abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zaterdag 10 december 2005 @ 15:26:08 #51
92279 N.icka
Windforce 11
pi_32971817
Ik hou niet van dat opgedirkte gedoe , dus ik eet hutspot
  zaterdag 10 december 2005 @ 15:31:48 #52
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_32971957
quote:
Op zaterdag 10 december 2005 15:26 schreef N.icka het volgende:
Ik hou niet van dat opgedirkte gedoe , dus ik eet hutspot
ach met wat kaarsjes, wit linnen en een leuk muziekje moet het dan toch ook gezellig worden, zeker als je hutspot in een spuit doet en er een leuk opgemaakt bordje van maakt. of zat je aan tl met hardrock te denken?
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_32973417
oh sorry ik had deze topic niet gezien, ik zal hem even goed doorlezen.. bedankt
pi_32973636
Wij (mijn moeder en ik) gaan Indische rijsttafel maken! In ieder geval met ajam roedjak, sambal goreng boontjes, twee soorten babi pangang, sateh oedang, eieren in pindasaus, komkommer in zuur, daging rendang, nasi koening, gewone witte rijst en nog wat gerechten. Waarschijnlijk nog wat bijgerechten zoals kroepoek, gemalen pinda's, gebakken uitjes, miniloempiaatjes en dimsumhapjes (is wel Chinees, maar dat maakt niet uit).

Heb er echt zin in!
In deze tijd. Mag ik gewoon eerlijk zeggen dat ik nog nooit zo gelukkig ben geweest als nu?
  zaterdag 10 december 2005 @ 20:13:15 #55
92279 N.icka
Windforce 11
pi_32977241
quote:
Op zaterdag 10 december 2005 15:31 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

ach met wat kaarsjes, wit linnen en een leuk muziekje moet het dan toch ook gezellig worden, zeker als je hutspot in een spuit doet en er een leuk opgemaakt bordje van maakt. of zat je aan tl met hardrock te denken?
Nee ik werk met kerst , dus wordt het gewoon een hap

En ik hou niet van hardrock
pi_32980328
De 22e heb ik diner met m'n studentenhuis, samen met nog een andere jongen maak ik het hoofdgerecht voor 14 personen (waarvan 1 vegetariėr), we maken waarschijnlijk hazenpeper. Aangezien we dat beiden nog nooit hadden gemaakt zijn we vanavond alvast wat aan het oefenen. Straks post ik misschien nog wel wat ik van het resultaat vond. Bij de hazenpeper willen we rode kool met appel en kaneel, spruitjes met wat nootmuskaat en aardappelgratin serveren.

* TheDruid is benieuwd wat iedereen er van gaat vinden

mochten er nog mensen zijn die een goed idee hebben voor een vegetarisch hoofdgerecht, dan houd ik mij aanbevolen
"If you tell the truth, you don't have to remember anything"
pi_32987210
Iemand een een ideetje voor een leuk en lekker, doch apart nagerechtje die ik kan maken voor mijn schoonfamilie met kerst, voor 5 personen? Ik zat zelf te denken aan zelf een (andere) mousse maken, maar dat heb ik vorig jaar ook al gedaan.
Whatever I want.
pi_32987816
terugkomend op de hazenpeper, vond het wel geslaagd, alleen het vlees was (nog) niet erg mals. Komt waarschijnlijk omdat we het maar anderhalf uur hebben laten stoven ipv de gerbuikelijke 3 uur door tijdsdruk. Of zouden daar ook andere oorzaken voor kunnen zijn?
"If you tell the truth, you don't have to remember anything"
pi_33028901
PeRi: honingmousse met walnoten? Eventueel met wat appelcompote?
Of anders gewoon yoghurt-honing-walnoot ijs van Hertog?
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_33028928
honingmousse, klinkt wel spannend, lekker.
hoe maak je dat?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_33028969
Dat weet ik niet....Vandaar ook m'n edit voor het ijs.......
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_33028991
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_33029135
Honingmousse? Oeh dat vind ik wel een goeie, klinkt iig lekker. Ik zal eens uitzoeken of ik iets kan vinden daar over. Bedankt voor de tip!
Whatever I want.
pi_33029230
quote:
Honingmousse Met Rozemarijn En Dadels

Categories:
nagerechten

1 takje rozemarijn
4 eetlepels vloeibare honing
3 blaadjes witte gelatine
75 gm gedroogde dadels (carmel)
250 ml slagroom
4 ijscoupes of schaaltjes a inhoud c; a. 1 1/2 dl
4 kanelly's (pakje a 150 g, bolletje; )

Voorbereiden: Rozemarijnnaaldjes van takjes rissen en fijnhakken. In pannetje honing met rozemarijn op laag vuur ca. 10 minuten verwarmen. Intussen gelatine ca. 5 minuten in ruim koud water weken. Dadels ontpitten en in reepjes snijden. Honing van vuur nemen. Gelatine goed uitknijpen en al roerend in hete honing oplossen.

Slagroom stijfkloppen. Honing in gedeelten erdoor scheppen. Mengsel in ijscoupes of bakjes scheppen, dadelreepjes erover strooien. In koelkast in ca. 1 uur laten opstijven. B Bereiden: Honingmousse ca. 5 minuten voor serveren uit koelkast nemen. Gameren met Kanelly's.

Voorbereiden: ca. 20 minuten Wachttijd: ca. 1 uur Bereiden: ca. 5 minuten Prijs p.p.: f 1,75 ¤0,80

Bevat per eenpersoonsportie: 370 kilocalorieėn eiwit 8g vet 23g koolhydraten 34g
klinkt wel okay eigenlijk
evt. zonder de rozemarijn dan, aangezien dat vrij overheersend is
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_33029246
Ik gok op een basis van slagroom en gelatine, op smaak gebracht met honing. Toetjes van die mevrouw zijn altijd machtig, lol!
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_33029291
Dat heeft elkaar leuk gekruist! Zonder dadels ook dus.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_33029305
Ik hoef niet eens zelf te zoeken. En dan de walnoten ipv dadels proberen. Hmm ik krijg er nu al trek in .
Whatever I want.
pi_33158243
- Prive gegevens op verzoek van de poster weggehaald. -

[ Bericht 93% gewijzigd door Sander op 17-05-2011 15:49:22 ]
Zerg schreef:
1/1 is 1. 2/2 is 2. Basisschool breuken.
pi_33158441
Ik krijg mijn schoonouders 2e kerstdag :
ik zat te denken aan vooraf : GarnalenCocktail van hollandse garnalen.
Dan een lekker soepje : Twijfel tussen een groentesoepje of heldere soep met paddestoelen
Als hoofdgerecht had ik in gedachten : een mooi stukje varkenshaas of hertenbiefstukje .
Als groente's dacht : Sperciebonen in spek uit de oven, en ham/kaas preirolletjes .
en gebakken krieltjes. Als ik varkenshaas serveer: een pepersaus, als ik hertenbiefstuk serveer een champignonsausje .

Toetje : Geen IDEE
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
pi_33165080
quote:
Op maandag 12 december 2005 22:24 schreef MissyMirjaM het volgende:

[..]

klinkt wel okay eigenlijk
evt. zonder de rozemarijn dan, aangezien dat vrij overheersend is
* Casparovvv pikt een idee.

Ik ben nog op zoek naar een vleesgerecht voor ongeveer 20 personen, met een beperkt budget.
Op dinsdag 24 november 2009 23:03 schreef k_man het volgende:
Een einde aan oeverloos gelul is een einde aan Fok.
pi_33165250
Ik heb vanmiddag de honingmousse geprobeerd te maken, maar het is mislukt . (Ik ben niet zo goed in slagroom stijfkloppen, de ene keer gaat het goed, en de andere keer niet). Heb 't het in de diepvries gegooid voor straks, dan wordt het zacht ijs. Heb ik al eerder gedaan als mousse mislukt. .

Ik heb wel al iets anders gevonden, dit leek me ook erg lekker:
quote:


Chocoladecrčme

Ingrediėnten:
100 g extra bittere chocolade
125 ml slagroom
2 eierdooiers
1 eetlepel poedersuiker
1 eetlepel crčme de cacao (slijter)
4 chocoladesticks

Voorbereiden:
Chocolade in stukjes breken boven hittebestendige kleine kom. Kom in pan met kokend water hangen (bodem van kom mag die van pan niet raken). Chocolade langzaam laten smelten, af en toe roeren. In steelpan slagroom aan de kook brengen. Vuur laag zetten. Dooiers met scheutje warme room in kom losroeren. Dooiermengsel in steelpan schenken en met houten lepel door slagroom roeren. Mengsel al roerend zachtjes verwarmen, tot room gaat binden (mengsel 'hangt' dan aan bolle kant van lepel, een erin getrokken streep blijft zichtbaar). Pan onmiddellijk van vuur nemen. Gesmolten chocolade door roommengsel scheppen. Poedersuiker en likeur erdoor roeren. Chocolademengsel in koffiekopjes schenken en laten afkoelen. Afgedekt in koelkast zetten.

Bereiden:
Kopjes chocoladecrčme minstens halfuur voor serveren uit koelkast nemen. Chocoladesticks erin steken.

Tip:
Ook andere likeuren smaken lekker in dit recept. Maak de chocoladecrčme bijvoorbeeld met sinaasappel-, koffie- of amandellikeur, of roer er kirsch door.
Whatever I want.
pi_33185011
Wij zitten hier aan te denken:

Zalmtartaar
Heldere Kip-Aspergesoep
Gebraden Ham, met aardappeltjes, warme groente en appelcompote
Mangomousse
Everything which is not impossible, will eventually happen
pi_33229411
quote:
Op woensdag 16 november 2005 00:37 schreef Troel het volgende:
Ik weet niet of dit in FEE hoort of hier in CUL, maar ik ben eigenlijk benieuwd of jullie aan kerstdiners doen (op kerstavond of 1e, 2e, 3e, 4e of 5e kerstdag ) en wat er bij jullie op het menu staat.
Altijd Italiaanse kerst, dus Kerstavond en 1e kerstdag zijn belangrijk, 2e kerstdag vind ik dan handig voor erbij met m'n eigen familie (zeker handig met gescheiden ouders) want 2e kerstdag in Italie kennen ze niet.

Dit jaar zijn we met Kerst niet thuis, dus het exacte menu weet ik niet, maar de grote lijnen zijn vaak hetzelfde:

- Apperatiefje (meestal iets met campari of rabarberlikeur)
- Amuse
- Anti pasta (met vis) en brood
- Pasta (met kokkels, mosselen en rivierkreefjtes)
- Gefrituurde intvisringen, kabeljauw, zoetwatergarnalen uit de oven etc.
- spoon
- vlees en iets aardappel/rijst/risotto achtigs
- Salade
- Nootjes in alle soorten en maten
- Fruit
- Desert
- Koffie, enorme schalen met de beste dolce uit Napoli (Hier moord ik voor) en heel veel (eigengestookte) likeur (Limoncello, Sambucca, Amaro, Espresso likeur etc.)
- Pannetone & Asti (om middernacht Kerstavond, 2e Kerstdag wat eerder).

En tot slot: Weer de Dolce en Napolitaanse bingo

Duur: Kerstavond van 16.00 tot een uurtje of 2, 3 's nachts, 1e kerstdag van 13 uur tot middernacht.

27 December hoef ik dan ook nooit normaal eten

De gefrituurde vis, en de Koffie, Dolce en likeur, dat zijn echt m'n 2 favoriete gangen.
O mamma mamma mamma, O mamma mamma mamma. Sai perche mi batte il corazon?
Ho visto Maradona, ho visto Maradona. Eh, mammą, innamorato son!
A Guinness a day keeps the doctor away
  maandag 19 december 2005 @ 22:41:18 #74
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_33230189
quote:
Op maandag 19 december 2005 22:24 schreef DIGGER het volgende:

-knip-
Nu weet ik weer waarom de echte Italiaanse keuken zo hoog bij mij in het vaandel staat.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_33230644
quote:
Op maandag 19 december 2005 22:41 schreef golfer het volgende:

[..]

Nu weet ik weer waarom de echte Italiaanse keuken zo hoog bij mij in het vaandel staat.
Enige wat ik in Italie zelf minder vind is doorgaans de aankleding van een eetgelegenheid. Echter kun je daaruit heel goed halen dat de aankleding van minder belang is. De tafel moet groot en lang zijn, er moet heel veel eten op kunnen en er moeten veel mensen aan kunnen zitten en de gezelligheid maak je zelf.

Nu is het ivm de geboorte van de 2e dit jaar dus niet bij ons thuis, maar reken er ook maar even op dat deze diners in een doodnormaal rijtjeshuis genuttigd worden met iets van 22 man. Een hele organisatie dus.

De voorbereidingen beginnen dan ook al in November....

(En met Oud en nieuw gaat het net zo, dan begint het eten ook om een uur of 16 en zijn er meestal nog wel 2, 3 gangen te gaan als het 'plotseling' middernacht is).

Op redelijk wat websites is tegenwoordig e.e.a. te vinden over de dolce, incl recepten, bv. van Struffoli, sfogliatelle, zeppole, roccocņ, Baba, hele zachte nogat etc.

Sfogliatelle is zo'n precies werkje, dat gaat je echt niet lukken, maar m'n favo, Struffoli, is niet al te lastig te maken (voor de liefhebbers): http://www.dekooktips.com/recepten/struff.htm

Hier ook nog wat info en menu tips: http://www.italie.nl/culinair/italiaanse_kerst.php

[ Bericht 1% gewijzigd door DIGGER op 19-12-2005 23:08:45 ]
O mamma mamma mamma, O mamma mamma mamma. Sai perche mi batte il corazon?
Ho visto Maradona, ho visto Maradona. Eh, mammą, innamorato son!
A Guinness a day keeps the doctor away
pi_33232722
- Prive gegevens op verzoek van de poster weggehaald. -

[ Bericht 92% gewijzigd door Sander op 17-05-2011 15:49:22 ]
Zerg schreef:
1/1 is 1. 2/2 is 2. Basisschool breuken.
pi_33246638
Kerstavond:

Een drieluikje van garnalen.
Pakketje van zalm met olijven en majoraanboter.

En nagerecht moet ik nog even over dubben.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_33247865
Je gaat 3 kerst diners doen oblivion?
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
pi_33248884
quote:
Op dinsdag 20 december 2005 16:29 schreef Joene het volgende:
Je gaat 3 kerst diners doen oblivion?
Waar lees jij dat, Joene?
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  dinsdag 20 december 2005 @ 17:08:56 #80
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_33248992
quote:
Op maandag 19 december 2005 23:45 schreef Mikkie het volgende:

[..]

Die 'Kip uit Normandiė' van die website lijkt me wel érg lekker...die ga ik onthouden voor kerst .

Lekker Italiaans trouwens...Normandiė
Gruwelijk lelijke website trouwens
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_33249756
Wij weten het nog niet
Dat van Obli klinkt heerlijk... nog maar eens flink in CUL en de linkjes spitten dus
We hebben ook een nieuw boekje met grill-recepten, daar wil ik ook iets uit maken
pi_33249994
quote:
Op dinsdag 20 december 2005 17:31 schreef Bluezz het volgende:
Wij weten het nog niet
Dat van Obli klinkt heerlijk... nog maar eens flink in CUL en de linkjes spitten dus
We hebben ook een nieuw boekje met grill-recepten, daar wil ik ook iets uit maken
Oh die drieluik is zo leuk en lekker!
Een borrelglaasje met garnalenprut, daaraan hang je je cocktailgarnalen en dan ook nog een eetlepel met lekkers en garnalen erop met advocadospul etc etc...
En dan voor 1 persoon stukjes gerookte zalm in plaats van die grote garnalen, want die heeft net implantaten laten zetten....Dus geen hard voedsel...

En dat pakketje van zalm is in bakpapier met paperclips...

Alleen het toetje nog... en ik heb geen idee! Ik ben geen toetjes etert...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_33250161
Stoofperen ijs met lauwe cranberriesaus
pi_33250175
quote:
Op dinsdag 20 december 2005 17:45 schreef Bluezz het volgende:
Stoofperen ijs met lauwe cranberriesaus
Kan ik dat gewoon ergens kopen?
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  dinsdag 20 december 2005 @ 19:23:13 #85
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_33252986
Helaas moet ik 1e en 2e kerstdag werken, én de 24e van 9 tot ongeveer 18.00, eerst mise en placcen voor 1e en 2e kerstdag tot een uur of half 5 a 5 ofzo, en dan ff een kerstviering met zn allen.

Nu had ik een heerlijk kerstmenutje uitgedacht, allemaal gezellig op de bank bij de haard, een gezellige avond, en dan steeds ieniemienie gerechtjes, zoals een klein stukje lamskotelletjes (2 botjes ofzo) met een mini stoofpeertje (gieser wildermann maar die zo dik geschild dat ie gewoon nog maar mini is), kleine canneloni van hazepeper, mini carpaccio (incl. allerlei soorten minisla, opgemaakt als op een groot bord maar dan gewoon écht mini, op een side plate oid), zuurkoolsoepje met zuurkool (ja echt ), en iets gemaakt van kinnebakkenspek, roggebrood en krokante spekjes, iets als een soort lange vinger daarvan gemaakt, kaasjes erdoorheen mikken, espressokopje met doperwtencrčme en daarop schuim van bisque, daarnaast gambafarce gepaneerd in panco, dit in een soort kurkentrekker gerold en gefrituurd. Én ik zat eraan te denken ook iets van een (eendenlever)paté te maken.

Maar helaas moet ik dus overdag werken op de 24e, en heb ik geen tijd om al dit lekkers klaar te maken. Dus wat doen we dan maar? Gaat mijn pa wat dingetjes klaarmaken, geen idee wat, zal wel totaal niet lijken op het bovenstaande maar ach, ik zie wel wat ervan komt

[ Bericht 12% gewijzigd door Euc- op 20-12-2005 19:31:38 ]
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
pi_33253009
Ik ben er nu grotendeels uit wat ik klaar ga maken.

Kleine hapjes vooraf:

- Gegrilde brie met walnoten en honing
- Gegrilde bruchetta met parmaham, mozzarella en een partje halfzongedroogde tomaat
- Carpaccio-hapje met rucola, pijnboompitjes en dressing

Geserveerd op een Amuselepeltje

Voorgerecht:

- Soep, weet nog niet welke.

Hoofdgerecht:

Gegrilde beenham met honing.
quote:

Beenham met honing
Ingrediėnten
• 1 stuk Beenham (ca. 1 kg, met een dun laagje vet)
• 6 schijven ananas
• 250 g bruine basterdsuiker
• 4 eetlepels citroensap
• 2 theelepels kaneel
• 1 eetlepel citroenrasp
• 1 dl honing

Bereidingstijd: 60 minuten

Bereiding
1. Verhit de oven voor op 200°C
2. Wrijf het vlees in met de kaneel
3. Meng de honing met de basterdsuiker, de citroenrasp en het sap
4. Bestrijk het vlees met het honingmengsel. Leg het vlees op een rooster, in een braadslede.
5. Laat het vlees in de oven in circa 50 minuten gaar worden. Verlaag de temperatuur na 20 minuten tot 160°C.
6. Verhit -als het vlees klaar is- de grill op de hoogste stand
7. Leg de plakken ananas op het vlees en laat het geheel onder de grill mooi goudbruin worden. Warm of koud serveren.
Ik denk dat ik het serveer met cranberrysaus, maar weet nog niet zeker.
Bijgerechten weet ik ook nog niet

Nagerecht:

weet nog niet zeker, ik zit te denken aan een warm miniappeltaartjes met kaneelijs en slagroom

of iets met Bosbessen ..


Ga weeer verder met zoeken naar kookideeen
pi_33253121
quote:
Op dinsdag 20 december 2005 19:23 schreef Euc- het volgende:
*knip*
quote:
Opleiding: Hotelschool
Vandaar dat het allemaal zo lekker klinkt
  dinsdag 20 december 2005 @ 19:28:30 #88
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_33253168
quote:
Op dinsdag 20 december 2005 19:27 schreef So_Addictive het volgende:

[..]


[..]

Vandaar dat het allemaal zo lekker klinkt
Helaas blijft het daar vooralsnog bij

Achja, volgende keer beter
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  dinsdag 20 december 2005 @ 19:29:06 #89
34163 Pikkebaas
Corporate Overlord
pi_33253189
Weet iemand de beste manier om een kalkoen te bereiden. De vulling ben ik al uit.
De kalkoen wordt gebardeerd met vet spek en in de zilverfolie, en gaat dan per kilo een uur de oven in op 160 graden. Het laatste half uur op 220 graden om te bruinen.
Maar soms doen ze 'm eerst heet, dan koeler en dan weer heet.

Wat is nu het beste ?
Wien Neerlandsch bloed in de aders vloeit,
Van vreemde smetten vrij,
pi_33253461
quote:
Op dinsdag 20 december 2005 19:29 schreef Pikkebaas het volgende:
Weet iemand de beste manier om een kalkoen te bereiden.
Maak morgen een pitstop bij de Albert Heijn en neem een Kerstallerhande mee ( gratis tijdschrift van AH)

Daar staat een heel artikel in over kalkoen bereiden, verschillende vullingen enz.

Ik kan er op de AH site helaas niks over vinden
  dinsdag 20 december 2005 @ 19:55:34 #92
34163 Pikkebaas
Corporate Overlord
pi_33254064
quote:
Thanks, de vulling heb ik al, die zal bestaan uit zuidvruchten, kastanjes, ham en spek.

Het gaat me meer om de wijze van bereiden. Temperatuurverloop etc..
Wien Neerlandsch bloed in de aders vloeit,
Van vreemde smetten vrij,
  dinsdag 20 december 2005 @ 19:57:30 #93
48715 FRaGMaN
jajajajajajajaja!!
pi_33254132
wat me opvalt is dat sommigen met die 13 in een dozijn, uitgekauwde, superklassieke, ouderwetse kerstrecepten aan komt zetten. Niet dat het niet lekker is maar iets anders als kalkoen, wild of varkenshaas mag ook wel. Nee ik ga geen recepten geven (beroepsgeheim ) maar doe eens gek met sushi, vreemde vissoorten, zelfgemaakte tapas of antipasti.
Locatie: Gorinchem
Mors principium est
  dinsdag 20 december 2005 @ 20:01:02 #94
34163 Pikkebaas
Corporate Overlord
pi_33254240
quote:
Op dinsdag 20 december 2005 19:57 schreef FRaGMaN het volgende:
wat me opvalt is dat iedereen met die 13 in een dozijn, uitgekauwde, superklassieke, ouderwetse kerstrecepten aan komt zetten. Niet dat het niet lekker is maar iets anders als kalkoen, wild of varkenshaas mag ook wel. Nee ik ga geen recepten geven (beroepsgeheim ) maar doe eens gek met sushi, vreemde vissoorten, zelfgemaakte tapas of antipasti.
Eensch. Maar voor mij persoonlijk is Kerst toch een tijd van traditie en het is een van de zeldzame keren dat de hele familie bij elkaar is. Iedereen verwacht dan weer diezelfde kalkoen.....Misschien dat Kalkoen-Sushi nog zou kunnen.....
Wien Neerlandsch bloed in de aders vloeit,
Van vreemde smetten vrij,
  dinsdag 20 december 2005 @ 20:06:05 #95
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_33254432
quote:
Op dinsdag 20 december 2005 20:01 schreef Pikkebaas het volgende:

[..]

Eensch. Maar voor mij persoonlijk is Kerst toch een tijd van traditie en het is een van de zeldzame keren dat de hele familie bij elkaar is. Iedereen verwacht dan weer diezelfde kalkoen.....Misschien dat Kalkoen-Sushi nog zou kunnen.....
Lijkt me niet lekker als je kalkoen rauw gaat opeten, maarja, dat ben ik.

Verder, wat vind je dan van mijn dingetjes die gozer die aan het klagen was over te klassiek? Of is dat ook te standaard?

Wij hebben trouwens nog nooit kalkoen gegeten met kerst
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  dinsdag 20 december 2005 @ 20:11:53 #96
48715 FRaGMaN
jajajajajajajaja!!
pi_33254688
quote:
Op dinsdag 20 december 2005 20:06 schreef Euc- het volgende:

[..]

Lijkt me niet lekker als je kalkoen rauw gaat opeten, maarja, dat ben ik.

Verder, wat vind je dan van mijn dingetjes die gozer die aan het klagen was over te klassiek? Of is dat ook te standaard?

Wij hebben trouwens nog nooit kalkoen gegeten met kerst
Wie de schoen past.. "gozer" vind ik zo'n raar woord trouwens. Meneer mag ook
Locatie: Gorinchem
Mors principium est
  dinsdag 20 december 2005 @ 20:16:13 #97
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_33254872
Ik houd het fijn bij gozer, gozer.
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
pi_33258800
Ik vind kalkoen niet lekker, dus dat eet ik niet. Verder moet ik nog rekening houden met een dieet.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  dinsdag 20 december 2005 @ 22:13:02 #99
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_33259319
Bij kalkoen moet je ook opletten dat hij niet te droog wordt.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  dinsdag 20 december 2005 @ 22:22:45 #100
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_33259673
quote:
Op dinsdag 20 december 2005 17:45 schreef Bluezz het volgende:
Stoofperen ijs met lauwe cranberriesaus
Wij doen ook dat stoofperenijs als toetje, vorige week stond het per toeval op tafel en damn, da's lekker!
Verder maken we alles zelf, maar dat stoofperenijs is echt uberlekker!
We doen er slagroomcanelletjes bij en kaneelchocoladeflinters van de Jamin (die zijn echt iets bijzonder

Vooraf een amuse van gegrillde Sint Jacobsschelpen, opgediend in de schelp, met een roomsausje.
Als tweede een "zalmmousse" in een komkommerlint (lijkt het net een taartje).
Dan een bouillon met oesterzwammen.
Hierna eendenborst met frambozensaus, knolselderijpuree en haricots verts in spek gewikkeld.
Dan het stoofpeertjes ijs met de kaneelchocolaatjes en de slagroom.
En als laatste een kaasplankje met een 10 jaar oude lekkere port

Misschien niet allemaal even origineel (moest wat concessies doen vanwege de wensen van de rest) en wellicht klopt het ook niet volgens de menuleer, maar ik vind het
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')