Not anymore, ze verliezen flink terrein aan opkomende wijnlanden als Chili, Australië en Zuid-Afrika. Van evengoede kwaliteit, maar wel goedkoper.quote:Op zondag 4 september 2005 20:47 schreef Asics het volgende:
Maar ze maken wel lekkere wijn.
jaja, maar toch vind ik die uit Frankrijk echt wel lekkerder dan die uit Afrika.quote:Op zondag 4 september 2005 20:48 schreef pberends het volgende:
[..]
Not anymore, ze verliezen flink terrein aan opkomende wijnlanden als Chili, Australië en Zuid-Afrika. Van evengoede kwaliteit, maar wel goedkoper.
Nog een jaar of 50 wachten, dan is Frankrijk meer Afrikaans dan Frans.quote:Op zondag 4 september 2005 21:10 schreef HPoi het volgende:
[..]
jaja, maar toch vind ik die uit Frankrijk echt wel lekkerder dan die uit Afrika.![]()
- economie = oorlogquote:Op zondag 4 september 2005 19:23 schreef pberends het volgende:
[afbeelding]
Wat feiten over Frankrijk:
- Vreet de helft van alle landbouw EU-subsidies op.
- Een van de hoogste belastingdruk in heel Europa (44% gdp).
- Al jarenlang begrotingstekorten rond de 4% van het gdp.
- Grootste moslimpopulatie van de EU (10%), een land waar een kwart van de bevolking hierdoor extreem-rechts stemt. Grote tweedeling.
- Vrij hoge werkeloosheid, zeker de jeugdwerkeloosheid.
Wat moet er van dit land terecht komen? Ik vermoed op z'n zachts gezegd een burgeroorlog.
het zijn echt een stelletje droplullen daar.quote:Frankrijk belast vliegreis voor Afrika
(Reuters, AP)
PARIJS, 30 AUG. De Franse regering wil volgend jaar een belasting invoeren op vliegtickets. De opbrengst zal worden gebruikt voor extra hulp aan Afrika. De Franse president Jacques Chirac zei dat gisteren in Parijs tegen Franse ambassadeurs.
Chirac kondigde aan dat Frankrijk samen met andere landen zal pleiten voor een internationale belasting op vliegtickets. Dat gebeurt op de VN-top over armoedebestrijding midden volgende maand. Hij zei dat zijn plan door Duitsland, Spanje, Algerije, Brazilië en Chili wordt gesteund.
Frankrijk wil niet wachten tot andere landen het initiatief overnemen en zal laten zien dat de opzet werkbaar is, zei de Franse president. De regering is bezig met de voorbereidingen voor de noodzakelijke wetgeving. De belasting moet nog wel door het parlement worden goedgekeurd. De partij van Chirac heeft daarin een flinke meerderheid.
De Franse president heeft het plan al in januari gelanceerd. Hij becijferde destijds dat een belasting van 5 euro voor elke ticket economy class en van 20 euro voor elk ticket business class jaarlijks 10 miljard euro zou kunnen opleveren aan extra ontwikkelingsgeld. De G8, de groep van rijkste industrielanden plus Rusland, reageerde in juli welwillend op het initiatief, al zeiden de Verenigde Staten meteen dat zij niet zouden meedoen. VN-secretaris-generaal Kofi Annan betuigde vorige maand in de Financial Times zijn steun voor het plan. Sommige landen zoals België willen de belasting verplicht stellen. Andere landen zoals Ierland en Cypres vinden dat reizigers zelf moeten kunnen uitmaken of ze de opslag betalen.
De Franse minister voor Financiën Thierry Breton noemt de ,,solidariteitsbelasting'' ,,een van de meest belovende instrumenten om de halvering van de armoede in de wereld te financieren''. Hij zei dat vliegtickets waren gekozen omdat vliegtuigpassagiers ,,doorgaans niet de armste burgers zijn'' en omdat luchtvaartmaatschappijen weinig belasting betalen.
De International Air Transport Association (IATA) verzet zich fel tegen het plan. De organisatie waarschuwt dat het internationale toerisme zwaar onder de belasting zal lijden en dat ook ontwikkelingslanden daarvan het slachtoffer zullen zijn.
Tering, en die taxburden daar is al zo hoogquote:Op zondag 4 september 2005 21:42 schreef McCarthy het volgende:
frankrijk
[..]
het zijn echt een stelletje droplullen daar.
Net of dat iets positiefs is. Not, we zouden het veel goedkoper kunnen krijgen buiten Europa.quote:Op maandag 5 september 2005 09:49 schreef Metro2005 het volgende:
Op puntje 1 wil ik het volgende zeggen:
Het is ook het grootste agrarische land van europa.
Bijna al het graan bv van heel europa komt ervandaan, dus ook logisch dat ze veel landbouwsubsidies ontvangen.
En dat het dan door kinder slaven arbeid verworven wordt dat vindt je geen probleem?quote:Op maandag 5 september 2005 09:56 schreef pberends het volgende:
[..]
Net of dat iets positiefs is. Not, we zouden het veel goedkoper kunnen krijgen buiten Europa.
Komen we weer aanzetten met dag dogma. Die kinderen werken liever dan dat ze dood gaan als ze geen werk hadden.quote:Op maandag 5 september 2005 10:14 schreef Metro2005 het volgende:
[..]
En dat het dan door kinder slaven arbeid verworven wordt dat vindt je geen probleem?
Het woord Frankrijk is slechts een ander woord voor corruptie.quote:Op zondag 4 september 2005 20:41 schreef Seiruu het volgende:
Regering schijnt ook vrij corrupt te zijn :/
Is er verschil tussen Afrika en Frankrijk dan?quote:Op zondag 4 september 2005 21:10 schreef HPoi het volgende:
[..]
jaja, maar toch vind ik die uit Frankrijk echt wel lekkerder dan die uit Afrika.![]()
hoe kom je hier aan? (bron dus)quote:- Een van de hoogste belastingdruk in heel Europa (44% gdp).
das niet waar. Ze betalen meer aan d eEU dan ze kijrgenquote:Op zondag 2 oktober 2005 23:56 schreef Blazkowich het volgende:
Frankrijk, de enige echte profiteur van de EU.
ik noem een lire, een belgische frank een drachme een portugese pesos.quote:Ze hadden 1 van de zwakste munten van Europe
het gaat mij in de 1e plaats om hun economische politiek die te zot voor woorden is.quote:Op maandag 3 oktober 2005 00:21 schreef Scandum het volgende:
Frankrijk is idd bijna net zo mooi als Amerika. Questie van tijd tot er in Frankrijk een grote aanslag komt, en de Fransen kennende slaan dan de stoppen gelijk door, wazige lui.
Die landen zijn er veel later bijgekomen. Frankrijk is de initiator van de Euro, of de Europese economische gemeenschap omdat ze zelf de zwakste munt hebben van alle originele EU landen. Duitsland heeft ermee in gestemd omdat ze een oorlogstrauma hebben en wat terug wilden doen.quote:Op maandag 3 oktober 2005 00:00 schreef McCarthy het volgende:
[..]
das niet waar. Ze betalen meer aan d eEU dan ze kijrgen
De echte profiteurs zijn Ierland, portugal en Greece.
[..]
ik noem een lire, een belgische frank een drachme een portugese pesos.
Het is een kut economie maar het kan allemaal nog veel erger. Je moet gewoon wat zuidelijker af zakken.
De grootste voordelen zijn nog steeds voor landen die voorheen een zwakke munt hadden zoals Frankrijk. En de grootste nadelen zijn voor degene die voorheen een enorm sterke munt hadden zoals Nederland en Duitsland.quote:Op maandag 3 oktober 2005 02:06 schreef McCarthy het volgende:
er zijn wel degelijk oprechte voordelen van de euro en de unie.
euro geeft ons bijvoorbeeld 0.5% extra econ groei per jaar.
zij noemen het "broederschap"quote:Op maandag 3 oktober 2005 02:40 schreef McCarthy het volgende:
frankrijk staat trouwnes op #44 van de ondernemers index van de wereldbank.
http://www.doingbusiness.org/
Echt laag. Maar ja, wat wil je in het land waar communistische sympathien nog welig tieren
liberté is net zo hol als de franse ouderwetse dominantiequote:Op maandag 3 oktober 2005 02:42 schreef McCarthy het volgende:
we hebben het hier wel over de 9e economie ter wereld he.
Ik dacht trouwens dat ze aan liberté ook veel waarde hechte daar
De economie van dat "ene staatje in de VS, Californie" is al groter.quote:Op maandag 3 oktober 2005 02:42 schreef McCarthy het volgende:
we hebben het hier wel over de 9e economie ter wereld he.
Armenia, Greece... neem je de moeite niet om die namen te vertalen, of kun je het gewoon niet?quote:Op maandag 3 oktober 2005 02:46 schreef McCarthy het volgende:
Hun algemene economische klimaat is ook slecht in vergelijking met andere wetserse landen. Fraser en Heritage hebben het rond de 40ste plaats bungelen. Hopeloos gewoon. Armenia staat ondertussen al hoger.![]()
Ok MCquote:Op maandag 3 oktober 2005 12:38 schreef McCarthy het volgende:
greece tikt korter dan griekenland
quote:
http://www.cia.gov/cia/publications/factbook/geos/fr.html#Econquote:The tax burden remains one of the highest in Europe (43.8% of GDP in 2003).
Vreemd, ik was altijd relatief blij om mijn belasting te betalen toen ik in Frankrijk woonde. Een schijntje vergeleken met wat ik hier aan loonbelasting betaal.quote:Op maandag 3 oktober 2005 12:57 schreef pberends het volgende:
[..]
[..]
http://www.cia.gov/cia/publications/factbook/geos/fr.html#Econ
Andere bronnen geven zelfs 55% aan (zo uit m'n hoofd, heb het niet bij de hand).
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |