abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  woensdag 16 november 2005 @ 00:37:08 #1
35189 Troel
scherp en bot
pi_32303387
Ik weet niet of dit in FEE hoort of hier in CUL, maar ik ben eigenlijk benieuwd of jullie aan kerstdiners doen (op kerstavond of 1e, 2e, 3e, 4e of 5e kerstdag ) en wat er bij jullie op het menu staat.

Ik wilde zelf dit jaar eigenlijk iets met wild gaan proberen omdat ik zoiets al jaren zelf wil klaarmaken, maar dan op een speciale manier, maar mijzelf kennende kan het ook nog totaal iets anders worden.

In ieder geval geen spinazie met rollade en aardappelballetjes dit jaar, dat hadden we vorig jaar
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
  woensdag 16 november 2005 @ 00:58:29 #2
99899 turnpike
have spacesuit, will travel
pi_32303786
Konijn natuurlijk !
We blijven ons verzetten! En weten doen we niks...
pi_32303810
ik heb er nog niet echt over nagedacht
wat ik wel weet, is dat ik het eigenlijk dit jaar niet met moeders wil vieren, voor het eerst [oh oh oh, wat zal ze uit haar ster gaan als ze dit hoort ]
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  woensdag 16 november 2005 @ 01:00:18 #4
35189 Troel
scherp en bot
pi_32303818
quote:
Op woensdag 16 november 2005 00:59 schreef MissyMirjaM het volgende:
ik heb er nog niet echt over nagedacht
wat ik wel weet, is dat ik het eigenlijk dit jaar niet met moeders wil vieren, voor het eerst [oh oh oh, wat zal ze uit haar ster gaan als ze dit hoort ]
Ach, sterren horen wel bij kerst, dus dat is weer een goed teken

Succes met het vertellen
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_32303847
quote:
Op woensdag 16 november 2005 01:00 schreef Troel het volgende:

[..]

Ach, sterren horen wel bij kerst, dus dat is weer een goed teken

Succes met het vertellen

dank je

ik ga nog nadenken over wat ik wil eten, en laat t hier wel weten
ik vind het altijd wel leuk om relaxed te gaan gourmetten emt kerst
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_32303872
quote:
Op woensdag 16 november 2005 00:59 schreef MissyMirjaM het volgende:
ik heb er nog niet echt over nagedacht
wat ik wel weet, is dat ik het eigenlijk dit jaar niet met moeders wil vieren, voor het eerst [oh oh oh, wat zal ze uit haar ster gaan als ze dit hoort ]
Waarom niet?
  woensdag 16 november 2005 @ 01:05:23 #7
35189 Troel
scherp en bot
pi_32303907
quote:
Op woensdag 16 november 2005 01:01 schreef MissyMirjaM het volgende:

[..]


dank je

ik ga nog nadenken over wat ik wil eten, en laat t hier wel weten
ik vind het altijd wel leuk om relaxed te gaan gourmetten emt kerst
Ik ga met een groep vrienden de 22e gourmetten, daar heb ik ook al wel zin in. Leuk om te zien hoe anderen dat doen enzo en lekker in je eigen pannetje roeren. Heerlijk!
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_32304084
Nu al, eerst moet de sint maar eens voorbij zijn, dan komt kerst en zo wel. Maar het zal denk ik iets worden als gourmetten.
  woensdag 16 november 2005 @ 02:59:58 #9
48715 FRaGMaN
jajajajajajajaja!!
pi_32305053
Ben toch alleen. Gooi wel een pizza in de oven.. en 2de kerstdag de restjes van de pizza.
Locatie: Gorinchem
Mors principium est
pi_32306432
quote:
Op woensdag 16 november 2005 02:59 schreef FRaGMaN het volgende:
Ben toch alleen. Gooi wel een pizza in de oven.. en 2de kerstdag de restjes van de pizza.
Wat ongezellig, waarom alleen? Ga dan lekker uit eten ofzo.

Bij ons zal het wel standaard 1 dag ouders en 1 dag schoonouders zijn...
  woensdag 16 november 2005 @ 23:08:08 #11
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_32329520
Ik weet nog niet bij welk ouderpaar we wanneer eten. Ik weet wel dat we drie keer een kerst diner voor de boeg hebben.

Zo gaat het ieder jaar al een zo zal het dit jaar ook wel weer gaan. Ben alleen benieuwd welk ouder paar dit jaar als eerste belt om wat te plannen
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  donderdag 17 november 2005 @ 00:55:52 #12
48715 FRaGMaN
jajajajajajajaja!!
pi_32332674
quote:
Op woensdag 16 november 2005 09:24 schreef Koningin het volgende:

[..]

Wat ongezellig, waarom alleen? Ga dan lekker uit eten ofzo.

Bij ons zal het wel standaard 1 dag ouders en 1 dag schoonouders zijn...
Bied je aan om mee te gaan? in je eentje uit eten met kerst is ook niet alles.
Locatie: Gorinchem
Mors principium est
pi_32333517
Nog niet over nagedacht dit jaar, maar grote kans dat we gewoon lekker uit-eten gaan.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_32333553
ieder kind maakt bij ons een gang. ik doe voorgerecht met zelfgemaakte krab/saffraanravioli. mijn vader zorgt voor wilde fazant. een broertje maakt een spoom met mare. van de rest weet ik het nog niet.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_32333572
quote:
Op donderdag 17 november 2005 01:45 schreef zoalshetis het volgende:
ieder kind maakt bij ons een gang. ik doe voorgerecht met zelfgemaakte krab/saffraanravioli. mijn vader zorgt voor wilde fazant. een broertje maakt een spoom met mare. van de rest weet ik het nog niet.
Wat is mare
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_32333585
quote:
Op donderdag 17 november 2005 01:46 schreef golfer het volgende:

[..]

Wat is mare
gedestilleerd druivenpitjes en velletjes, kan het verkeerd geschreven hebben.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_32347888
Wij gaan op 1e kerstdag uit eten en op 2e kerstdag gourmetten
pi_32362693
Marc is een drank die gedestilleerd wordt van pitjes en schillen ja
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  vrijdag 18 november 2005 @ 01:43:21 #19
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_32362718
quote:
Op vrijdag 18 november 2005 01:41 schreef krakkemieke het volgende:
Marc is een drank die gedestilleerd wordt van pitjes en schillen ja
zoals ik al zei. ik kan het verkeerd geschreven hebben, ik maak het dan ook niet.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_32363137
Geeft niks, je spreekt het zo uit idd.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_32373027
Ik heb er wel al over nagedacht:

Voorgerecht: Piepklein mini quiche-je met zalm en room
Soep: Heldere champignonsoep, op tafel stokbrood en kruidenboter
Hoofdgerecht: Draadjesvlees, aardappelgratin, gefrituurde aardappelkroketjes, sperziebonen in spek gewikkeld uit de oven, ronde worteltjes (hoe heten die ook alweer..), prei à la creme en kikkererwten. (Groenten in bakjes op tafel)
Nagerecht: Mini-chocoladesouffle's
En dan koffie met wat koekjes en bonbons, al denk ik niet dat die nog veel aangeraakt zullen worden
Pom.. Pom.. Tiedom..
  vrijdag 18 november 2005 @ 14:45:06 #22
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_32373059
quote:
Op vrijdag 18 november 2005 14:43 schreef RedRoses het volgende:
Ik heb er wel al over nagedacht:

Voorgerecht: Piepklein mini quiche-je met zalm en room
Soep: Heldere champignonsoep, op tafel stokbrood en kruidenboter
Hoofdgerecht: Draadjesvlees, aardappelgratin, gefrituurde aardappelkroketjes, sperziebonen in spek gewikkeld uit de oven, ronde worteltjes (hoe heten die ook alweer..), prei à la creme en kikkererwten. (Groenten in bakjes op tafel)
Nagerecht: Mini-chocoladesouffle's
En dan koffie met wat koekjes en bonbons, al denk ik niet dat die nog veel aangeraakt zullen worden
maak je het zelf of doet iedereen waar hij of zij goed in is?
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_32373089
quote:
Op vrijdag 18 november 2005 14:45 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

maak je het zelf of doet iedereen waar hij of zij goed in is?
Ik maak het zelf, is allemaal maar simpel.. Toch lekker vind ik.
Pom.. Pom.. Tiedom..
pi_32373092
Smorgens kom ik uit bed met een ladder zatte kop..
Dan ga ik ontbijten wat keurig netjes voor mij klaarstaat..

Smiddags ga ik lunchen.. Wat ook weer netjes klaarstaat..
Dan ga ik smiddags bier drinken. Wat al gekoeld is door mijn vader.
En savonds Gourmetten...
Hypocriete rotzak dat ik ben...


Ontopic :
Gourmetten gewoon en help mijn moeder keurignetjes
  zaterdag 19 november 2005 @ 11:12:10 #25
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_32394159
quote:
Op woensdag 16 november 2005 23:08 schreef Martijn_77 het volgende:
Zo gaat het ieder jaar al een zo zal het dit jaar ook wel weer gaan. Ben alleen benieuwd welk ouder paar dit jaar als eerste belt om wat te plannen
Het plannen is begonnen!!

Zoals het er nu naar uit ziet:
Kerstavond: Schoonvader
1e Kerstdag: Mijn ouders
2e Kerstdag: Schoonmoeder

Zal dus alleen een kerstontbijt thuis worden.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_32394279
Dit jaar kook ik weer voor m'n ouders, hoop dat de planning beter gaat dan de vorige keer......
Toen was ik vergeten het filodeeg te ontdooien. Naja, toen hebben we eerst de soep gegeten en effe gewacht.
Ik zag ertegenop, het was de eerste keer sinds m'n zus was overleden, maar het was zo gezellie dat we pas om half twaalf ophielden!
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_32394338
Mijn zusje en ik gaan voor mijn ouders koken, met hulp van onze vriendjes. Mijn zusje doet nr 2 en 3. Ik de 1e en de 4e.
we beginnen met een soepje, waarschijnlijk paprika of pompoen,
Daarna iets van stokbrood, of bladerdeeg gebakje, of mini quiche...
dan en mixed grill, met kip, varken en rund
en als afsluiter warme gecarameliseerde appel, met kaneel, chocoladesaus en een bolletjes ijs.

Mijn vriend zorgt voor de mokka en slagroomtaart bij de koffie(kerstavond of kerstochtend). En het vriendje van mijn zusje voor de hapjes bij een borrel (kerstavond, kerstochtend)...

2 jaar gelden hadden we 7 gangen, met de meest uiteenlopende gerechten, in ieder geval soep, pasteitjes met ragout, varkenshaas met brie, japanse biefstuk salade, en verschillende soorten ijs na. Maar dat was echt veel werk, en veel te veel eten. Dit jaar dus wat rustiger aan. En misschien nog wat ideeen opdoen in dit topic
  zaterdag 19 november 2005 @ 15:53:09 #28
12348 _Flash_
Heeft altijd blackjack
pi_32400097
Vergeet de sushi niet die we toen als tweede of derde voorafje hadden
Devil, just come on back if you ever wanna try again, because I told you once you son of a bitch, I'm the best there's ever been!
pi_32400134
Ik ga kippen.

Nog geen idee wat ik ermee ga doen maar wel dat ik er wat mee ga doen. (kipfilet)
And everything under the sun is in tune
But the sun is eclipsed by the moon.
And Prince is still here!
  zaterdag 19 november 2005 @ 16:01:06 #30
34163 Pikkebaas
Corporate Overlord
pi_32400258
Gevulde kalkoen, met cranberry saus, aardappelkroketjes en stoofpeertjes !
Wien Neerlandsch bloed in de aders vloeit,
Van vreemde smetten vrij,
  zaterdag 19 november 2005 @ 17:50:23 #31
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_32402814
Heb vorig jaar een boulion gemaakt met mergknoedels, gebraden gans gevuld met appels, met morieljessaus, aardappeltaart, spruitjes, rode kool, stoofperen en appelmoes, en als nagerecht, jeez wat was het nagerecht ook al weer...Er was ook nog een tussengang, maar verdomt, kan er niet opkomen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 19 november 2005 @ 17:56:44 #32
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_32402990
Heb het gevonden
quote:
Op donderdag 23 december 2004 17:12 schreef Pietverdriet het volgende:
Vooraf een garnalen salade,
Dan een runderboullion met mergknoedels
gebraden gans, met morieljes, een sherrysaus met honing, rode kool, spruitjes, salade, aardappeltaart en gekookte aardappels
Grand dessert met Herrencreme, creme brulee, en chocolademousse

Oh en alles natuurlijk zelfgemaakt en vers, niets uit een pakje.
Misschien dat ik van de levers van de ganzen (heb er 2 besteld) nog een paté maak voor later op de avond.
Dat had ik vorig jaar gemaakt, bedenk me net dat onze werkster er toen ook bij was, die zit nu al een tijdje in een gesloten inrichting
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 19 november 2005 @ 18:05:35 #33
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_32403255
quote:
Op zaterdag 19 november 2005 17:56 schreef Pietverdriet het volgende:
Heb het gevonden
[..]

Dat had ik vorig jaar gemaakt, bedenk me net dat onze werkster er toen ook bij was, die zit nu al een tijdje in een gesloten inrichting
toch niet gevlaflipt he?
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  zondag 20 november 2005 @ 11:55:19 #34
82525 Little_Angel
Labiel kudtwijf.
pi_32420909
Geen idee, weet er nog niks van, weet niet wat de plannen zijn etc.
Zie ik dan wel weer. .
Don’t touch the girl,
she will cut your hands off,
and call it an accident.
  maandag 28 november 2005 @ 12:35:50 #35
99606 kruimel_20
Doe wat je wilt!
pi_32642159
Wij twijfelen nog, gourmetten of toch een diner ...
Wil eigenlijk niet te moeilijk doen maar toch iets leuks op tafel krijgen...
gourmetten vind ik wel gezellig maar een diner is ook wel weer eens wat anders.

Iemand suggesties ?
We willen iig een lekker stukje vlees als hoofdgerecht en verder heb ik nog geen idee. Het moet niet te lastig zijn om te bereiden maar toch feestelijk zijn.
the journey is more important than the end or the start
and what it meant to me will eventually be
a memory of the time when i tried so hard
  maandag 28 november 2005 @ 18:20:16 #36
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_32650826
ga naar frankrijk, dus dat zal wel een hoop canard, champagne en mooie vis worden
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
pi_32650988
Ik krijg mijn ouders en broertje en zusje te eten. Voor broertje gooi ik pizza in de oven, voor zusje maak ik poffertjes warm.
Voor mijn ouders, mijn man en mezelf maak ik vooraf gevulde champignons, voor mijn ouders en man kalkoenstoofpotje en voor mezelf een geitenkaasje uit de oven. Erbij aardappelkoekjes, van die pommes nogwat dingen uit de oven (van aardappelpuree, wat je in zo'n spuitzak doet), rode kool met appels, salade en worteltjes of spinazie.
Als nagerecht gaan we lekker chocoladefonduen .
  maandag 5 december 2005 @ 11:38:26 #38
99606 kruimel_20
Doe wat je wilt!
pi_32830501
wij gaan toch voor het gourmetten

Nog een topic over gourmetten *klik*
the journey is more important than the end or the start
and what it meant to me will eventually be
a memory of the time when i tried so hard
  maandag 5 december 2005 @ 14:29:16 #39
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_32835109
ik maak een voorgerecht (alleen nog geen flauw idee wat)
mijn broer het hoofdgerecht
mijn ouders een nagerecht
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  maandag 5 december 2005 @ 14:40:19 #40
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_32835375
quote:
Op maandag 5 december 2005 14:29 schreef Muck het volgende:
ik maak een voorgerecht (alleen nog geen flauw idee wat)
mijn broer het hoofdgerecht
mijn ouders een nagerecht
misschien kan je het lekker afstemmen op hun gerechten?
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  maandag 5 december 2005 @ 14:50:44 #41
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_32835643
quote:
Op maandag 5 december 2005 14:29 schreef Muck het volgende:
ik maak een voorgerecht (alleen nog geen flauw idee wat)
Garnalensalade? Is erg makkelijk te maken (basis is noordzeegarnelen, die kleine grijze, en mayonaise) en vreselijk lekker.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 5 december 2005 @ 14:54:17 #42
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_32835739
quote:
Op maandag 5 december 2005 14:40 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

misschien kan je het lekker afstemmen op hun gerechten?
dat was ik wel van plan ja
van de week als ik thuis ben eens vragen wat ze gaan maken
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  maandag 5 december 2005 @ 14:55:29 #43
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_32835769
quote:
Op maandag 5 december 2005 14:50 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Garnalensalade? Is erg makkelijk te maken (basis is noordzeegarnelen, die kleine grijze, en mayonaise) en vreselijk lekker.
lief dat je wat bedacht hebt voor me, maar ik vind garnalen echt heel erg vies
ik overleg van de week gewoon even wat de anderen doen, en dan kijk ik wel verder.

ik hou jullie op de hoogte!
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_32836825
De plannen zijn dat ik op kerstavond voor 10 personen ga koken... help!

Heb nog geen idee wat, wil starten met wat amuses, 2e gang een soepje ofzo maar daarna? geen idee...
  maandag 5 december 2005 @ 15:47:52 #45
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_32837168
quote:
Op maandag 5 december 2005 15:36 schreef So_Addictive het volgende:
De plannen zijn dat ik op kerstavond voor 10 personen ga koken... help!

Heb nog geen idee wat, wil starten met wat amuses, 2e gang een soepje ofzo maar daarna? geen idee...
ben je nog budget gebonden? en wat voor soort gasten krijg je?
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_32837317
quote:
Op maandag 5 december 2005 15:47 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

ben je nog budget gebonden? en wat voor soort gasten krijg je?
Budget is niet zo'n groot probleem, maar het moet niet zo zijn dat ik 10 stukken Entrecôte ga klaar maken

Het is mijn familie en schoonfamilie, het enigste waar ik rekening mee moet houden is dat de vriendin van m'n broer geen champignons lust.

Redelijk vrij spel
  maandag 5 december 2005 @ 16:00:20 #47
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_32837523
quote:
Op maandag 5 december 2005 15:53 schreef So_Addictive het volgende:

[..]

Budget is niet zo'n groot probleem, maar het moet niet zo zijn dat ik 10 stukken Entrecôte ga klaar maken

Het is mijn familie en schoonfamilie, het enigste waar ik rekening mee moet houden is dat de vriendin van m'n broer geen champignons lust.

Redelijk vrij spel
ik zal vanavond wel ff met je meedenken. en anders zijn er vast genoeg fokkers die wel een gangetje willen bedenken.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_32849276
Als voorgerecht of nagerecht: filobuideltjes met peer en geitekaas.
Neem per persoon 3 halve blaadjes filodeeg en bestrijk ze met boter. (Boter dus, geen margarine )
Leg er wat stukjes peer, zachte geitekaas en walnoot op en vouw ze dicht.
Bak ze gaar en serveer eventueel op wat sla.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_32956759
Uit een gesloten topic :
quote:
Op vrijdag 9 december 2005 22:01 schreef Jojo_ut_Grun het volgende:
Ok dit jaar gaan we kerst vieren bij mijn broer

en het is de bedoeling dat iedereen meehelpt met het eten

iedereen moet een gang maken ( hoofdgerecht, voorgerecht enz)

Nu is mij gevraagt het menu te maken, maar ik kan dat eigenlijk helemaal niet zo goed

dus mijn vraag aan jullie is, hoe zien een goed kerstmenu er uit. (minimaal 3 gangen, plus het recept aub)

Alvast bedankt voor de hulp
  zaterdag 10 december 2005 @ 15:17:32 #50
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_32971639
quote:
Op vrijdag 9 december 2005 22:17 schreef Bluezz het volgende:
Uit een gesloten topic :
[..]
misschien handig om ook de link met het topic te geven?
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  zaterdag 10 december 2005 @ 15:26:08 #51
92279 N.icka
Windforce 11
pi_32971817
Ik hou niet van dat opgedirkte gedoe , dus ik eet hutspot
  zaterdag 10 december 2005 @ 15:31:48 #52
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_32971957
quote:
Op zaterdag 10 december 2005 15:26 schreef N.icka het volgende:
Ik hou niet van dat opgedirkte gedoe , dus ik eet hutspot
ach met wat kaarsjes, wit linnen en een leuk muziekje moet het dan toch ook gezellig worden, zeker als je hutspot in een spuit doet en er een leuk opgemaakt bordje van maakt. of zat je aan tl met hardrock te denken?
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_32973417
oh sorry ik had deze topic niet gezien, ik zal hem even goed doorlezen.. bedankt
pi_32973636
Wij (mijn moeder en ik) gaan Indische rijsttafel maken! In ieder geval met ajam roedjak, sambal goreng boontjes, twee soorten babi pangang, sateh oedang, eieren in pindasaus, komkommer in zuur, daging rendang, nasi koening, gewone witte rijst en nog wat gerechten. Waarschijnlijk nog wat bijgerechten zoals kroepoek, gemalen pinda's, gebakken uitjes, miniloempiaatjes en dimsumhapjes (is wel Chinees, maar dat maakt niet uit).

Heb er echt zin in!
In deze tijd. Mag ik gewoon eerlijk zeggen dat ik nog nooit zo gelukkig ben geweest als nu?
  zaterdag 10 december 2005 @ 20:13:15 #55
92279 N.icka
Windforce 11
pi_32977241
quote:
Op zaterdag 10 december 2005 15:31 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

ach met wat kaarsjes, wit linnen en een leuk muziekje moet het dan toch ook gezellig worden, zeker als je hutspot in een spuit doet en er een leuk opgemaakt bordje van maakt. of zat je aan tl met hardrock te denken?
Nee ik werk met kerst , dus wordt het gewoon een hap

En ik hou niet van hardrock
pi_32980328
De 22e heb ik diner met m'n studentenhuis, samen met nog een andere jongen maak ik het hoofdgerecht voor 14 personen (waarvan 1 vegetariër), we maken waarschijnlijk hazenpeper. Aangezien we dat beiden nog nooit hadden gemaakt zijn we vanavond alvast wat aan het oefenen. Straks post ik misschien nog wel wat ik van het resultaat vond. Bij de hazenpeper willen we rode kool met appel en kaneel, spruitjes met wat nootmuskaat en aardappelgratin serveren.

* TheDruid is benieuwd wat iedereen er van gaat vinden

mochten er nog mensen zijn die een goed idee hebben voor een vegetarisch hoofdgerecht, dan houd ik mij aanbevolen
"If you tell the truth, you don't have to remember anything"
pi_32987210
Iemand een een ideetje voor een leuk en lekker, doch apart nagerechtje die ik kan maken voor mijn schoonfamilie met kerst, voor 5 personen? Ik zat zelf te denken aan zelf een (andere) mousse maken, maar dat heb ik vorig jaar ook al gedaan.
Whatever I want.
pi_32987816
terugkomend op de hazenpeper, vond het wel geslaagd, alleen het vlees was (nog) niet erg mals. Komt waarschijnlijk omdat we het maar anderhalf uur hebben laten stoven ipv de gerbuikelijke 3 uur door tijdsdruk. Of zouden daar ook andere oorzaken voor kunnen zijn?
"If you tell the truth, you don't have to remember anything"
pi_33028901
PeRi: honingmousse met walnoten? Eventueel met wat appelcompote?
Of anders gewoon yoghurt-honing-walnoot ijs van Hertog?
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_33028928
honingmousse, klinkt wel spannend, lekker.
hoe maak je dat?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_33028969
Dat weet ik niet....Vandaar ook m'n edit voor het ijs.......
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_33028991
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_33029135
Honingmousse? Oeh dat vind ik wel een goeie, klinkt iig lekker. Ik zal eens uitzoeken of ik iets kan vinden daar over. Bedankt voor de tip!
Whatever I want.
pi_33029230
quote:
Honingmousse Met Rozemarijn En Dadels

Categories:
nagerechten

1 takje rozemarijn
4 eetlepels vloeibare honing
3 blaadjes witte gelatine
75 gm gedroogde dadels (carmel)
250 ml slagroom
4 ijscoupes of schaaltjes a inhoud c; a. 1 1/2 dl
4 kanelly's (pakje a 150 g, bolletje; )

Voorbereiden: Rozemarijnnaaldjes van takjes rissen en fijnhakken. In pannetje honing met rozemarijn op laag vuur ca. 10 minuten verwarmen. Intussen gelatine ca. 5 minuten in ruim koud water weken. Dadels ontpitten en in reepjes snijden. Honing van vuur nemen. Gelatine goed uitknijpen en al roerend in hete honing oplossen.

Slagroom stijfkloppen. Honing in gedeelten erdoor scheppen. Mengsel in ijscoupes of bakjes scheppen, dadelreepjes erover strooien. In koelkast in ca. 1 uur laten opstijven. B Bereiden: Honingmousse ca. 5 minuten voor serveren uit koelkast nemen. Gameren met Kanelly's.

Voorbereiden: ca. 20 minuten Wachttijd: ca. 1 uur Bereiden: ca. 5 minuten Prijs p.p.: f 1,75 ¤0,80

Bevat per eenpersoonsportie: 370 kilocalorieën eiwit 8g vet 23g koolhydraten 34g
klinkt wel okay eigenlijk
evt. zonder de rozemarijn dan, aangezien dat vrij overheersend is
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_33029246
Ik gok op een basis van slagroom en gelatine, op smaak gebracht met honing. Toetjes van die mevrouw zijn altijd machtig, lol!
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_33029291
Dat heeft elkaar leuk gekruist! Zonder dadels ook dus.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_33029305
Ik hoef niet eens zelf te zoeken. En dan de walnoten ipv dadels proberen. Hmm ik krijg er nu al trek in .
Whatever I want.
pi_33158243
- Prive gegevens op verzoek van de poster weggehaald. -

[ Bericht 93% gewijzigd door Sander op 17-05-2011 15:49:22 ]
Zerg schreef:
1/1 is 1. 2/2 is 2. Basisschool breuken.
pi_33158441
Ik krijg mijn schoonouders 2e kerstdag :
ik zat te denken aan vooraf : GarnalenCocktail van hollandse garnalen.
Dan een lekker soepje : Twijfel tussen een groentesoepje of heldere soep met paddestoelen
Als hoofdgerecht had ik in gedachten : een mooi stukje varkenshaas of hertenbiefstukje .
Als groente's dacht : Sperciebonen in spek uit de oven, en ham/kaas preirolletjes .
en gebakken krieltjes. Als ik varkenshaas serveer: een pepersaus, als ik hertenbiefstuk serveer een champignonsausje .

Toetje : Geen IDEE
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
pi_33165080
quote:
Op maandag 12 december 2005 22:24 schreef MissyMirjaM het volgende:

[..]

klinkt wel okay eigenlijk
evt. zonder de rozemarijn dan, aangezien dat vrij overheersend is
* Casparovvv pikt een idee.

Ik ben nog op zoek naar een vleesgerecht voor ongeveer 20 personen, met een beperkt budget.
Op dinsdag 24 november 2009 23:03 schreef k_man het volgende:
Een einde aan oeverloos gelul is een einde aan Fok.
pi_33165250
Ik heb vanmiddag de honingmousse geprobeerd te maken, maar het is mislukt . (Ik ben niet zo goed in slagroom stijfkloppen, de ene keer gaat het goed, en de andere keer niet). Heb 't het in de diepvries gegooid voor straks, dan wordt het zacht ijs. Heb ik al eerder gedaan als mousse mislukt. .

Ik heb wel al iets anders gevonden, dit leek me ook erg lekker:
quote:


Chocoladecrème

Ingrediënten:
100 g extra bittere chocolade
125 ml slagroom
2 eierdooiers
1 eetlepel poedersuiker
1 eetlepel crème de cacao (slijter)
4 chocoladesticks

Voorbereiden:
Chocolade in stukjes breken boven hittebestendige kleine kom. Kom in pan met kokend water hangen (bodem van kom mag die van pan niet raken). Chocolade langzaam laten smelten, af en toe roeren. In steelpan slagroom aan de kook brengen. Vuur laag zetten. Dooiers met scheutje warme room in kom losroeren. Dooiermengsel in steelpan schenken en met houten lepel door slagroom roeren. Mengsel al roerend zachtjes verwarmen, tot room gaat binden (mengsel 'hangt' dan aan bolle kant van lepel, een erin getrokken streep blijft zichtbaar). Pan onmiddellijk van vuur nemen. Gesmolten chocolade door roommengsel scheppen. Poedersuiker en likeur erdoor roeren. Chocolademengsel in koffiekopjes schenken en laten afkoelen. Afgedekt in koelkast zetten.

Bereiden:
Kopjes chocoladecrème minstens halfuur voor serveren uit koelkast nemen. Chocoladesticks erin steken.

Tip:
Ook andere likeuren smaken lekker in dit recept. Maak de chocoladecrème bijvoorbeeld met sinaasappel-, koffie- of amandellikeur, of roer er kirsch door.
Whatever I want.
pi_33185011
Wij zitten hier aan te denken:

Zalmtartaar
Heldere Kip-Aspergesoep
Gebraden Ham, met aardappeltjes, warme groente en appelcompote
Mangomousse
Everything which is not impossible, will eventually happen
pi_33229411
quote:
Op woensdag 16 november 2005 00:37 schreef Troel het volgende:
Ik weet niet of dit in FEE hoort of hier in CUL, maar ik ben eigenlijk benieuwd of jullie aan kerstdiners doen (op kerstavond of 1e, 2e, 3e, 4e of 5e kerstdag ) en wat er bij jullie op het menu staat.
Altijd Italiaanse kerst, dus Kerstavond en 1e kerstdag zijn belangrijk, 2e kerstdag vind ik dan handig voor erbij met m'n eigen familie (zeker handig met gescheiden ouders) want 2e kerstdag in Italie kennen ze niet.

Dit jaar zijn we met Kerst niet thuis, dus het exacte menu weet ik niet, maar de grote lijnen zijn vaak hetzelfde:

- Apperatiefje (meestal iets met campari of rabarberlikeur)
- Amuse
- Anti pasta (met vis) en brood
- Pasta (met kokkels, mosselen en rivierkreefjtes)
- Gefrituurde intvisringen, kabeljauw, zoetwatergarnalen uit de oven etc.
- spoon
- vlees en iets aardappel/rijst/risotto achtigs
- Salade
- Nootjes in alle soorten en maten
- Fruit
- Desert
- Koffie, enorme schalen met de beste dolce uit Napoli (Hier moord ik voor) en heel veel (eigengestookte) likeur (Limoncello, Sambucca, Amaro, Espresso likeur etc.)
- Pannetone & Asti (om middernacht Kerstavond, 2e Kerstdag wat eerder).

En tot slot: Weer de Dolce en Napolitaanse bingo

Duur: Kerstavond van 16.00 tot een uurtje of 2, 3 's nachts, 1e kerstdag van 13 uur tot middernacht.

27 December hoef ik dan ook nooit normaal eten

De gefrituurde vis, en de Koffie, Dolce en likeur, dat zijn echt m'n 2 favoriete gangen.
O mamma mamma mamma, O mamma mamma mamma. Sai perche mi batte il corazon?
Ho visto Maradona, ho visto Maradona. Eh, mammà, innamorato son!
A Guinness a day keeps the doctor away
  maandag 19 december 2005 @ 22:41:18 #74
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_33230189
quote:
Op maandag 19 december 2005 22:24 schreef DIGGER het volgende:

-knip-
Nu weet ik weer waarom de echte Italiaanse keuken zo hoog bij mij in het vaandel staat.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_33230644
quote:
Op maandag 19 december 2005 22:41 schreef golfer het volgende:

[..]

Nu weet ik weer waarom de echte Italiaanse keuken zo hoog bij mij in het vaandel staat.
Enige wat ik in Italie zelf minder vind is doorgaans de aankleding van een eetgelegenheid. Echter kun je daaruit heel goed halen dat de aankleding van minder belang is. De tafel moet groot en lang zijn, er moet heel veel eten op kunnen en er moeten veel mensen aan kunnen zitten en de gezelligheid maak je zelf.

Nu is het ivm de geboorte van de 2e dit jaar dus niet bij ons thuis, maar reken er ook maar even op dat deze diners in een doodnormaal rijtjeshuis genuttigd worden met iets van 22 man. Een hele organisatie dus.

De voorbereidingen beginnen dan ook al in November....

(En met Oud en nieuw gaat het net zo, dan begint het eten ook om een uur of 16 en zijn er meestal nog wel 2, 3 gangen te gaan als het 'plotseling' middernacht is).

Op redelijk wat websites is tegenwoordig e.e.a. te vinden over de dolce, incl recepten, bv. van Struffoli, sfogliatelle, zeppole, roccocò, Baba, hele zachte nogat etc.

Sfogliatelle is zo'n precies werkje, dat gaat je echt niet lukken, maar m'n favo, Struffoli, is niet al te lastig te maken (voor de liefhebbers): http://www.dekooktips.com/recepten/struff.htm

Hier ook nog wat info en menu tips: http://www.italie.nl/culinair/italiaanse_kerst.php

[ Bericht 1% gewijzigd door DIGGER op 19-12-2005 23:08:45 ]
O mamma mamma mamma, O mamma mamma mamma. Sai perche mi batte il corazon?
Ho visto Maradona, ho visto Maradona. Eh, mammà, innamorato son!
A Guinness a day keeps the doctor away
pi_33232722
- Prive gegevens op verzoek van de poster weggehaald. -

[ Bericht 92% gewijzigd door Sander op 17-05-2011 15:49:22 ]
Zerg schreef:
1/1 is 1. 2/2 is 2. Basisschool breuken.
pi_33246638
Kerstavond:

Een drieluikje van garnalen.
Pakketje van zalm met olijven en majoraanboter.

En nagerecht moet ik nog even over dubben.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_33247865
Je gaat 3 kerst diners doen oblivion?
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
pi_33248884
quote:
Op dinsdag 20 december 2005 16:29 schreef Joene het volgende:
Je gaat 3 kerst diners doen oblivion?
Waar lees jij dat, Joene?
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  dinsdag 20 december 2005 @ 17:08:56 #80
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_33248992
quote:
Op maandag 19 december 2005 23:45 schreef Mikkie het volgende:

[..]

Die 'Kip uit Normandië' van die website lijkt me wel érg lekker...die ga ik onthouden voor kerst .

Lekker Italiaans trouwens...Normandië
Gruwelijk lelijke website trouwens
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_33249756
Wij weten het nog niet
Dat van Obli klinkt heerlijk... nog maar eens flink in CUL en de linkjes spitten dus
We hebben ook een nieuw boekje met grill-recepten, daar wil ik ook iets uit maken
pi_33249994
quote:
Op dinsdag 20 december 2005 17:31 schreef Bluezz het volgende:
Wij weten het nog niet
Dat van Obli klinkt heerlijk... nog maar eens flink in CUL en de linkjes spitten dus
We hebben ook een nieuw boekje met grill-recepten, daar wil ik ook iets uit maken
Oh die drieluik is zo leuk en lekker!
Een borrelglaasje met garnalenprut, daaraan hang je je cocktailgarnalen en dan ook nog een eetlepel met lekkers en garnalen erop met advocadospul etc etc...
En dan voor 1 persoon stukjes gerookte zalm in plaats van die grote garnalen, want die heeft net implantaten laten zetten....Dus geen hard voedsel...

En dat pakketje van zalm is in bakpapier met paperclips...

Alleen het toetje nog... en ik heb geen idee! Ik ben geen toetjes etert...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_33250161
Stoofperen ijs met lauwe cranberriesaus
pi_33250175
quote:
Op dinsdag 20 december 2005 17:45 schreef Bluezz het volgende:
Stoofperen ijs met lauwe cranberriesaus
Kan ik dat gewoon ergens kopen?
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  dinsdag 20 december 2005 @ 19:23:13 #85
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_33252986
Helaas moet ik 1e en 2e kerstdag werken, én de 24e van 9 tot ongeveer 18.00, eerst mise en placcen voor 1e en 2e kerstdag tot een uur of half 5 a 5 ofzo, en dan ff een kerstviering met zn allen.

Nu had ik een heerlijk kerstmenutje uitgedacht, allemaal gezellig op de bank bij de haard, een gezellige avond, en dan steeds ieniemienie gerechtjes, zoals een klein stukje lamskotelletjes (2 botjes ofzo) met een mini stoofpeertje (gieser wildermann maar die zo dik geschild dat ie gewoon nog maar mini is), kleine canneloni van hazepeper, mini carpaccio (incl. allerlei soorten minisla, opgemaakt als op een groot bord maar dan gewoon écht mini, op een side plate oid), zuurkoolsoepje met zuurkool (ja echt ), en iets gemaakt van kinnebakkenspek, roggebrood en krokante spekjes, iets als een soort lange vinger daarvan gemaakt, kaasjes erdoorheen mikken, espressokopje met doperwtencrème en daarop schuim van bisque, daarnaast gambafarce gepaneerd in panco, dit in een soort kurkentrekker gerold en gefrituurd. Én ik zat eraan te denken ook iets van een (eendenlever)paté te maken.

Maar helaas moet ik dus overdag werken op de 24e, en heb ik geen tijd om al dit lekkers klaar te maken. Dus wat doen we dan maar? Gaat mijn pa wat dingetjes klaarmaken, geen idee wat, zal wel totaal niet lijken op het bovenstaande maar ach, ik zie wel wat ervan komt

[ Bericht 12% gewijzigd door Euc- op 20-12-2005 19:31:38 ]
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
pi_33253009
Ik ben er nu grotendeels uit wat ik klaar ga maken.

Kleine hapjes vooraf:

- Gegrilde brie met walnoten en honing
- Gegrilde bruchetta met parmaham, mozzarella en een partje halfzongedroogde tomaat
- Carpaccio-hapje met rucola, pijnboompitjes en dressing

Geserveerd op een Amuselepeltje

Voorgerecht:

- Soep, weet nog niet welke.

Hoofdgerecht:

Gegrilde beenham met honing.
quote:

Beenham met honing
Ingrediënten
• 1 stuk Beenham (ca. 1 kg, met een dun laagje vet)
• 6 schijven ananas
• 250 g bruine basterdsuiker
• 4 eetlepels citroensap
• 2 theelepels kaneel
• 1 eetlepel citroenrasp
• 1 dl honing

Bereidingstijd: 60 minuten

Bereiding
1. Verhit de oven voor op 200°C
2. Wrijf het vlees in met de kaneel
3. Meng de honing met de basterdsuiker, de citroenrasp en het sap
4. Bestrijk het vlees met het honingmengsel. Leg het vlees op een rooster, in een braadslede.
5. Laat het vlees in de oven in circa 50 minuten gaar worden. Verlaag de temperatuur na 20 minuten tot 160°C.
6. Verhit -als het vlees klaar is- de grill op de hoogste stand
7. Leg de plakken ananas op het vlees en laat het geheel onder de grill mooi goudbruin worden. Warm of koud serveren.
Ik denk dat ik het serveer met cranberrysaus, maar weet nog niet zeker.
Bijgerechten weet ik ook nog niet

Nagerecht:

weet nog niet zeker, ik zit te denken aan een warm miniappeltaartjes met kaneelijs en slagroom

of iets met Bosbessen ..


Ga weeer verder met zoeken naar kookideeen
pi_33253121
quote:
Op dinsdag 20 december 2005 19:23 schreef Euc- het volgende:
*knip*
quote:
Opleiding: Hotelschool
Vandaar dat het allemaal zo lekker klinkt
  dinsdag 20 december 2005 @ 19:28:30 #88
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_33253168
quote:
Op dinsdag 20 december 2005 19:27 schreef So_Addictive het volgende:

[..]


[..]

Vandaar dat het allemaal zo lekker klinkt
Helaas blijft het daar vooralsnog bij

Achja, volgende keer beter
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  dinsdag 20 december 2005 @ 19:29:06 #89
34163 Pikkebaas
Corporate Overlord
pi_33253189
Weet iemand de beste manier om een kalkoen te bereiden. De vulling ben ik al uit.
De kalkoen wordt gebardeerd met vet spek en in de zilverfolie, en gaat dan per kilo een uur de oven in op 160 graden. Het laatste half uur op 220 graden om te bruinen.
Maar soms doen ze 'm eerst heet, dan koeler en dan weer heet.

Wat is nu het beste ?
Wien Neerlandsch bloed in de aders vloeit,
Van vreemde smetten vrij,
pi_33253461
quote:
Op dinsdag 20 december 2005 19:29 schreef Pikkebaas het volgende:
Weet iemand de beste manier om een kalkoen te bereiden.
Maak morgen een pitstop bij de Albert Heijn en neem een Kerstallerhande mee ( gratis tijdschrift van AH)

Daar staat een heel artikel in over kalkoen bereiden, verschillende vullingen enz.

Ik kan er op de AH site helaas niks over vinden
  dinsdag 20 december 2005 @ 19:55:34 #92
34163 Pikkebaas
Corporate Overlord
pi_33254064
quote:
Thanks, de vulling heb ik al, die zal bestaan uit zuidvruchten, kastanjes, ham en spek.

Het gaat me meer om de wijze van bereiden. Temperatuurverloop etc..
Wien Neerlandsch bloed in de aders vloeit,
Van vreemde smetten vrij,
  dinsdag 20 december 2005 @ 19:57:30 #93
48715 FRaGMaN
jajajajajajajaja!!
pi_33254132
wat me opvalt is dat sommigen met die 13 in een dozijn, uitgekauwde, superklassieke, ouderwetse kerstrecepten aan komt zetten. Niet dat het niet lekker is maar iets anders als kalkoen, wild of varkenshaas mag ook wel. Nee ik ga geen recepten geven (beroepsgeheim ) maar doe eens gek met sushi, vreemde vissoorten, zelfgemaakte tapas of antipasti.
Locatie: Gorinchem
Mors principium est
  dinsdag 20 december 2005 @ 20:01:02 #94
34163 Pikkebaas
Corporate Overlord
pi_33254240
quote:
Op dinsdag 20 december 2005 19:57 schreef FRaGMaN het volgende:
wat me opvalt is dat iedereen met die 13 in een dozijn, uitgekauwde, superklassieke, ouderwetse kerstrecepten aan komt zetten. Niet dat het niet lekker is maar iets anders als kalkoen, wild of varkenshaas mag ook wel. Nee ik ga geen recepten geven (beroepsgeheim ) maar doe eens gek met sushi, vreemde vissoorten, zelfgemaakte tapas of antipasti.
Eensch. Maar voor mij persoonlijk is Kerst toch een tijd van traditie en het is een van de zeldzame keren dat de hele familie bij elkaar is. Iedereen verwacht dan weer diezelfde kalkoen.....Misschien dat Kalkoen-Sushi nog zou kunnen.....
Wien Neerlandsch bloed in de aders vloeit,
Van vreemde smetten vrij,
  dinsdag 20 december 2005 @ 20:06:05 #95
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_33254432
quote:
Op dinsdag 20 december 2005 20:01 schreef Pikkebaas het volgende:

[..]

Eensch. Maar voor mij persoonlijk is Kerst toch een tijd van traditie en het is een van de zeldzame keren dat de hele familie bij elkaar is. Iedereen verwacht dan weer diezelfde kalkoen.....Misschien dat Kalkoen-Sushi nog zou kunnen.....
Lijkt me niet lekker als je kalkoen rauw gaat opeten, maarja, dat ben ik.

Verder, wat vind je dan van mijn dingetjes die gozer die aan het klagen was over te klassiek? Of is dat ook te standaard?

Wij hebben trouwens nog nooit kalkoen gegeten met kerst
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  dinsdag 20 december 2005 @ 20:11:53 #96
48715 FRaGMaN
jajajajajajajaja!!
pi_33254688
quote:
Op dinsdag 20 december 2005 20:06 schreef Euc- het volgende:

[..]

Lijkt me niet lekker als je kalkoen rauw gaat opeten, maarja, dat ben ik.

Verder, wat vind je dan van mijn dingetjes die gozer die aan het klagen was over te klassiek? Of is dat ook te standaard?

Wij hebben trouwens nog nooit kalkoen gegeten met kerst
Wie de schoen past.. "gozer" vind ik zo'n raar woord trouwens. Meneer mag ook
Locatie: Gorinchem
Mors principium est
  dinsdag 20 december 2005 @ 20:16:13 #97
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_33254872
Ik houd het fijn bij gozer, gozer.
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
pi_33258800
Ik vind kalkoen niet lekker, dus dat eet ik niet. Verder moet ik nog rekening houden met een dieet.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  dinsdag 20 december 2005 @ 22:13:02 #99
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_33259319
Bij kalkoen moet je ook opletten dat hij niet te droog wordt.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  dinsdag 20 december 2005 @ 22:22:45 #100
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_33259673
quote:
Op dinsdag 20 december 2005 17:45 schreef Bluezz het volgende:
Stoofperen ijs met lauwe cranberriesaus
Wij doen ook dat stoofperenijs als toetje, vorige week stond het per toeval op tafel en damn, da's lekker!
Verder maken we alles zelf, maar dat stoofperenijs is echt uberlekker!
We doen er slagroomcanelletjes bij en kaneelchocoladeflinters van de Jamin (die zijn echt iets bijzonder

Vooraf een amuse van gegrillde Sint Jacobsschelpen, opgediend in de schelp, met een roomsausje.
Als tweede een "zalmmousse" in een komkommerlint (lijkt het net een taartje).
Dan een bouillon met oesterzwammen.
Hierna eendenborst met frambozensaus, knolselderijpuree en haricots verts in spek gewikkeld.
Dan het stoofpeertjes ijs met de kaneelchocolaatjes en de slagroom.
En als laatste een kaasplankje met een 10 jaar oude lekkere port

Misschien niet allemaal even origineel (moest wat concessies doen vanwege de wensen van de rest) en wellicht klopt het ook niet volgens de menuleer, maar ik vind het
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')