voor je anderen verbetert....ik tel alleen al in dit stukje tekst 5 fouten en over de vorige teksten nog te zwijgen, maar goed daar is dit topic inderdaad niet voor bedoeld. Ik ga wel eens grannys.nl checken!quote:Op zaterdag 26 november 2005 11:20 schreef TheetuintjeTom het volgende:
PS tog schrijf je natuurlijk met ch.
PPS ALs deze topic over lekkerste thee gaat: mag ik dan mijn persoonlijke voorkeur geven?
Ik hoop dat het mag...
Voor bij kruidige en vlees gerechten drink ik graag Lapsang Souchong. Wrang van smaak, maar fris in de afdronk. Het kruidige vlees komt hierdoor meer tot zijn recht.
Bij het ontbijt drink ik graag (als ik geen koffie neem) Rooibos Farmers Love. Een melange die we zelf verkopen, maar s'ochtend heerlijk is om mee wakker te worden. Zeer zacht van smaak. (gebakken eitje erbij... lekker hoor)
Ten derde vind ik de simpele Earl Grey gewoon erg lekker. De Bergamot neutraliseerd de hardheid van het water en daardoor proef je gewoon beter de thee. Zet je deze met Spa Reine en je proeft een wereld van verschil.
Dat zijn mijn drie lekkerste theeen.
Heerlijk idd, het ruikt zoooo zaligquote:Op zaterdag 15 oktober 2005 17:31 schreef Vicky het volgende:
Winterglow van Pickwick.... JUMMIEEE
hier nog 1. ik kan het echt niet waarderen als mensen me engelse melange voorschotelen, vieze meuk.quote:Op maandag 9 januari 2006 19:03 schreef LuQas het volgende:
Ik ben waarschijnlijk de enige, maar die engelse melange van Pickwick of van welk merk dan ook vind ik echt heel, heel vies.
Bij mij ook sinds gisterenquote:Op dinsdag 10 januari 2006 12:27 schreef Lotjeb het volgende:
Momenteel met stip op nummer 1: Zoethout thee
Wat is het verschil tussen losse variant en de in zakjes zittende zoethout?quote:Op woensdag 11 januari 2006 16:44 schreef TheetuintjeTom het volgende:
Zoethout is een goed middel. Het helpt onder andere bij hoest, heesheid, maagklachten, slijmvliesontstekingen en buikpijn. Er is alleen maar 1 nadeel: teveel zoethout thee kan de bloeddruk ernstig doen laten toenemen. In Duitsland (en naar ik meen Belgie ook) kan men tegenwoordig zoethout (losse variant) alleen nog maar bij de apotheek halen. Zo sterk kan de bloeddruk stijgen. Ik weet niet of jullie de losse variant drinken of de in zakjes zittende zoethout. De zakjes kunnen wat meer gedronken worden dan de losse variant, doordat de zakjes ook gemelangeerd zijn. De heftige reactie op de bloeddruk is er minder van. Dus niet alleen bij alcohol maar ook bij zoethout thee: geniet, maar drink met mate!![]()
quote:Op zaterdag 25 februari 2006 12:59 schreef MissyMirjaM het volgende:
Ik drink best veel thee, en heb zo mijn favorieten. ik ben dol op sterrenmix, en zoethoutthee. sowieso hou ik wel van kruidenthee.
vandaag heb ik voor het eerst verse thee gekocht, rooibos chocola mint thee , van simon levelt
spannend, ik heb nog nooit zoiets gedaan
ik heb een zeefje die in je mok kan hangen, en een thee ei, maar dan in een soort knijpervorm.
hoeveel thee moet ik gebruiken om een lekker kopje verse thee te krijgen?
en, wat is jouw favoriete soort thee?
Dat laatste, over die bloesomloop heb ik gehoord ja. Bedankt!quote:Op vrijdag 13 januari 2006 09:40 schreef TheetuintjeTom het volgende:
beste sweet sixteen,
De losse variant, is meestal de pure stukjes zoethout. Deze zijn versnipperd tot kleine stukjes, maar verder zit er niets in. De dosis pure zoethout in de zakjes is minder dan in de losse variant. Daarom wordt de pure vorm vaak lekkerder gevonden, werkt het beter bij keelproblemen, maar heft het als nadeel dat als je enkele dagen achtereenvolgens een aantalkopjes per dag drinkt (Kan al vanaf 2-3 kopjes) de bloeddruk bijzonder kan stijgen. Daarom moet je er voorzichtig mee zijn. (Maar lekker is het wel...)
Ja, dat is waar, maar ik had hem gekregen in een heel pakje rooibos melisse, alleen die hele pakjes kan ik nergens vinden en dat vind ik wel jammer.quote:Op dinsdag 1 november 2005 09:34 schreef aidyl het volgende:
[..]
Die zit toch in de Rooibosvariatie verpakking van PW? Ik hou er niet van, maar ik kreeg 3 doosjes thee bij een theekistje...
Een theelepel en niet zo'n roerijzertje dat je krijgt om te roeren. Als er gesproken wordt over een theelepel kan je dat bijna vertalen naar een desertlepel in het nederlands.quote:Op zondag 26 februari 2006 16:45 schreef TheetuintjeTom het volgende:
Beste MissyMirjaM,
Je hebt ongeveer 1 theelepeltje per kopje nodig. Indien je een pot thee zet, neem je 1 theelepel voor de pot extra. Maar uit eigen ervaring, kan je 1 theelepel, wel 2x opschenken en heb je nog prima thee! Voor de rooibos Choco Mint heb je wel een theelepelklem nodig (of iets dergelijks) met een fijn gaas! Anders wil de rooibos (welke fijner is dan theeblaadjes) er tussen door glippen. En niet iedereen kan dat waarderen. In ieder geval heb je daar een lekkere thee gekocht! (Vindt ik persoonlijk ook een lekkere thee.)
Dit snap ik niet.quote:Op zondag 26 februari 2006 14:14 schreef Karboenkeltje het volgende:
Thee, gemaakt van gedroogde bladeren van de theeplant. Als ik in een wilde bui ben dan meng ik Ceylon met Engelse thee.
Bij een turkse winkel vaak.quote:Op maandag 27 februari 2006 01:56 schreef snopprinses het volgende:
appel/peer is heerlijk.
Heb deze 1 keer gehad, en toen nooit meer kunnen vinden.
Dus als iemand weet waar ze deze smaak verkopen
Heel simpel, als ik thee zet dan dan doe ik dat altijd zonder fruit/kruiden/specerijen/vlees smaakje. (Maar dan soms wel met suiker of zelfs melk, het is dus niet een soort purisme of zo.)quote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |