Triangeljosti | woensdag 19 oktober 2005 @ 21:29 |
Post hier je recepten met chocolade. Ik zie soms wel eens hoofdgerechten met chocoladejus/saus. Vlees gecombineerd met chocolade dus... Dat lijkt me heel apart maar wel spannend. Nog mensen met lekkere recepten met chocolade? Ik heb er 1 gevonden: Mexicaanse kipstoofpot ![]() Ingrediënten 3-4 eetlepels olie 4 kippenbouten 1 ui, fijngesneden 1 zakje amandelschaafsel (55 g) 2 teentjes knoflook, fijngesneden 2 rode pepers, fijjngesneden 1 eetlepel sesamzaad 1 mespunt kruidnagelpoeder 1 mespunt kaneelpoeder 1 blik tomatenblokjes (400 ml) 30 g bittere chocolade, in blokjes Bereiden In braadpan olie verhitten en kip in 2 porties aanbraden. Kip uit pan nemen. Ui in achtergebleven bakvet zachtjes glazig bakken. Ui uit pan nemen. Zo nodig extra olie toevoegen en amandelen lichtbruin bakken. Knoflook, peper, sesamzaad, kruidnagel en kaneel toevoegen en even zachtjes meebakken (amandelen mogen niet te donker worden). Ui, amandelmengsel en deel van tomatenblokjes met staafmixer of in keukenmachine tot pulp draaien. Pulp terug in pan scheppen, rest van tomatenblokjes en chocolade toevoegen. Roeren tot chocolade gesmolten is. Saus op smaak brengen met zout. Kip in saus leggen en afgedekt op heel laag vuur (op vlamverdeler) in ca. 45 min. gaar laten stoven. Eventueel wat kokend water toevoegen om saus juiste dikte te geven: iets dunner dan appelmoes. | |
electricity | woensdag 19 oktober 2005 @ 21:43 |
volgens mij was hier al een topic over. ![]() ik vind het een vreemde combinatie, maar wie weet is het wel heel lekker. ![]() | |
harlingen | woensdag 19 oktober 2005 @ 21:43 |
Ik heb weleens een 3 gangen diner gemaakt met in elk gerecht chocolade en chocolade likeur als afsluiter ![]() Ik ben zelf lid van de chocoladebollekes op www.smulweb.nl , staan daar honderden zoniet duizenden chocolade recepten, echt een aanrader als je iets speciaals wilt. | |
Martijn_77 | woensdag 19 oktober 2005 @ 21:52 |
quote:Er zijn al meerder topics over recepten met daarin chocolade: Makkelijke chocoladerecepten. Chocolade in baksels Chocoladetaart / Chocoladecake recepten gevraagd! Recept voor chocolademousse Doe er je voordeel mee! | |
Mirjam | woensdag 19 oktober 2005 @ 23:12 |
oeh oeh die stoofpot ![]() die ga ik zeker eens maken, leuk ![]() | |
Triangeljosti | donderdag 20 oktober 2005 @ 17:26 |
quote:Ik ga hem zondag maken! | |
Mirjam | donderdag 20 oktober 2005 @ 17:49 |
laat ff weten hoe die smaakte ![]() | |
dutch-mamma | vrijdag 21 oktober 2005 @ 20:51 |
Ik ga hem binnenkort eens uitproberen, en daarna de film "Chocolat" bekijken...! ![]() | |
ChrisJX | vrijdag 21 oktober 2005 @ 22:24 |
Ik denk dat TS de AllerHande heeft gelezen ![]() | |
Bluurgh | zondag 23 oktober 2005 @ 18:21 |
ik heb het op in Mexico zelf en ik vond het niet lekker.. maar daar is kip zoiezo afgrijselijk | |
SadKingBilly | zondag 30 oktober 2005 @ 13:11 |
Chocolade moet je niet in pittige recepten verwerken. Daar kun je beter repen, flikken, bonbons, taarten, koekjes en honderden andere dingen van maken ![]() Overigens, wil je toch met chocola koken of bakken gebruik dan chocola van ZEER GOEDE kwaliteit, dus niet de eigen merk reepjes van de C1000. Cacaogehalte moet minimaal 70% zijn, liever hoger dan 80%. Is dat niet te krijgen kun je ook met zuivere cacaopoeder werken. Lekker bitter ![]() | |
Triangeljosti | zondag 30 oktober 2005 @ 14:03 |
quote:Het viel een beetje tegen... De saus die eruit komt is een soort van pittige satésaus. Was helemaal niet zo bijzonder... Had het me heel anders voorgesteld. Daarbij was het erg flauw... in het recept staat nergens peper of zout toevoegen... Ik heb toch wat zout gebruikt... [ Bericht 12% gewijzigd door Triangeljosti op 30-10-2005 14:42:27 ] | |
Pietverdriet | zondag 30 oktober 2005 @ 14:14 |
quote:Waarom niet? Das heel lekker, geeft het een mooie diepe donkere smaak. |