ach met wat kaarsjes, wit linnen en een leuk muziekje moet het dan toch ook gezellig worden, zeker als je hutspot in een spuit doet en er een leuk opgemaakt bordje van maakt. of zat je aan tl met hardrock te denken?quote:Op zaterdag 10 december 2005 15:26 schreef N.icka het volgende:
Ik hou niet van dat opgedirkte gedoe , dus ik eet hutspot
Nee ik werk met kerst , dus wordt het gewoon een hapquote:Op zaterdag 10 december 2005 15:31 schreef zoalshetis het volgende:
[..]
ach met wat kaarsjes, wit linnen en een leuk muziekje moet het dan toch ook gezellig worden, zeker als je hutspot in een spuit doet en er een leuk opgemaakt bordje van maakt. of zat je aan tl met hardrock te denken?
klinkt wel okay eigenlijkquote:Honingmousse Met Rozemarijn En Dadels
Categories:
nagerechten
1 takje rozemarijn
4 eetlepels vloeibare honing
3 blaadjes witte gelatine
75 gm gedroogde dadels (carmel)
250 ml slagroom
4 ijscoupes of schaaltjes a inhoud c; a. 1 1/2 dl
4 kanelly's (pakje a 150 g, bolletje; )
Voorbereiden: Rozemarijnnaaldjes van takjes rissen en fijnhakken. In pannetje honing met rozemarijn op laag vuur ca. 10 minuten verwarmen. Intussen gelatine ca. 5 minuten in ruim koud water weken. Dadels ontpitten en in reepjes snijden. Honing van vuur nemen. Gelatine goed uitknijpen en al roerend in hete honing oplossen.
Slagroom stijfkloppen. Honing in gedeelten erdoor scheppen. Mengsel in ijscoupes of bakjes scheppen, dadelreepjes erover strooien. In koelkast in ca. 1 uur laten opstijven. B Bereiden: Honingmousse ca. 5 minuten voor serveren uit koelkast nemen. Gameren met Kanelly's.
Voorbereiden: ca. 20 minuten Wachttijd: ca. 1 uur Bereiden: ca. 5 minuten Prijs p.p.: f 1,75 ¤0,80
Bevat per eenpersoonsportie: 370 kilocalorieėn eiwit 8g vet 23g koolhydraten 34g
* Casparovvv pikt een idee.quote:Op maandag 12 december 2005 22:24 schreef MissyMirjaM het volgende:
[..]
klinkt wel okay eigenlijk
evt. zonder de rozemarijn dan, aangezien dat vrij overheersend is
quote:
Chocoladecrčme
Ingrediėnten:
100 g extra bittere chocolade
125 ml slagroom
2 eierdooiers
1 eetlepel poedersuiker
1 eetlepel crčme de cacao (slijter)
4 chocoladesticks
Voorbereiden:
Chocolade in stukjes breken boven hittebestendige kleine kom. Kom in pan met kokend water hangen (bodem van kom mag die van pan niet raken). Chocolade langzaam laten smelten, af en toe roeren. In steelpan slagroom aan de kook brengen. Vuur laag zetten. Dooiers met scheutje warme room in kom losroeren. Dooiermengsel in steelpan schenken en met houten lepel door slagroom roeren. Mengsel al roerend zachtjes verwarmen, tot room gaat binden (mengsel 'hangt' dan aan bolle kant van lepel, een erin getrokken streep blijft zichtbaar). Pan onmiddellijk van vuur nemen. Gesmolten chocolade door roommengsel scheppen. Poedersuiker en likeur erdoor roeren. Chocolademengsel in koffiekopjes schenken en laten afkoelen. Afgedekt in koelkast zetten.
Bereiden:
Kopjes chocoladecrčme minstens halfuur voor serveren uit koelkast nemen. Chocoladesticks erin steken.
Tip:
Ook andere likeuren smaken lekker in dit recept. Maak de chocoladecrčme bijvoorbeeld met sinaasappel-, koffie- of amandellikeur, of roer er kirsch door.
Altijd Italiaanse kerst, dus Kerstavond en 1e kerstdag zijn belangrijk, 2e kerstdag vind ik dan handig voor erbij met m'n eigen familie (zeker handig met gescheiden ouders) want 2e kerstdag in Italie kennen ze niet.quote:Op woensdag 16 november 2005 00:37 schreef Troel het volgende:
Ik weet niet of dit in FEE hoort of hier in CUL, maar ik ben eigenlijk benieuwd of jullie aan kerstdiners doen (op kerstavond of 1e, 2e, 3e, 4e of 5e kerstdag) en wat er bij jullie op het menu staat.
Nu weet ik weer waarom de echte Italiaanse keuken zo hoog bij mij in het vaandel staat.quote:
Enige wat ik in Italie zelf minder vind is doorgaans de aankleding van een eetgelegenheid. Echter kun je daaruit heel goed halen dat de aankleding van minder belang is. De tafel moet groot en lang zijn, er moet heel veel eten op kunnen en er moeten veel mensen aan kunnen zitten en de gezelligheid maak je zelf.quote:Op maandag 19 december 2005 22:41 schreef golfer het volgende:
[..]
Nu weet ik weer waarom de echte Italiaanse keuken zo hoog bij mij in het vaandel staat.![]()
Waar lees jij dat, Joene?quote:Op dinsdag 20 december 2005 16:29 schreef Joene het volgende:
Je gaat 3 kerst diners doen oblivion?
Gruwelijk lelijke website trouwensquote:Op maandag 19 december 2005 23:45 schreef Mikkie het volgende:
[..]
Die 'Kip uit Normandiė' van die website lijkt me wel érg lekker...die ga ik onthouden voor kerst.
Lekker Italiaans trouwens...Normandiė
Oh die drieluik is zo leuk en lekker!quote:Op dinsdag 20 december 2005 17:31 schreef Bluezz het volgende:
Wij weten het nog niet
Dat van Obli klinkt heerlijk... nog maar eens flink in CUL en de linkjes spitten dus
We hebben ook een nieuw boekje met grill-recepten, daar wil ik ook iets uit maken
Kan ik dat gewoon ergens kopen?quote:Op dinsdag 20 december 2005 17:45 schreef Bluezz het volgende:
Stoofperen ijs met lauwe cranberriesaus
Ik denk dat ik het serveer met cranberrysaus, maar weet nog niet zeker.quote:
Beenham met honing
Ingrediėnten
• 1 stuk Beenham (ca. 1 kg, met een dun laagje vet)
• 6 schijven ananas
• 250 g bruine basterdsuiker
• 4 eetlepels citroensap
• 2 theelepels kaneel
• 1 eetlepel citroenrasp
• 1 dl honing
Bereidingstijd: 60 minuten
Bereiding
1. Verhit de oven voor op 200°C
2. Wrijf het vlees in met de kaneel
3. Meng de honing met de basterdsuiker, de citroenrasp en het sap
4. Bestrijk het vlees met het honingmengsel. Leg het vlees op een rooster, in een braadslede.
5. Laat het vlees in de oven in circa 50 minuten gaar worden. Verlaag de temperatuur na 20 minuten tot 160°C.
6. Verhit -als het vlees klaar is- de grill op de hoogste stand
7. Leg de plakken ananas op het vlees en laat het geheel onder de grill mooi goudbruin worden. Warm of koud serveren.
quote:Op dinsdag 20 december 2005 19:23 schreef Euc- het volgende:
*knip*
Vandaar dat het allemaal zo lekker klinktquote:Opleiding: Hotelschool
Helaas blijft het daar vooralsnog bijquote:Op dinsdag 20 december 2005 19:27 schreef So_Addictive het volgende:
[..]
[..]
Vandaar dat het allemaal zo lekker klinkt![]()
Maak morgen een pitstop bij de Albert Heijn en neem een Kerstallerhande mee ( gratis tijdschrift van AH)quote:Op dinsdag 20 december 2005 19:29 schreef Pikkebaas het volgende:
Weet iemand de beste manier om een kalkoen te bereiden.
Thanks, de vulling heb ik al, die zal bestaan uit zuidvruchten, kastanjes, ham en spek.quote:Op dinsdag 20 december 2005 19:45 schreef Bluezz het volgende:
Linkjes naar kalkoen vulsels
nog meer...
Eensch. Maar voor mij persoonlijk is Kerst toch een tijd van traditie en het is een van de zeldzame keren dat de hele familie bij elkaar is. Iedereen verwacht dan weer diezelfde kalkoen.....Misschien dat Kalkoen-Sushi nog zou kunnen.....quote:Op dinsdag 20 december 2005 19:57 schreef FRaGMaN het volgende:
wat me opvalt is dat iedereen met die 13 in een dozijn, uitgekauwde, superklassieke, ouderwetse kerstrecepten aan komt zetten. Niet dat het niet lekker is maar iets anders als kalkoen, wild of varkenshaas mag ook wel. Nee ik ga geen recepten geven (beroepsgeheim) maar doe eens gek met sushi, vreemde vissoorten, zelfgemaakte tapas of antipasti.
Lijkt me niet lekker als je kalkoen rauw gaat opeten, maarja, dat ben ik.quote:Op dinsdag 20 december 2005 20:01 schreef Pikkebaas het volgende:
[..]
Eensch. Maar voor mij persoonlijk is Kerst toch een tijd van traditie en het is een van de zeldzame keren dat de hele familie bij elkaar is. Iedereen verwacht dan weer diezelfde kalkoen.....Misschien dat Kalkoen-Sushi nog zou kunnen.....
Wie de schoen past.. "gozer" vind ik zo'n raar woord trouwens. Meneer mag ookquote:Op dinsdag 20 december 2005 20:06 schreef Euc- het volgende:
[..]
Lijkt me niet lekker als je kalkoen rauw gaat opeten, maarja, dat ben ik.
Verder, wat vind je dan van mijn dingetjes die gozer die aan het klagen was over te klassiek? Of is dat ook te standaard?
Wij hebben trouwens nog nooit kalkoen gegeten met kerst
Wij doen ook dat stoofperenijs als toetje, vorige week stond het per toeval op tafel en damn, da's lekker!quote:Op dinsdag 20 december 2005 17:45 schreef Bluezz het volgende:
Stoofperen ijs met lauwe cranberriesaus
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |