Natuurlijk wil ik dat.
het is even werk, maar dan heb je ook wat! een heerlijke plakkerige chocoladetaart.
Als je niet van noten houdt, kun je die natuurlijk weglaten.
Lekker met een klodder slagroom!
Ingrediënten:
- 200 g boter
- 300 g pure chocola
- 100 g melkchocola
- 4 eieren
- 200 g donkere basterdsuiker
- 150 g zelfrijzend bakmeel
- 3 bakjes pecannoten (à 80 g) (AH) of 200 g walnoten
- 125 ml slagroom
- Versiersels (suikerbloemetjes oid)
Werkwijze:
1. Oven voorverwarmen op 175°C
2. Boter in blokjes snijden en in steelpan met dikke bodem doen
3. 200 g pure chocola en 100 g melkchocola toevoegen
4. Heel zachtjes laten smelten onder regelmatig roeren
5. Chocoladeboter heel even af laten koelen
6. Breek de eieren boven een beslagkom en klop ze los
7. Meng de basterdsuiker en ½ theelepel zout erdoor
8. Roer de chocoladeboter erdoor
9. Schep of spatel het bakmeel er losjes doorheen
10. Bewaar 12 mooie noten als garnering en brokkel de rest door het beslag
11. Vet de bakvorm in
12. Doe het beslag in de bakvorm en strijk het glad
13. Bak de taart in 30 minuten gaar
14. Laat de taart afkoelen
15. Keer de taart om
16. Verbrokkel de rest van de chocola boven een steelpan
17. Schenk de slagroom erbij
18. Laat heel langzaam smelten onder regelmatig roeren
19. Schenk de gesmolten chocola in een dun straaltje op de taart
20. Strijk het eventueel glad
21. Versier de taart met de overgebleven noten en eventuele versiersels
22. Laat het glazuur hard worden in de koelkast
Eet smakelijk!