abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  woensdag 11 mei 2005 @ 12:07:18 #1
33954 ElisaB
ook in zwart verkrijgbaar!
pi_26909062
Wij maakten thuis vaak zelf chocolademouse (van stukken chocolade, slagroom, etc), alleen wilde het de laatste tijd niet echt stijf worden. Het werd daardoor meer dikke chocoladevla. Ook lekker, maar niet de bedoeling.

We hebben al verschillende recepten geprobeerd, maar tot nu toe niet echt iets gevonden dat goed bevalt. Iemand hier misschien met een beproefd recept?
Muil houwe of ik sjoel d'r eentje in!
pi_26909597
waarschijnlijk roer je de componenten te lang doorelkaar waardoor de slagroom en de opgklopte eiwit zijn luchtigheid verliest en dan krijg je chocovla.
  woensdag 11 mei 2005 @ 12:31:14 #3
30511 Mappy
Piramide van Austerlitz
  woensdag 11 mei 2005 @ 12:36:21 #4
33954 ElisaB
ook in zwart verkrijgbaar!
pi_26909879
quote:


Hij's leuk
Muil houwe of ik sjoel d'r eentje in!
  woensdag 11 mei 2005 @ 12:36:42 #5
33954 ElisaB
ook in zwart verkrijgbaar!
pi_26909888
quote:
Op woensdag 11 mei 2005 12:25 schreef fembol het volgende:
waarschijnlijk roer je de componenten te lang doorelkaar waardoor de slagroom en de opgklopte eiwit zijn luchtigheid verliest en dan krijg je chocovla.
Owkee! That could be it!

We gaan het opnieuw proberen!
Muil houwe of ik sjoel d'r eentje in!
  woensdag 11 mei 2005 @ 13:18:27 #6
85784 karper
vissen is me handelsmerk
pi_26911131
4 dl room 175 pure chocolade 3 eiwitten en 40 gram suiker

-eiwit tot pieken slaan met de suiker
-slagroom hangend slaan.
-chocolade au bain marie smelten zonder te roeren(op pan zetten en net voor dat de laatse klontjes weg zijn van het vuur af.
-cholade bij de eiwitten doen zeer luchtig door halen
-en dan de slagroom der bij.

gisteren gemaakt tijdens een oefen toets, iedereen was 40 minuten bezig ofzo ik was in 10 minutenklaar.
pi_26911675
Zet je het daarna in de koelkast?
*werkelijk geen idee heeft...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  woensdag 11 mei 2005 @ 14:04:10 #8
33954 ElisaB
ook in zwart verkrijgbaar!
pi_26912590
quote:
Op woensdag 11 mei 2005 13:36 schreef Oblivion het volgende:
Zet je het daarna in de koelkast?
*werkelijk geen idee heeft...
jahaa, want anders wordt het 'm helemaal niet
Muil houwe of ik sjoel d'r eentje in!
  woensdag 11 mei 2005 @ 14:04:54 #9
33954 ElisaB
ook in zwart verkrijgbaar!
pi_26912619
quote:
Op woensdag 11 mei 2005 13:18 schreef karper het volgende:
4 dl room 175 pure chocolade 3 eiwitten en 40 gram suiker

-eiwit tot pieken slaan met de suiker
-slagroom hangend slaan.
-chocolade au bain marie smelten zonder te roeren(op pan zetten en net voor dat de laatse klontjes weg zijn van het vuur af.
-cholade bij de eiwitten doen zeer luchtig door halen
-en dan de slagroom der bij.

gisteren gemaakt tijdens een oefen toets, iedereen was 40 minuten bezig ofzo ik was in 10 minutenklaar.
Thnx karper. Ik zal eens kijken in welk opzicht dit van het huidige recept afwijkt (ik maak het zelf nooit, dus weet ik eigenlijk niet pspies wat er tot nu toe allemaal inging).
Muil houwe of ik sjoel d'r eentje in!
pi_26912846
quote:
Op woensdag 11 mei 2005 14:04 schreef ElisaB het volgende:

[..]

jahaa, want anders wordt het 'm helemaal niet
Oh, okay.

Zometeen maar even boodschappen doen.
Ga ik 'm maken zoals karper hier dat aangeeft, vanavond een foto en verslag.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_26912979
ik heb alleen nog een vraag...
Wat is hangende slagroom? Niet helemaal stijf geslagen?
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  woensdag 11 mei 2005 @ 14:29:20 #12
33954 ElisaB
ook in zwart verkrijgbaar!
pi_26913319
quote:
Op woensdag 11 mei 2005 14:15 schreef Oblivion het volgende:
ik heb alleen nog een vraag...
Wat is hangende slagroom? Niet helemaal stijf geslagen?
Ben ik ff blij dat jij dit vraagt

En ik kijk uit naar je foto-verslag
Muil houwe of ik sjoel d'r eentje in!
pi_26913559
precies, sla slagroom niet te ver, dan is het boter
sla het ook niet te kort, dan is het gewoon vette melk.
slagroom moet aan de lepel "hangen"
  woensdag 11 mei 2005 @ 15:06:05 #14
85784 karper
vissen is me handelsmerk
pi_26914456
precies lekker luchtig.!


wel even je matriaal reiningen met cittroensap he anders wordt je mousse nog niets
pi_26916749
quote:
Op woensdag 11 mei 2005 15:06 schreef karper het volgende:
precies lekker luchtig.!


wel even je matriaal reiningen met cittroensap he anders wordt je mousse nog niets
Je bedoeld dat je je garde en de bak waarin je dingen klaarmaakt met citroensap moet reinigen?
Of gewoon nat maken met citroensap?
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  woensdag 11 mei 2005 @ 16:19:08 #16
85784 karper
vissen is me handelsmerk
pi_26917339
gewoon even de bak een flink scheut citroien sap en uitsmeren met een schoon doekje het zelf met je garde hoeft dus geen drubbel over te blijven
  woensdag 11 mei 2005 @ 16:29:10 #17
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_26917668
Afwasmiddel werkt bij mij ook altijd prima om kommen helemaal te ontvetten
Eiwit stijf slaan lukt altijd prima bij mij

Ik ga deze chocolademousse zeker eens maken, over anderhalve week komen er wat meiden bij me eten die allemaal chocoladeverslaafd zijn, dus komt dan zeker van pas
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  woensdag 11 mei 2005 @ 18:22:28 #18
85784 karper
vissen is me handelsmerk
pi_26921097
trouwens wat ook een leuk idee is ah verkoopt tegenwoordig chocolade suiker dingetjes staat bij de suiker zijn gewoon bolletjes suiker met wat chocolade smaak.

trouwens leeft Oblivion nog straks heb ik een mod vermoord!
  woensdag 11 mei 2005 @ 18:46:04 #19
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_26921785
Ik sprak haar net en ze leeft nog ze is alleen even eten

Die suikerbolletjes heb je met aarbei, chocolade en volgens mij kaneel, maar dat laatste weet ik niet zeker. Je hebt het behalve van AH-merk ook van Van Gilse.
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_26922339
waar blijven die pics?
  woensdag 11 mei 2005 @ 19:11:57 #21
85784 karper
vissen is me handelsmerk
pi_26922495
quote:
Op woensdag 11 mei 2005 18:46 schreef BBQ-kip het volgende:
Ik sprak haar net en ze leeft nog ze is alleen even eten

Die suikerbolletjes heb je met aarbei, chocolade en volgens mij kaneel, maar dat laatste weet ik niet zeker. Je hebt het behalve van AH-merk ook van Van Gilse.
die bedoel ik kon niet op merknaam komen even naar appie toe!
  woensdag 11 mei 2005 @ 19:25:10 #22
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_26922855
quote:
Op woensdag 11 mei 2005 19:06 schreef fembol het volgende:
waar blijven die pics?
Ik zou zeggen: ga chocolade, eieren en slagroom halen en maken die hap! (en foto's)
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_26923111
quote:
Op woensdag 11 mei 2005 14:11 schreef Oblivion het volgende:

[..]

Oh, okay.

Zometeen maar even boodschappen doen.
Ga ik 'm maken zoals karper hier dat aangeeft, vanavond een foto en verslag.
vandaar dat ik om pics vraag!
  woensdag 11 mei 2005 @ 19:37:12 #24
33954 ElisaB
ook in zwart verkrijgbaar!
pi_26923147
Ik begrijp iets niet helemaal.... waarom alles ontvetten als slagroom ook baggervet is
Muil houwe of ik sjoel d'r eentje in!
  woensdag 11 mei 2005 @ 19:37:47 #25
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_26923169
Wat is goede chocolade op er voor te gebruiken?

Welk Merk?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')