abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_33259806
Ik ga bij kip eten
Wat heeeerlijk ziet het eruit
  dinsdag 20 december 2005 @ 22:29:34 #102
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_33259956
quote:
Op dinsdag 20 december 2005 20:06 schreef Euc- het volgende:
Wij hebben trouwens nog nooit kalkoen gegeten met kerst
Wij 1 keer

Mijn ouders wilden eens zo'n kalkoen proberen jaren geleden toen de gemiddelde Nederlander nog aan de varkensrollade zat met kerst...
Afijn, Zo'n gevulde kalkoen gehaald, volgens aanwijzingen die poelier had gegeven klaargemaakt, uit de oven gehaald en net toen ze hem op tafel wilden zetten (met van die gezellige wit papieren "koksmutspootjes" erop), zakte het hele ding in elkaar
Hij was dus heel erg gaar, dus de botten vielen "door het vlees heen"
Mijn opa (paardenslager) en wij kwamen niet meer bij van het lachen
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  dinsdag 20 december 2005 @ 22:29:58 #103
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_33259980
quote:
Op dinsdag 20 december 2005 22:25 schreef Bluezz het volgende:
Ik ga bij kip eten
Wat heeeerlijk ziet het eruit
Als jij een huisje in Schotland regelt voor me
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_33260233
Gereserveerd voor kerstavond:


Het restaurant heeft twee sterren. Eerste kerstdag ook ergens een restaurant, tweede kerstdag zelf koken, weet nog niet wat

-edit-Is erg goed te lezen al zeg ik het zelf.

Zou dit beter gaan?


[ Bericht 9% gewijzigd door NoSigar op 21-12-2005 18:31:00 ]
Helpt waar hij kan!
pi_33260315
M'n moeder en ik hebben besloten dat m'n vader volgend jaar aan de beurt is voor het kerstdiner.
In zijn geval houdt dat dus in: uit eten.
Ik heb hem vanavond al geplaagd, want hij denkt dat met kerst alles open is......
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  woensdag 21 december 2005 @ 16:51:12 #106
34163 Pikkebaas
Corporate Overlord
pi_33279061
quote:
Op dinsdag 20 december 2005 22:13 schreef Martijn_77 het volgende:
Bij kalkoen moet je ook opletten dat hij niet te droog wordt.
Precies, ik bardeer de kalkoen. En dan op 160 graden omwikkeld met zilverfolie om te garen. Het laatste half uur de folie er af en dan op 220 graden bruinen. Daarna uit de oven halen en op een warme plaats 15 minuten laten rusten.

Een heel gedoe, zo'n beest, maar wel lekker !
Wien Neerlandsch bloed in de aders vloeit,
Van vreemde smetten vrij,
pi_33338382
quote:
Op dinsdag 20 december 2005 17:45 schreef Bluezz het volgende:
Stoofperen ijs met lauwe cranberriesaus
Is trouwens gelukt...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  vrijdag 23 december 2005 @ 11:12:16 #108
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_33338501
Vooraf wordt het een dubbel getrokken heldere runderboullion met plakjes merg
Dan een garnalen salade
Hoofdgang
Ossehaas in een spekmantel met een rode wijn saus,
Gebraden Ham met zwoerd met een roomsaus
Daarbij, eigenheimers, bloemig gekookt, rode kool met appeltjes, Spruiten in citroenboter, Stoofpeertjes in rode wijn, zelfgemaakte appelmoes..
Toetje
Herrencreme
Griesmeelpudding met bessensaus
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 23 december 2005 @ 11:50:46 #109
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_33339439
Klinkt erg lekker Piet!!
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  vrijdag 23 december 2005 @ 12:39:33 #110
49558 1-of-6Billion
Up the shut fuck you must
pi_33340628
Ah, 2e kerstdag ben ik aan de beurt.

Vooraf: Paté en Croute met portgelei en rode uienconfiture
Hoofdgerecht: Kalfstong met witte wijn saus en Gratin Dauphinois
Dessert: Citroenverassing en iets waarvan de naam me even ontschoten is. In ieder geval met frambozen en mokka
I follow you......but not on Twitter
  vrijdag 23 december 2005 @ 12:53:54 #111
34210 Eyeopener
Crespinaticism!
pi_33340959
En ook hier is het kerstdiner zo'n beetje bekend.. het gaat dit worden:

Traditionele garnalencocktail;
Oesters voor de liefhebbers;
---------------
St. Jakobsschelpen in Soja-sesamoliesaus;
---------------
Waygu-ribeye met een paar echte krieljes;
---------------
Kaasplankje of Haägen-Dasz-ijs


Daarbij geserveerd bij de voorgerechten: Joseph Drouhin Chablis AC 2004
En bij het hoofdgerecht: Grant Burge - The Holy Trinity Grenache-Shiraz-Mourvedre 2001
pi_33345243
Ik heb hier een zusje wat erg kieskeurig is dus ik moet me inperken, zag zoveel lekkere dingen maar dan is het weer twijfelachtig of m'n zusje dat ook lekker vindt. Uiteindelijk wordt het:

Voorgerecht: Gevulde reuzenpaddestoelen.
Hoofdgerecht: Varkenshaas in mosterdsaus.
Nagerecht: Gebakken ananas met ijs.
Bijgerechten: Gegratineerde aardappelplakjes, haricots vert gerold in spek & salade met tomaat en mozzarella.

Nou maar hopen dat ze t eten
Band of Fok!kers Battlefield 2 Clan
84.244.162.88:16567 - Band of Fok!kkers Battlefield 2 Ranked Public Server
  vrijdag 23 december 2005 @ 15:40:30 #113
19246 xJapser
VBV De Graafschap o/
pi_33345859
Hah ik begin de dag met croissants en een sapje. Dan in de voormiddag een stukje galia meloen met parmaham omwikkeld. Tegen de theetijd een rooibosthee met een koekje. De namiddag begin ik met een pate van wild zwijn met cranberry compote. Dan tegen de vooravond aan een kreeftensoep. En als hoofdmenu een verse vissalade van de visboer aangevuld met sla, tomaten en toast en nog extra zalm.

Ik kan niet wachten tot tweede kerstdag
"Is that what happens to us? A life of conflict with no time for friends...
...so that when it is done, only our enemies leave roses."
pi_33352987
ik kook voor mijn ouders 1e kerstdag :
ga dit jaar voor een italiaans thema... vorige jaren telkens wild, nu wat anders

Vooraf
Gevulde portabella's (gevuld met spinazie, pijnboom pitten knoflook en sjalotje ) met gegratineerde parmezaanse kaas

Hoofd
Aardappeltjes uit de oven (met rode ui oregano tijm bassilicum knoflook en rozemarijn)
Lof met ham en kaas uit de oven (italiaans thema dus met parma ham en mozzarella)
Filetto di maiale al Chianti (varkens filet stuk met div kruiden bospaddestoeltjes gegaard in chianti)
gelijk lekker volle saus wel wat aandikken met bloem

nagerecht
Tiramisu

suck my asshole taco bender
  vrijdag 23 december 2005 @ 20:25:28 #115
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_33353123
quote:
Op dinsdag 20 december 2005 22:36 schreef NoSigar het volgende:
Gereserveerd voor kerstavond:
[afbeelding]

Het restaurant heeft twee sterren. Eerste kerstdag ook ergens een restaurant, tweede kerstdag zelf koken, weet nog niet wat

-edit-Is erg goed te lezen al zeg ik het zelf.

Zou dit beter gaan?
[afbeelding]
Ou?

A Hollande?
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  vrijdag 23 december 2005 @ 20:27:42 #116
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_33353197
Menu´s in het frans is zooo 1928
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_33353283
quote:
Op vrijdag 23 december 2005 20:27 schreef Pietverdriet het volgende:
Menu´s in het frans is zooo 1928
tenzij je in franstalig gebied gaat eten
suck my asshole taco bender
  vrijdag 23 december 2005 @ 20:31:47 #118
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_33353330
Stimmt!
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_33353642
quote:
Op vrijdag 23 december 2005 20:25 schreef Euc- het volgende:

[..]

Ou?

A Hollande?
Nee, in Wallonië (een Franstalig gebied, zeg ik maar even om dom commentaar voor te zijn). Nogal traditioneel allemaal. Ben benieuwd, morgen rijden we aan.

[ Bericht 0% gewijzigd door NoSigar op 23-12-2005 20:52:14 ]
Helpt waar hij kan!
  vrijdag 23 december 2005 @ 22:27:56 #120
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_33356292
quote:
Op vrijdag 23 december 2005 20:42 schreef NoSigar het volgende:

[..]

Nee, in Wallonië (een Franstalig gebied, zeg ik maar even om dom commentaar voor te zijn). Nogal traditioneel allemaal. Ben benieuwd, morgen rijden we aan.
Oh, spreken ze daar geen Wallonisch?

Pff, komop zeg. Iedere zichzelf respecterende randdebiel weet toch wel dat Wallonië het franstalige gebied van België is?
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
pi_33358671
quote:
Op vrijdag 23 december 2005 22:27 schreef Euc- het volgende:

[..]

Oh, spreken ze daar geen Wallonisch?

Pff, komop zeg. Iedere zichzelf respecterende randdebiel weet toch wel dat Wallonië het franstalige gebied van België is?
Was een grapje Euc, ivm bovenstaande commenentaar van de heer Pieterbaas Verdriet.
Helpt waar hij kan!
  zaterdag 24 december 2005 @ 00:31:43 #122
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_33360061
We doen het dit jaar eenvoudig:

Kreeftensoepje.
Tongrolletjes in witte wijnsaus met garnaaltjes.
Gebraden eendenborst vergezeld door gemengde zoete groentes, aardappeltjes in bouillon en fluweelpootjes.
Vlavlip.

2e kerstdag uit eten (6 gangen)
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_33360315
simpel; eerste kerstdag lekker gourmetten, 2e, geen idee
heb een rollade in de vriezer, dus we zienwel
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_33360596
Pas op met die rollade he mirjam
Lees het topic carefully
pi_33360608
quote:
Op zaterdag 24 december 2005 00:51 schreef Bluezz het volgende:
Pas op met die rollade he mirjam
Lees het topic carefully
*leest*
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_33360631
hij is al dood, dus bijten doettie niet meer
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  zaterdag 24 december 2005 @ 01:15:48 #127
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_33361148
quote:
Op vrijdag 23 december 2005 23:47 schreef NoSigar het volgende:

[..]

Was een grapje Euc, ivm bovenstaande commenentaar van de heer Pieterbaas Verdriet.
Mijn post moet je ook niet al te serieus nemen

Veel plezier iig.

Mag ik vragen wat bovenstaand menu gaat kosten?
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
pi_33361695
quote:
Op zaterdag 24 december 2005 01:15 schreef Euc- het volgende:

[..]

Mijn post moet je ook niet al te serieus nemen

Veel plezier iig.

Mag ik vragen wat bovenstaand menu gaat kosten?
Tuurlijk, 145 euro incl. wijnen en aperetief. Een normaal prijspeil voor dergelijke zaken voor zover ik er iets over kan zeggen. In ons geval is het nog inclusief taxi vanuit Namen maar goed, het is kerst en we bezuinigen al.
Vorig jaar waren we met kerst een dag of 5 naar Parijs gegaan. Geweldg gegeten overal, ook een keer in exclusief sterren-restaurant geweest. Maar ook heel vaak in fantastische, afgeladen volle brasserieën. Het eten is daar heerlijk maar om te kijken naar de profesionaliteit van het personeel is al een genot op zich.
Dan is het weer wennen in Nederland wanneer je daar weer eens bediend wordt door een student(e).
Helpt waar hij kan!
  zaterdag 24 december 2005 @ 02:05:48 #129
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_33361969
quote:
Op zaterdag 24 december 2005 01:47 schreef NoSigar het volgende:

[..]

Tuurlijk, 145 euro incl. wijnen en aperetief. Een normaal prijspeil voor dergelijke zaken voor zover ik er iets over kan zeggen. In ons geval is het nog inclusief taxi vanuit Namen maar goed, het is kerst en we bezuinigen al.
Vorig jaar waren we met kerst een dag of 5 naar Parijs gegaan. Geweldg gegeten overal, ook een keer in exclusief sterren-restaurant geweest. Maar ook heel vaak in fantastische, afgeladen volle brasserieën. Het eten is daar heerlijk maar om te kijken naar de profesionaliteit van het personeel is al een genot op zich.
Dan is het weer wennen in Nederland wanneer je daar weer eens bediend wordt door een student(e).
je klinkt een beetje als een pedante taart, toch wens ik je fijne kerstdagen toe.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_33362388
quote:
Op zaterdag 24 december 2005 02:05 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

je klinkt een beetje als een pedante taart, toch wens ik je fijne kerstdagen toe.
Ik klink jij bent
Helpt waar hij kan!
  zaterdag 24 december 2005 @ 02:31:48 #131
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_33362409
quote:
Op zaterdag 24 december 2005 02:30 schreef NoSigar het volgende:

[..]

Ik klink jij bent
doe es fijne kerstdagen aan mij wensen...
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_33362444
quote:
Op zaterdag 24 december 2005 02:31 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

doe es fijne kerstdagen aan mij wensen...
Die Kerstdagen mag je ziek op bed liggen!


(prettig 2006)
Helpt waar hij kan!
  zaterdag 24 december 2005 @ 03:14:12 #133
97745 Thorical
finding a way
pi_33363088
Gisteren vego met vrienden, vandaag karper, morgen gans met andere vrienden en de 2e dag schol met garnalen thuis lekker makkelijk.
  zaterdag 24 december 2005 @ 03:35:40 #134
97745 Thorical
finding a way
pi_33363337
quote:
Op dinsdag 20 december 2005 19:57 schreef FRaGMaN het volgende:
wat me opvalt is dat sommigen met die 13 in een dozijn, uitgekauwde, superklassieke, ouderwetse kerstrecepten aan komt zetten. Niet dat het niet lekker is maar iets anders als kalkoen, wild of varkenshaas mag ook wel. Nee ik ga geen recepten geven (beroepsgeheim ) maar doe eens gek met sushi, vreemde vissoorten, zelfgemaakte tapas of antipasti.
Kerst en pasen dat zijn juist de dagen om in een familie omgeving heerlijk traditioneel te eten. Tante's die ruzie hebben over recepten of niet de juiste ingredienten kopen of kunnen krijgen. Aangetrouwden die iets anders of een andere manier van bereiden voorstellen.
Ik vind het geweldig die aanloop tot kerstavond en 1e kerst dag.
pi_33366015
Tja ik had ook graag wat spannender gekookt maar m'n zusje is heeel kieskeurig dus ik moet helaas veilig blijven
Band of Fok!kers Battlefield 2 Clan
84.244.162.88:16567 - Band of Fok!kkers Battlefield 2 Ranked Public Server
pi_33366408
Mijn sinaasappelbavrois is erg mooi opgestijfd, echt meesterlijk gelukt Heb 'm in een leuke vorm van Villeroy-Boch gestort, is er erg mooi uitgekomen! Nu eens zien wat ze er van vinden..
Op dinsdag 24 november 2009 23:03 schreef k_man het volgende:
Een einde aan oeverloos gelul is een einde aan Fok.
pi_33387857
Karper, waar ben je?
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  zondag 25 december 2005 @ 02:08:49 #138
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_33387985
quote:
Op zondag 25 december 2005 02:00 schreef krakkemieke het volgende:
Karper, waar ben je?
Die zit vast in de traditionele Oost-Europsse kerstgerechten verwerkt intussen.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_33388023
Sorry Golfer, ik heb hem inmiddels gespot.......
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_33389685
M'n ouders houden het simpel:

-Pasteitje met ragout
-Champignonsoep
-Rundvleessalade uit zo'n bak van Abee, voor de gelegenheid opgeleukt met wat plakjes ham en wat extra uitjes (we noemen het deze dagen 'koude schotel', dan lijkt het wat chiquer)
-Frambozen/witte chocolade-ijs van Hertog (nog nooit geprobeerd, dus ik ben benieuwd. Ik heb die bak zelf uitgekozen omdat ik de cliché kerst-ijsstam van de voorgaande 20 jaar zat was. Voordat er wéér zo'n ding in huis zou komen.)

Of dit het ultieme kerstmenu is, daar kan over getwist worden. Alleen de soep is vers klaargemaakt. De rest is pure prefab. Maar het is eigenlijk helemaal niet vies en het scheelt vooral een hoop stress, net als de pot doperwten met worteltjes van Hak die we andere jaren vaak leeg aten op eerste kerstdag. Daarom eten we dat ook.

[ Bericht 5% gewijzigd door #ANONIEM op 25-12-2005 09:11:41 ]
  zondag 25 december 2005 @ 09:29:24 #141
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_33389798
Het kerstdiner op kerstavond bestond uit:
- Carpaccio
- Mosterd - Champignon soep
- Kalkoen met salade, aardappelpuree en zo
- Flensjes met ananas carpaccio en ijs geflambeerd met Cointreau
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  zondag 25 december 2005 @ 09:35:31 #142
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_33389827
Wij aten spare ribs met vers brood en een salade, met vooraf een runderboulion
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_33390305
Wij aten gebakken aardappel partjes met allerlei groenten en rundvlees door elkaar gemixt
heb ook niks met kerstavond verder

Vandaag: vooraf kipcocktailtje
dan een ossestaart soepje
hoofdgerecht: gebakken zeetong en zee duivel.
bijgerechtjes : gebakken aardappeltjes , aardappel kroketjes , witlof,sperciebonen,en een frisse salade.

Nagerecht : Oeblie met slagroom, vanille ijs en warme kersen.
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
  zondag 25 december 2005 @ 12:40:00 #144
4177 Jojogirl
Curves in all the right places
pi_33392113
* Jojogirl hoeft alleen het toetje te maken, de rest wordt door andere familie gedaan.

Gisteren heb ik bakjes gemaakt van chocolade, die heb ik vanochtend gevuld met vanillepudding en die ga ik straks garneren met een beteje aardbeiensaus, aardbeien gedipt in chocolade en een soesje eveneens gedipt in chocolade.
pi_33392282
Ik ga kokkerellen...

Groninger mosterdsoep. Salade van veldsla met walnoten, geitenkaas, honing en azijndressing. In schinken gewikkelde kalfsschnitzel met blauwaderkaas, gecarameldiseerde en gegratineerde witlof met ham. Aardappeltjes met blokjes spek en paddestoelen.

Dan zit men wel vol denk ik
pi_33398038
Wij gaan ook heerlijk eten

Carpaccio
Een of andere soep, zal wel tomaten zijn denk ik
Hertenbiefstuk met spruitjes
en als toetje Citroenmousse of iets dergelijks.
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
pi_33398239
Wij zijn ook begonnen met "kerst-koken".
We hebben uurtje geleden kreeftensoepje gegeten, en nu zitten de tongrolletjes met garnalen in witte wijnsaus in de oven...

pi_33398593
Kerstdiner zit bij ons al in de buik. Het was heerlijk en de keuken is nu een slachtveld.
Thank Drunk I'm a Goddess!
  zondag 25 december 2005 @ 20:06:48 #149
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_33399443
Ons maaltijdje zit ook nu weer in onze buikjes, op het toetje na, dat we wat later pas gaan eten, als de rest van het eten een beetje gezakt is.
Tamme eendenborst was gelukkig prima rosé gelukt.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 25 december 2005 @ 21:57:58 #150
48288 Mikkie
Mastermind.
pi_33401288
- Prive gegevens op verzoek van de poster weggehaald. -

[ Bericht 90% gewijzigd door Sander op 17-05-2011 15:49:23 ]
Zerg schreef:
1/1 is 1. 2/2 is 2. Basisschool breuken.
pi_33406598
Bij mij is het helemaal gelukt, iedereen blij!
Die Involtini ga ik nog eens maken
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_33409080
Alles was prima gelukt , overigens verrekt lastig nog als je 20 zee tongen gaat bakken om die warm te houden als 5 pitten in gebruik zijn en de oven ook volledig was gevuld .
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
  maandag 26 december 2005 @ 10:22:35 #153
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_33409384
Mijn kerstdiner op eerste Kerstdag was:
- Kir Royal
- Amuse
- Pompoen soep met echte Haaivinnen en krab
- Assortiment van 3 soorten Dim Sum hapjes
- Verse halve kreeft met Chinese witte wijnsaus
- Waku Waku entrecote met Thaise wijnsaus
- Seafood vogelnest in Maleisische stijl & Gebakken Jade Nasi
- Kerstdessert
- Koffie

Dit hebben we gegeten bij de Mandarijn en het was echt top
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_33409410
quote:
Op maandag 26 december 2005 10:22 schreef Martijn_77 het volgende:
Mijn kerstdiner op eerste Kerstdag was:
- Kir Royal
- Amuse
- Pompoen soep met echte Haaivinnen en krab
- Assortiment van 3 soorten Dim Sum hapjes
- Verse halve kreeft met Chinese witte wijnsaus
- Waku Waku entrecote met Thaise wijnsaus
- Seafood vogelnest in Maleisische stijl & Gebakken Jade Nasi
- Kerstdessert
- Koffie

Dit hebben we gegeten bij de Mandarijn en het was echt top
Oe dat is zon lekker restaurant daar he bij waalwijk! ik ging daar ook geregeld eten toen mijn vriendin nog in den bosch woonde.
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
  maandag 26 december 2005 @ 10:35:58 #155
73549 Annemiek78
Martijn_77 my favo user!
pi_33409569
quote:
Op maandag 26 december 2005 10:22 schreef Martijn_77 het volgende:
Mijn kerstdiner op eerste Kerstdag was:
- Kir Royal
- Amuse
- Pompoen soep met echte Haaivinnen en krab
- Assortiment van 3 soorten Dim Sum hapjes
- Verse halve kreeft met Chinese witte wijnsaus
- Waku Waku entrecote met Thaise wijnsaus
- Seafood vogelnest in Maleisische stijl & Gebakken Jade Nasi
- Kerstdessert
- Koffie

Dit hebben we gegeten bij de Mandarijn en het was echt top
Dit was keuzemenu B.... Ik had het andere menu...

Eigenlijk hetzelfde, alleen had ik:

Geboden ossenhaas soep in Kantonese stijl (ipv pompoen - Haaivinnen soep)
Tongfilet rollen met Chinese witte wijnsaus (ipv de kreeft)

Enne, inderdaad is algemeen bekend dat je hier heel goed kunt eten.
Wij hebben er in ieder geval van genoten.
Positive thinking, my way of thinking!
pi_33409586
Konijn met spruiten en aardappel kroketten gister
I'm sick of all this pooping stuff i'm getting my buttcheeks pierced together .
  maandag 26 december 2005 @ 12:21:30 #157
35189 Troel
scherp en bot
pi_33411325
Wij hadden gisteren een fruitcocktail vooraf en daarna tomatensoep met soepstengels en toen roerbakgroenten, salade, gebakken aardappeltjes met gevulde kalkoen en als toetje ijs met rode besjes en een creme double en slagroom met kersthagel.
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_33411378
gisteren gegourmet, gezellig met de muppets christmas carol aan
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  maandag 26 december 2005 @ 12:26:22 #159
35189 Troel
scherp en bot
pi_33411413
Oja en vanavond ben ik degene die kookt.

We hebben pasteitjes met kalfsragout, mosterdroomsoep, broccoli met kerriesaus, biefstuk, gekruide krielaardappeltjes en gegrilde cherrytomaatjes en als toetje een stervormige pannenkoek met ijs en vruchtencocktail.

Tja, het is misschien niet allemaal even bijzonder en sommige dingen zijn behoorlijk uitgekauwd, maar het zijn wel dingen waarvan ik weet dat ik ze binnen kan houden, dus zodoende dit menu.
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
  maandag 26 december 2005 @ 13:47:39 #160
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_33413316
Het was een geweldig succes, na lang te hebben getafeld, lekker een kapiteintje weg gekiept (grand marnier met cognac)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_33413898
Vanavond naar Jill's in Haarlem (zijn we eerder geweest, zie de recensies) Waar we gaan voor een 6 gangen dinertje (burp)
http://www.jills.nl/kerst.html

Vanavond:

Voorgerechten
Carrousel van vis met een bonbon van gerookte zalm, gevuld met fijne salade van rozeval aardappel en zalm, witlof met Hollandse garnalen en een terrine van gerookte paling, kervel en kruidenolie.
of
Parade van voorgerechtjes bestaande uit een huisgemaakte terrine van eendenlever, een verrassingspakketje van wildzwijnsham gevuld met zuurkool en smeuïge rillette van gevogelte.


Soepje
Heldere gevogelte bouillon met een kruidige kerrie crème.


Tussengerechten
Lauwwarm geserveerde tonijnfilet, gepaneerd in sesam en gepresenteerd
op paksoy en wassabi-jus.
of
Gebakken fazantenborst geserveerd op hete bliksem en armagnacsaus.


Verfrissing
Verfrissing van champagne en mandarijnen.


Hoofdgerechten
Gebraden ossenhaas gevuld met duxelle van truffel op een garnituur van
bospaddestoelen en rode wijnsaus.
of
Gebakken grietfilet geserveerd op gamba risotto met een subtiele kreeftensaus.
of
Gebakken hertenbiefstuk geserveerd met een winters wildgarnituur
en een krachtige saus van bokbier en jeneverbessen.


Nagerechten
Verrassingsdessert met zoetigheden gemaakt met champagne.
of
Rudolfs kaasdessert: Smeuïge selectie van Hollandse kaassoorten.

Gaat wel lukken denk ik
pi_33418362
voor vanavond ben i er nog niet uit, heb maar weinig ingredienten in huis
sowieso het vlees, gemarneerd iets, met on the side denk ik gekookte aardappelen die ik ga opbakken, geglaceerde stukken ui, en mais.
zoiets denk ik.
]ohja, en als voora uiteraard een gevuld tomaatje
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_33418640
Gisteren gekookt

Tompouce van gerookte zalm, Lamsstoofschotel en daarna een combinatie van chocoladecake met twee soorten ijs als dessert

Het was errug

Vandaag dus bij mijn ouders Varkenshaasje met gefrituurde aardappeltjes en champignons met ui en hamblokjes. Klonk ook erg
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_33420823
Vanavond gekookt voor ons gezin, kleine keuters dus de maaltijd hebben we maar niet te lang gemaakt We hebben gemaakt:

Eendenborstfilét met vijgen op een bedje van rucola en veldsla, met een honing-kruiden dressing. De dressing is lekker, maar erg zoet.

Konijnenbout met een salade van veldsla en rucola, spruitjes, peulen, worteltjes, stoofperen en een soort schotel van aardappel met creme freche, erg lekker.

Voor het dessert heb ik witte chocolade gesmolten, waarmee ik een soort ijswafels heb ingesmeerd. Daarin een coctail van slagroom, piña colada, lycheevruchten, ananas en meloen, met een topping van gebakken kokos. Dit was heerlijk, hoewel de piña colada wat overheersend was.

Al met al erg lekker
Op dinsdag 24 november 2009 23:03 schreef k_man het volgende:
Een einde aan oeverloos gelul is een einde aan Fok.
  maandag 26 december 2005 @ 20:33:38 #165
97745 Thorical
finding a way
pi_33421315
quote:
Op zondag 25 december 2005 18:25 schreef Bluezz het volgende:
Wij zijn ook begonnen met "kerst-koken".
We hebben uurtje geleden kreeftensoepje gegeten, en nu zitten de tongrolletjes met garnalen in witte wijnsaus in de oven...

[afbeelding]
Wat leuk dat is wat ik over een half uurtje krijg. Maar dan niet met tong maar met schol het slijm zat er nog op toen ik ze zaterdag kocht
En eigelijk ook geen kreeften maar een garnalensoep. Maar alles was vers voorzover ik ingekocht heb.
  maandag 26 december 2005 @ 22:43:45 #166
17337 ook_gek
doet ie anders nooit
pi_33424703
quote:
KERSTSPIJZEN 2005



de amuses

blini met crème fraîche en Sevruga kaviaar
sashimi van tonijn met avocadocrème
tartaartje van kalfshaas met een spiegeleitje van de kwartel

voor

Terrine van gerookte eendenborst en eendenlever met gekonfijte zilveruitjes, krokant brioche en een stroopje van rode wijn en vijgen

soep

Thaise vissoep met kokos, sereh, choi sum, taugé, gegrilde coquille, kingcrab en rivierkreeftstaartjes

tussen

Gebakken tarbotfilet met langoustine, knolselderij, pied de mouton, lente ui en morieljesaus

hoofd

Gebraden hertenfilet op kastanjepuree met winterse specerijen, Gieser Wildeman peertje, veenbessensaus en chipjes van truffelaardappel

kaas

Selectie van nationale en internationale kazen met appelstroop en Provençaals notenbrood

zoet

Parfait van vanille met gecaramelliseerde pecannoten, omwikkeld met marsepein en geserveerd met een bramencoulis

Dit heb ik eerste kerstdag hier gegeten www.spijs.com
Mocht je eens lekker in scheveningen willen eten moet je echt hier gaan eten. Is iets duurder dan gemiddeld maar je krijgt werkelijk waar onovertroffen lekker eten.
quote:
In november 2002 werd SPIJS derde in de Gouden Pollepel Competitie.
2de kerstdag gewoon thuis hertenbiefstuk met spruiten gegeten
Alle hoeren kunnen vertrekken, zolang de man nog z'n handen heeft om zelf te kunnen trekken.
Never underestimate the power of stupid people in a large group
  maandag 26 december 2005 @ 23:22:49 #167
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_33425788
quote:
Op maandag 26 december 2005 14:12 schreef Bluezz het volgende:
Vanavond naar Jill's in Haarlem (zijn we eerder geweest, zie de recensies) Waar we gaan voor een 6 gangen dinertje (burp)
http://www.jills.nl/kerst.html

Vanavond:

Voorgerechten
Carrousel van vis met een bonbon van gerookte zalm, gevuld met fijne salade van rozeval aardappel en zalm, witlof met Hollandse garnalen en een terrine van gerookte paling, kervel en kruidenolie.
of
Parade van voorgerechtjes bestaande uit een huisgemaakte terrine van eendenlever, een verrassingspakketje van wildzwijnsham gevuld met zuurkool en smeuïge rillette van gevogelte.


Soepje
Heldere gevogelte bouillon met een kruidige kerrie crème.


Tussengerechten
Lauwwarm geserveerde tonijnfilet, gepaneerd in sesam en gepresenteerd
op paksoy en wassabi-jus.
of
Gebakken fazantenborst geserveerd op hete bliksem en armagnacsaus.


Verfrissing
Verfrissing van champagne en mandarijnen.


Hoofdgerechten
Gebraden ossenhaas gevuld met duxelle van truffel op een garnituur van
bospaddestoelen en rode wijnsaus.
of
Gebakken grietfilet geserveerd op gamba risotto met een subtiele kreeftensaus.
of
Gebakken hertenbiefstuk geserveerd met een winters wildgarnituur
en een krachtige saus van bokbier en jeneverbessen.


Nagerechten
Verrassingsdessert met zoetigheden gemaakt met champagne.
of
Rudolfs kaasdessert: Smeuïge selectie van Hollandse kaassoorten.

Gaat wel lukken denk ik
Was prima te eten.
Net weer thuis.

*burb*

[ Bericht 0% gewijzigd door golfer op 26-12-2005 23:37:06 (typo) ]
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 27 december 2005 @ 05:49:15 #168
10110 NIels25
"You only live once, so l
pi_33431499
Zelf maar weer is gekookt gisteren. Kook altijd voor vrienden op de 2e kerstdag, en de sport is geworden om veel gangen te doen, kleine hapjes en lang te tijd met redelijk veel wijn e.d.
Gisteren had ik het geheel maar in een landenthema gedaan.

- Combi van Paling, Zalm en Hollandse garnalen met mierikswortel en Wasibi viseitjes

- Japan: Zelfgemaakte Sushi met daarbij Tempura Garnalen en groente

- Italie: Parmaham met een salade van granaatappel en sinassapel

- Thailand: Kip/Crab gehakt gebakken aan een stengel citroengras & Thaise garnalen salade

- Mexico: Gekruid gehakt met verse Guacamole, Salsa en dat op Taco Chips

- Spanje: Diverse Tapas

- Stukjes Hertenbiefstuk, Kangoroe Biefstuk, Struisvogel Biefstuk en Springbok Biefstuk

- Heerlijke Taartjes

- Koffie of Irish Coffee


Was errug lekker
pi_33432924
Zo, dat ziet er goed uit zeg, wat een werk
pi_33472840


Op dinsdag 24 november 2009 23:03 schreef k_man het volgende:
Een einde aan oeverloos gelul is een einde aan Fok.
  donderdag 29 december 2005 @ 10:03:46 #171
54772 Silmarwen
The World is in our hands
pi_33497203
Uiteten gaan met kerst heb ik nooit begrepen. Maar mijn vader is chef-kok geweest en ik ben zelf gek op koken. Kerst vieren we dus thuis. Beetje laat maar dit heb ik gegeten met eerste kerstdag:

Vooraf: Carpaccio op een bedje van ruccola met een groene pesto dressing en geroosterde pijnboompitten.
Hoofdgerecht: Stoofpeertjes (zonder wijn), Ossenhaas (op een speciale manier gesneden zodat er de vulling erin kan) met een vulling van fijne pate en champignons gebakken in citroen, aardappels mee in de oven met de ossenhaas en een gravy gemaakt van de rest van de fijne pate, rode wijn, double cream, 1 uitjes, peterselie, peper en zout en Lea & Perrins.
Nagerecht: Victoria sandwich (een taart bestaan uit 2 ronde cakes met een vulling van rode vruchten (verse) en een creme van kwark en slagroom)
pi_33498690
Ik had met kerst :

Petite mise en bouche

Voorgerecht:
Escalopes de foie gras en croute de pain d'épices, chutney de pommes et poires

Hoofdgerecht:
Noisettes de cerf, sauce poivrade, garniture de légumes

Nagerecht:
Plateau de fromages affinés par Mr Boujon

desert
Le délice du patissier


En lekker dat het was ! OEF !
  donderdag 29 december 2005 @ 11:29:34 #173
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_33499150
quote:
Op donderdag 29 december 2005 11:13 schreef realbase het volgende:
Ik had met kerst :

Petite mise en bouche

Voorgerecht:
Escalopes de foie gras en croute de pain d'épices, chutney de pommes et poires

Hoofdgerecht:
Noisettes de cerf, sauce poivrade, garniture de légumes

Nagerecht:
Plateau de fromages affinés par Mr Boujon

desert
Le délice du patissier


En lekker dat het was ! OEF !
Voorgerecht: Schnitzels van vette lever in korst van ontbijtkoek, chutney van appels en peren Hoofdgerecht: biefstuk van hert, peper saus, versiering van groenten Nagerecht: Blad van kazen die door de Heer Boujon worden verfijnd,
dessert Lekkers van de banketbakker
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_33499178
quote:
Op donderdag 29 december 2005 11:29 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Voorgerecht: Schnitzels van vette lever in korst van ontbijtkoek, chutney van appels en peren Hoofdgerecht: biefstuk van hert, peper saus, versiering van groenten Nagerecht: Blad van kazen die door de Heer Boujon worden verfijnd,
dessert Lekkers van de banketbakker
exactly my thoughts.
Op dinsdag 24 november 2009 23:03 schreef k_man het volgende:
Een einde aan oeverloos gelul is een einde aan Fok.
  donderdag 29 december 2005 @ 11:32:45 #175
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_33499234
quote:
Op donderdag 29 december 2005 11:30 schreef Casparovvv het volgende:

[..]

exactly my thoughts.
Steenkolenfrans dus
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 29 december 2005 @ 11:35:42 #176
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_33499310
quote:
Op donderdag 29 december 2005 11:29 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Voorgerecht: Schnitzels van vette lever in korst van ontbijtkoek, chutney van appels en peren Hoofdgerecht: biefstuk van hert, peper saus, versiering van groenten Nagerecht: Blad van kazen die door de Heer Boujon worden verfijnd,
dessert Lekkers van de banketbakker
Zelfs als je het zo op schrijft klinkt het nog steeds goed
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_33499342
quote:
Op donderdag 29 december 2005 11:32 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Steenkolenfrans dus
dat ook Het ging me om het exclusiever laten klinken dan het is
Op dinsdag 24 november 2009 23:03 schreef k_man het volgende:
Een einde aan oeverloos gelul is een einde aan Fok.
  donderdag 29 december 2005 @ 11:39:48 #178
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_33499395
quote:
Op donderdag 29 december 2005 11:35 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Zelfs als je het zo op schrijft klinkt het nog steeds goed
Beter zelfs, want dit is waarschijnlijk zo geschreven en toen in het frans vertaald.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 29 december 2005 @ 11:41:15 #179
15746 daNpy
Marathon Coupé
pi_33499436
Binnen 3 kwartier 2 kilo vlees gegrilled en naar binnen geschoven
Heerlijk
You can sleep in a racecar, but you can't race a house!
Op zaterdag 12 november 2022 13:41 schreef knoopie het volgende:
Daar kan je wel om lachen, maar de motorolie vervangen is een stuk handiger in de badkuip dan op je vloerkleed in de woonkamer.
pi_33499620
quote:
Op donderdag 29 december 2005 11:29 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Voorgerecht: Schnitzels van vette lever in korst van ontbijtkoek, chutney van appels en peren Hoofdgerecht: biefstuk van hert, peper saus, versiering van groenten Nagerecht: Blad van kazen die door de Heer Boujon worden verfijnd,
dessert Lekkers van de banketbakker
Bijna goed
plakje ganzenlever in een korst van kruidenbrood, chutney van appels en peren
de rest klopt aardig.

Wat betreft het steenkolenfrans.. zo stond het op de menukaart ( het was in frankrijk )
je ne sais pas of het corrct frans is maar daar ga ik maar wel vanuit
pi_33504795
Weer van die aanstellers die ales in het Frans doen, zelfs in Frankrijk zijn ze al te vinden.
Helpt waar hij kan!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')