FOK!forum / Culinesse à gogo / Koken met chocolade
Triangeljostiwoensdag 19 oktober 2005 @ 21:29
Post hier je recepten met chocolade.
Ik zie soms wel eens hoofdgerechten met chocoladejus/saus. Vlees gecombineerd met chocolade dus... Dat lijkt me heel apart maar wel spannend.

Nog mensen met lekkere recepten met chocolade?

Ik heb er 1 gevonden:

Mexicaanse kipstoofpot



Ingrediënten
3-4 eetlepels olie
4 kippenbouten
1 ui, fijngesneden
1 zakje amandelschaafsel (55 g)
2 teentjes knoflook, fijngesneden
2 rode pepers, fijjngesneden
1 eetlepel sesamzaad
1 mespunt kruidnagelpoeder
1 mespunt kaneelpoeder
1 blik tomatenblokjes (400 ml)
30 g bittere chocolade, in blokjes

Bereiden
In braadpan olie verhitten en kip in 2 porties aanbraden. Kip uit pan nemen. Ui in achtergebleven bakvet zachtjes glazig bakken. Ui uit pan nemen. Zo nodig extra olie toevoegen en amandelen lichtbruin bakken. Knoflook, peper, sesamzaad, kruidnagel en kaneel toevoegen en even zachtjes meebakken (amandelen mogen niet te donker worden). Ui, amandelmengsel en deel van tomatenblokjes met staafmixer of in keukenmachine tot pulp draaien. Pulp terug in pan scheppen, rest van tomatenblokjes en chocolade toevoegen. Roeren tot chocolade gesmolten is. Saus op smaak brengen met zout. Kip in saus leggen en afgedekt op heel laag vuur (op vlamverdeler) in ca. 45 min. gaar laten stoven. Eventueel wat kokend water toevoegen om saus juiste dikte te geven: iets dunner dan appelmoes.
electricitywoensdag 19 oktober 2005 @ 21:43
volgens mij was hier al een topic over.

ik vind het een vreemde combinatie, maar wie weet is het wel heel lekker.
harlingenwoensdag 19 oktober 2005 @ 21:43
Ik heb weleens een 3 gangen diner gemaakt met in elk gerecht chocolade en chocolade likeur als afsluiter

Ik ben zelf lid van de chocoladebollekes op www.smulweb.nl , staan daar honderden zoniet duizenden chocolade recepten, echt een aanrader als je iets speciaals wilt.
Martijn_77woensdag 19 oktober 2005 @ 21:52
quote:
Op woensdag 19 oktober 2005 21:43 schreef electricity het volgende:
volgens mij was hier al een topic over.

ik vind het een vreemde combinatie, maar wie weet is het wel heel lekker.
Er zijn al meerder topics over recepten met daarin chocolade:
Makkelijke chocoladerecepten.
Chocolade in baksels
Chocoladetaart / Chocoladecake recepten gevraagd!
Recept voor chocolademousse

Doe er je voordeel mee!
Mirjamwoensdag 19 oktober 2005 @ 23:12
oeh oeh die stoofpot
die ga ik zeker eens maken, leuk
Triangeljostidonderdag 20 oktober 2005 @ 17:26
quote:
Op woensdag 19 oktober 2005 23:12 schreef MissyMirjaM het volgende:
oeh oeh die stoofpot
die ga ik zeker eens maken, leuk
Ik ga hem zondag maken!
Mirjamdonderdag 20 oktober 2005 @ 17:49
laat ff weten hoe die smaakte
dutch-mammavrijdag 21 oktober 2005 @ 20:51
Ik ga hem binnenkort eens uitproberen, en daarna de film "Chocolat" bekijken...! Daar komt een dergelijk gerecht volgens mij in voor...
ChrisJXvrijdag 21 oktober 2005 @ 22:24
Ik denk dat TS de AllerHande heeft gelezen
Bluurghzondag 23 oktober 2005 @ 18:21
ik heb het op in Mexico zelf en ik vond het niet lekker.. maar daar is kip zoiezo afgrijselijk
SadKingBillyzondag 30 oktober 2005 @ 13:11
Chocolade moet je niet in pittige recepten verwerken.
Daar kun je beter repen, flikken, bonbons, taarten, koekjes en honderden andere dingen van maken
Overigens, wil je toch met chocola koken of bakken gebruik dan chocola van ZEER GOEDE kwaliteit, dus niet de eigen merk reepjes van de C1000. Cacaogehalte moet minimaal 70% zijn, liever hoger dan 80%. Is dat niet te krijgen kun je ook met zuivere cacaopoeder werken. Lekker bitter
Triangeljostizondag 30 oktober 2005 @ 14:03
quote:
Op donderdag 20 oktober 2005 17:26 schreef Triangeljosti het volgende:

[..]

Ik ga hem zondag maken!
Het viel een beetje tegen...
De saus die eruit komt is een soort van pittige satésaus. Was helemaal niet zo bijzonder... Had het me heel anders voorgesteld.

Daarbij was het erg flauw... in het recept staat nergens peper of zout toevoegen... Ik heb toch wat zout gebruikt...

[ Bericht 12% gewijzigd door Triangeljosti op 30-10-2005 14:42:27 ]
Pietverdrietzondag 30 oktober 2005 @ 14:14
quote:
Op zondag 30 oktober 2005 13:11 schreef SadKingBilly het volgende:
Chocolade moet je niet in pittige recepten verwerken.
Waarom niet?
Das heel lekker, geeft het een mooie diepe donkere smaak.