abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  maandag 2 februari 2004 @ 15:09:04 #1
14376 BlaatschaaP
Elephant of joy.
pi_16816250
Hoi.

Eind deze week moet ik een (zoet) eetbaar iets maken waar ongeveer 6 mensen van kunnen genieten. En aangezien bijna iedereen verslaafd is van chocola leek het me leuk dat er bij te betrekken. Nu kan ik niet echt iets anders bedenken als chocoladetaart (wat al gemaakt wordt) of chocoladekoekjes . Wel heb ik al het goddelijke recept van MUUS gezien hier (Ultimate Chocolate Sensation als ik me niet vergis) maar ik wil mezelf (en hen) niet nog een verslaving aansmeren .

Dus, wie weet er geniale (en goddelijk lekkere .) recepten met (voornamelijk) chocolade erin wat te maken is door een (wat koken betreft) knullig meisje? Ik zal U eeuwig danken!

pi_16816262
brownies!
maar verdomme heb t recept niet bijdehand
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  maandag 2 februari 2004 @ 15:14:25 #3
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_16816392
Erg makkelijk maar enorm simpel: witte chocolade smelten en door slagroom kloppen, koffie zetten en slagroom erop
pi_16816444
quote:
Op maandag 2 februari 2004 15:14 schreef SiGNe het volgende:
Erg makkelijk maar enorm simpel.
. (Maar de witte-chocola-slagroom klinkt lekker!)
C’est Davie :o)
  maandag 2 februari 2004 @ 15:18:01 #5
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_16816469
Volgens mij is dat een beetje dubbelop trouwens
Er lekker maar enorm simpel bedoelde ik.

Ook leker als je eerst wat Tia Maria of Amaretto in het koffiekopje doet.
en volgens mij kan het ook wel met melk- of pure chocolade maar dan krijg je bruine slagroom. (kan ook een leuk effect geven denk ik, ikheb het nog nooit geprobeerd)

  maandag 2 februari 2004 @ 15:28:33 #6
48996 ed_reeb
vroem vroem vrrrooeeeeeeem
pi_16816856
chocolade fondue...

paar repen chocolade smelten in een pan ... een veel dopen met koekjes , marsmellows en alles wat je maar met chocolade erop wil eten... ook fruit kan of noten.... maak het maar zo gek je wil

http://www.buissink.com/recepten/chocofond.htm

beer
pi_16816924
Als een wild paard kom ik op dit topic af en uiteraard staat mijn naam al in de OP. . .

Ik ga vanavond even voor je spitten in mijn eigen receptenboekje, BS!

Oi!
Op maandag 5 april 2004 21:27 schreef Lorax het volgende:
Ik had die kop van SC wel willen zien toen MUUS 'm in z'n bek scheet
pi_16817083
Chocolade mousse
I'm sick of all this pooping stuff i'm getting my buttcheeks pierced together .
  maandag 2 februari 2004 @ 15:37:11 #9
83417 MeneerGiraffe
Het is Menéér Giraffe voor jou
pi_16817177
Als er geen chocola was dan zou ik 10 kilo lichter zijn ofzo

Stomme chocola

  maandag 2 februari 2004 @ 15:48:55 #10
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_16817571
Cacao en zoetstof (of poedersuiker natuurlijk) door zachtgeroerde mascarpone roeren, mjam mjam!
Dit is de basis voor een heerlijke tiramisu of als je super chocoladetrek hebt, gewoon zo
(heerlijk dat Atkinsdieet )
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  maandag 2 februari 2004 @ 16:01:58 #11
14376 BlaatschaaP
Elephant of joy.
pi_16818005
quote:
Op maandag 2 februari 2004 15:30 schreef MUUS het volgende:
Als een wild paard kom ik op dit topic af en uiteraard staat mijn naam al in de OP. . .

Ik ga vanavond even voor je spitten in mijn eigen receptenboekje, BS!


Je bent mijn held! Maar eigenlijk moet ik je haten. Morgen kan ik al weer hoi zeggen tegen 10 kilo vet .

Er zit nu chococake in de oven. Wat doe ik mezelf aan? .

pi_16818548

1. Het is makkelijk: het is mij namelijk ook ooit gelukt om te maken .
2. Als je geen Charlottevorm hebt kun je ook een andere kom ofzo gebruiken. Enige nadeel is dat je het misschien niet kunt omdraaien dan, maar dan doe je er maar zo wat chocoladestukjesoverheen en steek je er wat lange vingers tussen.
3. Het is goddelijk lekker .

pi_16823313
Oke het is niet helemaal chocolade maar wel lekker: koffie-ijstaart met bokken pootjes!

Ingredienten:
1,5 liter vanilleroomijs
400 gr kleine bokkenpootjes
100 ml koffielikeur
5 el (eetlepel) sterke koffie
250 ml slagroom
1 el donkere basterdsuiker
1 zakje slagroomversteviger
75 gr. koude pure chocolade
springvorm (doosnede 20 cm)

1. IJs in ca 30 minuten iets laten ontdooien. Helft van de koekjes in kleine stukjes breken. Koffielikeur en 1 el koffie erover schenken en 15 min. laten intrekken, af en toe omscheppen.
2. In kom slagroom stijfkloppen met suiker, slagroomversteviger en rest van de koffie. Van ijs 1 liter zacht reoren. Met mixer koffie-slagroommengsel door ijs kloppen. Koekjesmengsel erdoor scheppen. Springvorm met bakpapier bekleden. Helft van koffieijs in springvorm scheppen en in vriezer 10 minuten iets laten opstijven.
3. Rest van koffieijs in koelkast zetten. Rest van vanilleijs over koffieijs in de springvorm (uit de vriezer) verdelen en gladstrijken. Opnieuw in 10 min. iets stijf laten worden. Rest van koffieijs (uit koelkast) over ijs in springvorm verdelen en gladstrijken. Vorm afdekken en ijstaart in minstens 4 uur in de vriezer hard laten worden. Rest van de koekjes voorzichtig in de lengte halveren.
4. Chocolade met kaasschaaf in "spaanders" schaven. IJstaart uit vriezer nemen en met mes ijs van springvormrand lossnijden. Rand verwijderen. Platte ronde school op ijstaart leggen en samen keren. Springvormbodem en bakpapier verwijderen. Halve bokkenpootjes langs zijkant van taart in ijs drukken. Garneren met chocoladespaanders.

(Dit recept komt uit: Allerlekkerst, de 50 beste recepten uit 20 jaar AllerHande)

Wat je ook gaat maken in elk geval heel veel succes!!!

Fake it till you make it...
  Redactie Frontpage / Spellchecker maandag 2 februari 2004 @ 19:27:52 #14
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_16824434
quote:
Op maandag 2 februari 2004 15:09 schreef BlaatschaaP het volgende:
Wel heb ik al het goddelijke recept van MUUS gezien hier (Ultimate Chocolate Sensation als ik me niet vergis)
Waar? Waar? Waar?
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  maandag 2 februari 2004 @ 19:30:28 #15
14376 BlaatschaaP
Elephant of joy.
pi_16824510
quote:
Op maandag 2 februari 2004 19:27 schreef Rewimo het volgende:

[..]

Waar? Waar? Waar?


[Centraal] Taarten, cakes en koekjes
  Redactie Frontpage / Spellchecker maandag 2 februari 2004 @ 19:39:59 #16
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_16824839
quote:
Op maandag 2 februari 2004 19:30 schreef BlaatschaaP het volgende:

[..]

[Centraal] Taarten, cakes en koekjes


Tnx, ga gauw kijken, het klinkt zo lekker
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_16862438
Hallo, ik ben er. Vrees mij en mijn tig choco-recepten. .

Chocolade Kruimeltaart

  • 100 gr. suiker
  • 200 gr. boter
  • 300 gr. bloem
  • 1 ei (voor het deeg)
  • snufje zout
  • 200 gr. pure chocolade
  • 100 gr. suiker
  • 2 theelepels citroenrasp
  • 3 eieren (voor de vulling)

  • Mix de suiker en boter en doe daarna de bloem, het ei en wat zout erbij. Doe de helft van dit deeg in een bakvorm. Hak de chocolade in grove stukken en meng dit door de rest van het deeg. Doe dan de extra eieren, extra suiker en citroenrasp erbij. Gooi dit op de deegbodem.

    Bak de taart 30 minuten op 170 graden.

    Met vanilleijs en/of slagroom serveren. .

    Oi!
    Op maandag 5 april 2004 21:27 schreef Lorax het volgende:
    Ik had die kop van SC wel willen zien toen MUUS 'm in z'n bek scheet
    pi_16862627
    Marmer-cake en marshmallow stapels
  • Marmer-cake in gelijke rondjes of vierkantjes gesneden
  • Marshmallows
  • 400 gr. pure chocolade
  • slagroom
  • Laat de chocolade au bain marie smelten. Leg een stukje cake op een bordje en doe daar wat marshmallows op. Giet daar wat gesmolten chocolade over en doe er weer een stuk cake bovenop. Als je nog een laag redt zonder dat het instort(dus weer marshmallows en chocolade en cake) dan moet je dat natuurlijk vooral doen.
    Als laatste een dot slagroom erop en dichtslibben maar. .

    Oi!
    Op maandag 5 april 2004 21:27 schreef Lorax het volgende:
    Ik had die kop van SC wel willen zien toen MUUS 'm in z'n bek scheet
    pi_16862910
    Ijsbananen in chocolade
  • 2 eetlepels citroensap
  • 3 grote bananen
  • 6 stevige houten stokjes
  • 200 gr. melkchocolade
  • 1 zakje geraspte kokos
  • Voorbereiden :
    Vul een schaal met koud water en roer het citroensap erbij. Pel de bananen en halveer ze. Leg ze dan een minuut in het citroenwater. Steek in elke banaan een houten stokje en leg ze op een stuk bakpapier. Vries de bananen 1,5 uur in.

    Bereiden :
    Chocolade au bain marie smelten. Doe de kokos in een kom en tover de bananen uit de vriezer tevoorschijn.
    Nu doop je de bananen één voor één steeds eerst in de chocolade en dan in de kokos. Et voila. .

    Oi!
    Op maandag 5 april 2004 21:27 schreef Lorax het volgende:
    Ik had die kop van SC wel willen zien toen MUUS 'm in z'n bek scheet
    pi_16862927
    Ik stop even met deze one-woman-show. .
    Oi!
    Op maandag 5 april 2004 21:27 schreef Lorax het volgende:
    Ik had die kop van SC wel willen zien toen MUUS 'm in z'n bek scheet
    pi_16863006
    Meer, meer, meer...
      dinsdag 3 februari 2004 @ 22:14:37 #22
    65653 Spindizzy
    FUCK-A-DOODLE-DO!
    pi_16863052
    quote:
    Op dinsdag 3 februari 2004 22:10 schreef MUUS het volgende:
    Ik stop even met deze one-woman-show. .

    Denk dat de chocokruimeltaart als eerste uitgeprobeerd gaat worden.

    Nothing is ever easy Zeddicus Zu'l Zorander (Wizard's First Rule)
    Go then, there are other worlds than these Jake (The Gunslinger)
    pi_16863101
    quote:
    Op dinsdag 3 februari 2004 22:14 schreef Spindizzy het volgende:

    [..]

    Denk dat de chocokruimeltaart als eerste uitgeprobeerd gaat worden.


    hahahaha, ik heb het recept ook al voor me liggen, hier gaan we snel mee aan de slag...

    Dit subforum is niet goed voor mijn lijn...

    Het voelt goed hè?
    A je to!
    pi_16863146
    Ik post het recept van The Ultimate Chocolate Seduction ook maar even hier.
    quote:
    Op vrijdag 23 januari 2004 23:27 schreef MUUS het volgende:
    The Ultimate Chocolate Seduction

    Ingredienten:

  • 110 ml melk
  • 2 eidooiers
  • 30 gram suiker
  • 180 gr. bittere chocolade (70% cacao)
  • 375 ml slagroom
  • Hertog roomijs
  • Chocoladesaus
  • Allerlei chocolade zooi, zoals bv. oreo's, chocolade cake, brownies, mini-marsjes/snickers/nuts, chocolade mousse, chocolade muffins etc. etc.
  • De basis :

    Breng de melk aan de kook. Klop intussen de eidooiers los met de suiker en giet voorzichtig, al roerende, de melk erbij.
    Giet het terug in de pan en zet op een laag vuurtje. Blijf roeren tot de eidooiers gaan binden en het eruit ziet als licht gebonden crème.
    Neem de pan van het vuur, strooi de fijngehakte chocolade erin en roer alles goed door tot een gladde crème. Laat de crème afkoelen.
    Klop de slagroom luchtig, maar niet te stijf en spatel het door de crème.
    Zet deze chocolademousse minstens 1 uur in de koelkast.

    Pak een grote, diepe kom en haal even rustig adem.

    *tromgeroffel*

    Wissel de zelfgemaakte choco-mousse af met laagjes cake, cookies, en slagroom. (om en om dus)
    Doe bovenop wat bollen roomijs en giet er choco-saus overheen.


    Ja hallo, als je dat gegeten hebt, kun je toch gelukkig sterven? .


    Oi!
    Op maandag 5 april 2004 21:27 schreef Lorax het volgende:
    Ik had die kop van SC wel willen zien toen MUUS 'm in z'n bek scheet
    pi_16864469
    * Doet koppie-plak uit feestdagenforum-topic

    Chocolade Creme Brulee (don't mind the spelling):

    nodig
    - 1 vanillestokje
    - 400 ml slagroom
    - 100 ml melk
    - 100 gr. pure chocolade (in stukjes)
    - 4 eierdooiers
    - 100 gr. witte basterdsuiker
    - 4 lage ovenvaste schaaltjes (150 ml)

    Voorbereiding

    Oven voorverwarmen op 125 gr. C
    Vanillestokje opensnijden en met mespunt merg eruit schrapen
    In pan met dikke bodem slagroom met melk, vanillestokje en merg langzaam aan de kook brengen
    Pan van vuur nemen, vanillestokje verwijderen en chocolade in room laten smelten
    In kom dooiers loskloppen met suiker
    Hete room geleidelijk al kloppend door ei mengen
    Chocoladeroom over vormpjes verdelen
    Vormpjes op bakplaat in midden van oven zetten en cremes in ca. 45 minuten stevig laten worden
    Laten afkoelen en daarna in koelkast cremes door en door koud laten worden

    Bereiding

    Grill voorverwarmen
    Vormpjes uit koelkast nemen en bestrooien met rest van basterdsuiker
    Cremes op rooster vlak onder hete grill schuiven en suiker in 1-2 minuten laten karameliseren

    Overigens ook heel goed gewoon koud te eten (dus de bereidingsstap gewoon overslaan )

    Erg succesvol recept

    "We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
    abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
    Forum Opties
    Forumhop:
    Hop naar:
    (afkorting, bv 'KLB')