abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  dinsdag 4 oktober 2005 @ 03:02:49 #101
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_31165578
quote:
Op maandag 3 oktober 2005 19:27 schreef Euc- het volgende:

[..]

Er zijn er een paar die de rest gewoon negeren, zelfs na meerdere mailtjes, en niet uit willen leggen wat er aan de hand is en waarom ze andere negeerd.
Ksnap je helemaal Euc, ik mis ook eeen beetje de oude SC sfees van de eerste 15 topics, daar ging het iig nog over Cul & Horeeca ipv dat je een gehele MSN-log aan hget lezen bent.
Hopelijk komt het hier nog eens terug.
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
  dinsdag 4 oktober 2005 @ 03:06:13 #102
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_31165589
BTW, Obli Jammer dat ik je gemist heb. Had graag eens bij willen kletsen met een van mn favoriete oudmodjes.
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
  dinsdag 4 oktober 2005 @ 06:55:54 #103
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_31165822
God wat een zuur gezeik zeg, en ik kan me er zooo niet druk om maken, want het is zooo niet belangrijk
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  dinsdag 4 oktober 2005 @ 10:40:21 #104
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_31168356
quote:
Op dinsdag 4 oktober 2005 06:55 schreef BBQ-kip het volgende:
God wat een zuur gezeik zeg, en ik kan me er zooo niet druk om maken, want het is zooo niet belangrijk
Als je je er niet druk om wilt maken, waarom wordt je dan kwaad om een opmerking die hier gemaakt is die ik nooit gemaakt zou hebben als ik van te voren geweten had wat er aan de hand was?

En me dan compleet negeerd en blokkeerd.
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  dinsdag 4 oktober 2005 @ 18:36:55 #105
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_31181600
quote:
Op dinsdag 4 oktober 2005 03:02 schreef Chielus het volgende:

[..]

Ksnap je helemaal Euc, ik mis ook eeen beetje de oude SC sfees van de eerste 15 topics, daar ging het iig nog over Cul & Horeeca ipv dat je een gehele MSN-log aan hget lezen bent.
Hopelijk komt het hier nog eens terug.
Oke zullen we daar dan van af nu aan gaan werken?

Ik geeft de aftrap:
---------------------------------------------------------------------------------------

Ik heb afgelopen weekend zalmforel gevangen en wil deze lekker gaan klaar maken. Iemand tips?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  dinsdag 4 oktober 2005 @ 18:38:20 #106
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_31181633
quote:
Op dinsdag 4 oktober 2005 18:36 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Oke zullen we daar dan van af nu aan gaan werken?

Ik geeft de aftrap:
---------------------------------------------------------------------------------------

Ik heb afgelopen weekend zalmforel gevangen en wil deze lekker gaan klaar maken. Iemand tips?
Weekendje naar Canada geweest??
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
  dinsdag 4 oktober 2005 @ 20:52:47 #107
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_31185847
quote:
Op dinsdag 4 oktober 2005 18:38 schreef Chielus het volgende:

[..]

Weekendje naar Canada geweest??
Nee, de forellenvijver. Zat zelf ook te denken aan dit recept Tonijnsteak met wasabi saus maar dan de tonijn vervangen voor zalmforrel
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_31186817
Ik heb een vraagje, misschien weet een van jullie het antwoord.

Van de zomer was ik in Italië en daar heb ik een soort van vijgenjam/compote gegeten, een keer met salami en een keer met pittige kaas. Ik vond dat spul echt superlekker en ik heb dus wel een potje meegebracht voor thuis, maar dat raakt natuurlijk ook een keer op. Weet iemand of dat spul ook hier in Nederland te krijgen is?
Are you pondering what I'm pondering?
  dinsdag 4 oktober 2005 @ 22:34:24 #109
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_31188886
quote:
Op dinsdag 4 oktober 2005 21:26 schreef Mini_rulez het volgende:
Ik heb een vraagje, misschien weet een van jullie het antwoord.

Van de zomer was ik in Italië en daar heb ik een soort van vijgenjam/compote gegeten, een keer met salami en een keer met pittige kaas. Ik vond dat spul echt superlekker en ik heb dus wel een potje meegebracht voor thuis, maar dat raakt natuurlijk ook een keer op. Weet iemand of dat spul ook hier in Nederland te krijgen is?
Ik zou het niet weten maar het klinkt wel erg lekker!!

[ Bericht 1% gewijzigd door Martijn_77 op 05-10-2005 22:10:10 ]
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  donderdag 6 oktober 2005 @ 10:20:59 #110
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_31223912
quote:
Op dinsdag 4 oktober 2005 21:26 schreef Mini_rulez het volgende:
Ik heb een vraagje, misschien weet een van jullie het antwoord.

Van de zomer was ik in Italië en daar heb ik een soort van vijgenjam/compote gegeten, een keer met salami en een keer met pittige kaas. Ik vond dat spul echt superlekker en ik heb dus wel een potje meegebracht voor thuis, maar dat raakt natuurlijk ook een keer op. Weet iemand of dat spul ook hier in Nederland te krijgen is?
Momentel zijn verse vijgen lekker cheap dus zou ik die gewoon nemen.
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
  donderdag 6 oktober 2005 @ 20:48:13 #111
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_31239573
quote:
Op donderdag 6 oktober 2005 10:20 schreef Chielus het volgende:

[..]

Momentel zijn verse vijgen lekker cheap dus zou ik die gewoon nemen.
Verse vijgen met port uit de oven
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  zaterdag 8 oktober 2005 @ 01:29:52 #112
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_31273253
*gaaaap*, was vandaag (gisteren inmiddels al dus) jarig, 18 jaartjes oud geworden

En heb vandaag met Emmanuel Mertens gewerkt, die was eind jaren '90 wat Parkheuvel en de Librije nu zijn met zijn restaurant L'Auberge in Weert. Vanuit mijn stage ([url=www.bretelli.nl]Bretelli[/ur] ben ik naar Golfbaan Crossmoor in Weert gegaan, waar een benefietdiner was, mensen betaalden 300 euro per persoon om daar te mogen eten (in totaal was er 40.000 euro opgehaald), en dat geld ging, minus de kostprijs) naar het goede doel, wat dit jaar een speciaal onderkomen voor terminale zieken was, waar ze dus rustig de pijp uit konden gaan heel crue gezegd. Was echt super, maar ben nu te moe om er wat over te vertellen, want 3 amuses, 5 gangen en iets van 6 soorten friandises later ben ik echt doodop. Truste!
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  zaterdag 8 oktober 2005 @ 12:24:18 #113
83951 rashudo
project 2501
pi_31278577
En heb je nog iets bijzonders geleerd van Mertens?

Ik ga dit weekend champignoncremesoep maken.. op aanraden van diverse mensen hier heb ik ook maar een sherry gekocht om het spul wat extra smaak te geven Ben echt benieuwd hoe het gaat worden.
Their eyes opaque.
  zaterdag 8 oktober 2005 @ 18:57:14 #114
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_31288223
Als nog gefeliciteerd Euc

en heb je je verjaardag uitgebreid gevierd?

[ Bericht 3% gewijzigd door Martijn_77 op 09-10-2005 19:08:02 ]
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  zondag 9 oktober 2005 @ 16:02:38 #115
83951 rashudo
project 2501
pi_31309931
Uitkomst van de champignoncremesoep.. hij smaakt naar champignons, en naar room, en hij is cremerig, met toevoeging van wat bouillon werd de smaak een stuk beter. Hij is wel ontzettend machtig! 1 kom en je zit al vol.

In principe geslaagd dus

Nog wat fotootjes van "work in progress"





Dat snijden van die champignons was best wel veel werk! Dat gaat voortaan met een keukenmachine.

Het eindresultaat staat er trouwens niet bij.. maar het is zeg maar standaard creme soep look met wat spikkeltjes van de gepureerde champignons, plus nog wat plakjes champignons die ik achteraf heb toegevoegd.

[ Bericht 27% gewijzigd door rashudo op 09-10-2005 17:53:03 ]
Their eyes opaque.
  zondag 9 oktober 2005 @ 19:09:35 #116
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_31313712
@rashudo. Heb je het recept ook voor ook voor mij?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  zondag 9 oktober 2005 @ 19:56:02 #117
83951 rashudo
project 2501
pi_31314790
quote:
Op zondag 9 oktober 2005 19:09 schreef Martijn_77 het volgende:
@rashudo. Heb je het recept ook voor ook voor mij?
Ingredienten:
80 gram boter
40 gram bloem
8 dl melk
600 gram champignons
2 dl creme fraiche
bouillon, zout & sherry naar smaak, evt. andere kruiden naar inzicht.

Bereidingswijze:
Snij de champignons fijn, en stoof ze met 50 gram boter in een pan.
Maak 8 dl bechamel door 8 dl melk toe te voegen aan een blanke roux van 30 g boter en 40 g bloem .
Roer de saus door de groente en laat het 12-18 min pruttelen.
Pureer en zeef het resultaat.
Verdun de soep met bouillon en breng hem op smaak.
Voeg 100 gram gesneden champignons toe.
Roer 2 dl creme fraiche door de soep.

Notities:
Ik had ten eerste een te klein pannetje genomen voor de champignons, dus let hier op, 500 gram is best veel.
De roux mislukte bij mij omdat ik de melk er te snel bij gooide, maar maak je geen zorgen als deze "saus" nog steeds behoorlijk vloeibaar is, bij het pruttelen word het vanzelf dik. Overigens zegt Cyan in het topic "koken voor beginners" dat je de bloem beter na de melk en de boter bij kan gooien, maar dit wijkt wel af van het originele recept.

Na het pruttelen liet ik de alles afkoelen omdat ik geen pureer/zeef had, toen heb ik heb in de blender gepureerd, daarna door een zeef gehaald. Het liep nogal langzaam door de zeef, verder bleef er ook niet echt iets bijzonders achter dus dat zeven dat hoeft volgens mij niet zo nodig.

Daarna gooide ik alles in de pan, warmde het weer op, lengde het aan met melk, scheut sherry erbij, wat zout en de creme fraiche, en toen dacht ik dat ik klaar was. Toch miste ik iets in de smaak, was het eigenlijk iets te dik, en erg sterk/machtig.

Daarna heb ik het toch maar verder aangelengd met bouillon, en toen werd de smaak veel beter, het was minder machtig en minder dik, eigenlijk perfect dus
Their eyes opaque.
  zondag 9 oktober 2005 @ 20:04:25 #118
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_31314979
En wat voor bouillion heb je gebruikt om hem aan te lengen?

En voor hoeveel personen is dit recept ongeveer?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  zondag 9 oktober 2005 @ 20:18:15 #119
83951 rashudo
project 2501
pi_31315385
quote:
Op zondag 9 oktober 2005 20:04 schreef Martijn_77 het volgende:
En wat voor bouillion heb je gebruikt om hem aan te lengen?

En voor hoeveel personen is dit recept ongeveer?
Er zou eigenlijk blanke kalfsbouillon door moeten, maar ik heb het gedaan met kippenbouillon uit een blokje Had geen tijd om nog even een uitgebreide bouillon te laten trekken hehe.

Ik zou zeggen voor 4 personen, je haalt er ongeveer 4/5 kommen uit.
Their eyes opaque.
  maandag 10 oktober 2005 @ 21:18:30 #120
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_31342537
quote:
Op zondag 9 oktober 2005 20:18 schreef rashudo het volgende:

[..]

Er zou eigenlijk blanke kalfsbouillon door moeten, maar ik heb het gedaan met kippenbouillon uit een blokje Had geen tijd om nog even een uitgebreide bouillon te laten trekken hehe.

Ik zou zeggen voor 4 personen, je haalt er ongeveer 4/5 kommen uit.
Mmm, zeker een recept om deze winter een keer te proberen.

S'winters eten we hier in het weekend regelmatig soep.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  maandag 10 oktober 2005 @ 21:42:09 #121
83951 rashudo
project 2501
pi_31343304
quote:
Op maandag 10 oktober 2005 21:18 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Mmm, zeker een recept om deze winter een keer te proberen.

S'winters eten we hier in het weekend regelmatig soep.
Ik hoop dat je het lekker vind anders is het straks mijn schuld
Their eyes opaque.
  maandag 10 oktober 2005 @ 23:05:09 #122
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_31345868
quote:
Op maandag 10 oktober 2005 21:42 schreef rashudo het volgende:

[..]

Ik hoop dat je het lekker vind anders is het straks mijn schuld
Dat zal toch wel mee vallen denk ik. Ik ga er gewoon vanuit dat ie goed smaakt.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  dinsdag 11 oktober 2005 @ 03:55:12 #123
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_31351358
Euc, leef je nog?....
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
  dinsdag 11 oktober 2005 @ 11:49:47 #124
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_31355839
Ja af en toe, hoezo?
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  dinsdag 11 oktober 2005 @ 11:56:16 #125
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_31355962
Oh, gelukkig, ik vroeg het me af omdat ik je hier zo weinig zie.
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')