Dan rot je ook maar lekker op uit dit topic!quote:Op vrijdag 7 oktober 2005 19:09 schreef jpzegthallo het volgende:
Ik ga lekker sociologie doen. Psychologie viel mij -heeeeel - erg tegen op de open/meeloopdagen.
Werkgelegenheid is natuurlijk altijd lastig. Ik hoor er altijd maar vage verhalen over, maar omdat er zo ontzettend veel psychologen zijn in Nederland, en ze met bakken aan het studeren zijn, geloof ik niet dat het bijzonder rooskleurig is. Zeker aangezien Nederland een land is waar men erg nuchter is, en niet erg positief tegenover psychologen staat. Is mijn ervaring althansquote:Op maandag 3 oktober 2005 21:52 schreef Cheesecake het volgende:
Op dit topic zat ik te wachtenIk ben tweedejaars HBO-V(erpleegkunde) maar aangezien dit toch niet de opleiding is die goed bij mij past, ben ik me aan het oriënteren op andere opleidingen, waaronder dus psychologie. Twee vragen: hoe het zit met de werkgelegenheid, en welke universiteit wordt door studenten psychologie eigenlijk als beste ervaren?
Na je master ben je "Master of Science" oftewel Docterandus. Als je ooit zou besluiten te promoveren wordt je Doctor (het halen van je "Philosophy Degree"). Als je je Master hebt, mag je volgens mij aangeschreven worden als "psycholoog NIP" als je dit aanvraagt bij het NIP. En je GZ-opleiding geeft je geen titel, maar is meer een erkenning voor beroepsomschrijvingenquote:Op vrijdag 7 oktober 2005 11:16 schreef Semmy het volgende:
Ik ook, eerstejaars. Wil klinische psychologie gaan doen (misschien neuro.. nog niet over uit) en daarna ook de GZ-opleiding. Daarna nog verder als eerstelijns psycholoog.
Ik vroeg me nog af; wat komt er nu precies voor je naam te staan als je helemaal klaar bent?:p
Over baanperspectieven, zie bovenquote:Op vrijdag 7 oktober 2005 20:05 schreef Brunette het volgende:
Geweldig topic![]()
ik ga ook psychologie studeren![]()
Maar in welke richting heb je een groter kans op een baan? Neuro? Klinisch?
Ennuh...wat zijn de toelatingseisen voor neuropsychologie? moet je dan biologie in je pakket hebben?
En als je geen biologie in je pakket hebt, kun je dan nog altijd een (spoed)cursus biologie gaan volgen op de universiteit?
alvast bedankt![]()
Ik ben eerstejaars aan de VU, vroeg me af of je in het tweede jaar in klassen op wordt gedeeld.quote:Op vrijdag 7 oktober 2005 17:48 schreef sefer het volgende:
Tweedejaars studente aan de VU, ben van plan de richting van de cognitieve psychologie op te gaan.
Thxquote:Op zaterdag 8 oktober 2005 01:08 schreef JustJunior het volgende:
[..]
Werkgelegenheid is natuurlijk altijd lastig. Ik hoor er altijd maar vage verhalen over, maar omdat er zo ontzettend veel psychologen zijn in Nederland, en ze met bakken aan het studeren zijn, geloof ik niet dat het bijzonder rooskleurig is. Zeker aangezien Nederland een land is waar men erg nuchter is, en niet erg positief tegenover psychologen staat. Is mijn ervaring althans
het eerste jaar heb je natuurlijk practica (zal je vast wel gehad hebben met algemene methodologie), en met sommige vakken (sociale psychologie, statistiek bijvoorbeeld) heb je ook werkgroepen. Verder is het voornamelijk colleges volgen, in het tweede jaar eigenlijk alleen maar meer. Als je nog samenvattingen nodig hebt moet je het maar zeggenquote:Op zaterdag 8 oktober 2005 10:50 schreef Semmy het volgende:
[..]
Ik ben eerstejaars aan de VU, vroeg me af of je in het tweede jaar in klassen op wordt gedeeld.
Heb alleen maar colleges tot nu toe. Zou het fijn vinden als er zoiets als werkgroepen zouden zijn.
Werkgroepen zijn opzich wel praktisch lijkt mequote:Op zondag 9 oktober 2005 12:43 schreef Semmy het volgende:
Practica doe ik dus meestal thuis (moet eerst 2 uur reizen voor ik in a'dam ben). Maar met statistiek komen er dus werkgroepen? Dat lijkt me wel fijn.
Geloof dat de VU een van de enige universiteiten is die niet meteen in het begin al met werkgroepen begint. Iemand hier concrete ervaring mee?
Samenvattingen.. altijd handig, laat maar weten wat je kan missen :p
quote:Op zondag 9 oktober 2005 13:25 schreef StarShineAtNight het volgende:
* StarShineAtNight is eerstejaars in Leiden
Biologie is niet verplicht, maar wel erg handig. Bij ons op de uni (Radboud Universiteit Nijmegen) is er een zelfstudiecursus biologie die je aan het begin van het jaar krijgt. In november of december start dan biologische psychologie. je hebt dus een paar maanden om eraan te werken.quote:Op vrijdag 7 oktober 2005 20:05 schreef Brunette het volgende:
Geweldig topic![]()
ik ga ook psychologie studeren![]()
Maar in welke richting heb je een groter kans op een baan? Neuro? Klinisch?
Ennuh...wat zijn de toelatingseisen voor neuropsychologie? moet je dan biologie in je pakket hebben?
En als je geen biologie in je pakket hebt, kun je dan nog altijd een (spoed)cursus biologie gaan volgen op de universiteit?
alvast bedankt![]()
helemaal mee eenschquote:Op zondag 9 oktober 2005 22:24 schreef PetraV het volgende:
Ik ben nu eerstejaars in groningen........Ik maak me niet zo druk over werkgelegenheid; straks moeten er toch echt eens mensen met pensioen....je moet een studie doen uit interesse. Het feit dat het een universitaire studie betreft opent al genoeg deuren qua banen......
Wat houden Methoden en Technieken en Expro in?quote:Op maandag 10 oktober 2005 20:03 schreef StarShineAtNight het volgende:
In het eerste semester heb ik Inleiding Methoden en Technieken en Inleiding Toetsende Statistiek en in het tweede semester Expro. Als je 1 van deze 3 vakken haalt [en je verplichte 40 studiepunten] kun je over naar het tweede jaar.
En waar ga jij psychologie studeren dan?quote:Op maandag 10 oktober 2005 20:13 schreef Brunette het volgende:
[..]
jah..sorry hoor ik kies ook volgend jaar voor deze studie
Maastricht/ Tilburg het liefst in Tilburg, maar als ik niet ingeloot wordt dan naar Maastrichtquote:Op maandag 10 oktober 2005 20:26 schreef StarShineAtNight het volgende:
[..]
En waar ga jij psychologie studeren dan?
suc6quote:Op maandag 10 oktober 2005 20:17 schreef StarShineAtNight het volgende:
Inleiding Methoden en Technieken is een Inleiding [] in de methoden en technieken die gebruikt worden in psychologisch onderzoek. Dingen als grafische weergave van de uitkomsten en verschillende maatstaven worden behandeld en ook verschillende manieren van onderzoek doen, maar erg theoretisch en vreselijk saai. Maar hey, het hoort erbij.
Expro staat voor Experimentele Proefopzettenleer en dan krijg je college over het opzetten van experimentele proevenMaar daar krijg ik dus pas later dit jaar les over.
Niet echt, het zijn alledrie gewoon statistiekvakken.quote:Op maandag 10 oktober 2005 20:17 schreef StarShineAtNight het volgende:
Expro staat voor Experimentele Proefopzettenleer en dan krijg je college over het opzetten van experimentele proevenMaar daar krijg ik dus pas later dit jaar les over.
Iddquote:Op maandag 10 oktober 2005 21:47 schreef search64 het volgende:
[..]
Niet echt, het zijn alledrie gewoon statistiekvakken.
Dat gaat meer over welke verschlilende soorten toetsen en testen er allemaal zijn voor het een en ander, dan dat het echt ingaat op statistiek todchquote:Op maandag 10 oktober 2005 23:22 schreef search64 het volgende:
Je vergeet psychometrie.
Er is een overschot aan psychologen. Overal worden gz-psychologen gevraagd (tenminste in de klinische en ontwikkelingspsychologie), met alleen je doctoraal psychologie wordt het lastig een baan te vinden. Tevens vragen ze altijd naar ervaren psychologen en aangezien er een overschot is kunnen ze die eisen ook stellen.quote:Op maandag 3 oktober 2005 21:52 schreef Cheesecake het volgende:
hoe het zit met de werkgelegenheid
Principale componenten analyses ed. krijg je daar ook bij.quote:Op dinsdag 11 oktober 2005 02:11 schreef JustJunior het volgende:
[..]
Dat gaat meer over welke verschlilende soorten toetsen en testen er allemaal zijn voor het een en ander, dan dat het echt ingaat op statistiek todch
Welke cht een klotevka trouwens.
Hallo! hier wil ik wel even op reageren. Er is zoveel meer dat alleen maar GZ-psychologie, dat mag ook wel even vernoemd worden als het gaat over "werkgelegenheid". Er zijn psychologen nodig voor personeelselectie, om werkruimtes in te richten, om mensen communicatievaardigheden bij te brengen, om bewegwijzering zo op te hangen dat mensen de borden ook echt zien (en begrijpen), om reclameboodschappen te bedenken die mensen daadwerkelijk begrijpen.quote:Op dinsdag 11 oktober 2005 02:19 schreef Xennia het volgende:
[..]
Er is een overschot aan psychologen. Overal worden gz-psychologen gevraagd (tenminste in de klinische en ontwikkelingspsychologie), met alleen je doctoraal psychologie wordt het lastig een baan te vinden. Tevens vragen ze altijd naar ervaren psychologen en aangezien er een overschot is kunnen ze die eisen ook stellen.
Ik heb het ook enkel over ontwikkelings- en klinische psychologiequote:Op maandag 17 oktober 2005 16:43 schreef MsCarmen het volgende:
[..]
Hallo! hier wil ik wel even op reageren. Er is zoveel meer dat alleen maar GZ-psychologie, dat mag ook wel even vernoemd worden als het gaat over "werkgelegenheid". Er zijn psychologen nodig voor personeelselectie, om werkruimtes in te richten, om mensen communicatievaardigheden bij te brengen, om bewegwijzering zo op te hangen dat mensen de borden ook echt zien (en begrijpen), om reclameboodschappen te bedenken die mensen daadwerkelijk begrijpen.
Psychologie is zo veel breder dan GZ, dat moet je wel even meenemen als je mensen inlicht over de werkgelegenheid.
OT: Bovendien mag psychologie sowieso wel eens af van dat grote vooroordeel dat alle psychologen therapie willen geven.
Inderdaad, dat is pas het begin van nog meer ellendequote:Op dinsdag 25 oktober 2005 01:12 schreef search64 het volgende:
Ach, inleiding in de M&T stelt toch niks voor.
Dat heb ik nou ookquote:Op vrijdag 14 oktober 2005 23:59 schreef steeg het volgende:
De neuropsychologie ingaan via psychologie loont niet zo erg in vergelijking met neuropsychologie ingaan via geneeskunde, of hebben ze me leugens verteld? Ik ben nu derdejaars in Leiden en maandag hebben we B&B tentamen vergeet je niet te leren JustJunior![]()
Ik ga overigens ook richting klinische neuropsychologie want de stof is dan eindelijk eens niet intuitive logic (mijn mening)
Die heb ik dinsdag weer.....quote:Op dinsdag 25 oktober 2005 11:15 schreef JustJunior het volgende:
Wacht maar tot je Toetsende Statistiek gaat doen. Daar gaat iedereen altijd de mist in
Doet het ook niet, het ging volgens mij erg goedquote:Op dinsdag 25 oktober 2005 01:12 schreef search64 het volgende:
Ach, inleiding in de M&T stelt toch niks voor.
En dat krijg ik dan donderdag zeker wel van je te horenquote:Op maandag 31 oktober 2005 23:14 schreef JustJunior het volgende:
Morgen ga ik weer langs bij de studie-coördinatrice, om de toekomstplannen definitief vast te stellen
Ik ben super trots op je plannenquote:Op dinsdag 1 november 2005 13:14 schreef just me het volgende:
[..]
En dat krijg ik dan donderdag zeker wel van je te horen
Bij mij ging het daar nog prima.. Straks voor de 4e keer Experimentele Proefopzettenleer.quote:Op dinsdag 25 oktober 2005 11:15 schreef JustJunior het volgende:
Wacht maar tot je Toetsende Statistiek gaat doen. Daar gaat iedereen altijd de mist in
Schandalig inderdaad. Volg jij een opleiding (psychologie) aan de OU ? Zo ja, hoe bevalt deze ?quote:Op donderdag 13 oktober 2005 14:22 schreef dawg het volgende:
Je bent de Open Universiteit vergeten in je OP.
Ik ben geswitched van Economie en Management naar Psychologie. Bij Psychologie liepen vorig jaar de blokken niet parallel aan die van economie. Dus 2 studies dat ging echt niet! Heb nu op 2/10e punt economie-propedeuse niet. Maar ik ben nu volledig eerstejaars Psychologie en dit bevalt me stukken beter. In 2e en 3e jaar heb je heel veel ArbeidsOrganisatie en Personeelspsychologie-vakken. Er lopen hier meer mensen rond die nu voor AOP aan het afstuderen zijn die het qua saaiheid niet trokken bij economie.quote:Op maandag 7 november 2005 00:53 schreef remco_0 het volgende:
Ik denk dat ik volgens jaar psychologie erbij ga doen (alsof het niets is), naast mijn studie Economie&Management, aan de RijkUniversiteit Groningen. Geen idee of het te doen is, maar Economie alleen is te saai voor woorden (ja ik wil het wel blijven doen), en ik zoek wat meer verdieping in de keuzes die mensen maken (vooral vanuit management oogpunt). Volgens mij is het dan wel een goede keuze.
Ik vraag me alleen af of het wel een beetje te doen is, of ze beetje relaxet zijn met dat soort dingen (2 studies), en of psychologie niet alleen een keuzevak Organisatie/Personeel heeft maar dat er ook echt tijd aan besteed wordt.
Daarnaast, verder niet echt van belang, als ik alleen mn bachelor in Psychologie haal, kun je dan ook Psycholoog NIP aanvragen? (handig voor sollicitaties)![]()
Ja, psychologie inderdaad. En bevalt goed, erg interessant. Al is het wel veel, naast mijn werk. Je zult dus wel discipline moeten hebben, omdat je alles zelf moet doen. Er zijn wel bijeenkomsten, waarvan een enkele verplicht is, maar het meerendeel niet.quote:Op maandag 7 november 2005 15:53 schreef boebiedoe het volgende:
[..]
Schandalig inderdaad. Volg jij een opleiding (psychologie) aan de OU ? Zo ja, hoe bevalt deze ?
Een vriend van me heeft cultuur- en godsdienstpsychologie gedaan op de KUN. Hij is alweer enkele jaren geleden afgestudeerd, en heeft een tijd gewerkt in werving en selectie. Momenteel is hij leraar op een MBO.quote:Op maandag 7 november 2005 22:38 schreef Brunette het volgende:
Wie krijgt cultuurpsychologie op het UVT en wat vind je ervan?
Je kansen op de arbeidsmarkt hangen af van welke richting je op wilt en welke specialisatie je kiest.quote:Op woensdag 30 november 2005 19:30 schreef partyyboyy het volgende:
Over 1,5 jaar ben ik, als alles goed gaat, afgestuurd op het HBO Bedrijfseconomie.
Nu zou ik graag iets heel anders willen gaan doen, namelijk psycholgie.
Ik heb wel een 3 jarige HBO opleiding gevonden en als je deze gedaan hebt kun je nog 1 jaar een masteropleiding doen. Ik ben dan 26 als alles goed zou verlopen.
Alleen wat zijn de kansen op de arbeidsmarkt en wordt je wel redelijk betaald?
Is er ook geen verkort traject, omdat ik al een Bachelor-opleiding Bedrijfseconomie heb gedaan?
Ik had graag gewoon wat meer informatie over de opleiding psychologie en over een verkort traject en de kansen op de arbeidsmarkt.
Het is een theoretische studie, dus als je gemakkelijk leert is het goed te doen. Vrijwel alle studieboeken zijn overigens in het Engels. Enorm struikelblok voor veel studenten is statistiek en daar krijg je heel veel van op je bord. Ook het schrijven van een scriptie en een afstudeeronderzoek is pittig.quote:Op woensdag 30 november 2005 19:13 schreef sitting_elfling het volgende:
Ik vraag me af waarom mensen zoveel waarde hechten aan de studie psychologie, wat ik van anderen heb gehoor is het een 'pret easy 2 haal 2 vingers in je neus gezellig onder mekaar klets' studie. Iedereen wil nu immers thuis tuin en keuken psycholoog worden en met een beetje natte vingerwerk gaan bepalen hoe iemand in mekaar zit? Am i wrong ? :S
Daarom zei ik ook dat het eigenlijk een soort 'B'-studie is. Veel leren, is vaak vrij simpel. Engels is natuurlijk na je vwo studie al vaak goed genoeg, ik bedoel je weet dat je waar je ook gaat studeren na je vwo vaak engels krijgt, dus het feit dat de studie volkomen in het engels is, mag niet de 'zwaarheid' van een studie aangeven. Daarbij is het vaak ook gewoon nog natte vingerwerk, dus begreep ik gewoon niet waarom mensen toch zoveel voor die studie kozen. Ik dacht vooral luie niks doenersquote:Op woensdag 30 november 2005 19:58 schreef Xennia het volgende:
[..]
Het is een theoretische studie, dus als je gemakkelijk leert is het goed te doen. Vrijwel alle studieboeken zijn overigens in het Engels. Enorm struikelblok voor veel studenten is statistiek en daar krijg je heel veel van op je bord. Ook het schrijven van een scriptie en een afstudeeronderzoek is pittig.
Wat moet er veranderd wordenquote:Op zondag 13 november 2005 16:45 schreef JustJunior het volgende:
Ik kan de OP niet meer editten. Sorry hoor
Dat zeg ik toch? Als je goed kunt leren is het goed te doen. Statistiek, scriptie en afstudeeronderzoek zijn niet bepaald natte vingerwerkquote:Op woensdag 30 november 2005 21:39 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Daarom zei ik ook dat het eigenlijk een soort 'B'-studie is. Veel leren, is vaak vrij simpel. Engels is natuurlijk na je vwo studie al vaak goed genoeg, ik bedoel je weet dat je waar je ook gaat studeren na je vwo vaak engels krijgt, dus het feit dat de studie volkomen in het engels is, mag niet de 'zwaarheid' van een studie aangeven. Daarbij is het vaak ook gewoon nog natte vingerwerk, dus begreep ik gewoon niet waarom mensen toch zoveel voor die studie kozen. Ik dacht vooral luie niks doeners. Maar daar doe ik natuurlijk de ijverigen mee te kort. Maar ik vind wel dat een studie waar je veel voor moet leren, praktijk vaak tig keer belangrijker is.
![]()
De Open Universiteit moet toegevoegd worden in het lijstje met universiteitenquote:
Hangt dus zoals gezegd van je richting afquote:Op donderdag 1 december 2005 09:11 schreef partyyboyy het volgende:
Als je eerst de 3 jarige bachelor opleiding hebt gedaan en hierna nog 1 jaar de masteropleiding, verdien je dan goed of moet je hiervoor toch echt nog 2 tot 5 jaar doorstuderen?
Als een studie waar je veel moet leren, en niet veel anders, een "B-studie" is, dan kan je studies als rechten, politicologie, bestuurskunde, economie en antropologie ook afschrijven. Bij alle gamma-studies is het meer leerwerk dan praktijkwerk, omdat er vaak minder praktijk bij komt kijkenquote:Op woensdag 30 november 2005 21:39 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Daarom zei ik ook dat het eigenlijk een soort 'B'-studie is. Veel leren, is vaak vrij simpel. Engels is natuurlijk na je vwo studie al vaak goed genoeg, ik bedoel je weet dat je waar je ook gaat studeren na je vwo vaak engels krijgt, dus het feit dat de studie volkomen in het engels is, mag niet de 'zwaarheid' van een studie aangeven. Daarbij is het vaak ook gewoon nog natte vingerwerk, dus begreep ik gewoon niet waarom mensen toch zoveel voor die studie kozen. Ik dacht vooral luie niks doeners. Maar daar doe ik natuurlijk de ijverigen mee te kort. Maar ik vind wel dat een studie waar je veel voor moet leren, praktijk vaak tig keer belangrijker is.
![]()
Ja ok, maar verdient het wel goed? Waar moet ik aan denken bij een loon als je iets in de andere richtingen gaat doen?quote:Op donderdag 1 december 2005 09:42 schreef JustJunior het volgende:
Hangt dus zoals gezegd van je richting afBij met name Klinische psychologie is een vervolgopleiding wel aan te raden, en bij Neuropsychologie en Ontwikkelingspsychologie soms ook wel. Bij andere richtingen zou je in feite gelijk aan de bak moeten kunnen.
Ik heb geen idee, maar als je de studies op die manier gaat vergelijken, kan je beter bedrijfskunde doen, denk ik.quote:Op donderdag 1 december 2005 11:31 schreef partyyboyy het volgende:
[..]
Ja ok, maar verdient het wel goed? Waar moet ik aan denken bij een loon als je iets in de andere richtingen gaat doen?
De bacheloropleiding duurt toch maar 3 jaar?quote:Op donderdag 1 december 2005 12:24 schreef Hooghoudt het volgende:
[..]
Ik heb geen idee, maar als je de studies op die manier gaat vergelijken, kan je beter bedrijfskunde doen, denk ik.
Maar laat ik me ook eens melden, ik ben 4ejaars psychologie te Groningen, en begin in februari met mijn master. Waarschijnlijk Algemene Psychologie, waarbij ik me dan specialiseer in verkeerspsychologie.
Dat klopt, maar ik heb een half jaartje vertraging (of eigenlijk 20 ECTS, ofwel 1/3 jaar, maar je kan alleen in februari of september beginnen met je master). Dat halve jaartje kan er dan ook nog wel bij, ben inmiddels 8ejaars in totaal (heb ook al een bachelor in de biologie).quote:Op donderdag 1 december 2005 12:27 schreef partyyboyy het volgende:
[..]
De bacheloropleiding duurt toch maar 3 jaar?
uh.. moet jij niet aan de studiequote:Op donderdag 1 december 2005 15:17 schreef JustJunior het volgende:
Niet iedereen haalt in een keer al zijn tentamens partyboyy
De meeste studies die je noemde zijn idd vrij b-richting naar mijn mening. Ecenomie en ecenometrie heb je soms nog wel eens wat inzicht nodig, maar het vele leerwerk stond me tegen dus die studie durfde ik niet te kiezenquote:Op donderdag 1 december 2005 10:06 schreef JustJunior het volgende:
[..]
Als een studie waar je veel moet leren, en niet veel anders, een "B-studie" is, dan kan je studies als rechten, politicologie, bestuurskunde, economie en antropologie ook afschrijven. Bij alle gamma-studies is het meer leerwerk dan praktijkwerk, omdat er vaak minder praktijk bij komt kijken
Verkijk je trouwens niet op het praktijkdeel van psychologie, al komt het pas in latere jaren. Je hebt het zelf natuurlijk niet gestudeerd, dus ik snap ook wel dat je er geen zak van af weetMaar klinische vaardigheden (anamnese, interviewtechnieken, gesprekstechnieken) en communicatievaardigheden (feedback, groepsdynamica) leer je (afhankelijk van je richting) wel. Daarnaast krijg je bij mastervakken nog vaardigheden aangeleerd, maar daar heb ik nog geen kijk op
super, dat zocht ik.quote:Op vrijdag 2 december 2005 19:12 schreef JustJunior het volgende:
Doorleren na je studie Klinische Psychologie kan met een GZ-opleiding, en die is sowieso "duaal". Je werkt dan vier dagen per week onder supervisie, en je volgt één dag per week onderwijs.
Om een GZ-opleiding te kunnen doen, moet je echter wel een zware selectie doorgaan. Je solliciteert bij een instantie, en zij betalen dan een deel van het cursusgeld, en verzorgen een supervisor. Kijk anders even op de site van SPON-opleidingen
Ik had begrepen dat de GZ-opleiding nog langer duurt, een jaar of 6, zodat je in totaal uitkomt op zo'n tien jaar, niet geheel toevallig net zolang als veel dokters bezig zijn met hun opleiding. Ze willen de waardering voor de beide vakgebieden wat gelijk trekken, geloof ik.quote:Op vrijdag 2 december 2005 22:22 schreef partyyboyy het volgende:
[..]
super, dat zocht ik.
Als je dus van voor af aan begint kun je dus na 4 jaar je master hebben en dan nog 2 jaar doorgaan tot GZ?
Alleen de opleidingskosten zijn erg hoog. Er staat wel dat de kosten gedeeltelijk vergoed worden, maar hoe moet ik me dit voorstellen?
Helaas bestaan er geen objectieve bronnen over de kwaliteit van master-opleidingenquote:Op vrijdag 2 december 2005 21:59 schreef Brunette het volgende:
Kun je Klinische Psychologie (je master) ook gewoon in Tilburg volgen of is het verstandiger om daarvoor naar Nijmegen te gaan?
Er is een onderscheid tussen cursuskosten en de supervisie-kosten. Ik geloof dat de cursuskosten E 15.000 bedragen voor twee jaar, en dat het in totaal totaal uitkomt op 40.000 euro. Of dit voor één of twee jaar is, weet ik niet meer preciesquote:Op vrijdag 2 december 2005 22:22 schreef partyyboyy het volgende:
[..]
super, dat zocht ik.
Als je dus van voor af aan begint kun je dus na 4 jaar je master hebben en dan nog 2 jaar doorgaan tot GZ?
Alleen de opleidingskosten zijn erg hoog. Er staat wel dat de kosten gedeeltelijk vergoed worden, maar hoe moet ik me dit voorstellen?
Je komt op zes jaar uit, als je na je GZ nog één van de drie vervolgopleidingen doet. Het is inderdaad net opgebouwd als bij geneeskunde; dat je vier jaar universitair onderwijs doet, twee jaar algemene praktijkervaring opdoet (coschappen / GZ-opleiding) en je dan in vier jaar specialiseert.quote:Op zaterdag 3 december 2005 00:26 schreef Hooghoudt het volgende:
[..]
Ik had begrepen dat de GZ-opleiding nog langer duurt, een jaar of 6, zodat je in totaal uitkomt op zo'n tien jaar, niet geheel toevallig net zolang als veel dokters bezig zijn met hun opleiding. Ze willen de waardering voor de beide vakgebieden wat gelijk trekken, geloof ik.
In principe wel jaquote:Op zaterdag 3 december 2005 11:30 schreef partyyboyy het volgende:
Dus als je dan van voor af aan begint heb je je bachelor: 3 jaar, dan je master in 1 jaar: Dan nog je GZ in 2 jaar en dan nog eens 4 jaar specialisatie. Dat is dus nog 10 jaar studeren?
Dan ben ik 32 als ik klaar ben. Lijkt me een beetje erg laat.
Wat is dan de leeftijd van iemand die GZ is afgestudeert?quote:Op zaterdag 3 december 2005 11:50 schreef JustJunior het volgende:
[..]
In principe wel ja
Maar die specialisatie is allerminst verplicht. Ik weet zelf alleen wat af van klinische neuropsychologie, wat betreft de specialisaties. Maar daar is nog helemaal niets over bekend, over in hoeverre het verplicht, nodig en nuttig is. De opleiding zoals hij nu is draait pas net namelijk
Als je je GZ hebt afgerond dan heb je al een enorm goed banenperspectief hoor, verkijk je daar niet op. De format zoals hij nu is, staat nog niet zolang. En met je GZ-briefje kan je echt al bijna alles doen. Na je GZ zou je 28 zijn, dat lijkt me een prima leeftijd om klaar te zijn
Bovendien heb je van die laatste zes jaar het overgrote meerendeel al gewerkt, je volgt ernaast onderwijs, en je leert tijdens je praktijkwerk. Dus in feite werk je dan vanaf je zes-en-twintigste. Daar lijkt me niets mis mee.
Dat hangt natuurlijk van duizend-en-één factoren af. Hoe lang doe je over je studie, doe je nog dingen tussendoor, loop je andere vertraging op?quote:Op zaterdag 3 december 2005 12:32 schreef partyyboyy het volgende:
[..]
Wat is dan de leeftijd van iemand die GZ is afgestudeert?
Je betaalt wel wat meer voor de GZquote:Op zaterdag 3 december 2005 17:02 schreef Semmy het volgende:
Dus je betaald 15.000 euro voor de basis GZ- opleiding, moet je dan voor die extra 4 jaar ook nog betalen?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |