damn waar zit je op school?quote:Op woensdag 27 juli 2005 23:30 schreef Euc- het volgende:
heleboel
Ik reageer even in de slowchat!quote:
Ja, er is soms best een groot verschil met het restaurant en de keuken.quote:Op donderdag 28 juli 2005 21:52 schreef Freak187 het volgende:
Ik mag deze gozer wel. Hij brengt het relaxed maar toch zien die koks wel de ernst er van in. Moet ook, daar niet van. Zo ook de motor-olie waar sommige mensen in frituren. Echt schokkend dat je zoiets aantreft is bestwel goed ogende cafeteria.
en grammaticaal zit het ook niet allemaal even goed in elkaarquote:Op vrijdag 29 juli 2005 16:42 schreef HAL9000S het volgende:
Ik irriteer me vaak aan dat verschrikkelijke accent van die kerel.
Verhaal van euc beetje ingekort. Een tomaat ontvellen is toch plisseren? Pinceren was volgens mij het bruinen van botten in de oven voor je er soep van kookt.quote:
Niet iederen is al-tijd foutloos..quote:Op vrijdag 2 september 2005 08:31 schreef dribbel79 het volgende:
Heb gister even een aflevering gezien van de Smaakpolitie, naja een gedeelte dan. Wat me opviel is dat Rob een bak vanille roomijs maakte, keurig met heerlijke ingredienten (vers stokje vanille etc.) enzo, maar diezelfde bak vervolgens NIET AFGEDEKT in de vriezer mikte, terwijl mister moraalrideer er altijd op hamert om alles afgedekt in de koeling / vriezer te zetten
Je kan je ook afvragen of koks niet gewoon een zware job hebben, 4 uur non stop werken in de keuken is wat zwaarder als de doorsnee kantoor of productiebaan. 4 uur in de keuken is 4 uur keiharde stress in loei hitte, vergelijkbaar met mijnwerken of in een smelterij ofzo.quote:Op woensdag 27 juli 2005 23:30 schreef Euc- het volgende:
En luie koks, das ook fout.. Eerste aflevering die ik daarvan ooit zag was dat ze ergens binnen kwamen vallen en dat de kok in het restaurant zat te eten, vroegen ze hem of ze een kijkje in de keuken mochten nemen en dat mocht: komen ze daar aan, heeft die kerel nog niet eens de moeite genomen om zijn producten op te bergen, afval weg te gooien etc waarmee ie bezig was. Zelfs zn snijplank was nog vies! En dan zit ie daar lekker te eten! Zijn smoes was: "Ja maar ik heb al 4 uur non stop gewerkt en wou nu écht op mn gemak wat eten"!!!! Dat kun je niet maken!
Ligt eraan in wat voor keuken je werkt, hij werkte gewoon in bistro en die hele toko was leeg, tafels nog allemaal netjesopgedekt (zag eruit alsof het de hele dag nog niet gebruikt was). Hij stond alleen in de keuken, dus erg druk zal hij het wel niet hebben. Maar dan nog, al heb je het enorm druk gehad, dan hoef je nog niet je ingredienten onafgedekt en half afgemaakt op de snijplank te laten liggen, je doet ze toch iig in een bakje al dan niet in een koeling, even de snijplank en je mes afvegen, een beeeetje netjes neerleggen. Dat oogt al direct heel anders.quote:Op zaterdag 3 september 2005 14:43 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je kan je ook afvragen of koks niet gewoon een zware job hebben, 4 uur non stop werken in de keuken is wat zwaarder als de doorsnee kantoor of productiebaan. 4 uur in de keuken is 4 uur keiharde stress in loei hitte, vergelijkbaar met mijnwerken of in een smelterij ofzo.
Verder heb ik nooit gesnapt waarom in NL de koks schoon moeten maken. In andere landen is het doodnormaal dat je daar schoonmakers/bustboy´s/groenteslaven voor hebt.
En wees eerlijk, die vent heeft na uren keihard werken eindelijk even tijd wat te eten, hij neemt dan ff pauze, eet, en gaat daarna schoonmaken en opruimen. Ik zie eerlijk gezegt het probleem niet.
Waarom? Omdat een keuken er altijd verzorgd uit hoort te zien, daarbij is het gewoon geen gezicht als jij zit te eten en de half geschilde appel ligt daar te verkleuren.quote:Op zaterdag 3 september 2005 15:27 schreef Pietverdriet het volgende:
Maar je hebt nog steeds niet uitgelegt waarom je eerst moet opruimen en dan pas mag eten. Bovendien, maak je met eten klaarmaken de boel weer smerig.
Ik kan me het menselijk helemaal voorstellen dat je na een dienst in de keuken eerst even pauze wil voor je de boel van kant maakt.
Zwak argument, lieverd.quote:Op zaterdag 3 september 2005 15:35 schreef Euc- het volgende:
[..]
Waarom? Omdat een keuken er altijd verzorgd uit hoort te zien, daarbij is het gewoon geen gezicht als jij zit te eten en de half geschilde appel ligt daar te verkleuren.
Onzin, zijn relschoppers, puur op sensatie en oh wat erg gericht.quote:Op zaterdag 3 september 2005 19:09 schreef Ericjuh het volgende:
idd super programma.. dit bewijst maar weer hoe mensen de regeltjes aan de laars lappen..
nu kun je wel zeggen dat mensen overal de regels overtreden.. maar dat vind ik wat anders! als je gaat eten komt het werkelijk in je lichaam, en dat moet gewoon goed zijn. als jij een bank koopt en hij gaat kapot omdat ze bij het maken d'r te wild om zijn gegaan, dan krijg je nieuwe.. niks aan de hand.. maar als ze patat gaat frituren in "motorolie" schrik ik toch wel ff! natuurlijk is hij soms ook wel een mierenneuker.. maar een kok moet zijn beroep serieus nemen en daarbij ook d'r voor zorgen dat zijn keuken d'r goed uitziet! Als ik nu een sticker van de smaakpolitie zie, stelt me dat een heel stuk gerust als ik daar ga eten!
tuurlijk.. tis een programma voor sensatie.. d'r zijn natuurlijk heeeeeeel veel goede keukens.. maar die paar in de smaaktpolitie zijn d'r gewoon te veel! in sommige gevallen ligt d'r op mijn kamer nog minder troep!quote:Op zaterdag 3 september 2005 19:19 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Onzin, zijn relschoppers, puur op sensatie en oh wat erg gericht.
Getuigd wel van slechte moraal. De keukens van de bedrijven waar ik heb gewerkt was het altijd eerst op ruimen en dan pas pauze. De chefs waren daar allemaal heel principieel in: werkplek niet schoon? dan ook geen pauze. Schoonmaken van je werkplek hoort er gewoon bij ook al heb je nog zoveel veren in je reet gekregenvan die bandenjongens, of de lekker.quote:Op zaterdag 3 september 2005 15:27 schreef Pietverdriet het volgende:
Maar je hebt nog steeds niet uitgelegt waarom je eerst moet opruimen en dan pas mag eten. Bovendien, maak je met eten klaarmaken de boel weer smerig.
Ik kan me het menselijk helemaal voorstellen dat je na een dienst in de keuken eerst even pauze wil voor je de boel van kant maakt.
Nee, slecht ondernemerschap.quote:Op zaterdag 3 september 2005 19:57 schreef Fixers het volgende:
[..]
Getuigd wel van slechte moraal. De keukens van de bedrijven waar ik heb gewerkt was het altijd eerst op ruimen en dan pas pauze. De chefs waren daar allemaal heel principieel in: werkplek niet schoon? dan ook geen pauze. Schoonmaken van je werkplek hoort er gewoon bij ook al heb je nog zoveel veren in je reet gekregenvan die bandenjongens, of de lekker.
De zwarte brigade moet ook gewoon de tent schoonmaken, tot aan de maitre aan toe wordt er dan gewoon gewerkt. En in mijn geval ook nog eens een zaal compleet omgebouwd om 2 uur 's nachts.
Menig klasgenoot van mij heeft als afwasknechtje gewerkt in de keuken.. nou die verdienen echt geen drolquote:Op zaterdag 3 september 2005 20:00 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee, slecht ondernemerschap.
Schoonmakers zijn goedkoper dan koks.
Natuurlijk heb je wat mannetjes rondlopen voor de afwas en het grote schoonmaak werk. Maar ik heb altijd met chefs gewerkt (nou ja altijd, 3 in totaal + nog een peleton sousen) die van mening waren dat de koks hun eigen werkplek schoon hoorden te maken. En gelijk hebben ze.quote:Op zaterdag 3 september 2005 20:00 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee, slecht ondernemerschap.
Schoonmakers zijn goedkoper dan koks.
quote:Smaakagent Rob
Uitgegeven: 20 november 2006 08:14
De Smaakpolitie checkt keukens van eettenten op hygiëne. Dan is het vooral hopen dat die te goor voor woorden zijn voor de steriele smaakagent Rob. Door Paul de Lange.
Nederlanders vinden niets ergerlijker dan tv-reclame. Dat bleek tien jaar geleden al uit een onderzoek van de Consumentenbond. Voorname punten van irritatie die onderzoekers doorgaans bij kijkers optekenen: het herhalende en voorspelbare karakter van reclames, de debiele toon waarop je wordt aangesproken en het opvoeren van pseudo-deskundige mannen in witte jassen - denk aan wasmiddelenreclames.
SBS6' De Smaakpolitie heeft niets met reclame te maken. Des te wonderlijker is het hoe dit programma erin slaagt alle bovengenoemde bronnen van irritatie in een persoon samen te brengen: Rob Geus.
Fris frituurvet
Gehuld in een witte doktersjas checkt Rob keukens van eettenten op hygiëne. Zijn bezoekjes zijn in twee groepen te verdelen: die waar hij vrolijk van wordt en die waar hij niet vrolijk van wordt. Na vijf minuten kan je als kijker dromen waar Rob vrolijk van wordt: fris frituurvet, schone luchtroosters, een vuilnisemmer met pedaal en, het allerbelangrijkste, een koelkast met schone rubbertjes en gecodeerde producten. Dat belet Rob niet om zijn lijstje nog dertien keer per aflevering met de kijker door te nemen.
Peutertoon
Evenzo voorspelbaar is het tafereel na een goedgekeurde keuken. Rob vraagt dan, op een toon alsof hij met een peuter van drie te maken heeft: "En wat gebeurt als ik vrolijk word?". Nou, dan krijgt de eigenaar een heuse 'De Smaakpolitie ok'-sticker. Tevreden kijkt Rob ernaar alsof hij net een Michelinster heeft uitgedeeld.
Spannender wordt het bij de gore keukens. Wanneer Rob de eigenaar moet wijzen op het oude frituurvet, de smerige luchtroosters, enzovoort, wordt de sfeer nogal eens vijandelijk. Opeens spreekt de man nauwelijks nog Nederlands, of heeft plots een dringende afspraak buiten de deur. En kijkt ondertussen alsof hij Rob het liefst met zijn akelig steriele hoofd in het zojuist afgekeurde frituurvet zou duwen.
Humor
Maar zoiets lost Rob losjes op met zijn geheime wapen: humor. Niveau: "als je dit niet afdekt, vallen er vliegjes in de soep, en dat is niet zo fijn - zeker niet voor de vegetariërs." Pas echt los gaat Rob als hij meisjesstudentenhuizen bezoekt (waarom is overigens totaal onduidelijk, alsof er ook maar iemand gaat uit eten in een studentenhuis). Rob vindt een komkommer in de koelkast en ziet kans voor het maken van de wekelijkse toespeling: "zoiets zul je in een jongensstudentenhuis niet snel aantreffen."
Vermoeiende grappen
Vermoeiende grappen, repetitieve verhaaltjes en een smetvrezende malloot in een witte jas. De Smaakpolitie is als kijken naar een slechte, gedateerde reclame van een uur lang, waarin niet eens een product wordt verkocht. En om een of andere reden werkt het nog verslavend ook. De zucht naar irritatie is schijnbaar een van de primaire behoeften als het gaat om tv-kijken. Daar zouden ze eens onderzoek naar moeten doen.
Leuk stukje!quote:Vermoeiende grappen
Vermoeiende grappen, repetitieve verhaaltjes en een smetvrezende malloot in een witte jas. De Smaakpolitie is als kijken naar een slechte, gedateerde reclame van een uur lang, waarin niet eens een product wordt verkocht. En om een of andere reden werkt het nog verslavend ook. De zucht naar irritatie is schijnbaar een van de primaire behoeften als het gaat om tv-kijken. Daar zouden ze eens onderzoek naar moeten doen.
Nee, geen sticker...een keurmerkje!quote:Evenzo voorspelbaar is het tafereel na een goedgekeurde keuken. Rob vraagt dan, op een toon alsof hij met een peuter van drie te maken heeft: "En wat gebeurt als ik vrolijk word?". Nou, dan krijgt de eigenaar een heuse 'De Smaakpolitie ok'-sticker. Tevreden kijkt Rob ernaar alsof hij net een Michelinster heeft uitgedeeld.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |