abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  dinsdag 26 juli 2005 @ 16:39:00 #1
101282 Het_Biertje
internet bierdrinkheld
pi_29144908
ik heb hier 350 gram gehakt.
Is dat genoeg voor wat gehaktballen?

Waar kun je Gehaktballen het beste mee kruiden?
pi_29145042
Gehaktkruiden
Geloven is zeker weten dat je het niet weet.
Geloven maakt meer kapot dan je lief is.
Vloeken is aangeleerd...geloven ook.
pi_29145089
beschuit, nasikruiden, ketjap
  dinsdag 26 juli 2005 @ 16:45:18 #4
28259 twisted
wel verdraaid...........
pi_29145112
Heyyy wij eten staks ook gehaktballen!!!!
Wat en gekke boel!!!
  dinsdag 26 juli 2005 @ 16:48:38 #6
101282 Het_Biertje
internet bierdrinkheld
pi_29145236
quote:
Wat probeer je hier te insinueren
probeer je mij in een hokje te stoppen?


  dinsdag 26 juli 2005 @ 16:51:37 #7
101282 Het_Biertje
internet bierdrinkheld
pi_29145333
hmz, ff uitprinten

  dinsdag 26 juli 2005 @ 16:52:10 #8
54845 clowncloon
Oppervlakkigheid troef
pi_29145358
Gehakt kan je kruiden met wat je maar wilt maar het oerhollandse balletje maak je als volgt:

Gehakt in een kom doen, scheutje melk en ei erbij doen.
Dan lekker veel gehaktkruiden, peper (geen zout!) en kerrie (eigenlijk ook nootmuskaat maar dat vind ik niet te vreten). Dan de ballen zelf maken en door het paneermeel halen.

Dan de boter(roomboter is extra lekker; croma is ook lekker) in een pan doen en hoog opzetten...als het walmt (dus F-ing hot) de ballen erin doen en dichtschroeien aan alle kanten (dus om de paar minuten omdraaien! Als alle kanten mooi dicht zitten en bruinig zijn, de deksel erop en ongeveer 15 minuten laten garen (elke kant) op een laag gas...je kan ook de jus nog aanlengen met water of met een jussausje om lekkerdere saus te krijgen (wel eerst de ballen er even uithalen en terugdoen dan...).
Thats it!

Enjoy
Antec P180 | Intel Core 2 Quad Q6600 | Asus Striker Extreme S775 | 4 GB DDR2 800 Mhz
Seagate 400 GB | 8800 GTX Ultra 768 MB | X-Fi Extreme Gamer | Logitech Z5500 | much more...
pi_29145385
Het is morgen pas gehaktdag.
  dinsdag 26 juli 2005 @ 16:53:31 #10
101282 Het_Biertje
internet bierdrinkheld
pi_29145401
quote:
Op dinsdag 26 juli 2005 16:53 schreef schvvmert het volgende:

Het is morgen pas gehaktdag.
achtervolg me niet zo
  dinsdag 26 juli 2005 @ 16:54:34 #11
38929 TrenTs
_O_ Jimi Hendrix _O_
pi_29145448
Aan een goede gehaktbal herken je een goede kok.
Overwhelmed as one would be, placed in my position
Such a heavy burden now to be the one
Born to bear and read to all
The details of our ending
  dinsdag 26 juli 2005 @ 16:55:43 #12
54845 clowncloon
Oppervlakkigheid troef
pi_29145486
quote:
Op dinsdag 26 juli 2005 16:54 schreef TrenTs het volgende:
Aan een goede gehaktbal herken je een goede kok.
wat een onzin, een echte goede kok draait zijn hand niet om voor een balletje gehakt = kinderspel.
Antec P180 | Intel Core 2 Quad Q6600 | Asus Striker Extreme S775 | 4 GB DDR2 800 Mhz
Seagate 400 GB | 8800 GTX Ultra 768 MB | X-Fi Extreme Gamer | Logitech Z5500 | much more...
  dinsdag 26 juli 2005 @ 17:00:35 #13
38929 TrenTs
_O_ Jimi Hendrix _O_
pi_29145647
quote:
Op dinsdag 26 juli 2005 16:55 schreef clowncloon het volgende:

[..]

wat een onzin, een echte goede kok draait zijn hand niet om voor een balletje gehakt = kinderspel.
Ze zijn vaak genoeg niet te vreten.
Overwhelmed as one would be, placed in my position
Such a heavy burden now to be the one
Born to bear and read to all
The details of our ending
  dinsdag 26 juli 2005 @ 17:27:55 #14
79665 Gewoonik
Streng maar rechtvaardig
pi_29146311
Gehaktballen (hangt er gewoon vanaf hoe groot je ze wil 2 a 3 moet zo lukken.
DIt doe ik er in:

Peper
Paneermeel
Nootmuskaat
Ketjap manis
1 Ei.
Met vriendelijke groet,
Gewoonik
  dinsdag 26 juli 2005 @ 17:30:07 #15
79665 Gewoonik
Streng maar rechtvaardig
pi_29146378
quote:
Op dinsdag 26 juli 2005 16:52 schreef clowncloon het volgende:
Gehakt kan je kruiden met wat je maar wilt maar het oerhollandse balletje maak je als volgt:

Gehakt in een kom doen, scheutje melk en ei erbij doen.
Dan lekker veel gehaktkruiden, peper (geen zout!)......
Klopt want er zit ongelovelijk veel zout in de kruiden. Daarom doe ik er ook nooit kruiden door heen.
Met vriendelijke groet,
Gewoonik
  dinsdag 26 juli 2005 @ 17:30:46 #16
69655 mordradead
Wat is een leesje?
pi_29146391
Mijn vader doet er altijd mosterd door
Bernie en ik zijn tof.
pi_29146651
quote:
Op dinsdag 26 juli 2005 16:48 schreef Het_Biertje het volgende:


Wat probeer je hier te insinueren
probeer je mij in een hokje te stoppen?


Nee in een pannetje
Het is toch fok? We zijn toch allemaal óf Pubers of net iets ouder?





Het ouderwetse gehaktballetje is ook erg lekker als je ze wat kleiner maakt.
  dinsdag 26 juli 2005 @ 17:43:05 #18
79665 Gewoonik
Streng maar rechtvaardig
pi_29146719
vlees.
Met vriendelijke groet,
Gewoonik
pi_29146880
quote:
Op dinsdag 26 juli 2005 17:43 schreef Gewoonik het volgende:
vlees.
[afbeelding]
Die zien eruit als ballen van de pomp

die zijn gemaakt van papier machee heb ik altijd het idee
pi_29146884
Je kan in plaats van paneermeel ook een witte boterham nemen doordrengt met melk.
Wij eten dadelijk gehaktballen gemaakt van de stroganoffgehakt van de C1000. Een erg lekkere variant op de ouderwetse bal!
pi_29146939
Gebruik trouwens geen half om half, of varkensgehakt want dat is niet te vreten
pi_29147434
Edit: Dat soort zaken worden hier niet besproken

[ Bericht 89% gewijzigd door Martijn_77 op 26-07-2005 22:50:50 ]
pi_29149178
Edit: Dat soort zaken worden hier niet besproken

[ Bericht 91% gewijzigd door Martijn_77 op 26-07-2005 22:49:08 ]
  dinsdag 26 juli 2005 @ 20:33:32 #24
115209 NASDAQbastardo
Slaafzwepende blasfemie
pi_29151417
Ik maak ze zelf altijd in driehoekvormen (niet plat natuurlijk). Kruiden erbij, lekker veel paneerspul voor die krokantheid. Is weer is wat anders dan ballen
|: Emadd9 | Am6 :|
An amateur practices something until he can play it right, a pro practices it until he can't play it wrong
  dinsdag 26 juli 2005 @ 22:53:25 #25
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_29155281
quote:
Op dinsdag 26 juli 2005 16:44 schreef Bluezz het volgende:
beschuit, nasikruiden, ketjap
Nasikruiden is het erg lekker. Voeg meestal nog een uitje en een of twee teentjes knoflook toe
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  woensdag 27 juli 2005 @ 07:19:44 #26
87639 Jazzmin
tegen zinloos gewerk
pi_29161860
The dose makes the poison.
  woensdag 27 juli 2005 @ 10:21:33 #27
120876 armpitje_
Pron Pron Pron
pi_29163606
gewoon lekker veel knoflookpoeder erin, wat uitjes, paprikapoeder, peper... zoiets, en wat paneermeel of oud brood
pi_29163640
Ik krijg trek
www.piccas.nl duizenden foto's van bekende celebs en de mogelijkheid om zelf over ze te schrijven!!!
***Get famous - Describe the famous***
  woensdag 27 juli 2005 @ 10:26:11 #29
120876 armpitje_
Pron Pron Pron
pi_29163698
Edit: Graag on topic blijven

[ Bericht 93% gewijzigd door Martijn_77 op 27-07-2005 16:08:29 ]
  woensdag 27 juli 2005 @ 11:11:25 #30
101282 Het_Biertje
internet bierdrinkheld
pi_29164722
Ze smaakten

Bluezz
  zondag 12 februari 2006 @ 17:15:37 #31
65997 Oldbie
Proud to be South African!
pi_35005220
Ik heb in huis:
Gehakt (half om half)
Ei
Paneermeel
Kruiden en specerijen

Hoe maak ik nou een lekkere gehaktbal? Ik heb al zelf gepruts en vooral VERprutst. Nu heb ik zin in een heerlijke gehaktbal maar ik heb geen idee hoe ik het moet maken.

Help me. Alsjeblieft, help me!!!! Hoe moet ik zo'n ding maken?
pi_35005553
Door sesamzaadjes rollen
  zondag 12 februari 2006 @ 17:24:28 #33
65997 Oldbie
Proud to be South African!
pi_35005615
quote:
Op zondag 12 februari 2006 17:23 schreef SpuitElf het volgende:
Door sesamzaadjes rollen
daarna 88 minuten op hoog vuur en vervolgens 3,5 uur laten sudderen.

Ik heb een recept met tijden een aanwijzingen nodig....ik ben keuken n00b
pi_35006020
500 gram gehakt, 1 ei erbij, kruiden erdoor (gehaktkruiden is wel makkelijk als je die hebt, anders naar smaak). Je kan er brood bij doen, maar je hebt paneermeel. Dat er dus doorheen (3 eetlepels ofzo) en rollen en bakken maar.
  zondag 12 februari 2006 @ 17:36:39 #35
68154 blackbully
olie doet wonderen op vuur
pi_35006117
zelf gooien we er altijd nog wat versnippert ui bij.

en bakken in veel boter. deksel op de pan. vuur wat laag.
eentueel wat warm water toevoegen als je geen zin hebt in een heel vette bal.
om de 10 minuten eff draaien (nadat hij dus dichtgeschroeid is)
en na een 30 minuten ongeveer lekker eten
[quote]Op donderdag 13 juli 2006 23:00 schreef freud het volgende:
Mijn stem voor FA heb je! Beetje rellen is goed. Viva la revolucion!
[/quote]
  zondag 12 februari 2006 @ 17:38:21 #36
65997 Oldbie
Proud to be South African!
pi_35006192
quote:
Op zondag 12 februari 2006 17:36 schreef blackbully het volgende:
zelf gooien we er altijd nog wat versnippert ui bij.

en bakken in veel boter. deksel op de pan. vuur wat laag.
eentueel wat warm water toevoegen als je geen zin hebt in een heel vette bal.
om de 10 minuten eff draaien (nadat hij dus dichtgeschroeid is)
en na een 30 minuten ongeveer lekker eten
Oke dan
Helaas heb ik nu geen ui in huis.....dan maar zonder.
Ik ga je tijden aanhouden en ik kom later vanavond wel terug met mijn bevindingen
pi_35006241
In de jus doen... lekker zacht! beetje ketjap doorheen doen!
"Never eat yellow snow"
  zondag 12 februari 2006 @ 17:39:33 #38
68154 blackbully
olie doet wonderen op vuur
pi_35006244
quote:
Op zondag 12 februari 2006 17:38 schreef Oldbie het volgende:

[..]

Oke dan
Helaas heb ik nu geen ui in huis.....dan maar zonder.
Ik ga je tijden aanhouden en ik kom later vanavond wel terug met mijn bevindingen
ongeveer he.
is afhankelijk van formaat van je bal.
[quote]Op donderdag 13 juli 2006 23:00 schreef freud het volgende:
Mijn stem voor FA heb je! Beetje rellen is goed. Viva la revolucion!
[/quote]
  zondag 12 februari 2006 @ 17:40:13 #39
65997 Oldbie
Proud to be South African!
pi_35006267
quote:
Op zondag 12 februari 2006 17:39 schreef blackbully het volgende:

[..]

ongeveer he.
is afhankelijk van formaat van je bal.
Komt goed....hoop ik
pi_35006353
Gehakt ook ff goed kneden tot het luchtig is ( of met de mixer ) en de ballen ook luchtig rollen en er geen harde tennisballen van draaien
Thank Drunk I'm a Goddess!
pi_35007683
en als je echt mee wilt met de tijd maak je er vierkante ballen
  zondag 12 februari 2006 @ 19:17:41 #42
65997 Oldbie
Proud to be South African!
pi_35010218
zolang hij maar niet vierkant is!
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  zondag 12 februari 2006 @ 19:19:50 #44
6845 Ringo
als een rollende steen
pi_35010263
quote:
Op zondag 12 februari 2006 19:17 schreef Oldbie het volgende:
Het was een lekker balletje
Ga ik vaker doen
Volgende keer groente erbij?
He's simple, he's dumb, he's the pilot.
  zondag 12 februari 2006 @ 19:21:19 #45
65997 Oldbie
Proud to be South African!
pi_35010324
quote:
Op zondag 12 februari 2006 19:19 schreef Ringo het volgende:

[..]

Volgende keer groente erbij?
Ach, een keer een balletje tussendoor is ook lekker. Het hoeft niet altijd zo gezond
  zondag 12 februari 2006 @ 22:09:55 #46
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_35017387
Hier staan ook nog lekkere tips in:
Gehaktballen

Daar gaat hij ook mee gemerged worden
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_35032835
quote:
Op dinsdag 26 juli 2005 17:51 schreef kikoooooo het volgende:
Gebruik trouwens geen half om half, of varkensgehakt want dat is niet te vreten
juist wel, rundergehakt is niet vet genoeg.
"The question is not 'who is going to let me', the question is 'who is going to stop me'"
pi_35038779
quote:
Op maandag 13 februari 2006 13:02 schreef Tha_Butcha het volgende:

[..]

juist wel, rundergehakt is niet vet genoeg.
bah
pi_35501246
Van die 350 gram gehakt kan je toch al gauw 4 gehaktballen draaien toch? Ik doe er altijd verse fijgehakte koriander, 1 ei, theelepeltje sambal, 1 teentje uitgeperste knoflook en paneermeel tot het niet meer zo nat is bij. Maar dat is natuurlijk een kwestie van smaak.
pi_35501293
quote:
Op maandag 13 februari 2006 13:02 schreef Tha_Butcha het volgende:

[..]

juist wel, rundergehakt is niet vet genoeg.
Inderdaad. Let op vet!,met de gehaktbal,er moet wel genoeg inzitten.
pi_35503894
Jullie vergeten een belangrijk ingredient: witbrood! Koop een half gesneden witbrood. Snij de korsten eraf (gooi het weg of eet het op). Scheur het witte gedeelte in wat groffe stukjes, en meng het door je gehakt heen.
  zondag 26 februari 2006 @ 11:06:37 #52
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_35503979
vergeet ook niet de dragon bij (kalfs)gehakt!

en voor een mooi korstje moet je de bal voor het schroeien ff nat maken.

[ Bericht 24% gewijzigd door zoalshetis op 26-02-2006 11:12:49 ]
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  zondag 26 februari 2006 @ 11:16:09 #53
37895 Sharkdoggie
Made of chocolate
pi_35504128
Ik haal soms zo'n grote zak bij de Ikea.
Op zondag 29 augustus 2004 03:57 schreef nikky het volgende:
*drukt Sharkdoggie stevig tegen haar boezum aan en kroelt een beetje in zijn haren*
pi_35538715
quote:
Op zondag 26 februari 2006 11:16 schreef Sharkdoggie het volgende:
Ik haal soms zo'n grote zak bij de Ikea.
*kuch*
Ik ook
van die lekkere kleffe stuiterballen
  maandag 27 februari 2006 @ 12:47:05 #55
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_35538802
ze schijnen lekker te zijn die 'zweedse' gehaktballetjes. nog nooit genomen.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  maandag 27 februari 2006 @ 16:16:43 #56
44494 Rio
Republikeinen; tsss...
pi_35545258
Ik ben niet van de zakjes. Behalve de Silvo gehaktmix Mexico, die is echt heel lekker.
Ik heb al een boek.
pi_35546663
quote:
Op maandag 27 februari 2006 16:16 schreef Rio het volgende:
Ik ben niet van de zakjes. Behalve de Silvo gehaktmix Mexico, die is echt heel lekker.
De kipmix 'pikant' is ook goed te doen
  dinsdag 14 maart 2006 @ 19:56:16 #58
68638 Zwansen
He is so good it is scary...
pi_36032821
Shit, ik heb geen gehaktkruiden. Wel gehakt, ei, paneermeel en een ui. Kan dat?
pi_36033492
peper en zout? dat heb je toch vast wel?
  dinsdag 14 maart 2006 @ 20:17:24 #60
68638 Zwansen
He is so good it is scary...
pi_36033622
zout wel. geen peper.
  dinsdag 14 maart 2006 @ 20:17:40 #61
68638 Zwansen
He is so good it is scary...
pi_36033634
quote:
Op dinsdag 14 maart 2006 20:13 schreef kikoooooo het volgende:
peper en zout? dat heb je toch vast wel?
Jij woont toch in Emmen? Kom ik ff peper halen.
pi_36033993
Super de boer in de rietlanden is open tot 22 uur gek
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')