FOK!forum / Culinesse à gogo / Ik vind spruitjes LEKKER
Limsdealervrijdag 11 november 2005 @ 11:00
Moest ik spruitjes vies vinden, zou het ook niet nodig zijn er een topic over te maken, immers spruiten staan al generaties lang op nummer één van het meest verafschuwde eten. Maar bij mij is het dus niet zo. Ik vind spruitjes lekker. Niet extreem lekker, maar toch genoeg om ze met smaak te eten. Ik kan me ook niet herinneren dat ik er ooit grote afkeer van gehad heb.

Zijn er hier nog mensen die spruiten wel weten te waarderen?
Maurovrijdag 11 november 2005 @ 11:00
Spruitjes
Troelvrijdag 11 november 2005 @ 11:01
Ik vind ze heerlijk! Helaas vindt mijn vriend ze niet te pruimen, dus van tijd tot tijd eet ik lekkere spruitjes bij mijn ouders.

Als kind vond ik er trouwens niets aan, dus er is nog hoop bij veel mensen
the_disheavervrijdag 11 november 2005 @ 11:07
Zeker! Vroeger at ik nauwelijks spruitjes, en volgens mij is dat bij veel zo. Waarschijnlijk daardoor de slechte naam, puur uit onbekendheid.

Maar kort koken, en vervolgens roerbakken, yammie!
fratsmanvrijdag 11 november 2005 @ 11:11
Lekker, mits er al een keer vorst overheen is geweest, ik vind ze nu nog een beetje bitter.
bonkevrijdag 11 november 2005 @ 11:12
spruitjes met draadjesvleesjus

lekker
Orcaman1984vrijdag 11 november 2005 @ 11:12
Mijn hele familie lust ze, behalve ik
nummer_zoveelvrijdag 11 november 2005 @ 11:13
Ik vind spruitjes ook wel lekker ja.
Scalleyvrijdag 11 november 2005 @ 11:13
kleine spruitjes met een beetje franse mosterd erover
Faceoffvrijdag 11 november 2005 @ 11:14
yeah, lekker! maar dan wel met een sausje!
Annevrijdag 11 november 2005 @ 11:16
Ik at ze laatst bij mijn schoonfamilie.

Mijn schoonmoeder: "Ik vind het knap dat je spruitjes lust"

! Zo vies zijn ze nou ook weer niet .
LudoSandersvrijdag 11 november 2005 @ 11:16
Net zoals Kees die kankerspruiten door de appelmoes halen!
Mirjamvrijdag 11 november 2005 @ 11:20
ik heb ze altijd al lekker gevonden
Mirjamvrijdag 11 november 2005 @ 11:20
quote:
Op vrijdag 11 november 2005 11:16 schreef LudoSanders het volgende:
Net zoals Kees die kankerspruiten door de appelmoes halen!
ha!
wisevrijdag 11 november 2005 @ 11:21
als er maar veel ham[of spekjes] en kaas op zit
#ANONIEMvrijdag 11 november 2005 @ 11:22
Ik vind ze alleen lekker uit de wok met kerrie en prei
Icefire1971vrijdag 11 november 2005 @ 11:27
mijn moeder maakte vroeger hartige taart met spruitjes (heerlijke allerhande tip)
RetepVvrijdag 11 november 2005 @ 11:32
Is dit een eigen topic waard? Je moet wel heel erg saai zijn als je nooit spruitjes hebt leren eten. In dezelfde categorie als iemand die nooit bier heeft leren drinken .
ExCibularvrijdag 11 november 2005 @ 11:33
spruitjes met bacon en kaas! Jammie
l3lastervrijdag 11 november 2005 @ 11:33
Kleine spruitjes opgebakken met spek en geschaafde worteltjes
zhe-devilllvrijdag 11 november 2005 @ 11:34
Zalig.. zo'n 4 keer per jaar.. met een klontje roomboter eroverheen en wat nootmuskaat
YUMMMMMM
SterkStaaltjevrijdag 11 november 2005 @ 11:35
Hmmmm lekker! Probeer het eens met sate saus! klink raar maar is goede combi!
Tunnelguppievrijdag 11 november 2005 @ 11:35
Spruitjes zijn lekker. Gisteravond heb ik ze bij de kaasfondue gegeten. Dat is
mstxvrijdag 11 november 2005 @ 11:35
Spruitjestaart
the_disheavervrijdag 11 november 2005 @ 11:39
quote:
Op vrijdag 11 november 2005 11:34 schreef zhe-devilll het volgende:
Zalig.. zo'n 4 keer per jaar.. met een klontje roomboter eroverheen en wat nootmuskaat
YUMMMMMM
zoweinig?

Ik zie wel iets in een spruitjes-hartige taart!
mhr-zipvrijdag 11 november 2005 @ 11:40
http://www.spruiten.info/recepten.html

http://www.spruiten.info/
turnpikevrijdag 11 november 2005 @ 11:44
Spruitjes zijn een cadeautje van moeder natuur.
sinterklaaskapoentjevrijdag 11 november 2005 @ 11:49
ze zijn niet héél vies maar niet lekkerder dan gemiddeld groente
Miragevrijdag 11 november 2005 @ 11:51
quote:
Op vrijdag 11 november 2005 11:44 schreef turnpike het volgende:
Spruitjes zijn een cadeautje van moeder natuur.
tralalalavrijdag 11 november 2005 @ 11:55
Spruitjes met spekjes
tonksvrijdag 11 november 2005 @ 11:56
ik vind ze ook lekker hoor . 2 andere huillies uit mijn gezin niet
nlwvrijdag 11 november 2005 @ 12:00
lekker heur (Y)
Threepiovrijdag 11 november 2005 @ 12:08
spruitjes moet je gewoon goed klaarmaken, dan vindt iedereen ze lekker
Mirjamvrijdag 11 november 2005 @ 12:15
ik ben wel benieuwd naar een spruitjes hartige taart
recept, anyone?
MonoSynthvrijdag 11 november 2005 @ 12:18
hmmmmmmmmmmmmmm....

spruuuuuuuuuuuuuuuuuuuuitjes....

hmmmmmmmmmmmmmmmmmmm.....
LunaticLaUrAvrijdag 11 november 2005 @ 12:21
Spruitjes , iemand nog goede ideeen voor gerechten met spruitjes ?
Burbovrijdag 11 november 2005 @ 12:21
Pietverdrietvrijdag 11 november 2005 @ 12:21
Vindt het jammer dat spruiten steeds minder bitter gekweekt worden, moderne rassen worden steeds smakelozer.
Damn, één van de laatste NL groente met een echt uitgesproken smaak, gaan ze hem eruit fokken.
Pietverdrietvrijdag 11 november 2005 @ 12:23
quote:
Op vrijdag 11 november 2005 12:21 schreef LunaticLaUrA het volgende:
Spruitjes , iemand nog goede ideeen voor gerechten met spruitjes ?
Beetgaar koken, afgieten, klont boter erbij (géén margarine) en een paar druppels citroensap, een beetje zout (niet tijdens het koken) en eventueel een druppel tabasco.
Dit alles camoufleerd de smaak van de spruit niet, maar accentueert hem.
Mirjamvrijdag 11 november 2005 @ 12:30
spruitjes taart van de allerhande
quote:
Ingrediënten
5 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries pak a 450 g)

2 netten spruitjes (a 450 g)

1 rode paprika

4 eieren (M)

100 ml koffieroom

1 zakje gemalen oude kaas (150 g)

1 duopakje hamblokjes (ca. 250 g)

boter of margarine om in te vetten

Materialen
lage taartvorm, doorsnede 26 cm


Bereiden
Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Deegplakjes laten ontdooien volgens gebruiksaanwijzing. Spruiten schoonmaken en in ca. 7 minuten beetgaar koken. Afgieten en laten uitlekken. Intussen paprika schoonmaken en in blokjes snijden. Eieren loskloppen met room, zout en peper. Kaas erdoor mengen. Ingevette taartvorm bekleden met deegplakjes. Spruiten, ham en paprika over bodem verdelen. Eimengsel erover schenken. Taart in midden van oven in ca. 25 minuten gaar bakken.
Mirjamvrijdag 11 november 2005 @ 12:31
ik laat de paprika wel weg
verder ziet het erl wel lekker uit
volgens mij is iets van ui of champignon erbij ook nog wel lekker
#ANONIEMvrijdag 11 november 2005 @ 12:36
Zou die taart ook met bladerdeeg kunnen?
Logitikvrijdag 11 november 2005 @ 12:44
Met appelmoes is alles te eten
Mirjamvrijdag 11 november 2005 @ 12:50
quote:
Op vrijdag 11 november 2005 12:36 schreef Razztwizzle het volgende:
Zou die taart ook met bladerdeeg kunnen?
ik denk dat deeg voor hartige taart toch lekkerder is
Leipo666vrijdag 11 november 2005 @ 12:51
spruitjes is 1 van mijn lievelings-groentes
ik eet ze meestal met kruidenmelange nr. 2 (van maggi of knorr: weet het eigenlijk niet)

heerlijk!
the_disheavervrijdag 11 november 2005 @ 13:28
Hartige taart:

ham blokjes eruit, meer kaas er in. En champi's. Die paprika lijkt er ook een beetje vreemd tussen...

misschien noten erin als ham-vervanger?
Mirjamvrijdag 11 november 2005 @ 14:01
ja, die paprika leek mij ook al niks. ik hou al niet van paprika, dat heeft er wel mee te maken
ik denk dat het lekker is om er ui, champignons, hamblokjes [evt] en lekker kaas bij te doen
Cicivrijdag 11 november 2005 @ 15:14
Spruiten, gewoon gekookt, met gekookte aardappelen, draadjesvlees en jus.
Niets meer, niets minder.
Zaaaaaaaaaaaaaaaaaaalig.
Pietverdrietvrijdag 11 november 2005 @ 16:03
quote:
Op vrijdag 11 november 2005 12:36 schreef Razztwizzle het volgende:
Zou die taart ook met bladerdeeg kunnen?
Ja
je kan ook piedeeg gebruiken.
teenage-dirtbagvrijdag 11 november 2005 @ 17:04
Als de spruitjes bitter zijn heb je ze toch gewoon te lang gekookt? Dat zei mijn vader altijd, maar ik lust ze ook
mstxvrijdag 11 november 2005 @ 22:11
In die taart moet je in plaats van hamblokjes (gebakken) spekblokjes doen.
Mr.Noodlevrijdag 11 november 2005 @ 22:18
Mits ze niet kapotgekookt worden (als in de zin dat de groen kleur verdwenen is en er een bruine/groene kleur ontstaat) en roergebakken...
Salsagirlvrijdag 11 november 2005 @ 22:38
spruitjes lekker man
Sjeenvrijdag 11 november 2005 @ 23:02
Gewoon beetgaar gekookt met wat boter en nootmuskaat of afgemaakt met creme fraiche
MissHobjevrijdag 11 november 2005 @ 23:05
spruitjes zijn gruwelijk lekker en je kunt er ontzettend veel mee!!
Ook is het spruitje een mega grote vitaminenbom zelfs meer als fruit en dat is in wintertijden ook wel nodig
Alleen is wel zo dat mensen moeten weten hoe je ze klaarmaakt want tot legergroen laten koken maakt het spruitje er niet lekkerder op
turnpikevrijdag 11 november 2005 @ 23:09
ik sta na 8 minuten al met mijn vorkje klaar voor de eerste testprikjes
kluivievrijdag 11 november 2005 @ 23:15
Lekker en nog gezond ook Ja hoor met Lekker stukje vlees erbij heerlijk gewoon
Euc-vrijdag 11 november 2005 @ 23:50
Maar weet iedereen ook waarom je als kind die spruiten zo verafschuwde? Omdat je tot een bepaalde leeftijd de smaak bitter zeer verstrekt proeft. Daarom vinden kinderen bier meestal ook niet lekker.

Ik vind ze iig érg lekker
BloodyLottezaterdag 12 november 2005 @ 00:45
Heerlijk! Met gekookte aardappeltjes, jus, draadjesvlees en appelmoes, en dan geprakt. Daar kun je me voor wakkermaken
ondeugendzaterdag 12 november 2005 @ 00:49
quote:
Op vrijdag 11 november 2005 23:02 schreef Sjeen het volgende:
Gewoon beetgaar gekookt met wat boter en nootmuskaat of afgemaakt met creme fraiche
Oeh !
Charmianzaterdag 12 november 2005 @ 13:16
Ik moest ze vroeger eten en kreeg ze alleen weg met een sloot pindasaus.
scrub_nursezaterdag 12 november 2005 @ 19:27
mmm ja spruitjes!! lkkrr tot nu toe heb ik iedereen die ze niet lust, kunnen verrassen met wel lekkere spruitjes
receptje: spruiten halveren, spekjes bakken, spruitjes in n wok met wat olie roerbakken, spekjes erdoor, een handje rozijnen erdoor, afblussen met water, half blokje groentebouillon erbij, laten sudderen, en dan door grof gestampte aardappels heenmengen.....mjammjam
Sjeenzaterdag 12 november 2005 @ 19:36
Klinkt lekker Scrub_Nurse

Wat wij ook wel doen hier:
Spruitjes beetgaar gekookt, wokken met plakjes rookworst, een fijngesneden pepertje, een gesnipperd uitje en ketjap.
Serveren met rijst...
the_disheaverzaterdag 12 november 2005 @ 19:51
Niet eerst ff voorkoken scrub_nurse?
tijger1974zaterdag 12 november 2005 @ 19:55
al mijn vijanden wens ik spruitjes toe
hoef ik die troep tenminste niet te eten
scrub_nursezondag 13 november 2005 @ 20:03
quote:
Op zaterdag 12 november 2005 19:51 schreef the_disheaver het volgende:
Niet eerst ff voorkoken scrub_nurse?
nope ze worden vanzelf smeuiig door t sudderen in de groetebouillon
aidylmaandag 14 november 2005 @ 09:30
Spruitjes zijn keilekker
Martijn_77maandag 14 november 2005 @ 21:37
Vind spruitjes niet lekker maar voor de liefhebbers hier een topic met recepten voor stamppot

Spruitjesstamppot
the_disheaverdinsdag 15 november 2005 @ 00:17
quote:
Op maandag 14 november 2005 21:37 schreef Martijn_77 het volgende:
Vind spruitjes niet lekker maar voor de liefhebbers hier een topic met recepten voor stamppot

Spruitjesstamppot
pfff, je hebt geen smaak!

Ik dacht toch echt dat ik zaterdag spruitjes had gekocht op de markt (iig erom gevraagd). Had ik net zin in spruitjes...niets...
Mirjamdinsdag 22 november 2005 @ 18:05
vanmiddag 2 zakken spruitjes gekocht, ze waren 29 cent per pond
morgen eens iets leuks van brouwen
*broeden gaat*
Manodinsdag 22 november 2005 @ 19:45
Vanavond nog, omdat ze nu zo goedkoop zijn
Maar lekker, met paprika en tomaat. En gezonddddd.
Shark.Baitdonderdag 24 november 2005 @ 08:05
ik ken het..ik heb er soms ook heel erg veel zin in. Soms vraag ik of mijn ma het wil koken voor me als ze weer eens vraagt of ik bij haar thuis kom eten
ik kan het natuurlijk ook aan mijn pa vragen, maar die kan niet koken
Vorkdonderdag 24 november 2005 @ 09:28
Juist, Spruitjestaart. Los zijn die dingen niet echt heel erg lekker (nouja, ze zijn wel te eten), maar als er dan toch spruitjes worden gegeten, dan toch echt in een taart. Iedereen lust spruitjestaart! (al weten de meesten dat nog niet).
Bakkeresdonderdag 24 november 2005 @ 10:00
Spruitjes Spruitjes Spruitjes
Icefire1971donderdag 24 november 2005 @ 15:23
In het spruitjetaartrecept dat zo'n 25 jaar geleden in de allerhande stond werd geen standaard bladerdeeg gebruikt maar de veel lekkerder zelfbak-croisanten-bladerdeeg (dat plop-los-blik). Verder met wat geruld gehakt en champignons en een saus (om de boel vast te houden) van 4 of 5 eieren, een beetje melk (die laat ik tegenwoordig weg; vooral bij waterige groenten) en een zakje geraspte kaas.
Dan voor de leukigheid nog wat streepjes bladerdeeg on top.
Lempickadonderdag 24 november 2005 @ 15:49
Vroeger vond ik spruitjes Vies!!
Maar nu vind ik spruitjes super Lekker!!

Mooi teken dat je smaak verandert wanneer je ouder wordt
ki_kizaterdag 26 november 2005 @ 21:38
ieuww
gewoon niet lekker
deedeeteezaterdag 26 november 2005 @ 21:43
Lekker, ik verheug me er na de zomer altijd op dat ze weer te krijgen zijn.
klootjezondag 27 november 2005 @ 06:36
Vreemd genoeg heb ik het liefst van die ingevroren spruiten,die zijn er het hele jaar.
Whohozondag 27 november 2005 @ 11:12
spruiten zijn héérlijk
TommyGunzaterdag 31 december 2005 @ 16:17
Lekker met sloavink
boem-dikkiezaterdag 31 december 2005 @ 17:02
gadverdamme viese groene grondballen
frenkckzaterdag 31 december 2005 @ 17:30
sproitjes, krieltjes en sloavink.

Mijn lievelingskostje zo uit de magnetron.
boem-dikkiezaterdag 31 december 2005 @ 17:34
quote:
Op zaterdag 31 december 2005 17:30 schreef frenkck het volgende:
sproitjes, krieltjes en sloavink.

Mijn lievelingskostje zo uit de magnetron.
pizza in de (oven) magnetron is trouwens nog lekkerder, ideetje misschien?
Martijn_77zaterdag 31 december 2005 @ 17:45
quote:
Op zaterdag 31 december 2005 17:34 schreef boem-dikkie het volgende:

[..]

pizza in de (oven) magnetron is trouwens nog lekkerder, ideetje misschien?
Zitten daar dan ook spruitjes op?
Thieskezaterdag 31 december 2005 @ 17:48
quote:
Op zaterdag 31 december 2005 17:30 schreef frenkck het volgende:
sproitjes, krieltjes en sloavink.

Mijn lievelingskostje zo uit de magnetron.
Dan nog appelmoes en het gerecht is compleet.

Kees!
Blueszaterdag 31 december 2005 @ 17:49
Leuk recept uit het andere topic:
quote:
Balletjesschotel

Voor 3 tot 4 personen:

Benodigdheden:
> Spruitjes, ongeveer 200 tot 250 gram. Kan ook goed met spruiten uit pot
> Zak krieltjes van 400 gram ongeveer
> Pond hoh gehakt/gekruid gehakt
> Eventueel spekjes erbij, maar dan is het geen balletjesschotel meer

Gehaktballetjes draaien ==> Bakken
Krieltjes erbij + evt. spekjes, Schoongemaakte en gekookte spruitjes als laatste erbij doen
tonkszaterdag 31 december 2005 @ 17:51
Bluezz heb je ook nog een recept van sproitjes met sloavink?
Blueszaterdag 31 december 2005 @ 17:55
quote:
Op zaterdag 31 december 2005 17:51 schreef tonks het volgende:
Bluezz heb je ook nog een recept van sproitjes met sloavink?
Toirlijk
quote:
4 personen :

750 gram spruitjes (schoongemaakt en gekookt), 2 tomaten (ontveld en in stukjes gesneden), 1/4 theelepel basilicum, zout en peper, 2 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels gemalen kaas
Bereidingswijze:
Verhit de olie in de wok en smoor de tomaten zachtjes, strooi er wat basilicum en peper over. Doe de spruitjes in dit sausje en verwarm het geheel goed door. Serveer dit in een schaal en strooi de kaas erover
Met
quote:
400 gram half-om-half gehakt
1 eigeel
1 schepje mosterd
peper en nootmuskaat
klein scheutje worcestershiresaus
klein scheutje ketjap
paneermeel
ontbijtspek of bacon


Doe alle ingrediënten, behalve het ontbijtspek of de bacon, in een kom en meng het goed door elkaar. Verdeel de gehaktmassa in 8 porties en maak er dikke worsten van ca. 7 cm lang van.
Leg op een plank een paar plakjes ontbijtspek of bacon boven en naast elkaar zodat een lap van ca. 12 cm in het vierkant ontstaat. (Let wel op, de plakjes moeten elkaar overlappen !)
Leg nu een gehaktworst in het midden op de lap en vouw die aan weerszijden over de worst. Sla nu de voorkant over de worst heen en rol het pakketje verder op. Herhaal met de andere gehaktworsten.
Verhit boter in een pan en bak de slavinken mooi bruin en gaar.
clauwheeezaterdag 31 december 2005 @ 17:57
Oe! Spruitjes topic!
blackmagezaterdag 31 december 2005 @ 17:58
ik vind heel veel oerhollandse groentes heel lekker maar daar vallen spruitjes helaas niet in.
michazaterdag 31 december 2005 @ 17:59
Ze kunnen wel lekker klaar gemaakt worden, heb ze eens bij een Marokaans gerecht gegeten en toen waren ze niet vies. maar gewoon gekookt en op je bord, nee, laat maar zitten.
clauwheeezaterdag 31 december 2005 @ 18:07
quote:
Op zaterdag 31 december 2005 17:49 schreef Bluezz het volgende:
Leuk recept uit het andere topic:
[..]
Deze onthou ik
Mabellezondag 1 januari 2006 @ 12:17
Voorheen en voornamelijk als kind moest ik er echt van spugen als ik er eentje in mijn mond deed omdat ik zo nodig moest proeven van mijn moeder
Tegenwoordig kan ik ze best lekker vinden ... met kerst nog gegeten en ik vond ze heerlijk!!

Al zal ik ze nog steeds zelf niet kiezen in de winkel
boem-dikkiezondag 1 januari 2006 @ 14:55
sproitjes
Pietverdrietzondag 1 januari 2006 @ 15:07


[ Bericht 100% gewijzigd door Blues op 01-01-2006 15:11:30 (slaat ook nergens op :P) ]
stumbleupondinsdag 3 januari 2006 @ 01:15
Spruitjes
Ik maak ze af en toe weleens zo:

-Verse spruitjes (niet uit een pot)
(hoeveelheid hangt een beetje af van je zin in....
Even de kook er overheen (moeten een beetje verkleuren, dan gelijk afgieten)
(om ze later bij het bakken lekker te krijgen, kun je ze aan de achterkant even kruislings insnijden)

Bak ondertussen spekjes (zonder boter) in een pan en maak een sausje van:

- olijfolie
- teentje knoflook (mag ook (veel) meer)
- honing
- mosterd
- Italiaanse kruiden

Dit sausje zal flink gaan binden (desgewenst beetje olijfolie toevoegen) maar tijdens het verhitten wordt het wel weer vloeibaar...
Nadat de spekjes flink zijn gebakken, sausje toevoegen en dan gelijk de spruitjes erbij... flink hoog vuur roerbakken...
En klaar

Je kan de spekjes ook vervangen door kleine gehaktballetjes (uitje heel fijn snijden, sambal, peper zout, eierdooier, knoflook)

Lekker met kippevleugeltjes uit de oven en gebakken aardappeltjes (of eigengemaakte puree).
Bluesdinsdag 3 januari 2006 @ 01:18
*Lekker receptje voor binnenkort*

Hoelang roerbak je het geheel, en blijven de spruitjes niet te hard zo?
stumbleupondinsdag 3 januari 2006 @ 01:21
Ik kook de spruitjes tot ze verkleuren (donkergroen; zijn ze meestal beetgaar).
Ik snijd ze meestal ook even van achteren in, gaat het iets sneller.
En dan een minuutje of 4 nog even flink bakken (blijven bewegen, voorkomt aanbranden)
Bluesdinsdag 3 januari 2006 @ 01:27
Super tnxx
eleusisdinsdag 3 januari 2006 @ 03:14
Spruitjes ROX!

eleusisdinsdag 3 januari 2006 @ 03:16
Zijn jullie ook allemaal zo blij dat je pagina 5 hebt gecheckt, waar je alleen maar kunt lezen dat SPRUITJES ROX?
Bluesdinsdag 3 januari 2006 @ 03:21
quote:
Op dinsdag 3 januari 2006 03:16 schreef soylent het volgende:
Zijn jullie ook allemaal zo blij dat je pagina 5 hebt gecheckt, waar je alleen maar kunt lezen dat SPRUITJES ROX?
Ik fok niet met pagina's soylentje
Harsh_Ladyzondag 15 januari 2006 @ 14:31
Hmm, spruitjes! Met sjalotjesrodewijnsaus! En spekjes..
Pietverdrietzondag 15 januari 2006 @ 14:32
quote:
Op dinsdag 3 januari 2006 03:21 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Ik fok niet met pagina's soylentje
<Ik ook niet heb gewoon het hele topic in één webpagina.
helldeskrzondag 15 januari 2006 @ 14:34
Spruitjes met smoorsaus....
De satesaus variant
Pietverdrietzondag 15 januari 2006 @ 14:37
Al die saus over spruitjes??
Waarom? Omdat je ze dan niet meer proeft?
Cicizondag 15 januari 2006 @ 14:39
Gewoon spruitjes, gekookt, met gekookte aardappels en draadjesvlees.

Hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm.
Leepzondag 15 januari 2006 @ 17:20
spruitjes roerbakken

of lekker in een omelet
teh_m0nkeyzaterdag 18 maart 2006 @ 21:42
Spuiten zijn soms bitter, zo niet zijn ze goed te eten
_BassFace_donderdag 6 april 2006 @ 17:12
Hier is nog een lekker makkelijk en snel receptje :

- Spruitjes gaarkoken en afgieten
- spekjes bakken, daarna spruitjes bij de spekjes
- koffielepeltje mosterd erbij doen, samen met voldoende room om een sausje te creëren
- zorgen dat alles goed gemend is, even tot kookpunt brengen en klaar is ie

Pietverdrietdonderdag 6 april 2006 @ 18:48
quote:
Op zaterdag 18 maart 2006 21:42 schreef teh_m0nkey het volgende:
Spuiten zijn soms bitter, zo niet zijn ze goed te eten
Spruitjes horen bitter te zijn, net als witlof
Aardedonderdag 6 april 2006 @ 19:22
beetje olie in de pan, en smoren maar totdat ze bruin zijn