abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  dinsdag 26 juli 2005 @ 18:03:29 #241
37895 Sharkdoggie
Made of chocolate
pi_29147240
quote:
Op zondag 24 juli 2005 19:50 schreef BBQ-kip het volgende:

[..]

Echo echo echo echo.....

DOINGGGGG

Kippie in the house!

[afbeelding]

* BBQ-kip hier de spagaat (hoe je dat ook schrijft) doet
Zijn er hier meer KFC-fans?
Op zondag 29 augustus 2004 03:57 schreef nikky het volgende:
*drukt Sharkdoggie stevig tegen haar boezum aan en kroelt een beetje in zijn haren*
pi_29147345
Wat voor opdracht heb je het dan over Piet?

Martijn hoe bedoel je ze moet wennen, ze is toch lekker thuis
  dinsdag 26 juli 2005 @ 18:59:01 #243
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_29148701
quote:
Op dinsdag 26 juli 2005 18:08 schreef Bluezz het volgende:
Martijn hoe bedoel je ze moet wennen, ze is toch lekker thuis
Bed thuis is niet te verstellen in het ziekehuis had ze een extra kussentje etc
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  dinsdag 26 juli 2005 @ 19:28:50 #244
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_29149538
Ik heb gister de film "Cicade de Deus" gekeken, oftewel: "City of God". Wat een machtig mooie film zeg, wauw. Je moet wel echt je koppie erbij houden, want het is heel ingewikkeld met erg veel personen die allemaal op elkaar lijken en daarbij ook nog eens rare bijnamen hebben. Maar hij is enorm mooi gemaakt, erg goed verhaallijn in , en ingewikkeld (Maar dat had ik al gezegd)
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  dinsdag 26 juli 2005 @ 20:24:17 #245
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_29151157
quote:
Op dinsdag 26 juli 2005 19:28 schreef Euc- het volgende:
Ik heb gister de film "Cicade de Deus" gekeken, oftewel: "City of God". Wat een machtig mooie film zeg, wauw. Je moet wel echt je koppie erbij houden, want het is heel ingewikkeld met erg veel personen die allemaal op elkaar lijken en daarbij ook nog eens rare bijnamen hebben. Maar hij is enorm mooi gemaakt, erg goed verhaallijn in , en ingewikkeld (Maar dat had ik al gezegd)
Zeer indrukwekkende film, zeker met de gedachte dat het deels echt gebeurd is.
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
  dinsdag 26 juli 2005 @ 20:28:18 #246
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_29151252
Zometeen weer Gordon Ramsey op TV
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
  dinsdag 26 juli 2005 @ 22:42:06 #247
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_29155007
quote:
Op woensdag 20 juli 2005 23:11 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Ben bezig met de bodempjes. Heb nu 3 flessen leeg in 1,5 week tijd. Dat zijn dus weer drie nieuwe flessen

Zit te denken aan:
Liqueur de Pomme à base de Calvados
[afbeelding]

Liqueur de Poire William

Geen foto beschikbaar (Wel van Zuidam)

Limoncello
[afbeelding]
Heb ze gehaald en alle drie al gekeurd. Vooral die Lomncello en de Liqueur de Pomme à base de Calvados zijn erg lekker.

Maar de Liqueur de Poire William mag er ook zijn
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  dinsdag 26 juli 2005 @ 22:47:50 #248
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_29155150
quote:
Op dinsdag 26 juli 2005 19:28 schreef Euc- het volgende:
Ik heb gister de film "Cicade de Deus" gekeken, oftewel: "City of God". Wat een machtig mooie film zeg, wauw. Je moet wel echt je koppie erbij houden, want het is heel ingewikkeld met erg veel personen die allemaal op elkaar lijken en daarbij ook nog eens rare bijnamen hebben. Maar hij is enorm mooi gemaakt, erg goed verhaallijn in , en ingewikkeld (Maar dat had ik al gezegd)
Ken die film niet heb gisteren Waterworld gekeken. Maar waar gaat die film over Euc?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  dinsdag 26 juli 2005 @ 23:24:39 #249
50691 Christiaan
Futue te ipsum
pi_29156052
Ik heb net Baylies ijs gemaakt
Op maandag 9 november 2009 12:25 schreef Whiskey_Tango het volgende:
Dat interesseert GroenLinks voor geen meter, ze zien je als een wandelende zak euro's waar ze handig een tap in kunnen drukken voor hun socialistische hobbies.
  dinsdag 26 juli 2005 @ 23:26:24 #250
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_29156093
oeh, spannend
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  dinsdag 26 juli 2005 @ 23:29:39 #251
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_29156164
Ga morgen naar de markt en als ze daar goedkoop lekker fruit hebben ga ik jam maken
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  dinsdag 26 juli 2005 @ 23:38:22 #252
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_29156387
ik heb hier vrij veel rode bessen [grote bak] maar ga nooit alles opeten. kan ik daar nog wat leuks mee doen..?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  woensdag 27 juli 2005 @ 01:01:05 #253
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_29158417
Jam of siroop maken?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  woensdag 27 juli 2005 @ 01:02:05 #254
37895 Sharkdoggie
Made of chocolate
pi_29158437
quote:
Op dinsdag 26 juli 2005 23:24 schreef --Christiaan-- het volgende:
Ik heb net Baylies ijs gemaakt
Wat is dat voor ijs? Gewoon ijs met Baylies?
Op zondag 29 augustus 2004 03:57 schreef nikky het volgende:
*drukt Sharkdoggie stevig tegen haar boezum aan en kroelt een beetje in zijn haren*
  woensdag 27 juli 2005 @ 12:28:41 #255
50691 Christiaan
Futue te ipsum
pi_29166897
quote:
Op woensdag 27 juli 2005 01:02 schreef Sharkdoggie het volgende:

[..]

Wat is dat voor ijs? Gewoon ijs met Baylies?
Basisroomijs recept, en er baylies bij gooien
Op maandag 9 november 2009 12:25 schreef Whiskey_Tango het volgende:
Dat interesseert GroenLinks voor geen meter, ze zien je als een wandelende zak euro's waar ze handig een tap in kunnen drukken voor hun socialistische hobbies.
  woensdag 27 juli 2005 @ 14:43:00 #256
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_29170731
zeg, kun je schoongemaakt zacht fruit [aalbassen, aardbeien, frambozen], invriezen zonder dat de kwaliteit verloren gaat
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  woensdag 27 juli 2005 @ 14:45:28 #257
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_29170823
Ik weet dat het de kwaliteit van frambozen niet ten goede komt. (uit ervaring )
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
  woensdag 27 juli 2005 @ 14:45:45 #258
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_29170830
anders moet ik erg veel fruit gaan eten
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  woensdag 27 juli 2005 @ 14:47:18 #259
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_29170879
hoe kom je dan aan zo veel?
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
  woensdag 27 juli 2005 @ 14:48:51 #260
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_29170937
nou, ik ha dal een doos aalbessen, en dascht, laat ik wat bijhalen voor een salade. die dingen zijn zo zuur.
toen stond de mevrouw op de makrt heel hard te schreeuwen 2 dozen [alles] 1 euro.
dus nu heb ik 2 dozen aardbeien, 2 dozen frambozen, en een bak aalbessen
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  woensdag 27 juli 2005 @ 14:51:16 #261
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_29171014
maak er een taart van.
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
  woensdag 27 juli 2005 @ 16:16:19 #262
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_29173303
quote:
Op woensdag 27 juli 2005 14:48 schreef MissyMirjaM het volgende:
nou, ik ha dal een doos aalbessen, en dascht, laat ik wat bijhalen voor een salade. die dingen zijn zo zuur.
toen stond de mevrouw op de makrt heel hard te schreeuwen 2 dozen [alles] 1 euro.
dus nu heb ik 2 dozen aardbeien, 2 dozen frambozen, en een bak aalbessen
Zou er toch jam van gaan maken
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  woensdag 27 juli 2005 @ 19:28:35 #263
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_29178911
Wil morgen een beenham uit de oven gaan maken. Heb een naturel beenham klaar liggen. Houden zouden jullie deze kruiden?

De vorige keer heb ik hem met paprika en kerry gekruid en daarna in gesmeerd met honing dat was erg lekker maar heeft er nog iemand andere lekkere ideeen?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  woensdag 27 juli 2005 @ 21:25:32 #264
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_29182659
quote:
Op woensdag 27 juli 2005 16:16 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Zou er toch jam van gaan maken
zou ik de hele handel ook tot moes kunnen koken?
net zoals appelmoes, en rabarber zeg maar?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  woensdag 27 juli 2005 @ 21:25:41 #265
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_29182667
dat kan je nl. wel incvriezen
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  woensdag 27 juli 2005 @ 21:28:38 #266
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_29182784
Probeer gewoon een klein bakje in te vriezen? Kleine moeite toch? Morgen weet je het antwoord.

Verder zie ik niet in waarom het niet zou kunnen, aangezien je bij de AH die dingen in de winter ook ingevroren kunt kopen (Vriesvak, onder zomerfruit)
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  woensdag 27 juli 2005 @ 23:33:18 #267
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_29187127
Hmm, morgen nog werken en dan ff een dagje vrij, dan 7 dagen achterelkaar werken, dan za/zo vrij, ma-vr. werken, za/zo vrij, ma-vr. werken, za/zo vrij, dan nog een weekje zien te overleven. maar wat ik in die week ga doen is nogniet helemaal duidelijk (ontkoppelde, dieet, catering, band of dienkeuken )

Werktijden zijn wel redelijk, van half 10 tot 6 (wat inhoud dat ik om 10 over 8 de bus heb, en om half 8 's avonds weer thuis ben. Hmm..
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  woensdag 27 juli 2005 @ 23:36:20 #268
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_29187215
Dus ik ga weer pitten, anders kom ik dr morgenvroeg niet uit

Ik heb trouwens inmiddels De Da Vinci Code van Brown uit, en ga nu beginnen aan de "Anderland" serie van Tad Williams. Schijnt wel een goede serie te zijn (en ik moet toch wat totdat mijn bestelde boek 1 van "Het lied van Ijs en Vuur" van George RR Martin er is. En het duurt ook nog wel even voordat boek 11 van Het Rad des Tijds in het nederlands uitkomt (Ik lees erg veel boeken in het Engels, maar omdat ik aan die serie heel lang geleden in het nederlands begonnen ben, is het veel te moeilijk om opeens engels te gaan lezen, is zo ingewikkeld met zoveel personages en gebeurtenissen dat het niet bij te houden valt, en ook weinig zin om steeds alle namen op te gaan zoeken, dat schiet niet op).
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  woensdag 27 juli 2005 @ 23:47:17 #269
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_29187564
Niemand nog een lekker idee voor die beenham?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  donderdag 28 juli 2005 @ 09:41:55 #270
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_29193948
quote:
Op woensdag 27 juli 2005 23:47 schreef Martijn_77 het volgende:
Niemand nog een lekker idee voor die beenham?
quote:
Op woensdag 27 juli 2005 16:16 schreef Martijn_77 het volgende:
Zou er toch jam van gaan maken
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  donderdag 28 juli 2005 @ 09:45:48 #271
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_29194015
Lekker lijkt mij:
Beenham insnijden, ertussen klontjes kruidenboter frutten, vlees insmeren met zout, peper, een geperst teentje knoflook (of 2) en een beetje sambal badjak
Dan aanbraden en 30 minuutjes zachtjes door laten garen en lekker opeten
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  donderdag 28 juli 2005 @ 10:52:26 #272
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_29195188
Goeiemorgen iedereen
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
  donderdag 28 juli 2005 @ 11:12:05 #273
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_29195629
Morgen Chielus!
Ik ga nu weer offline, lekker weer artikeltjes lezen, nu is aan de beurt: Perceptual learning: specificity versus generalization door Manfred Fahle...
Ach, overal komt een eind aan en met sommige dingen is dat helemaal niet zo erg

Mijn ouders zijn gisteren terug gekomen uit Schotland, hebben die gekken een haggis voor ons meegenomen
Dus vanavond eten we haggis, in Nederland nog wel
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  donderdag 28 juli 2005 @ 11:19:21 #274
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_29195805
quote:
Op donderdag 28 juli 2005 09:41 schreef BBQ-kip het volgende:

[..]


[..]

Oke boodschap duidelijk!!
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  donderdag 28 juli 2005 @ 12:11:24 #275
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_29197235
quote:
Op woensdag 27 juli 2005 19:28 schreef Martijn_77 het volgende:
Wil morgen een beenham uit de oven gaan maken. Heb een naturel beenham klaar liggen. Houden zouden jullie deze kruiden?

De vorige keer heb ik hem met paprika en kerry gekruid en daarna in gesmeerd met honing dat was erg lekker maar heeft er nog iemand andere lekkere ideeen?
Iets met honing en tijm?

Om mijn ongeplande afwezigheid goed te maken, zal ik eens in mijn archiefjes spitten...
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
  donderdag 28 juli 2005 @ 12:17:44 #276
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_29197401
1 eetlepel ketjap manis
2 eetlepels honing
1 eetlepel tijm, geknipt
1 beenhammetje à ± 450 g
Roer de ketjap met de honing en de tijm door elkaar.
Dep de ham droog met keukenpapier.
Leg het in een ovenschaal en bestrijk het hammetje met het honingmengsel.
Zet de schaal in een voorverwarmde oven (180 °C).
Laat de ham in ± 35 minuten door en door warm worden.
Bestrijk de ham elke 10 minuten met het honingmengsel.
Lekker met hutspot.
Wijnadvies: Oranjerivier rosé


3 cm verse gemberwortel, geraspt
1 Spaanse rode peper, in reepjes
3 eetlepels sojasaus
3 eetlepels sherry medium
6 eetlepels zonnebloemolie
1 beenham naturel (ca. 550 g)
½ zakje mihoen
2 bosuitjes, in schuine ringetjes
4 eetlepels sesamzaad, geroosterd
1 bosje verse koriander, grof gehakt
Roer een marinade van de sojasaus, gember, peper, sherry en 4 eetlepels zonnebloemolie.
Bestrijk de beenham met de marinade en laat deze ca. 30 minuten staan.
Verhit de rest van de zonnebloemolie in een braadpan en bak de beenham rondom aan.
Voeg de rest van de marinade toe.
Laat de beenham afgedekt op een laag vuur in ca. 50 minuten gaar worden.
Kook de mihoen volgens de gebruiksaanwijzing.
Haal de beenham uit de pan en laat deze even rusten.
Snij de beenham in dunne plakken.
Blus het achtergebleven vet af met een beetje water.
Voeg de bosui toe.
Serveer de mihoen met de beenham en de saus.
Bestrooi met het geroosterde sesamzaad en de koriander.

Wijnadvies: Xenius Cava Brut, Spaanse witte wijn


500 g beenham (naturel)
250 ml appelcider
olie voor invetten
ca. 15 kruidnagels
50 g bruine basterdsuiker
2 theelepels Franse mosterd
Extra nodig: keukenpapier, aluminiumfolie
Kook de beenham afgedekt ca. 30 minuten in 250 ml water op een laag vuur.
Voeg de laatste 10 minuten 100 ml appelcider toe aan het kookvocht.
Laat de ham in het kookvocht afkoelen.
Verwarm de oven voor op 220ºC (hetelucht 200ºC).
Vet het ovenrooster in met een beetje olie.
Dep de ham droog, snij de ham aan de bovenkant kruislings in en steek de kruidnagels erin.
Meng de basterdsuiker met de mosterd en wrijf hiermee de ham in.
Plaats de ham op het rooster met daaronder een lekbak.
Laat de ham in ca. 20 minuten in de oven gaar worden.
Besprenkel deze tijdens het braden met de rest van de appelcider.
Laat de ham voor het aansnijden ca. 5 minuten onder aluminiumfolie tot rust komen.
Tip: ook lekker met whisky
Serveertip: lekker met boerenbrood en een witlofsalade
Wijnadvies: Vin de Pays Ch. De Lamont Rosé, Franse Rosé


1 ongekookte ham
2 sinaasappels
2 citroenen
1 prei
1 knolselder
tijm
1 tl azijn
1 tl suiker
Voor het glaceren:
400 g bruine suiker
100 g polenta (of maïzena)
2 tl mosterdpoeder
2 tl zout
2 tl zwarte peper
6 el bourbon
kruidnagels
braden:
½ l appelsap
500 g abrikozen
3 dl marsala
1. In grote pan water + gesneden groenten en fruit aan de kook brengen. Ham moet helemaal onder liggen, 10 minuten per 500 gram laten trekken en regelmatig afschuimen.
2. Vel verwijderen, ham met scherp mes van mooi ruitpatroon voorzien en de kruidnagels erin steken. Van de glaceer-ingrediënten een papje maken en hiermee de ham insmeren. In braadslee leggen samen met de appelsap, marsala en abrikozen.
3. In voorverwarmde oven van 180 ºC braden, 10 minuten per pond, elke 10 minuten begieten met het braadvocht. Voor het opdienen kruidnagels verwijderen


+/- 600 gram beenham
3 tenen knoflook
tijm, vers gemalen peper, zout
100 gram (room)boter
"Besmering":
4 eetl honing
4 eetl whiskey
Saus:
boter
kant-en-klare jus (poeder knorr uit pot)
boter
wijn
knoflook
ui
laurierblad
thijm
oregano
peper (behoorlijk wat)
- dep de beenham goed droog.
- wrijf in met zout, peper en thijm, flink veel van dit alles.
- snijd de knoflook in spijkertjes van 3 mm of zo
- prik met de punt van je mes wat gaatjes in het vlees en duw hierin de knoflook
- verhit de oven voor op 180
- smelt de boter en besmeer de ham ermee. doe de ham in een ovenschaal met wat losse, geplette tenen knof.
- zet de oven op 160 (st 2/3) en doe de ham erin. besmeer elke 10 minuten de ham met de vloeistof uit de bak. Draai de ham na 30 minuten om. Nog steeds elke 10 minuten bedruipen. Na nog 30 minuten weer terugdraaien (tot 60). Nu de ham besmeren met het honing/whiskey mengsel en nog 15 minuten de oven in.
- Ondertussen:
- maak als je de ham in de oven schuift de jus aan met 50 gr boter, 150 ml water, 100 ml wijn en de kruiden. Dump er ook de ui in stukken in en wat geplette tenen knoflook. Goed doorwarmen en laten staan tot de ham klaar is.
- Ui, laurier en knof eruit, doorwarmen en opdienen.
Lekker met vlaamse frieten (met uit nood zelfgemaakt mayo) en niet erg lekker met Iglo kant-en-klaar groenteschotel :-)


1 beenham (500 gram)
100 gram gerookte spekreepjes
2 uien (gesnipperd)
1 teentje knoflook (gesnipperd)
250 gram boerensoepgroenten
1 pot witte bonen in tomatensaus van 720 gram
1 takje rozemarijn
2 takjes tijm
1 deciliter witte droge wijn
40 gram kruidenboter (zachte)
zout
peper
Neem het beenhammetje 30 minuten van tevoren uit de verpakking.
Verwarm de oven voor op 180 graden C. Bak de spekreepjes uit in 1 eetlepel boter. Fruit de ui en de knoflook 5 minuten mee. Bak daarna de soepgroenten 5 minuten mee. Voeg de rozemarijn, de tijm en de wijn toe en breng het aan de kook. Voeg peper en zout toe. Doe alles over in een ovenschaal. Leg het beenhammetje erop en bestrijk het met de helft van de kruidenboter. Braad het geheel in ongeveer 35 minuten gaar in de oven. Bestrijk het vlees halverwege met de overige boter en voeg dan ook de witte bonen in tomatensaus toe.


1 beenham (circa 600 gram)
50 gram boter
2 rode uien
2 teentjes knoflook
4 stevige appels
2 eetlepels gehakte tijm
2 dl droge witte wijn
500 gram witlof
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels honing
1 eetlepel citroensap
peper
zout
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een ovenschaal licht in. Haal de beenham uit de verpakking en leg het vlees in de ovenschaal. Pel de uien en knoflook en snijd deze in ringen en plakjes. Schil de appels en verdeel deze in partjes. Leg de ui, knoflook, appel en tijm rond de ham. Giet de wijn erbij en verdeel de boter in klontjes over de ham en de appel. Dek de schaal af met folie en zet het gerecht 35 minuten in het midden van de oven. Verwijder intussen de stronkjes uit de witlof en halveer de struikjers in de lengte. Verhit de olijfolie en bak hierin de witlof 5 minuten. Voeg honing, citroensap, peper en zout toe en stoof zachtjes 15 minuten. Serveer de witlof bij de beenham met aardappelpuree.


1 beenham naturel (ca. 500 g)
2 teentjes knoflook
2 cm verse gemberwortel
4 eetlepels wokolie (Conimex)
½ theelepel kruidenmix voor wokgerecht oosters (zakje à 25 g, Silvo)
2 eetlepels azijn
4 eetlepels sojasaus (Kikkoman)
1 eetlepel maïzena
1 rode paprika
1½ zak roerbakgroenten (à 400 g)
Breng de beenham met ruim water zachtjes aan de kook.
Laat de beenham ca. 15 minuten tegen de kook aan wellen.
Verwarm de oven voor op 200ºC (hetelucht 180ºC).
Pel de knoflook, schil de gemberwortel en hak ze fijn.
Verhit 2 eetlepels wokolie in een koekenpan en bak de knoflook met de gember en de kruidenmix ca. 3 minuten.
Schenk de azijn en de sojasaus bij het kruidenmengsel en laat dit ca. 1 minuut zachtjes koken.
Roer de maïzena glad met 1 eetlepel water, voeg 125 ml kookvocht van de beenham toe en roer dit door het kruidenmengsel.
Laat deze saus even doorkoken.
Haal de ham uit het kookvocht.
Snij deze in dunne plakken en leg de ham dakpansgewijs in een ovenschaal.
Schenk de helft van de saus over de ham en plaats de ham ca. 10 minuten midden in de oven.
Was de paprika en maak hem schoon.
Snij de paprika in vierkantjes.
Verhit de rest van de wokolie in een wok en roerbak de groenten (zonder de kruidenmix) ca. 5 minuten.
Roer ca. 3 eetlepels van de saus door de groenten en serveer de rest van de saus apart erbij.
Tip: serveer met witte rijst en een friszure komkommersalade
Wijnadvies: Soave, Italiaanse witte wijn


2 theelepels Franse mosterd
250 ml appelcider
50 g bruine basterdsuiker
500 g beenham (naturel)
ca. 15 kruidnagels
extra nodig: keukenpapier en aluminiumfolie olie voor invetten
Kook de beenham afgedekt ca. 30 minuten in 250 ml water op een laag vuur.
Voeg de laatste 10 minuten 100 ml appelcider toe aan het kookvocht.
Laat de ham in het kookvocht afkoelen.
Verwarm de oven voor op 220°C (hetelucht 200°C).
Vet het ovenrooster in met een beetje olie.
Dep de ham droog en steek de kruidnagels erin.
Meng de suiker met de mosterd en wrijf hiermee de ham in.
Plaats de ham op het rooster met daaronder een lekbak.
Laat de ham ca. 20 minuten in de oven gaar worden.
Besprenkel deze tijdens het braden met de rest van de cider.
Laat de ham voor aansnijden ca. 5 minuten onder aluminiumfolie tot rust komen.
Evt. i.p.v. appelcider, kan je ook whiskey gebruiken.
Serveertip: Lekker met aardappelpuree en/of stokbrood
Wijnadvies: droge rosé

Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
  donderdag 28 juli 2005 @ 12:24:34 #277
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_29197595
Dank je DM ik denk dat ik voor de eerste ga! Alleen ik heb geen verse tijm wordt dus de gedroogde.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  donderdag 28 juli 2005 @ 12:26:49 #278
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_29197659
Een theelepel is dan wel genoeg
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
  donderdag 28 juli 2005 @ 12:56:17 #279
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_29198575
EUC!!!


Even een posting van je hierheen overgelepeld...

Koppiepeest:
quote:
Op woensdag 27 juli 2005 23:30 schreef Euc- het volgende:
(...)Over de basisbeginselen: leer het snijden verekte goed! Ga naar de markt op een zaterdag, koop je een paar knolselderijen en wat bossen bieslook, en ga snijden: bieslook gewoon snijden, de knolselderij in alle vormen: brunoise, julienne, chinoise, carré, endés (simpel maar ook belangrijk!), koop je eventueel een pommes parisien boortje en een tourneermesje (je zult toch wel een messenset moeten kopen) en ga wat aardappel bolletjes maken met het boortje (die heten pommes parisien) en maak met het tourneermesje halve maantjes van stukjes aardappel (die heten pommes chateau).
Corrigeer me!!!
Brunoise is miniblokjes, julienne is heel dunne staafjes, maar chinoise, carré (vast iets vierkants) en endés? En dan heb je toch ook nog mirepoix als ik me niet vergis?
quote:
Voor je eerste praktijkles: ga maar alvast opzoeken wat een roux is en hoe je die maakt, alle verschillende afleidingen van een roux en hoe je ze maakt, hoe je een tomaat pinceert (ontvelt), en maak voor de grap eens een chocolademousse (willen ze ook nog wel eens 1 van de eerste lessen doen), let dan vooral erop dat wanneer je je eiwit opklopt je kom/bak vetvrij is! Dit doe je door hem uit te spoelen met HEEL heet water, of met een zuur product, als azijn of citroensap. (Wanneer je dit niet hebt gedaan, krijg jij je eiwit niet stijf en kun je tot sint juttemis blijven kloppen!)
Opnieus: corrigeer me!
Een roux is: boter met bloem (heel erg kort door de bocht) en dan "verdunnen" met melk of bouillon... Maar wat zijn de verschillende afleidingen van een roux?
Tomaat ontvellen: even in heet water (en asbest handjes vragen voor je verjaardag)/
Chocolademousse: heb ik al eens gedaan, is gelukt (ik deed de schaal met citroensap, was trouwens de klop-kom van mijn keukenmachine).

ik ben geen kookstudent, mijn kennis komt van 21 jaar Huisvrouw, het lezen van boekjes en kijken naar tv
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
  donderdag 28 juli 2005 @ 18:54:44 #280
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_29209229
quote:
Op donderdag 28 juli 2005 12:17 schreef dutch-mamma het volgende:
1 eetlepel ketjap manis
2 eetlepels honing
1 eetlepel tijm, geknipt
1 beenhammetje à ± 450 g
Roer de ketjap met de honing en de tijm door elkaar.
Dep de ham droog met keukenpapier.
Leg het in een ovenschaal en bestrijk het hammetje met het honingmengsel.
Zet de schaal in een voorverwarmde oven (180 °C).
Laat de ham in ± 35 minuten door en door warm worden.
Bestrijk de ham elke 10 minuten met het honingmengsel.
Heb er nog paparika poeder aan toegevoegd en hij viel hier erg in de smaak. Ze wil geen voor gekruide beenhammetjes meer. Hier zat veel meer smaak aan volgens haar.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  donderdag 28 juli 2005 @ 20:28:50 #281
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_29212170
quote:
Op donderdag 28 juli 2005 12:56 schreef dutch-mamma het volgende:


Corrigeer me!!!
Brunoise is miniblokjes, julienne is heel dunne staafjes, maar chinoise, carré (vast iets vierkants) en endés? En dan heb je toch ook nog mirepoix als ik me niet vergis?
Brunoise blokjes van 1 bij 1, julienne luciferhoutjes, chinoise ruitjes, carré grotere blokken en endés is gelijke delen (dat lijkt heel makkelijk, maar probeer et maar eens, het zou je tegenvallen
quote:
Op donderdag 28 juli 2005 12:56 schreef dutch-mamma het volgende:
Opnieus: corrigeer me!
Een roux is: boter met bloem (heel erg kort door de bocht) en dan "verdunnen" met melk of bouillon... Maar wat zijn de verschillende afleidingen van een roux?
Tomaat ontvellen: even in heet water (en asbest handjes vragen voor je verjaardag)/
Chocolademousse: heb ik al eens gedaan, is gelukt (ik deed de schaal met citroensap, was trouwens de klop-kom van mijn keukenmachine).

ik ben geen kookstudent, mijn kennis komt van 21 jaar Huisvrouw, het lezen van boekjes en kijken naar tv
Je hebt er 3, de blanke, blonde en de bruine roux

Een blanke roux is gewoon boter laten smelten, hier de (gepasseerde) bloem bij doen en dit gaar laten worden (hij is gaar wanneer hij zanderig tussen je vingers voelt )

Een blonde roux is hetzelfde als bij de blanke, alleen laat je hem nu langer garen, waardoor hij was verkleurd

En tenslotte de bruine, hetzelfde als de bruine, alleen nu nog langer door laten garen. Wees niet verbaasd als ie na 10 minuten nog niet bruin is! Een echt goede roux kan wel een uur duren

Enne bij die tomaat, vergeet hem niet direct erna in ijswater te doen he, anders gaart ie door en dat moet je niet hebben
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  donderdag 28 juli 2005 @ 23:05:49 #282
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_29217258
* Martijn_77 gooit de bat open en neemt nog een slokje van zijn Liqueur de Pomme à base de Calvados
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  donderdag 28 juli 2005 @ 23:21:16 #283
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_29217795
Ik zit nu aan de Royal Club Special Citroen & Mint. Beetje apart maar wel lekker.
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
  donderdag 28 juli 2005 @ 23:23:31 #284
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_29217858
Wat is het nu uiteindelijk dan? Een drankje/shake/flip? Wat??

Truste, ik ga pitte, ben kapot en stevig verkouden!
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  donderdag 28 juli 2005 @ 23:24:22 #285
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_29217883
Gewoon een fruitdrank alla Dubbelfris zonder prik.
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
  donderdag 28 juli 2005 @ 23:25:36 #286
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_29217919
quote:
Op donderdag 28 juli 2005 23:24 schreef Chielus het volgende:
Gewoon een fruitdrank alla Dubbelfris zonder prik.
En smaakt het nu kruidiger of op een andere wijze bijzonder?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  donderdag 28 juli 2005 @ 23:27:33 #287
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_29217976
Het is eigenlijk een citroendrank met een mint als nasmaak. Best bijzonder, waarschijnlijk zin er veel mensen die t niks vinden maar ik hou er wel van.
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
  donderdag 28 juli 2005 @ 23:30:24 #288
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_29218082
quote:
Op donderdag 28 juli 2005 23:27 schreef Chielus het volgende:
Het is eigenlijk een citroendrank met een mint als nasmaak. Best bijzonder, waarschijnlijk zin er veel mensen die t niks vinden maar ik hou er wel van.
Denk dat ik binnenkort eens een pak ga halen klinkt wel bijzonder lekker
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  donderdag 28 juli 2005 @ 23:36:09 #289
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_29218275
quote:
Op donderdag 28 juli 2005 23:21 schreef Chielus het volgende:
Ik zit nu aan de Royal Club Special Citroen & Mint. Beetje apart maar wel lekker.
Echt wel...! Al eens de versie met rode peper gedronken?
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
  donderdag 28 juli 2005 @ 23:37:15 #290
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_29218320
ligt in mn koelkast, ga ik binnenkort proberen
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
  donderdag 28 juli 2005 @ 23:50:30 #291
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_29218737
@ DM bedankt voor je recept was erg in de smaak gevallen hier.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  vrijdag 29 juli 2005 @ 12:54:36 #292
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_29231564
middag..
zeg, ik wil een marmercake gaan maken. volstaat het als ik dan door de helft van het beslag wat cacaopoeder mik, of wordt dat dan een droge saaie bedoening..?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  vrijdag 29 juli 2005 @ 13:00:26 #293
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_29231803
Ben geen kenner op het gebied van Patiserie maar kun je niet beter gewoon Chocolade smelten?
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
  vrijdag 29 juli 2005 @ 13:01:22 #294
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_29231836
ik heb werkelijkwaar geen idee..
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  vrijdag 29 juli 2005 @ 13:04:43 #295
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_29231989
google verteld dat het met cacaopoeder gebeurt in combiatie met melk, je moet er even een papje van maken,
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
  vrijdag 29 juli 2005 @ 15:22:53 #296
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_29236483
quote:
Op vrijdag 29 juli 2005 12:54 schreef MissyMirjaM het volgende:
middag..
zeg, ik wil een marmercake gaan maken. volstaat het als ik dan door de helft van het beslag wat cacaopoeder mik, of wordt dat dan een droge saaie bedoening..?
Weeg af: 30 g cacaopoeder en 30 g suiker.
Doe de helft van het beslag in de vorm en meng cacao en suiker door de andere helft, kwak die andere helft dan in de vorm. Tijdens het bakken mengt het vanzelf.
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
  vrijdag 29 juli 2005 @ 15:23:38 #297
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_29236511
quote:
Op vrijdag 29 juli 2005 15:22 schreef dutch-mamma het volgende:

[..]

Weeg af: 30 g cacaopoeder en 30 g suiker.
Doe de helft van het beslag in de vorm en meng cacao en suiker door de andere helft, kwak die andere helft dan in de vorm. Tijdens het bakken mengt het vanzelf.
ok
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  vrijdag 29 juli 2005 @ 15:24:08 #298
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_29236522
Ik heb wat leuks...!
http://msn.yatayata.nl/

Moet je ff uitproberen!
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
  vrijdag 29 juli 2005 @ 15:26:35 #299
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_29236594
quote:
Op vrijdag 29 juli 2005 15:23 schreef MissyMirjaM het volgende:

[..]

ok
Recept van ons mams
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
  vrijdag 29 juli 2005 @ 15:27:09 #300
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_29236610
quote:
Op vrijdag 29 juli 2005 15:24 schreef dutch-mamma het volgende:
Ik heb wat leuks...!
http://msn.yatayata.nl/

Moet je ff uitproberen!
dat is leuk zeg!
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')