwoensdag 16 november 2005 @ 00:59
ik heb er nog niet echt over nagedacht
wat ik wel weet, is dat ik het eigenlijk dit jaar niet met moeders wil vieren, voor het eerst [oh oh oh, wat zal ze uit haar ster gaan als ze dit hoort ]
Troelwoensdag 16 november 2005 @ 01:00
quote:
Op woensdag 16 november 2005 00:59 schreef MissyMirjaM het volgende:
ik heb er nog niet echt over nagedacht
wat ik wel weet, is dat ik het eigenlijk dit jaar niet met moeders wil vieren, voor het eerst [oh oh oh, wat zal ze uit haar ster gaan als ze dit hoort ]
Ach, sterren horen wel bij kerst, dus dat is weer een goed teken

Succes met het vertellen
Mirjamwoensdag 16 november 2005 @ 01:01
quote:
Op woensdag 16 november 2005 01:00 schreef Troel het volgende:

[..]

Ach, sterren horen wel bij kerst, dus dat is weer een goed teken

Succes met het vertellen

dank je

ik ga nog nadenken over wat ik wil eten, en laat t hier wel weten
ik vind het altijd wel leuk om relaxed te gaan gourmetten emt kerst
dWc_RuffRyderwoensdag 16 november 2005 @ 01:03
quote:
Op woensdag 16 november 2005 00:59 schreef MissyMirjaM het volgende:
ik heb er nog niet echt over nagedacht
wat ik wel weet, is dat ik het eigenlijk dit jaar niet met moeders wil vieren, voor het eerst [oh oh oh, wat zal ze uit haar ster gaan als ze dit hoort ]
Waarom niet?
Troelwoensdag 16 november 2005 @ 01:05
quote:
Op woensdag 16 november 2005 01:01 schreef MissyMirjaM het volgende:

[..]


dank je

ik ga nog nadenken over wat ik wil eten, en laat t hier wel weten
ik vind het altijd wel leuk om relaxed te gaan gourmetten emt kerst
Ik ga met een groep vrienden de 22e gourmetten, daar heb ik ook al wel zin in. Leuk om te zien hoe anderen dat doen enzo en lekker in je eigen pannetje roeren. Heerlijk!
Giemwoensdag 16 november 2005 @ 01:15
Nu al, eerst moet de sint maar eens voorbij zijn, dan komt kerst en zo wel. Maar het zal denk ik iets worden als gourmetten.
FRaGMaNwoensdag 16 november 2005 @ 02:59
Ben toch alleen. Gooi wel een pizza in de oven.. en 2de kerstdag de restjes van de pizza.
Koninginwoensdag 16 november 2005 @ 09:24
quote:
Op woensdag 16 november 2005 02:59 schreef FRaGMaN het volgende:
Ben toch alleen. Gooi wel een pizza in de oven.. en 2de kerstdag de restjes van de pizza.
Wat ongezellig, waarom alleen? Ga dan lekker uit eten ofzo.

Bij ons zal het wel standaard 1 dag ouders en 1 dag schoonouders zijn...
Martijn_77woensdag 16 november 2005 @ 23:08
Ik weet nog niet bij welk ouderpaar we wanneer eten. Ik weet wel dat we drie keer een kerst diner voor de boeg hebben.

Zo gaat het ieder jaar al een zo zal het dit jaar ook wel weer gaan. Ben alleen benieuwd welk ouder paar dit jaar als eerste belt om wat te plannen
FRaGMaNdonderdag 17 november 2005 @ 00:55
quote:
Op woensdag 16 november 2005 09:24 schreef Koningin het volgende:

[..]

Wat ongezellig, waarom alleen? Ga dan lekker uit eten ofzo.

Bij ons zal het wel standaard 1 dag ouders en 1 dag schoonouders zijn...
Bied je aan om mee te gaan? in je eentje uit eten met kerst is ook niet alles.
golferdonderdag 17 november 2005 @ 01:41
Nog niet over nagedacht dit jaar, maar grote kans dat we gewoon lekker uit-eten gaan.
zoalshetisdonderdag 17 november 2005 @ 01:45
ieder kind maakt bij ons een gang. ik doe voorgerecht met zelfgemaakte krab/saffraanravioli. mijn vader zorgt voor wilde fazant. een broertje maakt een spoom met mare. van de rest weet ik het nog niet.
golferdonderdag 17 november 2005 @ 01:46
quote:
Op donderdag 17 november 2005 01:45 schreef zoalshetis het volgende:
ieder kind maakt bij ons een gang. ik doe voorgerecht met zelfgemaakte krab/saffraanravioli. mijn vader zorgt voor wilde fazant. een broertje maakt een spoom met mare. van de rest weet ik het nog niet.
Wat is mare
zoalshetisdonderdag 17 november 2005 @ 01:47
quote:
Op donderdag 17 november 2005 01:46 schreef golfer het volgende:

[..]

Wat is mare
gedestilleerd druivenpitjes en velletjes, kan het verkeerd geschreven hebben.
Lidiadonderdag 17 november 2005 @ 17:04
Wij gaan op 1e kerstdag uit eten en op 2e kerstdag gourmetten
krakkemiekevrijdag 18 november 2005 @ 01:41
Marc is een drank die gedestilleerd wordt van pitjes en schillen ja
zoalshetisvrijdag 18 november 2005 @ 01:43
quote:
Op vrijdag 18 november 2005 01:41 schreef krakkemieke het volgende:
Marc is een drank die gedestilleerd wordt van pitjes en schillen ja
zoals ik al zei. ik kan het verkeerd geschreven hebben, ik maak het dan ook niet.
krakkemiekevrijdag 18 november 2005 @ 02:25
Geeft niks, je spreekt het zo uit idd.
RedRosesvrijdag 18 november 2005 @ 14:43
Ik heb er wel al over nagedacht:

Voorgerecht: Piepklein mini quiche-je met zalm en room
Soep: Heldere champignonsoep, op tafel stokbrood en kruidenboter
Hoofdgerecht: Draadjesvlees, aardappelgratin, gefrituurde aardappelkroketjes, sperziebonen in spek gewikkeld uit de oven, ronde worteltjes (hoe heten die ook alweer..), prei à la creme en kikkererwten. (Groenten in bakjes op tafel)
Nagerecht: Mini-chocoladesouffle's
En dan koffie met wat koekjes en bonbons, al denk ik niet dat die nog veel aangeraakt zullen worden
zoalshetisvrijdag 18 november 2005 @ 14:45
quote:
Op vrijdag 18 november 2005 14:43 schreef RedRoses het volgende:
Ik heb er wel al over nagedacht:

Voorgerecht: Piepklein mini quiche-je met zalm en room
Soep: Heldere champignonsoep, op tafel stokbrood en kruidenboter
Hoofdgerecht: Draadjesvlees, aardappelgratin, gefrituurde aardappelkroketjes, sperziebonen in spek gewikkeld uit de oven, ronde worteltjes (hoe heten die ook alweer..), prei à la creme en kikkererwten. (Groenten in bakjes op tafel)
Nagerecht: Mini-chocoladesouffle's
En dan koffie met wat koekjes en bonbons, al denk ik niet dat die nog veel aangeraakt zullen worden
maak je het zelf of doet iedereen waar hij of zij goed in is?
RedRosesvrijdag 18 november 2005 @ 14:46
quote:
Op vrijdag 18 november 2005 14:45 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

maak je het zelf of doet iedereen waar hij of zij goed in is?
Ik maak het zelf, is allemaal maar simpel.. Toch lekker vind ik.
WesHellvrijdag 18 november 2005 @ 14:46
Smorgens kom ik uit bed met een ladder zatte kop..
Dan ga ik ontbijten wat keurig netjes voor mij klaarstaat..

Smiddags ga ik lunchen.. Wat ook weer netjes klaarstaat..
Dan ga ik smiddags bier drinken. Wat al gekoeld is door mijn vader.
En savonds Gourmetten...
Hypocriete rotzak dat ik ben...


Ontopic :
Gourmetten gewoon en help mijn moeder keurignetjes
Martijn_77zaterdag 19 november 2005 @ 11:12
quote:
Op woensdag 16 november 2005 23:08 schreef Martijn_77 het volgende:
Zo gaat het ieder jaar al een zo zal het dit jaar ook wel weer gaan. Ben alleen benieuwd welk ouder paar dit jaar als eerste belt om wat te plannen
Het plannen is begonnen!!

Zoals het er nu naar uit ziet:
Kerstavond: Schoonvader
1e Kerstdag: Mijn ouders
2e Kerstdag: Schoonmoeder

Zal dus alleen een kerstontbijt thuis worden.
krakkemiekezaterdag 19 november 2005 @ 11:18
Dit jaar kook ik weer voor m'n ouders, hoop dat de planning beter gaat dan de vorige keer......
Toen was ik vergeten het filodeeg te ontdooien. Naja, toen hebben we eerst de soep gegeten en effe gewacht.
Ik zag ertegenop, het was de eerste keer sinds m'n zus was overleden, maar het was zo gezellie dat we pas om half twaalf ophielden!
Deepfreezezaterdag 19 november 2005 @ 11:23
Mijn zusje en ik gaan voor mijn ouders koken, met hulp van onze vriendjes. Mijn zusje doet nr 2 en 3. Ik de 1e en de 4e.
we beginnen met een soepje, waarschijnlijk paprika of pompoen,
Daarna iets van stokbrood, of bladerdeeg gebakje, of mini quiche...
dan en mixed grill, met kip, varken en rund
en als afsluiter warme gecarameliseerde appel, met kaneel, chocoladesaus en een bolletjes ijs.

Mijn vriend zorgt voor de mokka en slagroomtaart bij de koffie(kerstavond of kerstochtend). En het vriendje van mijn zusje voor de hapjes bij een borrel (kerstavond, kerstochtend)...

2 jaar gelden hadden we 7 gangen, met de meest uiteenlopende gerechten, in ieder geval soep, pasteitjes met ragout, varkenshaas met brie, japanse biefstuk salade, en verschillende soorten ijs na. Maar dat was echt veel werk, en veel te veel eten. Dit jaar dus wat rustiger aan. En misschien nog wat ideeen opdoen in dit topic
_Flash_zaterdag 19 november 2005 @ 15:53
Vergeet de sushi niet die we toen als tweede of derde voorafje hadden
ondeugendzaterdag 19 november 2005 @ 15:55
Ik ga kippen.

Nog geen idee wat ik ermee ga doen maar wel dat ik er wat mee ga doen. (kipfilet)
Pikkebaaszaterdag 19 november 2005 @ 16:01
Gevulde kalkoen, met cranberry saus, aardappelkroketjes en stoofpeertjes !
Pietverdrietzaterdag 19 november 2005 @ 17:50
Heb vorig jaar een boulion gemaakt met mergknoedels, gebraden gans gevuld met appels, met morieljessaus, aardappeltaart, spruitjes, rode kool, stoofperen en appelmoes, en als nagerecht, jeez wat was het nagerecht ook al weer...Er was ook nog een tussengang, maar verdomt, kan er niet opkomen.
Pietverdrietzaterdag 19 november 2005 @ 17:56
Heb het gevonden
quote:
Op donderdag 23 december 2004 17:12 schreef Pietverdriet het volgende:
Vooraf een garnalen salade,
Dan een runderboullion met mergknoedels
gebraden gans, met morieljes, een sherrysaus met honing, rode kool, spruitjes, salade, aardappeltaart en gekookte aardappels
Grand dessert met Herrencreme, creme brulee, en chocolademousse

Oh en alles natuurlijk zelfgemaakt en vers, niets uit een pakje.
Misschien dat ik van de levers van de ganzen (heb er 2 besteld) nog een paté maak voor later op de avond.
Dat had ik vorig jaar gemaakt, bedenk me net dat onze werkster er toen ook bij was, die zit nu al een tijdje in een gesloten inrichting
zoalshetiszaterdag 19 november 2005 @ 18:05
quote:
Op zaterdag 19 november 2005 17:56 schreef Pietverdriet het volgende:
Heb het gevonden
[..]

Dat had ik vorig jaar gemaakt, bedenk me net dat onze werkster er toen ook bij was, die zit nu al een tijdje in een gesloten inrichting
toch niet gevlaflipt he?
Little_Angelzondag 20 november 2005 @ 11:55
Geen idee, weet er nog niks van, weet niet wat de plannen zijn etc.
Zie ik dan wel weer. .
kruimel_20maandag 28 november 2005 @ 12:35
Wij twijfelen nog, gourmetten of toch een diner ...
Wil eigenlijk niet te moeilijk doen maar toch iets leuks op tafel krijgen...
gourmetten vind ik wel gezellig maar een diner is ook wel weer eens wat anders.

Iemand suggesties ?
We willen iig een lekker stukje vlees als hoofdgerecht en verder heb ik nog geen idee. Het moet niet te lastig zijn om te bereiden maar toch feestelijk zijn.
Chielusmaandag 28 november 2005 @ 18:20
ga naar frankrijk, dus dat zal wel een hoop canard, champagne en mooie vis worden
mallemeidmaandag 28 november 2005 @ 18:27
Ik krijg mijn ouders en broertje en zusje te eten. Voor broertje gooi ik pizza in de oven, voor zusje maak ik poffertjes warm.
Voor mijn ouders, mijn man en mezelf maak ik vooraf gevulde champignons, voor mijn ouders en man kalkoenstoofpotje en voor mezelf een geitenkaasje uit de oven. Erbij aardappelkoekjes, van die pommes nogwat dingen uit de oven (van aardappelpuree, wat je in zo'n spuitzak doet), rode kool met appels, salade en worteltjes of spinazie.
Als nagerecht gaan we lekker chocoladefonduen .
kruimel_20maandag 5 december 2005 @ 11:38
wij gaan toch voor het gourmetten

Nog een topic over gourmetten *klik*
Muckmaandag 5 december 2005 @ 14:29
ik maak een voorgerecht (alleen nog geen flauw idee wat)
mijn broer het hoofdgerecht
mijn ouders een nagerecht
zoalshetismaandag 5 december 2005 @ 14:40
quote:
Op maandag 5 december 2005 14:29 schreef Muck het volgende:
ik maak een voorgerecht (alleen nog geen flauw idee wat)
mijn broer het hoofdgerecht
mijn ouders een nagerecht
misschien kan je het lekker afstemmen op hun gerechten?
Pietverdrietmaandag 5 december 2005 @ 14:50
quote:
Op maandag 5 december 2005 14:29 schreef Muck het volgende:
ik maak een voorgerecht (alleen nog geen flauw idee wat)
Garnalensalade? Is erg makkelijk te maken (basis is noordzeegarnelen, die kleine grijze, en mayonaise) en vreselijk lekker.
Muckmaandag 5 december 2005 @ 14:54
quote:
Op maandag 5 december 2005 14:40 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

misschien kan je het lekker afstemmen op hun gerechten?
dat was ik wel van plan ja
van de week als ik thuis ben eens vragen wat ze gaan maken
Muckmaandag 5 december 2005 @ 14:55
quote:
Op maandag 5 december 2005 14:50 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Garnalensalade? Is erg makkelijk te maken (basis is noordzeegarnelen, die kleine grijze, en mayonaise) en vreselijk lekker.
lief dat je wat bedacht hebt voor me, maar ik vind garnalen echt heel erg vies
ik overleg van de week gewoon even wat de anderen doen, en dan kijk ik wel verder.

ik hou jullie op de hoogte!
So_Addictivemaandag 5 december 2005 @ 15:36
De plannen zijn dat ik op kerstavond voor 10 personen ga koken... help!

Heb nog geen idee wat, wil starten met wat amuses, 2e gang een soepje ofzo maar daarna? geen idee...
zoalshetismaandag 5 december 2005 @ 15:47
quote:
Op maandag 5 december 2005 15:36 schreef So_Addictive het volgende:
De plannen zijn dat ik op kerstavond voor 10 personen ga koken... help!

Heb nog geen idee wat, wil starten met wat amuses, 2e gang een soepje ofzo maar daarna? geen idee...
ben je nog budget gebonden? en wat voor soort gasten krijg je?
So_Addictivemaandag 5 december 2005 @ 15:53
quote:
Op maandag 5 december 2005 15:47 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

ben je nog budget gebonden? en wat voor soort gasten krijg je?
Budget is niet zo'n groot probleem, maar het moet niet zo zijn dat ik 10 stukken Entrecôte ga klaar maken

Het is mijn familie en schoonfamilie, het enigste waar ik rekening mee moet houden is dat de vriendin van m'n broer geen champignons lust.

Redelijk vrij spel
zoalshetismaandag 5 december 2005 @ 16:00
quote:
Op maandag 5 december 2005 15:53 schreef So_Addictive het volgende:

[..]

Budget is niet zo'n groot probleem, maar het moet niet zo zijn dat ik 10 stukken Entrecôte ga klaar maken

Het is mijn familie en schoonfamilie, het enigste waar ik rekening mee moet houden is dat de vriendin van m'n broer geen champignons lust.

Redelijk vrij spel
ik zal vanavond wel ff met je meedenken. en anders zijn er vast genoeg fokkers die wel een gangetje willen bedenken.
krakkemiekemaandag 5 december 2005 @ 22:58
Als voorgerecht of nagerecht: filobuideltjes met peer en geitekaas.
Neem per persoon 3 halve blaadjes filodeeg en bestrijk ze met boter. (Boter dus, geen margarine )
Leg er wat stukjes peer, zachte geitekaas en walnoot op en vouw ze dicht.
Bak ze gaar en serveer eventueel op wat sla.
Bluesvrijdag 9 december 2005 @ 22:17
Uit een gesloten topic :
quote:
Op vrijdag 9 december 2005 22:01 schreef Jojo_ut_Grun het volgende:
Ok dit jaar gaan we kerst vieren bij mijn broer

en het is de bedoeling dat iedereen meehelpt met het eten

iedereen moet een gang maken ( hoofdgerecht, voorgerecht enz)

Nu is mij gevraagt het menu te maken, maar ik kan dat eigenlijk helemaal niet zo goed

dus mijn vraag aan jullie is, hoe zien een goed kerstmenu er uit. (minimaal 3 gangen, plus het recept aub)

Alvast bedankt voor de hulp
zoalshetiszaterdag 10 december 2005 @ 15:17
quote:
Op vrijdag 9 december 2005 22:17 schreef Bluezz het volgende:
Uit een gesloten topic :
[..]
misschien handig om ook de link met het topic te geven?
N.ickazaterdag 10 december 2005 @ 15:26
Ik hou niet van dat opgedirkte gedoe , dus ik eet hutspot
zoalshetiszaterdag 10 december 2005 @ 15:31
quote:
Op zaterdag 10 december 2005 15:26 schreef N.icka het volgende:
Ik hou niet van dat opgedirkte gedoe , dus ik eet hutspot
ach met wat kaarsjes, wit linnen en een leuk muziekje moet het dan toch ook gezellig worden, zeker als je hutspot in een spuit doet en er een leuk opgemaakt bordje van maakt. of zat je aan tl met hardrock te denken?
Jojo_ut_Grunzaterdag 10 december 2005 @ 17:16
oh sorry ik had deze topic niet gezien, ik zal hem even goed doorlezen.. bedankt
Angeleszaterdag 10 december 2005 @ 17:28
Wij (mijn moeder en ik) gaan Indische rijsttafel maken! In ieder geval met ajam roedjak, sambal goreng boontjes, twee soorten babi pangang, sateh oedang, eieren in pindasaus, komkommer in zuur, daging rendang, nasi koening, gewone witte rijst en nog wat gerechten. Waarschijnlijk nog wat bijgerechten zoals kroepoek, gemalen pinda's, gebakken uitjes, miniloempiaatjes en dimsumhapjes (is wel Chinees, maar dat maakt niet uit).

Heb er echt zin in!
N.ickazaterdag 10 december 2005 @ 20:13
quote:
Op zaterdag 10 december 2005 15:31 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

ach met wat kaarsjes, wit linnen en een leuk muziekje moet het dan toch ook gezellig worden, zeker als je hutspot in een spuit doet en er een leuk opgemaakt bordje van maakt. of zat je aan tl met hardrock te denken?
Nee ik werk met kerst , dus wordt het gewoon een hap

En ik hou niet van hardrock
TheDruidzaterdag 10 december 2005 @ 21:52
De 22e heb ik diner met m'n studentenhuis, samen met nog een andere jongen maak ik het hoofdgerecht voor 14 personen (waarvan 1 vegetariër), we maken waarschijnlijk hazenpeper. Aangezien we dat beiden nog nooit hadden gemaakt zijn we vanavond alvast wat aan het oefenen. Straks post ik misschien nog wel wat ik van het resultaat vond. Bij de hazenpeper willen we rode kool met appel en kaneel, spruitjes met wat nootmuskaat en aardappelgratin serveren.

* TheDruid is benieuwd wat iedereen er van gaat vinden

mochten er nog mensen zijn die een goed idee hebben voor een vegetarisch hoofdgerecht, dan houd ik mij aanbevolen
PeRizondag 11 december 2005 @ 13:52
Iemand een een ideetje voor een leuk en lekker, doch apart nagerechtje die ik kan maken voor mijn schoonfamilie met kerst, voor 5 personen? Ik zat zelf te denken aan zelf een (andere) mousse maken, maar dat heb ik vorig jaar ook al gedaan.
TheDruidzondag 11 december 2005 @ 14:17
terugkomend op de hazenpeper, vond het wel geslaagd, alleen het vlees was (nog) niet erg mals. Komt waarschijnlijk omdat we het maar anderhalf uur hebben laten stoven ipv de gerbuikelijke 3 uur door tijdsdruk. Of zouden daar ook andere oorzaken voor kunnen zijn?
krakkemiekemaandag 12 december 2005 @ 22:14
PeRi: honingmousse met walnoten? Eventueel met wat appelcompote?
Of anders gewoon yoghurt-honing-walnoot ijs van Hertog?
Mirjammaandag 12 december 2005 @ 22:15
honingmousse, klinkt wel spannend, lekker.
hoe maak je dat?
krakkemiekemaandag 12 december 2005 @ 22:16
Dat weet ik niet....Vandaar ook m'n edit voor het ijs.......
Mirjammaandag 12 december 2005 @ 22:17
PeRimaandag 12 december 2005 @ 22:22
Honingmousse? Oeh dat vind ik wel een goeie, klinkt iig lekker. Ik zal eens uitzoeken of ik iets kan vinden daar over. Bedankt voor de tip!
Mirjammaandag 12 december 2005 @ 22:24
quote:
Honingmousse Met Rozemarijn En Dadels

Categories:
nagerechten

1 takje rozemarijn
4 eetlepels vloeibare honing
3 blaadjes witte gelatine
75 gm gedroogde dadels (carmel)
250 ml slagroom
4 ijscoupes of schaaltjes a inhoud c; a. 1 1/2 dl
4 kanelly's (pakje a 150 g, bolletje; )

Voorbereiden: Rozemarijnnaaldjes van takjes rissen en fijnhakken. In pannetje honing met rozemarijn op laag vuur ca. 10 minuten verwarmen. Intussen gelatine ca. 5 minuten in ruim koud water weken. Dadels ontpitten en in reepjes snijden. Honing van vuur nemen. Gelatine goed uitknijpen en al roerend in hete honing oplossen.

Slagroom stijfkloppen. Honing in gedeelten erdoor scheppen. Mengsel in ijscoupes of bakjes scheppen, dadelreepjes erover strooien. In koelkast in ca. 1 uur laten opstijven. B Bereiden: Honingmousse ca. 5 minuten voor serveren uit koelkast nemen. Gameren met Kanelly's.

Voorbereiden: ca. 20 minuten Wachttijd: ca. 1 uur Bereiden: ca. 5 minuten Prijs p.p.: f 1,75 ¤0,80

Bevat per eenpersoonsportie: 370 kilocalorieën eiwit 8g vet 23g koolhydraten 34g
klinkt wel okay eigenlijk
evt. zonder de rozemarijn dan, aangezien dat vrij overheersend is
krakkemiekemaandag 12 december 2005 @ 22:25
Ik gok op een basis van slagroom en gelatine, op smaak gebracht met honing. Toetjes van die mevrouw zijn altijd machtig, lol!
krakkemiekemaandag 12 december 2005 @ 22:26
Dat heeft elkaar leuk gekruist! Zonder dadels ook dus.
PeRimaandag 12 december 2005 @ 22:26
Ik hoef niet eens zelf te zoeken. En dan de walnoten ipv dadels proberen. Hmm ik krijg er nu al trek in .
Mikkiezaterdag 17 december 2005 @ 12:41
- Prive gegevens op verzoek van de poster weggehaald. -

[ Bericht 93% gewijzigd door Sander op 17-05-2011 15:49:22 ]
Joenezaterdag 17 december 2005 @ 12:52
Ik krijg mijn schoonouders 2e kerstdag :
ik zat te denken aan vooraf : GarnalenCocktail van hollandse garnalen.
Dan een lekker soepje : Twijfel tussen een groentesoepje of heldere soep met paddestoelen
Als hoofdgerecht had ik in gedachten : een mooi stukje varkenshaas of hertenbiefstukje .
Als groente's dacht : Sperciebonen in spek uit de oven, en ham/kaas preirolletjes .
en gebakken krieltjes. Als ik varkenshaas serveer: een pepersaus, als ik hertenbiefstuk serveer een champignonsausje .

Toetje : Geen IDEE
Casparovvvzaterdag 17 december 2005 @ 17:32
quote:
Op maandag 12 december 2005 22:24 schreef MissyMirjaM het volgende:

[..]

klinkt wel okay eigenlijk
evt. zonder de rozemarijn dan, aangezien dat vrij overheersend is
* Casparovvv pikt een idee.

Ik ben nog op zoek naar een vleesgerecht voor ongeveer 20 personen, met een beperkt budget.
PeRizaterdag 17 december 2005 @ 17:40
Ik heb vanmiddag de honingmousse geprobeerd te maken, maar het is mislukt . (Ik ben niet zo goed in slagroom stijfkloppen, de ene keer gaat het goed, en de andere keer niet). Heb 't het in de diepvries gegooid voor straks, dan wordt het zacht ijs. Heb ik al eerder gedaan als mousse mislukt. .

Ik heb wel al iets anders gevonden, dit leek me ook erg lekker:
quote:


Chocoladecrème

Ingrediënten:
100 g extra bittere chocolade
125 ml slagroom
2 eierdooiers
1 eetlepel poedersuiker
1 eetlepel crème de cacao (slijter)
4 chocoladesticks

Voorbereiden:
Chocolade in stukjes breken boven hittebestendige kleine kom. Kom in pan met kokend water hangen (bodem van kom mag die van pan niet raken). Chocolade langzaam laten smelten, af en toe roeren. In steelpan slagroom aan de kook brengen. Vuur laag zetten. Dooiers met scheutje warme room in kom losroeren. Dooiermengsel in steelpan schenken en met houten lepel door slagroom roeren. Mengsel al roerend zachtjes verwarmen, tot room gaat binden (mengsel 'hangt' dan aan bolle kant van lepel, een erin getrokken streep blijft zichtbaar). Pan onmiddellijk van vuur nemen. Gesmolten chocolade door roommengsel scheppen. Poedersuiker en likeur erdoor roeren. Chocolademengsel in koffiekopjes schenken en laten afkoelen. Afgedekt in koelkast zetten.

Bereiden:
Kopjes chocoladecrème minstens halfuur voor serveren uit koelkast nemen. Chocoladesticks erin steken.

Tip:
Ook andere likeuren smaken lekker in dit recept. Maak de chocoladecrème bijvoorbeeld met sinaasappel-, koffie- of amandellikeur, of roer er kirsch door.
Quinazolinezondag 18 december 2005 @ 11:16
Wij zitten hier aan te denken:

Zalmtartaar
Heldere Kip-Aspergesoep
Gebraden Ham, met aardappeltjes, warme groente en appelcompote
Mangomousse
DIGGERmaandag 19 december 2005 @ 22:24
quote:
Op woensdag 16 november 2005 00:37 schreef Troel het volgende:
Ik weet niet of dit in FEE hoort of hier in CUL, maar ik ben eigenlijk benieuwd of jullie aan kerstdiners doen (op kerstavond of 1e, 2e, 3e, 4e of 5e kerstdag ) en wat er bij jullie op het menu staat.
Altijd Italiaanse kerst, dus Kerstavond en 1e kerstdag zijn belangrijk, 2e kerstdag vind ik dan handig voor erbij met m'n eigen familie (zeker handig met gescheiden ouders) want 2e kerstdag in Italie kennen ze niet.

Dit jaar zijn we met Kerst niet thuis, dus het exacte menu weet ik niet, maar de grote lijnen zijn vaak hetzelfde:

- Apperatiefje (meestal iets met campari of rabarberlikeur)
- Amuse
- Anti pasta (met vis) en brood
- Pasta (met kokkels, mosselen en rivierkreefjtes)
- Gefrituurde intvisringen, kabeljauw, zoetwatergarnalen uit de oven etc.
- spoon
- vlees en iets aardappel/rijst/risotto achtigs
- Salade
- Nootjes in alle soorten en maten
- Fruit
- Desert
- Koffie, enorme schalen met de beste dolce uit Napoli (Hier moord ik voor) en heel veel (eigengestookte) likeur (Limoncello, Sambucca, Amaro, Espresso likeur etc.)
- Pannetone & Asti (om middernacht Kerstavond, 2e Kerstdag wat eerder).

En tot slot: Weer de Dolce en Napolitaanse bingo

Duur: Kerstavond van 16.00 tot een uurtje of 2, 3 's nachts, 1e kerstdag van 13 uur tot middernacht.

27 December hoef ik dan ook nooit normaal eten

De gefrituurde vis, en de Koffie, Dolce en likeur, dat zijn echt m'n 2 favoriete gangen.
golfermaandag 19 december 2005 @ 22:41
quote:
Op maandag 19 december 2005 22:24 schreef DIGGER het volgende:

-knip-
Nu weet ik weer waarom de echte Italiaanse keuken zo hoog bij mij in het vaandel staat.
DIGGERmaandag 19 december 2005 @ 22:51
quote:
Op maandag 19 december 2005 22:41 schreef golfer het volgende:

[..]

Nu weet ik weer waarom de echte Italiaanse keuken zo hoog bij mij in het vaandel staat.
Enige wat ik in Italie zelf minder vind is doorgaans de aankleding van een eetgelegenheid. Echter kun je daaruit heel goed halen dat de aankleding van minder belang is. De tafel moet groot en lang zijn, er moet heel veel eten op kunnen en er moeten veel mensen aan kunnen zitten en de gezelligheid maak je zelf.

Nu is het ivm de geboorte van de 2e dit jaar dus niet bij ons thuis, maar reken er ook maar even op dat deze diners in een doodnormaal rijtjeshuis genuttigd worden met iets van 22 man. Een hele organisatie dus.

De voorbereidingen beginnen dan ook al in November....

(En met Oud en nieuw gaat het net zo, dan begint het eten ook om een uur of 16 en zijn er meestal nog wel 2, 3 gangen te gaan als het 'plotseling' middernacht is).

Op redelijk wat websites is tegenwoordig e.e.a. te vinden over de dolce, incl recepten, bv. van Struffoli, sfogliatelle, zeppole, roccocò, Baba, hele zachte nogat etc.

Sfogliatelle is zo'n precies werkje, dat gaat je echt niet lukken, maar m'n favo, Struffoli, is niet al te lastig te maken (voor de liefhebbers): http://www.dekooktips.com/recepten/struff.htm

Hier ook nog wat info en menu tips: http://www.italie.nl/culinair/italiaanse_kerst.php

[ Bericht 1% gewijzigd door DIGGER op 19-12-2005 23:08:45 ]
Mikkiemaandag 19 december 2005 @ 23:45
- Prive gegevens op verzoek van de poster weggehaald. -

[ Bericht 92% gewijzigd door Sander op 17-05-2011 15:49:22 ]
Obliviondinsdag 20 december 2005 @ 15:46
Kerstavond:

Een drieluikje van garnalen.
Pakketje van zalm met olijven en majoraanboter.

En nagerecht moet ik nog even over dubben.
Joenedinsdag 20 december 2005 @ 16:29
Je gaat 3 kerst diners doen oblivion?
Obliviondinsdag 20 december 2005 @ 17:04
quote:
Op dinsdag 20 december 2005 16:29 schreef Joene het volgende:
Je gaat 3 kerst diners doen oblivion?
Waar lees jij dat, Joene?
Pietverdrietdinsdag 20 december 2005 @ 17:08
quote:
Op maandag 19 december 2005 23:45 schreef Mikkie het volgende:

[..]

Die 'Kip uit Normandië' van die website lijkt me wel érg lekker...die ga ik onthouden voor kerst .

Lekker Italiaans trouwens...Normandië
Gruwelijk lelijke website trouwens
Bluesdinsdag 20 december 2005 @ 17:31
Wij weten het nog niet
Dat van Obli klinkt heerlijk... nog maar eens flink in CUL en de linkjes spitten dus
We hebben ook een nieuw boekje met grill-recepten, daar wil ik ook iets uit maken
Obliviondinsdag 20 december 2005 @ 17:39
quote:
Op dinsdag 20 december 2005 17:31 schreef Bluezz het volgende:
Wij weten het nog niet
Dat van Obli klinkt heerlijk... nog maar eens flink in CUL en de linkjes spitten dus
We hebben ook een nieuw boekje met grill-recepten, daar wil ik ook iets uit maken
Oh die drieluik is zo leuk en lekker!
Een borrelglaasje met garnalenprut, daaraan hang je je cocktailgarnalen en dan ook nog een eetlepel met lekkers en garnalen erop met advocadospul etc etc...
En dan voor 1 persoon stukjes gerookte zalm in plaats van die grote garnalen, want die heeft net implantaten laten zetten....Dus geen hard voedsel...

En dat pakketje van zalm is in bakpapier met paperclips...

Alleen het toetje nog... en ik heb geen idee! Ik ben geen toetjes etert...
Bluesdinsdag 20 december 2005 @ 17:45
Stoofperen ijs met lauwe cranberriesaus
Obliviondinsdag 20 december 2005 @ 17:46
quote:
Op dinsdag 20 december 2005 17:45 schreef Bluezz het volgende:
Stoofperen ijs met lauwe cranberriesaus
Kan ik dat gewoon ergens kopen?
Euc-dinsdag 20 december 2005 @ 19:23
Helaas moet ik 1e en 2e kerstdag werken, én de 24e van 9 tot ongeveer 18.00, eerst mise en placcen voor 1e en 2e kerstdag tot een uur of half 5 a 5 ofzo, en dan ff een kerstviering met zn allen.

Nu had ik een heerlijk kerstmenutje uitgedacht, allemaal gezellig op de bank bij de haard, een gezellige avond, en dan steeds ieniemienie gerechtjes, zoals een klein stukje lamskotelletjes (2 botjes ofzo) met een mini stoofpeertje (gieser wildermann maar die zo dik geschild dat ie gewoon nog maar mini is), kleine canneloni van hazepeper, mini carpaccio (incl. allerlei soorten minisla, opgemaakt als op een groot bord maar dan gewoon écht mini, op een side plate oid), zuurkoolsoepje met zuurkool (ja echt ), en iets gemaakt van kinnebakkenspek, roggebrood en krokante spekjes, iets als een soort lange vinger daarvan gemaakt, kaasjes erdoorheen mikken, espressokopje met doperwtencrème en daarop schuim van bisque, daarnaast gambafarce gepaneerd in panco, dit in een soort kurkentrekker gerold en gefrituurd. Én ik zat eraan te denken ook iets van een (eendenlever)paté te maken.

Maar helaas moet ik dus overdag werken op de 24e, en heb ik geen tijd om al dit lekkers klaar te maken. Dus wat doen we dan maar? Gaat mijn pa wat dingetjes klaarmaken, geen idee wat, zal wel totaal niet lijken op het bovenstaande maar ach, ik zie wel wat ervan komt

[ Bericht 12% gewijzigd door Euc- op 20-12-2005 19:31:38 ]
So_Addictivedinsdag 20 december 2005 @ 19:23
Ik ben er nu grotendeels uit wat ik klaar ga maken.

Kleine hapjes vooraf:

- Gegrilde brie met walnoten en honing
- Gegrilde bruchetta met parmaham, mozzarella en een partje halfzongedroogde tomaat
- Carpaccio-hapje met rucola, pijnboompitjes en dressing

Geserveerd op een Amuselepeltje

Voorgerecht:

- Soep, weet nog niet welke.

Hoofdgerecht:

Gegrilde beenham met honing.
quote:

Beenham met honing
Ingrediënten
• 1 stuk Beenham (ca. 1 kg, met een dun laagje vet)
• 6 schijven ananas
• 250 g bruine basterdsuiker
• 4 eetlepels citroensap
• 2 theelepels kaneel
• 1 eetlepel citroenrasp
• 1 dl honing

Bereidingstijd: 60 minuten

Bereiding
1. Verhit de oven voor op 200°C
2. Wrijf het vlees in met de kaneel
3. Meng de honing met de basterdsuiker, de citroenrasp en het sap
4. Bestrijk het vlees met het honingmengsel. Leg het vlees op een rooster, in een braadslede.
5. Laat het vlees in de oven in circa 50 minuten gaar worden. Verlaag de temperatuur na 20 minuten tot 160°C.
6. Verhit -als het vlees klaar is- de grill op de hoogste stand
7. Leg de plakken ananas op het vlees en laat het geheel onder de grill mooi goudbruin worden. Warm of koud serveren.
Ik denk dat ik het serveer met cranberrysaus, maar weet nog niet zeker.
Bijgerechten weet ik ook nog niet

Nagerecht:

weet nog niet zeker, ik zit te denken aan een warm miniappeltaartjes met kaneelijs en slagroom

of iets met Bosbessen ..


Ga weeer verder met zoeken naar kookideeen
So_Addictivedinsdag 20 december 2005 @ 19:27
quote:
Op dinsdag 20 december 2005 19:23 schreef Euc- het volgende:
*knip*
quote:
Opleiding: Hotelschool
Vandaar dat het allemaal zo lekker klinkt
Euc-dinsdag 20 december 2005 @ 19:28
quote:
Op dinsdag 20 december 2005 19:27 schreef So_Addictive het volgende:

[..]


[..]

Vandaar dat het allemaal zo lekker klinkt
Helaas blijft het daar vooralsnog bij

Achja, volgende keer beter
Pikkebaasdinsdag 20 december 2005 @ 19:29
Weet iemand de beste manier om een kalkoen te bereiden. De vulling ben ik al uit.
De kalkoen wordt gebardeerd met vet spek en in de zilverfolie, en gaat dan per kilo een uur de oven in op 160 graden. Het laatste half uur op 220 graden om te bruinen.
Maar soms doen ze 'm eerst heet, dan koeler en dan weer heet.

Wat is nu het beste ?
So_Addictivedinsdag 20 december 2005 @ 19:36
quote:
Op dinsdag 20 december 2005 19:29 schreef Pikkebaas het volgende:
Weet iemand de beste manier om een kalkoen te bereiden.
Maak morgen een pitstop bij de Albert Heijn en neem een Kerstallerhande mee ( gratis tijdschrift van AH)

Daar staat een heel artikel in over kalkoen bereiden, verschillende vullingen enz.

Ik kan er op de AH site helaas niks over vinden
Bluesdinsdag 20 december 2005 @ 19:45
Linkjes naar kalkoen vulsels
nog meer...


Pikkebaasdinsdag 20 december 2005 @ 19:55
quote:
Thanks, de vulling heb ik al, die zal bestaan uit zuidvruchten, kastanjes, ham en spek.

Het gaat me meer om de wijze van bereiden. Temperatuurverloop etc..
FRaGMaNdinsdag 20 december 2005 @ 19:57
wat me opvalt is dat sommigen met die 13 in een dozijn, uitgekauwde, superklassieke, ouderwetse kerstrecepten aan komt zetten. Niet dat het niet lekker is maar iets anders als kalkoen, wild of varkenshaas mag ook wel. Nee ik ga geen recepten geven (beroepsgeheim ) maar doe eens gek met sushi, vreemde vissoorten, zelfgemaakte tapas of antipasti.
Pikkebaasdinsdag 20 december 2005 @ 20:01
quote:
Op dinsdag 20 december 2005 19:57 schreef FRaGMaN het volgende:
wat me opvalt is dat iedereen met die 13 in een dozijn, uitgekauwde, superklassieke, ouderwetse kerstrecepten aan komt zetten. Niet dat het niet lekker is maar iets anders als kalkoen, wild of varkenshaas mag ook wel. Nee ik ga geen recepten geven (beroepsgeheim ) maar doe eens gek met sushi, vreemde vissoorten, zelfgemaakte tapas of antipasti.
Eensch. Maar voor mij persoonlijk is Kerst toch een tijd van traditie en het is een van de zeldzame keren dat de hele familie bij elkaar is. Iedereen verwacht dan weer diezelfde kalkoen.....Misschien dat Kalkoen-Sushi nog zou kunnen.....
Euc-dinsdag 20 december 2005 @ 20:06
quote:
Op dinsdag 20 december 2005 20:01 schreef Pikkebaas het volgende:

[..]

Eensch. Maar voor mij persoonlijk is Kerst toch een tijd van traditie en het is een van de zeldzame keren dat de hele familie bij elkaar is. Iedereen verwacht dan weer diezelfde kalkoen.....Misschien dat Kalkoen-Sushi nog zou kunnen.....
Lijkt me niet lekker als je kalkoen rauw gaat opeten, maarja, dat ben ik.

Verder, wat vind je dan van mijn dingetjes die gozer die aan het klagen was over te klassiek? Of is dat ook te standaard?

Wij hebben trouwens nog nooit kalkoen gegeten met kerst
FRaGMaNdinsdag 20 december 2005 @ 20:11
quote:
Op dinsdag 20 december 2005 20:06 schreef Euc- het volgende:

[..]

Lijkt me niet lekker als je kalkoen rauw gaat opeten, maarja, dat ben ik.

Verder, wat vind je dan van mijn dingetjes die gozer die aan het klagen was over te klassiek? Of is dat ook te standaard?

Wij hebben trouwens nog nooit kalkoen gegeten met kerst
Wie de schoen past.. "gozer" vind ik zo'n raar woord trouwens. Meneer mag ook
Euc-dinsdag 20 december 2005 @ 20:16
Ik houd het fijn bij gozer, gozer.
krakkemiekedinsdag 20 december 2005 @ 21:58
Ik vind kalkoen niet lekker, dus dat eet ik niet. Verder moet ik nog rekening houden met een dieet.
Martijn_77dinsdag 20 december 2005 @ 22:13
Bij kalkoen moet je ook opletten dat hij niet te droog wordt.
BBQ-kipdinsdag 20 december 2005 @ 22:22
quote:
Op dinsdag 20 december 2005 17:45 schreef Bluezz het volgende:
Stoofperen ijs met lauwe cranberriesaus
Wij doen ook dat stoofperenijs als toetje, vorige week stond het per toeval op tafel en damn, da's lekker!
Verder maken we alles zelf, maar dat stoofperenijs is echt uberlekker!
We doen er slagroomcanelletjes bij en kaneelchocoladeflinters van de Jamin (die zijn echt iets bijzonder

Vooraf een amuse van gegrillde Sint Jacobsschelpen, opgediend in de schelp, met een roomsausje.
Als tweede een "zalmmousse" in een komkommerlint (lijkt het net een taartje).
Dan een bouillon met oesterzwammen.
Hierna eendenborst met frambozensaus, knolselderijpuree en haricots verts in spek gewikkeld.
Dan het stoofpeertjes ijs met de kaneelchocolaatjes en de slagroom.
En als laatste een kaasplankje met een 10 jaar oude lekkere port

Misschien niet allemaal even origineel (moest wat concessies doen vanwege de wensen van de rest) en wellicht klopt het ook niet volgens de menuleer, maar ik vind het
Bluesdinsdag 20 december 2005 @ 22:25
Ik ga bij kip eten
Wat heeeerlijk ziet het eruit
BBQ-kipdinsdag 20 december 2005 @ 22:29
quote:
Op dinsdag 20 december 2005 20:06 schreef Euc- het volgende:
Wij hebben trouwens nog nooit kalkoen gegeten met kerst
Wij 1 keer

Mijn ouders wilden eens zo'n kalkoen proberen jaren geleden toen de gemiddelde Nederlander nog aan de varkensrollade zat met kerst...
Afijn, Zo'n gevulde kalkoen gehaald, volgens aanwijzingen die poelier had gegeven klaargemaakt, uit de oven gehaald en net toen ze hem op tafel wilden zetten (met van die gezellige wit papieren "koksmutspootjes" erop), zakte het hele ding in elkaar
Hij was dus heel erg gaar, dus de botten vielen "door het vlees heen"
Mijn opa (paardenslager) en wij kwamen niet meer bij van het lachen
BBQ-kipdinsdag 20 december 2005 @ 22:29
quote:
Op dinsdag 20 december 2005 22:25 schreef Bluezz het volgende:
Ik ga bij kip eten
Wat heeeerlijk ziet het eruit
Als jij een huisje in Schotland regelt voor me
NoSigardinsdag 20 december 2005 @ 22:36
Gereserveerd voor kerstavond:


Het restaurant heeft twee sterren. Eerste kerstdag ook ergens een restaurant, tweede kerstdag zelf koken, weet nog niet wat

-edit-Is erg goed te lezen al zeg ik het zelf.

Zou dit beter gaan?


[ Bericht 9% gewijzigd door NoSigar op 21-12-2005 18:31:00 ]
krakkemiekedinsdag 20 december 2005 @ 22:39
M'n moeder en ik hebben besloten dat m'n vader volgend jaar aan de beurt is voor het kerstdiner.
In zijn geval houdt dat dus in: uit eten.
Ik heb hem vanavond al geplaagd, want hij denkt dat met kerst alles open is......
Pikkebaaswoensdag 21 december 2005 @ 16:51
quote:
Op dinsdag 20 december 2005 22:13 schreef Martijn_77 het volgende:
Bij kalkoen moet je ook opletten dat hij niet te droog wordt.
Precies, ik bardeer de kalkoen. En dan op 160 graden omwikkeld met zilverfolie om te garen. Het laatste half uur de folie er af en dan op 220 graden bruinen. Daarna uit de oven halen en op een warme plaats 15 minuten laten rusten.

Een heel gedoe, zo'n beest, maar wel lekker !
Oblivionvrijdag 23 december 2005 @ 11:06
quote:
Op dinsdag 20 december 2005 17:45 schreef Bluezz het volgende:
Stoofperen ijs met lauwe cranberriesaus
Is trouwens gelukt...
Pietverdrietvrijdag 23 december 2005 @ 11:12
Vooraf wordt het een dubbel getrokken heldere runderboullion met plakjes merg
Dan een garnalen salade
Hoofdgang
Ossehaas in een spekmantel met een rode wijn saus,
Gebraden Ham met zwoerd met een roomsaus
Daarbij, eigenheimers, bloemig gekookt, rode kool met appeltjes, Spruiten in citroenboter, Stoofpeertjes in rode wijn, zelfgemaakte appelmoes..
Toetje
Herrencreme
Griesmeelpudding met bessensaus
Martijn_77vrijdag 23 december 2005 @ 11:50
Klinkt erg lekker Piet!!
1-of-6Billionvrijdag 23 december 2005 @ 12:39
Ah, 2e kerstdag ben ik aan de beurt.

Vooraf: Paté en Croute met portgelei en rode uienconfiture
Hoofdgerecht: Kalfstong met witte wijn saus en Gratin Dauphinois
Dessert: Citroenverassing en iets waarvan de naam me even ontschoten is. In ieder geval met frambozen en mokka
Eyeopenervrijdag 23 december 2005 @ 12:53
En ook hier is het kerstdiner zo'n beetje bekend.. het gaat dit worden:

Traditionele garnalencocktail;
Oesters voor de liefhebbers;
---------------
St. Jakobsschelpen in Soja-sesamoliesaus;
---------------
Waygu-ribeye met een paar echte krieljes;
---------------
Kaasplankje of Haägen-Dasz-ijs


Daarbij geserveerd bij de voorgerechten: Joseph Drouhin Chablis AC 2004
En bij het hoofdgerecht: Grant Burge - The Holy Trinity Grenache-Shiraz-Mourvedre 2001
UnleashMitchvrijdag 23 december 2005 @ 15:23
Ik heb hier een zusje wat erg kieskeurig is dus ik moet me inperken, zag zoveel lekkere dingen maar dan is het weer twijfelachtig of m'n zusje dat ook lekker vindt. Uiteindelijk wordt het:

Voorgerecht: Gevulde reuzenpaddestoelen.
Hoofdgerecht: Varkenshaas in mosterdsaus.
Nagerecht: Gebakken ananas met ijs.
Bijgerechten: Gegratineerde aardappelplakjes, haricots vert gerold in spek & salade met tomaat en mozzarella.

Nou maar hopen dat ze t eten
xJapservrijdag 23 december 2005 @ 15:40
Hah ik begin de dag met croissants en een sapje. Dan in de voormiddag een stukje galia meloen met parmaham omwikkeld. Tegen de theetijd een rooibosthee met een koekje. De namiddag begin ik met een pate van wild zwijn met cranberry compote. Dan tegen de vooravond aan een kreeftensoep. En als hoofdmenu een verse vissalade van de visboer aangevuld met sla, tomaten en toast en nog extra zalm.

Ik kan niet wachten tot tweede kerstdag
Remco_hvrijdag 23 december 2005 @ 20:20
ik kook voor mijn ouders 1e kerstdag :
ga dit jaar voor een italiaans thema... vorige jaren telkens wild, nu wat anders

Vooraf
Gevulde portabella's (gevuld met spinazie, pijnboom pitten knoflook en sjalotje ) met gegratineerde parmezaanse kaas

Hoofd
Aardappeltjes uit de oven (met rode ui oregano tijm bassilicum knoflook en rozemarijn)
Lof met ham en kaas uit de oven (italiaans thema dus met parma ham en mozzarella)
Filetto di maiale al Chianti (varkens filet stuk met div kruiden bospaddestoeltjes gegaard in chianti)
gelijk lekker volle saus wel wat aandikken met bloem

nagerecht
Tiramisu

Euc-vrijdag 23 december 2005 @ 20:25
quote:
Op dinsdag 20 december 2005 22:36 schreef NoSigar het volgende:
Gereserveerd voor kerstavond:
[afbeelding]

Het restaurant heeft twee sterren. Eerste kerstdag ook ergens een restaurant, tweede kerstdag zelf koken, weet nog niet wat

-edit-Is erg goed te lezen al zeg ik het zelf.

Zou dit beter gaan?
[afbeelding]
Ou?

A Hollande?
Pietverdrietvrijdag 23 december 2005 @ 20:27
Menu´s in het frans is zooo 1928
Remco_hvrijdag 23 december 2005 @ 20:30
quote:
Op vrijdag 23 december 2005 20:27 schreef Pietverdriet het volgende:
Menu´s in het frans is zooo 1928
tenzij je in franstalig gebied gaat eten
Pietverdrietvrijdag 23 december 2005 @ 20:31
Stimmt!
NoSigarvrijdag 23 december 2005 @ 20:42
quote:
Op vrijdag 23 december 2005 20:25 schreef Euc- het volgende:

[..]

Ou?

A Hollande?
Nee, in Wallonië (een Franstalig gebied, zeg ik maar even om dom commentaar voor te zijn). Nogal traditioneel allemaal. Ben benieuwd, morgen rijden we aan.

[ Bericht 0% gewijzigd door NoSigar op 23-12-2005 20:52:14 ]
Euc-vrijdag 23 december 2005 @ 22:27
quote:
Op vrijdag 23 december 2005 20:42 schreef NoSigar het volgende:

[..]

Nee, in Wallonië (een Franstalig gebied, zeg ik maar even om dom commentaar voor te zijn). Nogal traditioneel allemaal. Ben benieuwd, morgen rijden we aan.
Oh, spreken ze daar geen Wallonisch?

Pff, komop zeg. Iedere zichzelf respecterende randdebiel weet toch wel dat Wallonië het franstalige gebied van België is?
NoSigarvrijdag 23 december 2005 @ 23:47
quote:
Op vrijdag 23 december 2005 22:27 schreef Euc- het volgende:

[..]

Oh, spreken ze daar geen Wallonisch?

Pff, komop zeg. Iedere zichzelf respecterende randdebiel weet toch wel dat Wallonië het franstalige gebied van België is?
Was een grapje Euc, ivm bovenstaande commenentaar van de heer Pieterbaas Verdriet.
golferzaterdag 24 december 2005 @ 00:31
We doen het dit jaar eenvoudig:

Kreeftensoepje.
Tongrolletjes in witte wijnsaus met garnaaltjes.
Gebraden eendenborst vergezeld door gemengde zoete groentes, aardappeltjes in bouillon en fluweelpootjes.
Vlavlip.

2e kerstdag uit eten (6 gangen)
Mirjamzaterdag 24 december 2005 @ 00:40
simpel; eerste kerstdag lekker gourmetten, 2e, geen idee
heb een rollade in de vriezer, dus we zienwel
Blueszaterdag 24 december 2005 @ 00:51
Pas op met die rollade he mirjam
Lees het topic carefully
Mirjamzaterdag 24 december 2005 @ 00:52
quote:
Op zaterdag 24 december 2005 00:51 schreef Bluezz het volgende:
Pas op met die rollade he mirjam
Lees het topic carefully
*leest*
Mirjamzaterdag 24 december 2005 @ 00:53
hij is al dood, dus bijten doettie niet meer
Euc-zaterdag 24 december 2005 @ 01:15
quote:
Op vrijdag 23 december 2005 23:47 schreef NoSigar het volgende:

[..]

Was een grapje Euc, ivm bovenstaande commenentaar van de heer Pieterbaas Verdriet.
Mijn post moet je ook niet al te serieus nemen

Veel plezier iig.

Mag ik vragen wat bovenstaand menu gaat kosten?
NoSigarzaterdag 24 december 2005 @ 01:47
quote:
Op zaterdag 24 december 2005 01:15 schreef Euc- het volgende:

[..]

Mijn post moet je ook niet al te serieus nemen

Veel plezier iig.

Mag ik vragen wat bovenstaand menu gaat kosten?
Tuurlijk, 145 euro incl. wijnen en aperetief. Een normaal prijspeil voor dergelijke zaken voor zover ik er iets over kan zeggen. In ons geval is het nog inclusief taxi vanuit Namen maar goed, het is kerst en we bezuinigen al.
Vorig jaar waren we met kerst een dag of 5 naar Parijs gegaan. Geweldg gegeten overal, ook een keer in exclusief sterren-restaurant geweest. Maar ook heel vaak in fantastische, afgeladen volle brasserieën. Het eten is daar heerlijk maar om te kijken naar de profesionaliteit van het personeel is al een genot op zich.
Dan is het weer wennen in Nederland wanneer je daar weer eens bediend wordt door een student(e).
zoalshetiszaterdag 24 december 2005 @ 02:05
quote:
Op zaterdag 24 december 2005 01:47 schreef NoSigar het volgende:

[..]

Tuurlijk, 145 euro incl. wijnen en aperetief. Een normaal prijspeil voor dergelijke zaken voor zover ik er iets over kan zeggen. In ons geval is het nog inclusief taxi vanuit Namen maar goed, het is kerst en we bezuinigen al.
Vorig jaar waren we met kerst een dag of 5 naar Parijs gegaan. Geweldg gegeten overal, ook een keer in exclusief sterren-restaurant geweest. Maar ook heel vaak in fantastische, afgeladen volle brasserieën. Het eten is daar heerlijk maar om te kijken naar de profesionaliteit van het personeel is al een genot op zich.
Dan is het weer wennen in Nederland wanneer je daar weer eens bediend wordt door een student(e).
je klinkt een beetje als een pedante taart, toch wens ik je fijne kerstdagen toe.
NoSigarzaterdag 24 december 2005 @ 02:30
quote:
Op zaterdag 24 december 2005 02:05 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

je klinkt een beetje als een pedante taart, toch wens ik je fijne kerstdagen toe.
Ik klink jij bent
zoalshetiszaterdag 24 december 2005 @ 02:31
quote:
Op zaterdag 24 december 2005 02:30 schreef NoSigar het volgende:

[..]

Ik klink jij bent
doe es fijne kerstdagen aan mij wensen...
NoSigarzaterdag 24 december 2005 @ 02:33
quote:
Op zaterdag 24 december 2005 02:31 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

doe es fijne kerstdagen aan mij wensen...
Die Kerstdagen mag je ziek op bed liggen!


(prettig 2006)
Thoricalzaterdag 24 december 2005 @ 03:14
Gisteren vego met vrienden, vandaag karper, morgen gans met andere vrienden en de 2e dag schol met garnalen thuis lekker makkelijk.
Thoricalzaterdag 24 december 2005 @ 03:35
quote:
Op dinsdag 20 december 2005 19:57 schreef FRaGMaN het volgende:
wat me opvalt is dat sommigen met die 13 in een dozijn, uitgekauwde, superklassieke, ouderwetse kerstrecepten aan komt zetten. Niet dat het niet lekker is maar iets anders als kalkoen, wild of varkenshaas mag ook wel. Nee ik ga geen recepten geven (beroepsgeheim ) maar doe eens gek met sushi, vreemde vissoorten, zelfgemaakte tapas of antipasti.
Kerst en pasen dat zijn juist de dagen om in een familie omgeving heerlijk traditioneel te eten. Tante's die ruzie hebben over recepten of niet de juiste ingredienten kopen of kunnen krijgen. Aangetrouwden die iets anders of een andere manier van bereiden voorstellen.
Ik vind het geweldig die aanloop tot kerstavond en 1e kerst dag.
UnleashMitchzaterdag 24 december 2005 @ 11:45
Tja ik had ook graag wat spannender gekookt maar m'n zusje is heeel kieskeurig dus ik moet helaas veilig blijven
Casparovvvzaterdag 24 december 2005 @ 12:03
Mijn sinaasappelbavrois is erg mooi opgestijfd, echt meesterlijk gelukt Heb 'm in een leuke vorm van Villeroy-Boch gestort, is er erg mooi uitgekomen! Nu eens zien wat ze er van vinden..
krakkemiekezondag 25 december 2005 @ 02:00
Karper, waar ben je?
golferzondag 25 december 2005 @ 02:08
quote:
Op zondag 25 december 2005 02:00 schreef krakkemieke het volgende:
Karper, waar ben je?
Die zit vast in de traditionele Oost-Europsse kerstgerechten verwerkt intussen.
krakkemiekezondag 25 december 2005 @ 02:10
Sorry Golfer, ik heb hem inmiddels gespot.......
#ANONIEMzondag 25 december 2005 @ 07:43
M'n ouders houden het simpel:

-Pasteitje met ragout
-Champignonsoep
-Rundvleessalade uit zo'n bak van Abee, voor de gelegenheid opgeleukt met wat plakjes ham en wat extra uitjes (we noemen het deze dagen 'koude schotel', dan lijkt het wat chiquer)
-Frambozen/witte chocolade-ijs van Hertog (nog nooit geprobeerd, dus ik ben benieuwd. Ik heb die bak zelf uitgekozen omdat ik de cliché kerst-ijsstam van de voorgaande 20 jaar zat was. Voordat er wéér zo'n ding in huis zou komen.)

Of dit het ultieme kerstmenu is, daar kan over getwist worden. Alleen de soep is vers klaargemaakt. De rest is pure prefab. Maar het is eigenlijk helemaal niet vies en het scheelt vooral een hoop stress, net als de pot doperwten met worteltjes van Hak die we andere jaren vaak leeg aten op eerste kerstdag. Daarom eten we dat ook.

[ Bericht 5% gewijzigd door #ANONIEM op 25-12-2005 09:11:41 ]
Martijn_77zondag 25 december 2005 @ 09:29
Het kerstdiner op kerstavond bestond uit:
- Carpaccio
- Mosterd - Champignon soep
- Kalkoen met salade, aardappelpuree en zo
- Flensjes met ananas carpaccio en ijs geflambeerd met Cointreau
Pietverdrietzondag 25 december 2005 @ 09:35
Wij aten spare ribs met vers brood en een salade, met vooraf een runderboulion
Joenezondag 25 december 2005 @ 10:47
Wij aten gebakken aardappel partjes met allerlei groenten en rundvlees door elkaar gemixt
heb ook niks met kerstavond verder

Vandaag: vooraf kipcocktailtje
dan een ossestaart soepje
hoofdgerecht: gebakken zeetong en zee duivel.
bijgerechtjes : gebakken aardappeltjes , aardappel kroketjes , witlof,sperciebonen,en een frisse salade.

Nagerecht : Oeblie met slagroom, vanille ijs en warme kersen.
Jojogirlzondag 25 december 2005 @ 12:40
* Jojogirl hoeft alleen het toetje te maken, de rest wordt door andere familie gedaan.

Gisteren heb ik bakjes gemaakt van chocolade, die heb ik vanochtend gevuld met vanillepudding en die ga ik straks garneren met een beteje aardbeiensaus, aardbeien gedipt in chocolade en een soesje eveneens gedipt in chocolade.
#ANONIEMzondag 25 december 2005 @ 12:48
Ik ga kokkerellen...

Groninger mosterdsoep. Salade van veldsla met walnoten, geitenkaas, honing en azijndressing. In schinken gewikkelde kalfsschnitzel met blauwaderkaas, gecarameldiseerde en gegratineerde witlof met ham. Aardappeltjes met blokjes spek en paddestoelen.

Dan zit men wel vol denk ik
renazondag 25 december 2005 @ 18:08
Wij gaan ook heerlijk eten

Carpaccio
Een of andere soep, zal wel tomaten zijn denk ik
Hertenbiefstuk met spruitjes
en als toetje Citroenmousse of iets dergelijks.
Blueszondag 25 december 2005 @ 18:25
Wij zijn ook begonnen met "kerst-koken".
We hebben uurtje geleden kreeftensoepje gegeten, en nu zitten de tongrolletjes met garnalen in witte wijnsaus in de oven...

prupkezondag 25 december 2005 @ 18:57
Kerstdiner zit bij ons al in de buik. Het was heerlijk en de keuken is nu een slachtveld.
golferzondag 25 december 2005 @ 20:06
Ons maaltijdje zit ook nu weer in onze buikjes, op het toetje na, dat we wat later pas gaan eten, als de rest van het eten een beetje gezakt is.
Tamme eendenborst was gelukkig prima rosé gelukt.
Mikkiezondag 25 december 2005 @ 21:57
- Prive gegevens op verzoek van de poster weggehaald. -

[ Bericht 90% gewijzigd door Sander op 17-05-2011 15:49:23 ]
krakkemiekemaandag 26 december 2005 @ 01:33
Bij mij is het helemaal gelukt, iedereen blij!
Die Involtini ga ik nog eens maken
Joenemaandag 26 december 2005 @ 09:46
Alles was prima gelukt , overigens verrekt lastig nog als je 20 zee tongen gaat bakken om die warm te houden als 5 pitten in gebruik zijn en de oven ook volledig was gevuld .
Martijn_77maandag 26 december 2005 @ 10:22
Mijn kerstdiner op eerste Kerstdag was:
- Kir Royal
- Amuse
- Pompoen soep met echte Haaivinnen en krab
- Assortiment van 3 soorten Dim Sum hapjes
- Verse halve kreeft met Chinese witte wijnsaus
- Waku Waku entrecote met Thaise wijnsaus
- Seafood vogelnest in Maleisische stijl & Gebakken Jade Nasi
- Kerstdessert
- Koffie

Dit hebben we gegeten bij de Mandarijn en het was echt top
Joenemaandag 26 december 2005 @ 10:25
quote:
Op maandag 26 december 2005 10:22 schreef Martijn_77 het volgende:
Mijn kerstdiner op eerste Kerstdag was:
- Kir Royal
- Amuse
- Pompoen soep met echte Haaivinnen en krab
- Assortiment van 3 soorten Dim Sum hapjes
- Verse halve kreeft met Chinese witte wijnsaus
- Waku Waku entrecote met Thaise wijnsaus
- Seafood vogelnest in Maleisische stijl & Gebakken Jade Nasi
- Kerstdessert
- Koffie

Dit hebben we gegeten bij de Mandarijn en het was echt top
Oe dat is zon lekker restaurant daar he bij waalwijk! ik ging daar ook geregeld eten toen mijn vriendin nog in den bosch woonde.
Annemiek78maandag 26 december 2005 @ 10:35
quote:
Op maandag 26 december 2005 10:22 schreef Martijn_77 het volgende:
Mijn kerstdiner op eerste Kerstdag was:
- Kir Royal
- Amuse
- Pompoen soep met echte Haaivinnen en krab
- Assortiment van 3 soorten Dim Sum hapjes
- Verse halve kreeft met Chinese witte wijnsaus
- Waku Waku entrecote met Thaise wijnsaus
- Seafood vogelnest in Maleisische stijl & Gebakken Jade Nasi
- Kerstdessert
- Koffie

Dit hebben we gegeten bij de Mandarijn en het was echt top
Dit was keuzemenu B.... Ik had het andere menu...

Eigenlijk hetzelfde, alleen had ik:

Geboden ossenhaas soep in Kantonese stijl (ipv pompoen - Haaivinnen soep)
Tongfilet rollen met Chinese witte wijnsaus (ipv de kreeft)

Enne, inderdaad is algemeen bekend dat je hier heel goed kunt eten.
Wij hebben er in ieder geval van genoten.
Steve-Omaandag 26 december 2005 @ 10:37
Konijn met spruiten en aardappel kroketten gister
Troelmaandag 26 december 2005 @ 12:21
Wij hadden gisteren een fruitcocktail vooraf en daarna tomatensoep met soepstengels en toen roerbakgroenten, salade, gebakken aardappeltjes met gevulde kalkoen en als toetje ijs met rode besjes en een creme double en slagroom met kersthagel.
Mirjammaandag 26 december 2005 @ 12:24
gisteren gegourmet, gezellig met de muppets christmas carol aan
Troelmaandag 26 december 2005 @ 12:26
Oja en vanavond ben ik degene die kookt.

We hebben pasteitjes met kalfsragout, mosterdroomsoep, broccoli met kerriesaus, biefstuk, gekruide krielaardappeltjes en gegrilde cherrytomaatjes en als toetje een stervormige pannenkoek met ijs en vruchtencocktail.

Tja, het is misschien niet allemaal even bijzonder en sommige dingen zijn behoorlijk uitgekauwd, maar het zijn wel dingen waarvan ik weet dat ik ze binnen kan houden, dus zodoende dit menu.
Pietverdrietmaandag 26 december 2005 @ 13:47
Het was een geweldig succes, na lang te hebben getafeld, lekker een kapiteintje weg gekiept (grand marnier met cognac)
Bluesmaandag 26 december 2005 @ 14:12
Vanavond naar Jill's in Haarlem (zijn we eerder geweest, zie de recensies) Waar we gaan voor een 6 gangen dinertje (burp)
http://www.jills.nl/kerst.html

Vanavond:

Voorgerechten
Carrousel van vis met een bonbon van gerookte zalm, gevuld met fijne salade van rozeval aardappel en zalm, witlof met Hollandse garnalen en een terrine van gerookte paling, kervel en kruidenolie.
of
Parade van voorgerechtjes bestaande uit een huisgemaakte terrine van eendenlever, een verrassingspakketje van wildzwijnsham gevuld met zuurkool en smeuïge rillette van gevogelte.


Soepje
Heldere gevogelte bouillon met een kruidige kerrie crème.


Tussengerechten
Lauwwarm geserveerde tonijnfilet, gepaneerd in sesam en gepresenteerd
op paksoy en wassabi-jus.
of
Gebakken fazantenborst geserveerd op hete bliksem en armagnacsaus.


Verfrissing
Verfrissing van champagne en mandarijnen.


Hoofdgerechten
Gebraden ossenhaas gevuld met duxelle van truffel op een garnituur van
bospaddestoelen en rode wijnsaus.
of
Gebakken grietfilet geserveerd op gamba risotto met een subtiele kreeftensaus.
of
Gebakken hertenbiefstuk geserveerd met een winters wildgarnituur
en een krachtige saus van bokbier en jeneverbessen.


Nagerechten
Verrassingsdessert met zoetigheden gemaakt met champagne.
of
Rudolfs kaasdessert: Smeuïge selectie van Hollandse kaassoorten.

Gaat wel lukken denk ik
Mirjammaandag 26 december 2005 @ 17:43
voor vanavond ben i er nog niet uit, heb maar weinig ingredienten in huis
sowieso het vlees, gemarneerd iets, met on the side denk ik gekookte aardappelen die ik ga opbakken, geglaceerde stukken ui, en mais.
zoiets denk ik.
]ohja, en als voora uiteraard een gevuld tomaatje
PdeHoogmaandag 26 december 2005 @ 17:59
Gisteren gekookt

Tompouce van gerookte zalm, Lamsstoofschotel en daarna een combinatie van chocoladecake met twee soorten ijs als dessert

Het was errug

Vandaag dus bij mijn ouders Varkenshaasje met gefrituurde aardappeltjes en champignons met ui en hamblokjes. Klonk ook erg
Casparovvvmaandag 26 december 2005 @ 20:12
Vanavond gekookt voor ons gezin, kleine keuters dus de maaltijd hebben we maar niet te lang gemaakt We hebben gemaakt:

Eendenborstfilét met vijgen op een bedje van rucola en veldsla, met een honing-kruiden dressing. De dressing is lekker, maar erg zoet.

Konijnenbout met een salade van veldsla en rucola, spruitjes, peulen, worteltjes, stoofperen en een soort schotel van aardappel met creme freche, erg lekker.

Voor het dessert heb ik witte chocolade gesmolten, waarmee ik een soort ijswafels heb ingesmeerd. Daarin een coctail van slagroom, piña colada, lycheevruchten, ananas en meloen, met een topping van gebakken kokos. Dit was heerlijk, hoewel de piña colada wat overheersend was.

Al met al erg lekker
Thoricalmaandag 26 december 2005 @ 20:33
quote:
Op zondag 25 december 2005 18:25 schreef Bluezz het volgende:
Wij zijn ook begonnen met "kerst-koken".
We hebben uurtje geleden kreeftensoepje gegeten, en nu zitten de tongrolletjes met garnalen in witte wijnsaus in de oven...

[afbeelding]
Wat leuk dat is wat ik over een half uurtje krijg. Maar dan niet met tong maar met schol het slijm zat er nog op toen ik ze zaterdag kocht
En eigelijk ook geen kreeften maar een garnalensoep. Maar alles was vers voorzover ik ingekocht heb.
ook_gekmaandag 26 december 2005 @ 22:43
quote:
KERSTSPIJZEN 2005



de amuses

blini met crème fraîche en Sevruga kaviaar
sashimi van tonijn met avocadocrème
tartaartje van kalfshaas met een spiegeleitje van de kwartel

voor

Terrine van gerookte eendenborst en eendenlever met gekonfijte zilveruitjes, krokant brioche en een stroopje van rode wijn en vijgen

soep

Thaise vissoep met kokos, sereh, choi sum, taugé, gegrilde coquille, kingcrab en rivierkreeftstaartjes

tussen

Gebakken tarbotfilet met langoustine, knolselderij, pied de mouton, lente ui en morieljesaus

hoofd

Gebraden hertenfilet op kastanjepuree met winterse specerijen, Gieser Wildeman peertje, veenbessensaus en chipjes van truffelaardappel

kaas

Selectie van nationale en internationale kazen met appelstroop en Provençaals notenbrood

zoet

Parfait van vanille met gecaramelliseerde pecannoten, omwikkeld met marsepein en geserveerd met een bramencoulis

Dit heb ik eerste kerstdag hier gegeten www.spijs.com
Mocht je eens lekker in scheveningen willen eten moet je echt hier gaan eten. Is iets duurder dan gemiddeld maar je krijgt werkelijk waar onovertroffen lekker eten.
quote:
In november 2002 werd SPIJS derde in de Gouden Pollepel Competitie.
2de kerstdag gewoon thuis hertenbiefstuk met spruiten gegeten
golfermaandag 26 december 2005 @ 23:22
quote:
Op maandag 26 december 2005 14:12 schreef Bluezz het volgende:
Vanavond naar Jill's in Haarlem (zijn we eerder geweest, zie de recensies) Waar we gaan voor een 6 gangen dinertje (burp)
http://www.jills.nl/kerst.html

Vanavond:

Voorgerechten
Carrousel van vis met een bonbon van gerookte zalm, gevuld met fijne salade van rozeval aardappel en zalm, witlof met Hollandse garnalen en een terrine van gerookte paling, kervel en kruidenolie.
of
Parade van voorgerechtjes bestaande uit een huisgemaakte terrine van eendenlever, een verrassingspakketje van wildzwijnsham gevuld met zuurkool en smeuïge rillette van gevogelte.


Soepje
Heldere gevogelte bouillon met een kruidige kerrie crème.


Tussengerechten
Lauwwarm geserveerde tonijnfilet, gepaneerd in sesam en gepresenteerd
op paksoy en wassabi-jus.
of
Gebakken fazantenborst geserveerd op hete bliksem en armagnacsaus.


Verfrissing
Verfrissing van champagne en mandarijnen.


Hoofdgerechten
Gebraden ossenhaas gevuld met duxelle van truffel op een garnituur van
bospaddestoelen en rode wijnsaus.
of
Gebakken grietfilet geserveerd op gamba risotto met een subtiele kreeftensaus.
of
Gebakken hertenbiefstuk geserveerd met een winters wildgarnituur
en een krachtige saus van bokbier en jeneverbessen.


Nagerechten
Verrassingsdessert met zoetigheden gemaakt met champagne.
of
Rudolfs kaasdessert: Smeuïge selectie van Hollandse kaassoorten.

Gaat wel lukken denk ik
Was prima te eten.
Net weer thuis.

*burb*

[ Bericht 0% gewijzigd door golfer op 26-12-2005 23:37:06 (typo) ]
NIels25dinsdag 27 december 2005 @ 05:49
Zelf maar weer is gekookt gisteren. Kook altijd voor vrienden op de 2e kerstdag, en de sport is geworden om veel gangen te doen, kleine hapjes en lang te tijd met redelijk veel wijn e.d.
Gisteren had ik het geheel maar in een landenthema gedaan.

- Combi van Paling, Zalm en Hollandse garnalen met mierikswortel en Wasibi viseitjes

- Japan: Zelfgemaakte Sushi met daarbij Tempura Garnalen en groente

- Italie: Parmaham met een salade van granaatappel en sinassapel

- Thailand: Kip/Crab gehakt gebakken aan een stengel citroengras & Thaise garnalen salade

- Mexico: Gekruid gehakt met verse Guacamole, Salsa en dat op Taco Chips

- Spanje: Diverse Tapas

- Stukjes Hertenbiefstuk, Kangoroe Biefstuk, Struisvogel Biefstuk en Springbok Biefstuk

- Heerlijke Taartjes

- Koffie of Irish Coffee


Was errug lekker
Bluesdinsdag 27 december 2005 @ 10:07
Zo, dat ziet er goed uit zeg, wat een werk
Casparovvvwoensdag 28 december 2005 @ 15:56


Silmarwendonderdag 29 december 2005 @ 10:03
Uiteten gaan met kerst heb ik nooit begrepen. Maar mijn vader is chef-kok geweest en ik ben zelf gek op koken. Kerst vieren we dus thuis. Beetje laat maar dit heb ik gegeten met eerste kerstdag:

Vooraf: Carpaccio op een bedje van ruccola met een groene pesto dressing en geroosterde pijnboompitten.
Hoofdgerecht: Stoofpeertjes (zonder wijn), Ossenhaas (op een speciale manier gesneden zodat er de vulling erin kan) met een vulling van fijne pate en champignons gebakken in citroen, aardappels mee in de oven met de ossenhaas en een gravy gemaakt van de rest van de fijne pate, rode wijn, double cream, 1 uitjes, peterselie, peper en zout en Lea & Perrins.
Nagerecht: Victoria sandwich (een taart bestaan uit 2 ronde cakes met een vulling van rode vruchten (verse) en een creme van kwark en slagroom)
realbasedonderdag 29 december 2005 @ 11:13
Ik had met kerst :

Petite mise en bouche

Voorgerecht:
Escalopes de foie gras en croute de pain d'épices, chutney de pommes et poires

Hoofdgerecht:
Noisettes de cerf, sauce poivrade, garniture de légumes

Nagerecht:
Plateau de fromages affinés par Mr Boujon

desert
Le délice du patissier


En lekker dat het was ! OEF !
Pietverdrietdonderdag 29 december 2005 @ 11:29
quote:
Op donderdag 29 december 2005 11:13 schreef realbase het volgende:
Ik had met kerst :

Petite mise en bouche

Voorgerecht:
Escalopes de foie gras en croute de pain d'épices, chutney de pommes et poires

Hoofdgerecht:
Noisettes de cerf, sauce poivrade, garniture de légumes

Nagerecht:
Plateau de fromages affinés par Mr Boujon

desert
Le délice du patissier


En lekker dat het was ! OEF !
Voorgerecht: Schnitzels van vette lever in korst van ontbijtkoek, chutney van appels en peren Hoofdgerecht: biefstuk van hert, peper saus, versiering van groenten Nagerecht: Blad van kazen die door de Heer Boujon worden verfijnd,
dessert Lekkers van de banketbakker
Casparovvvdonderdag 29 december 2005 @ 11:30
quote:
Op donderdag 29 december 2005 11:29 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Voorgerecht: Schnitzels van vette lever in korst van ontbijtkoek, chutney van appels en peren Hoofdgerecht: biefstuk van hert, peper saus, versiering van groenten Nagerecht: Blad van kazen die door de Heer Boujon worden verfijnd,
dessert Lekkers van de banketbakker
exactly my thoughts.
Pietverdrietdonderdag 29 december 2005 @ 11:32
quote:
Op donderdag 29 december 2005 11:30 schreef Casparovvv het volgende:

[..]

exactly my thoughts.
Steenkolenfrans dus
Martijn_77donderdag 29 december 2005 @ 11:35
quote:
Op donderdag 29 december 2005 11:29 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Voorgerecht: Schnitzels van vette lever in korst van ontbijtkoek, chutney van appels en peren Hoofdgerecht: biefstuk van hert, peper saus, versiering van groenten Nagerecht: Blad van kazen die door de Heer Boujon worden verfijnd,
dessert Lekkers van de banketbakker
Zelfs als je het zo op schrijft klinkt het nog steeds goed
Casparovvvdonderdag 29 december 2005 @ 11:37
quote:
Op donderdag 29 december 2005 11:32 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Steenkolenfrans dus
dat ook Het ging me om het exclusiever laten klinken dan het is
Pietverdrietdonderdag 29 december 2005 @ 11:39
quote:
Op donderdag 29 december 2005 11:35 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Zelfs als je het zo op schrijft klinkt het nog steeds goed
Beter zelfs, want dit is waarschijnlijk zo geschreven en toen in het frans vertaald.
daNpydonderdag 29 december 2005 @ 11:41
Binnen 3 kwartier 2 kilo vlees gegrilled en naar binnen geschoven
Heerlijk
realbasedonderdag 29 december 2005 @ 11:47
quote:
Op donderdag 29 december 2005 11:29 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Voorgerecht: Schnitzels van vette lever in korst van ontbijtkoek, chutney van appels en peren Hoofdgerecht: biefstuk van hert, peper saus, versiering van groenten Nagerecht: Blad van kazen die door de Heer Boujon worden verfijnd,
dessert Lekkers van de banketbakker
Bijna goed
plakje ganzenlever in een korst van kruidenbrood, chutney van appels en peren
de rest klopt aardig.

Wat betreft het steenkolenfrans.. zo stond het op de menukaart ( het was in frankrijk )
je ne sais pas of het corrct frans is maar daar ga ik maar wel vanuit
NoSigardonderdag 29 december 2005 @ 14:24
Weer van die aanstellers die ales in het Frans doen, zelfs in Frankrijk zijn ze al te vinden.